Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Destiny of the Asgards

Destiny of the Asgards

Co se má stát v přespříštím pokračování SAR s Asgardy? Zvolte možnost a když tak napište i proč.

jsou to bastardi a zaslouží si zemřít.
9
17%
jsou nevinná rasa, která se jen snaží přežít.
37
71%
jiná možnost (nic jinýho mě nenadpadá, ale vás možná napadne).
6
12%

Celkem hlasů : 52

Příspěvek 24.6.2009 17:39:09
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Odkaz na celou povídku (zatím jen do dílu Pád Asgardů). Zase děkuji Jakopovi.
http://www.edisk.cz/stahni/35906/DotA.rar_679.75KB.html

Tady je má první povídka. Doufám, že se vám bude líbit. Omlouvám se za to, že je to psaný spíš jako scénář než povídka. DotA se odehrává během 6. řady.
Když se vám to líbit nebude tak mi alespoň napište, co se vám tam nelíbí, popřípadě navrhněte i úpravu.
Destiny of the Asgards

Peagasus, Atlantida
Podplukovník John Sheppard šel chodbou, když se dveře nalevo od něho otevřely a z vyšel z nich major Lorne.
Lorne:„Podplukovníku.”
John:„Majore.”
Lorne:„Už se doktoru MacKayovi podařilo objevit domovskou planetu ztraceného kmene asgardů?”
John:„Naneštěstí ne. Našel asi 217 možných planet. Jeho výpočty jsou založeny na tom, že se jejich domovská planeta nemůže nacházet na území ovládaném wraithy, protože by je už dávno našli a zničili. ”
Lorne:„Ale wraithové jsou téměř všude v této galaxii.”
John:„To máte pravdu. Ale wraithové se zajímají jen o svá loviště, která jsou jen na planetách, schopných udržet život, a domov asgardů má toxickou atmosféru. Z fyziologického hlediska jsme si s asgardy a wraithy hodně podobní, takže co je toxické pro nás je toxické i pro ně. Dalším vodítkem je to že nepoužívají brány jinak by se neopovážili použít ateral device.”
Lorne:„A proč sem letí Odyssea?”
John:„Podplukovník Carterová si myslí, že by nám asgardské jádro mohlo pomoci s hledáním, kdybychom ho připojili k antické databázi.”
Lorne:„A proč prostě nepošleme antickou databázi na Zemi?”
John:„Kopie databáze antiků mohla zůstat dávno ležet na harddiscích na Zemi, ale prezident a IOA se báli případného zneužití a odůvodnili to tímto:„A co když by někdo ukradl výzkum a povznesl se, nebo znovu postavil replikátory, a tentokrát daleko nebezpečnější." Poslat ji nemůžeme, protože je příliš rozsáhlá.”
Během této konverzace nastoupili do teleportu, transportovali se do hlavní věže do místnosti s bránou a vyšli schodiště, kde na ně čekal netrpělivý Richard Woolsey, velitel Atlantidy.
John:„Jak si vede Odyssea?”
Operátor u antické konzole (OAK)-Dálkové senzory:„Měla by tu být za 7,6,5…”

Vesmír na Atlantidou
Díváme se do prázdného nekonečného vesmíru. Po pár sekundách se otvírá hyperprostorové okno a z něho vystupuje battlestar Odyssea (je to hybrid Galacitcy, Pegasa a známé Oddysey)-jestli to někomu vadí tak ji považujte za normální BC-304.

Můstek na BS Odyssee
Vidíme celou SG1(Dr. Daniel Jackson, Podplukovník Samantha Carterová, Podplukovník. Cameron Mitchell, Teal´c a Vala Mal Doran) a pak se pomalu otáčí směrem k CO, který vstává z křesla a jde k oknu. Není to nikdo jiný než Jack O´Neill. Jack uděluje pokyn COM důstojníkovi, aby kontaktoval Atlantidu
Jack:„Tady je brigádní generál Jack O´Neill, komandér BS Odyssea. Můžeme se transportovat?”
Operátor u antické konzole (OAK)-COM:„Máte povolení k transportu.”

Atlantida
John, Richard a Lorne stojí před SG. Z postranní chodby (vedle schodiště) se vynoří dr. MacKay. O chviličku později se objeví typický záblesk agardského transportního paprsku a objeví se SG1, Vala a Jack.Všichni přítomní se pozdraví, usmějí se na sebe a pak se odeberou do zasedací místnosti. Jako obvykle se Rodney rozhovoří o jeho úsilí, které vynaložil navzdory nelehkému úkolu. Po několika předlouhých minutách ho přeruší John.
John:„Všichni víme jak nelehký je to úkol, ale jestli nezavřeš svá ústa a nesedneš si, tak tě asi střelím. A tentokrát tě žádný antický štít nezachrání.“
Rodney se „uraženě“ posadí a Sam začne povídat.
Vala (sedí vedle Johna a Daniela)-potichu k Johnovi:„ Vážně by jste to udělal?“
John:„Ano, ale jen wraithským stunnerem.“
Sam:„ Doufáme, že nám asgardské jádro pomůže najít polohu asgardské domovské planety. Pokud se nám ji podaří najít, tak tam pošleme Odysseu, kterou schováme za nějaký měsíc nebo planetu.“
Jack:„A co když tam žádný měsíc nebo planeta nebude?“
Sam:„No...“
Rodney:„Tak schováme Odysseu za hvězdu.“
Jack:„A co když tam nebude i hvězda?“
Rodney:„Planety vznikají…“
John:„Rodney.“
Rodney:„No prostě když je tam planeta, tak tam musí být i hvězda.“
Sam:„ Vyšleme 2 puddle jumpery ve stealth módu. První jumper bude mít za úkol scannovat planetu, najít základnu asgardů a pokusit se ji infiltrovat. Druhý jumper bude udržovat rádiový kontakt mezi prvním jumperem a Oddyseou, v případě nouze se z něho stane záchranný tým. K infiltraci použijeme dva obleky, které byly získány během předešlého kontaktu s asgardy.
Mitchell:„A kdo v nich bude?“
Sam:„Nejlepší volbou je Daniel a Rodney.“
Rodney, Daniel-najednou:„Co.“
Sam:„Daniel umí jejich jazyk a Rodney se zase vyzná v jejich technologii. Tyto obleky by je měly ochránit před senzory, které by je mohli kompromitovat. Jejich úkolem bude zjistit, co mají asgardi v plánu a to za pomocí tohoto krystalu (ukáže krystal).“
Jack:„Co je na něm tak zvláštního?“
Sam:„Tento krystal byl navržen asgardským jádrem. Skládá se z obyčejného krystalu a bluetooth zařízení, které jakmile bude připojeno, umožní Danielovi, Rodneymu a jumperu 1 bezdrátový přístup do asgardského systému.
Daniel:„Sekundárním úkolem bude, získat zpět Janusovu krabičku.“
Jack:„K čemu nám bude?“
Sam:„Ta krabička obsahuje jeho celý výzkum. Výzkum, který byl anickou radou považován za nebezpečný ne-li přímo hazardní, by…“
Daniel:„By v rukou asgardů mohl napáchat spoustu škod.“
Jack:„A co až ho získáme?“
Sam:„Tak ho prozkoumáme a když bude třeba, tak i zničíme.“
Woolsey:„Rád bych vám všem připomněl, že všechny získané informace budou vyhodnoceny zpět zde, na Atlantidě, předloženy IOA a prezidentovi U.S.A., kteří teprve rozhodnou, co dělat. Rozumíte (koukne na Johna a pak na Mitchella, kteří na něho kývnou, pak i na Jacka, který si hraje s hodinkami).
Dr. Radek Zelenka-COM:„Tady dr. Zelenka, asgardské jádro je už téměř připojeno k antické databázi.“
Všichni se zvednou a jdou za Zelenkou, který je ve věže vědomostí.

Věž vědomostí
SG-1, Jack, John, Rodney, Lorne a Woolsey vstupují do nejvyšší místnosti ve věži vědomostí. Celá místnost je velmi prostorná a plná antických konzolí. Naproti dveřím je asgardské jádro, u kterého stojí několik techniků a Radek, který právě zmáčkl symboly na asgardském panelu. Obrazovka asgardského jádra se okamžitě rozsvítí.
Radek-k technikům:„Dobrá práce.“
Sam přistupuje k Zelenkovi.
Sam:„Výborně Radku.“
Radek:„Díky.“
Rodney-přistoupí k Sam a potichu jí řekne:„Neměla bys ho podporovat.“
Sam a Rodney zadají úkol jádru.
Rodney:„Tohle chvíli potrvá a já dnes ještě neobědval, takže…“
Rodney se otočí, ale nedokončí větu, protože se všichni na něho koukají tak trochu vražedným pohledem, a tak projde přihlížejícím davem a zmizí ve dveřích.

Balkón na jedné z vyšších věží
Daniel se zamyšleně opírá o zábradlí balkonu, když se dveře otevřou a objeví se Vala. Je krásný západ hvězdy.
Vala:„Tak tady jsi. Víš co všechno jsem musela udělat, abych tě našla. V řídící místnosti jsem musela přesvědčit Chucka, aby mi tě na detektoru známek života našel…“
Daniel:„Co se děje.“
Vala:„Nic, jen jsem tě hledala. A Co tu vlastně děláš? Nevypadáš na to, že by jsi si prohlížel západ hvězdy.“
Daniel:„Přemýšlel jsem o asgardech. O tom, jaká to byla šlechetná rasa v porovnání s jejich ztracenými bratry…“
Vala:„Chápu jak se cítíš…“
Daniel:„Vážně.“
Vala:„No, když jsem byla ještě „vězeň“ v SGC, tak jsem si přečetla nějaká ta tvoje hlášení.“
Daniel:„Asgardi z Idy bojovali proti goauldům a jim podobným tyranům všemi možnými způsoby. Nikdy by neudělali něco co by ohrozilo milióny lidských životů nebo dokonce celou galaxii. Dokonce dávali přednost lidskému životu před svým. A to se jim stalo osudným. Doufám, že se nám podaří zjistit co mají v plánu a pokud to bude něco špatného, tak to i…
Mitchell-COM:„Danieli, Valo Sam a Rodneymu se podařilo najít domovskou planetu asgardů.“

Věž vědomostí
Daniel a Vala vstupují do místnosti s jádrem ve věži s vědění.
Daniel:„Tak co jste našli?”
Sam:„Asgardské jádro našlo jednu jedinou planetu v antické databázi P9X-317, která vyhovuje zadaným parametrům.”
Sam se přesune od asgardského panelu k antické konzoly, kde na notebooku zmáčkne pár kláves. V celé místnosti zhasnou světla a uprostřed se objeví veliká holografická projekce již zmíněné planety s pásem asteoridů a obíhajícím měsícem.
Mitchell:„Opravte mě pokud se mýlím, ale není tento scan planety trochu zastaralý?”
Sam:„Máš absolutní pravdu...”
Rodney-skočí Sam do řeči:„Asgardi se zde usadili před přibližně 10 000 lety (Rodney se nadechuje)...”
Sam:„Tento scan nám poslouží jako reference, až...”
Rodney:„…až budeme z jumperu scanovat planetu.”
Sam:„MacKayi tohle není soutěž.”
Rodney:„Ale…“
John:„Rodney.”
Jack:„Pánové je zábavné vás poslouchat, ale myslím, že máme něco na práci.”
Sam:„Nový scan porovnáme se starým a snad se nám podaří objevit asgardskou základnu.”
Jack:„A co když základnu neobjevíme?“
Sam:„Pak se vrátíme zpět, ale předpokládejme, alespoň prozatím, že ji najdeme.“
Jack:„Ano, předpokládejme.“
Daniel:„A co bude s asgardským jádrem? Víme přece, že vydává stopu, kterou když dokážou zachytit Oriové, tak i určitě tento ztracený kmen asgardů.“
Sam:„Souhlasím, proto ho raději necháme zde. Na palubě Odyssey by nám bylo vypnuté k ničemu a navíc by trvalo nějakou dobu než bychom ho přemístili.“

Můstek na BS Odyssee
SG-1,Vala, Jack, John, Rodney a Lorne jsou na palubě BS Odyssey.
Jack:„Atlantido tady Odyssea, jsme připraveni.“
Richard:„Hodně štěstí generále, Atlantida konec.“
Jack-k HP(=hyperspace) důstojníkovi:„Vezměte nás na P9X-317.“
HP důstojník:„P9X-317, ano pane. Otevírám HP okno za 5,4,3…
BS Odysea vstupuje do HP.

Zbrojovna na BS Odyssee
Jedna z menších zbrojoven, ačkoliv je zde poměrně slušný arzenál (od raketometů přes p-90, zat-guny až po C-4).John, Lorne, Mitchell, Teal´c a několik marináků se vyzbrojují, když přijde Sam.
Sam-k Mitchellovi:„Poslyš Came, je mi vážně líto, že nemůžu jít s vámi…“
Mitchell:„Podívej Sam, já vím, že tě chce Jack mít na můstku, a abych řekl pravdu, tak i já se cítím lépe (Sam na něho koukne), když nám někdo tak schopný bude krýt záda.“
COM-důstojník:„5 minut do cílové destinace. Všichni na svá místa.“
Sam:„Hodně štěstí.“
Mitchell:„Díky (k Sam). Slyšeli jste, je na čase vyrazit (k ostatním v místnosti).“

Hangár 1 BS Odyssea
John, Lorne, Mitchell, Teal´c a několik marináků se stupuje po schodech ke 2 puddle jumperům. Hangár je plný pracujících techniků. U jednoho puddle jumperu stojí Rodney a Daniel, oba jsou v asgarských oblecích, ale helmy drží v ruce. Do puddle jumperu 1 nastoupí John, Rodney, Daniel, Mitchell a Teal´c. Do puddle jumperu 2 nastoupí se třemi mariňáky a jedním doktorem. Oba puddle jumpery se vznesly (asi 30-40cm) a popoletěly k výtahu, který je vyzvedl na přistávací dráhu.

Měsíc u P9X-317
Nad měsícem se objevují HP okno, ze kterého vystupuje BS Odyssea.

Můstek na BS Odyssee
Jack sedí v křesle, na můstku stojí Vala a Sam dělá EO (výkonného důstojníka).
Jack:„Hlášení.“
Sam:„Odyssea se nachází ve stínu měsíce.“
Jack:„Výborně. Jak jsou na tom jumpery.“
Sam:„Jumpery 1 a 2 jsou připraveny ke startu.“
Jack:„Jumpere 1 a 2 máte zelenou a hodně štěstí.“

Přistávací dráha 1 BS Odyssea
Jack:„Jumpere 1 a 2 máte zelenou a hodně štěstí.“
Jumper1-John:„Rozumím.“
Jumper2-Lorne:„Rozumím.“
Oba jumpery vzlétly a během pár vteřin se zamaskovaly. Jumper 1 si to zamířil na geostacionární dráhu planety P9X-317, kdežto jumper 2 jen vyletěl ze stínu měsíce.

Jumper 1 po obletu P9X-317
Rodney stále něco mačká na svém netbooku. Ostatní na něho nervózně hledí, až to John nevydrží.
John:„Už jsi něco našel?“
Rodney:„Vždyť ses mi na to ptal před chvílí.“
John:„To bylo před půl hodinou.“
Rodney-koukne se na hodinky:„Máš pravdu. No porovnal jsem scany a podařilo se mi snížit rozlohu území...“
John:„Jak moc?“
Rodney:„Asi tak na půl planety.“
John:„Rodney!“
Rodney:„Většina uzemí se za těch 10 000 let změnila. Navíc ta planeta obsahuje velké množství plynů, které jsou nabity statickou elektřinou, což ztěžuje práci senzorům."
John:„Říkal jsi že ji najdeš.“
Rodney:„To ano, ale…“
Lorne:„Podplukovníku Shepparde, zachytili jsme loď letící HP k planetě. Scannerům se ale zatím nepodařilo určit velikost nebo druh lodi, ale podle rychlosti tipoval bych to na asgardy.“
John mezitím zobrazil HUD, ale žádnou loď neviděl.
John:„Rodney jak to, že ji nevidíme!“
Rodney:„Propojil jsem jumper s mým netbookem a využil jeho výpočetní výkon, abych urychlil pátrání, čímž se snížila citlivost senzorů…“
John:„Hlavně je zase koukej zprovoznit.“
Rodney rychle něco namačkal na netbooku, odklikl enterem a senzory naskočili. Na HUDu byla rychle se blížící loď.
Rodney:„Ta loď tu bude za 15 sekund.“
Nad P9X-317 se objevilo HP okno, z něho se vynořila asgardská loď a zamířila k planetě. Jumper 1 se pustil za lodí, která už vletěla do husté toxické atmosféry.
Rodney:„Co to děláš?“
John:„Letím za ní. Máš snad lepší způsob jak najít tu asgardskou základnu?“
Rodney:„Momentálně ne.“
John-COM:„Jumpere 2 tady jumper 1, pronásledujeme příchozí loď.“
Lorne-COM:„Rozumím, hodně štěstí, konec.“
Asgardská loď se neustále vzdalovala od jumperu. Jedinou navigaci Johnovi poskytoval HUD displej, neboť přes přední sklo byly vidět jen husté mraky. Před sklem probleskl blesk.
John:„Co to k čertu bylo?“
Rodney:„Blesk. Jak už jsem říkal, atmosféra obsahuje plyny nabité statickou elektřinou.“
Mitchell:„A co když nás nějaký blesk zasáhne?“
Rodney:„Teoreticky by to jumper měl přestát. V praxi…“
Mitchell:„To radši nechci vědět.“
Po chvíli se ale ozvalo pípání a varování na HUDu. Příčinnou byla rychle se zvyšující teplota na přední části jumperu, obzvláště patrné to bylo na skle, které začalo měnit barvu.“
Rodney:„To je tím, že letíme moc rychle, a že ta atmosféra je čím dál tím hustší.“
Mitchell:„Teplota pláště je 1000°C(sorry za teplotu, zkoušel jsem ji najít na netu, ale tam jsem našel 2 různý teploty průletu atmosférou, takže mi když tak opravte).“
John:„A jak ji mám snížit Rodney?“
Rodney:„Musíš zpomalit.“
Mitchell:„1200°C.“
John:„Když zpomalím tak tu loď už možná nenajdeme.“
Rodney:„Dej mi chvíli. Ahhhh.
Mitchell:„1600°C a senzory začínají blbnout.“
Rodney:„Mám to. Převeď maskování na štít.“
John:„Cože, tak nás uvidí.“
Rodney:„Ano, ale budou si myslet, že jsme meteor.“
John rychle přepnul maskování na štít. Teplota pláště jumperu se částečně snížila, ale stále byla vystavena vyšší teplotě, avšak ne tak vysoké, aby se rozpadlo sklo.
Rodney:„A pak těsně nad povrchem převedeme štít na maskování, tím si asgardi budou myslet, že meteor narazil do povrchu planety.“
John:„Doufám, že jsi si jistý.“
Rodney:„Já taky.“
Legenda:*-rušení
Lorne-COM:„ Podpl***vníku Shepparde slyší** mě?“
John:„Jumpere 2 pronásledujeme nepřátelskou loď.“
Lorne:„**oč jste se ***ditelnili?“
John:„Máme problém. Převedli jsme maskování kvůli teplu, který nám začalo poškozovat plášť, na štít.“
Z rádia se ozývá jen šum.
John:„Jumpere 2 slyšíte mě?“
Z rádia se zase ozývá jen šum.
Rodney:„To rušení způsobují ty blesky.“
John:„A proč jsme tedy přestali vysílat?“
Rodney:„Asi to bude taky tou teplotou…“

Podle informací z HUDu Asgardská loď začala zpomalovat až nakonec zastavila několik desítek metrů nad povrchem.
Rodney:„Senzory zachytili malou energetickou anomálii přímo pod lodí.“
Mitchell:„Co je to za anomálii?“
Rodney:„To nevím…(asgardská loď mezitím zmizela z HUDu), ale ta loď zmizela.“
Mitchell:„Kam?“
Rodney:„Nejspíše do místa, odkud vychází ta energetická anomálie.“
Jumper 1 s aktivovaným štítem padal rychle dolů k místu, kde zmizela asgardská loď. Ve výšce 10 km obrátil John směr tahu motorů, takže začali zpomalovat.
Rodney:„Ta anomálie je štít.“
John:„A jak jím chceš proletět?“
Rodney:„To že jím proletěla ta loď znamená, že zadržuje jen atmosféru.“
Mitchell:„A co když ten štít propouští jen asgardské lodě?“
Rodney:„Když jejich loď prošla štítem na Atlantidě, tak my projdeme jejich.“

Základna asgardů, řídící místnost
Vidíme malou místnost plnou asgardů sedících u konzolí.
Asgard 1:„Pane zachytili jsme neznámý objekt. Nejspíše se jedná o malý meteor. Podle trajektorie dopadne za 17s do hangáru.“
Asgard 2:„Okamžitě zavřete hangárové dveře!“
Asgard 1:„Ano, pane.“
Asgard 1 rychle namačká na konzoly pár symbolů a hangárové dveře se začnou uzavírat (stylem jako střecha na Atlantidě).

