Teď si ho přečítám, protože když sem zveřejnil SG:OB tak tam byly nějaký chyby za který se pěkně stydim
a to proto že sem to jen zkouknul. Díl bude do 30 minut a zase bude zatraceně dlouhej ale hodně napínavej.
Asgardská základna, řídící místnost
Asgard J1 (z jumperu1):„Jumper zajištěn.“
Asgard 1:„Pane bezpečnostní tým hlásí, že se jim podařilo neutralizovat hrozbu.“
Asgard 2 (na COMu k J1):„Dobrá práce, vezměte je do cely a dejte je po 2.“
Asgard J1:„Ano pane.“
Asgard 2:„Jak je na tom jumper?“
Asgard J1:„Krystaly v jumperu dostaly pár ran, takže jsou spálený, ale stejně bez antického genu s tím neodletíme.“
Asgard 2:„To nechte na mě. Pošlete tam vědce, ať ho prozkoumají. Doufejme, že se něco dozvíme a nechte tam pro jistotu menší bezpečnostní tým(k Asgardovi 1).“
Asgard 1:„Myslíte si, že je tu víc vetřelců?“
Asgard 2:„Řekl bych, že ne, ale lepší se pojistit?“
Asgard 1:„Ano pane.“
Asgard 2:„A ještě vypněte quaero zařízení.“
Asgard 1:„Rozumím.“
Asgard 2 popošel k té vysoké konzoly a vypnul alarm.
Asgardská základna, malá místnost na 7. patře nedaleko laboratoře s přístupem do ventilační šachty a ventilační šachta, odehrává se během výše zmíněného rozhovoru
Rodney se plazí s baterkou v puse, kterou předtím odmontoval zespoda asgardské helmy, ventilační šachtou a funí do COMu. Je na tom stejně, jako byl Zelenka na Atlantidě, možná ještě hůř. Daniel stojí v místnosti ve zbroji s helmou na hlavě. Za Rodneym pro jistotu zavřel mřížku, kdyby někdo náhodou přišel do místnosti.
Rodney:„To je hrozný. Co jsem si vůbec myslel, když jsem to odsouhlasil, že to budu já, kdo půjde.“
Daniel:„Mě říkala Sam, že jsi říkal, že to prý nic nebylo a že Zelenka jen přehání.“
Rodney:„To jsem říkal, jenže ventilační šachty na Atlantidě jsou větší než tyhle.“
Daniel:„No já bych řekl, že jsou přibližně stejně velké, možná jsou tyhle o maličko větší.“
Rodney:„Náhodou, Zelenka říkal, že byla široká asi jako má dlouhé předloktí, takže nějakých 60 cm a tahle má jen stěží nějakých 50cm…“
Daniel:„To my jako chceš namluvit, že Zelenka má 60 cm dlouhé předloktí.“
Rodney:„Vyděl jsi ho někdy?“
Daniel:„Párkrát jsem ho zahlédl, když jsem…“
Rodney:„Tak vidíš.“
Daniel:„Ale Sam mi řekla, že zachránil celé město a od Johna jsem se dozvěděl, že ty jsi…“
Rodney:„Jenže já neměl přístup k počítači a ten kašel jsem chytil, protože mi Ronan vytáhl na lov nějakého endemita na pevninu a navíc celé to zavinil Zelenka.“
Daniel:„To s tím lovem?“
Rodney:„To víceméně taky, ale hlavně to s tou karanténou.“
Daniel:„Vždyť ji spustila nějaká bouřka.“
Rodney:„Ionosférická bouřka. Jenže Zelenka a jeho tým moc zvýšil citlivost senzorů.“
Daniel:„A nedělá náhodou Zelenka pod tebou?“
Rodney:„Naneštěstí ne. To bych ho mohl rovnou vyhodit.“
Daniel:„Vážně, co tě na něm vadí?“
Rodney:„Hlavně to, že…“
V tom se vypne alarm.
Daniel:„Vypadá to, že vypnuli alarm.“
Rodney:„Toho jsem si všiml. Spíš mi řekni, jestli jdou otevřít dveře?“
Daniel:„No to hned zjistím.“
Daniel popošel ke dveřím a namačkal na panelu kombinaci. Dveře se otevřely a Daniel vyšel na chodbu a pokračoval k výtahu. Díky tomu, že se vypnul alarm se mu na obrazovce helmy zase objevil plánek základny-bluetooth se dostal zase do systému.
Daniel:„Jo jdou otevřít. A ke všemu se mi vrátil na obrazovku ten plánek.“
Rodney:„To je super, takže se můžu vrátit.“
Daniel:„Proč by si se vracel?“
Rodney:„Když se ti na obrazovce zobrazil ten plánek tak to znamená, že odblokovali systém a já budu moc používat svůj počítač, takže…“
Daniel:„Jenže pak stejně budeme muset sebrat tu Janusovo krabičku-je příliš cenná.“
Rodney:„Tu taky sebereme.“
Daniel:„A jak to chceš udělat, když osvobodíme ostatní a budeme mít asgardy v patách?“
Rodney:„Pravda.“
Daniel:„A vlastně, jak mi řekneš kde John a ostatní jsou, když COM nepůjde, kvůli tomu magnetickému stínění?“
Rodney:„Něco vymyslím.“
Daniel:„Vážně?“
Rodney:„Jsem přece génius i Zelenka to jednou přiznal.“
Daniel:„To musel být na mol.“
Rodney:„No na mol nebyl, jen to byla UI jednoho přístroje, který spadl na dno oceánu.“
Daniel:„Cože?“
Rodney:„Na tom nesejde. A sakra.“
Daniel:„Máš nějaký problém?“
Rodney:„Narazil jsem na křižovatku.“
Daniel:„A co má být?
Rodney:„Co má být?! Nevím kudy!“
Daniel:„Vždyť jsi říkal, že jsi génius.“
Rodney:„No to jo, ale v matematice, fyzice.“
Daniel:„Tak použij selský rozum.“
Rodney:„A ty jsi si jistý, že to tak asgardi postavili?“
Daniel:„Prostě až se mnou ztratíš kontakt, tak budeš vědět, že jsi na správné cestě.“
Rodney:„A co když zvolím špatnou cestu?“
Daniel:„Tak se budeš muset vrátit na křižovatku a zvolit jinou cestu.“
Rodney:„Víš jak to bude složitý? Vracet se zpátky.“
Daniel:„Tak radši zvol tu cestu správně.“
Rodney chvíli mlčel (vzpomínal).
Rodney:„Ententýky, dva špalíky data letí z elektriky, bez USB to vážně nejde…“
Daniel:„Co to má být?“
Rodney:„Ehh. Rozpočítávadlo.“
Daniel:„A kam tě vyletěl ten čert?“
Rodney:„Jaký čert?“
Daniel:„Počítej si dál.“
Rodney:„Už jsem se rozhodl.“
Daniel:„Vždyť jsi nedokončil rozpočítávadlo.“
Rodney:„Rozhodl jsem se jít rovně, protože tam mi mířil ukazováček, když jsi mě přerušil. Navíc kdybych začínal od znova, tak bych tím ztratil jen další drahocenný čas.“
Daniel:„A tahle budeš mít koho obvinit, když ta cesta nepovede do laborky.“
Rodney:„To mi nenapadlo.“
Daniel:„To známe.“
Rodney:„Co tím myslíš?“
Daniel:„Tím myslím, abys sebou hodil, protože neznám výslechové metody asgardů a nechci, aby se dozvěděli o Odyssee nebo o nás.“
Rodney:„To máš pravdu. Jenže jak už jsem říkal…“
Daniel:„Je to tam úzký a špatně se *** ****.“
Rodney:„Danieli opakuj poslední slova.“
Rodneymu se z rádia ozývá jen šum.
Daniel:„Rodney jsi tam?“
Daniel slyší jen šum z rádia. Rodney se posunul o kousek zpátky.
Daniel:„No tak Rodney ozvi se.“
Rodney:„Jsem tu.“
Daniel:„Proč jsi se neozýval?“
Rodney:„Řekl bych že jsem na okraji magnetického stínění.“
Daniel:„To je dobře, takže hodně štěstí.“
Rodney:„Dík.“
Daniel:„Mě nepopřeješ?“
Rodney:„No na mě závisí úspěch téhle mise a štěstího nemám zrovna tolik, abych si ho mohl dovolit rozdávat.“
Daniel:„Ono kdybys řekl zlom vaz nebo hodně štěstí, tak by si to měl rychlejší a …“
Rodney:„No tak zlom vaz.“
Rodney se zase začal plazit vpřed.
Jumper 2
Jumper 2 vletěl do jednoho z ramen BS Odyssey, kde přistál na výtahu, ten ho snesl dolů hangárů. Ještě před tím se ale odmaskoval (hned jak vletěl do stínu měsíce) a spojil se Odysseou, které řekl, že vše vysvětlí hned, jakmile přistanou. Tam už na ně čekal Jack, Sam, Vala a pár dalších lidí (technici, mariňáci a doktoři). Poručík Samuel stiskl tlačítko vedle zadních dveří a tím se dveře otevřely. Všichni čumilové okamžitě přiběhli a začali se vyptávat. Jack je, ale všechny umlčel.
