Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Life on Mars

Life on Mars

Příspěvek 11.5.2008 01:18:07
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Sam Tyler pracuje je detektiv u policie v Manchesteru. Při hledání vraha, který unese jeho přítelkyni, ho srazí auto. Když se probudí, není rok 2006, ale 1973 a Sam nemá tušení jak se tam dostal, ani jestli je to skutečné. Někde na cestě časem navíc ztratil svou hodnost, takže teď už je jenom detektiv, a bude muset přijímat rozkazy od svého nového inspektora. Tím je Gene Hunt, tvrdý polda, který si přiznání z podezřelých vymlátí, než aby šel po skutečných důkazech. A Sam musí samozřejmě dělat svoji práci, tedy chytat spolu s Genem a zbytkem týmu manchesterské zločince. Rok 1973 je rok bez mobilů a počítačů a Sam působí se svými metodami zpočátku podivně. Když se ale ukáže, že měl několikrát pravdu, Gene a ostatní si postupně uvědomí, že na tom něco je. A Samovi naopak přijde vhod, že se konečně nemusí držet předpisů a může nějakému vrahovi dát pořádně do zubů. Samozřejmě nepřestává přemýšlet, jak se do té šlamastyky dostal, navíc má noční můry a slyší a vidí divné věci. Zbláznil se, je v komatu nebo opravdu cestoval v čase?

Tento britský seriál má dvě série po osmi dílech a roli Sama hraje vynikající John Simm (Master z Dr.Who).
Jsem teprve u 1. série a můžu říct, že je to skvělé. Je to natočené v retro stylu 70. let a velmi okatě to odkazuje na všechno možné, hlavně na detektivní seriály 70. let jako byli třeba Profesionálové. Je to krásně politicky nekorektní, hlášky létají, staré Fordy na každém rohu a celé je to zábavné i dramatické zároveň. Samozřejmě s krásnou britskou angličtinou navrch.

http://www.bbc.co.uk/lifeonmars/
Naposledy upravil Klenotka dne 11.5.2008 13:44:43, celkově upraveno 2
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 11.5.2008 09:22:51
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Jo tak jeden díl tohohle seriálu jsem viděl na BBC (nevím kolikátej - ale řekl bych tak druhej nebo třetí) a chystám se ho shlídnout (už kvůli "Masterovy" :lol: ), dokonce jsme to měl i stažený ale musel z disku zase jít pryč kvůli Doctorovi :lol:
Ale myslím, že až budou kompletní titulky i na 2 řadu tak to shlídnu :D
Obrázek

Příspěvek 11.5.2008 13:42:04
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Viděl jsem tři díly a hodně mě to bavilo. Zatím nejvíc asi ten třetí a Simm je opravdu skvělej (Stejně jako v Doctorovi).
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 12.5.2008 21:18:20
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem se na to taky rozhodnoul kouknout. :) Teda hlavní důvod je, abych mohl porovnat britský originál a připravovaný americký remake. A po dvou dílech, musím říct, že to budou mít američani dost těžké. :)
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

Obrázek

Příspěvek 13.5.2008 19:38:48
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Podle mě se tohle do amerických poměrů vůbec přenést nedá. Jednak tedy John Simm je John Simm a vůbec britští herci tohle prostě umí. Nadhled, humor, to Američanům moc nejde. Ti sklouzávají buď k vyložené sebeparodii nebo se berou smrtelně vážně.
A pak, kouzlo tohohle seriálu spočívá právě na spoustě popkulturních narážek, které jsou Evropanovi, odrostlému na britské detektivce, bližší. I když samozřejmě nepoberou taky všechno.
A potom taky je tam trochu tvrdší jazyk, ale nesklouzává k vulgaritě. Navíc tam docela odráží to, že v roce 73 nebyli v Anglii zvyklí na přistěhovalce a ženy na nějakých vyšších postech. Tohle žádný americký scénárista nedokáže přenést tak, aby to nebylo buď bráno za urážku nebo naopak za morální poučku. Prostě ne a ne :D
Jinak jsem si málem prokousala polštář, jak jsem čekala, až se dostahuje 2. řada. A upozorňuju, že jsem u třetího dílu a pokud si někdo myslí, že na konci 1. řady přišel všemu na kloub, tak se mýlí, protože jsem po prvních třech epizodách 2. řady zmatenější než předtím. :)