Jumper 1
Rodney:„Ten štít se začíná zmenšovat.“
John:„Nejspíše zavírají dveře. Držte se.“
To, že se zavíraly dveře, bylo již vidět i z okna jumperu, jako zmenšující se modrá plocha.
Rodney:„Ty dveře se zavírají."
John:„Já vím."
Rodney:„Zavírají se celkem rychle."
John:„Proto jsem zase přidal."
Dveře byly již téměř zavřené. Jediná skulinka byla ještě uprostřed. John těsně nad dveřmi přepnul štít na maskování a proletěl hangárovým štítem. Hned jak se dostali dovnitř, uslyšeli zvuk-dveře se zavřeli a štít se deaktivoval. Jumper 1 se ocitl ve velkém a prostorném hangáru, takže stihl zabrzdit, ikdyž tšsně nad podlahou. V hangáru se nacházelo 6 asgardských lodí. Jumper 1, stále zamaskovaný, přistál za kontejnerama, jejichž počet se neustále zvyšoval, neboť je z lodi vykládal jeřáb.
John:„Odysseo tady jumper 1, jsme na základně.“
John:„Odysseo tady jumper 1, slyšíte mě? Rodney.“
Rodney:„Dej mi sekundu. Vypadá to, že celá základna je magneticky stíněná.“
Mitchell:„A jak tedy kontaktujeme Odysseu?“
Rodney:„No. Nic mě nenapadá.“

pokračování příště :D
Naposledy upravil Lt.C. John Sheppard dne 13.9.2009 18:29:04, celkově upraveno 6
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 26.6.2009 07:40:35
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kdy příště?

Příspěvek 27.6.2009 09:11:37

Odpovědět s citací

To přesně nevim, ale asi tak za tejden možná míň. A kdyžtak pište, co se vám líbí nebo ne co je hrozný. Prostě vaše názory a pocity z DotAy.

Příspěvek 27.6.2009 09:37:12
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to zajímavý příběh, i když sou tam místy pitominky, jako IOC místo IOA,
:jako: odtlačený jumper :jako: i když umí levitovat, :jako: jumper 2 vyletěl ze stínu satelitu :jako: i když tam o žádném satelitu nebyla ani zmínka, mimochodem Vala je platnou členkou SG-1... Ale jinak celkem dobrý, ale chtělo by to sem dát přibližnou podobu tý BS Odyssey (jméno bych změnil, jelikož jedna taková loď už existuje) :hmmm: :wink: :D

Příspěvek 27.6.2009 10:07:32
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak musím říct že mě tahle povídka doceal nadchla...sice zde je pár chyb jako DR. Mac Kay ikdyž se to píše McKay ale to sou detaili...ještě bych někde dal vysvětlivky různých zkratek občas mi dělalo problém to rozluštit...ale jinak keep working... :)

Příspěvek 27.6.2009 10:15:43

Odpovědět s citací

Kdyžtak ty zkratky vypiš, rád je přeložim. A ty chybičky, který se mi tam nějak dostaly jsem už snad všechny opravil :D . Jo a BS Odysseu jsem rozebíral v tématu
bc-305 a new enemy.

Příspěvek 27.6.2009 11:29:13
perosak Airman
Airman

Odpovědět s citací

Je to docela dobrý :D Ale Carterová neni podplukovník! Je plukovník.
Moje povídky:
SG Unanswered Questions

Obrázek

Příspěvek 27.6.2009 11:50:39
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No na obhajobu autora musím uvézt, že amíci a vůbec celkově jejich a jiný vojáci (asi ne u nás, ale to je fuk) maj ve zvyku zobecňovat hodnosti jako to, co dělá snad každý udělat z Hammonda jen Generála i když on je Generálmajor a nebo z 1st Lt. - nadporučíka pouhého poručíka tím, že řeknou Lt. - poručík (nebudu rozepisovat) a to samý je to i tady, kde Sheppovi snad nikdy neřeknou Lt. Colonel ale jen to druhý, čímž v češtině oddělávaj to pod-plukovník. Ale jsou tu jistý náznaky, že Carterovou, když ji převeleli povýšili, ačkoliv to je fuk a já si u své povídky přivlastnil tu vyšší hodnost... :wink:
Sry za menší OT... :oops:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 27.6.2009 11:56:16
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno máš pravdu je to tak jak říkáš....btw. jakej to má bát obrázek?? nechceš sem hodit přímej odkaz ??

Příspěvek 28.6.2009 11:25:56

Odpovědět s citací

Sorry já zapomněl, že se tam musíš přihlásit (jako účet tam mam, jelikož je to zadarmo, ale password vám řikat nebudu :D ).Takže jsem to dal na svůj :jako: nevyužívaný :jako: sweb . Sorry za to že sem to tam jen tak hodil, ale nemám čas na HTML úpravu. Možná časem. A jesště sem tam přidal Achillea (ten vypadá taky celkem dobře).

Příspěvek 28.6.2009 11:35:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno tak to je docela na pohodu lodička... líbí s emi...... co další díl???

Příspěvek 08.7.2009 14:56:18

Odpovědět s citací

Jacku to jak si vysvětloval ty hodnosti, tak to vůbec nepovažuju za :offtopic: ale za :jako: intopic :jako: .Sorry za to, že mi to trvalo trochu déle než jsem říkal. Doufám že se vám to bude líbit a bude mít nervy to přečíst celý (je setsakramentsky dlouhý :D ). Hlavně pište co se vám na tom líbí a co chce vylepšit nebo změnit. Ještě sorry teď asi delší dobu nic nebude a dolů dávám obrázky, aby jste se zorientovali v bitvách. Jediný co se mi moc nedaří je zakomponovat tam nějak Teal´ca, no on je to taky takovej nemluva, takže...
Jo a ještě do 1. části jsem něco přidal. Je to červeným písmem.
Jumper 2, v době kdy jumper 1 padal
Lorne a mariňák Tony sedí ve přední části jumperu, zbytek je v zadní části jumperu.
Lorne:„Koho tipuješ na vítěze Stanley cupu?“
Tony:„Já to vidím na Detroit Red Wings.“
Lorne:„Já bych spíš řekl, že Pittsburgh Penguins. V poslední době…“
Najednou něco zapípalo a na HUDu se objevil s padajícím objektem.
Lorne:„Co to sakra je?“
Tony:„Nejspíše je to jen meteor. Na orbitě té planety je jich spousta…“
Lorne:„A proč jsem ho zachytili až několik desítek km po vstupu do atmosféry? Podplukovníku Shepparde slyšíte mě.“
John:„Jumpere 2 ***následujeme nep*****skou loď.“
Lorne:Proč jste se zviditelnili?“
John:„Máme pr****m. ****** jsme mas**vání kvůli ***lu…“
Lorne:„Jumpere 1 zopakuje poslední větu.“
Lorne:„Podplukovníku Shepparde slyšíte mě? Neříkal náhodou dr. Mac Kay, že ta atmosféra obsahuje elektrostaticky nabité plyny (k Tonymu)?“
Tony:„Něco takového.“
Lorne:„Pak to není meteor, ale jumper zasažený bleskem. Odysseo tady Lorne, máme problém (na COMu k Odyssee).“

BS Odyssea, můstek, v době kdy jumper 1 padal
Dveře na můstku se otevřely a vešel Jack. Val tam není.
Jack:„Co se stalo?“
Sam:„Dostali jsem zprávu od Jumper 2, že jumper 1 byl nejspíše zasažen bleskem a padá k zemi.“
Jack:„Jaké mají šance?.“
Sam:„Blesk jim nejspíše vyřadil ovládání, takže…“
Jack:„Za jak dlouho dopadnou?“
Sam:„Za 22 sekund.“
Jack-k HP důstojníkovi:„Vezměte nás na oběžnou dráhu P9X-317.“
HP důstojník:„Ano, pane.“
Sam:„Pane asgardský transportní paprsek je nezachrání. Ta atmosféra ho nejspíš naruší a my se jen prozradíme.“
Jack:„Zrušte poslední rozkaz. Tak co uděláme?“
Sam mlčela.
Jak:„Carterová.“
Sam:„Je mi líto pane. Nemůžeme jim pomoci.“
Sam a Jack se na sebe „nešťastně“ dívají.
Lorne:„Jumper 1 narazil do povrchu.“
Po Lornově zprávě celý můstek na několik sekund utichl. Hrobové ticho narušil Jack.
Jack:„Jumpere 2 přejděte do fáze dvě. Buďte opatrní a hodně štěstí.“
Lorne:„Rozumím, ozveme se až najdeme trosky. Konec.“
Carterová odešla z můstku.

Asgardská základna, jumper v hangáru
Daniel a Rodney si nasadili helmy.
Mitchell-COM:„Rodney, Danieli slyšíte mě.“
Daniel-COM:„Doufám, že nás asgardi v té zbroji nepoznají.“
Rodney-COM:„Scannery v helmě neproniknou skrz zbroj, jen ji oscanujou. Ta zbroj je konstruovaná…“
Mitchell:„COM funguje. Elektromagnetické stínění na to nemá vliv (k Sheppardovi a Teal´covi). Hodně štěstí(k Rodneymu a Danielovi-na COMu).“
Mitchell otevřel Rodneymu a Danielovi dveře. Oba pak popošli až na kraj jumperu (na otevřené zadní dveře), kde končilo maskování, když jim John zakřičel do COMu.
John:„Rodney, Danieli zastavte!“
Rodney:„Co se děje?“
John:„Detektor známek života nefunguje.“
Daniel:„Jak je to možný?
Rodney:„To nevím.“
O chvíli později. Oba si sundali helmy. Rodney sedí u netbooku a zjišťuje co se stalo.
John:„Už jsi na něco přišel?“
Rodney:„Vypadá to, že ten nám průlet atmosférou poškodil několik systémů.“
John:„Jaké systémy!“
Rodney:„Podporu života, senzory, to znamená detektor známek života, a pár dalších systémů.“
John:„A co tenhle detektor?“
John pomyslí na malý detektor známek života a v tu chvíli vyjede ze stěny u pilota. Vezme ho a podívá se na něj.
Rodney:„Ten by měl fungovat.“
John se podívá předním oknem ven na skupinku asgardů a hned zpět na detektor.
Rodney:„Děje se něco?“
John:„Je možný, že by se během průletu stalo něco i s tímhle.“
Rodney:„Ne. Proč se ptáš?
John:„No protože tamhleta skupinka (ukáže na ní) není na displeji.“
Rodney:„Cože?(sebere mu d.z.ž.) To není možný. Leda že…“
John:„Leda že co?“
Rodney:„Mělo mě to dojít ihned. To způsobují tyhle zbroje.“
Mitchell:„To věci ještě více komplikuje.“
Teal´c:„Vskutku.“

Asgard 1:„Pane, podle dat ze senzorů se ten meteor roztříštil o hangárové dveře.“
Asgard 2:„Jaké je poškození?
Asgard 1:„To ještě nevíme. Ale nejspíše bude malé vzhledem k velikosti meteoru. Technici tam budou za chvíli.“
Asgard 2:„Podejte mi hlášení, hned jak něco najdou.“
Asgard 1:„Ano pane.“

Asgardská základna, jumper v hangáru
Daniel a Rodney si nasadili helmy a vyšli z jumperu. Oba se proplížili skrz labyrint kontejnerů (myslím takový ty velký lodní ne 1x1x1m krabice nebo popelnice), kterých znatelně přibylo, až na okraj, kde se zastavili. Chvíli počkali skryti za rohem kontejneru, než nadešel vhodný okamžik. Neváhali a rychle a nenápadně se vmísili do početnější skupiny asgardů ve zbroji u lodi.
Daniel:„A co teď?“
Rodney:„Teď si vyhlídneme nějakého asgarda, který nám řekne kód ke dveřím.“
Daniel:„A jak ho z něho chceš dostat?“
Rodney:„Jednoduše. Půjdeme za ním.“
Daniel:„Dobrý nápad. A co pak?“
Rodney:„No pak budeme improvizovat.“
Daniel:„Toho jsem se bál.“
Rodney:„A na co jsi přišel ty?“
V tom se ozval hlas z rozhlasu a hned potom varovný signál.
Daniel:„Co se to děje?“
Rodney:„Zní to jako alarm.“
Daniel:„Ale žádný z asgardů nevytáhl zbraň.“
Rodney:„Zatím.“
K varovnému signálu se o pár sekund později přidal ještě zvuk, podobný jízdě výtahu. Tento zvuk se ozýval z místa, kde stál zamaskovaný jumper a hromada kontejnerů, které se začalo snášet. Rodney a Daniel se otočili a viděli, jak bedny postupně mizí.
Daniel:„Jumpere…“
John:„Já vím.“
Rodney:„Johne zkus vzlétnout.“
John:„Držte se (na Teal´ca a Mitchella).“
John se pokouší vzlétnout, ale nad ním se rychle zavírají dveře/podlaha hangáru.
John:„Sakra.“
John:„Nestihl jsem to.“
Rodney:„A jak se pak odsud dostaneme?“
John:„Nejdřív se jim napíchněte do systému a splňte misi. Pak se budeme zabývat cestou ven.“
Jumper 1 levitoval, stále zamaskovaný, nad klesající plochou, která se snášela dál dolů. Zastavila se až, když klesla na úroveň podlahy. Posádce jumperu se naskytl pohled na velký nákladový prostor, jež byl z půlky plný hromad kontejnerů, které se tyčily i několik metrů do výšky. Příchozí bedny si hned vzal na starost 1 ze 4 jeřábů. John přistál do ulice mezi kontejnery (všechny byly uspořádaný). Daniel a Rodney si mezitím v hangárovém prostoru vytipovali asgarda a šli za ním. Asgard mířil ke dveřím, které otevřel stisknutím 3 tlačítek na panelu vedle dveří. Tím jim nevědomky prozradil kombinaci. Dveře se otevřely a asgard, Daniel a Rodney se ocitli v dlouhé chodbě.
Daniel:„Architektura těchto asgardů je úplně jiná než těch, kteří žili v galaxii Idě.“
Rodney:„A k čemu nám to je?“
Daniel:„K čemu nám to je? To nám jen ztěžuje orientaci.“
John:„Přistáli jsme v nákladovém prostoru, takže by nás nikdo neměl najít.“
Rodney:„Jak by vás někdo mohl najít, když o nás nikdo neví a navíc jste v zamaskovaným jumperu.“
John:„No když to říkáš takhle, tak se cítím mnohem lépe.“
Daniel:„Zkuste zjistit, co je v těch kontejnerech.“
Mitchell:„Dobře. Teal´cu pojď se mnou.“
Asgard jim zmizel v druhých dveřích nalevo. Daniel s Rodneym pak pokračovali rovně a pak doprava. Každou chvíli naráželi na asgardy ve zbroji, ať už na jedince nebo trošku větší skupiny a občas nějaké to hlášení v asgardštině, kterému nerozuměl ani Daniel.
Rodney:„Jak dlouho tu ještě budeme bloudit?“
Daniel:„Tak dlouho dokud nenajdeme nějakou konzoly.“
Rodney:„A co když se dostaneme do oblasti nepřístupné veřejnosti?“
Daniel:„Co tím myslíš?“
Rodney:„No že vejdeme někam, kde nemáme co dělat a oni nás střelí.“
Daniel:„A k čemu jsou dveře.“
Rodney:„Pravda.“
Daniel:„Spíš by mě zajímalo, proč furt nosí ty zbroje?“
Rodney:„Proč by je nenosili. Je to exoskelet, dává jim sílu a navíc funguje jako oblečení, protože…“
Daniel:„Vím co tím myslíš.“

BS Odyssea, VIP kajuta
Sam sedí na posteli a brečí. Dveře se otevřou, do místnosti vejde Vala a přisedne si k ní.
Vala:„Víš když jsem vletěla do té mezery v superbráně, tak si všichni taky mysleli, že jsem mrtvá.“
Sam:„Tohle je ale úplně jiný případ.“
Vala:„Je to úplně stejný. Nevíme co se přesně stalo nebo snad ano?“
Sam:„Ne.“
Vala:„Tak vidíš. Sam my tě potřebujeme.“
Sam:„Jenže já se teď momentálně nemohu soustředit na práci.“
Vala:„Ale dokážeš. A já ti pomůžu.“
Sam kývne hlavou na znamení souhlasu a Vala jí pomůže se zvednout. Společně pak odejdou z místnosti.

Nákladový prostor
Teal´c a Mitchell stojí v úzké uličce mezi kontejnery asi 10 m od jumperu.
Mitchell:„Zajímalo by mě jak se to otvírá.“
Teal´c:„Hmm. Vypadá to, že musíme namačkat správnou kombinaci na tomhle zámku.“
Mitchell:„Taky si myslím. Rodney tady Mitchell (na COMu).“
Mitchell:„Potřebujeme rozlousknout kód zámku u kontejneru.“
Rodney:„Jak ten zámek vypadá.“
Mitchell:„Je tu 11 symbolů, malá obrazovka…“
Rodney:„To jsou zbytečnosti, potřebuji vědět jestli je tam někde panel s krystalem.“
Mitchell:„Nic takového tu nevidím.“
Rodney:„Většinou je skrytý. Měl by být někde po straně.“
Mitchell objevil symbol na straně zámku, hned po zmačknutí vyjel panel s krystalem.“
Mitchell:„Našel jsem ho. Co teď?“
Rodney:„Teď si vezměte můj netbook.“
Mitchell:„Teal´cu.“
Danielovi a Rodneymu se během rozhovoru podařilo najít malou místnost s rozvody elektřiny a trubkami. Ta nejdůležitější věc byla zřejmě konzole s obrazovkou. Oba přistoupili ke konzoly, tedy chtěli, ale u konzole bylo místo jen pro jednoho a tak se tam dostal jen Rodney a Daniel musel zůstat stát opodál. Konzole se hodně podobala konzoly asgardů z Idy až na klávesnici, která měla skleněné části (jako ty antické) ale s asgardskými symboly.
Rodney:„Bingo.“
Daniel:„Jumpere 1 našli jsme konzoly.“
John:„To je snad první dobrá zpráva od doby, co jsme se sem dostali.“
Rodney:„Pěkný design.“
Daniel:„Budeš s tím umět?“
Rodney:„S konzolí ano, ale se symboly ne.“
Daniel:„To jsem si mohl myslet.“

Nákladový prostor
Teal´c přinesl Mitchellovi netbook.
Mitchell:„Má tvůj netbook.“
Rodney:„Připoj konec kabelu na asgardský krystal.“
Mitchell:„Připojeno. Objevila se tu nějaká zpráva.“
Rodney:„Té si nevšímejte. Zmáčkni 1. tlačítko na pravém okraji netbooku. Měl by se zobrazit příkazový řádek. Do něj napiš Keybraeker.exe a odklikni to.“
Mitchell:„Začali tu nabíhat nějaký čísla a symboly.“
Rodney:„To Keybreaker rozlouskává kód.“
Mitchell:„A jak dlouho to potrvá?“
Rodney:„Od několika minut po pár hodin.“
Mitchell:„Hodin?! Nešlo by to nějak urychlit?“
Rodney:„Šlo, ale to bych musel mít ten netbook tady, přes COM tě to nevysvětlím, a taky bych se nesměl věnovat konzoly.“

Jumper 1, v nákladovém prostoru
O několik minut později. John netrpělivě seděl v jumperu, neboť neměl co na práci, a tak se rozhodl trochu Rodneyho popohnat.
John:„Jak to jde hoši?“
Rodney:„Ještě se mi nepodařilo dostat do mainframeu.“
Daniel:„Hej, a co tu podle tebe dělám já?“
Rodney:„Uznávám, že mi pomáháš, ale kdybych měl víc času a svůj netbook, tak bych si s tím poradil.“
Daniel:„Ty se asi nikdy nezměníš.“
Rodney:„Cože? Vždyť…“
John:„Zkuste se věnovat konzoly.“
Rodney:„Ale…“
John:„Žádné ale. Dostaň se do systému. Pak si to spolu budete moci vyříkat na Atlantidě. Takže jak ještě dlouho vám to potrvá?“
Rodney:„Tohle je ještě těžší než windowsy v čínštině.“
John:„Ty máš windowsy v čínštině?“
Rodney:„To byla jen metafora. Jinak, jen tak pro zajímavost bych si tam radši nainstaloval DOS.“
Něco zapípalo a obrazovka se změnila.
Daniel:„Řekl bych, že tam jsme.“
Rodney:„Když to říkáš.“
Rodney vytáhl asgardský krystal s bluetoothem, z jednoho záhybu zbroje, ohnul se a zmáčkl symbol na konzoly. Po zmáčknutí vyjel panel s krystaly. Rodney zasadil krystal do volného slotu, když v tom se otevřeli dveře a v nich se objevil asgard.
Asgard:„Vy dva. Co tu děláte?“
Daniel si vypnul COM malým tlačítkem na ruce a otočil se k asgardovi. Byl připraven okamžitě natočit ruku a aktivovat štít. Rodney zůstal otočený k asgardovi zády, jen si jednu ruku položil na pouzdro s asgardskou zbraní, kterou měl u pasu.
Mitchell:„Rodney, našli jsme…“
Teal´c:„Podplukovníku Mitchelle. Máme společnost.
Rodney:„My taky.“

Nákladový prostor, během výše zmíněného rozhovoru
Teal´c s Mitchellem stojí v uličce, Keybreaker louská kód.
Mitchell:„Jak si vede Bra´tac a Rya´c?“
Teal´c:„Nedávno se jim podařilo sjednotit jaffy.“
Mitchell:„To jako všechny jaffy?“
Teal´c:„Ne jen ty, kterým neviní Zemi a ty, co neuznávají Orie.“
Mitchell:„A kolik jich tak přibližně je?“
Teal´c:„Několik tisíc.“
Mitchell:„Jen několik tisíc?“
Teal´c:„Velká část jaffského národa byla zabita během křížové výpravy…“
Mitchell:„Aha. A co teď dělají?“
Teal´c:„Snaží se obnovit jaffskou říši. Teď momentálně obnovují Dakaru.“
Mitchell:„A jak jim to jde?“
Teal´c:„Pomalu. Ale je znát pokrok.“
Mitchell:„To tam Oriové museli zanechat větší svinčík, než jsem viděl.“
Teal´c:„Vskutku. Jak jsme na tom s tím kódem?“
Mitchell:„Už máme 4 symboly.“
Teal´c:„Z kolika?“
Mitchell:„Těžko říct, ale určitě to nebude…“
Na netbooku naskočil 5 symbol a dveře kontejneru se téměř nehlučně odemkli.
Mitchell:„Dlouhá kombinace.“
Mitchell a Teal´c otevřeli dveře kontejneru, jen jednu část dveří, protože ulička byla velmi úzká (asi tak 1m), Teal´c zůstal stát ve dveřích, Mitchell vlezl dovnitř. Kontejner byl plný malých kovových beden(1x1x1m). Mitchell otevřel víko jedné z beden. Celý vnitřek byl plný kovových destiček, jednu z nich zvedl, ale málem ji upustil, jak byla těžká.
Mitchell:„Rodney, našli jsme…“
Teal´c:„Podplukovníku Mitchelle. Máme společnost.(potichu-to budou teď všechny rozhovory, aby je neslyšeli asgardi)“
Rodney:„My taky.“
Mitchell:„Co se děje?
Teal´c:„Jdou sem 2 asgardi.“
Mitchell:„No vypadá to, že nejsme jediní kdo má potíže.“
Mitchell vyšel z kontejneru a stoupl si k rohu kontejneru, naproti tomu co otevřeli. Z kapsy u vesty vytáhl kukátko (takový to udělátko, který vám umožní podívat se za roh) a pomocí něho se podíval na 2 přicházející asgardi, kteří byli ještě asi 20m daleko. John mezitím popadl p-90, kterou měl položenou před sebou a schoval se za sedadlo, které bylo za pilotem v přední části jumperu, odkud měl dobrý výhled na asgardy a relativně dobré krytí.
Mitchell:„Schováme se do kontejneru, tam nás snad hledat nebudou.“
Teal´c:„Hmm. Snad ne.“
Mitchell s Teal´cem se schovali do kontejneru a přivřeli za sebou dveře.

