Kapitola 4
Další krok část 2
28. 10. 2030 – Hydra, tajná základna Valhala
„Co to sakra…“ vypravil ze sebe Chavier.
„Stilleto!“
„Co, neřekl jsi, že ho nesmím zabít. Jen sis povzdechl.“
„Hmm. Nevadí. Kdyby zemřel kvůli něčemu podobnému, stejně by byl k ničemu. Hej, Návnado. Od teď jsi v aktivní službě.“
„Co to mělo znamenat,“ zeptal se stále ještě mírně otřesený Chavier.
„Stilleto tě testovala. Prošels. Upřímnou soustrast.“
Stále zmatenější Chavier jenom stál v tělocvičně.
„A ty Stilleto toho nech, nebo tě vážně nahlásím.“
„Ale zlato, nebuď na mě takový. Víš, že bych pro tebe zabila.“
„Ty bys zabila i pro Snickersku. Popravdě ses mě pokusila zabít právě teď, ty zatracený psychopate. Oddělej sakra tu dýku z mého boku.“
Chavier obě postavy podezřívavě pozoroval. Leaf se obrátil a vyšel ze dveří. Stilleto ale stále ještě čekala u vchodu. Chavier se kolem ní opatrně protáhl a rychle dohnala postavu před sebou, ve snaze zajistit si alespoň trochu bezpečí. Stilleto oba následovala o několik kroků vzadu.
Prošli chodbou, zatímco se Chavier téměř každou vteřinu nervózně otáčel. Nakonec se všichni tři vmáčkli do transportéru.
„Kde jedem?“
„Kantýna. Poznáš zbytek osazenstva. Taky tam většinou čekáš na mise. Pokud nejsi už někde jinde.“ Teleport zazářil a všichni tři vyšli na chodbu.
„Stilleto. Ty první nebo nám nováček odpadne ze stresu. Jak jsem říkal, aktivní členové programu Nemesis se tam obvykle zdržují po splněné misi. Dnes by tam měla být většina party. Před třemi dny jsme vyřídili poslední královnu v Ďáblově díře, první typ, malá ryba, byla to skoro nuda. Zbytek pěchoty tak už jenom dočišťuje zbytky a my máme padla. Možná tak Prorok nebo Cowboy se dole ještě baví zabíjením much.“
„Takže sme vyhráli?“
„Dá se to tak říct. Planeta je naše. Zítra ale začínáme nanovo. Proto byl neschopný idiot jako ty aktivovaný.“
Chavier zaťal zuby a nic neříkal.
„Hmm. Navíc zbabělec.“
Chavier zrudl a téměř viděl, jak se vepředu Stilleto chladně usmívá.
„Jsme tady. Překvapuje mě, že se dostavili i ti dva. Cowboye poznáš určitě. Je to ten s mechanickou pravačkou a pravým okem. Ten týpek s kloboukem. Prorok je ta zrzka z Edenu s těma modrýma umělýma očima. Z Edenu je támhle ještě Bersekr s tím stupidně velkým obojručákem a puškou na zádech a jeho bratr či co, tomu se říká Zeus. Jsou si docela podobní. Zeus ale oproti bráchovi nosí dva 30mm poloautomatické kanóny co se obyčejně montují na mechy. Kromě mě a Stilleta je tu ještě Yoda, ten týpek co tam leští katanu, Dual, ta bruneta co právě rozebírá jednu ze svých pistolí a na konec Bomberman. Co si v rohu hraje s granátometem.“
Chavier se rozhlížel okolo po podivné sbírce postav různě rozprostřené po místnosti se stoly a jídlem.
„Nazdar. Vedu vám nováčka. Přivítejte Návnadu. Mimochodem kdepak je Neo?“
„Zas se schovává v té své díře.“ Zabručel muž, představený jako Cowboy.
„Škoda. Chtěl jsem jej představit mladému. Ani já už pomalu nevím, jak vypadá.“
„Stejná malá krysa jako obvykle.“
„Hele. Já to slyšel,“ ozvalo se odnikud.
„Samozřejmě. Zas si tu někde v obvodech?“
„Jen základní monitorování. Jinak nazdar nováčku. Jsem rád, že tu už nejsem nejnovější.“
„Jo, jo. Hlavně zas nešmíruj ženské sprchy,“ řekl Leaf, načež Dual zpozorněla.