Jack:„Ticho. Poručíku Samueli proč se vám tu válejí asgardi? A kde je major Lorne?“
Samuel:„Podařilo se nám přepadnout a zajmout několik asgardů. Major Lorne a další dva z našeho týmu infiltrovali asgardskou základnu v ukořistěných zbrojích.“
Jack:„Cože?“
Asgardská základna, ventilační šachta na 7. levelu
Po pár minutách narazil na světlo a tak vypnul baterku, tohle zvládnul za pár sekund, jelikož předtím ji musel zapnout a tak teď už věděl, kde je knoflík, jenže byl za magnetickou bariérou, takže se s tím nemohl pochlubit Danielovi. Hodně pomalu se doplazil k mřížce, neboť nechtěl informovat asgardy svým hlukem, skrz kterou pronikalo do ventilační šachty světlo. Rodneymu se naskytl pohled na pracující asgardy. Ve prostřed laborky bylo quaero zařízení (to Rodney, ale nevěděl). Po chvilce zkoumání toho přístroje, se ale rozhodl pohnout a pokračovat vpřed (nenapadalo ho k čemu to je, ale rád by to zjistil, kdyby tam nebyli asgardi a John nebyl ve vězení). Po chvíli zase zapnul baterku-jakmile byl zase z dosahu mřížky.
Taktická místnost na Odyssee
Jack, Sam, Vala, Samuel a James se nachází v taktické místnosti na Odyssee. V místnosti je mimo nich také pár důstojníků a techniků. T.M. je velká místnost, která má ve prostřed velký stůl, který má za povrch LCD obrazovku, takže se pozadí může měnit. Vedle stolu je odstavný pult s minifigurkama. Na stole najdeme téměř všechna plavidla, která se vyskytují v galaxii Pegasus, to znamená BS Odyssea, F-302ky, Hiveship, W. Cruiser, Darty, Asgardská (SGA) loď, antický puddle jumper a dokonce i model Atlantis (i když trochu zjednodušený). Tyto modely jsou připevněny malým „klacíkem“ ke skleněné podložce, která má několik dírek, do kterých se dávají malé barevné vlaječky (zelená-připravená, v pohodě, fialová-potřebuje palivo, modrá-poškozená, červená-potřebuje munici; je jich tam víc ale tohle jsou ty nejdůležitější). Kolem dokola je několik míst pro techniky, kteří hlásí stav a podobné věci.
Jack:„Takže jumper 1 to přežil.“
Samuel:„Nejspíše ano.“
Sam:„A podařilo se vám navázat kontakt s jumperem 1?“
Samuel:„Bohužel ne, nejspíš to bylo kvůli magnetickému, jak to Lorne říkal…“
James:„Stínění.“
Sam:„Takže je odtamtud určitě neteleportujeme.“
Jack:„Vždyť jste říkala, že by to ta atmosféra narušila…“
Sam:„To ano, ale to nebylo jistý na 100%. Teď díky tomu stínění už je.“
Jack se na chvíli zamyslel a pak řekl.
Jack:„Carterová ten vnitřek těch zbrojí se přizpůsobí komukoliv kdo do nich vleze, ne?“
Sam:„Ano pane.“
Jack:„A jak, že jste se tam přesně dostali?“
Samuel:„Major Lorne sebral jednomu asgardovi zařízení, které je tam pustilo.“
Jack:„A myslíte si, že by se to dalo nějak obejít?“
Samuel:„Nejsem vědec pane, ale myslím si, že někdo zkušený a šikovný by to dokázal (během řeči se podíval na Carterovou).“
Jack:„Dokázala by jste to?“
Sam:„V oblasti 51 jsem pracovala na několika asgardských technologiích a když uvážím, že tihle asgardi jsou jim v dost věcech podobný, tak nejspíš ano.“
Jack:„Kolik je tich zbrojí?“
James:„3 pane.“
Jack:„Takže jedna bude patřit Carterové…“
Vala:„Druhá bude moje.“
Jack:„A na to jsi přišla jak?“
Vala:„Daniel mi už párkrát zachránil život, takže by bylo fér, kdyby mu to taky nějak splatila.“
Jack:„A od kdy splácíte dluhy?“
Vala:„Od té doby co jsem se stala členkou týmu SG-1.“
Sam:„A kdo si vezme tu třetí zbroj?“
Asgardská základna, ventilační šachta na 7. levelu
Rodney konečně našel místnost, ve které nikdo nebyl, takže tam byla tma a Rodney si musel nechat zapnutou baterku, ale naštěstí takovou, ve které byla konzole. Místnost měla kruhový půdorys. Jako obvykle byly konzole rozmístěné po stranách a ve prostřed bylo jakési kruhové pódium. Rodney pomalu sundal mřížku a položil ji do ventilační šachty (na druhou stanu než na jaký byl teď on středem je otvor s mřížkou). Pak se pokusil slézt do místnosti, ale nějak se mu to zvrtlo a tak skončil na tvrdé podlaze. Po malé chvilce naříkání a proklínání té šachty se zvedl a přistoupil k jedné konzoly s obrazovkou. V tom si uvědomil, že by měl nejdřív zajistit dveře a tak k nim přešel a začal prozkoumávat panel vedle dveří.
Asgardská základna, vazební cela 1
John se probudí na podlaze v cele, jen v černém tričku a černých šusťácích. První co vidí, ještě trochu rozmazaně, je stojící Lorne, který mu podává ruku a tak mu ji John podá taky a Lorne ho zvedne.
Lorne:„Podplukovníku.“
John:„Tohle nevypadá dobře.
John se podívá na ruku, která ho náhle začne trochu bolet. V místě, na kterém ho to bolí má velký (asi 1cm v průměru) červený kruh. Lorne si toho všimne a tak mu odpoví.
Lorne:„Vypadá to, že nám vzali krev.“
John:„No Beckett to umí lépe. Nevíte náhodu k čemu nám bude naše krev?“
Lorne:„Na to se zeptejte Ro…“
John:„Majore.“
Lorne:„Pardon pane.“
Teprve teď se Jonovi vrátil zrak natolik, že byl schopen rozeznat vzdálenější objekty a také je viděl méně rozmazaně. Vězení se dost podobalo tomu atlantskému, mělo čtvercový půdorys, v rozích byly sloupky, až na mezery mezi nimi, které vyplňovaly jen laserová (viditelné byly jen laserové paprsky, ale při pokusu dostat ruku skrz mezeru mezi paprsky, dostal dotyčný malou ránu a na chvíli se objevilo laserové pole) pole bez kovových mříží.
John:„Našel jste už nějakou cestu ven?“
Lorne:„Zatím ne a myslím si, že asi žádnou nenajdeme.“
John:„Měl by jste zapracovat trochu na svém optimismu.“
Asgardská základna, vazební cela 2
Mitchell:„Nevíš kde jsou ostatní?“
Tony:„Ne. V cele jsem se probudil sám, po chvíli přinesli vás.“
Mitchell:„Jak dlouho jsem ehh (přemýšlí co má říct) spal?“
Tony:„To vám neřeknu přesně, protože mi ti parchanti vzali rolexky, ale mohlo to být kolem 20 až 30 minut. Pokud se mohu zeptat pane, jak vás dostali?“
Mitchell:„Nějak se jim podařilo najít náš zamaskovaný jumper a zasáhnout Teal´ca. Nám tam pak hodili nějakou dýmovnici. To je to poslední, co si pamatuju. Zatracený plyn.“
Tony:„Takže mají jumper.“
Mitchell:„Ten jim je bez ehh (přemýšlí jak se to jmenuje) ATA k ničemu.“
Tony:„Ne tak docela.“
Mitchell:„Co tím myslíte seržante?
Tony:„Vypnul jste netbook?
Mitchell:„A sakra na to jsem zapomněl.“
Asgardská základna, vazební cela 3
Marcus:„Už vidíte lépe?“
Teal´c:„Vskutku, ale větší starost mi dělá to, že mi vzali tretonin.“
Marcus:„Jaffa by měl bez tretoninu pár dní vydržet.
Teal´c:„Vskutku.“
Marcus:„Jak dlouho?“
Teal´c:„Asi tak 2 dny.“
Marcus:„To znamená, že by jste měl cítit příznaky.“
Marcus:„Mohl by jste mi odpovědět normálně?“
Teal´c:„Cítím se trochu slabší, ale na nohách se ještě udržím.“
Marcus:„Můžete mi říct, proč jste si ho nevzal?“
Teal´c:„Tretonin nosím neustále při sobě. Plánoval jsem si ho vzít, jenže…“
Marcus:„Jenže vás přepadli a tak dále.“
Asgardská základna, nákladový prostor, jumper 1
Daniel ve zboji stojí v jedné uličce poblíž jumperu a skrývá se za rohem, aby si ho asgardi nevšimli, světla na helmě má samozřejmě vypnuté. Naneštěstí nevidí dovnitř jumperu. Jediné, co vidí je 10 asgardů ve zbrojích, jak stojí poblíž jumperu a ani se nehnou. V tom Daniel dostane nápad-zapnout si asgardský COM, ale jen jednosměrně. V tu ránu mu do uší začne řvát nespočet asgardských hlasů, spíš žvástů, a tak mu dojde, že je asi musí odfiltrovat. Tak se na to soustředí a přeje si aby zůstaly jen ty hlasy, těch asgardů, kteří jsou uvnitř jumperu. Jeho přání se skutečně, alespoň částečně, splní-všechny hlasy zmizí. Daniel chvíli čeká, myslí si, že momentálně asgardi nemluví. Po chvilce čekání, ale uvidí jednu šedivou bytost, asgarda beze zbroje, jak vyšel z jumperu a popošel k bedně postavené poblíž zadních dveří jumperu. Z té si vzal nějaké zařízení, jaké Daniel ještě neviděl, a pak se zase vrátil do jumperu. Daniel popřemýšlel o tom, co asi v jumperu dělají, když nemají ATA gen a navíc ještě při útoku jumper poškodili. V tom mu to došlo. Mitchell a John určitě zapomněli vypnout Rodneyho netbook. Daniel dostal chuť něco podniknou, jenže si byl vědom, že proti 10 asgardům ve zboji nemá sám šanci, tohle ještě posílila myšlenka na to, jak dopadl major Lorne a jeho tým. Potřeboval nějakou taktickou výhodu, v tom si vzpomněl na ten granát, co asgardi hodili do jumperu, a tak si pro sebe potichu řekl.