Malá místnost s rozvody a konzolí, během výše zmíněného rozhovoru
Daniel:„Dostali jsme rozkaz spravit tuto konzoly.“
Asgard:„Co je s ní?“
Daniel:„To se právě já a můj společník pokouší zjistit…“
Rodney mezitím zamáčkl krystal do slotu, ten se rozsvítil (na znamení, že je zapojen). Pak zmáčkl symbol na panelu a panel s krystaly zase zajel. Rodney se napřímil a na konzoly zmáčkl několik symbolů. Na obrazovce se objevil nápis. Pak se otočil (během otočky si vypnul COM) a plynule navázal na dialog. Daniel se zase naopak otočil ke konzoly a přečetl si nápis, který tam naskočil.
Rodney:„Několik krystalů se spálilo, tak jsem je vyměnil. Nejspíš to zase způsobila ta atmosféra.“
Asgard:„Snad už se té atmosféry zbavíme.“
Daniel:„Všechny systémy pracují na 100%.“
Asgard:„Dobrá práce.“

Jumper 1 v nákladovém prostoru, během výše zmíněného rozhovoru
Asgardi se zastavili vedle jumperu, takže s nimi John ztratil vizuální kontakt.
John:„Ztratil jsem s nimi vizuální kontakt, takže požaduji rádiové ticho, protože se za nimi jdu podívat.“
Mitchell:„Rozumím.“
John popošel pomalu a potichu na otevřené zadní dveře, takže byl pro asgardy stále neviditelný. Asgardi mezitím co je neviděl, otevřeli dveře kontejneru. Jeden počkal venku, druhý zmizel uvnitř. Vyšel až po chvíli. V rukou držel zařízení, jaké John ještě neviděl, bylo takové kulaté, podobné antickému komunikačnímu terminálu, ale bez krystalu nahoře. Pak odešli (ještě zavřeli dveře kontejneru). John ještě chvíli počkal, než asgardi zmizeli z dohledu.
John:„Asgardi jsou pryč, už můžete vylézt (k Teal´covi a Mitchellovi-už normálně „nahlas“). Rodney, Danieli jak jste na tom?“
Mitchell s Teal´cem vylezli z kontejneru a vrátili se do jumperu.

Asgardská základna, chodba
Rodney, Daniel a asgard vyšli z místnosti, kde počkali, kterým směrem se asgard vydá. Oba dva se pak vydali opačným směrem. Po několika desítkách kroků se Daniel otočil. Asgard byl už ale pryč a tak si oba zapnuli COMy.
John:„ Rodney, Danieli jak jste na tom?“
Rodney:„Jsme OK.“
John:„A co ten asgard?“
Rodney:„Tomu asgardovi jsme nakecali, že vyměňujeme spálený krystaly.“
John:„A skočil vám na to.“
Daniel:„Nejspíš jo.“
Mitchell:„A ten krystal?“
Daniel:„Krystal je aktivován a vysílá data. Přecházíme do fáze 2.“
Rodney:„Co jste našli vy?“
Mitchell:„Objevili jsme těžký kovový destičky.“
Rodney:„Jak moc těžký?“
Mitchell:„Mnohem těžší než zlatá cihla a to byla tahle deska ještě menší…“
Rodney:„A byly tam nějaký příměsi?“
Mitchell:„Jak to laik pozná?“
Rodney:„Jestli to mělo někde jinou barvu a podobně.“
Mitchell:„Řekl bych, že ne.“
Rodney:„Pak je to nejspíš čistý neutronium. Klíčový prvek asgardské technologie.“
Mitchell:„Myslel jsem, že neutronium je vzácné.“
Rodney:„To ano, ale například na Asuranu ho bylo…“
John:„A k čemu ho používají?“
Rodney:„Ke stavbě lodí, základny a taky do technologií. To lze snadno zjistit, stačí se kouknout do asgardský databáze, do který máte teď díky mě přístup.“
John:„To se koukneme, nejdřív ale najdeme Janusovo krabičku. Vlastně ještě jedna věc. Nevíš kde mohli asgardi sebrat antický technologie?“
Rodney:„Proč se ptáš?“
John:„Protože ti asgardi si sem pro nějaký antický zařízení přišli.“
Rodney:„A poznal jsi ho.“
John:„Ještě nikdy jsem ho neviděl.“
Rodney:„No mají Janusův výzkum, z toho…“
John:„To určitě nebude zdroj, protože tu krabičku mají chvíli a tohle vyndali z kontejneru.“
Rodney:„A to víš jak? Bylo to snad zaprášený?“
John:„To ne, ale…“
Daniel:„A co když je to majetek antiků.“
Mitchell:„Co tím myslíš?“
Daniel:„Před 10 000 lety, kdy antikové prohrávali válku a wraithi zničili asgardům mezigalaktické lodě, tak se asgardi mohli rozhodnout změnit strategii. Namísto toho, aby pomohli antikům, tak je pomalu a nenápadně začali obírat o technologie, aby se pak mohli jednou wraithům postavit a snad je i zničit.“
Rodney:„A na to jsi přišel jak?“
Daniel:„Když jsem mluvil s tím velitelem na Janusově základně, tak mi řekli, že je lidé v Pegasu vůbec nezajímají. Z toho jsme tohle vyvodil.“
John:„Zajímavá teorie. Ale jak jsem řekl, máme úkol a málo času, takže do práce.“
Rodney mezitím otevřel víčko malého počítače (podobnému G.D.O.očku), který měl připnutý k paži na opačné straně, než měl štít. Na něm něco namačkal a v helmě se jim zobrazil (3D) plán asgardské základy, přesněji řečeno levelu, na kterém byli. Dál chtěl, aby se mu tam zobrazil detektor známek života, jenže namísto detektoru na obrazovce helmy se mu objevila zpráva na obrazovce počítače, že to helma nezvládne, a tak Rodney pak poradil Mitchellovi, jak zobrazit známky života na HUDu i s plánkem základny, aby je mohl John navigovat, popřípadě varovat. Mitchell pak pokračoval ve své práci, již bez pomoci Rodneyho. Jeho úkolem bylo zjistit, kde mají asgardi Janusovo krabičku. Všechna stažená data překládal Mitchellovi prográmek na netbooku, takže mu to šlo rychleji než Rodneymu a Danielovi u konzole, ale přeci jen mu to chvíli trvalo než se zorientoval.

R-7:„Tady R-7. Prozkoumali jsme místo, ale nic jsme nenašli. Nejsou zde žádné úlomky meteoru nebo známky poškození na hangárových dveří.“
Asgard 2:„Hledejte dál. Konec. Chci, aby jste se podíval na data ze senzorů a zjistil co se stalo (k asgardu 1).“
Asgard 1:„Ano.“

Jumper 2
Zamaskovaný jumper 2 poletuje nad oblastí (jelikož jumper 2 byl daleko od planety, tak data ze senzorů o jumperu 1 nebyla moc přesná, hlavně za to mohla taky atmosféra) ve výšce několika stovek metrů, kde jumper 1 narazil do povrchu. Lorne sedí v jumperu u ovládání a kouká na HUD, za kterým se občas objeví nějaký ten blesk.
Tony:„To je zvláštní, létáme tu už jakou dobu, ale zatím nás žádný blesk nezasáhl.“
Lorne:„Tak to nepřivolávej.“
Tony:„Já jen říkám, že jumper 1 vletěl do atmosféry a v tu chvíli ho zasáhl blesk. Jak je to možný?“
Lorne:„Prostě měli smůlu.“
Tony:„A co když je blesk nezasáhl?“
Lorne:„Ta zpráva zněla jasně. Pronásledují nepřátelskou loď. Pak se vyskytl problém. Ztratili maskování, protože je zasáhl blesk.“
Tony:„Kdyby je zasáhl blesk, tak bychom od nich teoreticky neměli dostat žádnou zprávu.“
Lorne:„Teoreticky ano. Ale proč se tedy zviditelnili?“
Tony:„Co když přehodili maskování na štít.“
Lorne:„Proč by to dělali?“
Tony:„Aby dohnali tu loď, ale zároveň neshořeli v atmosféře.“
Lorne:„Zajímavá teorie, ale proč pak nezpomalili?“
Tony:„A co když se tu něco objevilo.“
Lorne:„Co myslíš tím „něco objevilo“?“
Tony:„Asgardi z Idy uměli vytvořit holgrafickou projekci. Co když na tom místě je taky něco takového nebo je ten vstup do základny zamaskovaný.
Lorne:„No kdyby tam byla holografická projekce, tak by vydávala určitě alespoň malou energetickou stopu.“
Tony:„A co když ji nedetekujeme kvůli té atmosféře.“
Lorne:„Radši mi řekni, co teda mám dělat?“
Tony:„Měli bychom s jumperem klesnou ještě níž.“
Lorne:„Víš jak je to nebezpečný, co když tam do něčeho narazíme. Jedinou navigací je HUD, který je nepřesný kvůli té atmosféře.“
Tony:„Pak jsme tu zbytečně. Z téhle výšky nic nenajdeme.“
Lorne:„Dobře. Hoši držte se (na mariňáky vzadu). A modlete se, ať tam venku do ničeho nenarazím (víceméně pro sebe).“

Jumper 1
John navádí Daniela a Rodneyho po asgardské základně tak, aby se pokud možno vyhnuli nebo střetli s co nejmenším počtem asgardů. Teal´c sedí s p-90 za Johnem a hlídá zadní dveře. Mitchell sedí vedle Johna a hledá zmínku o Janusově krabičce.
Mitchell:„Asi něco mám. Píše se tu šedivé krabičce 30x40x35 cm (to sem jen tak tipnul, takže mi když tak opravte), kterou přivezli asi před rokem po prohrané bitvě s neznámou lodí.“
Rodney:„To by mohla být ona.“
Mitchell:„Dál se tu píše, že je antická a že je to klíč k ateral device.“
Daniel:„Definitivně ona.“
Mitchell:„Podle těchto dat ji mají v laboratoři na 7. levelu v severní části základny.“
Daniel:„Jak silně ji hlídají?“
John:„Počkejte chvíli.“
John pomyslí na laboratoř na 7. levelu a detektor známek života se tam přesune.
John:„Vidím jen 2 asgardy před dveřmi, ale… To je divný.“
Daniel:„Co je divný?“
John:„Nevidím laboratoř na plánku.“
Mitchell:„Myslím, že vím čím to je. Ta místnost má nejvyšší zabezpečení.“
Rodney:„To jsem měl tušit.“
John:„Co to přesně znamená?“
Mitchell:„Dveře jsou chráněné energetickým štítem, zámek má speciální kombinaci, celá místnost je magneticky stíněná…“
John:„Ten kód se ale dá zlomit?“
Rodney:„Děláš si srandu, víš jak těžký je zlomit ten kód? Navíc jak to chceš udělat, když jsou tam security guardi.“
John:„Jednoduše. Nahradíte je, chvíli si tam postojíte, pak až zlomíte ten kód, tak vniknete dovnitř a seberete…“
Rodney:„A ty si myslíš, že jsou asgardi tak blbí, že by se nám to povedlo tímhle způsobem?“
Daniel:„Tak jak se tam dostaneme?
Teal´c:„A co ventilace?“
Rodney:„Kdyby tam byl štít, tak neprojde vzduch, takže…“
Daniel:„Takže to půjde.“
Rodney:„Mělo by.“
Mitchell:„A co když tam budou mít mříže?“
Rodney:„Proč by tam měli mít mříže? Antici je taky neměli. A navíc, kdo by taky lezl ventilací?“
John:„Co takhle Zelenka.“
Rodney:„No to máš pravdu.“
Teal´c:„A co asgardi uvnitř laboratoře?“
Mitchell:„To bude problém.“
John:„Když je ta laborka tak chráněná, tak proč by ti asgardi měli mít zbraně? Navíc ty zbroje by je jen zpomalovali v práci.“
Rodney:„Dobrá úvaha, snad máš pravdu.“

Základna asgardů, chodby
John naviguje Daniela a Rodneyho.
John:„Teď vlevo. Jděte 20m a pak vlezte do dveří napravo. Měl by to být výtah.“
Daniel otevřel dveře a s Rodneym do nich vlezl.
Daniel:„Jsme tady.“
John:„Napravo by měl být panel.“
Daniel:„Vidím ho.“
Mitchell:„Zmačkněte 5. symbol shora, 2. zprava a pak prostřední symbol úplně dole. Výtah by se měl rozjet a zastavit na 7. levelu.“
Daniel zmáčknul zmíněné symboly a výtah se rozjel.

Jumper 2
Jumper 2 levituje několik metrů nad povrchem. Na HUDu se stále nic neobjevuje.
Lorne:„Stále nic. Řekl bych, že ta tvoje teorie je špatná.“
Tony:„Je to možný, ale stejně jsme museli klesnout.“
Lorne:„To máš pravdu, snad něco najdeme.“
Tony:„Doufejme, že jo(chvíli mlčí). Co je to?“
Tony ukázal prstem směrem na HUD.
Lorne:„Na HUDu nic není.“
Tony:„Nemyslím na HUDu, ale za ním. Vypadá to na světla.“
Lorne:„Už je vidím.“
Lorne popoletěl ke světlu. Ve skutečnosti to bylo osvětlení připevněné pod helmou na asgardské zbroji. Celkem jich tam bylo 6 (asgardů).
Lorne:„Co dělají?“
Tony:„Vypadá to, že něco hledají?“
Lorne:„A co hledají?“
Tony:„Řekl bych že trosky meteoritu.“
Lorne:„Tak tohle oživuje tvoji teorii.“
Tony:„Taky bych řekl. Ale jak se dostaneme na základnu?“
Lorne:„Teď mi něco napadlo.“
Tony:„Co?“
Lorne:„Budeme je následovat a až budou chtít zalézt zpátky na základnu, tak přistaneme a převedeme maskování na štít.“
Tony:„Dobrý nápad.“
Lorne:„To mi napadlo, díky té tvé teorii s jumperem.“

Základna asgardů, 7.level, chodby
Dveře výtahu se otevřely a Rodney s Danielem vylezli.
Daniel:„Kam teď?“
John:„Teď jděte doleva.“
Mitchell:„Podařilo se mi dostat do asgardskýho deníku. S tou technologií je to nějak tak, jak říkal Daniel. Nepíše se tu přesně, že je ukradli, je tu, že si vzali věci, které antici nepotřebovali a odvezli je sem.“
Daniel:„Proč se vlastně usídlili na téhle planetě, když je toxická?
Mitchell:„Ze začátku nebyla tak hrozná. Hlavně neměla bránu, takže o ni wraithi nevěděli. Navíc jejich transportní lodě byli poškozené a tak museli přistát. Předtím než se sem dostali, se totiž odehrála ta bitva, kde ztratili mezigalaktický lodě. Sorry za to, že to říkám přeházeně, ale v tom deníku se hrozně blbě orientuje. Potom co se zde usadili se rozhodli, postavit si skrytou základnu a počkat na vhodnou příležitost k útoku na wraithy.“
John:„Takže takoví moderní Genieové, bez toho farmaření. Co vlastně jedí?“
Daniel:„Sam říkala, že ji Thor nabídl barevné kostičky, takže tihle asgardi na tom budou nejspíš podobně.“
John:„Když už jsme se dostali k těm Geniům, nemají náhodou ZPM, protože to by se nám celkem hodilo.“
Mitchell:„ZPM tu nemůžu najít.“
Rodney:„Musíš tam zadat…“
Mitchell:„Zdroj energie, který čerpá energie ze subprostoru. To jsem tam zadal.“
Rodney:„No ZPM nikdy moc nebylo ani není a nebude. Kdyby ho sebrali, tak by si toho antici určitě všimli a najít ho nemohli, protože nechtěli probudit wraithi. A k čemu přesně používají to neutronium?“
Mitchell:„To neutronium používají na stavbu lodí a do technologií. Podle všeho je celá tahle základna postavená z neutronia.“
Daniel s Rodneym došli k laboratoři, teda do místnosti s ventilací, která vede do laboratoře, John je navigoval (jenom by bylo blbý tu furt psát doleva, rovně, vpravo…).
John:„Proč by stavěli základnu z neutronia?“
Rodney:„No neutronium je pevné a odolné. Perfektně se hodí na plášť základny, protože ji ochrání před tou toxickou a korozní atmosférou.“

Jumper 2
Jumper 2 letěl za asgardy. Vypadalo to, že to zabalili a jdou zpět na základnu. Popošli ve skupince asi o 70m, kde slezli malý kopeček a pokračovali asi dalších 20 m, kde zastavili. Jeden z nich zmačkl tlačítko na přístroji, který měl připevněný k ruce, a se otevřel jakýsi poklop (na 2 části). Pod ním byla plošina. Major Lorne neváhal ani sekundu a okamžitě přistál vedle plošiny a převedl maskování na štít, který následně zvětšil takže obsáhl plošinu, ale ne asgardy. Mariňáci v zadní části jumperu rychle otevřeli dveře. Asgardi na ně vytáhli asgardské pistole, ale přestože vystřelili, tak žádného mariňáka nezasáhli, to protože je chránil štít. Doktor Markus (Nor, aby tu nebyli jen amíci) hodil stun granát k asgardům. Mariňáci i doktor si zvřeli oči, aby je neoslepil granát. Všichni asgardi nechápavě koukli na věc, co jim přilítla pod nohy, když v tom ten granát bouchl. Major Lorne ještě zvětšil štít, tak aby obsáhl všechny asgardy, kteří se momentálně potáceli, protože jim záblesk přetížil scannery/kamery v helmě, a tak je mariňáci snadno přemohli, sundali jim helmy a knockoutovali. Lorne s Tonym přiběhli na pomoc mariňákům.
Lorne:„Dobrá práce Samueli (mariňák). Naložte je a odleťte na Odysseu.“
Samuel:„Rozumím pane. Jamesi (mariňák).“
Lorne:„Podplukovníku Shepparde, tady Lorne slyšíte mi?
Lorne:„Podplukovníku Shepparde prosím ozvěte se?
Tony:„Základna musí být nejspíš magneticky stíněná.“
Lorne, Marcus a Tony mezitím vytáhli 3 asgardy ze zbrojí a sami si je oblékli. Lorne si vzal to zařízení, který jeden asgard otevřel poklop. To zřízení se podobalo goa´uldskému ovládání na kruhy (7x01 SG-1). Všichni tři byly asi za 2 minuty v oblecích, mezitím zbylí 2 mariňáci odtáhli všech 6 asgardů do jumperu a obrali je o zbraně. Všichni tři si nechali COM, aby mohli komunikovat s Johnem, Teal´cem, Rodneym, Danielem a Mitchellem, jen s tím rozdílem, že si ho nemohli vypnout/zapnout jako Rodney a Daniel.
Marcus:„Dovolte mi jednu stupidní otázku. Proč nemůžeme použít asgardský COM v helmě?“
Tony:„Kdybychom ho používali, tak by nás hned našli.“
Marcus:„A jak se vypne?“
Tony:„Stačí na to pomyslet nebo to ručně vypnout, ale na to nemáme čas.“
Marcus:„Aha.“
Všichni si nasadili helmu a vypnuli myšlenkou asgardský COMy.
Lorne:„Jste připraveni.“
Marcus:„Ano.“
Tony:„Připraven.“
Lorne, Markus a Tony si vlezli na plošinku. Lorne zmačknul tlačítko na již zmíněném zařízení a plošinka začala klesat. Po chvíli se zavřel poklop nahoře nad nimi. Jumper 2 zavřel zadní dveře a převedl maskování zpět na štít. Pilotoval ho seržant James. Poručík Samuel seděl vzadu se svou M-4 a dohlížel na asgardy, kteří se zatím ještě neprobrali z velmi hlubokého bezvědomí.

