Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate Lincoln

StarGate Lincoln

Příspěvek 29.4.2008 14:02:26
lincoln Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Toto fórum je o mém virtuálním Stargate spin-offu .

První dva díly první sezóny se odehrávají v roce 2099 a 2100 , zbytek první sezóny se odehrává v roce 2200 .

10x1 Nautilus

Země , Honolulu – vládní budova , 1.ledna roku 2100

To je výborné že projekt Nautilus je v provozu …. „říká ministr Johnson ,“ teď už je na pevnině jen polovina lidstva (5 MLD.) . To ano .„říká prezident Spojené Země Albert Cole“
Přijde mladík a něco pošeptá prezidentovi . Můžu vědět co se děje ? „říká ministr Morgan“
Cože ?!? „říká prezident , “ lidičky máme zde 100000 mimozemských lodí Velké Aliance jedoucích k nám ….
Je to čerstvá zpráva z Atlantis . Této převaze se neubráníme , ale můžeme využít naše nové BC-404 kterých máme 2000 a můžeme využít i nové F-705 kterých máme 4000 a možná by jsme ještě něco koupili ... Ale hlavně využijeme projekt Nautilus … . Promiňte , ale co je projekt Nautilus ? Nebyl jsem o něm informován . Prosím , poučte mne . „říká nový ministr Williams , který je ministrem teprve od dnešního dne“ Projekt Nautilus je stejnojmenná vesmírná loď , která pojme až 7 MLD lidí a my na ní máme nyní 5 MLD . Když ji budou krýt BC-404 a F-705 a odpálíme Slunce tak se loď může dostat do nově objevené galaxie nazvané Lincoln podle prezidenta Abrahama Lincolna . „říká prezident“ Do kdy máme čas než zaútočí ? „ptá se ministr Williams prezidenta“ Máme čas 1 měsíc … „říká prezident , “ takže naložte ještě 1,5 MLD lidí a vy Williamsi lodi budete velet . Dobrovolníci z armády obklopí v Den D (1. února) Nautilus a budou ho chránit jako štít . My zatím odpálíme Slunce a vy otevřete hyperprostorové okno a budete v jiné galaxii . Od teď to budeme celé nazývat Projekt Delta .

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ …

Vysvětlivky : Velká Aliance = Asurané + Wraithi + Geniiové + zbylí Sateďané
Lincoln
Hlavní tvůrce povídek
StarGate Lincoln

Příspěvek 29.4.2008 14:26:45
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No přečet sem si to jen kvůli tomu že je to tak krátký, jinak čtu jen věci co mě zajímaj mnohem víc a nejsem žádnej spisovatel, ale moc se mi to teda nelíbí :wink:

Příspěvek 29.4.2008 14:46:06
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Budu hádat - hráč SGWG?

Každopádně inovativní použití uvozovek...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.4.2008 15:54:53
Phoenix16.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Je to :offtopic: , ale který stupeň ZŠ navštěvuješ?
"Pořádek je pro blbý - v bordelu se inteligentní člověk vyzná!"

Příspěvek 29.4.2008 16:02:38
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ty vole :shock: lod ktera pojme 5 miliard lidi ???? bude ses debil a nebo male decko....

i když opravdu by to možné bylo ( ale ne za 200 let) a ta lod by musela mit rozmerny pres 10 000 KM !! ( bez motoru ) viz ... Halo

Příspěvek 29.4.2008 16:10:27
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Měl bych věcnou otázku: Bude mít loď Nautilus směřující do galaxie Lincoln design limuzíny Lincoln, podle toho amerického prezidenta?

třeba takový¨:

Obrázek

nebo zůstaneš věrný názvu?

Obrázek
Naposledy upravil stalker dne 29.4.2008 16:20:46, celkově upraveno 1

Příspěvek 29.4.2008 16:16:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já naopak myslím, že není pochyb o podobě hlavního velitele Nautila.

Obrázek

Bohužel, vyspoileruju arcinepřítele seriálu, evil bad guy Johna Wilkese Bootha.

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 29.4.2008 16:43:32
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mno sem ten poslední ,kdo má právo kritizovat povídku...Je to zaprvé krátké , a zadruhé přímo naplácané informacemi...
Použiji zde citaci z jiné povídky , která mi přišla naprosto geniální (ale povídka sama o sobě nebyla špatná :wink: ) :

Byl to ten z NID pane, chtěl dát k ZPM C4 a střílel po nás z P90...

Jo , trochu dělaj problémy čísílka..Příště napiš "sto tisíc" než "100000" :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 29.4.2008 17:11:59
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže - díky délce této části jsem to přečetl celé, ale pominu-li špatné použití uvozovek, tak je to vážně i dějově mimo - flotila sta tisíc lodí? Loď schopná pojmout 7 miliard lidí? To je věc, která není absolutně reálná, už kvůli množství vzduchu, který by musel cirkulovat by podle mně musela mít minimálně 100 km na délku....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 29.4.2008 18:38:29
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo s těmi počty jsi to přehnal, ale jinak dobry.. 8)
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 29.4.2008 18:56:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dark Angel píše:
Takže - díky délce této části jsem to přečetl celé, ale pominu-li špatné použití uvozovek, tak je to vážně i dějově mimo - flotila sta tisíc lodí? Loď schopná pojmout 7 miliard lidí? To je věc, která není absolutně reálná, už kvůli množství vzduchu, který by musel cirkulovat by podle mně musela mít minimálně 100 km na délku....