Daniel:„Když měli granát, tak bůh ví, co mají ještě. Musím najít nějakou zbrojnici.“
S těmito slovy se vydal z nákladového prostoru.
Asgardská základna, laborka na levelu 7., kruhová místnost
Rodney ještě zkoumá asgardský panel, na který svítí baterkou, kterou si šikovně opřel o stěnu. Na panelu po straně zmáčkl symbol a vyjel krystal. K tomu všemu si ještě pro sebe něco potichu mumlal.
Rodney:„Nevím, jak je jištěný, což mi říká, abych se v tom moc nehrabal. A co když budeš u konzole a otevřou se dveře a dovnitř vejdou asgardi, no co pak, určitě nestihneš popadnout zbraň a navíc jak překonáš ten jejich štít?“
Rodney se konečně rozhodl jednat. Připojil se na krystal a začal dělat změny v bezpečnostním protokolu. Ze začátku mu to moc nešlo a měl chuť si to s panelem slovně rozdat, naštěstí si ale vzpomněl na to, že je na asgardský základně a tak nic neřekl. O chvíli později se mu podařilo zorientovat v příkazech a nějaké dokonce i přepsat tak, aby se v případě, že se někdo bude chtít dostat dovnitř, spálil krystal. Tím pádem se mohl věnovat asgardské konzoly. Ještě před tím než začal mačkat tlačítka na konzoly se připojil na krystal, takže se mu data zobrazená na obrazovce u konzole objevila taktéž i na malém počítači s tím rozdílem, že z nich byl přeložený jen text, neboť počítač nebyl schopen pojmout celý asgardský mainframe. Počítač si položí na konzoly, aby se mohl oběma rukama plně věnovat mačkání „knoflíků“. Ještě než se začal zabývat tím, jak zachránit celý den si zapnul světla, aby pořádně viděl na tlačítka na konzoly.
Rodney:„Tak teď už jenom najít nějakou komunikaci, kterou by nedetekovali.“
Taktická místnost na Odyssee
Jack:„Já.“
Sam:„Se vší úctou pane, vy jste velitel této mise a Battlestar Odyssey…“
Jack:„A to je pádný důvod, proč půjdu.“
Sam:„Pane myslím, že děláte unáhlené rozhodnutí a nejste si vědom následků.“
Jack:„Jak řekl jeden starý dobrý muž:„Vždy dělej to, co chceš po svých vlastních lidech.““
Sam:„Ale to byl úplně jiný případ. Generál Hammond dostal za úkol sestavit záchranou misi na Atlantidu…“
Jack:„A sebe jmenoval velitelem mise a Promethea.“
Sam:„To ano, ale nepouštěl se do žádné vojenské operace. Vše jen řídil.“
Jack:„Ale když byl na Alkeshi, tak se transportoval na Teltac a sebral z něj krystaly.“
Sam:„Ale to se vám celou dobu snažím říct. On nešel do akce.“
Jack:„A my snad ano? Když použijeme sílu tak Daniela, Mitchella, Teal´ca a ostatní nezachráníme.“
Sam:„V tom s vámi souhlasím pane, ale stejně si myslím, že by jste neměl jít.“
Jack:„Navíc já mám nejvíc zkušeností s asgardy, umím pilotovat jumper a několik let jsem byl u speciálních jednotek.“
Sam:„Právě proto, že máte nejvíc zkušeností s asgardy, by jste zde měl zůstat, aby jste nás když tak mohl zachránit diplomacií. A jumper může pilotovat i někdo jiný, na BSO je několik desítek lidí s ATA genem.“
Jack:„Jenže já myslel jumper 1.“
Sam:„Vždyť v jumperu 1 je Sheppard.“
Jack:„A co když bude v bezvědomí, no kdo pak bude pilotovat jumper?“
Sam:„MacKay.“
Jack:„A proto jdu s vámi.“
Sam:„Ale pane…“
Vala je mlčky pozorovala a neodvážila se do něho zasáhnout. Teď ji ale došla trpělivost a také uvědomila si, že se ještě nepohnuli z místa, a tak do rozhovoru zasáhla.
Vala:„A co kdyby jste si hodili mincí?“
Jack:„Dobře.“
Vala vytáhla z kapsy kovovou minci se zlatými okraji.
Vala:„Ketesh bude Jack a panna bude Sam.“
Jack:„Ketesh?! Nebyla to náhodou…“
Vala:„Goa´uldka, která mě ovládala? Ano byla. Tohle je fenta, mince s nevyšší hodnotou. Ketesh ji dala vyrazit…“
Jack:„Historii nepotřebujeme.“
Sam měla ve tváři výraz, že s tím nesouhlasí, ale věděla, že Jack je neústupný a taky, že tu jen ztrácí čas, takže na to Vale kývla. Vala vyhodila minci do vzduch. Mince se ve vzduchu několikrát otočila a pak spadla Vale do dlaně. Tu i s dlaní pleskla na druhou ruku. Na minci byla Ketesh.
Jack:„Odlétáme za 10 minut. Chci mít v jumperu tým mariňáků.“
Sam:„A neměli bychom poslat na Atlantidu nějakou zprávu?“
Jack:„Ne.“
Sam:„Ale pane…“
Jack:„Jestli pošleme na Atlantidu zprávu, tak nás akorát odvolají. Navíc pomoci nám nemohou a ani to nepotřebujeme. S těma jejich plechovkama nemají šanci proti BSO. A kdyby nám poslali Hammonda, tak už by to bylo úplně o ničem, navíc bychom na něho museli jen čekat.“
Sam:„Pane riskujete polní soud.“
Jack:„A to je tam dole jako chcete nechat?“
Sam:„Ne pane.“
Jack:„Tak splňte rozkaz. A ještě jmenujte Markse dočasným CO BS Odyssey a naložte do jumperu 2 alespoň 1 bednu C-4 a autogen. Navíc prezident mi stále ještě dluží.“
Sam:„Ano pane.
Jack:„A vlastně ještě něco, ale to vám vysvětlím cestou přes COM, teď musím navštívit naše vězně.“
S těmito slovy odešel Jack od taktického stolu ke dveřím, které se automaticky otevřely, na druhé straně byl voják s M-16. Vala si toho všimla a tak šla za ním. Jack šel rychle takže musela přidat do kroku, aby ho dohnala.
Vala:„To mi ani nepoděkujete za to, že jsi zvítězil?“
Jack:„Stejně bych šel na tuhle misi tak jako tak. A navíc ta mince měla obě strany stejné nebo se snad pletu?“
Flashback na točící se minci ve vzduchu. Janě vidíme že na obou stranách je vyobrazená tatáž osoba, goa´uldka Ketesh.
Vala:„Annno (zděšeně). Jak jste to poznal?“
Jack:„Daniel mi o vás vyprávěl. Navíc tenhle trik jsem jednou už viděl. Bylo to v jedné hospodě v Minnesotě. Radši se ani neptejte, co se stalo s tím podvodníkem.“
Vala se zastavila, Jack pokračoval dál.
Vidíme 3 asgardy beze zbroje v jumperu 1. Jeden je v zadní části jumperu u ovládacích krystalů. Několik z nich je spálených od asgardských zbraní a tak je asgard vměnuje. Další asgard sedí na místě pilota a zkoumá ovládání jumperu. Poslední sedí na místě vedle pilota a zkoumá netbook. Po chvilce se mu metodou pokus omyl podaří překonvertovat Rodneyho, z větší části Zelenky, překládací prográmek, který upravili z jednoho pozemského, takže veškerá data na netbooku se mu zobrazí v asgardštině. Ihned po tomto úspěchu zmačkl asgard tlačítko na komunikačním zařízení, které bylo položeno na místě mezi pilotem a copilotem, tedy na antickém DHD (na té rovné části), neboť asgardi si přeci jenom ještě nebyli jisti, zda je někdo neodposlouchává.
Asgard 1:„Pane, mám tu techniky z antického jumperu. Jsou na bezpečné frekvenci.“
Asgard 2:„Dejte je nahlas.“
V tom byl v celé řídící místnosti slyšet hlas asgardského vědce a technika v jedné osobě.