Malá místnost na 7. patře nedaleko laboratoře s přístupem do ventilační šachty
V místnosti jsou Rodney a Daniel. Helmy si sundali. Rodney odendává mřížku u ventilace.
Rodney:„Odendal jsme mřížku u ventilace.“
Daniel:„Jak to tam vypadá?“
Rodney:„Jedním slovem blbě.“
John:„A to znamená jako co?“
Rodney:„Ventilační šachta je asi tak stejně velká, jak ty co jsou na Atlantidě.“
John:„No alespoň srovnáš skóre se Zelenkou.“
Rodney:„To měl být vtip.“
John:„Ne. Jen konstatování.“
Rodney:„Aha. Tak to jo. Počkat a kdo vlastně říkal, že to budu já kdo půjde?“
John:„A kdo jiný.“
Rodney:„A co takhle Daniel.“
Daniel:„A co když narazím na nějaký technický problém.“
Rodney:„Co máš namysli?
Daniel:„Nějaký zámek nebo tak něco.“
Rodney:„Ale já bych tě navigoval přes COM.“
Mitchell:„Jenže ta místnost je stíněná.“
Rodney:„A jak si to přeložím.“
Daniel:„Máš tenhle počítač (ukáže na počítač, který má Rodney připevněný k ruce).
Rodney:„Pravda. Ale co když se tam zobrazí nějaký slovo, který tenhle počítač nepřeloží?“
Daniel:„Knihovnu slov jsem sestavoval já, takže když tě to nepřeloží počítač, tak ani já.“
Rodney:„No dobře, ale budu za to něco chtít.“
John:„Co přesně?“
Rodney:„Nobelovu cenu.“
John:„Ta se ale dává za objevy, ne za krádeže.“
Rodney:„Technicky to není krádež, protože oni nám ji ukradli první.“
Mitchell:„V tom má pravdu.“
John:„Prostě jim seber tu krabici a na odměně se dohodneme na Atlantidě.“
Rodney:„Fajn.“

Vstup do asgardské základny
Plošinka sjela do malé místnosti, ve které stáli 2 asgardi ve zbrojích.
Asgard:„Proč jste tam byli tak dlouho? A proč se vás vrátila jen polovina?“
Lorne:„Podařilo se nám cestou zpět najít nějaký úlomek, nejspíš meteoritu. Snažili jsme se kontaktovat řídící místnost, ale nedařilo se a tak se nás vrátila jen půlka, aby to oznámila.“
Asgard:„Pro jistotu kontaktuji řídící místnost?“
Lorne, Marcus a Tony rychle vytáhnou zbraně. Asgardi jsou zaskočeni a tak než vytáhnou, tak se válejí na zemi. Pro jistotu je střelí několikrát, to proto, aby se probrali co nejdéle.

Asgard 2 vešel do řídící místnosti.
Asgard 2:„Co se děje?
Asgard 1:„Prozkoumal jsem data ze senzorů o meteoru a zjistil jsem tohle.“
Asgard 1 rychle zmáčkne na konzoly pár symbolů a na obrazovce se spustila animace.
Asgard 1:„Ten objekt se objevil až několik km v atmosféře, takže to nemůže být meteor, jinak bychom ho detekovali dřív. R-7 znovu prozkoumala hangárové dveře a zase nic nenašla.“
Asgard 2:„Tak co to bylo za objekt?“
Asgard 1:„Podle velikosti, rychlosti a toho objevení a následného zmizení bych řekl, že to byl antický puddle jumper.“
Asgard 2:„Jak je možné, že nás našli? Ať aktivují quaero zařízení a pošli posily k laborce a sem.“
Asgard 1:„Quaero zařízení a posily k laborce a řídící místnosti. Ano pane. Mám vyhlásit poplach?“
Asgard 2:„To nech na mě.“
Asgard 1 namačká něco na konzoly. Asgard 2 mezitím přistoupil k malé (velikost-šířka a tloušťka) vyšší (výška) konzoly (podobná té antické na uzavření města v SGA 3x10, až na to, že tahle má asgardskou klávesnici, za konzolí je obrazovka a není k tomu třeba žádný gen) a zadal tam nějaký kód, který se zobrazil na obrazovce pod jakýmisi hvězdičkami. Po odkliknutí se spustil poplach a Asgard 2 se otočil na řídící místnost.
Asgard 2:„Aktivoval jsem kód 1. Všichni víte co máte dělat, takže do práce.“

Jumper 1 v nákladovém prostoru, část během výše zmíněného rozhovoru
Lorne:„Podařilo se nám cestou zpět najít nějaký úlomek, nejspíš meteoritu. Snažili jsme se kontaktovat řídící místnost, ale nedařilo se a tak se nás vrátila jen půlka, aby to oznámila.“
John:„Není to Lorne(nahlas v jumperu- ne do COMu).“
Mitchell:„Řekl bych, že jo.“
John:„Lorne jste to vy(do COMu)?“
Lorne, Marcus a Tony se zastaví. Už nejsou v té vstupní místnosti. Jsou v přilehlé chodbě.
Lorne:„Jsem to já. Je kanál bezpečný.“
John:„Ano je. Řekněte mi váš identifikační kód.“
Lorne:„Tango-foxtrot-delta-šest.
John:„Správně.“
Lorne:„A teď váš pane.“
John:„Alpha-echo-charlie-dva.
Lorne:„Správně.“
Lorne:„Poslyšte jaký je kód ke dveřím?“
Rodney jim popsal, co mají zmačknout. Lorne pak namačkal kombinaci na panelu, dveře se otevřeli a Lornův tým prošel. V tom se ale ozve alarm, Johnovi zmizí známky života na HUDu a Mitchellovi data na netbooku a oběma se tam místo toho objeví nápis:„Přístup odepřen.“
John:„Rodney zmizeli mi známky života.“
Mitchell:„A mě zase data.“
Rodney:„Počkejte.
Rodney se podívá na počítač co má připevněný k paži. Na obrazovce je napsáno:„Přístup odepřen.“ Rodney to odklikne. Pod tím se zobrazí pár prázdných políček na heslo.
Rodney:„Sakra. To je tím alarmem, bez hesla se zpátky do systému nedostaneme.“
John:„To vy jste spustili ten alarm?“
Lorne:„Nespíš jo.“
John:„A jak jste se sem vůbec dostali?“
Lorne:„To je trochu delší příběh.“
Mitchell:„Kde přesně jste?“
Lorne:„Právě jsme se dostali do základny nedaleko místa, kde jste údajně narazili do povrchu.“
John:„Cože?“
Lorne:„Jak jsem řekl, je to na delší povídání.“
John:„Kolik vás tu je?“
Lorne:„Jsme tři, Marcus, Tony a já.“
Lorne, Marcus a Tony mezitím došli na křižovatku, měli 2 možnosti kam jít, po chvilce přemýšlení se rozhodli zabočili vlevo. Na konci chodby byli dveře. Tony namačkal kombinaci na panelu, ale dveře se neotevřely. Zkusil to znovu ale zase nic.
Tony:„Je možný, že mají víc kombinací?“
Rodney:„Je, ale my jsme se přes všechny dveře dostali s touhle.“
Lorne:„Zkusíme tyhle dveře.“
Lorne zkusil dveře po straně chodby, ale zase se neotevřely.
Lorne:„Nejdou.“
Rodney popošel k panelu u dveří a namačkal tam kód.
Daniel:„Co to děláš?“
Rodney:„Zkouším jestli to není jen lokální problém.“
Nic se nestalo. Dveře zůstaly zavřené.
Rodney:„Sakra. Nejde to.“
Daniel:„Takže jsme tu uvízli. Skvělý.“
Mitchell:„Ale jak je možný, že ta kombinace nefunguje?“
John:„A co když nevyhlásili jen poplach?“
Mitchell:„Co tím myslíš?“
Rodney:„Ale ne. Mělo my to dojít, když jsem se pokoušel dostat do systému.“
Lorne:„Tak řeknete nám, co se děje nebo na to budeme muset přijít sami.“
John:„Vyhlásili karanténu, zamknutí základny.“
Daniel:„A k čemu jim bude, že všechny dveře zůstanou permanentně zavřený?“
Rodney:„Ty dveře nejsou permanentně zavřený, jen se změnil kód.“
Mitchell:„A co s tím uděláme?“
Rodney:„Bez správných přístupových kódů se nedá dělat nic a kdybych se je pokusil zlomil, tak by na to během chvíle přišli, takže…“

Asgardská základna, chodby
Lorne, Tony a Marcus se vrátili na křižovatku.
Rodney:„…takže…“
V tu chvíli se otevřou dveře a z nich vyleze skupina asgardů ve zbrojích a v rukách drží pistole.
Lorne:„Kryjte se.“
Lorne s Marcusem se schovají za jeden roh, Tony za druhý. Následuje přestřelka.
John:„Lorne jaká je vaše situace?“
Lorne:„Napadla nás menší skupinka asgardů. Zatím se držíme, ale oni taky, díky těm osobním štítům.“
Tony:„Za vámi.“
Marcus a Lorne se otočili a viděli jak se ve dveřích objevili další asgardi. Už na ně mířili zbraněmi, Lorne na ně taky namířil, jenže oni už vystřelili. Jediné co Lorne viděl byli 2 střely, 1 mířící na něho a druhá na Marcuse. Celou situaci vnímal zpomaleně i když trvala asi jen sekundu. Asi 1m před ním narazili střely do žlutého energetického štítu, který Marcus naštěstí stačil včas aktivovat. V druhé ruce držel asgardskou pistoli, se kterou trefil toho asgarda, který po něm vystřelil. Lorne byl ještě zaskočen.
Marcus:„Tak střílej, ten štít moc dlouho nevydrží.“
Lorne se během té věty vzpamatuje a zase začne střílet. Naneštěstí toho druhého asgarda se mu trefit nepovedlo, protože aktivoval štít. Navíc se za ním objevilo několik dalších asgardů. Tony zatím držel asgardy na místě, ale žádného neskolil, protože se také chránili osobními štíty. Nakonec se ale jednomu podařilo trefit Tonyho do ruky. Zásah asgardskou zbraní se pak rozšířil po celém těla a omráčil Tonyho, který se sesypal na zem. Lorne si všiml, že dostali Tonyho a tak začal pálit po asgardech, po kterých pálil Tony.
Marcus:„Nemá to cenu.“
Lorne:„Střílej dál.“
V tom okamžiku selhal Marcusovi štít a jeho samotného zasáhlo několik střel, nato to dostal i Lorne.
John:„Lorne?“
John:„Sakra. Změňte si kanál."
Rodney:„Rozumím.“
John, Mitchell, Teal´c, Rodney a Daniel si změnili kanál na COMu.

Laboratoř na 7.levelu
Vidíme 4 asgardy beze zbroje u konzolí, které jsou umístěny po stranách místnosti. Ve prostřed je krystalický stojánek (AoT,SG-1 8x02), na kterém je zařízení tvarem podobné zařízenímu, které dočasně eliminuje schopnosti převorů, až na to, že tohle bylo větší, hlavně do výšky. V místnosti jsou integrovaný asgardský reproduktory a mikrofon.
Asgard 1-na COMu:„Aktivujte quaero zařízení.
Asgard A (aby jste si to nepletli s těmi v řídící místnosti):„Ale my nejsme připraveni spustit quaero zařízení.“
Asgard 1:„Simulace se vám přeci povedla.“
Asgard A:„To ano, ale v praxi jsme to ještě nezkoušeli.“
Asgard 1:„Byli jsme infiltrováni a tohle je jediný způsob, jak najít jejich loď, takže to spusťte.“
Asgard A:„Dobře.“
Asgard A namačkal něco na konzoly, na zařízení se rozsvítili světlo které začalo běhat po obvodu dokola (světlo bude sílit s tím, jak poroste dosah).
Asgard B:„Zařízení pracuje na 100%.
Asgard A:„A co dosah?“
Asgard B:„Jen 100m.
Asgard A:„To je málo. Musíme se dostat alespoň na 1200m, abychom obsáhli hlavní hangár. Zvyšte přívod energie na maximum.“
Asgard C:„Ale to může zničit zařízení nebo ho přetížit.“
Asgard A:„Já vím, ale nemáme čas, takže to proveďte.“
Asgard:C:„Zvyšuji přívod energie.“
Asgard B:„Dosah se zvyšuje na 600m, 900m, 1100m, 1300m.“
Asgard A:„Stabilizujte přívod energie. Jak to vypadá s tím zařízením?“
Asgard D:„Zřízení se zdá být v pohodě. Žádné známky poškození.“

Asgardská základna, řídící místnost
Asgard 1:„Rozumím. Pane quaero zařízení je aktivovaný a jeho dosah sahá až do hangáru.“
Asgard 2:„Objevily senzory něco.“
Asgard 1:„Zatím nic.“
Najednou něco zapípá a objeví se na obrazovce. Asgard 1 si to přiblíží. Vidíme jumper a v něm 3 blikající tečky.
Asgard 1:„Počkat. Něco jsme našli. Vypadá to na antický puddle jumper. Uvnitř jsou 3 lidi.“
Asgard 2:„Kde jsou?“
Asgard 1:„Jsou v nákladním prostoru.“
Asgard 2:„A náš nejbližší bezpečnostní tým?“
Asgard 1 popojede s jedním symbolem na klávesnici a obrazovka se přesune o kousek dál na místo, kde se nachází zmíněný bezpečnostní tým.
Asgard 2:„Za jak dlouho tam budou?“
Asgard 1:„Asi za 1 minutu a 30 sekund.“
Asgard 2:„Hlavně ať si jich nevšimnou.“

Nákladový prostor, jumper 1
Rodney:„A co teď?“
John:„Budeme pokračovat podle plánu?“
Rodney:„Zbláznil jsi se. A co Lorne? Ty ho tu chceš nechat.“
John:„Uklidni se a poslouchej. Když jsou ty laboratoře tak dobře chráněný, tak by tam logicky bylo zbytečný dávat hesla, jenom by to zpomalovalo výzkum, takže ty tam vlezeš a…“
Rodney:„A dostanu se do systému. To je geniální.“
John:„Pošleš nám informace o Lornovi a Teal´c s Mitchellem ho zachrání. Pak jim sebereš Janusovo krabičku a vypadneš odtamtud tou samou cestou, jakou jsi přišel.“
Daniel:„A jak nás odsud dostanete?“
John:„Vystřelím všechny drony co mám. Ty nám snad udělají dostatečně velkou díru ven.“
Rodney:„Dobrý plán. Jen má malou šanci na úspěch.“
John:„Jaká část?“
Rodney:„Hlavně ta s těma dronama. Protože ty určitě neudělají dost velkou díru pro jumper.“
John:„Tak proletí hangárovými dveřmi ještě zpátky.“
Rodney:„To už by mohlo jít, i když neutronium…“
John:„Tohle když tak vyřešíme až budeme mít Lorna a krabičku na palubě.“

Malá místnost na 7. patře nedaleko laboratoře s přístupem do ventilační šachty
Rodney vylézá z asgardské zbroje. Na sobě má modré tričko a šusťáky (normální oblečení, ve kterém je na Atlantidě). . Rodney popojde pod vstup do ventilační šachty a mává na Daniela, aby mu šel pomoct.
Rodney:„Tak půjdeš mi pomoc, ta šachta je na mě vysoko a pod ní není nic na co bych si mohl stoupnout.“
Daniel:„Jasně že ti pomůžu, ale jak tam uvidíš?“
Rodney:„Co mi tím chceš říct?“
Daniel:„No pochybuji, že tam asgardi namontovali světla.“
Rodney:„Pravda, ale na druhou stranu je to šachta a ta vede jen jedním směrem, takže světlo nebudu potřebovat.“
Daniel:„No většinou mají ventilační šachty odbočky. A navíc tahle základna je vícepatrová, tak tam určitě budou i propojovací šachty, ale to je tvoje věc, takže dělej co uznáš za vhodné.“
Rodney:„Na ty propojovací šachty jsem úplně zapomněl, ale proč by měly být zrovna tady?“
Daniel:„Ty jsi si jistý, že tu nejsou?“
Rodney:„Kdybych měl přístup do systému, tak bych se podíval, ale teď… No holt si vezmu baterku.“
John:„Jenže odkud ji vezmeš? Dveře jsou zavřený, to znamená, že od nás jste odříznutý a do systému nemáme přístup, takže ti neřeknu, kde je nejbližší zbrojnice…“
Rodney luskne prsty.
Rodney:„Zbroj.“
Daniel:„Co s ní?“
Rodney:„Na helmě jsou dvě.“
Daniel:„A tak proč jsi říkal zbroj?“
Rodney:„No protože helma je součástí zbroje nebo snad ne.“
Daniel měl chuť Rodneymu něco říct, ale nakonec se rozhodl nechat si to pro sebe. Rodney mezitím vzal do ruky helmu a pokusil se odmontovat jedno ze světel, ale nešlo mu to.
Mitchell:„Jak vlastně víš, že tě půjde sundat? Co když je napájení v helmě?“
Rodney:„A proč by to mělo mít společný napájení?“
Mitchell:„No bylo by to praktičtější, stačilo by pak vyměnit nebo nabít jen jeden zdroj.“
Rodney:„Podle mě by bylo praktičtější, kdyby se dala odmontovat, což určitě jde.“
Mitchell dál něco říkal, ale Rodney ho už neposlouchal, soustředil se na baterku a říkal si, že se ta baterka dá sundat.
Daniel:„Chceš pomoct?“
Rodney:„A jak asi když tu helmu mám já.“
Daniel:„No máme přece helmy 2.“
Rodney:„Tak tu pak nestůj a pomoc mi.“
Daniel popadl helmu a pokusil se odmontovat světlo. Po pár sekundách na to přišel a položil helmu, bez jedné baterky. Rodney slyšel, jak Daniel za jeho zády položil helmu a tak se otočil, aby ho okřikl, a uviděl, jak Daniel svírá v ruce svítící baterku, takže ho namísto okřiknutí musel pochválit.
Rodney:„Dobrá práce.“
Daniel:„Dík.“
Daniel věděl, že to nerad přiznal, a že by to klidně ještě dál zkoušel, kdyby nebyli na asgardské základně a nebyl spuštěný alarm. Oba pak popošli na místo, pod vstup do ventilační šachty, kde Daniel dělal Rodneymu židli. Naštěstí měl zbroj a tak mu to skoro ani nevadilo, jenže Rodneymu se tam takto dostat nepodařilo. A tak jim John poradil jiný způsob. Daniel spojil prsty (spíš rukavice) a Rodney si na ně dal nohu.
Daniel:„Připraven?“
Rodney:„Snad jo.“
Daniel pak zabral a vyzdvihl Rodneyho. Ten se dostal do šachty, jenže se při tom jak praštil do hlavy, naštěstí ale stihl roztáhnout ruce a proto nespadl zpět, no on ho taky ještě držel Daniel zespoda.
John:„Jak jsi na tom?“
Rodney:„Praštil jsem se do hlavy, ale jinak dobrý.“
John:„To znamená co?“
Rodney:„Zachytil jsem se tady rukama, takže se sem asi dostanu.“
John:„S Danielovou pomocí.“
Rodney chtěl něco říct, v tom ale ucítil, jak mu Daniel pomáhá a tak zabral.

Nákladový prostor, jumper 1
John, Teal´c a Mitchell poslouchají Rodneyho funění a Danielovo naříkání. V tom se na zadních dveřích objeví dva asgardi a vystřelí po Teal´covi, který nestihne vystřelit zpátky. John okamžitě zavře dělící dveře jumperu a popadne p-90.
John:„Sakra, jak nás ti zmetci mohli najít, vždyť je jumper maskovaný.“
Rodney:„Cože, oni vás našli?“
Mitchell:„Jo, dostali Teal´ca, já s Johnem jsme se zabarikádovali v přední části jumperu.“
Před přední sklo se postavila skupinka asgardů a začala střílet. Za dělícíma dveřmi se taky ozývaly výstřely.
Daniel:„Co se tam děje?“
Mitchell:„Střílejí do předního skla.“
Rodney:„Tak proti nim použijte drony.“
John se soustředil na drony. Drone pods (nevím jak to přeložit do češtiny) vyjely na každé straně, z každého vylít dron a vzal 2 asgardy stojící před předním sklem ( jako v SGA 3x04 s tím wraitem), odnesl je a narazil s nimi do kontejnerů a explodoval. John vystřelil ještě 2 drony, který zabily zase 2 agardy. Napotřetí se mu to už ale nepovedlo, protože celý letový panel (ty světla u páček a knoflíků potemněly) potemněl, navíc trochu povolily dělící dveře. Mitchell rychle přikročil ke dveřím a do malé mezery (1-1,5 cm) strčil hlaveň p-90 a zmačkl spoušť.
Rodney:„To jsou už u vás?“
John:„Ne, ale rozstříleli krystaly v zadní části jumperu, takže budeme musel najít jiný dopravní prostředek. Navíc povolily dělící dveře.“
Rodney:„A proč teda ještě stojíte?“
John:„Mitchell rychle zareagoval a pročistil to tam vzadu. Teď už na nás střílí jen zepředu.“
John si mezitím stoupl ke dveřím, Mitchell si sedl a vyměnil zásobník.
Mitchell:„Víš stejně nás dostanou.“
John:„Já vím, ale čím déle zůstane naživu, tím větší máme šance se odsud dostat.“
Mitchell:„To máš hodně zvláštní přístup.“
John:„Když bude mít Rodney přístup do asgardského sytému, tak může poslat na Odysseu zprávu o pomoc.“
Rodney:„A jak jim asi pošlu zprávu, které by nerozuměli?“
John:„Morseovkou.“
Mitchell:„A jak nás odsud Odyssea dostane, když je základna stíněná?“
John:„Tuhle část nechávám na nich.“
Mitchell:„No je tam Sam, ta určitě něco vymyslí.“
V to uslyšeli jak jim něco vlétlo do jumperu, odrazilo se to od stěny a spadlo to na podlahu. John se tou mezerou po očku podíval co to je. Na podlaze byl malý kovový váleček.
Mitchell:„Co to je?“
V tu chvíli se na obou koncích otevřeli malé dírky a z válečku se začal valit hustý dým.
John:„Nejspíš nějaký uspávací plyn. Pomoc mi zavřít tyhle dveře.“
Mitchell rychle vstal a pomohl Johnovi zavřít dveře, jenže ty nešly, protože jeden asgard tam měl skřípnuté prsty. Prsty rychle uvolnili a zavřeli dveře, jenže už bylo pozdě, část plynu se dostala do přední části jumperu a tak se John s Mitchellem po pár sekundách zhroutili na podlahu jumperu.
Rodney:„Johne.“
Rodney(ne do COMu, na Daniela):„A co teď budeme dělat?“

Pokračování příště

A o čem bude pokračování:
Toto je spoiler!!!:
John, Teal´c, Mitchell, Lorne, Marcus a Tony se probudí ve vězení.
Odyssea se konečně dozví, co se doopravdy stalo.
Rodney se doplazí ventilací do laborky.
Asgardi prozkoumají jumper 1.