Tak ono... uvažuje se o věcech jako je Dysonova sféra, planetární kruhy, hvězdné kruhy... teď si nejsem jistý překladem věcí jako star ring. Hypoteticky to není mimo, postavit by se to dalo a nemuselo by to být ani zase tak moc velké, uvážíme-li, kolik málo procent pozemského povrchu tvoří hustě osídlená města, stačilo by možná jenom něco o velikosti Měsíce. Jako někomu, kdo je zvyklý na věcí jako Halo, Dysonova sféra nebo Coruscant mi prostě Atlantis z SGčka příjde hrozně titěrná a pořád čekám, až se ukáže, že to vlastně bylo jenom létající obchod, který původně byl součástí většího města.
To, že si v realitě na Dysonovu sféru a tak ještě pár dob ledových počkáme (byť těžko říct, v pokud uvažuješ v intencích SG světa) je něco jiného ;)

Ježiš, tokrpe, tobě se fakt líbí všechno :)
Naposledy upravil Raynor dne 29.4.2008 18:58:48, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 29.4.2008 18:56:39
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak já se kritice v tohoto směru snažím vyhýbat, ale jak už zde padlo

Uvozovky máš špatně
To je výborné že projekt Nautilus je v provozu …. „říká ministr Johnson ,“ teď už je na pevnině jen polovina lidstva (5 MLD.) . To ano .„říká prezident Spojené Země Albert Cole“
mělo by to být takto
„To je výborné že projekt Nautilus je v provozu ….“ říká ministr Johnson , „teď už je na pevnině jen polovina lidstva (5 MLD.) .“ „To ano .“ říká prezident Spojené Země Albert Cole

loď která pojme 7 miliard lidí si nedokážu ani představit. (nejsem si jist, když tak mě opravte, ale není na zemi momentálně něco přes 6 MLD? Přičemž jen přes 1MLD. Je v Číně?)

přímé řeči každé postavy bych dal samostatný řádek (ano v tomto jsem chyboval taky)
„To je výborné že projekt Nautilus je v provozu ….“ říká ministr Johnson , „teď už je na pevnině jen polovina lidstva (5 MLD.) .“
„To ano .“ říká prezident Spojené Země Albert Cole

Jistě by se našlo spousty jiných výtek, ale to ponechám jiným…

Teď bych rád napsal že se těším na pokračování a podobně, ale popravdě bych si to nepřečetl, kdy to nebylo tak krátký a pod tím tolik příspěvků.
Naposledy upravil Dragon dne 29.4.2008 19:11:42, celkově upraveno 1
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 29.4.2008 19:00:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dragon: Já měl teorii, že ty postavy se jmenujou indiánsky a podobně jako Vinnetou znamenal třeba "úsvit slunce nad studenou řekou" se tady prostě někdo jmenuje "To je výborné že projekt Nautilus je v provozu"...
Obrázek

Příspěvek 29.4.2008 19:29:35
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2Dragon: Pokud vím, tak v současnosti je na Zemi něco přes 6,5 MLD (z toho přes 1MLD v Číně a přes 1 MLD v Indii), ale při současném růstu populace zejména v rozvojových zemích si myslím, že roku 2100 je tento počet obyvatel možný....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 29.4.2008 19:49:07
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no zas až všechno se mi nelíbí, ale snažím se povzbudit. Holt každej nemá na psaní. (co jsem se snažil napsat já jsem sem ani nedával, protože samotnýmu se mi to nelíbylo - příběhem jo, ale zpracováním ne) Zastávám názor ať každý zkusí, ale měl by znát možnosti příběhu.Tohle je hodně nadsazený, no což zkusil to !! :comp:
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 17.8.2008 22:34:45
Dyzz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mně se to fakt moc libilo a byl bych rad kdyby si pokracoval zajimalo by mne jak to dopadne pls
Wraithů se nebojím, ale klauni, ti mě děsí.

Příspěvek 22.8.2008 11:55:56
Dyzz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

caw hele pls začal si už psát je to fakt dobrý mohl bys pokračovat ne pls byl bych rád.

Příspěvek 22.8.2008 12:01:18
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Nerad ti to říkám, ale tahle povídka je nejspíš mrtvá. Autor se naposledy přihlásil v den vydání povídky a má jen jeden příspěvek viz zde takže to čekání můžeš vzdát :wink:
Naposledy upravil Dragon dne 25.3.2010 17:39:01, celkově upraveno 1
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.8.2008 20:30:55
Dyzz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

aha tak nato jsme se nedíval ale diky za upozornění.

Příspěvek 01.3.2014 11:43:03
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Pro zasmání/zaplakání to není tak zlé. Záleží na tom, jak moc vážně člověk bere autora i povídku.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 14.12.2014 00:38:24
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno...sice nerad vytahuji mrtvoly ze skříně...nicméně je třeba podotknout, že tuto jedinečnou perlu by si měl každý návštěvník tohoto fóra přečíst, protože...
nenapadá mě relevantnější názor, než, že prostě musí (především komentáře, neboť ty jsou v mnohém lepší než samotný kratičký úryvek)...

Pěkné počtení panstvo :D

Zpět na Mrtvé povídky