Asgardský technik.:„Jumper má několik spálených krystalů, ale jinak by měl být funkční.“
Asgard 2:„Chci slyšet nějaké dobré zprávy.“
Asgardský technik.:„Dobrou zprávou je, že se nám podařilo dostat do jejich zařízení a přeložit jejich text do asgardštiny.“
Asgard 2:„Pošlete nám z něho veškerá data a pak vyměňte ty spálený krystaly (k Asgardskýmu tech.). Stáhněte ta data do počítače, který není v síti a proscanujte ho. Mohl by tam být nějaký vir (k Asgardovi 1).“
Asgardský technik.:„Ano pane.“
Asgard 1:„Ano.“
Asgard 2:„Jak jsou na tom s tím klonováním?“
Asgard 1:„Biolaboratoři, jak jste na tom s tím klonem?“
Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (k.č.)
Vidíme laboratoř se 13úhelníkovým půdorysem. V jedné stěně jsou dveře, ve zbývajících jsou jakési kryogenní komory, vysoké asi jako dospělý člověk, možná ještě o trošku vyšší, s bílým neprůsvitným sklem, za kterým je hodně špatně vidět nějaká tmavá hmota, u každé komory je po straně konzole s obrazovkou. Veprostřed místnosti jsou 2 stoly. Vedle jednoho je zařízení podobné antickému scanneru na ošetřovně na Atlantidě. V místnosti jsou 3 asgardi beze zbrojí. Jeden z nich je na stole bez scanneru, druhý stojí u něho a třetí je u konzole s kryogenní komorou. V tom se v místnosti ozve hlas Asgarda 1.
Asgard 1:„Biolaboratoři jak jste na tom s tím klonem?“
Asgard I(ten u konzole):„Podle senzorů v klonovací komoře by měl být do 5 minut.“
Asgard 1:„Rozumím ozveme se za chvíli.“
Vyslýchací místnost na Odyssee
Dveře se otevřely a Jack vstoupil do vyslýchací místnosti, ve které byl 1 asgard, tak jak si to přál, poté co ho opustila Vala, kdy vydal rozkaz, neboť věděl, že je snazší zlomit jedince než skupinu. Asgard seděl za skleněnou stěnou, z neprůstřelného skla, u stolu, u kterého byla ještě jedna židle volná. V místnosti ještě byla LCD televize, připevněná na zdi. Za sklem stáli dva mariňáci, tentokrát ale téměř beze zbraní, měli jen boční zbraň-9ku u pasu.
Jack:„Otevřít.“
Jeden z mariňáků namačkal kombinaci ke dveřím na panelu na sloupku, který byl po obou stranách skleněných dveří (sloupek, panel byl jen na jednom sloupku), jež se nacházely uprostřed stěny ze skla. Dveře se otevřely a Jack v doprovodu 2 mariňáků vstoupil do místnosti. Jeden mariňák se postavil za Jacka a druhý za Asgarda.
Jack:„Já jsem Jack O´Neill.“
Asgard:„Nic vám neřeknu, dokud mi neřeknete, kde to jsem?“
Jack:„Jsi na palubě Battlestar Odyssey. Teď mi něco řekni ty.“
Asgard:„Nic vám neřeknu dokud neuvidím své bratry, že jsou v pořádku.“
Jack: Tak takhle to teda nepůjde. Teď mi něco řekni a já tě je pak ukážu.“
Asgard na chvíli znejistěl, ale pak nakonec promluvil.
Asgard:„Já jsem Vör.“
Jack:„Myslel jsem něco jiného, třeba kolik máte lodí?“
Asgard:„To ti nikdy neřeknu.“
Jack:„Když mi to neřekneš, tak tě budu muset mučit.“
Asgard:„Ani pod výhrůžkou smrti, ti nic neprozradím.“
Jack:„To jsem si mohl myslet. Specialisto Garnette máte mé povolení (do COMu).“
Jack kývnul na mariňáka stojícího za asgardem a ten popošel k televizi a zapnul ji. Na obrazovce se objevila vypouštěcí komora pro F-302 s identifikačním číslem LT-17 na stěně, ale namísto stíhačky tam byli 3 asgardi.( Vypouštěcí komora měla na podlaze parní katapult, ke kterému se připojila f-302, takže po uvolnění od katapultu měla celkem velkou rychlost. Dál se tam nacházely dvoje dveře, jedny do hangáru a druhé do černého vesmíru. Celý proces vypouštění F-302, se řídí ze speciální místnosti poblíž můstku lodě.)
Jack:„Jestli mi neřekneš něco důležitého, tak vydám rozkaz, aby je vypustili do vesmíru. Osud tvých bratrů je na tobě Vöre, takže co uděláš?“
Asgard:„To neuděláš.“
Jack:„Udělám, pokud mi neřekneš něco důležitého.“
Asgard:„Co tedy chceš vědět?“
Jack:„Řekni mi jak se nepozorovaně dostanu na vaší základnu a nechám je žít.“
Asgard:„Když tě řeknu tohle, tak ohrozím daleko víc než životy 3 svých bratrů.“
Jack:„Já tam můžu dovést i zbylé 2. Bude to i pak pro tebe malá cena?“
Asgard:„Jestli je vyhodíte do vesmíru, tak se za to budete jednou zodpovídat před Thorem.“
Jack:„Já bych řekl, že to vy se předním budete zodpovídat, alespoň dřív než my, ale to jsme odbočili od tématu. Takže mi nic neřekneš?“
Asgard jen mlčky seděl a koukal na Jacka.
Jack:„Specialisto Garnette, otevřete dveře do vesmíru.“
Garnett:„Ano pane.“
Dveře vypouštěcí komory se otevřely a na obrazovce bylo vidět jak 3 šedá těla během sekundy zmizela ze záběru.
Jack:„Jestli mi teď hned něco neřekneš, tak je brzy budou následovat i ty 2 další a nakonec i ty.“
Asgard:„Za tohle zaplatíš.“
Jack:„Řekni mi co chci vědět!“
Asgard mu ale na jeho otázku neodpověděl, jen se na něho rozzlobeně díval velkýma černýma očima.
Jack:„Tohle nikam nevede. Jen tu ztrácím čas.“
S těmito slovy se zvedl ze židle a chystal se odejít.
Mariňák za Jackem:„A co ho praštit nebo mučit?“
Jack: To by ho zabilo dřív, než by jsme z něho něco dostali.“
Mariňák za Jackem:„A co ten starý policejní trik?“
Jack:„No ten by v tomhle případě taky nefungoval. Beze zbroje by se odsud určitě nedostal a kdybychom mu ji nějak dali, tak by se akorát vyhodil do povětří a navíc by jsme mu museli dát i nějakou loď nebo ho nechat se vystřelit v únikovém modulu. A když už by utekl, tak by to jen ohrozilo naše lidi.“
Mariňák za Jackem:„Co tedy s ním pane?“
Jack:„Nechte ho tu.“
Mariňák za Jackem:„Ano pane.“
Jack odešel z vyslýchací místnosti a potichu si řekl.
Jack:„Kéž by tu byl Teal´c-ten velký nemluva.“
Asgard 2:„Jak jsme na tom s těmi daty.“
Asgard 1:„Data byla stažena a jsou scanována. Scanování je nyní na 49%.“
Asgard 2:„Výborně. Až se doscanují, tak je ihned zpřístupněte a prozkoumejte.“
Asgard 1:„Ano. Pane, dostal jsem zprávu, že jeden z vězňů v cele je nemocný.“
Asgard 2:„Co je příčinou?“
Asgard 1:„To nevíme pane, ale válí se na podlaze a kašle.“
Asgard 2:„Izolujte ho a nechte ho pozorovat.“
Asgard 1:„V laboratoři na 7. levelu.“
Asgard 2:„Ano.“
Asgardská základna, vazební cela 3
Teal´c se válí na podlaze cely a kašle. Marcus u něho klečí a pomáhá mu.
Marcus:„Nejspíš jste chytil nějakou infekci a ta se rozšířila a jelikož jste neměl již delší dobu teretonin, tak rychle postupuje.“
Teal´c mezitím pokašlával. V tom se otevřely dveře místnosti a dovnitř vešli 2 asgardi ve zbrojích-zůstali stát za laserovým štítem.
Asgard:„Odstup od něho!“
Marcus:„Tenhle muž potřebuje…“
Víc toho nestačil říct, protože ho zasáhla energetická střela toho asgarda, který ho varoval, a tak se Marcus bezvládně svalil z kleče na zem. Pak hned trefil Teal´ca. Druhý asgard mezitím namačkal kombinaci na zámku u cely a laserové pole se v jedné stěně deaktivovalo. Pak oba asgardi popadli Teal´ca a odešli s ním. Laserové pole se aktivovalo hned, jak vyšli z cely.
Asgardská základna, chodby
Daniel bloudí po základně. Má před sebou sice plánek základny, ale nemá k tomu popis, navíc každou chvíli naráží na nějakého asgarda ve zbroji a tak když zahlédne početnější skupinku, zmizí do dveří nalevo, nejdřív ale naťuká do panelu správnou kombinaci. Daniel se ocitne v malé místnosti téměř prázdné místnosti až na pár beden a podobného harampádí. Dveře se mezitím zavřou, ale i přes ně je slyšet pochod skupinky asgardů, zvuk jejich bot ale naštěstí mizí s narůstající vzdáleností. V tom se za Danielem ozve zvuk a trochu „poblikají“ světla v místnosti. Daniel se rychle otočí a z pouzdra vytáhne asgardskou pistoli. Naštěstí to co ten zvuk vyvolalo, nebyl zamaskovaný asgard ale Rodney.