Tady jsou ještě obrázky bitvy.
Naposledy upravil Lt.C. John Sheppard dne 08.7.2009 17:21:47, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.7.2009 15:08:18
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl celkem dobrý, ale zase pár chybek: :arrow:

Asgardi nemůžou vědět že se těm lodím říká Puddle Jumpry. :wink:

To s tou vysílačkou. Tak tam se dá změnit jen :jako: kanál :jako: nebo :jako: frekvence :jako: .

Už před oběvením atlantídy se Teal´c zbavil symbionta a přešel na tretonin, takže ta senzorová informace o osobách v jumperu a parazitovi je chybná. :wink:

PS:To sou jen ty nejzávažnější chyby :wink: .

Jinak ale celkem dobrý :ok: :D

Příspěvek 08.7.2009 15:27:40

Odpovědět s citací

Díky že se ti to líbí. S těma chybama máš pravdu hlavně s tím Teal´cem, to se mi nějak vykouřilo z hlavy. S tím jumperem máš taky pravdu, oni to budou znát pod antickym názvem, ale to je jako s tím že v celej galaxii je angličtina. Dík že si mi vysvětlil tu vyslílačku. A ještě jsem tam udělal malou chbičku které si si nevšim. Jak Rodney leze do ventilačky tak je bez baterky takže to taky opravim (odmontuje tu co je na helmě).

Příspěvek 08.7.2009 17:04:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

jop díl byl hodně dlouhý...ale parádní...těším se na pokračování...pak mi dej prosímtě opět vědět..

Příspěvek 08.7.2009 17:24:52

Odpovědět s citací

Tak už sem zase doma takže se můžu zase věnovat povídkám. Jak už sem psal v SG:OB pokračování bude hodně brzy.S DotA sem na tom líp než s SG:OB neboť na kompu sem měl ještě před odjezdem téměř hotovej díl ale nestih sem dodělat závěr a nechtělo se mi se dávat nějakou BETA VERZI.

Příspěvek 02.8.2009 15:33:58
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak co kdy bude další díl????už by to sem chtělo něco hodit...

Příspěvek 02.8.2009 17:20:05

Odpovědět s citací

Teď si ho přečítám, protože když sem zveřejnil SG:OB tak tam byly nějaký chyby za který se pěkně stydim :oops: a to proto že sem to jen zkouknul. Díl bude do 30 minut a zase bude zatraceně dlouhej ale hodně napínavej.
-----------------

Tak tady je pokračování
Asgard J1 (z jumperu1):„Jumper zajištěn.“
Asgard 1:„Pane bezpečnostní tým hlásí, že se jim podařilo neutralizovat hrozbu.“
Asgard 2 (na COMu k J1):„Dobrá práce, vezměte je do cely a dejte je po 2.“
Asgard J1:„Ano pane.“
Asgard 2:„Jak je na tom jumper?“
Asgard J1:„Krystaly v jumperu dostaly pár ran, takže jsou spálený, ale stejně bez antického genu s tím neodletíme.“
Asgard 2:„To nechte na mě. Pošlete tam vědce, ať ho prozkoumají. Doufejme, že se něco dozvíme a nechte tam pro jistotu menší bezpečnostní tým(k Asgardovi 1).“
Asgard 1:„Myslíte si, že je tu víc vetřelců?“
Asgard 2:„Řekl bych, že ne, ale lepší se pojistit?“
Asgard 2:„A ještě vypněte quaero zařízení.“
Asgard 1:„Rozumím.“
Asgard 2 popošel k té vysoké konzoly a vypnul alarm.

Asgardská základna, malá místnost na 7. patře nedaleko laboratoře s přístupem do ventilační šachty a ventilační šachta, odehrává se během výše zmíněného rozhovoru
Rodney se plazí s baterkou v puse, kterou předtím odmontoval zespoda asgardské helmy, ventilační šachtou a funí do COMu. Je na tom stejně, jako byl Zelenka na Atlantidě, možná ještě hůř. Daniel stojí v místnosti ve zbroji s helmou na hlavě. Za Rodneym pro jistotu zavřel mřížku, kdyby někdo náhodou přišel do místnosti.
Rodney:„To je hrozný. Co jsem si vůbec myslel, když jsem to odsouhlasil, že to budu já, kdo půjde.“
Daniel:„Mě říkala Sam, že jsi říkal, že to prý nic nebylo a že Zelenka jen přehání.“
Rodney:„To jsem říkal, jenže ventilační šachty na Atlantidě jsou větší než tyhle.“
Daniel:„No já bych řekl, že jsou přibližně stejně velké, možná jsou tyhle o maličko větší.“
Rodney:„Náhodou, Zelenka říkal, že byla široká asi jako má dlouhé předloktí, takže nějakých 60 cm a tahle má jen stěží nějakých 50cm…“
Daniel:„To my jako chceš namluvit, že Zelenka má 60 cm dlouhé předloktí.“
Rodney:„Vyděl jsi ho někdy?“
Daniel:„Párkrát jsem ho zahlédl, když jsem…“
Rodney:„Tak vidíš.“
Daniel:„Ale Sam mi řekla, že zachránil celé město a od Johna jsem se dozvěděl, že ty jsi…“
Rodney:„Jenže já neměl přístup k počítači a ten kašel jsem chytil, protože mi Ronan vytáhl na lov nějakého endemita na pevninu a navíc celé to zavinil Zelenka.“
Daniel:„To s tím lovem?“
Rodney:„To víceméně taky, ale hlavně to s tou karanténou.“
Daniel:„Vždyť ji spustila nějaká bouřka.“
Rodney:„Ionosférická bouřka. Jenže Zelenka a jeho tým moc zvýšil citlivost senzorů.“
Daniel:„A nedělá náhodou Zelenka pod tebou?“
Rodney:„Naneštěstí ne. To bych ho mohl rovnou vyhodit.“
Daniel:„Vážně, co tě na něm vadí?“
Rodney:„Hlavně to, že…“
V tom se vypne alarm.
Daniel:„Vypadá to, že vypnuli alarm.“
Rodney:„Toho jsem si všiml. Spíš mi řekni, jestli jdou otevřít dveře?“
Daniel:„No to hned zjistím.“
Daniel popošel ke dveřím a namačkal na panelu kombinaci. Dveře se otevřely a Daniel vyšel na chodbu a pokračoval k výtahu. Díky tomu, že se vypnul alarm se mu na obrazovce helmy zase objevil plánek základny-bluetooth se dostal zase do systému.
Daniel:„Jo jdou otevřít. A ke všemu se mi vrátil na obrazovku ten plánek.“
Rodney:„To je super, takže se můžu vrátit.“
Daniel:„Proč by si se vracel?“
Rodney:„Když se ti na obrazovce zobrazil ten plánek tak to znamená, že odblokovali systém a já budu moc používat svůj počítač, takže…“
Daniel:„Jenže pak stejně budeme muset sebrat tu Janusovo krabičku-je příliš cenná.“
Rodney:„Tu taky sebereme.“
Daniel:„A jak to chceš udělat, když osvobodíme ostatní a budeme mít asgardy v patách?“
Rodney:„Pravda.“
Daniel:„A vlastně, jak mi řekneš kde John a ostatní jsou, když COM nepůjde, kvůli tomu magnetickému stínění?“
Rodney:„Něco vymyslím.“
Daniel:„Vážně?“
Rodney:„Jsem přece génius i Zelenka to jednou přiznal.“
Daniel:„To musel být na mol.“
Rodney:„No na mol nebyl, jen to byla UI jednoho přístroje, který spadl na dno oceánu.“
Daniel:„Cože?“
Rodney:„Na tom nesejde. A sakra.“
Daniel:„Máš nějaký problém?“
Rodney:„Narazil jsem na křižovatku.“
Daniel:„A co má být?
Rodney:„Co má být?! Nevím kudy!“
Daniel:„Vždyť jsi říkal, že jsi génius.“
Rodney:„No to jo, ale v matematice, fyzice.“
Daniel:„Tak použij selský rozum.“
Rodney:„A ty jsi si jistý, že to tak asgardi postavili?“
Daniel:„Prostě až se mnou ztratíš kontakt, tak budeš vědět, že jsi na správné cestě.“
Rodney:„A co když zvolím špatnou cestu?“
Daniel:„Tak se budeš muset vrátit na křižovatku a zvolit jinou cestu.“
Rodney:„Víš jak to bude složitý? Vracet se zpátky.“
Daniel:„Tak radši zvol tu cestu správně.“
Rodney chvíli mlčel (vzpomínal).
Rodney:„Ententýky, dva špalíky data letí z elektriky, bez USB to vážně nejde…“
Daniel:„Co to má být?“
Rodney:„Ehh. Rozpočítávadlo.“
Daniel:„A kam tě vyletěl ten čert?“
Rodney:„Jaký čert?“
Daniel:„Počítej si dál.“
Rodney:„Už jsem se rozhodl.“
Daniel:„Vždyť jsi nedokončil rozpočítávadlo.“
Rodney:„Rozhodl jsem se jít rovně, protože tam mi mířil ukazováček, když jsi mě přerušil. Navíc kdybych začínal od znova, tak bych tím ztratil jen další drahocenný čas.“
Daniel:„A tahle budeš mít koho obvinit, když ta cesta nepovede do laborky.“
Rodney:„To mi nenapadlo.“
Daniel:„To známe.“
Rodney:„Co tím myslíš?“
Daniel:„Tím myslím, abys sebou hodil, protože neznám výslechové metody asgardů a nechci, aby se dozvěděli o Odyssee nebo o nás.“
Rodney:„To máš pravdu. Jenže jak už jsem říkal…“
Daniel:„Je to tam úzký a špatně se *** ****.“
Rodney:„Danieli opakuj poslední slova.“
Rodneymu se z rádia ozývá jen šum.
Daniel:„Rodney jsi tam?“
Daniel slyší jen šum z rádia. Rodney se posunul o kousek zpátky.
Daniel:„No tak Rodney ozvi se.“
Rodney:„Jsem tu.“
Daniel:„Proč jsi se neozýval?“
Rodney:„Řekl bych že jsem na okraji magnetického stínění.“
Daniel:„To je dobře, takže hodně štěstí.“
Rodney:„Dík.“
Daniel:„Mě nepopřeješ?“
Rodney:„No na mě závisí úspěch téhle mise a štěstího nemám zrovna tolik, abych si ho mohl dovolit rozdávat.“
Daniel:„Ono kdybys řekl zlom vaz nebo hodně štěstí, tak by si to měl rychlejší a …“
Rodney:„No tak zlom vaz.“
Rodney se zase začal plazit vpřed.

Jumper 2
Jumper 2 vletěl do jednoho z ramen BS Odyssey, kde přistál na výtahu, ten ho snesl dolů hangárů. Ještě před tím se ale odmaskoval (hned jak vletěl do stínu měsíce) a spojil se Odysseou, které řekl, že vše vysvětlí hned, jakmile přistanou. Tam už na ně čekal Jack, Sam, Vala a pár dalších lidí (technici, mariňáci a doktoři). Poručík Samuel stiskl tlačítko vedle zadních dveří a tím se dveře otevřely. Všichni čumilové okamžitě přiběhli a začali se vyptávat. Jack je, ale všechny umlčel.
Jack:„Ticho. Poručíku Samueli proč se vám tu válejí asgardi? A kde je major Lorne?“
Samuel:„Podařilo se nám přepadnout a zajmout několik asgardů. Major Lorne a další dva z našeho týmu infiltrovali asgardskou základnu v ukořistěných zbrojích.“
Jack:„Cože?“

Asgardská základna, ventilační šachta na 7. levelu
Po pár minutách narazil na světlo a tak vypnul baterku, tohle zvládnul za pár sekund, jelikož předtím ji musel zapnout a tak teď už věděl, kde je knoflík, jenže byl za magnetickou bariérou, takže se s tím nemohl pochlubit Danielovi. Hodně pomalu se doplazil k mřížce, neboť nechtěl informovat asgardy svým hlukem, skrz kterou pronikalo do ventilační šachty světlo. Rodneymu se naskytl pohled na pracující asgardy. Ve prostřed laborky bylo quaero zařízení (to Rodney, ale nevěděl). Po chvilce zkoumání toho přístroje, se ale rozhodl pohnout a pokračovat vpřed (nenapadalo ho k čemu to je, ale rád by to zjistil, kdyby tam nebyli asgardi a John nebyl ve vězení). Po chvíli zase zapnul baterku-jakmile byl zase z dosahu mřížky.

Taktická místnost na Odyssee
Jack, Sam, Vala, Samuel a James se nachází v taktické místnosti na Odyssee. V místnosti je mimo nich také pár důstojníků a techniků. T.M. je velká místnost, která má ve prostřed velký stůl, který má za povrch LCD obrazovku, takže se pozadí může měnit. Vedle stolu je odstavný pult s minifigurkama. Na stole najdeme téměř všechna plavidla, která se vyskytují v galaxii Pegasus, to znamená BS Odyssea, F-302ky, Hiveship, W. Cruiser, Darty, Asgardská (SGA) loď, antický puddle jumper a dokonce i model Atlantis (i když trochu zjednodušený). Tyto modely jsou připevněny malým „klacíkem“ ke skleněné podložce, která má několik dírek, do kterých se dávají malé barevné vlaječky (zelená-připravená, v pohodě, fialová-potřebuje palivo, modrá-poškozená, červená-potřebuje munici; je jich tam víc ale tohle jsou ty nejdůležitější). Kolem dokola je několik míst pro techniky, kteří hlásí stav a podobné věci.
Jack:„Takže jumper 1 to přežil.“
Samuel:„Nejspíše ano.“
Sam:„A podařilo se vám navázat kontakt s jumperem 1?“
Samuel:„Bohužel ne, nejspíš to bylo kvůli magnetickému, jak to Lorne říkal…“
James:„Stínění.“
Sam:„Takže je odtamtud určitě neteleportujeme.“
Jack:„Vždyť jste říkala, že by to ta atmosféra narušila…“
Sam:„To ano, ale to nebylo jistý na 100%. Teď díky tomu stínění už je.“
Jack se na chvíli zamyslel a pak řekl.
Jack:„Carterová ten vnitřek těch zbrojí se přizpůsobí komukoliv kdo do nich vleze, ne?“
Sam:„Ano pane.“
Jack:„A jak, že jste se tam přesně dostali?“
Samuel:„Major Lorne sebral jednomu asgardovi zařízení, které je tam pustilo.“
Jack:„A myslíte si, že by se to dalo nějak obejít?“
Samuel:„Nejsem vědec pane, ale myslím si, že někdo zkušený a šikovný by to dokázal (během řeči se podíval na Carterovou).“
Jack:„Dokázala by jste to?“
Sam:„V oblasti 51 jsem pracovala na několika asgardských technologiích a když uvážím, že tihle asgardi jsou jim v dost věcech podobný, tak nejspíš ano.“
Jack:„Kolik je tich zbrojí?“
James:„3 pane.“
Jack:„Takže jedna bude patřit Carterové…“
Vala:„Druhá bude moje.“
Jack:„A na to jsi přišla jak?“
Vala:„Daniel mi už párkrát zachránil život, takže by bylo fér, kdyby mu to taky nějak splatila.“
Jack:„A od kdy splácíte dluhy?“
Vala:„Od té doby co jsem se stala členkou týmu SG-1.“
Sam:„A kdo si vezme tu třetí zbroj?“

Asgardská základna, ventilační šachta na 7. levelu
Rodney konečně našel místnost, ve které nikdo nebyl, takže tam byla tma a Rodney si musel nechat zapnutou baterku, ale naštěstí takovou, ve které byla konzole. Místnost měla kruhový půdorys. Jako obvykle byly konzole rozmístěné po stranách a ve prostřed bylo jakési kruhové pódium. Rodney pomalu sundal mřížku a položil ji do ventilační šachty (na druhou stanu než na jaký byl teď on středem je otvor s mřížkou). Pak se pokusil slézt do místnosti, ale nějak se mu to zvrtlo a tak skončil na tvrdé podlaze. Po malé chvilce naříkání a proklínání té šachty se zvedl a přistoupil k jedné konzoly s obrazovkou. V tom si uvědomil, že by měl nejdřív zajistit dveře a tak k nim přešel a začal prozkoumávat panel vedle dveří.

Asgardská základna, vazební cela 1
John se probudí na podlaze v cele, jen v černém tričku a černých šusťácích. První co vidí, ještě trochu rozmazaně, je stojící Lorne, který mu podává ruku a tak mu ji John podá taky a Lorne ho zvedne.
Lorne:„Podplukovníku.“
John:„Tohle nevypadá dobře.
John se podívá na ruku, která ho náhle začne trochu bolet. V místě, na kterém ho to bolí má velký (asi 1cm v průměru) červený kruh. Lorne si toho všimne a tak mu odpoví.
Lorne:„Vypadá to, že nám vzali krev.“
John:„No Beckett to umí lépe. Nevíte náhodu k čemu nám bude naše krev?“
Lorne:„Na to se zeptejte Ro…“
John:„Majore.“
Lorne:„Pardon pane.“
Teprve teď se Jonovi vrátil zrak natolik, že byl schopen rozeznat vzdálenější objekty a také je viděl méně rozmazaně. Vězení se dost podobalo tomu atlantskému, mělo čtvercový půdorys, v rozích byly sloupky, až na mezery mezi nimi, které vyplňovaly jen laserová (viditelné byly jen laserové paprsky, ale při pokusu dostat ruku skrz mezeru mezi paprsky, dostal dotyčný malou ránu a na chvíli se objevilo laserové pole) pole bez kovových mříží.
John:„Našel jste už nějakou cestu ven?“
Lorne:„Zatím ne a myslím si, že asi žádnou nenajdeme.“
John:„Měl by jste zapracovat trochu na svém optimismu.“

Asgardská základna, vazební cela 2
Mitchell:„Nevíš kde jsou ostatní?“
Tony:„Ne. V cele jsem se probudil sám, po chvíli přinesli vás.“
Mitchell:„Jak dlouho jsem ehh (přemýšlí co má říct) spal?“
Tony:„To vám neřeknu přesně, protože mi ti parchanti vzali rolexky, ale mohlo to být kolem 20 až 30 minut. Pokud se mohu zeptat pane, jak vás dostali?“
Mitchell:„Nějak se jim podařilo najít náš zamaskovaný jumper a zasáhnout Teal´ca. Nám tam pak hodili nějakou dýmovnici. To je to poslední, co si pamatuju. Zatracený plyn.“
Tony:„Takže mají jumper.“
Mitchell:„Ten jim je bez ehh (přemýšlí jak se to jmenuje) ATA k ničemu.“
Tony:„Ne tak docela.“
Mitchell:„Co tím myslíte seržante?
Tony:„Vypnul jste netbook?
Mitchell:„A sakra na to jsem zapomněl.“

Asgardská základna, vazební cela 3
Marcus:„Už vidíte lépe?“
Teal´c:„Vskutku, ale větší starost mi dělá to, že mi vzali tretonin.“
Marcus:„Jaffa by měl bez tretoninu pár dní vydržet.
Marcus:„Jak dlouho?“
Teal´c:„Asi tak 2 dny.“
Marcus:„To znamená, že by jste měl cítit příznaky.“
Marcus:„Mohl by jste mi odpovědět normálně?“
Teal´c:„Cítím se trochu slabší, ale na nohách se ještě udržím.“
Marcus:„Můžete mi říct, proč jste si ho nevzal?“
Teal´c:„Tretonin nosím neustále při sobě. Plánoval jsem si ho vzít, jenže…“
Marcus:„Jenže vás přepadli a tak dále.“

Asgardská základna, nákladový prostor, jumper 1
Daniel ve zboji stojí v jedné uličce poblíž jumperu a skrývá se za rohem, aby si ho asgardi nevšimli, světla na helmě má samozřejmě vypnuté. Naneštěstí nevidí dovnitř jumperu. Jediné, co vidí je 10 asgardů ve zbrojích, jak stojí poblíž jumperu a ani se nehnou. V tom Daniel dostane nápad-zapnout si asgardský COM, ale jen jednosměrně. V tu ránu mu do uší začne řvát nespočet asgardských hlasů, spíš žvástů, a tak mu dojde, že je asi musí odfiltrovat. Tak se na to soustředí a přeje si aby zůstaly jen ty hlasy, těch asgardů, kteří jsou uvnitř jumperu. Jeho přání se skutečně, alespoň částečně, splní-všechny hlasy zmizí. Daniel chvíli čeká, myslí si, že momentálně asgardi nemluví. Po chvilce čekání, ale uvidí jednu šedivou bytost, asgarda beze zbroje, jak vyšel z jumperu a popošel k bedně postavené poblíž zadních dveří jumperu. Z té si vzal nějaké zařízení, jaké Daniel ještě neviděl, a pak se zase vrátil do jumperu. Daniel popřemýšlel o tom, co asi v jumperu dělají, když nemají ATA gen a navíc ještě při útoku jumper poškodili. V tom mu to došlo. Mitchell a John určitě zapomněli vypnout Rodneyho netbook. Daniel dostal chuť něco podniknou, jenže si byl vědom, že proti 10 asgardům ve zboji nemá sám šanci, tohle ještě posílila myšlenka na to, jak dopadl major Lorne a jeho tým. Potřeboval nějakou taktickou výhodu, v tom si vzpomněl na ten granát, co asgardi hodili do jumperu, a tak si pro sebe potichu řekl.
Daniel:„Když měli granát, tak bůh ví, co mají ještě. Musím najít nějakou zbrojnici.“
S těmito slovy se vydal z nákladového prostoru.