Toto je spoiler!!!:
Obvzlášť lahůdka, Sam učí tým, jak sledovat podezřelého videem a mikrofony a jde s Annie v utajení chytit vraha - a vymyslí si skvělá jména pro sebe a později pro Gena - Tony Blair a Gordon Brown. Nebo "Proč utíkáme?" "Protože nás honí!" :lol:

EDIT: Poslední epizoda, kde se mělo všechno vysvětlit, ale tak si říkám...wtf? :lol:
Snad jsem to pochopila správně a ověřila jsem si, že autoři to tak skutečně mysleli. Jen je mi líto, že to přece jen nemělo víc sérií, myslím, že v tomhle případě by to neškodilo. Každopádně super zážitek. Teď si to jdu pustit znovu, abych konečně pochytila všechno, co říkají :)
Spoiler k poslední epizodě:
Toto je spoiler!!!:
A jinak podle všeho to vypadá, tedy podle toho, co jsem se dočetla o spin-offu, že Sam v minulosti dál "žil", takže by se z toho ještě asi dalo něco udělat. Ale nevím, přu se sama se sebou. Bylo to dokonale ukončené a pokračování by to poškodilo. Když se nerozhodli udělat víc sérií, asi se s tím budu muset smířit. Pro mě je to škoda, chtěla bych víc, ale zase na druhou stranu proč kazit tak dokonalý seriál?

No tak lidi, to jsem tu jediná, kdo to viděl? :) Chtěla bych slyšet vaše teorie o tom konci :D I když je tedy svým způsobem jasný a nečekaný.

Scream: Američani to zkazí. Není možné, aby ten konec nechali přesně tak, jako byl tady, protože američtí diváci to prostě nepoberou a nepřijmou.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 18.5.2008 08:10:04
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem čekal, až se podívám na konec abych moh odpovědět co nejlíp. Tak to vemu postupně.

Rozhodně souhlasím, že to půjde převést těžko, ale já doufám, že si jen vezmou inspiraci a zbytek už budou dělat po svém. Jinak jako Sam v americké verzi bude Jason O'Mara. Sice bych si na to představoval někoho jiného, ale známho z plno seriálů a tak si myslím, že to zvládne dobře. Jako Gene bude Colm Meaney (toho jsem si představoval) a jako Annie Rachelle Lefevre.

Rozhodně poslední díl je zajímavý. :lol: No aspoň jsme se dozvěděli co jak to ve skutečnosti je. Americká verze bude muset skončit jinak. Za tohle by je američtí diváci rozhtrali na kusy. :lol: O to víc se těším abych se dozvěděl jak to vyřeší.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