Daniel:„Rodney kde se tu bereš?“
Rodney:„Asgardským transportním paprskem.“
Daniel:„A proč ho teda nepoužili na Atlantidě? Byla snad Janusova laborka taky magne…“
Rodney:„To jsem si z tebe dělal srandu, jsem hologram.“
V tom přes Rodneyho přejede vlna, jelikož Daniel do Rodneyho hologramu zasunul pistoly, pak se zase hologram vrátí do normálu, takže vypadá jako opravdový Rodney MacKay.
Daniel:„Přišel jsi už na to, kde vězní Johna a spol?“
Rodney:„Zatím ne.“
Daniel:„Tak proč jsi my kontaktoval? Objevil jsi snad něco?“
Rodney:„No potřeboval jsem vědět, jestli tenhle způsob komunikace bude fungovat a navíc se mi tě podařilo objevit, což pokládám za velký úspěch.“
Daniel:„Počkat ty jsi furt v laborce?“
Rodney:„Kde jinde bych byl?“
Daniel:„To je dobrá zpráva.“
Rodney:„To jsem rád, že jsi si to uvědomil.“
Daniel:„Ale ty to nechápeš.“
Rodney:„Hele jsem génius, těžké zvládnu za pár sekund a nemožné za pár minut.“
Daniel:„Ale to mě teď nezajímá. Jde mi o to, že když ten hologram projde tím magnetickým stíněním kolem laborky, tak by měl logicky projít i tím na povrchu základny nebo ne?“
Rodney:„Teoreticky jo.“
Daniel:„Takže můžeš informovat Odysseu o tom, co se…“
Rodney:„To bych mohl, kdyby byla na orbitě, ale jelikož je na odvrácené straně měsíce…“
Daniel:„Ale mě jde o to, že by nás Odyssea odsud mohla transportovat.“
Rodney:„Ne to by nešlo. Pravda oboje je to elektromagnetické vlnění, ale asgardský transportní paprsek má jinou intenzitu a frekvenci než asgardský hologram, ten je daleko intenzivnější. Tohle zkoumali nějakou dobu vědci v oblasti 51 a …“
Daniel:„Jo rozumím, ale teď mi řekni, jestli by jsi se nemohl objevit v cele.“
Rodney:„Tím myslíš ten hologram?“
Daniel:„A co asi jiného?“
Rodney:„To bych mohl, ale ještě předtím se na něco musím podívat.“
Daniel:„Na co?“
Rodney:„Na to jaký jsou tam bezpečnostní opatření, to znamená kamery, odposlech, stáže atd., takže mi teď omluv.“
Daniel:„Ještě počkej, řekni mi, jak se dostanu do nejbližší zbrojnice?“
Rodney:„Co chceš ve zbrojnici?“
Daniel:„A sakra já tě to zapomněl říct. Mezitím co ty jsi lezl ventilační šachtou, jsem došel do nákladového prostoru.“
Rodney:„Jak se tě to povedlo?“
Daniel:„No párkrát jsem špatně odbočil, ale povedlo se mi to. Napomohlo tomu taky to, že ten sklad je celkem veliký, takže jsem ho našel a v něm i po chvíli jumper. Je silně střežený, napočítal jsem 10 asgardů ve zbrojích a minimálně 1 uvnitř.“
Rodney:„A co dělají s jumperem?“
Daniel:„Nevím to určitě, ale řekl bych, že se pokouší dostat do tvého netbooku.“
Rodney:„Cože on ho Mitchell nechal zapnutý? To je katastrofa, mám v něm všechno.“
Daniel:„Co myslíš tím všechno?“
Rodney:„No data o naší misi plus pár předchozích a ještě nějaká osobní data.“
Daniel:„A jak dlouho jim potrvá to cracknout?“
Rodney:„Hned.“
Daniel:„Co myslíš tím hned?
Rodney:„No jak jsem říkal, Mitchell to nechal zapnutý a bez hesla a ještě s překladačem, takže až ho obrátí tak…“
Daniel:„Jak je teda zastavíme?“
Rodney:„Jak dlouho tam byli?“
Daniel:„Řekl bych od doby, kdy asgardi přepadli jumper.“
Rodney:„To už je určitě pozdě, počkej podívám se.“
Asgard 1:„Data jsou oscanovaná, žádný vir v nich není.“
Asgard 2:„Výborně zpřístupněte je jen laboratoři na 7. patře a bratrům zde. A kontaktujte biolaborku.“
Asgard 1 rychle zpřístupnil data, zmáčknutím několika tlačítek na konzoly, a pak kontaktoval biolaborku.
Asgardská základna, laboratoře na 7. levelu, kruhová místnost
Rodney mačká něco na klávesnici na konzoly, hned jakmile to odklikne, tak se mu na obrazovce zobrazí zpráva v asgardštině, jelikož Rodney neumí asgardsky, tak se koukne na obrazovku svého malého počítače, na níž stojí:„Data z antického puddle jumperu.“ Zpráva dál pokračuje, obsahuje, jak již název říká, všechna data z Rodneyho netbooku.
Rodney:„Sakra.“
Daniel:„Na co jsi přišel?“
Rodney:„Data z mého netbooku uploadovali a teď je zkoumají, teda teď teprve začali, před chvílí je ještě scanovali, zda v nich není nějaký zákeřný vir.“
Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (klonovací část)
V místnosti se skoro nic nezměnilo, jen tam přibil další přístroj a 2 asgardi, kteří ale byli ve zbrojích. Tihle asgardi si stoupli ke klonovací komoře, u jejíž konzole byl jeden ze tří asgardů.
Asgard 2:„Už je ten klon venku?“
Asgard I(ten u konzole):„Právě se na to chystám. Otvírám dveře klonovací komory.“
Asgard I zmáčkl na konzoly jedno tlačítko a dveře klonovací komory se otevřely, i když ne klasickým způsobem. Klonovací komora se skládala ze dvou částí. Dveře byly vlastně půlkruhové víko, které se otočily napravo a tím se otevřely (střed otáčení je uprostřed půdorysu komory). Druhá část byla ze stejného materiálu jako vnitřek zbroje, takže se mohla nechat jakkoliv vymodelovat. Ihned jak se otevřely dveře klonovací komory, přiběhli ti 2 asgardi ve zbrojích a popadli nahého muže, každý za jednu ruku, a položili ho na záda na stůl se scannerem. Teprve teď vidíme, kdo to je-John Sheppard. Asgard u konzole přešel k zařízenímu, které tam předtím dopravili již zmínění asgardi. Toto zařízení vypadalo přibližně jako 1 metr a něco vysoký hranol. Nahoře mělo víko, které po odklopení odkrylo klávesnici. Ve více jsme mohli spatřit obrazovku. Po stranách mělo jakési čepce, dost podobné těm, na které narazil tým SG-1 ve skleníku na planetě P7J-989, i když těmto chybí židle a namísto toho jsou napojené tlustým kroužkovým kabelem na zařízení, které se na čapci větví na menší kabely. Navíc Čapce jsou více vyplněné, to znamená že je netvoří pouhá kostra a navíc jeden z nich, ten blíže ležícímu asgardovy, má tvar asgardské hlavy, kdežto ten blíže Johnovi má tvar lidské hlavy. Za zařízením byla vidět prázdná klonovací komora, ta modelovací část měla tvar zadní části lidského těla. Asgardi beze zbrojí nasadili oběma nebožtíkům na stole čapce a pak přistoupili ke klávesnici u zařízení a aktivovali ho. Nic ale nenasvědčovalo tomu, že se něco děje, alespoň toto by si myslel laik, ale na obrazovce zařízení na přenos myslí se zobrazily vlny podobné funkci sinus, které neustále zrychlovaly až nakonec klesly na nulu (na ose y). Hned potom sundal asgard, který jen koukal na přístroj, neboť jako obvykle tam bylo místo jen pro jednoho, Johnovi čapec. Druhý asgard mezitím aktivoval scanner. Ten vydával pomalu stejný vizuální efekt jako ten na Atlantidě, to znamená jakousi mřížku až na to, že takhle byla fialová a ne zelená. Poté co scanner oscanoval Johna se výsledky zobrazily na obratovce, vše bylo v normálu.
Asgard II(ten u přenašeče myslí):„Přenos se zdařil.“
Asgard 2:„To je dobrá zpráva. Jak je na tom psychicky?“
Asgard II:„Relativně dobře jen si musí zvyknout na nové tělo.“
Asgard:„Chci aby jste ho ihned, jak přijde k sobě oblékli do stejné uniformy jakou měl a s menším doprovodem poslali k jumperu.“
Asgard II:„Ano pane.“
Asgardská základna, vazební cela 1
Ve vězení vidíme stát Johna u laserových mříží, Lorne stojí veprostřed cely. Kamera detailně zabere Johna, takže vidíme, že ten klon je úplně identický s Johnem.
John:„Zajímalo by mě proč nás ještě nikdo nepřišel vyslýchat?“
Lorne:„Mě to takhle celkem vyhovuje i když by mě zajímalo, co mají asgardi za vyslýchací metody.“
John:„No já bych je nerad okusil, ale hádám, že budou zaměřené na psychiku.“
Lorne:„No já si je taky nedokážu představit, jak nás fyzicky mučí, ale raději…“
V tom se mezi nimi objeví Rodney, není tak dokonalý jako byl u Daniela, teď přes něho každou chvíli přejíždí nějaká vlna. Nejspíš to způsobuje to laserové pole.
