Creecker:Ano, pátá řada skončila otevřeně. Jestli jsi v sledování amerických seriálů nováček, tak se máš na co těšit. Tam za mořem mají totiž dobré a kvalitní seriály tendenci předčasně končit nebo skončit otevřeně a pak už se nikdo nedočká pokračování a aspoň nějakého ukončení.
Možná jsem dřív hájil pátou a i čtvrtou řadu, ale to jsem byl asi ještě hloupý nebo jsem si nepřipouštěl to, že jsou prostě hrozné. 5. řada je docela dost bídná, nad čtvrtou řadu když přimhouřím oko, tak některé epizody ujdou.
Stejně to už ale nebylo ono, když začali odcházet herci, co hráli hlavní postavy: Profesor Arturo, Wade Wellesová a nakonec i Quinn Mallory. Už když odešel Arturo, tak to šlo z kvalitou dolů a on tam citelně chyběl, ale odchod Wade a pak i Quinna, to už je moc.
Abych ti na tvou otázku odpověděl ještě lépe a aby sis to přečet/a sám/a, tak tady je link na rozhovor s hercem Jerry O'Connellem [Quinn], kde dojde i k otázce, jestli bude někdy Cesta do neznáma pokračovat nebo jak to s dalšími díly nebo aspoň filmem vypadá. Video je s českými titulky a bylo přeloženo pro web sliders.sff.cz člověkem s nickem lightbrand:
http://www.youtube.com/watch?v=wTjCf_GvZ4g&feature=player_embedded
Diskuze na Imdb jsou parádní a narozdíl od csfd se tam hodnotí trochu jinak a to slovně i číselně. Když si chci přečít nějakou recenzi nebo se dozvědět o seriálu nebo si prostě o něm přečíst, tak jdu na imdb. Ale proč o tom mluvím. Vyhledal jsem si na imdb Sliders a v diskuzích je téma s názvem
Strong start - unwatchable finish... s čímž souhlasím a i s obsahem toho co napsal člověk, co to téma založil. Taky kritizuje ten konec.
Já jsem se ke Sliders dostal někdy v roce 2008 a myslím, že jsem je tehdy viděl celé ještě před Vánocemi. Když se tak dívám, že už uběhlo pár let, co jsem Cestu do neznáma viděl, tak dostávám chuť se na to podívat znovu. Pro mě je to seriál, který jen tak nezestárne a který má hodně dobrý už pilotní díl. Já tyhlety starší věci můžu. Když si chce dát člověk na chvíli klid od těch nových seriálů nebo se jen podívat na něco dobrého a zábavného, tak Cesta do neznáma dobrou volbou.