Obrázek

Příspěvek 18.5.2008 23:53:45
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Obsazení americké verze jsem si už zjistila a dokonce jsem viděla i trailer. Já nevím...jednak tedy za a) Jak se to může jmenovat Life on Mars, když to provází jiná píseň, b) Nevím, jestli je horší ta naprostá otrocká kopie, v níž to předvedli nebo jiné pojetí s tím, že to ale stejně nebude ono. Vidět úplně to samé v podání jiných herců je přinejmenším divné, c) Herci - Colm Meaney je fajn a na tu roli celkem sedí, ale to je tak všechno. Jednak tedy irští herci v Bostonu. Jednak roli Sama Tylera má typově úplně jiný herec, než byl John Simm (a toho jde i herecky nahradit stěží). Když jsem viděla promo fotky, vyprskla jsem smíchy, protože O´Mara by výškou a vůbec stavbou těla Meaneyho přepral, resp. Sam Tyler by s Genem Huntem praštil o zeď. Meaney nepůsobí tak "zhuntovaně" a O´Marovi zase chybí taková ta Simmova čtveráckost, bláznivost, charisma, vypadá hrozně ulízaně a pitomě a ta kožená bunda na něm narozdíl od jeho předchůdce vypadá spíš směšně. Za d) Annie - wtf? Co to je? Miss USA? Annie byla krásná oplácaná holka, která nenápadně bojovala ve světě mužů a prostě to byla normální holka. Navíc tahle už je dávno detektiv.
Atmosféra - britská je mně osobně rozhodně bližší, navíc, balancuje to na hraně mystery/tragédie/komedie/buddy movie, kde je to perfektně vyvážené a všechno je to tam tak pěkně politicky nekorektní, že to ani tak nepůsobí. S problémy jako rasismus, sexismus atd. si dokázali poradit bez moralizování, ale udělali to jako součást doby. Skoro by mě nepřekvapilo, kdyby do role Raye nebo Chrise obsadili černocha :? Rozhodně se vsadím, že v roličkách Phyllis nebo někoho podobného se černoch objeví.
Nevěřím, že tohle jakýkoliv americký autor dokáže. A pak, mají nešťastný zvyk dělat ze všeho deset sérií o 20 dílech. To bude rozmělněná břečka (pokud se vůbec chytí) s naprosto odlišným koncem, protože *tohle* by amíci nepřekousli. Už britskou verzi mají někteří problém pobrat.

Vím, že to zní, že tomu nechci dát šanci. Pravda je, že asi ani nechci, protože tomu nerozumím. Proč dělat remake geniálního, navíc nového seriálu a adaptovat to do amerických podmínek? Seriálu, kde byli navíc perfektní herci, kde chemie fungovala? Třeba bude fungovat i tady, co já vím. První epizodu si stáhnu, ale budu na to koukat se sebezapřením, protože Sam Tyler pro mě už navždycky bude John Simm (který btw. do tohohle projektu dal hodně) a Gene Hunt v podání Philipa Glenistera.

Tfuj, to jsem se zase rozčílila :D

Já se ještě dva dny po poslední epizodě škrábala na hlavě a musela jsem si projet některé stránky, najít si na wikipedii nějaké články a reference, abych si ujasnila, že tím fakt mysleli to, co tím mysleli :D Rozhodně mi přinejmenším spadla brada. A Life on Mars od Bowieho od té doby nemůžu dostat z hlavy. :D
A btw., wikipedie je taky výborná na vysvětlení některých narážek. :wink:

Oblíbená scéna? - hodně - ale nejlepší asi dávání mikrofonu do obchodu s auty a "We are the law you bloody clowns! God help us!" :lol:
Naposledy upravil Klenotka dne 27.5.2008 14:53:25, celkově upraveno 1

Příspěvek 19.5.2008 18:09:22
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Britský originál neznám, viděl jsem ale ten trailer na americký remake a imho to nevypadá zle. :wink: Takže jen abyste věděli, že člověku neznalého originálu se to docela líbilo. :D

Btw. to že amíci dělají remake na současnou věc rofl, oni už tak jsou asi někteří tak zdegenerovaní, že by nerozuměli britské angličtině (nebo si to aspoň ti papaláši ve studiích myslí), navíc musí mít všechno svoje, že. :lol:

Btw2. kolik že to má v UK dílů?

Příspěvek 19.5.2008 23:03:09
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

To je právě na tom to špatné :? Spousta lidí se nebude s anglickým originálem, který imo předělat nejde, obtěžovat a skočí rovnou do americké verze :( A právě proto, že je to "americké". To určitě bude mít tisíc dílů, pokud bude mít úspěch, a navíc změní konec, což změní celou podstatu seriálu.
Navíc mně osobně to prostě přijde divné, protože...důvod jsem popsala nahoře. Když té složité angličtině rozumím i já, i když na místech s problémy, tak Amík je snad v pohodě :) Spíš je to tím, cos řekl - musí mít všechno "svoje". Přijde mi to trochu jako nějaký druh egoismu, kdy nesnesou, aby někdo jiný měl úspěch. Ještě by mohli natočit remake Dr.Who :) O to se vlastně už pokusili...to by jim asi Britové vyšli do ulic :D

