Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

SGA - Navo Incursis - 20. Ellis

Příspěvek 29.5.2010 19:49:29
ramnogh Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahojte,

jsem velký fanda Stargate a vášnivý čtenář povídek. Možnost psaní povídek mě na tomto fóru velice zaujala. Proto jsem tedy zkusil jednu takovou povídku vytvořit sám a zajímal by mě váš názor. Doufám, že vás v tomto úvodu něco zaujme a budete rádi, když se tato povídka bude dále rozvíjet.

Popis: Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).
Atlantida a nová loď třídy Argos jsou posláni zpět do galaxie Pegas, kvůli neustálé hrozbě ze strany Wraithů. Ovšem když se vrátí, není už nic takové, jaké to bylo...

Seznam dílů:

1. Návrat - 1. část
    2. Návrat - 2. část
    3. Lovná zvěř
    4. V obležení
    5. Zprávy ze Země
    6. Povinnosti
    7. Potentia I
    8. Potentia II
    9. Politika
    10. Athos
    11. Záchranná akce
    12. Operace
    13. Vylepšení
    14. Přípravy
    15. Výprava
    16. Obelisk I
    17. Obelisk II
    18. Kořist
    19. Nezvaní hosté
    20. Ellis

Tady je povídka v pdf, za což děkuji Jakopovi
    http://www.uloz.to/9114476/sga-navo-incursis-part-17-pdf

Přeji příjemné čtení:

Úvod

Po dopadu Atlantidy na Zemi, bylo bohužel mnoho důkazů nasvědčujících o existenci mimozemšťanů. Lidé se stále víc a víc vyptávali, jelikož nikdo už nevěřil krycí verzi vlády USA a to, že poblíž San Francisca spadl neočekávaně asteroid, který nezpůsobil žádné škody a po dopadu nebyl nalezen. A proto 2 týdny později byla svolána v každém státě, jehož vláda byla obeznámena s programem „Hvězdná Brána“ konference za účelem sdělení občanům o existenci hvězdné brány a o existenci mimozemského života. Konference byla vysílána na všech TV stanicích a tak se tato zpráva dostala rychle do celého světa. Zprvu lidé nechtěli věřit, že je něco takového vůbec možné, ale po krátké demonstraci, kdy se nad Washingtonem objevil bitevník BC - 304 a u San Francisca se odmaskovala Atlantida, bylo všem lidem jasné, že toto není pouhý vtip. Téměř celý svět byl od základu otřesen: bylo zpochybňováno náboženství, vznikala náboženství nová, která například uctívala Goal´dy jakožto naše zachránce a stvořitele, ale tyto fanatické skupiny neměly dlouhého trvání. Byl spíše překvapující ohromný zájem lidí o pomoc s tímto projektem. Tato zpráva, se stala ve světě hitem číslo 1 a každý se chtěl dozvědět více. Objevilo se také mnoho pokusů o různé revoluce, či pokusy o krádeže, těchto mimozemských artefaktů a technologii. Ale všechny pokusy o tyto věci byly včas potlačeny. Je tomu těžké uvěřit, ale v celkem brzkém čase si na tuto situaci zvykla většina obyvatelstva. Mnohem horší však bylo pro ostatní státy přijmout nadvládu USA nad veškerými získanými technologiemi a hlavně nad hvězdnou bránou. Byla tedy vytvořena organizace „Spojené síly země“, která měla rozhodovat o nakládání se získanou mimozemskou technologii, dále dohlížet na meziplanetární obranu apod. USA byla povinna udělit přístup k těmto technologiím ostatním státům, dále přístup k hvězdné bráně a v neposlední řadě plány na F302, X - 303, BC - 304 a rozestavěnou BC – 305. USA byla ochotna podstoupit požadavkům, za podmínkou, že bude v čele této organizace a hvězdná brána zůstane na velitelství SGC, což pro ostatní státy nebyl problém.

