Wow. Tak musím uznat, že mě to hodně zaujalo. Původně jsem si to stáhla jen kvůli znělce, která tam ale stejně nebyla
Ale to, že je to celé předělané a není to rozkouskované, to udělalo hodně. Původní webovou Sanctuary jsem ani nedokoukala, protože to bylo moc roztahané. Ono jako úvod to taky není úplně pro slabé povahy, vypadá to dost komplikovaně, temně, promyšleně, takže to asi nebude úplně pro každého.
Scény jsou oproti webepizodám lépe poskládané, ubrali na zeleném pozadí, což oceňuju a tak nějak to celé dává větší smysl. Ryan Robbins hodně, opravdu hodně potěšil, je to zkrátka sympaťák a tady v té roli se mi hned zalíbil. Mihnuvší se Chuck Campbell s dredy taky potěšil
Kavan Smith v roli nevěřícího poldy - počítám, že se s ním asi budeme setkávat, protože Will bude muset někde brát informace.
A btw. Will, toho herce vůbec neznám, ale je taky moc sympatický a mám dojem, že to, že si ho Helen vybrala nebylo jen kvůli "intuici", jak mu pořád namlouvala a jeho matce. Možná jeho matka pracovala s Helen? Možná v tom bude něco víc, třeba taky ne, každopádně tyhle postavy "ve světě divů" mám opravdu ráda.
A Amanda - no, jelikož už k ní necítím averzi jako dřív, tak se mi zdála celkem fajn. Tedy, ještě se bude muset zbavit některých návyků, které má, protože občas až moc připomněla Carterovou (třeba jak si složila ruce na břicho, to je typická pozice), ale ten britský přízvuk je pěkný a celkově je její postava hodně zajímavá. Nemůžu Amandu vinit, že se vykašlala na SGA, kde neměla prostor a vrhla se plně do Sanctuary, kde si může diktovat podmínky a hrát hlavní roli.
Ostatní postavy vesměs sympatické, i Ashley, i když ta působí trochu zbrkle, ale to bude mít asi po tatínkovi
A mimochodem, Chris Heyerdahl - tenhle herec je opravdu nedoceněný, protože charisma a hlas, to z něj dělá opravdu zajímavého herce a ráda bych ho viděla víc.
Jen malá vada - z původního pilotu vystříhli Davida Hewletta. Ale zase nám dali Ryana Robbinse, tak to se trochu vyrovnává
Každopádně i u mě to bude mít místo v sobotu dopoledne.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.