UK verze má dvě série po 8 epizodách, což je akorát. Ty epizody jsou ale hodinové a to je fajn. Sice bych brala o pár dílů víc, ale druhá série je správně vygradovaná a míří k závěru a i sami herci toho měli celkem plné zuby. Ne natáčení nebo herci mezi sebou, ale spíš z toho, že museli žít dost dlouho od rodin a vracet se vlastně do 70. let - John Simm říkal něco o tom, že ho celou dobu tlačily boty :)

UK verzi si rozhodně shlédni, protože by byl hřích se dívat na něco překrouceného.
A btw., mám neblahý pocit, že u nás taková Nova bude UK verzi ignorovat úplně a za dva, tři roky dá americkou. Pokud se ta samozřejmě chytí. :roll:

Příspěvek 21.5.2008 22:49:03

Odpovědět s citací

Tak konečně jsem viděl další epizody (dneska 04-06) a naprosto úžasné. Zatím si to udržuje, opravdu vysoce nadprůměrnou kvalitu epizod. Vyloženě žádná houpačka.
Hodně se mi líbily ty všemožný narážky, hlavně mě dostala ta na Doctora Who (Tu jsem si musel pustit asi dvakrát).
Jinak co se týče ústředního děje, osobně si nemyslím, že je Sam v kómatu jak se nás snaží tvůrci přesvědčit. Čekám, že to bude něco jinýho důmyslnějšího...no každopádně uvidím ještě zbývá deset epizod.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 21.5.2008 22:59:03
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

A co říkáš na holčičku v červeném? Docela děsivá, co? :)
To jsi skončil v epizodě s rukojmími? Tak teď tě čeká asi nejlepší (imo) epizoda 1. řady. Hodně zajímavá.
I když se mi z nějakého důvodu hrozně líbilo to s tím fotbalem a jak tam Sam utřel Littona :lol: Každá epizoda má něco, i když padouch v mrazáku v 1x04 byla asi jedna z těch nej věcí. V 1. sérii tedy, ve 2. sérii mám několik vyloženě oblíbených věcí a celkově je 2. série už víc taková...směřující k závěru a hlavně tam Sam už trochu víc zapadá a nebojí se občas použít pěsti a je, ne lepší, ale jiná, skvělá svým vlastním způsobem. Těžko se to vysvětluje :)

Příspěvek 22.5.2008 13:49:07

Odpovědět s citací

Jako holčička v červeném je docela děsivá. Vím, že mi přišla už v tom druhým díle kdy se objevila poprvé, ale ony všechny ty televizní přeludy jsou takový.
Jo to s tím fotbalem se mi taky nějak líbilo. Hlavně ta část, kde řídili tu hospodu či ta bitka těch fanoušků (myšleno tak část, jak všichni vytáhly ty dřeva a Sam na ně hledí, že si ni nevzal a Hunt, že "Tak hodně štěští" :D ) , ale opravdu na každé epizodě lze najít skvělé momenty. U prvního dílu si vždycky vybavím třeba tu scénu z té pitevny. :D

Jinak teď mě čeká nejlepší epizoda? No uvidíme...
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 22.5.2008 16:23:43
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Mně se na té fotbalové epizodě líbilo, jak tam John Simm dostal svoje fanouškovství k Man Unt a taky, jak na konci toho chlapa praštil. To byla jedna z takových těch nenápadných změn, kdy byl schopný už někomu dát do zubů prostě proto, že je to parchant. A samozřejmě Gene "policejní profesionál" Hunt, popíjející v hospodě a hledající vraha :D
U prvního dílu se mi líbí hned ta první scénka v roce 1973 s tím policajtem. "Potřebuju svůj mobil." "Mobilní co?" "Telefon!" :D
Nebo "Virgin number" :)
Hlavně jsem teď nedávno četla někde popis postavy Sama Tylera - detektiv, o němž si ostatní myslí, že je šílený a on si ani není jistý, jestli jim to může vyvracet. :)
Nevědět, jestli zvonící telefon opravdu zvoní, anebo mluvit s chlápkem v televizi je asi dost hrozné samo o sobě.
1x07 mi přijde taková hodně zvláštní - tedy, nejlepší - těžko se dá vybírat nejlepší epizoda. Spíš jde o to, že tam Sam bojuje za nějaké svoje zásady a dělá to trochu jinak než předtím s těmi úplatky. Tady má navíc, i když ne úplně očividně, podporu od Gena, což je změna.