John:„Rodney. Jak jsi náš našel? A proč jsi tu jako hologram?“
Rodney:„No kouknul jsem se do záznamů a našel cely. Pak jsem oblbnul, alespoň dočasně, bezpečnostní systémy ve vaší cely, ale to tak, aby to dozorci nepoznali. A ten hologram je jediný způsob komunikace, protože laborka je stíněná, takže bych se musel napíchnout do jejich COMu, což by hned zjistili a…“
John:„Dobrá práce, kontaktoval jsi Odysseu?“
Rodney:„Vždyť jsem to teď říkal, že by na to přišli.“
John:„A co ten hologram?“
Rodney:„To už jsem vysvětloval Danielovi, to taky nejde.“
Lorne:„Kde je Daniel?“
Rodney:„Nasměroval jsem ho do zbrojnice a řekl jsem mu kde jste, takže…“
John:„Takže nás jde zachránit?“
Rodney:„Ano, to je ta dobrá zpráva.“
Lorne:„A ta špatná?“
Rodney:„Těch je víc. Ta nejhorší je, že se dostali k datům na mém netbooku.“
Lorne:„Jak je to možné? Ty tam snad nemáš heslo.“
Rodney:„Heslo tam mám, jenže…“
John:„Mitchell ho nechal zapnutý.“
Rodney:„Jo.“
John:„Dají se nějak smazat nebo poškodit nebo s nimi něco udělat, aby si je asgardi nemohli nepřečíst?“
Rodney:„Možná že by to šlo, ale na to je už pozdě.“
John:„Co tím myslíš?“
Rodney:„Už je uploadovali a teď je zkoumají.“
John:„Takže ví o…“
Rodney:„O Odyssee, Atlantidě a dalších věcech, včetně detailů této mise.“
V tom v laboratoři něco zapípá.
Rodney:„Musím končit nebo na to přijdou.“
Hned jak to dořekl tak zmizel.
John:„A to jsem si myslel, že horší už to být nemůže.“
Asgardská základna, zbrojnice
Daniel konečně našel zbrojnici. Je to relativně malá místnost rozdělená na dvě části, v jedné části jsou zbroje a v druhé zbraně a vybavení. Daniela ale zajímaly hlavně ty zbraně a vybavení, které bylo uspořádané, menší věci byly na policích, případně ve skříňkách, nebo v bednách, větší, typu zbraně atd., byly v držácích u zdi. V bednách se většinou nacházely granáty a to jak ty typu válec, tak ještě jedny typu koule dost podobné těm goa´uldským z Mléčné dráhy. Když se na ně Daniel podíval tak se mu na obrazovce v helmě objevil název v asgardštině, který si celkem hravě přeložil:„Destruktivní granát.“.Pak se kouknul na poličku, na které ležely hranoly o rozměrech 1x15 cm, které se daly zapojit do míst na ruce vedle štítů, nápis říkal:„Zásobní zdroj energie.“, a tak Daniel ani na chvíli neváhal a zapojil si je do zbroje. Na obrazovce mu naskočilo: :„Přidány 2 zásobní zdroje energie.“. Další věcí která zaujala Daniela, byly malé, asi tak 5x5 cm velké, tvrdé kovové destičky o nepatrné tloušťce, z jedné stany byly z neutronia a z druhé z nějakého kovu, který Daniel neznal. V helmě mu mezitím naskočilo:„Polní záplata na zbroje.“.
Daniel:„Třeba se budou hodit.“
Potom se pokusil otevřít dvířka kovové skřínky, ty ale byly zavřené a na kód dveří se neotevřely. Daniel byl hodně zvědavý, co je uvnitř, a tak zmáčkl na symbol po straně panelu a pak střelil asgardskou pistolí do krystalu, tím dvířka částečně povolila a tak je byl Daniel schopen s vydáním menší fyzické námahy otevřít. Uvnitř byly 4 zařízení vzhledem podobné čtvercovým polštářkům, až na to že tyhle byly z kovu a nahoře měly aktivační mechanismus. V helmě se Danielovi zase zobrazil nápis, tentokrát by si ale určitě účel tohoto zařízení netipnul:„Výbušnina CG-3. Vysoce výbušná.“. Poslední věcí, která se ale nacházela v sekci zbrojí, byl asgardský padací štít, nebo tak se to jmenovalo po přeložení. byly V tom se Danielovi zase objevil Rodney.
Daniel:„Co se děje?“
Rodney:„Našel jsem je, ale 1 chybí.“
Daniel:„Co myslíš tím chybí?“
Rodney:„Jsou v celách po 2, ale jeden je tam po 1.“
Daniel:„A to je kdo?“
Rodney:„To nevím, ale John a Lorne to není.“
Daniel:„Tak se koukni pořádně do systému.“
Rodney:„To jsem se koukal, jediný co tam je, je, že každého z jumperu dali, k jednomu z Lornova týmu.“
Daniel:„Nemohl by to být Teal´c?“
Rodney:„Jak to mám zjistit, když už v sobě nemá larvu a bere tertonin?“
Daniel:„Pokud vím, tak už ho neměl asi tak 2 dny.“
Rodney:„Počkej podívám se ale nejdřív tě řeknu cestu do cel.“
Asgard 1:„Pane zjistili jsme, jak se sem dostali. Na odvrácené straně měsíce mají loď a podle všeho, se už o nás dozvěděli.“
Asgard 2:„Jak silná je ta loď?“
Asgard 1 ji rychle zobrazí na obrazovce včetně technického popisu.
Asgard 1:„Mají railguny a stíhače a pak ještě dědictví od asgardů z Idy-phasery a štíty. Navíc je ta loď napájena antickým nulovým energetickým modulem.“
Asgard 2:„A proniknou jejich zbraně našimi štíty?“
Asgard 1 rychle namačká do konzole příkaz, aby se spustila simulace. Ta proběhne během sekundy a zobrazí výsledek.
Asgard 1:„Pokud budou mít naše štíty dostatek energie, tak by měly vydržet.“
Asgard 2:„A naše zbraně budou mít nějaký efekt?
Asgard 1:„Spíš ne než jo. To je hlavně zapříčiněno tím nulovým modelem vakua.“
Asgard 2:„Co dalšího jste objevil?“
Hangár 1 BS Odyssea
Jack sestupuje po schodech k jumperu 2, u kterého čeká ve zbroji Vala a Carterová, obě bez helem, ty jsou uvnitř jumperu, s 5 mariňáky, 2 z nich známe-Samuel a James- a 1 doktorem. Uvnitř jumperu je jedna asgardská zbroj pro Jacka, 1 bedna s C-4 a autogen.
Sam:„Je mi líto, že jste se nic nedozvěděl.“
Jack:„Ale já to čekal-že z něj pomalu nic nevypadne. Jenom mi řekněte, co to tam ti technici dali?“
Sam:„To přesně nevím, ale určitě to bylo nějaký haraburdí-nabarvené na šedo.“
Jack:„Mimochodem bylo to dobře načasované. Sám jsem pomalu uvěřil, že to byli skuteční asgardi a ne hologramy.“
Sam:„Díky pane, i když to byl váš plán.“
Jack:„To byl. Takže jsme připraveni.“
Sam:„Všechno vybavení je už v jumperu.“
Jack:„Tak si nastupte.“
Jack Sam a Val si sedli do přední části jumpery, kam si také mimochodem dal zbroj, zbytek posádky jumperu seděl v zadní části, kde se trochu mačkal.
V jumperu je Johnny (=naklonovaný John) a 9 asgardů ve zbrojích. Na DHD stále leží ten komunikační přístroj. Okolo jumperu stojí stále ještě 10 asgardů.
Asgard 2 (z komunikačního přístroje):„…Antický puddle jumper se ovládá pomocí mysli a to i drony, štít a maskování. Vaším úkolem je letět v zamaskovaném jumperu k jejich lodi a vysadit na svrchní straně trupu 9 našich bratrů. Ti ve vhodnou chvíli vniknou na loď a pokusí se ji dovyřadit nebo zničit a pokud to bude možné, tak i sebrat nulový modul vakua. Tou vhodnou chvílí myslím okamžik potom, co na ní vypálíte drony, přesněji řečeno na hypermotory a pokud to bude možné tak i na podsvětelné. K tomu se ale budete muset odmaskovat, ale nebezpečí by vám hrozit nemělo, neboť pár vteřin budou zmatení a po vypálení všech dronů se znovu zamaskujete a ohlásíte nám výsledek akce. Potom se ještě vrátíte pro výsadek. Na pomoc budete mít 5 lodí na bližší straně měsíce, ale moc na ně nespoléhejte, bude to spíše podpůrná síla. Přeji vám u Thora hodně štěstí.“
Jonny a asgardi v jumperu:„Nezklameme tě Njörde.“
S těmi slovy vzlétl Johnny s jumperem a proletěl otevřenými stropními dveřmi do hangáru, kde se 5 asgardských lodí připravovalo ke startu.
BS Odyssea, můstek
Na můstek vchází starý dobrý Kevin Marks, tentokrát ne jako major ale jako CO BS Odyssey, a sedne si do CO křesla.
