Obsazení americké verze jsem si už zjistila a dokonce jsem viděla i trailer. Já nevím...jednak tedy za a) Jak se to může jmenovat Life on Mars, když to provází jiná píseň, b) Nevím, jestli je horší ta naprostá otrocká kopie, v níž to předvedli nebo jiné pojetí s tím, že to ale stejně nebude ono. Vidět úplně to samé v podání jiných herců je přinejmenším divné, c) Herci - Colm Meaney je fajn a na tu roli celkem sedí, ale to je tak všechno. Jednak tedy irští herci v Bostonu. Jednak roli Sama Tylera má typově úplně jiný herec, než byl John Simm (a toho jde i herecky nahradit stěží). Když jsem viděla promo fotky, vyprskla jsem smíchy, protože O´Mara by výškou a vůbec stavbou těla Meaneyho přepral, resp. Sam Tyler by s Genem Huntem praštil o zeď. Meaney nepůsobí tak "zhuntovaně" a O´Marovi zase chybí taková ta Simmova čtveráckost, bláznivost, charisma, vypadá hrozně ulízaně a pitomě a ta kožená bunda na něm narozdíl od jeho předchůdce vypadá spíš směšně. Za d) Annie - wtf? Co to je? Miss USA? Annie byla krásná oplácaná holka, která nenápadně bojovala ve světě mužů a prostě to byla normální holka. Navíc tahle už je dávno detektiv.
Atmosféra - britská je mně osobně rozhodně bližší, navíc, balancuje to na hraně mystery/tragédie/komedie/buddy movie, kde je to perfektně vyvážené a všechno je to tam tak pěkně politicky nekorektní, že to ani tak nepůsobí. S problémy jako rasismus, sexismus atd. si dokázali poradit bez moralizování, ale udělali to jako součást doby. Skoro by mě nepřekvapilo, kdyby do role Raye nebo Chrise obsadili černocha
Rozhodně se vsadím, že v roličkách Phyllis nebo někoho podobného se černoch objeví.
Nevěřím, že tohle jakýkoliv americký autor dokáže. A pak, mají nešťastný zvyk dělat ze všeho deset sérií o 20 dílech. To bude rozmělněná břečka (pokud se vůbec chytí) s naprosto odlišným koncem, protože *tohle* by amíci nepřekousli. Už britskou verzi mají někteří problém pobrat.
Vím, že to zní, že tomu nechci dát šanci. Pravda je, že asi ani nechci, protože tomu nerozumím. Proč dělat remake geniálního, navíc nového seriálu a adaptovat to do amerických podmínek? Seriálu, kde byli navíc perfektní herci, kde chemie fungovala? Třeba bude fungovat i tady, co já vím. První epizodu si stáhnu, ale budu na to koukat se sebezapřením, protože Sam Tyler pro mě už navždycky bude John Simm (který btw. do tohohle projektu dal hodně) a Gene Hunt v podání Philipa Glenistera.
Tfuj, to jsem se zase rozčílila
Já se ještě dva dny po poslední epizodě škrábala na hlavě a musela jsem si projet některé stránky, najít si na wikipedii nějaké články a reference, abych si ujasnila, že tím fakt mysleli to, co tím mysleli
Rozhodně mi přinejmenším spadla brada. A Life on Mars od Bowieho od té doby nemůžu dostat z hlavy.
A btw., wikipedie je taky výborná na vysvětlení některých narážek.
Oblíbená scéna? - hodně - ale nejlepší asi dávání mikrofonu do obchodu s auty a "We are the law you bloody clowns! God help us!"
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.