Příspěvek 24.5.2008 21:50:54

Odpovědět s citací

Tak sedmý díl byl výborný, ačkoliv Samovi už pořádně z toho všeho hrabe. Těch vidin apod. už bylo opravdu hodně.
Jinak příběh se rozvinul docela zajímavě. Z počátku se zdálo, že bude úplně o něčem jiném. No snad dneska stihnu i 08 podle "next time" to vypadá hodně zajímavě.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 24.5.2008 22:36:41
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Hodně vidin? To si počkej na 8. díl, tam už jsem si chvíli myslela, že na něj zavolají doktora :D Ale hodně se tam toho i vysvětlí, takže to vlastně bude mít důvod.
Nevím, ale poslední epizoda 1. řady je výborná v tom, že se tam toho hodně vysvětlí a něco zapadne na své místo. Ale celkově mi nepřišla až tak dobrá oproti třeba pilotu ke 2. sérii, kde je to i herecky dost náročné a Sam tam má jeden šíleně dlouhý monolog a dost tam i blázní.
Ale mám nejradši 2x04, ta epizoda je místy úplně geniální :)

Příspěvek 26.5.2008 22:26:20

Odpovědět s citací

Tak 1x08 je skvělá. Je tedy pravda, že Sam už totálně zmagořil, ale celé to vysvětlení mnoha záležitostí bylo opravdu skvěle vyřešeno. Jinak celkově na mě tato epizoda, respektive její konec působil jako možné zakončení, kdyby neodklepli druhou řadu. Krom toho jak na tom tedy Tyler je. Já nevím proč, ale já tomu kómatu prostě nějak nevěřím. :D
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 26.5.2008 22:57:40
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ne, neřeknu ti, jak to skončí :) Jenom, že ...ne radši nic :)
Myslím, že máš pravdu, že to bylo ukončené v případě, že by jim to neodklepli. Ale já bych byla naštvaná, protože tam sice vysvětlili částečně ty jeho vidiny, co ho provázely, ale vlastně jsme se dozvěděli prd :)
Počkej si na 1. epizodu 2. řady, ta je hodně silná a ještě lepší, jak tahle. Tedy já si to myslím, hlavně konec je hodně napínavý a nepředvídatelný.

U té 1x08
Toto je spoiler!!!:
bylo zvláštní sledovat, jak se potkal se svým tátou, který tady byl ale vlastně ještě mladší, než on. Jak mu čuchal k tomu saku, vidět ho někdo, tak mu asi píchne sedativa a nazdar :)

Příspěvek 27.5.2008 14:14:14
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě probrala s asi deseti minut prázdného zírání na monitor poté co skončila poslední epizoda druhé série...tak silný WTF??? pocit jsem neměla ani když mě Tillion vyvedl aprílem...

Toto je spoiler!!!:
Ten konec mi strašně připoměl Neverwhere, nemůžu si pomoct.
"- Ican't feel it."
A pak ten jeho úsměv předtím než skočil z té střechy...
Ale nejlepší bylo stejně "Oh I hate this channel!"

Mým oblíbeným dílem se asi oficiálně stal 2x05 a nejoblíbenější hláška: "I came out of a music box!" Zkrátka předávkovaný Sam nemá chybu. :lol:

Toto je spoiler!!!:
Po 2x06 jsem si lámala hlavu, jak to Sam asi nakonec vyřeší, když se s ním Maya rozešla a Annie není skutečná...no, asi se dá říct, že ten seriál přece jen měl happy end.