Jack:„Tady jumper 2 jsme připraveni ke startu.“
Marks:„Máte zelenou a vraťte se v jednom kuse.“
Jack(ironicky):„Rozumím a vy mi s mojí lodí mezitím nic neudělejte.“
Marks:„Ano pane.“
Jack:„A koho jste si vlastně vybral za EO?“
Marks:„Podplukovníka Helgu Dimitriovou.“
Jack:„Rusku?!“
Marks:„Ano.“
Jack(ironicky):„Tak tohle kdybych věděl, tak bych zůstal na Odyssee.“
Podplukovník Helga Dimitriová, nynější EO, stojí na můstku před CO Marksem a snaží se tvářit neutrálně.
Přistávací dráha 1 BS Odyssea
Jumper 2 se zvedl a během několika sekund zamaskoval.
Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (karanténí část)
Teal´c se probral na koženém lůžku a ihned se pokusil zvednout, ale kožená pouta mu v tom zabránila. Byl ve čtvercové místnosti, do které vedly jedny dveře. Do místnosti bylo vidět přes průhledné sklo. Kolem něho pobíhalo několik asgardů, od stolku s nářadím ke konzoly a Teal´covu lůžku. Celkem tam byli 3. Teal´c se s asgardy pokusil navázat ústní kontakt, ale ti ho neopětovali.
Orbita planety P9X-317, zamaskovaný jumper 2
Jack chce vlítnout do atmosféry, když se Carterové objeví něco na notebooku.
Sam:„Pane zachytila jsem nějakou slabou energetickou výchylku na povrchu planety přibližně v místech, kde Lornův tým vlezl do základny.“
Jack:„Tak se na to podíváme.“
Jack pomyslel na HUD a v tu chvíli se zobrazil. Na něm se teď ještě kromě výchylky začaly zobrazovat nepřátelské lodě. Celkem jich všichni napočítali 5.
Sam:„Letí k nám.“
Jack:„To vidím.“
Asi po minutě proletěly kolem zamaskovaného jumperu, se kterým Jack pro jistotu ještě uhnul, aby do nich náhodou nevrazily.
Sam:„Co uděláme?“
Jack:„Rušíme záchrannou misi. Namísto toho je budeme sledovat, přece jenom 5 lodí, to určitě kují nějaké pikle.“
Sam:„Nezdá se vám, že letí pomalu?“
Jack(ironicky):„A kam by chvátaly? Navíc takhle je alespoň máme v dosahu. Spíš by mě zajímalo, kam letí.“
Sam:„Vypadá to, že letí k měsíci, alespoň podle těchto dat.“
Jack:„Myslíte, že chtějí napadnout Odysseu?“
Sam:„To nevím.“
Jack:„Carterová jaké mají šance?“
Sam:„Pokud je Odyssea detekuje a zvedne štíty tak skoro nulové, pokud tedy nemají nějaký trumf.“
Jack:„A co myslíte tím trumfem?“
Sam:„Zbraně, které projdou štíty na Odyssee, maskování nebo nějaký virus, popřípadě rukojmí.“
Jack:„Raději varujeme Odysseu?“
Sam:„To budeme muset minimálně na okraj stínu měsíce.“
Jack zvýšil rychlost jumperu na maximum, takže předehnal asgardské lodě.
Rameno Odyssey, zamaskovaný jumper 1
Zamaskovaný jumper 1 přistál na svrchní straně trupu BS Odyssey. Předtím než Johnny otevřel zadní dveře, se všichni asgardi ve zbrojích přesunuli do zadní části jumperu, pak zavřel dělící dveře, snížil atmosféru v zadní části jumperu na hranici vakua, takže když se zadní dveře otevřely žádný z asgardů nevyletěl do vesmíru. Všichni si ještě než vylezli aktivovali malý přístroj, který si na základně připevnili na každou spodní stranu boty, aby je držel k podkladu ve vesmíru. John pak zavřel zadní dveře a odletěl.
Okraj stínu měsíce, zamaskovaný jumper 2
Jack:„Už jsme v dosahu?“
Sam:„Měli by jsme být. Zkuste to pane.“
Jack:„Odysseo tady jumper 2. Za měsícem se nachází 5 asgardských lodí.“
Marks:„Jak nás mohli najít, vždyť jsme celou dobu byli za měsícem.“
Jack:„Nespíš dostali někoho od nás tam dole.“
Marks:„Co rozkazujete pane?“
Jack:„Je načase asgardům ukázat, kdo je tu pánem.“
Marks:„Mám tomu rozumět, že máme napadnout ty asgardské lodě?“
Jack:„Ano ale pokud možno, tak je jen vyřaďte, abychom měli na základnu nějakou páku, ale jestli se pokusí o skok do HP, tak je zlikvidujte. Navíc takhle by jsme se mohli dostat snadněji na základnu. “
Marks:„Tomu nerozumím pane.
Jack:„Jelikož je ta základna podzemí, tak by bylo hloupé, nenechat si alespoň 1 loď k úniku.“
Vala:„A jak pak zachráníme Daniela a ostatní?“
Jack:„No hádám, že se pokusí o skok do hyperprostoru. Tím pádem budou muset deaktivovat štíty, takže je bude Marks moct transportovat na palubu Odyssey.“
Marks:„A co vy?“
Jack:„My obnovujeme záchrannou misi.“
Jumper 2, stále zamaskovaný vyletí ze stínu měsíce a směřuje k zpátky k planetě.
Trup Odyssey na svrchní straně
9 asgardů se rozdělí do 3 skupin a každý z nich si sundá ze zad třetinu padacího štítu a položí ho na zem, kde ho složí s ostatními 2 částmi. Pak jeden z každé skupiny vytáhne energetický zdroj, který zasadí do středu štítu. Pak si na ně asgardi nastoupí a štíty se aktivují a začnou se pomalu propalovat trupem. Rychlost je mnohem menší než na Atlantidě. Je to způsobené tím, že podlahy na Atlantidě jsou vyrobeny sice ze supravodivého materiálu, ale tvrdostí náleží do středně tvrdých materiálů, kdežto trup na Odyssee je ze silného, 2m tlustého, pancíře.
BS Odyssea, můstek
Marks:„Aktivujte podsvětelné motory a vezměte nás na druhou stranu měsíce. Připravte F-302 na vypuštění.“
V tom se celý můstek silně otřese pod explozí. V celé místnosti létají jiskry a také méně zabezpečené věci typu propisky. Taktická tabule ze skla v zadní části můstku to nevydrží a rozsype se.
Nekonečný vesmír za Odysseou, jumper 1
Z odmaskovaného jumperu létá jeden dron za druhým a zasahuje HP motory na Odyssee.(Odyssea má HP motory uprostřed. Kolem dokola má 8 podsvětelných motorů.)
Odyssea, můstek
Marks:„Co to k čertu je?“
Taktický důstojník:„Drony pane. Podle IFF je to jumper 1.“
Marks-ke zbraňovým důstojníkům:„Palte railguny na ten jumper a aktivujte štíty. Vypusťte všechny F-302 (do COMu).“
Odyssea, svrchní strana Odyssey
Kamera zabírá zadní motory Odyssey ze svrchní strany tak, že je vidět tým asgardů, jak se propaluje trupem, i jumper, ze kterého létají drony. Pár dronů ještě projde, další ale už takové štěstí nemají a naráží do tyrkysového štítu Odyssey. Všechny railguny se otáčí tím směrem, kde se nachází jumper, zaměří se na něho a začínají pálit.
Nekonečný vesmír za Odysseou, jumper 1
Jonny ještě vypálí pár dronů i přes zvednutý štít, pak ale přestane pálit, neboť po něm začaly pálit projektily z railgunů, a tak se dá do pohybu a zamaskuje se.
Odyssea, můstek
Marks:„Jak jsme na tom?“
EO:„Štít je zvednutý. Drony poškodily HP. Podsvětelné motory se zadají být nepoškozené. Jumper 1 se zamaskoval.“
Marks:„Ať ty railguny pálí na jeho poslední známou pozici, přece jenom maskování není štít. Chci, aby se ty HP motory co nejdřív opravily, dohlédněte na to osobně a ty F-302 nechte ve vypouštěcí dráze, aby se tam nepletly railgunům, pro případ, že by se jumper 1 ukázal.“
EO:„Ano pane.“
Nekonečný vesmír za Odysseou, zamaskovaný jumper 1
Johnny kličkuje s jumperem mezi žlutými vysokorychlostními projektily z railgunů. Nakonec ho ale přece jen jeden projektil trefí, do zadní části jumperu zespoda, takže mu selže maskování a dírou mu uteče veškerý vzduch ze zadní části.
Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Pane máme vizuální kontakt s jumperem 1. Je poškozený.“
Marks:„Přestaňte na něho střílet railguny a vypusťte F-302.“
Letový důstojník (COM):„Všechny?“
Marks:„Ano všechny, ale ať nás polovina hlídá, přeci jenom tam venku mají lodě a my jsme teď oslabeni.“
Taktický důstojník:„Pane jumper 1 letí na okraj stínu měsíce, zatím je ale daleko.“
BS Odyssea, vypouštěcí dráha LT-23
Vypouštěcí dráhou jede F-302 tažená magnetickým katapultem.