Bitevní loď BC – 305, pod pracovním názvem „ARGOS“, byla bohužel tak náročná na energii, že v plné síle by byla pouze se ZPM (modulem nulového bodu), kterého nebylo nazbyt… Po bitvě s wraithským úlem zbylo na Atlantidě pouze jedno použitelné ZPM a to tam také zůstalo. Daedalus byl značně poškozen a stěží se vrátil na zem. Kvůli zničení křesla zůstala Atlantida na zemi jakožto její případná obrana. Pan Woolsey doporučoval spojeným silám přemístit Atlantidu zpět do Pegasu, kvůli ohrožení ze strany wraithů, ovšem na to za prvé nebylo dostatek energie a za druhé, Atlantida sloužila jako obranná linie Země, tudíž byl návrh pana Woolseyho zamítnut. Cestování z Mléčné dráhy do Pegasu bylo přerušeno, a tudíž nikdo neměl ani ponětí, co vše se v Pegasu může dít…

Ohledně známých postav jako tým plk. Shepparda.
    Ronon moc dlouho nedokázal na Zemi žít a tak po několika měsících strávených v samotě na Atlantidě, přijal nabídku Teal´ca a to přidat se k němu a Jaffům. Dále Teyla se stala vzornou matkou a povahu dobrodruha pověsila na hřebík. Rodney se stalé staral o Atlantidu jakožto hlavní vědec, ale jak rád říkával: „Už to není ono, mám tu sice vše, co chci a co potřebuju, ale je tu nuda, Pegas je Pegas…“ No a Sheppard, Shapperd si na Atlantidě v klidu dočetl Vojnu a Mír, z čehož měl značnou radost. Ovšem i Shepparda život bez akce nakonec omrzel a tak se stal členem na posádce nové lodi BC -304 pod názvem „Generál Hammond“ kterému velela generál Samantha Carterová. A ve svém volném čase se zdržoval hlavně v hangáru, kde si většinou půjčil nějakou F302, se kterou létal, až do bezvědomí.

No, a abych nezapomněl na našeho “věrného“ přítele Todda – Po několika týdnech hladovění ho to v cele přestalo bavit, a když byl odváděn k dalšímu výslechu, tak v nestřežené chvíli přemohl ochranku a utekl do jedné z místností na Atlantidě, ve které byli stázové komory a nechal se v jedné z nich zmrazit. Když ho našli, před stázovou komorou ležel papírek na kterém bylo napsáno: „Až budeme v Pegasu, rozmrazte mě!!! PS.: Zablokoval jsem přístupy k rozmrazení této komory, takže dokud budeme na Zemi, nesnažte se o to…“

I když Země vlastnila velice vyspělou technologii, byl tu stále problém s energií a tak Spojené síly země daly za úkol těm nejlepším vědcům, studovat ZPM a pokusit se vyrobit podobný zdroj takovéto energie. Samozřejmě tuto skupinu vedli Generál Carterová spolu s Dr. McKayem. Ovšem tato technologie byla natolik náročná, že ani tato dvojka elitních vědců nebyla schopna vytvořit zdroj takové energie jako je ZPM.
    A tak Dr. Daniel Jackson se pokusil zkontaktovat spojence kvůli pomoci. Po dvou týdnech doletěl s Odysseou k domovské planetě Noxů, které nakonec úspěšně zkontaktoval. Daniel vysvětlil radě Noxů situaci Země vůči wraithům a byl velmi překvapen, že noxové byli ochotni poskytnout vědeckou pomoc. A byl překvapen ještě víc, když mu byla předána adresa Tolánské kolonie, kterou osídlily zbytky Tolánské rasy. Ovšem ani Noxové, Toláni a lidé nebyli schopni, ani za pomoci asgardské ,či antické databáze, vytvořit modul, který by bral energii z vakua.
    Ale noxové byli velmi pokročilí po chemické stránce a tak na to šli jinak. Vytvořili čistou naquadrii obohacenou mnoha neznámými prvky. Po několika měsících byli schopni z této slitiny naquadrie vytvořit velice účinný generátor, který dle laboratorních testů obsahoval, až 67% energie ZPM, což byl nepředstavitelný pokrok. Bohužel tento generátor nazvaný „B-24GM“ měl 2 velice závažné chyby a to: k dosažení této energie muselo být použito mnoho prvků, které byli značně nestabilní, tudíž sám generátor měl výpadky a občas se nebezpečně přehříval a za druhé, váha podílu naquadrie: 24 gallevitů což je cca 3696kg – tudíž v případu imploze generátoru by byly extrémně ničivé následky… A to se taky stalo osudným Tolánům. Chtěli co nejdříve otestovat tento generátor a tak ho použili k napájení jedné válečné tolánské lodi. Bohužel po úspěšném vstupu do hyperprostoru se generátor začal přehřívat a explodoval. Podle předběžných zpráv by ničivá vlna této exploze byla schopna zničit nejenom planetu, ale i její blízké… Avšak ani po této tragické události se vědci nevzdali a zaměřili se na odstranění nestability. A skutečně, po 3 měsících dokázali vytvořit relativně stabilní prototyp „B-24GR“. Po několika úspěšných testech, bylo nakonec spojenými silami země dovoleno použít tyto generátory na napájení všech bitevníků země, včetně nového křižníku BC-305 -Argos