Asgardská základna, laborka na levelu 7., kruhová místnost
Rodney ještě zkoumá asgardský panel, na který svítí baterkou, kterou si šikovně opřel o stěnu. Na panelu po straně zmáčkl symbol a vyjel krystal. K tomu všemu si ještě pro sebe něco potichu mumlal.
Rodney:„Nevím, jak je jištěný, což mi říká, abych se v tom moc nehrabal. A co když budeš u konzole a otevřou se dveře a dovnitř vejdou asgardi, no co pak, určitě nestihneš popadnout zbraň a navíc jak překonáš ten jejich štít?“
Rodney se konečně rozhodl jednat. Připojil se na krystal a začal dělat změny v bezpečnostním protokolu. Ze začátku mu to moc nešlo a měl chuť si to s panelem slovně rozdat, naštěstí si ale vzpomněl na to, že je na asgardský základně a tak nic neřekl. O chvíli později se mu podařilo zorientovat v příkazech a nějaké dokonce i přepsat tak, aby se v případě, že se někdo bude chtít dostat dovnitř, spálil krystal. Tím pádem se mohl věnovat asgardské konzoly. Ještě před tím než začal mačkat tlačítka na konzoly se připojil na krystal, takže se mu data zobrazená na obrazovce u konzole objevila taktéž i na malém počítači s tím rozdílem, že z nich byl přeložený jen text, neboť počítač nebyl schopen pojmout celý asgardský mainframe. Počítač si položí na konzoly, aby se mohl oběma rukama plně věnovat mačkání „knoflíků“. Ještě než se začal zabývat tím, jak zachránit celý den si zapnul světla, aby pořádně viděl na tlačítka na konzoly.
Rodney:„Tak teď už jenom najít nějakou komunikaci, kterou by nedetekovali.“

Taktická místnost na Odyssee
Jack:„Já.“
Sam:„Se vší úctou pane, vy jste velitel této mise a Battlestar Odyssey…“
Jack:„A to je pádný důvod, proč půjdu.“
Sam:„Pane myslím, že děláte unáhlené rozhodnutí a nejste si vědom následků.“
Jack:„Jak řekl jeden starý dobrý muž:„Vždy dělej to, co chceš po svých vlastních lidech.““
Sam:„Ale to byl úplně jiný případ. Generál Hammond dostal za úkol sestavit záchranou misi na Atlantidu…“
Jack:„A sebe jmenoval velitelem mise a Promethea.“
Sam:„To ano, ale nepouštěl se do žádné vojenské operace. Vše jen řídil.“
Jack:„Ale když byl na Alkeshi, tak se transportoval na Teltac a sebral z něj krystaly.“
Sam:„Ale to se vám celou dobu snažím říct. On nešel do akce.“
Jack:„A my snad ano? Když použijeme sílu tak Daniela, Mitchella, Teal´ca a ostatní nezachráníme.“
Sam:„V tom s vámi souhlasím pane, ale stejně si myslím, že by jste neměl jít.“
Jack:„Navíc já mám nejvíc zkušeností s asgardy, umím pilotovat jumper a několik let jsem byl u speciálních jednotek.“
Sam:„Právě proto, že máte nejvíc zkušeností s asgardy, by jste zde měl zůstat, aby jste nás když tak mohl zachránit diplomacií. A jumper může pilotovat i někdo jiný, na BSO je několik desítek lidí s ATA genem.“
Jack:„Jenže já myslel jumper 1.“
Sam:„Vždyť v jumperu 1 je Sheppard.“
Jack:„A co když bude v bezvědomí, no kdo pak bude pilotovat jumper?“
Sam:„MacKay.“
Jack:„A proto jdu s vámi.“
Sam:„Ale pane…“
Vala je mlčky pozorovala a neodvážila se do něho zasáhnout. Teď ji ale došla trpělivost a také uvědomila si, že se ještě nepohnuli z místa, a tak do rozhovoru zasáhla.
Vala:„A co kdyby jste si hodili mincí?“
Jack:„Dobře.“
Vala vytáhla z kapsy kovovou minci se zlatými okraji.
Vala:„Ketesh bude Jack a panna bude Sam.“
Jack:„Ketesh?! Nebyla to náhodou…“
Vala:„Goa´uldka, která mě ovládala? Ano byla. Tohle je fenta, mince s nevyšší hodnotou. Ketesh ji dala vyrazit…“
Jack:„Historii nepotřebujeme.“
Sam měla ve tváři výraz, že s tím nesouhlasí, ale věděla, že Jack je neústupný a taky, že tu jen ztrácí čas, takže na to Vale kývla. Vala vyhodila minci do vzduch. Mince se ve vzduchu několikrát otočila a pak spadla Vale do dlaně. Tu i s dlaní pleskla na druhou ruku. Na minci byla Ketesh.
Jack:„Odlétáme za 10 minut. Chci mít v jumperu tým mariňáků.“
Sam:„A neměli bychom poslat na Atlantidu nějakou zprávu?“
Jack:„Ne.“
Sam:„Ale pane…“
Jack:„Jestli pošleme na Atlantidu zprávu, tak nás akorát odvolají. Navíc pomoci nám nemohou a ani to nepotřebujeme. S těma jejich plechovkama nemají šanci proti BSO. A kdyby nám poslali Hammonda, tak už by to bylo úplně o ničem, navíc bychom na něho museli jen čekat.“
Sam:„Pane riskujete polní soud.“
Jack:„A to je tam dole jako chcete nechat?“
Sam:„Ne pane.“
Jack:„Tak splňte rozkaz. A ještě jmenujte Markse dočasným CO BS Odyssey a naložte do jumperu 2 alespoň 1 bednu C-4 a autogen. Navíc prezident mi stále ještě dluží.“
Sam:„Ano pane.
Jack:„A vlastně ještě něco, ale to vám vysvětlím cestou přes COM, teď musím navštívit naše vězně.“
S těmito slovy odešel Jack od taktického stolu ke dveřím, které se automaticky otevřely, na druhé straně byl voják s M-16. Vala si toho všimla a tak šla za ním. Jack šel rychle takže musela přidat do kroku, aby ho dohnala.
Vala:„To mi ani nepoděkujete za to, že jsi zvítězil?“
Jack:„Stejně bych šel na tuhle misi tak jako tak. A navíc ta mince měla obě strany stejné nebo se snad pletu?“
Flashback na točící se minci ve vzduchu. Janě vidíme že na obou stranách je vyobrazená tatáž osoba, goa´uldka Ketesh.
Vala:„Annno (zděšeně). Jak jste to poznal?“
Jack:„Daniel mi o vás vyprávěl. Navíc tenhle trik jsem jednou už viděl. Bylo to v jedné hospodě v Minnesotě. Radši se ani neptejte, co se stalo s tím podvodníkem.“
Vala se zastavila, Jack pokračoval dál.

Vidíme 3 asgardy beze zbroje v jumperu 1. Jeden je v zadní části jumperu u ovládacích krystalů. Několik z nich je spálených od asgardských zbraní a tak je asgard vměnuje. Další asgard sedí na místě pilota a zkoumá ovládání jumperu. Poslední sedí na místě vedle pilota a zkoumá netbook. Po chvilce se mu metodou pokus omyl podaří překonvertovat Rodneyho, z větší části Zelenky, překládací prográmek, který upravili z jednoho pozemského, takže veškerá data na netbooku se mu zobrazí v asgardštině. Ihned po tomto úspěchu zmačkl asgard tlačítko na komunikačním zařízení, které bylo položeno na místě mezi pilotem a copilotem, tedy na antickém DHD (na té rovné části), neboť asgardi si přeci jenom ještě nebyli jisti, zda je někdo neodposlouchává.

Asgard 1:„Pane, mám tu techniky z antického jumperu. Jsou na bezpečné frekvenci.“
Asgard 2:„Dejte je nahlas.“
V tom byl v celé řídící místnosti slyšet hlas asgardského vědce a technika v jedné osobě.
Asgardský technik.:„Jumper má několik spálených krystalů, ale jinak by měl být funkční.“
Asgard 2:„Chci slyšet nějaké dobré zprávy.“
Asgardský technik.:„Dobrou zprávou je, že se nám podařilo dostat do jejich zařízení a přeložit jejich text do asgardštiny.“
Asgard 2:„Pošlete nám z něho veškerá data a pak vyměňte ty spálený krystaly (k Asgardskýmu tech.). Stáhněte ta data do počítače, který není v síti a proscanujte ho. Mohl by tam být nějaký vir (k Asgardovi 1).“
Asgardský technik.:„Ano pane.“
Asgard 1:„Ano.“
Asgard 2:„Jak jsou na tom s tím klonováním?“
Asgard 1:„Biolaboratoři, jak jste na tom s tím klonem?“

Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (k.č.)
Vidíme laboratoř se 13úhelníkovým půdorysem. V jedné stěně jsou dveře, ve zbývajících jsou jakési kryogenní komory, vysoké asi jako dospělý člověk, možná ještě o trošku vyšší, s bílým neprůsvitným sklem, za kterým je hodně špatně vidět nějaká tmavá hmota, u každé komory je po straně konzole s obrazovkou. Veprostřed místnosti jsou 2 stoly. Vedle jednoho je zařízení podobné antickému scanneru na ošetřovně na Atlantidě. V místnosti jsou 3 asgardi beze zbrojí. Jeden z nich je na stole bez scanneru, druhý stojí u něho a třetí je u konzole s kryogenní komorou. V tom se v místnosti ozve hlas Asgarda 1.
Asgard 1:„Biolaboratoři jak jste na tom s tím klonem?“
Asgard I(ten u konzole):„Podle senzorů v klonovací komoře by měl být do 5 minut.“
Asgard 1:„Rozumím ozveme se za chvíli.“

Vyslýchací místnost na Odyssee
Dveře se otevřely a Jack vstoupil do vyslýchací místnosti, ve které byl 1 asgard, tak jak si to přál, poté co ho opustila Vala, kdy vydal rozkaz, neboť věděl, že je snazší zlomit jedince než skupinu. Asgard seděl za skleněnou stěnou, z neprůstřelného skla, u stolu, u kterého byla ještě jedna židle volná. V místnosti ještě byla LCD televize, připevněná na zdi. Za sklem stáli dva mariňáci, tentokrát ale téměř beze zbraní, měli jen boční zbraň-9ku u pasu.
Jack:„Otevřít.“
Jeden z mariňáků namačkal kombinaci ke dveřím na panelu na sloupku, který byl po obou stranách skleněných dveří (sloupek, panel byl jen na jednom sloupku), jež se nacházely uprostřed stěny ze skla. Dveře se otevřely a Jack v doprovodu 2 mariňáků vstoupil do místnosti. Jeden mariňák se postavil za Jacka a druhý za Asgarda.
Jack:„Já jsem Jack O´Neill.“
Asgard:„Nic vám neřeknu, dokud mi neřeknete, kde to jsem?“
Jack:„Jsi na palubě Battlestar Odyssey. Teď mi něco řekni ty.“
Asgard:„Nic vám neřeknu dokud neuvidím své bratry, že jsou v pořádku.“
Jack: Tak takhle to teda nepůjde. Teď mi něco řekni a já tě je pak ukážu.“
Asgard na chvíli znejistěl, ale pak nakonec promluvil.
Asgard:„Já jsem Vör.“
Jack:„Myslel jsem něco jiného, třeba kolik máte lodí?“
Asgard:„To ti nikdy neřeknu.“
Jack:„Když mi to neřekneš, tak tě budu muset mučit.“
Asgard:„Ani pod výhrůžkou smrti, ti nic neprozradím.“
Jack:„To jsem si mohl myslet. Specialisto Garnette máte mé povolení (do COMu).“
Jack kývnul na mariňáka stojícího za asgardem a ten popošel k televizi a zapnul ji. Na obrazovce se objevila vypouštěcí komora pro F-302 s identifikačním číslem LT-17 na stěně, ale namísto stíhačky tam byli 3 asgardi.( Vypouštěcí komora měla na podlaze parní katapult, ke kterému se připojila f-302, takže po uvolnění od katapultu měla celkem velkou rychlost. Dál se tam nacházely dvoje dveře, jedny do hangáru a druhé do černého vesmíru. Celý proces vypouštění F-302, se řídí ze speciální místnosti poblíž můstku lodě.)
Jack:„Jestli mi neřekneš něco důležitého, tak vydám rozkaz, aby je vypustili do vesmíru. Osud tvých bratrů je na tobě Vöre, takže co uděláš?“
Asgard:„To neuděláš.“
Jack:„Udělám, pokud mi neřekneš něco důležitého.“
Asgard:„Co tedy chceš vědět?“
Jack:„Řekni mi jak se nepozorovaně dostanu na vaší základnu a nechám je žít.“
Asgard:„Když tě řeknu tohle, tak ohrozím daleko víc než životy 3 svých bratrů.“
Jack:„Já tam můžu dovést i zbylé 2. Bude to i pak pro tebe malá cena?“
Asgard:„Jestli je vyhodíte do vesmíru, tak se za to budete jednou zodpovídat před Thorem.“
Jack:„Já bych řekl, že to vy se předním budete zodpovídat, alespoň dřív než my, ale to jsme odbočili od tématu. Takže mi nic neřekneš?“
Asgard jen mlčky seděl a koukal na Jacka.
Jack:„Specialisto Garnette, otevřete dveře do vesmíru.“
Garnett:„Ano pane.“
Dveře vypouštěcí komory se otevřely a na obrazovce bylo vidět jak 3 šedá těla během sekundy zmizela ze záběru.
Jack:„Jestli mi teď hned něco neřekneš, tak je brzy budou následovat i ty 2 další a nakonec i ty.“
Asgard:„Za tohle zaplatíš.“
Jack:„Řekni mi co chci vědět!“
Asgard mu ale na jeho otázku neodpověděl, jen se na něho rozzlobeně díval velkýma černýma očima.
Jack:„Tohle nikam nevede. Jen tu ztrácím čas.“
S těmito slovy se zvedl ze židle a chystal se odejít.
Mariňák za Jackem:„A co ho praštit nebo mučit?“
Jack: To by ho zabilo dřív, než by jsme z něho něco dostali.“
Mariňák za Jackem:„A co ten starý policejní trik?“
Jack:„No ten by v tomhle případě taky nefungoval. Beze zbroje by se odsud určitě nedostal a kdybychom mu ji nějak dali, tak by se akorát vyhodil do povětří a navíc by jsme mu museli dát i nějakou loď nebo ho nechat se vystřelit v únikovém modulu. A když už by utekl, tak by to jen ohrozilo naše lidi.“
Mariňák za Jackem:„Co tedy s ním pane?“
Jack:„Nechte ho tu.“
Mariňák za Jackem:„Ano pane.“
Jack odešel z vyslýchací místnosti a potichu si řekl.
Jack:„Kéž by tu byl Teal´c-ten velký nemluva.“

Asgard 2:„Jak jsme na tom s těmi daty.“
Asgard 1:„Data byla stažena a jsou scanována. Scanování je nyní na 49%.“
Asgard 2:„Výborně. Až se doscanují, tak je ihned zpřístupněte a prozkoumejte.“
Asgard 1:„Ano. Pane, dostal jsem zprávu, že jeden z vězňů v cele je nemocný.“
Asgard 2:„Co je příčinou?“
Asgard 1:„To nevíme pane, ale válí se na podlaze a kašle.“
Asgard 2:„Izolujte ho a nechte ho pozorovat.“
Asgard 1:„V laboratoři na 7. levelu.“
Asgard 2:„Ano.“

Asgardská základna, vazební cela 3
Teal´c se válí na podlaze cely a kašle. Marcus u něho klečí a pomáhá mu.
Marcus:„Nejspíš jste chytil nějakou infekci a ta se rozšířila a jelikož jste neměl již delší dobu teretonin, tak rychle postupuje.“
Teal´c mezitím pokašlával. V tom se otevřely dveře místnosti a dovnitř vešli 2 asgardi ve zbrojích-zůstali stát za laserovým štítem.
Asgard:„Odstup od něho!“
Marcus:„Tenhle muž potřebuje…“
Víc toho nestačil říct, protože ho zasáhla energetická střela toho asgarda, který ho varoval, a tak se Marcus bezvládně svalil z kleče na zem. Pak hned trefil Teal´ca. Druhý asgard mezitím namačkal kombinaci na zámku u cely a laserové pole se v jedné stěně deaktivovalo. Pak oba asgardi popadli Teal´ca a odešli s ním. Laserové pole se aktivovalo hned, jak vyšli z cely.

Asgardská základna, chodby
Daniel bloudí po základně. Má před sebou sice plánek základny, ale nemá k tomu popis, navíc každou chvíli naráží na nějakého asgarda ve zbroji a tak když zahlédne početnější skupinku, zmizí do dveří nalevo, nejdřív ale naťuká do panelu správnou kombinaci. Daniel se ocitne v malé místnosti téměř prázdné místnosti až na pár beden a podobného harampádí. Dveře se mezitím zavřou, ale i přes ně je slyšet pochod skupinky asgardů, zvuk jejich bot ale naštěstí mizí s narůstající vzdáleností. V tom se za Danielem ozve zvuk a trochu „poblikají“ světla v místnosti. Daniel se rychle otočí a z pouzdra vytáhne asgardskou pistoli. Naštěstí to co ten zvuk vyvolalo, nebyl zamaskovaný asgard ale Rodney.
Daniel:„Rodney kde se tu bereš?“
Rodney:„Asgardským transportním paprskem.“
Daniel:„A proč ho teda nepoužili na Atlantidě? Byla snad Janusova laborka taky magne…“
Rodney:„To jsem si z tebe dělal srandu, jsem hologram.“
V tom přes Rodneyho přejede vlna, jelikož Daniel do Rodneyho hologramu zasunul pistoly, pak se zase hologram vrátí do normálu, takže vypadá jako opravdový Rodney MacKay.
Daniel:„Přišel jsi už na to, kde vězní Johna a spol?“
Rodney:„Zatím ne.“
Daniel:„Tak proč jsi my kontaktoval? Objevil jsi snad něco?“
Rodney:„No potřeboval jsem vědět, jestli tenhle způsob komunikace bude fungovat a navíc se mi tě podařilo objevit, což pokládám za velký úspěch.“
Daniel:„Počkat ty jsi furt v laborce?“
Rodney:„Kde jinde bych byl?“
Daniel:„To je dobrá zpráva.“
Rodney:„To jsem rád, že jsi si to uvědomil.“
Daniel:„Ale ty to nechápeš.“
Rodney:„Hele jsem génius, těžké zvládnu za pár sekund a nemožné za pár minut.“
Daniel:„Ale to mě teď nezajímá. Jde mi o to, že když ten hologram projde tím magnetickým stíněním kolem laborky, tak by měl logicky projít i tím na povrchu základny nebo ne?“
Rodney:„Teoreticky jo.“
Daniel:„Takže můžeš informovat Odysseu o tom, co se…“
Rodney:„To bych mohl, kdyby byla na orbitě, ale jelikož je na odvrácené straně měsíce…“
Daniel:„Ale mě jde o to, že by nás Odyssea odsud mohla transportovat.“
Rodney:„Ne to by nešlo. Pravda oboje je to elektromagnetické vlnění, ale asgardský transportní paprsek má jinou intenzitu a frekvenci než asgardský hologram, ten je daleko intenzivnější. Tohle zkoumali nějakou dobu vědci v oblasti 51 a …“
Daniel:„Jo rozumím, ale teď mi řekni, jestli by jsi se nemohl objevit v cele.“
Rodney:„Tím myslíš ten hologram?“
Daniel:„A co asi jiného?“
Rodney:„To bych mohl, ale ještě předtím se na něco musím podívat.“
Daniel:„Na co?“
Rodney:„Na to jaký jsou tam bezpečnostní opatření, to znamená kamery, odposlech, stáže atd., takže mi teď omluv.“
Daniel:„Ještě počkej, řekni mi, jak se dostanu do nejbližší zbrojnice?“
Rodney:„Co chceš ve zbrojnici?“
Daniel:„A sakra já tě to zapomněl říct. Mezitím co ty jsi lezl ventilační šachtou, jsem došel do nákladového prostoru.“
Rodney:„Jak se tě to povedlo?“
Daniel:„No párkrát jsem špatně odbočil, ale povedlo se mi to. Napomohlo tomu taky to, že ten sklad je celkem veliký, takže jsem ho našel a v něm i po chvíli jumper. Je silně střežený, napočítal jsem 10 asgardů ve zbrojích a minimálně 1 uvnitř.“
Rodney:„A co dělají s jumperem?“
Daniel:„Nevím to určitě, ale řekl bych, že se pokouší dostat do tvého netbooku.“
Rodney:„Cože on ho Mitchell nechal zapnutý? To je katastrofa, mám v něm všechno.“
Daniel:„Co myslíš tím všechno?“
Rodney:„No data o naší misi plus pár předchozích a ještě nějaká osobní data.“
Daniel:„A jak dlouho jim potrvá to cracknout?“
Rodney:„Hned.“
Daniel:„Co myslíš tím hned?
Rodney:„No jak jsem říkal, Mitchell to nechal zapnutý a bez hesla a ještě s překladačem, takže až ho obrátí tak…“
Daniel:„Jak je teda zastavíme?“
Rodney:„Jak dlouho tam byli?“
Daniel:„Řekl bych od doby, kdy asgardi přepadli jumper.“
Rodney:„To už je určitě pozdě, počkej podívám se.“

Asgard 1:„Data jsou oscanovaná, žádný vir v nich není.“
Asgard 2:„Výborně zpřístupněte je jen laboratoři na 7. patře a bratrům zde. A kontaktujte biolaborku.“
Asgard 1 rychle zpřístupnil data, zmáčknutím několika tlačítek na konzoly, a pak kontaktoval biolaborku.