Rameno BS Odyssea z vesmíru
Je vidět, jak postupně vylétají F-302. Celkem jich vyletí 40, z každého ramena 20, i když do hangárů by se jich vešlo ještě víc, ale kvůli phaserům a hlavně ZPM se jejich počet snížil, navíc jsou to jedny z nejdražších letounů na Zemi, což jejich produkci také výrazně snižuje. 20 F-302 zůstalo u lodě a druhá polovina se pustil za jumperem 1.
Odyssea, můstek
Marks se dívá na obrazovku, na které je vidět, jak F-302ky dohánějí jumper 1, neboť mají zapnutý raketový motor, ale stejně je mezi nimi ještě značná vzdálenost. O chvíli později se F-302 dostanou do dosahu zbraní, to už je ale jumper 1 na okraji stínu měsíce.
Marks:„Chci ten jumper pokud možno celý i s pilotem, ale jestli po vás vystřelí, tak ho zničte.“
COM důstojník:„Zachytili jsme zprávu z jumperu 1. Je to nouzové volání.“
Marks-k COM důstojníkovi:„Rušte ho.“
COM důstojník:„Pane ten hlas je podplukovníka Shepparda.“
Marks:„Cože?! Dejte to nahlas.“
Johnny(COM):„…povedlo zničit HP motory. Ale můj jumper ztratil maskování a je poškozený. Pronásledují mě jejich stíhačky…“
Marks:„Dejte mi velitele F-302 a zblokujte ten signál.“
COM důstojník:„Máte ho na přijmu.“
Velitel úF-302:„Tady kapitán George Nelson.“
Marks:„Kapitáne, v jumperu je podplukovník Sheppard, nejspíš mu vymyli mozek, takže…“
Nelson:„Rozumím. Pokusíme se ho pokud možno nezničit.“
Odyssea, svrchní strana Odyssey
Asgardi už byli téměř uvnitř. Celé jim to trvalo asi 7 minut. Ihned potom, co asgardský padací štít propálil poslední centimetr pancíře, začal z místnosti utíkat vzduch, a tak se hermeticky uzavřely všechny dveře poblíž. Do toho se ozval ještě alarm, ale v zápětí přestal být slyšet, protože ve vakuu se hluk nešíří i když asgardi ho slyšeli, neboť se k nim zvuk dostal přes podlahou, ale byl v trochu utlumené formě. Tím se asgardům odřízl přístup do lodi. Ale asgardi si toto místo vybrali záměrně, neboť se zde za poklopem, který se dal otevřít jenom pouhým otočením kliky, nacházel žebřík.
Odyssea, můstek
EO:„Pane na nejsvrchnější palubě nám náhle zmizela v jedné místnosti podpora života.“
Marks:„Exploze?“
EO:„Podle senzorů ne.“
Marks:„Podívejte se na záběr kamer.“
EO nařídila jednomu důstojníkovi, aby dal na obrazovku záběr z kamer, tomu to chvíli trvalo, protože nebyl jaksi ve své kůži po tom útoku. Na záběru ale nebylo vidět nic neobvyklého, neboť asgardi si ten štít vzali sebou a jen tak tak zmizeli v šachtě s žebříkem.
Útočné F-302 a jumper 1
Z jumperu vylétne několik žlutých světel-dronů.
Nelson:„Drony. Únikové manévry.“
Všech 20 F-302 se rozptýlilo, aby se jim tak lépe manévrovalo. F-302, na které letěly drony, po nich začaly pálit z kulometu a na poslední chvíli se pokusily o úhybný manévr. Dronů bylo celkem 5, 1 F-302 se letící dron podařilo neutralizovat-explodoval-, dalším 3 se povedl úhybný manévr, poslední ale takové štěstí neměl, dron ho zasáhl přímo do kokpitu. Celá F-302 okamžitě explodovala. Zbylé 3 drony pronásledovaly své cíle, které se jim neustále se stěstím jen tak tak vyhýbaly.
Nelson:„CO potřebuji povolení k útoku.“
Marks:„V tom jumperu je Sheppard.“
Nelson:„Už jsem ztratil 2 muže a dalších 6 životů mých mužů visí na vlásku.“
Marks se na 2 vteřiny zamyslí.
Marks:„Dobrá máte povolení zničit ten jumper.“
Nelson:„Rozumím.“
Během toho rozhovoru se jednomu dronu podařilo zničit další F-302. Nelson si zaměřil jumper a pak zmáčkl tlačítko a vypálil 2 rakety
Nelson:„2 rakety pryč.“
Jumper by normálně vypálil drony, které by s raketami udělaly krátký proces, ale teď byl bez nich a štít se nemohl aktivovat, neboť měl poškozené emitory a tak se pokusil o úhybný manévr. Přeci jenom to byl jen klon Johna Shepparda s asgardským vědomím a bez zkušeností, takže rakety neměly problém zasáhnout jumper i přes úhybný manévr. Okamžitě co explodoval jumper se vypnuly drony, takže si stíhaní piloti mohli oddechnout.
Nelson:„Jumper 1 byl neutralizován. Ztratil jsem celkem 2 stíhače.“
Marks:„Rozumím.“
Pak si zavolal EO a začal jí něco říkat.
Asgardská základna, řídící místnost, v době kdy jumper vyletěl ze stínu měsíce
Asgard 1:„Pane zachytili jsme vysílání z našeho jumperu.“
Njörde (=Asgard 2):„Pusťte ho nahlas.“
Johnny:„Tým A je namístě. Mě se jim povedlo zničit HP motory. Ale můj jumper ztratil maskování a je poškozený. Pronásledují mě jejich stíhačky a nemůžu je setřást…“
Signál je dál rušen.
Njörde:„Co se stalo?“
Asgard 1:„Nepřítel ruší signál.“
Njörde:„No on se o sebe postará. Teď když je nepřátelská loď bez hyperpohonu, tak můžeme spustit druhou část nášeho plánu.“
Asgardská základna, laborka na levelu 7., kruhová místnost
Laborka se začala třást. Rodney ihned začal na konzoly pátrat, čím to může být. Jenže po několika okamžicích se vypnulo osvětlení. I konzole samotná se vypnula, a tak si Rodney rozsvítil baterku, aby v místnosti nebyl úplně potmě.
Vesmír poblíž měsíce planety P9X-317
Ze stínu měsíce se vynořuje BS Odyssea a míří k asgardským lodím se zvednutými štíty, nabitými phasery, natočenými railguny, které začaly okamžitě pálit a s 20 F-302, které se držely poblíž Odyssey, kdyby se asgardi pokusili o nějakou další překvapivou záškodnickou akci. Asgardské lodě ale naštěstí včas zvedly štíty, takže jim spršky projektilů z railgunů nic neudělaly. Odyssea na ně pálila jen railguny, protože Marks se bál, že výstřel z phaseru by loď proměnil v kupu trosek. Jenže railguny nebyly to jediné, co měl Marks. Zpoza Měsíce se vynořilo 18 F-302 a okamžitě si zaměřily své cíle pro rakety. Pro jistotu ale každá stíhačka vypálila jen jednu, přesto to pro asgardy znamenalo 3 rakety na každou loď plus pro 3 další 1 raketu navíc. Přesto jim však štít držel.
Jumper 2 na oběžné dráze
Jack:„Vypadá to, že asgardi dostávají pěkně (zamyslel se a dodal) na ty jejich šedivý zadky v kombinéze.“
Sam:„Ano pane.“
V tom Caterové na notebooku něco zapípalo.
Jack:„Co to je?“
Sam:„To nevím, ale ať je to, co je to, tak to vydává ohromné množství energie a vychází to z místa, kde je ta asgardská základna.“
O chvilku později.
Sam:„To není možné.“
Vala:„Co není možné?“
Sam:„Podle těchto dat je tahle základna obří loď.“
Vala:„Vždyť Atlantida je taky loď, tedy spíš město, ale…“
Sam:„To ano, ale jde o to, že taková obří loď potřebuje velké množství energie a jediná věc, která je toho schopná je…“
Vala:„ZPM.“
Sam:„Správně, ale senzory žádné nedetekují, což znamená, že by muselo být vybité, a potom by teda nedodávalo energii a tahle loď by nemohla nevzlétnout.“
Jack:„Tak co je tedy zdrojem energie?“
Sam:„To nevím.“
Během tohoto rozhovoru vystoupala asgardská základna až na orbitu.
Vala:„Podívejte se jak je velká.“
Jack:„Vypadá to, že je snad větší než Atlantida.“
Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Pane máme nový kontakt.“
Marks:„Co to je?“
Taktický důstojník:„To nevím. Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal, ale je to pěkně velká loď, asi 1,5x větší než Atlantida.“
Marks:„Jak se tu objevila? Vynořila se snad z hyperprostoru?“
Taktický důstojník:„Ne pane vzlétla z povrchu planety.“
Marks:„A jak to, že se o ní dozvídám až teď?“
Taktický důstojník:„Omlouvám se pane. Já jsem se věnoval bitvě, a tak jsem ji chvíli neviděl.“
Marks:„Na tom nesejde.“
Jack:„Marksi.“
Marks:„Vidíte to samé co my?“
Jack:„Jestli myslíte tu asgardskou základnu, tak ano.“
Marks:„Ta základna je teda i loď?“
Sam:„Je to jediné vysvětlení a dokazují to i senzory.“
Marks-k důstojníkovi podsvětelných motorů:„Vezměte nás do zbraňového dostřelu.“