A mám stejný "problém" jako Klenotka...ne a ne vyhnat tu písničku z hlavy :-)
Ten seriál je naprosto geniální, už jenom ty přízvuky a slang, který se tam používá, to je prostě nenapodobitelný. Na jednu stranu lituju, že to má jen 16 dílů, ale na druhou stranu je dobře, že to není roztahaný a zředěný až do naprosté hloupostiny, což tomu pravděpodobně provedou amíci. Amíci jsou vůbec hloupí, pokud si myslí, že dokáží vytvořit něco stejně kvalitního (z toho traileru to vypadá na ubohou kopii - Annie je BLONDÝNA! :roll: ). Ten seriál vychází prostě z britské mentality, nedá se jen tak implantovat někam jinam...nedávno jsem slyšela jednoho režiséra říkat, že aby měl film co dát mezinárodnímu publiku, musí být nutně ukotvený v kultuře ve které je natočený - a to podle mě platí, v tomhle případě dokonce dvojnásob. Takže se asi řadím do komunity těch, kteří americkému remaku dají šanci tak maximálně, když si budou chtít na něco hodně zanadávat...

Omlouvám se za neuspořádanost myšlenek, to je tím doznívajícím šokem...třeba až se na to kouknu znova budu mít víc co říct.
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 27.5.2008 14:38:42
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

2x05 - tak už víš, odkud je původ mé ikonky? :lol:
Toto je spoiler!!!:
Jak figurka Gena mlátila figurku pána s brýlemi víkem od popelnice a ještě zamává, to je priceless. :D
Nebo jak Annie řekne: "Potřebujeme hlas rozumu" a v tu chvíli se Sam na Gena vrhne je skvělý moment :) A jak mu krásně odsekne: "I am seeing things"..."You are always seeing things" :D Čímž mu naznačila, že je magor, bez ohledu na to, jestli je předávkovaný nebo ne :D
Já teda ale osobně miluju 2x04 o něco víc, protože jsou tam úžasné momenty.
Moje absolutně nej je scénka, jak dávají ten mikrofon do prodejny s auty a okolo jedou policajti. "We are the law, you bloody clowns! God help us!" :D A taky scéna v baru, jak Chris popisuje rande, nebo jak se baví o rande v márnici :D
Ale pěkně je tam vidět Samovo zoufalství, jak si myslí, že na něj zapomněli.

WTF moment při poslední epizodě byl, ještě asi den jsem přemýšlela a přemýšlela a nakonec jsem si vygooglila pár rozhovorů s tvůrci, jestli tím mysleli to, co tím mysleli.
Toto je spoiler!!!:
Ten úsměv, než skočí ze střechy, je úžasný. Tedy, rozhodně se mi tam hrozně líbí, jak tam graduje hudba a při těch strunách na konci skočí...brr, ještě teď mi leze mráz po zádech.
Taky tam miluju ty paralely s první epizodou, jednak tedy hudba - Life on Mars vlastně zní celkově jen ve třech epizodách, první a poslední 1. série a poslední epizody 2. série, ale v o to intenzivnějších momentech. Potom ta scéna s Annie a tím bušícím srdcem a vlastně i ta střecha. V první epizodě neskočí, tady už ano.

Rozhodně se na to podívej znovu, spousta detailů se dá pochytit až napodruhé.

Škoda, že je pozdě udělat si nějakou přednášku na Cultconu :) Pirx tam sice bude mít asi úvod a bude se promítat úvodní díl, ale tady by se rozhodně dalo z toho tématu vytěžit víc. Snad za rok :D

Teď jsem četla článek, že americká verze se prosím přeobsazuje, což svědčí o nesporných "kvalitách" původního pilotu, ale to dřevo v hlavní roli nechali! :evil: A jediný, kdo tam byl ucházející a to Colm Meaney, už tam asi nebude.
Já nevím, proč se kvůli tomu rozčiluju, stejně jako Blanca na to budu koukat, když si budu potřebovat zanadávat, ale už fakt, že to takhle mrší, je otřesný. A nikdo nemůže nahradit Annie. V americké televizi taková pěkně oplácaná herečka a s tak plachým výrazem prostě není. Všechny jsou vychrtlé nebo extrémně tlusté. A vůbec, stejně to bude Starsky a Hutch remake, s tím, že Raye a Chrise v původním obsazení vynechali, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby do jedné role prskli černocha. :?