Asgardská základna, laboratoře na 7. levelu, kruhová místnost
Rodney mačká něco na klávesnici na konzoly, hned jakmile to odklikne, tak se mu na obrazovce zobrazí zpráva v asgardštině, jelikož Rodney neumí asgardsky, tak se koukne na obrazovku svého malého počítače, na níž stojí:„Data z antického puddle jumperu.“ Zpráva dál pokračuje, obsahuje, jak již název říká, všechna data z Rodneyho netbooku.
Rodney:„Sakra.“
Daniel:„Na co jsi přišel?“
Rodney:„Data z mého netbooku uploadovali a teď je zkoumají, teda teď teprve začali, před chvílí je ještě scanovali, zda v nich není nějaký zákeřný vir.“

Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (klonovací část)
V místnosti se skoro nic nezměnilo, jen tam přibil další přístroj a 2 asgardi, kteří ale byli ve zbrojích. Tihle asgardi si stoupli ke klonovací komoře, u jejíž konzole byl jeden ze tří asgardů.
Asgard 2:„Už je ten klon venku?“
Asgard I(ten u konzole):„Právě se na to chystám. Otvírám dveře klonovací komory.“
Asgard I zmáčkl na konzoly jedno tlačítko a dveře klonovací komory se otevřely, i když ne klasickým způsobem. Klonovací komora se skládala ze dvou částí. Dveře byly vlastně půlkruhové víko, které se otočily napravo a tím se otevřely (střed otáčení je uprostřed půdorysu komory). Druhá část byla ze stejného materiálu jako vnitřek zbroje, takže se mohla nechat jakkoliv vymodelovat. Ihned jak se otevřely dveře klonovací komory, přiběhli ti 2 asgardi ve zbrojích a popadli nahého muže, každý za jednu ruku, a položili ho na záda na stůl se scannerem. Teprve teď vidíme, kdo to je-John Sheppard. Asgard u konzole přešel k zařízenímu, které tam předtím dopravili již zmínění asgardi. Toto zařízení vypadalo přibližně jako 1 metr a něco vysoký hranol. Nahoře mělo víko, které po odklopení odkrylo klávesnici. Ve více jsme mohli spatřit obrazovku. Po stranách mělo jakési čepce, dost podobné těm, na které narazil tým SG-1 ve skleníku na planetě P7J-989, i když těmto chybí židle a namísto toho jsou napojené tlustým kroužkovým kabelem na zařízení, které se na čapci větví na menší kabely. Navíc Čapce jsou více vyplněné, to znamená že je netvoří pouhá kostra a navíc jeden z nich, ten blíže ležícímu asgardovy, má tvar asgardské hlavy, kdežto ten blíže Johnovi má tvar lidské hlavy. Za zařízením byla vidět prázdná klonovací komora, ta modelovací část měla tvar zadní části lidského těla. Asgardi beze zbrojí nasadili oběma nebožtíkům na stole čapce a pak přistoupili ke klávesnici u zařízení a aktivovali ho. Nic ale nenasvědčovalo tomu, že se něco děje, alespoň toto by si myslel laik, ale na obrazovce zařízení na přenos myslí se zobrazily vlny podobné funkci sinus, které neustále zrychlovaly až nakonec klesly na nulu (na ose y). Hned potom sundal asgard, který jen koukal na přístroj, neboť jako obvykle tam bylo místo jen pro jednoho, Johnovi čapec. Druhý asgard mezitím aktivoval scanner. Ten vydával pomalu stejný vizuální efekt jako ten na Atlantidě, to znamená jakousi mřížku až na to, že takhle byla fialová a ne zelená. Poté co scanner oscanoval Johna se výsledky zobrazily na obratovce, vše bylo v normálu.
Asgard II(ten u přenašeče myslí):„Přenos se zdařil.“
Asgard 2:„To je dobrá zpráva. Jak je na tom psychicky?“
Asgard II:„Relativně dobře jen si musí zvyknout na nové tělo.“
Asgard:„Chci aby jste ho ihned, jak přijde k sobě oblékli do stejné uniformy jakou měl a s menším doprovodem poslali k jumperu.“
Asgard II:„Ano pane.“

Asgardská základna, vazební cela 1
Ve vězení vidíme stát Johna u laserových mříží, Lorne stojí veprostřed cely. Kamera detailně zabere Johna, takže vidíme, že ten klon je úplně identický s Johnem.
John:„Zajímalo by mě proč nás ještě nikdo nepřišel vyslýchat?“
Lorne:„Mě to takhle celkem vyhovuje i když by mě zajímalo, co mají asgardi za vyslýchací metody.“
John:„No já bych je nerad okusil, ale hádám, že budou zaměřené na psychiku.“
Lorne:„No já si je taky nedokážu představit, jak nás fyzicky mučí, ale raději…“
V tom se mezi nimi objeví Rodney, není tak dokonalý jako byl u Daniela, teď přes něho každou chvíli přejíždí nějaká vlna. Nejspíš to způsobuje to laserové pole.
John:„Rodney. Jak jsi náš našel? A proč jsi tu jako hologram?“
Rodney:„No kouknul jsem se do záznamů a našel cely. Pak jsem oblbnul, alespoň dočasně, bezpečnostní systémy ve vaší cely, ale to tak, aby to dozorci nepoznali. A ten hologram je jediný způsob komunikace, protože laborka je stíněná, takže bych se musel napíchnout do jejich COMu, což by hned zjistili a…“
John:„Dobrá práce, kontaktoval jsi Odysseu?“
Rodney:„Vždyť jsem to teď říkal, že by na to přišli.“
John:„A co ten hologram?“
Rodney:„To už jsem vysvětloval Danielovi, to taky nejde.“
Lorne:„Kde je Daniel?“
Rodney:„Nasměroval jsem ho do zbrojnice a řekl jsem mu kde jste, takže…“
John:„Takže nás jde zachránit?“
Rodney:„Ano, to je ta dobrá zpráva.“
Lorne:„A ta špatná?“
Rodney:„Těch je víc. Ta nejhorší je, že se dostali k datům na mém netbooku.“
Lorne:„Jak je to možné? Ty tam snad nemáš heslo.“
Rodney:„Heslo tam mám, jenže…“
John:„Mitchell ho nechal zapnutý.“
Rodney:„Jo.“
John:„Dají se nějak smazat nebo poškodit nebo s nimi něco udělat, aby si je asgardi nemohli nepřečíst?“
Rodney:„Možná že by to šlo, ale na to je už pozdě.“
John:„Co tím myslíš?“
Rodney:„Už je uploadovali a teď je zkoumají.“
John:„Takže ví o…“
Rodney:„O Odyssee, Atlantidě a dalších věcech, včetně detailů této mise.“
V tom v laboratoři něco zapípá.
Rodney:„Musím končit nebo na to přijdou.“
Hned jak to dořekl tak zmizel.
John:„A to jsem si myslel, že horší už to být nemůže.“

Asgardská základna, zbrojnice
Daniel konečně našel zbrojnici. Je to relativně malá místnost rozdělená na dvě části, v jedné části jsou zbroje a v druhé zbraně a vybavení. Daniela ale zajímaly hlavně ty zbraně a vybavení, které bylo uspořádané, menší věci byly na policích, případně ve skříňkách, nebo v bednách, větší, typu zbraně atd., byly v držácích u zdi. V bednách se většinou nacházely granáty a to jak ty typu válec, tak ještě jedny typu koule dost podobné těm goa´uldským z Mléčné dráhy. Když se na ně Daniel podíval tak se mu na obrazovce v helmě objevil název v asgardštině, který si celkem hravě přeložil:„Destruktivní granát.“.Pak se kouknul na poličku, na které ležely hranoly o rozměrech 1x15 cm, které se daly zapojit do míst na ruce vedle štítů, nápis říkal:„Zásobní zdroj energie.“, a tak Daniel ani na chvíli neváhal a zapojil si je do zbroje. Na obrazovce mu naskočilo: :„Přidány 2 zásobní zdroje energie.“. Další věcí která zaujala Daniela, byly malé, asi tak 5x5 cm velké, tvrdé kovové destičky o nepatrné tloušťce, z jedné stany byly z neutronia a z druhé z nějakého kovu, který Daniel neznal. V helmě mu mezitím naskočilo:„Polní záplata na zbroje.“.
Daniel:„Třeba se budou hodit.“
Potom se pokusil otevřít dvířka kovové skřínky, ty ale byly zavřené a na kód dveří se neotevřely. Daniel byl hodně zvědavý, co je uvnitř, a tak zmáčkl na symbol po straně panelu a pak střelil asgardskou pistolí do krystalu, tím dvířka částečně povolila a tak je byl Daniel schopen s vydáním menší fyzické námahy otevřít. Uvnitř byly 4 zařízení vzhledem podobné čtvercovým polštářkům, až na to že tyhle byly z kovu a nahoře měly aktivační mechanismus. V helmě se Danielovi zase zobrazil nápis, tentokrát by si ale určitě účel tohoto zařízení netipnul:„Výbušnina CG-3. Vysoce výbušná.“. Poslední věcí, která se ale nacházela v sekci zbrojí, byl asgardský padací štít, nebo tak se to jmenovalo po přeložení. byly V tom se Danielovi zase objevil Rodney.
Daniel:„Co se děje?“
Rodney:„Našel jsem je, ale 1 chybí.“
Daniel:„Co myslíš tím chybí?“
Rodney:„Jsou v celách po 2, ale jeden je tam po 1.“
Daniel:„A to je kdo?“
Rodney:„To nevím, ale John a Lorne to není.“
Daniel:„Tak se koukni pořádně do systému.“
Rodney:„To jsem se koukal, jediný co tam je, je, že každého z jumperu dali, k jednomu z Lornova týmu.“
Daniel:„Nemohl by to být Teal´c?“
Rodney:„Jak to mám zjistit, když už v sobě nemá larvu a bere tertonin?“
Daniel:„Pokud vím, tak už ho neměl asi tak 2 dny.“
Rodney:„Počkej podívám se ale nejdřív tě řeknu cestu do cel.“

Asgard 1:„Pane zjistili jsme, jak se sem dostali. Na odvrácené straně měsíce mají loď a podle všeho, se už o nás dozvěděli.“
Asgard 2:„Jak silná je ta loď?“
Asgard 1 ji rychle zobrazí na obrazovce včetně technického popisu.
Asgard 1:„Mají railguny a stíhače a pak ještě dědictví od asgardů z Idy-phasery a štíty. Navíc je ta loď napájena antickým nulovým energetickým modulem.“
Asgard 2:„A proniknou jejich zbraně našimi štíty?“
Asgard 1 rychle namačká do konzole příkaz, aby se spustila simulace. Ta proběhne během sekundy a zobrazí výsledek.
Asgard 1:„Pokud budou mít naše štíty dostatek energie, tak by měly vydržet.“
Asgard 2:„A naše zbraně budou mít nějaký efekt?
Asgard 1:„Spíš ne než jo. To je hlavně zapříčiněno tím nulovým modelem vakua.“
Asgard 2:„Co dalšího jste objevil?“

Hangár 1 BS Odyssea
Jack sestupuje po schodech k jumperu 2, u kterého čeká ve zbroji Vala a Carterová, obě bez helem, ty jsou uvnitř jumperu, s 5 mariňáky, 2 z nich známe-Samuel a James- a 1 doktorem. Uvnitř jumperu je jedna asgardská zbroj pro Jacka, 1 bedna s C-4 a autogen.
Sam:„Je mi líto, že jste se nic nedozvěděl.“
Jack:„Ale já to čekal-že z něj pomalu nic nevypadne. Jenom mi řekněte, co to tam ti technici dali?“
Sam:„To přesně nevím, ale určitě to bylo nějaký haraburdí-nabarvené na šedo.“
Jack:„Mimochodem bylo to dobře načasované. Sám jsem pomalu uvěřil, že to byli skuteční asgardi a ne hologramy.“
Sam:„Díky pane, i když to byl váš plán.“
Jack:„To byl. Takže jsme připraveni.“
Sam:„Všechno vybavení je už v jumperu.“
Jack:„Tak si nastupte.“
Jack Sam a Val si sedli do přední části jumpery, kam si také mimochodem dal zbroj, zbytek posádky jumperu seděl v zadní části, kde se trochu mačkal.

V jumperu je Johnny (=naklonovaný John) a 9 asgardů ve zbrojích. Na DHD stále leží ten komunikační přístroj. Okolo jumperu stojí stále ještě 10 asgardů.
Asgard 2 (z komunikačního přístroje):„…Antický puddle jumper se ovládá pomocí mysli a to i drony, štít a maskování. Vaším úkolem je letět v zamaskovaném jumperu k jejich lodi a vysadit na svrchní straně trupu 9 našich bratrů. Ti ve vhodnou chvíli vniknou na loď a pokusí se ji dovyřadit nebo zničit a pokud to bude možné, tak i sebrat nulový modul vakua. Tou vhodnou chvílí myslím okamžik potom, co na ní vypálíte drony, přesněji řečeno na hypermotory a pokud to bude možné tak i na podsvětelné. K tomu se ale budete muset odmaskovat, ale nebezpečí by vám hrozit nemělo, neboť pár vteřin budou zmatení a po vypálení všech dronů se znovu zamaskujete a ohlásíte nám výsledek akce. Potom se ještě vrátíte pro výsadek. Na pomoc budete mít 5 lodí na bližší straně měsíce, ale moc na ně nespoléhejte, bude to spíše podpůrná síla. Přeji vám u Thora hodně štěstí.“
Jonny a asgardi v jumperu:„Nezklameme tě Njörde.“
S těmi slovy vzlétl Johnny s jumperem a proletěl otevřenými stropními dveřmi do hangáru, kde se 5 asgardských lodí připravovalo ke startu.

BS Odyssea, můstek
Na můstek vchází starý dobrý Kevin Marks, tentokrát ne jako major ale jako CO BS Odyssey, a sedne si do CO křesla.
Jack:„Tady jumper 2 jsme připraveni ke startu.“
Marks:„Máte zelenou a vraťte se v jednom kuse.“
Jack(ironicky):„Rozumím a vy mi s mojí lodí mezitím nic neudělejte.“
Marks:„Ano pane.“
Jack:„A koho jste si vlastně vybral za EO?“
Marks:„Podplukovníka Helgu Dimitriovou.“
Jack:„Rusku?!“
Marks:„Ano.“
Jack(ironicky):„Tak tohle kdybych věděl, tak bych zůstal na Odyssee.“
Podplukovník Helga Dimitriová, nynější EO, stojí na můstku před CO Marksem a snaží se tvářit neutrálně.

Přistávací dráha 1 BS Odyssea
Jumper 2 se zvedl a během několika sekund zamaskoval.

Asgardská základna, laborka na levelu 7., biolaborka (karanténí část)
Teal´c se probral na koženém lůžku a ihned se pokusil zvednout, ale kožená pouta mu v tom zabránila. Byl ve čtvercové místnosti, do které vedly jedny dveře. Do místnosti bylo vidět přes průhledné sklo. Kolem něho pobíhalo několik asgardů, od stolku s nářadím ke konzoly a Teal´covu lůžku. Celkem tam byli 3. Teal´c se s asgardy pokusil navázat ústní kontakt, ale ti ho neopětovali.

Orbita planety P9X-317, zamaskovaný jumper 2
Jack chce vlítnout do atmosféry, když se Carterové objeví něco na notebooku.
Sam:„Pane zachytila jsem nějakou slabou energetickou výchylku na povrchu planety přibližně v místech, kde Lornův tým vlezl do základny.“
Jack:„Tak se na to podíváme.“
Jack pomyslel na HUD a v tu chvíli se zobrazil. Na něm se teď ještě kromě výchylky začaly zobrazovat nepřátelské lodě. Celkem jich všichni napočítali 5.
Sam:„Letí k nám.“
Jack:„To vidím.“
Asi po minutě proletěly kolem zamaskovaného jumperu, se kterým Jack pro jistotu ještě uhnul, aby do nich náhodou nevrazily.
Sam:„Co uděláme?“
Jack:„Rušíme záchrannou misi. Namísto toho je budeme sledovat, přece jenom 5 lodí, to určitě kují nějaké pikle.“
Sam:„Nezdá se vám, že letí pomalu?“
Jack(ironicky):„A kam by chvátaly? Navíc takhle je alespoň máme v dosahu. Spíš by mě zajímalo, kam letí.“
Sam:„Vypadá to, že letí k měsíci, alespoň podle těchto dat.“
Jack:„Myslíte, že chtějí napadnout Odysseu?“
Sam:„To nevím.“
Jack:„Carterová jaké mají šance?“
Sam:„Pokud je Odyssea detekuje a zvedne štíty tak skoro nulové, pokud tedy nemají nějaký trumf.“
Jack:„A co myslíte tím trumfem?“
Sam:„Zbraně, které projdou štíty na Odyssee, maskování nebo nějaký virus, popřípadě rukojmí.“
Jack:„Raději varujeme Odysseu?“
Sam:„To budeme muset minimálně na okraj stínu měsíce.“
Jack zvýšil rychlost jumperu na maximum, takže předehnal asgardské lodě.

Rameno Odyssey, zamaskovaný jumper 1
Zamaskovaný jumper 1 přistál na svrchní straně trupu BS Odyssey. Předtím než Johnny otevřel zadní dveře, se všichni asgardi ve zbrojích přesunuli do zadní části jumperu, pak zavřel dělící dveře, snížil atmosféru v zadní části jumperu na hranici vakua, takže když se zadní dveře otevřely žádný z asgardů nevyletěl do vesmíru. Všichni si ještě než vylezli aktivovali malý přístroj, který si na základně připevnili na každou spodní stranu boty, aby je držel k podkladu ve vesmíru. John pak zavřel zadní dveře a odletěl.

Okraj stínu měsíce, zamaskovaný jumper 2
Jack:„Už jsme v dosahu?“
Sam:„Měli by jsme být. Zkuste to pane.“
Jack:„Odysseo tady jumper 2. Za měsícem se nachází 5 asgardských lodí.“
Marks:„Jak nás mohli najít, vždyť jsme celou dobu byli za měsícem.“
Jack:„Nespíš dostali někoho od nás tam dole.“
Marks:„Co rozkazujete pane?“
Jack:„Je načase asgardům ukázat, kdo je tu pánem.“
Marks:„Mám tomu rozumět, že máme napadnout ty asgardské lodě?“
Jack:„Ano ale pokud možno, tak je jen vyřaďte, abychom měli na základnu nějakou páku, ale jestli se pokusí o skok do HP, tak je zlikvidujte. Navíc takhle by jsme se mohli dostat snadněji na základnu. “
Marks:„Tomu nerozumím pane.
Jack:„Jelikož je ta základna podzemí, tak by bylo hloupé, nenechat si alespoň 1 loď k úniku.“
Vala:„A jak pak zachráníme Daniela a ostatní?“
Jack:„No hádám, že se pokusí o skok do hyperprostoru. Tím pádem budou muset deaktivovat štíty, takže je bude Marks moct transportovat na palubu Odyssey.“
Marks:„A co vy?“
Jack:„My obnovujeme záchrannou misi.“
Jumper 2, stále zamaskovaný vyletí ze stínu měsíce a směřuje k zpátky k planetě.

Trup Odyssey na svrchní straně
9 asgardů se rozdělí do 3 skupin a každý z nich si sundá ze zad třetinu padacího štítu a položí ho na zem, kde ho složí s ostatními 2 částmi. Pak jeden z každé skupiny vytáhne energetický zdroj, který zasadí do středu štítu. Pak si na ně asgardi nastoupí a štíty se aktivují a začnou se pomalu propalovat trupem. Rychlost je mnohem menší než na Atlantidě. Je to způsobené tím, že podlahy na Atlantidě jsou vyrobeny sice ze supravodivého materiálu, ale tvrdostí náleží do středně tvrdých materiálů, kdežto trup na Odyssee je ze silného, 2m tlustého, pancíře.

BS Odyssea, můstek
Marks:„Aktivujte podsvětelné motory a vezměte nás na druhou stranu měsíce. Připravte F-302 na vypuštění.“
V tom se celý můstek silně otřese pod explozí. V celé místnosti létají jiskry a také méně zabezpečené věci typu propisky. Taktická tabule ze skla v zadní části můstku to nevydrží a rozsype se.

Nekonečný vesmír za Odysseou, jumper 1
Z odmaskovaného jumperu létá jeden dron za druhým a zasahuje HP motory na Odyssee.(Odyssea má HP motory uprostřed. Kolem dokola má 8 podsvětelných motorů.)

Odyssea, můstek
Marks:„Co to k čertu je?“
Taktický důstojník:„Drony pane. Podle IFF je to jumper 1.“
Marks-ke zbraňovým důstojníkům:„Palte railguny na ten jumper a aktivujte štíty. Vypusťte všechny F-302 (do COMu).“

Odyssea, svrchní strana Odyssey
Kamera zabírá zadní motory Odyssey ze svrchní strany tak, že je vidět tým asgardů, jak se propaluje trupem, i jumper, ze kterého létají drony. Pár dronů ještě projde, další ale už takové štěstí nemají a naráží do tyrkysového štítu Odyssey. Všechny railguny se otáčí tím směrem, kde se nachází jumper, zaměří se na něho a začínají pálit.

Nekonečný vesmír za Odysseou, jumper 1
Jonny ještě vypálí pár dronů i přes zvednutý štít, pak ale přestane pálit, neboť po něm začaly pálit projektily z railgunů, a tak se dá do pohybu a zamaskuje se.