„Co s ženskými sprchami?“
„Ale nic, nic. Jenom menší nedorozumění. Navíc Stilleto říkala, že jí to ani nevadí.“
„Stilleto?“
„Copak? Ať se kluk přiučí. Máš se snad za co stydět? Prkno?“
Leaf i Stilleto instinktivně uhnuli výstřelu, následovaném dvěma ze Stilletiných čepelí. Kulka se zaryla do stěny a čepel do židle, kterou Dual vykopla, chytila a použila jako štít, přičemž druhou rukou stále mířila na Stilleto. Druhá se od židle pouze odrazila a zamířila na Yodu, který ji klidným pohybem zápěstí nastavil čepel katany a přesměroval ji na vedlejší stěnu, o kterou se opíral Prorok. Ta jen klidně natáhla pravou ruku a čepel chytila mezi prsty, než se jí zabodla vedle hlavy.
„To se tady všichni snaží navzájem zabít?“
„Tohle byla jen přátelská výměna. Pro tvoji informaci, aby Stilletiny vrhací čepele dokázali zabít Pillards, dokáže je vrhnout skoro až rychlostí zvuku. I Dual tasila asi čtyři až pětkrát pomaleji než normálně.“
„Ještě pořád nevím, co tady dělám, ještě sem nedostal ani tu slíbenou výbavu.“
„Ta došla před hodinou. Každopádně se budeš muset zacvičit za běhu. Nebo uděláš nějakého vědátora, co ti ji vyrobil velice smutným tím, že do ní Pillards vyvrtají pár děr. A věř mi. Zatím má tvoje výbava mnohem větší cenu než ty sám. I když do toho započítám výcvik a zubní kartáček.“
„Nech toho poučování taťko Šmoulo a radši vyklop co je to za misi. Konečně se rozhodli vletět do nové díry či co?“ Ozval se zpod klobouku Cowboy.
„Přesně. Velitelství se teprve vylízalo z Krvavého víkendu a už si zase začínají vyskakovat. IOA, nebo jak si teď ti samí kravaťáci říkají, tlačí na pilu a rychlé ukončení války. Blbci. Každopádně říkali něco o tom, že se nad planetou bojovalo, prý to byli dvě královny. Třetí druh. Nejspíš je to právě ta planeta, ze které ty svině přiletěli k nám. Ta bitva byla před dvěma měsíci. Špeh hlásil kolem patnácti tisíc kontaktů a moře trosek na orbitě, plus několik vážně poškozených úlů dole. Královská loď je stále ještě tam, nejspíš si podmaňují zbytek sil královny, co přiletěla k nám. Zas se chtějí spolehnout na štěstí a zabít královnu na lodi. I kdyby se to ale tentokrát nepovedlo, čísla jsou mnohem příznivější než minule. I regulérní armáda má víc lodí než na začátku, a navíc teď můžou poslat žoldáky do první linie.“
„Typický, chovat se k nám jako ke kusu hadru,“ bručel Cowboy.
„Každý co mu patří,“ přisadila si Stilleto.
„Chceš kulku mezi oči?“
„Víš, že by ti to strhli z platu.“
„A to je kurva jediný důvod proč ještě dýcháš.“
„Klid. Stilleto, proč pořád vyvoláváš konflikty? Ne počkej. Neodpovídej. Radši to nechci vědět.“
„Pokračuj, taťko.“
„Jak jsem říkal. Regulérní armáda plánuje vyslat více než tři stovky lodí. Část už dokonce má zkušenosti z opravdové bitvy. Pozemní armáda je podle předpokladů také slabší a my máme o něco víc lidí než na začátku. Tentokrát to nebude zběsilý výsadek jak prvně, ale jelikož se jim nějak podařilo sehnat nějaké generátory navíc, tak i výsadkové moduly budou mít dostatečnou ochranu na to, aby se piloti mohli trochu rozkoukat a přistát i bez čirého štěstí, čemuž napomáhá i zmasakrovaná protivzdušná obrana na planetě, která se ve skutečnosti teprve obnovuje. To vám ale může být jedno. Náš úkol je sabotovat několik nejlépe zachovaných úlů a po případě zabít královnu pokud nebude na své lodi. Jen tak mimochodem, doporučuju nepozorované přiblížení a granát. Naposled na mě zkusila mentální útok, a i když tu má každý implantované aktivní protiopatření proti druhému typu, třetí se vůbec nedá srovnávat. Ten útok byl silnější, než co bych zvládl já. I bez protiopatření bych se ubránil, ale bylo by to tak tak a rozhodně by mě to nechalo zranitelnějšího vůči jejím strážcům.“
„Miluju, jak se snažíš znít skromně a zároveň se vychloubáš.“
„Stilleto, začíná mi ubývat trpělivost.“
„Naplácáš mi?“ Zavrněla.