Jinak jsem si objednala originál DVD, každou sérii tedy zvlášť, to je paradoxně levnější, ale jsou u toho 4 DVD s bonusy, tak ti je ráda půjčím. :wink:

Příspěvek 28.5.2008 21:45:27

Odpovědět s citací

2x01

Úžasný začátek druhé řady. Epizoda se držela vysokého standartu první série a naznačila směr kam se zbytek série bude ubírat, čehož si rozhodně cením. Jinak Sam už je kompletně zralej na psychiatra a ještě tedy nechápu proč Simmovi pořád musí něco znít v hlavě. Tady pískání v Doctorovi bubny.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2008 10:31:12
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ano, už vím, odkud je tvoje ikonka.

Toto je spoiler!!!:
Ta úvodní figurková scéna fakt nemá chybu, musela jsem to pak zastavit, protože jsem kvůli záchvatu smíchu nebyla schopná vnímat, co se děje :-)
A ano, je fakt že 2x04 je skvělá epizoda - i když u tohohle seriálu je problém najít epizodu, která by nebyla skvělá :D Scéna s autosalónem mě taky pobavila, i když SM-Annie nic nepřekoná - "I got him talking. He was just telling me some names." :lol:

Co se týče americké verze, můžou třeba obrátit Hollywood vzhůru nohama a hledat ty nejlepší herce ale NIKDO stejně nikdy neřekne větu "Trust Gene Genie" tak geniálně jako Philip Glenister!
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 29.5.2008 11:35:53
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Myslím, že nikdo z herců se nedá nahradit. John Simm, Philip Glenister a Liz White jsou dokonalí. Těžko najdou pro tak náročnou roli Sama Tylera tak výborného herce, navíc televizního. Totéž platí o Genovi, protože jak jsem tady už psala, nikdo nepůsobí tak krásně "zhuntovaně" jako Phil Glenister :) A v roli Annie? V Americe musí mít každá míry modelky, aby vůbec mohla hrát a tak těžko najdou nějakou s tak roztomilým kukučem a oplácaností.

Jo, Annie vůbec během LoM "vyrostla". Člověk by to do ní neřekl. Působí tak mírumilovně, skoro roztomile, stydlivě, ale ve skutečnosti je pravý opak. Ve 2x04 dokázala navíc tak pěkně flirtovat na všechny strany.
U LoM se vážně nedá vybrat slabá epizoda, to snad ani nejde. Asi proto, že je jich tak málo, tak se tam nedá vlastně co zkazit.

2x05
Toto je spoiler!!!:
"Sam isn´t happy. Oh no, is it Gene Hunt?" :lol: Ta figurka působí hrozně zoufale, jak tam složí hlavu do dlaní a přikývne. :laugh:

Pan Citron: Ty máš teda nervy, koukat takhle po pár dnech na jednu epizodu. :D Já jsem se sice snažila to neskouknout všechno naráz, ale i tak mi to trvalo jen asi čtyři dny.

Příspěvek 06.6.2008 15:35:10
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Huh? :scratch:
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 06.6.2008 16:04:35
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nádherná reakce :laugh: Přesně definuje mou reakci po skončení poslední epizody :lol:

Příspěvek 07.6.2008 00:05:43

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Pan Citron: Ty máš teda nervy, koukat takhle po pár dnech na jednu epizodu. :D Já jsem se sice snažila to neskouknout všechno naráz, ale i tak mi to trvalo jen asi čtyři dny.

No ono jde hlavně o to, že to stahuju po epizodě, a tak mám vždy jeden díl. Teď už to mám sice stáhnutý všechno, ovšem "musím" (kvůli atmosféře) čekat do večera.

EDIT: Tak dneska jsem viděl 03 a 04. A paráda. Hlavně ta epizoda s Dynamity byla skvělá. Jinak mě dostalo, že Samovi hrabe víc, když na něj televize nemluví. Jo a strašně jsem se lekl, když se tam objevila holčička s šaškem.
ADRIC WILL FALL

Další

Zpět na Další seriály