Odyssea, můstek
Marks:„Jak jsme na tom?“
EO:„Štít je zvednutý. Drony poškodily HP. Podsvětelné motory se zadají být nepoškozené. Jumper 1 se zamaskoval.“
Marks:„Ať ty railguny pálí na jeho poslední známou pozici, přece jenom maskování není štít. Chci, aby se ty HP motory co nejdřív opravily, dohlédněte na to osobně a ty F-302 nechte ve vypouštěcí dráze, aby se tam nepletly railgunům, pro případ, že by se jumper 1 ukázal.“
EO:„Ano pane.“

Nekonečný vesmír za Odysseou, zamaskovaný jumper 1
Johnny kličkuje s jumperem mezi žlutými vysokorychlostními projektily z railgunů. Nakonec ho ale přece jen jeden projektil trefí, do zadní části jumperu zespoda, takže mu selže maskování a dírou mu uteče veškerý vzduch ze zadní části.

Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Pane máme vizuální kontakt s jumperem 1. Je poškozený.“
Marks:„Přestaňte na něho střílet railguny a vypusťte F-302.“
Letový důstojník (COM):„Všechny?“
Marks:„Ano všechny, ale ať nás polovina hlídá, přeci jenom tam venku mají lodě a my jsme teď oslabeni.“
Taktický důstojník:„Pane jumper 1 letí na okraj stínu měsíce, zatím je ale daleko.“

BS Odyssea, vypouštěcí dráha LT-23
Vypouštěcí dráhou jede F-302 tažená magnetickým katapultem.

Rameno BS Odyssea z vesmíru
Je vidět, jak postupně vylétají F-302. Celkem jich vyletí 40, z každého ramena 20, i když do hangárů by se jich vešlo ještě víc, ale kvůli phaserům a hlavně ZPM se jejich počet snížil, navíc jsou to jedny z nejdražších letounů na Zemi, což jejich produkci také výrazně snižuje. 20 F-302 zůstalo u lodě a druhá polovina se pustil za jumperem 1.

Odyssea, můstek
Marks se dívá na obrazovku, na které je vidět, jak F-302ky dohánějí jumper 1, neboť mají zapnutý raketový motor, ale stejně je mezi nimi ještě značná vzdálenost. O chvíli později se F-302 dostanou do dosahu zbraní, to už je ale jumper 1 na okraji stínu měsíce.
Marks:„Chci ten jumper pokud možno celý i s pilotem, ale jestli po vás vystřelí, tak ho zničte.“
COM důstojník:„Zachytili jsme zprávu z jumperu 1. Je to nouzové volání.“
Marks-k COM důstojníkovi:„Rušte ho.“
COM důstojník:„Pane ten hlas je podplukovníka Shepparda.“
Marks:„Cože?! Dejte to nahlas.“
Johnny(COM):„…povedlo zničit HP motory. Ale můj jumper ztratil maskování a je poškozený. Pronásledují mě jejich stíhačky…“
Marks:„Dejte mi velitele F-302 a zblokujte ten signál.“
COM důstojník:„Máte ho na přijmu.“
Velitel úF-302:„Tady kapitán George Nelson.“
Marks:„Kapitáne, v jumperu je podplukovník Sheppard, nejspíš mu vymyli mozek, takže…“
Nelson:„Rozumím. Pokusíme se ho pokud možno nezničit.“

Odyssea, svrchní strana Odyssey
Asgardi už byli téměř uvnitř. Celé jim to trvalo asi 7 minut. Ihned potom, co asgardský padací štít propálil poslední centimetr pancíře, začal z místnosti utíkat vzduch, a tak se hermeticky uzavřely všechny dveře poblíž. Do toho se ozval ještě alarm, ale v zápětí přestal být slyšet, protože ve vakuu se hluk nešíří i když asgardi ho slyšeli, neboť se k nim zvuk dostal přes podlahou, ale byl v trochu utlumené formě. Tím se asgardům odřízl přístup do lodi. Ale asgardi si toto místo vybrali záměrně, neboť se zde za poklopem, který se dal otevřít jenom pouhým otočením kliky, nacházel žebřík.

Odyssea, můstek
EO:„Pane na nejsvrchnější palubě nám náhle zmizela v jedné místnosti podpora života.“
Marks:„Exploze?“
EO:„Podle senzorů ne.“
Marks:„Podívejte se na záběr kamer.“
EO nařídila jednomu důstojníkovi, aby dal na obrazovku záběr z kamer, tomu to chvíli trvalo, protože nebyl jaksi ve své kůži po tom útoku. Na záběru ale nebylo vidět nic neobvyklého, neboť asgardi si ten štít vzali sebou a jen tak tak zmizeli v šachtě s žebříkem.

Útočné F-302 a jumper 1
Z jumperu vylétne několik žlutých světel-dronů.
Nelson:„Drony. Únikové manévry.“
Všech 20 F-302 se rozptýlilo, aby se jim tak lépe manévrovalo. F-302, na které letěly drony, po nich začaly pálit z kulometu a na poslední chvíli se pokusily o úhybný manévr. Dronů bylo celkem 5, 1 F-302 se letící dron podařilo neutralizovat-explodoval-, dalším 3 se povedl úhybný manévr, poslední ale takové štěstí neměl, dron ho zasáhl přímo do kokpitu. Celá F-302 okamžitě explodovala. Zbylé 3 drony pronásledovaly své cíle, které se jim neustále se stěstím jen tak tak vyhýbaly.
Nelson:„CO potřebuji povolení k útoku.“
Marks:„V tom jumperu je Sheppard.“
Nelson:„Už jsem ztratil 2 muže a dalších 6 životů mých mužů visí na vlásku.“
Marks se na 2 vteřiny zamyslí.
Marks:„Dobrá máte povolení zničit ten jumper.“
Nelson:„Rozumím.“
Během toho rozhovoru se jednomu dronu podařilo zničit další F-302. Nelson si zaměřil jumper a pak zmáčkl tlačítko a vypálil 2 rakety
Nelson:„2 rakety pryč.“
Jumper by normálně vypálil drony, které by s raketami udělaly krátký proces, ale teď byl bez nich a štít se nemohl aktivovat, neboť měl poškozené emitory a tak se pokusil o úhybný manévr. Přeci jenom to byl jen klon Johna Shepparda s asgardským vědomím a bez zkušeností, takže rakety neměly problém zasáhnout jumper i přes úhybný manévr. Okamžitě co explodoval jumper se vypnuly drony, takže si stíhaní piloti mohli oddechnout.
Nelson:„Jumper 1 byl neutralizován. Ztratil jsem celkem 2 stíhače.“
Marks:„Rozumím.“
Pak si zavolal EO a začal jí něco říkat.

Asgardská základna, řídící místnost, v době kdy jumper vyletěl ze stínu měsíce
Asgard 1:„Pane zachytili jsme vysílání z našeho jumperu.“
Njörde (=Asgard 2):„Pusťte ho nahlas.“
Johnny:„Tým A je namístě. Mě se jim povedlo zničit HP motory. Ale můj jumper ztratil maskování a je poškozený. Pronásledují mě jejich stíhačky a nemůžu je setřást…“
Signál je dál rušen.
Njörde:„Co se stalo?“
Asgard 1:„Nepřítel ruší signál.“
Njörde:„No on se o sebe postará. Teď když je nepřátelská loď bez hyperpohonu, tak můžeme spustit druhou část nášeho plánu.“

Asgardská základna, laborka na levelu 7., kruhová místnost
Laborka se začala třást. Rodney ihned začal na konzoly pátrat, čím to může být. Jenže po několika okamžicích se vypnulo osvětlení. I konzole samotná se vypnula, a tak si Rodney rozsvítil baterku, aby v místnosti nebyl úplně potmě.

Vesmír poblíž měsíce planety P9X-317
Ze stínu měsíce se vynořuje BS Odyssea a míří k asgardským lodím se zvednutými štíty, nabitými phasery, natočenými railguny, které začaly okamžitě pálit a s 20 F-302, které se držely poblíž Odyssey, kdyby se asgardi pokusili o nějakou další překvapivou záškodnickou akci. Asgardské lodě ale naštěstí včas zvedly štíty, takže jim spršky projektilů z railgunů nic neudělaly. Odyssea na ně pálila jen railguny, protože Marks se bál, že výstřel z phaseru by loď proměnil v kupu trosek. Jenže railguny nebyly to jediné, co měl Marks. Zpoza Měsíce se vynořilo 18 F-302 a okamžitě si zaměřily své cíle pro rakety. Pro jistotu ale každá stíhačka vypálila jen jednu, přesto to pro asgardy znamenalo 3 rakety na každou loď plus pro 3 další 1 raketu navíc. Přesto jim však štít držel.

Jumper 2 na oběžné dráze
Jack:„Vypadá to, že asgardi dostávají pěkně (zamyslel se a dodal) na ty jejich šedivý zadky v kombinéze.“
Sam:„Ano pane.“
V tom Caterové na notebooku něco zapípalo.
Jack:„Co to je?“
Sam:„To nevím, ale ať je to, co je to, tak to vydává ohromné množství energie a vychází to z místa, kde je ta asgardská základna.“
O chvilku později.
Sam:„To není možné.“
Vala:„Co není možné?“
Sam:„Podle těchto dat je tahle základna obří loď.“
Vala:„Vždyť Atlantida je taky loď, tedy spíš město, ale…“
Sam:„To ano, ale jde o to, že taková obří loď potřebuje velké množství energie a jediná věc, která je toho schopná je…“
Vala:„ZPM.“
Sam:„Správně, ale senzory žádné nedetekují, což znamená, že by muselo být vybité, a potom by teda nedodávalo energii a tahle loď by nemohla nevzlétnout.“
Jack:„Tak co je tedy zdrojem energie?“
Sam:„To nevím.“
Během tohoto rozhovoru vystoupala asgardská základna až na orbitu.
Vala:„Podívejte se jak je velká.“
Jack:„Vypadá to, že je snad větší než Atlantida.“

Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Pane máme nový kontakt.“
Marks:„Co to je?“
Taktický důstojník:„To nevím. Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal, ale je to pěkně velká loď, asi 1,5x větší než Atlantida.“
Marks:„Jak se tu objevila? Vynořila se snad z hyperprostoru?“
Taktický důstojník:„Ne pane vzlétla z povrchu planety.“
Marks:„A jak to, že se o ní dozvídám až teď?“
Taktický důstojník:„Omlouvám se pane. Já jsem se věnoval bitvě, a tak jsem ji chvíli neviděl.“
Marks:„Na tom nesejde.“
Jack:„Marksi.“
Marks:„Vidíte to samé co my?“
Jack:„Jestli myslíte tu asgardskou základnu, tak ano.“
Marks:„Ta základna je teda i loď?“
Sam:„Je to jediné vysvětlení a dokazují to i senzory.“
Marks-k důstojníkovi podsvětelných motorů:„Vezměte nás do zbraňového dostřelu.“
Naposledy upravil Lt.C. John Sheppard dne 02.8.2009 21:29:32, celkově upraveno 3

Příspěvek 02.8.2009 17:54:30

Odpovědět s citací

Sorry vím že 2 příspěvky by se neměly dělat ale tohle fórum mi nedovolí dát do příspěvku víc než 60000 znaků a ten muj měl něco přes 64000. Navíc když je to dlouhý tak se to hrozně seká a nedá se do toho psát.
Vesmír poblíž planety P9X-317
Vidíme, jak se BS Odyssea otáčí a letí směrem k planetě. V zadu za Odysseou probíhá zuřivá bitva mezi F-302 a 5 asgardskými loděmi, do jejichž štítů naráží už jen střely z F-302, neboť Marks nechtěl riskovat, že by projektily zasáhly F-302, jelikož by byla palba z pohybující se lodí na manévrující lodě velmi nepřesná. Teď se ale počet F-302 navýšil o 10, zbylých 10 přistálo na Odyssee, kde je svezl výtah do hangárů, kde je technici začali přezbrojovat atomovkami. V té době ale už byla Odyssea v dosahu zbraní, a tak vypálila pro jistotu zase jen z railgunů. Projektily se jako vždy zastavily o štít.
Marks:„Jak moc energie jim ty zásahy odčerpaly energie z kondenzátorů štítů?“
Taktický důstojník:„Žádnou pane.“
Jack:„Marksi co to tam sakra děláte?“
Marks:„Měl jsem strach o naše lidi.“
Jack:„Ta loď je napájena zdrojem, jež je podobný ZPM, takže railguny jí nic neudělají. Navíc trup je skoro celý z neutronia.“
Marks:„Rozumím.(k zbraňovému důstojníkovi) Palte všemi phasery.“

Odyssea, exteriér
Z phaserů na Odyssee vyšlehly 4 proudy modrého světla a zasáhly štít asgardské základny. Ten se pod náporem zlatě rozzářil.

Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Energie v kondenzátorech trochu klesla. Ale stále jí mají víc než dost.“
Marks-ke zbraňovému důstojníkovi:„Připravte ve všech silech atomovky a zaměřte výstřely z phaserů do jednoho místa.“
Zbraňový důstojník:„Ano pane. Chvíli to potrvá než se nabijí všechny phasery.“

Asgard 1:„Nepřátelská loď nabíjí zbraně.“
Njörde:„Palte všemi zbraněmi.“

Odyssea, exteriér
Z asgardské základny postupně vyletěl nespočet žlutých ran a všechny mířily na Odysseu. Většina z nich ji zasáhla, těch pár co minulo, se netrefilo kvůli tomu, že se Odyssea pohybovala.

Odyssea můstek
Všechno na můstku se otřásá pod nápory ran, které ale naštěstí štít zadrží. Navíc to není tak hrozné, jako když dostali několik přímých zásahů drony.
EO:„Štíty drží.“
Marks:„Tak už sakra palte a nepřestávejte střílet.“

Odyssea, exteriér
Z Odyssey vyšlehly zase 4 paprsky modrého plazmatu, tentokrát ale do jednoho místa. Asgardi přestaly střílet. Z Odyssey vyletělo ještě 16 atomovek, které se řítily na asgardskou základnu.

Jumper 2
Posádka sleduje, jak z Odyssey vylétly rakety a zamířily k základně.
Sam:„Ať se to zdá divné, tak ty atomovky jsou o něco slabší než ty asgardské phasery, tedy pokud jsou napájeny ZPM.“
Marks:„Ano já vím. Já je chci využít k tomu…“
Sam:„Aby tu základnu sesadili z oběžné dráhy.“
Marks:„Přesně tak.“
Vala:„A k čemu nám to bude?“
Sam:„Základna bude padat k zemi a tím pádem budou víc namáhané štíty, plus k tomu budou muset zapnout podsvětelné pohony.“
Vala:„A co když se ta základna při tom pádu zničí-shoří v atmosféře nebo exploduje při dopadu?“
Sam:„K tomu nedojde, protože je motory zpomalí a štít ten pád štít vydrží. Navíc trup je z neutronia.“
Vala:„Pravda.“

Orbita s asgardskou základnou
Atomovky se neustále přibližovaly až po nich asgardi začaly pálit menšíma protistíhačskýma dělama, které se hodně podobaly railganům až na to, že projektily měly energetickou podstatu. 4 se jim podařilo zneškodnit, zbylých 12 ale explodovalo několik desítek metrů před štítem. Jack pro jistotu otočil jumper, aby jim záblesk nepoškodil zrak. Navíc již při vypuštění raket odletěl jumper do dostatečné vzdálenosti od základny. Záblesk byl tak mohutný, že na několik sekund nebylo vidět nic. Pak se teprve objevila padající základna, celá obalená zlatým štítem, ze spoda to bylo třením a ze shora atomovými explozemi. Odyssea po explozi přestala střílet z phaseru, neboť radiace oslepila senzory.

Orbita měsíce
3 z 5 lodí skočily do hyperprostoru. Zbylé 2 je kryly, protože při vstupu do hyperprostoru musely deaktivovat štíty, a tak by se staly snadno kořistí pro F-302, jejichž počet se ale snížil o 5 stíhačů, tedy na 33. Navíc většině F-302 už zbývala poslední raketa či 2.

Orbita planety P9X-317
Na orbitě, přesněji řečeno nad padající základnou a pod atomovými výbuchy, se najednou otevřely 3 hyperprostorová okna a z nich se vynořily uprchlé asgardské lodě.

Odyssea, můstek
Taktický důstojník:„Pane máme 3 nové kontakty. Jsou to asgardské lodě, které se pomocí hyperprostoru dostali na orbitu nad základnu.“
EO:„Pane podle údajů z jumper 2 deaktivovala ta asgardská základna štíty a začala shromaždovat energii.“
Marks:„K čemu?“
EO:„Je do hyperpohonu.“
Marks:„Okamžitě zneutralizujte ten pohon phaserama.“

Vesmír poblíž planety P9X-317
Ze 2 phaserů vyletěly proudy žhavé plazmy. První se zastavil o štít jedné z asgardských lodí. Druhý ho ale prorazil a do lodě udělal díru o průměru více než 1 metr a pokračoval dál až trefil i základnu, kde se ale neškodně zaryl do neutronia, namísto HP motorů-to kvůli radiaci. Alespoň tak to bylo vidět na datech ze senzorů z jumper 2 na Odyssee. Další výstřel však nepřišel, namísto toho přišla ztráta energie-Odyssea ztratila štít a všechny počítače na Odyssee se vypnuly. Základna toho využila ke vstupu do hyperprostorového okna. Zbývající lodě začaly na Odysseu pálit a vyřadily jí několik systémů.

Odyssea, můstek
Energie zase naskočila a tak se můstek zase rozsvítil, počítače se zapnuly a střely se zase začaly zastavovat o štíty.
Marks:„Co to k čertu bylo?“
EO:„Vypadá to, že nám vypadl primární zdroj energie.“
Marks:„ZPM?!“

Pokračování přístě

Co bude v dalším díle kterej bude za trochu delší dobu (přesnej termín neznam, ale budou to tak 2 tejdny možná víc ale bude to tak stejně dlouhý ale doufam že se vejdu do 60000 :D ):
Toto je spoiler!!!:
Sam, Jack a Vala budou hledat způsob HP dopravy. Asgardi vynesou ZPM z Odyssey. Objeví se tam Hammond- :jako: vstane z mrtvých :jako:. Daniel konečně osvobodí zajatce.

A tady největší spoiler-prozrazuje místo kam asgardská základna letí.
Toto je spoiler!!!:
Atlantida

Víc neprozradim i kdyby ste mě mučili :D .
Naposledy upravil Lt.C. John Sheppard dne 02.8.2009 21:21:48, celkově upraveno 1

Příspěvek 02.8.2009 20:27:50
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Opět skvělý díl, ale menší rada, ty popisy, kde se co děje, radši zvýrazni tlustším písmem, jelikož splývají s textem. :wink: :D

PS:Fakt bych chtěl vydět katapult na VESMÝRNÝ lodi poháněný párou který by stačil vystřelit F-302ku než by mu ta pára zamrzla z vakua a zasekla katapult. :D
Radši tam dej magnetickej katapult jako v BSG :D

Příspěvek 02.8.2009 21:20:18

Odpovědět s citací

Ty popisy zvýrazním a ten parní katapult jsem převzal z letadlový lodi a v BSG jsem ho viděl taky-teda jak si správně dodal magnetický.
------
Omlouvam se za to že sem to zvýraznění nedotáh do konce jelikož tam dole se mi to začalo sekat a vybírat celej text-prostě a jednoduše měl sem to líp rozpůlit. V přištim díle to ale bude všechno zvýrazněné.
------
Menší rada pro spoiler: Hammonda neberte doslovně. :D
Momentálně mam 2 A4 pokračování, zatim mi to de jak po másle.

Příspěvek 05.8.2009 12:17:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak pokud nejsem natvrdlej tak předpokládám že hammond je naše nová loď třídy Daedalus (super) a je fakt že v někerých pasážích sem byl trochu zmatenej ale jinak díl super takže se těším na další pokračování...btw. opovaž se nechat atlantidu bo hammonda bo BS odysseu zničit... :palka: :palka:

Příspěvek 05.8.2009 12:35:32

Odpovědět s citací

S tim Hammondem máš pravdu-je to naše nová loď. Do spoileru sem to napsal tak aby ste se nad tím trochu zamysleli. Je to velký neštěstí že Don. S. Davis už není mezi námi neboť to byl dobrý herec. Moh sem ho teda neznal ale do SG pěkně zapad. Osud našich lodí a Atlantidy vám teď nemůžu prozradit, jelikož to by ta povídka byla o ničem, ale bude to ještě zajímavý. Jo a sorry za ty pasáže, když tak mi řekni, který to sou a já je opravim.

Příspěvek 06.8.2009 13:32:08

Odpovědět s citací

Nazdar potřeboval bych pomoc. No spíš než pomocí bych to nazval :jako: volba publika :jako: .Tohle co píšu trošku prozrazuje děj takže to dávam do spoileru. Jinak už mam skoro 5 A4 ale zatim to nemůžu vydat jelikož se toho moc nestalo-zatim tam nejsou ještě zakomponovaný ty události ze spoilerů.
Toto je spoiler!!!:
Potřebuju jméno pro asgardskou loď bez energie. Jméno pro ni mam ale moc se mi nezamlouvá a taky chci svou povídku trochu jak to říct :jako: znáhodnit :jako: . Taky sem chtěl dát anketu o Hammondovi ale nedokážu si představit že by ho USAF dal nějakému státu. Takže pište. Joa ještě mi kmůžete navrhnout jméno velitele Hammonda.

Příspěvek 06.8.2009 13:56:20
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Sice nejsem čtenář této povídky, ale narazil sem tu na to a co takhle Teal'c nebo Carterová (sám dávám přednost Teal'covi :yes:), jak už to tak u Azgardů bývá... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Další

Zpět na Mrtvé povídky