„Řekl jsem klid,“ řekl Leaf a pohnul rukou.
Stilleto najednou vyrazila pozadu, jako by ji něco chytilo, odhodila stůl a pár židlí a narazila zády o stěnu. S povzdechem se po ní mírně svezla, ale nedopadla na zem.
Chavierovi se ten povzdech zdál až moc spokojený. Stejně tak její výraz.
„Každopádně,“ pokračoval Leaf jako by se nic nestalo, “my máme VIP odvoz v maskované lodi a gratis přenos na planetu. Pak pro vás následuje obyčejná rutina. Potom co dokončíte misi, zabíjejte, dokud budete mít chuť, odvolají vás, nebo vám nedojdou zásoby. Já si očividně vytáhl krátkou slámku a budu muset dělat tady Návnadě chůvu.“
Několik z přítomných se zachechtalo, část ani nehnula brvou.
„Jako obvykle, pokud budete na něco potřebovat větší jednotku, zajdete za jejím velitelem a zdvořile jej poprosíte, až poté podle potřeby vytasíte hodnost. Hodnost a ne nůž,“ podíval se na spokojeně se usmívající Stilleto.
„Aye, aye, Captain.“
„To jsi říkala i posledně.“
„Nechte už té milenecké hádky. Kdy?“
„Zítra v osm večer centrálního. To znamená, že kdo chce ještě něco od Obchodníka, má příležitost. Pokud někdo z vás, kromě Stilleta a Návnady, touží po společnosti a sklence, ví kde mě najít. Na ty dva ale nemám náladu.“
Stilleto se zatvářila trochu smutně, tak že by to připadalo falešné i Noxovi. Chavier se naproti tomu cítil regulérně zahanbeně, přičemž si ani nebyl jistý, z jakého důvodu. Připadalo mu to znovu jako šikana na drilu. Byl si ale vědomý, že napadnout jiného důstojníka je proti předpisům, i když tady za deset minut viděl porušení tohoto pravidla nepočítaně krát. Jediné, co mu zbývalo, bylo osvědčit se v následující bitvě, nebo nebýt alespoň přítěží. To představovalo další problém. Podle toho co se dozvěděl a jeho schopností mu byla přidělená spíš ženijní výbava. Spousta granátů, min, lan a drátů na tvoření pastí a další věci, z nichž by většinu využil spíš na skautském táboře. Návnada se ještě dala. Přezdívka Skaut by byla mnohem horší. Také se mu zdálo podivné, že i když všichni přítomní byli zjevně v plné polní, někteří z nich nenosili plné brnění. Většinou jenom boty, kalhoty, nějaké ty rukavice. Hrudní část měla asi polovina a helmu jen Leaf. To na tom muži bylo nejstrašidelnější. Vůbec mu nebylo vidět do tváře, zjevně ovládal telekinezi, měl dost zbraní, aby sám začal válku, i když možná někde ve středověku, a podivnou pravačku, která musela mít nějaký důvod, jinak by byla prostě stupidní. V každém případě nevykazoval známku opravdových emocí, tedy kromě toho, že praštil ženou o stěnu, ať už hlasem nebo jinak. Zdál se mu tak nějak mrtvý. Kromě občasného povzdechu to vypadalo, že emoce spíš hraje.
Až když vyšel zpět na chodbu, mu docvaklo, že oni, jako důstojníci o Obchodníkovi vědí. A nejen to. Taky tam zjevně nakupují. Uvědomil si, že existuje ještě hodně věcí, o kterých neví.