Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Hodnocení seriálů

Hodnocení seriálů

Příspěvek 13.2.2011 14:05:22
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Teď zrovna hledám jeden seriál... byl o skupině testerů videoher, s kterýma se kámošila nějaký hlava v počítači - něco jako Zordon v Power Rangers. Kdysi dávno to běželo na ČT1, někdy v době jako S-Club 7. Nevíte někdo?

Příspěvek 25.3.2011 19:25:44
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fancipal: souhlasim jiste pane pministre a premiere vynikajici britske dilo:-)

Jinak tad yna celem foru skoro nikdo ani slovem s enezmini a vynikajici kriminalce Criminal Minds(myslenky zlocince) ktery skoncil tedka v USA 6 dech berouci radou urcite stoji za to.

Jinak mam tedka zkouknuto par dilu noveho soubezneho serialu s jinym tymem se znamym Forrestem Whitakerem- Criminal minds: suspect behavior. Neni to tak dobre ale je to koukatelne
" IMMORTALITY "

Příspěvek 01.8.2011 21:44:20
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nikita (2010)
Nikita je jako rána do oblasti žaludku. Chvíli se cítíte mdle, nesví, nejistě, je těžké se nadechnout. Pak se ale otřepete, zamyslíte a zjistíte, že ono to vlastně není tak hrozné, jak to ze začátku vypadalo, pravě naopak, začínáte si střádat všechny střípky dohromady a pomalu zjišťujete, že právě nesledujete jenom další remake, který vykrádá odkaz svých předchůdců (ve skutečnosti seriál v základních konturách navazuje na konec Brutální Nikity, postupem času ovšem dochází k emancipaci a budování vlastní dějové linie - doufám, že jsem viděl poslední sérii ... :) ), ale ultimátní psychologické, akční drama s kvalitním scénářem, s minimem dějových mezer, pravda - hodně nevyrovnanou choreografií jednotlivých soubojů, hlavně ale panoptikum plné nečernobílých, zajímavě vykreslených postav s brilantními hereckými výkony, za celou posádku musím zmínit vynikající Alex v podání mrazivě přesvědčivé Lyndsy Fonseca.

"I am Alexandra Udinov, daughter of Nikolai Udinov, and this is your reward." :evil:

Hodnocení: 4,5/5 (půl bod je za nejdelší, doufám, že souvislé souvětí, které jsem kdy napsal a vyhrazuji si právo 1 hvězdičku v průběhu druhé sézóny, která startuje za několik týdnů, přidat, protože seriál má našlápnuto do nebeských výšin, za předpokladu udržení nastoleného kurzu a rychlosti.

P.S. Překvapení seriálové sezóny 2010/2011
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 28.9.2011 13:15:32
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Terra Nova:
Přiznám se, že jsem čekal víc, nebylo to vyloženě špatné, ale od nejočekávanějšího seriálu letošního podzimu ... :scratchanym: Vypadá to jako kombinace Ztraceného světa a nějakého sci-fi s možností cestování do minulosti.
Hodnotit budu po první sérii.

Ringer:

Bomba. Společně s Nikitou nejlepší seriálový start do letošní sezóny. A neříkám to jenom kvůli SMG, i když ta na tom má obrovskou zásluhu :D Nechci spoleirovat, ale opravdu doporučuji, dejte šanci aspoň úvodnímu pilotu.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 28.9.2011 15:47:31
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Quantum Leap - snažím se dohánět resty starších seriálů, a tenhle jsem viděla naposledy někdy v 90. letech na Pro7 (nebo kde :D). Jde o seriál ze začátku 90. let a v hlavní roli je Scott Bakula jako vojenský vědec Sam Beckett, kterému chtějí sebrat peníze na jeho experiment, tak ho urychlí. Jde o teorii, že každý může cestovat v čase ve svém vlastním životě, v časových "skocích". Něco se nepovede a on začne "skákat" z těla do těla, v různých dobách (v rámci jeho života, čili max. do roku 1953) a místech a musí vždycky napravit, co se tam stalo špatně, co se stát nemělo - zabránit vraždě, sebevraždě, inspirovat mladé spisovatele a umělce atd. A při každém skoku musí doufat, že ten další už bude zpátky domů. Pomáhá mu jen kamarád Al, který se mu objevuje jen v podobě hologramu, tak, aby ho viděl jen Sam.
Teď na to koukám postupně znova, v angličtině a je to výborné. Každá epizoda je vlastně samostatný kratší dobový film a Scott Bakula s Deanem Stockwellem jsou perfektní. Doufám, že nanapadne někoho dělat remake. :palka:

