První příčka patří
Stargate SG-1. Já to prostě miluju. Můj život to ze všech seriálů ovlivnilo nejvíc a rozhodně pozitivně. Ano, je v tom nostalgie a je to srdcová záležitost, ale není to jen o tom. Prestože to má fůru chyb a nevyužitého potenciálu, pořád to obsahuje spoustu věcí, které se mi moc a moc líbí.
Druhá příčka...tak ta se objevila vcelku nedávno a je trochu těžší ji lehce definovat. Ovšem momentálně je to prostě
Star Trek - Deep Space Nine. Tohle mě dostalo jako už dlouho nic. A jelikož už uběhla nějaká doba od shlédnutí, myslím, že mohu v klidu prohlásit, že to není jen taková chvilková záležitost. Taky mi tam něco vadí, ale prostě pozitiva jsou mnohem větší.
Na třetí příčku umístím
Stargate Atlantis. Je to prostě svět SG. Přesto, že k tomu nemám tak silný vztah jako k jejímu staršímu sourozenci a přesto, že se tam stalo několik věcí, které mě vyloženě popudily, pořád je to něco, co mám hodně ráda a co ovlivnilo můj život.
---
A jinak...donedávna jsem měla
ST VOY jako svůj nej ST. Teď je pro mě poněkud horší určit její místo, protože už je to nějaká doba, co jsem to viděla a lecos z děje se z mysli vytratilo, i když ten příjemný pocit zůstal. Takže toto bych raději vyjmula z porovnávání do doby, než to zas celé shlédnu
.
Potom už jako zapamatováníhodná nedefinovaná místa:
Red Dwarf je taky taková záležitost, co si našla cestu do mého srdce, i když spíše z hlediska "vyloženě zábava". Jinak mám raději poněkud vážnější příběhy epičtějšího rázu, i když s humorem.
Doctor Who - to je taky věc, co mě zasáhla a přiměla mě být víc než jen pouhým divákem, co to má rád. I když největší zásah byl v době Devátého Doctora (a začátkem toho Desátého).
BSG mě také ovlivnila víc, než jen způsobem "to se mi líbí". Ale většina postav mě nikdy nepřirostla k srdci (vlastně jen dvě a ani jedna moc dobře neskončila) a někdy byl příběh prostě příliš temný a negativní. A ten konec se mi prostě nelíbil z několika důvodů.
Snad jsem nezapomněla na nic podstatného...ale jsou tu samozřejmě další seriály, které s radostí sleduju a užívám si je.