Loď třídy Argos byla cca 2x větší verze BC - 304, která měla další platformu ze spodní části lodi, kde byly uskladněny 2 generátory B-24GR spolu se zásobami. Byl zvětšen objem hangáru na počet: 38x letoun F302 a 6x puddle jumper. Dále tato loď byla obohacena pulzními zbraněmi Tolánů, které značně zesílily účinnost při propojení s generátory. Také Noxové přispěli svou pomocí a to o prvek Serii, který byl mnohem odolnější, než trinium. Měl barvu tmavě zelenou až černou. Tudíž trup lodi měl mnohem větší odolnost vůči poškození. Velitelem této lodi se nakonec stal plk. Caldwell, jakožto nejzkušenější a nejschopnější pro boj s wraithy. Caldwell se nerad loučil s Daedalem, ale post velitele Argosu mu přišla jako výzva, tak se ji chopil.

Jelikož Zemi nehrozilo žádné bezprostřední ohrožení již 2 roky a jelikož o ochranu země se postarali 3 křižníky BC - 304(Daedalus, Sun-Tzu a nový Generál Hammond), které všechny poháněly generátory B-24GR byly Spojené síly Země ochotné souhlasit s návrhem pana Woolseyho a to s přemístěním Atlantidy zpátky do Pegasu. S velikým překvapením všech, odsouhlasily spojené síly země také odlet nového křižníku BC – 305 - Argos spolu se 2 F304 – Odysseou a Apollem

A tak dne 21. 3. 2012 byl naplánován odlet Atlantidy spolu s novou lodí Argos a dvěma křižníky Apollo a Odyssea zpátky do galaxie Pegas.
    Naposledy upravil ramnogh dne 03.3.2015 02:15:51, celkově upraveno 49
    Moje první povídka s názvem: SGA - Navo Incursis
    -Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Moje první hra s názvem: Stargate incidents
    -2D simulátor 3 stíhaček: F-302, Puddle Jumper a Destiny Shuttle

Příspěvek 29.5.2010 20:07:55
    St0rm Uživatelský avatar
    Lieutenant Colonel
    Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jako příběh to je... žádný není. Je to takové pěkné závěrečné shrnutí seriálu, aneb "co kdyby" Pokud v tom hodláš pokračovat, je vidět potenciál, jenom to chce nějaký jednotný příběh.
    A technická... Je to BC-304 (BattleCruiser). F je Fighter, tzn stíhačka.

Příspěvek 29.5.2010 20:16:15
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Díky za upozornění, ale tímto úvodem, jsem si potřeboval udělat prostor pro psaní mé povídky. Myslím, že tento úvod bude mnohem srozumitelnější, až dodám začátek povídky. Jinak ty zkratky těch lodí upravím.
    -Jedná se o přímé pokračování seriálu Stargate Atlantis (přímo na díl SGA 5x20).

Příspěvek 29.5.2010 20:20:29
    Sim100 Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Kedy bude ďalší diel ? :) :)

Příspěvek 29.5.2010 20:24:49
    Daedalos304 Uživatelský avatar
    Major General
    Major General

Pohlaví: Muž
    Odpovědět s citací

mno potencil¨ál to má dobrý...teď tomu dát boj a názvy:-D...a bude t paráda...rozhodně pokračuj...:)

Příspěvek 29.5.2010 20:39:53
    BB20 Uživatelský avatar
    Staff Sergeant
    Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
    Odpovědět s citací

není to špatný.být tebou, já bych pokračovala.

Příspěvek 29.5.2010 20:47:23
    jakop Uživatelský avatar
    Major
    Major

Odpovědět s citací

ramnogh: Zajímavý a už se opravdu těším :-)
    jakop
    E-Mail - jakop@lit.cz
    Skype - jakop_osik

Příspěvek 29.5.2010 20:53:25
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Díky moc za podporu. :D První díl jsem už skoro napsal, takže jen doladím detaily a možná to sem dám ještě dneska.