V - to původní z 80. let je skvělé. Hlavně první dvě minisérie jsou napínavé, originální, a první dvojdílná minisérie je taky výbornou sondou do toho, jak postupně vzniká totalita. Samotný seriál už trochu postrádá kouzlo prvních minisérií (dvě - jedna dvoudílná, druhá třídílná), ale rozhodně si ji pustím radši, než nový seriál.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 05.2.2012 16:36:03
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Suits (2011)
Maskovaná ješitnost v obleku za 12 000 dolarů. Nefalšovaná šlechetnost v obleku z výprodeje za 100 dolarů. Mistr a učeň v inteligentním dramatu z prostředí špičkové právní firmy na Manhattanu. Plavba mezi Harvardskými žraloky je velkým pokušením a výzvou. Jen se nenechat chytit. Mike je středoškolsky vzdělaný génius, po večerech kouřicí trávu, s fotogenickou pamětí, který se specializuje na vypracovávání LSAT testů za ostatní studenty. Jeho život dostane nový směr po náhodné schůzce s úspěšným newyorským právníkem, který se stane jeho Gordonem Gekkem ve zcela novém, prestižním a silně konkurenčním světě.

Hodnocení: 8/10
Sherlock Holmes

Příspěvek 02.9.2012 10:54:35
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

The Newsroom (2012)
Když už si říkáte, že Vás nic lepšího potkat nemůže, vypustí HBO tuto bombu. Will McAvoy a jeho produkční tým si mně získali okamžitě po odvysílání pilotního dílu. Zprávy nedělají reportéři, pouze o nich objektivně informují. V době News of the World jsou tato slova balzám pro moji pseudointelektuální duši. Otázky jsou od toho, aby se ně odpovídalo, přestože je nechceme slyšet. Sorkin – můj nový scénaristický guru, lehce povýšeně, nicméně zcela výstižně a upřímně kritizuje součásná karnevalová a po senzacích bažící média.

Hodnocení: 9/10

Obrázek
Sherlock Holmes

Příspěvek 02.9.2012 13:41:33
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já jsem se pustila do znovuobjevování seriálu Eureka. Při premiéře mě to nějak přestalo bavit a skončila jsem ve 2. sérii. A to byla chyba. Musím říct, že tak nedoceněný seriál jsem už dlouho neviděla. Co si tvůrci dovolili bylo velmi odvážné, hlavně na seriál televize SciFi. Už jen to, že herci byli skvělí a hudbu skládal Bear McCreary, je samo o sobě povzbuzující. Ale tady se nebáli měnit děj, postavy procházely vývojem, a dokonce postavu dokázali odstranit ať už normálním odchodem nebo smrtí. Během 5 sérií se z Eureky stalo hodně kvalitní sci-fi s originálními nápady a sympatickými postavami. Ten přístup mini story arců, které jsou ukončené po několika epizodách, ale na které se nezapomíná a ovlivňuje děj budoucí, je skvělý způsob, jak dělat seriál. Samozřejmě se to musí umět napsat a prodat a to se tu povedlo.
V 5. sérii bylo dokonce několik hodně drsných a temných příběhů, které se odklonili od "lehce pojaté vtipné sci-fi", která to měla být na začátku.
Vážně za posledních pár let asi nejpříjemnější překvapení.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.9.2013 20:09:38
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

House of Cards (2013)
Quid pro quo. Tak takhle funguje demokracie za velkou louží. Přítmá zákoutí, opuštěné garáže, nenaplněné ambice, uražená ješitnost. Facka všem, kteří věří, že historie se tvoří ve volebních místnostech, u řečnických pultů nebo na diskuzních fórech. Odvrácená (a přitom všem na očích) strana americké demokracie. Nepodléhejte iluzi, že na starém kontinentě je situace povzbudivější. Američané měli jenom 200 let náskok, aby systém založený na cíleném prospěchářství, falešném přátelství a dvojité licoměrnosti vybrousily k dokonalosti. A Kevin Spacey je excelentní, především v momentech, kdy bourá imaginární „čtvrtou zeď“.

Hodnocení: 1. Série: 90%, Oblíbené postavy: Frank Underwood
Sherlock Holmes

Příspěvek 22.10.2013 19:49:13
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě jsem dokoukal Breaking Bad :shock: O Walteru Whiteovi se jednou budou psát dizertační práce. Zaslouženě. V rámci fikce jeden z nejlépe napsaných charakterů, co jsem kdy viděl :bravo:

Obrázek

Hodnocení: 10/10 ... RIP Heisenberg
Sherlock Holmes

Předchozí

Zpět na Další seriály