Příspěvek 29.5.2010 21:25:25
    bindina Uživatelský avatar
    Senior Airman
    Senior Airman

Odpovědět s citací

určirě pokračuj,nejlepší stejně byla ta scéna s Toodem:

Až budeme v Pegasu vzbudte mě.
    :rflmao:

Jsem zvědavá jak to dopadne.
    nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
    viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Příspěvek 29.5.2010 21:51:49
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jo právě jsem to dodělal. Srry za případné chyby...

Návrat - 1. část

21.3.2012 4:30 PM – Atlantida

„ Příchozí červí díra“ řekl Chuck, který seděl za jednou z mnoha konzolí v řídící místnosti Atlantidy. „Zapněte štít“ pravil s klidným hlasem Woolsey. V bráně se vytvořila stabilní červí díra, kterou chránil štít. „Uff, sem tady, nejdu pozdě??“ řekl udýchaně Sheppard, který právě doběhl do místnosti. „Identifikační kód Ronona Dexe. Mám vypnout štít?“ Zeptal se Chuck Woolseyho. Woolsey se na Chucka skepticky podíval a řekl: „Samozřejmě Jacku, ehm teda Chucku…“ Chuck si něco pro sebe zamumlal a pak mlčky vypnul štít. Horizont událostí se zachvěl a vyšel z něho Ronon. Sheppard se rozzářil a vykřikl: „Zdar chlape, no jak se vede!“ a rychle k němu přiběhl, ve snaze ho obejmout. Ale Ronon jej nečekaně chytil pod krkem, podkopl mu nohu a silně s ním mrštil na zem.
    „Ehm, tak takovýhle přivítání jsem fakt nečekal“ vykašlal ze sebe Sheppard.
    „Promiň“ řekl hluboce Ronon a pak pokračoval: „Ještě jednou promiň, ale ty neznáš ty Jaffy… Tam musíš být vždy ve střehu, jinak to docela bolí…“ Ronon se zasmál a pomohl Sheppardovi vstát. „Tak co, jak to tady vypadá? Ze zprávy co jste mě poslali, jsem pochopil, že už můžeme odletět zpátky do Pegasu, je to tak?“
    „ Jo, přesně tak. Za 2 hodiny se zvednem a letíme pryč. Už aby to bylo!“ odvětil s nadšením Sheppard
    „Jo a kde jsou ostatní?“ vyzvídal Ronon.
    „Myslíš Rodneyho a Teylu? No, Rodney ještě něco dodělává se Zelenkou na Argosu a Teyla, ehm nemám ponětí… Pane Woolsey? „Teyla tu bude co nevidět“ dodal striktně pan Woolsey.
    „Jsem rád Ronnone, že jste zpátky“ řekl Woolsey a podal Rononovi ruku.
    (Obejmout se ho neodvážil…)

„No nic, pojď si vybalit Ronone, máme toho ještě hodně, co probírat“ řekl Sheppard a společně s Rononem odkráčeli pryč.

Woolsey už chtěl odejít do své pracovny, když tu se po celé Atlantidě ozvalo: „Pan Woolsey, do řídící místnosti, opakuji, pan Woolsey do řídící místnosti“
    „Vždyť jsem tady Chucku! To mě nevidíte?“ vychrlil naštvaně Woolsey na Chucka.
    „Promiňte, pane, nějak jsem vás přehlédl…“
    „ To je jedno, co se děje?“
    „Přijímáme vysílání z Argose, pane.“
    „Přepojte mě“
    „ Tady McKay, slyšíte mě?“
    „ Ano, slyšíme, tady Woolsey, co se děje?“
    „No, se Zelenkou jsme právě dodělali poslední diagnostické testy. Vše jede naprosto v pořádku. Jsme připraveni k transportu do města. Jo a nevíte, kde je plk. Caldwell? Už tu měl dávno být…“ vychrlil ze sebe Rodney
    „Pokud vím, tak má momentálně jednání s plk. Sobelová“
    „Kdo je Sobelová??“
    „Jelikož bude teď Caldwell na Argosu, tak by Daedalus zůstal bez velitele. Tudíž Caldwell musel někoho dosadit na tu funkci. A pokud vím, tak si z užšího výběru vybral právě ji.“
    „Hmm, to jméno je mi povědomé, ale to je jedno, přenášíme se do města…“řekl Rodney do vysílačky a vypnul jí.
    Asi do dvou sekund se objevili v řídící místnosti Rodney s Radkem a hned si to zamířili do jedné z chodeb.
    „Jo a doktore, Ronnon už přijel“ dořekl Woolsey při odchodu do své pracovny
    Rodney s e zastavil a řekl: „Už, bezva, kde je?“
    „Někde s Sheppardem, jo a ještě jednou zkontroluje se Zelenkou hyperpohon na Atlantidě. Dnes má být slavnostní den, tak nechci žádné fiasko.“
    „Vždyť jsme to dělali už nejmíň pětkrát…“ řekl s povzdechem Rodney.
    „Pětkrát? No tak vás to po šesté nezabije…“prohodil Woolsey a zavřel za sebou dveře.
    „No to je skvělý a mám zase po náladě…“ řekl naštvaně Rodney a šel se Zelenkou najít Ronona.

21.3.2012 5:55 PM – Orbita Země – 5minut do odletu

Na orbitě Země se nacházelo v úhledné formaci 7 lodí – 5 BC - 304 (Daedalus, Apollo, Odyssea, Gen. Hammond a Sun-Tzu) a v čele této pětice se majestátně vznášely Argos a Atlantida. Pro diváka z vesmíru to musel být úžasný pohled. Zvláště když se úderem 6. hodiny uvolnily ze tří BC - 304 (které do Pegasu neodlétají) rakety, s předem připraveným ohňostrojem. Po nádherném ohňostroji, se ve všech lodích spustila komunikace a každý na palubě očekával proslov prezidentů významnějších zemí. (Česko mezi ně bohužel nepatřilo…):

„Je to již 18 let od doby, kdy jsme našli hvězdnou bránu. Mnoho lidí, kteří byli s tímto projektem již v začátcích seznámeni, se obávali, zda ji vůbec otevřít a používat. Jelikož„Science fiction“ přestávala být fikcí a tudíž chtěli hvězdnou bránu pohřbít zpátky tam, kde se našla. Ale jak se o nás říká, jsme velice zvědavá rasa. A právě naše zvědavost nás zachránila. Je sice pravda, že hned po prvním průchodu bránou jsme si udělali velice silné nepřátele a to Go´aldy, ale kdybychom tehdy bránu nechali být, jistě by nás už zničili, či zotročili. Ale my jsme se nenechali zastrašit a s pomocí našich přátel, které jsme získali právě díky cestování na neznámé planety, jsme bojovali a taky jsme vyhráli. Později se objevil další nepřítel a to Oriové „odnož“ samotných stavitelů bran, Antiků. A opět to vypadalo beznadějně, ale i proti těmto nepřátelům jsme zvítězili. No, a podívejme se, kde jsme teď: Sice proti nám stojí silná, agresivní rasa, která porazila Antiky, ale to neznamená, že nemůžeme vyhrát. Díky naší odvaze jsme ve svobodné galaxii, máme technologii, která není ani ve Star Treku, jsme členy aliance nejsilnějších ras a přesně tohle jsou důvody, proč vyhrát můžeme i my. No, abych to shrnul - my máme potenciál, který nemá žádný náš nepřítel, a tím jsme ve výhodě. Jsem hrdý na každého z vás, co jste na palubě, jelikož přihlásit se dobrovolně na takovou misi, znamená mít v sobě odvahy na rozdávání. Na závěr bych vám všem chtěl popřát mnoho štěstí, protože ho budete jistě potřebovat, jelikož je pravděpodobné, že se domů všichni nevrátáte.
    Já a celá naše Země, je na vás všechny pyšná, že máme takové hrdiny, jako jste vy.
    Hodně štěstí“
    Tento proslov, se pak dále opakoval v Ruštině, Čínštině, Francouzštině a Němčině.

Po tomto duchaplném proslovu, byla většina lidí na palubě lehce nesvá. Jenom Sheppard se v křesle na Atlantidě rozesmál a řekl si pro sebe: „Tak, teď si ti nováčci, co tu máme, budou myslet, že letí do války na smrt. Ten Obama fakt nemá rozum, říkat jim, že budou potřebovat mnoho štěstí a že se zdřejmě domů všichni nevráti…HAHAHA…“
    Až se atmosféra na lodích z tohoto proslovu uklidnila, tak se slova ujal plk. Caldwell: „ No nic, už budeme muset letět, jak je na tom flotila?“
    „Všichni jsou připraveni ke vstupu do hyperprostoru“ odpověděl mladík, který seděl nalevo od Caldwella u jednoho z počítačů.
    „Jak se vlastně jmenujete?“
    „Já, ehm Marek pane.“
    „Výborně Marku, uvědomte prosím Zemi, že flotila je připravena na vstup do hyperprostoru.“
    „Ano, pane“.
    „Tady velitelství SGC, generál Jack O´Neill, máte povolení k odletu, jo a abych nezapomněl, hodně štěstí “.
    „Díky Jacku“, odpověděli současně Caldwell a Woolsey.
    „Všem na palubě, připravte se na vstup do hyperprostoru.“
    „ Jo a plukovníku Sobelová…“ pravil nečekaně Caldwell.
    „Ano plukovníku?“
    „Postarejte se mi prosím o Daedala, nerad se s ním loučím.“
    „Nemějte strach, bude jak v bavlnce, hodně štěstí plukovníku.“
    „Děkuji“ odvětil mrzutě Caldwell a vydal rozkaz ke vstupu do hyperprostoru. Nad Zemí se otevřely 4 hyperprostorová okna, do kterých postupně vletěla celá flotila.

14. 4. 2012 – Někde v Galaxii Pegas – můstek neznámé lodi

„Veliteli, potvrzuji zničení dalšího Wraithského úlu.“
    „Výborně poručíku. Nechápu jak Antikové mohli prohrát s tímto šeredným primitivním hmyzem.“
    „Podle záznamů z jejich válečné lodi Videum, bylo Wraithů mnohonásobně víc.“
    „Dle mého, je pravděpodobnější, že Antikové byli neschopní.“
    „Jak pokračuje pátrání po Antickém městě?“
    „Zatím jsme našli pouze několik lodí třídy Videum a 2 laboratoře bohužel bez energetického modulu…“
    „Kolik těch modulů, už vlastně máme?“
    „V Pegasu jsme jich nalezli zatím celkem 8.“
    „Výborně.“
    „Pane, blíží se k nám 4 lodě v hyperprostoru“
    „Cože, Wraithské?“
    „Ehm, negativní, neznámá konstrukce“
    „Pokud vím, tak v této galaxii jsou pouze Wraithi schopni cestovat v hyperprostoru.“
    „No, tak už zřejmě ne…“
    „Hmm zvláštní, no nic, bojová pohotovost, až se přiblíží na dostřel, pokuste se jim dálkově vyřadit hyperpohon a na můj povel zahájíte palbu.“
    „Ano, pane“

Naposledy upravil ramnogh dne 31.5.2010 16:10:58, celkově upraveno 1

Příspěvek 29.5.2010 22:06:28
    jakop Uživatelský avatar
    Major
    Major

Odpovědět s citací

ramnogh: Zajímavé :-) Už se těším, až se dozvím, kdo jsou ti "nepřátelé" :-)
    jakop
    E-Mail - jakop@lit.cz
    Skype - jakop_osik

Příspěvek 29.5.2010 22:10:12
    bindina Uživatelský avatar
    Senior Airman
    Senior Airman

Odpovědět s citací

No zajímavý určitě napiš ap přidej sem další díl
    nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
    viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Příspěvek 29.5.2010 22:21:18
    DAVE! Uživatelský avatar
    Captain
    Captain

Odpovědět s citací

co to je za módu psát Mckayovo jméno Mckey?
    Obrázek

Příspěvek 29.5.2010 22:36:04
    Major General
    Major General

Odpovědět s citací

detailisto...každopádně díl super...:) a je dobrý že je víc ZPMEk...:) co nejdřív chcu dalš díl

Příspěvek 30.5.2010 00:39:17
    anda Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Docela pěkný nápad ale stejný počet lodí?!za tu dobu by jich měly mít daleko víc...pokračuj vypadá to zajímavě:)

Příspěvek 30.5.2010 01:41:27
    St0rm Uživatelský avatar
    Lieutenant Colonel
    Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No kdo jsou "nepřátelé" tuším :) Jinak dobré a musím ti vyčíst to samé, co vyčítali mě u prvních dílů... odděl přímé řeči na nové řádky. Většina jich tak je, ale těch pár co nejsou docela kazí celkový dojem. Jinak se mi líbí tvoje chemie mezi postavami.
    Mám dotaz, připomínku, odhad, předpoklad... na tvoje použití dat, ale nechci to psat sem, kdybych se náhodou trefil, takže pošlu do sz :D

Příspěvek 30.5.2010 07:24:40
    Puk Uživatelský avatar
    Lieutenant Colonel
    Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

JJ Musím súhlasiť so StOrmom: ,,odděl přímé řeči na nové řádky" :yes:
    Nestihol so skôr zareagovať, ale tento príbeh (záleží ako vážne v ňom chceš pokračovať) môže byť celkom zaujímavý. :)
    Zatiaľ je to len úvod a možno práve v nasledujúcich častiach sa rozhodne čo sa z neho stane. :wink:
    Teším sa na pokračovania a držím palce. :smile:
    :write: :arrow:
    :bye:

Příspěvek 30.5.2010 07:25:54
    sgcatlantis Uživatelský avatar
    Second Lieutenant
    Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, není to špatný :arrow: Další díl :D

Příspěvek 30.5.2010 10:02:10
    Major General
    Major General

Odpovědět s citací

předpokládám že stejný počet lodí máš proto, protiože veškeré zdroje padli na Arga že??...:) jinak by to chtělo aspoň jednu nebo dvě lodě protože každeej rok přibývala jedna...navíc te'd má Země mnohem větší možnosti s odhalením brány takže by to mohli být i dvě až tři lodě na rok..:) ale to je jen můj návrh a dělej si s ním co chceš..:)

Příspěvek 30.5.2010 11:27:48
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Jsem rád, že se zatím začátek líbí. :) , jinak momentálně mám hodně práce do školy (prezentace, závěrečné testy atd...), tudíž další díl bude někdy v příštím týdnu.

Ohledně přímě řeči: Díky za upozornění, pokusím se to psat na nové řádky, ať je to co nejsrozumitelnější.

Dále ohledně lodí: Daedalus304 mi čte myšlenky, protože přesně takhle jsem to zamýšlel:
    Lodí je málo, jelikož všechny zdroje co se daly využít, se využily na stavbu Arga. Dále, nechal jsem si pár lodí doma v záloze (Daedala, Sun-Tzu a Hammonda), kvůli LA a rozhodně plánuju stavbu dalších BC - 304. (Je možné, že i další BC - 305, ale je to málo pravděpodobné, ještě uvidím...)

A ohledně nepřátel, nechte se překvapit... 8)
    Toto je spoiler!!!:
    Rozhodně to nejsou Furlingové...

Příspěvek 30.5.2010 11:43:50
    Major General
    Major General

Odpovědět s citací

ohledně stavby sem rád že sem se trefil...a co se týče kolonizace??? určitě na to taky dojde a tím získáme mnoeh mvíce zdrojů...nemám pravdu??

Příspěvek 30.5.2010 11:49:46
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
    ohledně stavby sem rád že sem se trefil...a co se týče kolonizace??? určitě na to taky dojde a tím získáme mnoeh mvíce zdrojů...nemám pravdu??

:hmmm: :hmmm: Věštče - Ano bude více zdrojů :D

Příspěvek 30.5.2010 14:13:27
    Major General
    Major General

Odpovědět s citací

tak zatím je tovje první povídka do které sem se více méně trefil co se týče tipů..:)

Příspěvek 30.5.2010 15:11:57
    Patas25 Uživatelský avatar
    Command Chief Master Sergeant
    Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No podle mě se povídka zatím pěkně vyvíjí. Ale nechcu bejt rejpavý, ale něco mi to připomíná Pegas, kolonie, BC-305, noví nepřátelé. Každopádně doufám, že časem narazím na větší odlišnosti.
    Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 30.5.2010 15:53:10
    Airman First Class
    Airman First Class

Odpovědět s citací

Neboj se patasy, je možné, že se ta povídka jeví podobně jako ta tvá,ale opravdu nehodlám zakládat kolonii terra pegasus, či psat o nepřátelích z alternativních realit. Jinak si vážím všech připomínek, díky.

Další

Zpět na Mrtvé povídky