Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály The.Legend.of.the.Seeker

The.Legend.of.the.Seeker

Příspěvek 02.11.2008 14:05:01
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

The.Legend.of.the.Seeker novej fantasy seriál podle knižní předlohy... skvělej příběh!!! A dle mého názory se drží i knižní předlohy...
http://www.imdb.com/title/tt0844653/

Tady plot anglicky, nechce se mi to překládat.. první scéna je krásná a musika v celém díle skvělá... Dvě hot dívky prchají na koni a oddíl vojáků za patami...

Plot: Millions of readers the world over have been held spellbound by this valiant tale vividly told. Now, enter Terry Goodkind's world, the world of The Sword of Truth. In the aftermath of the brutal murder of his father, a mysterious woman, Kahlan Amnell, appears in Richard Cypher's forest sanctuary seeking help...and more. His world, his very beliefs, are shattered when ancient debts come due with thundering violence. In their darkest hour, hunted relentlessly, tormented by treachery and loss, Kahlan calls upon Richard to reach beyond his sword-to invoke within himself something more noble. Neither knows that the rules of battle have just changed...or that their time has run out. This is the beginning. One story. One Rule. Witness the birth of a legend. :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 05.11.2008 12:23:24
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak viděl jsem úvodní díl a vypadá to docela zajímavě.
Je tu sice základní klišé from Zero to Hero, ale co :D
Obrázek

Příspěvek 05.11.2008 20:16:22
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nikdy jsem o tom neslyšel, ale rád bych si to skoukl, jsou na to titulky někde?
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 05.11.2008 20:33:58
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Jop na titulky.com :wink:
Obrázek

Příspěvek 06.11.2008 11:50:20
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tfuj, titulky.com ... :heat: Tam jsou někdy pěkný příšernosti.
Tenhle seriál (potažmo knihy) má už i vlastní český fan-stránky, kde jsou i titulky... :D A pokud vím, namuras udělala slovenský.
legendoftheseeker.cz
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 06.11.2008 14:15:43
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Konkrétně titulky k tomuhle dílu nejsou bezchyby ani na titulky.com ani na legendoftheseeker.cz :? na titulky.com jsou sice dobře udělaný, ale autor nečetl předlohu, takže tam jsou nepřesnosti v překladech míst a jmen (ale vypsala jsem tam autorovi vyčerpávající seznam připomínek :oops: takže je možné, že to opraví), nadruhou stranu na legendoftheseeker.cz jsou místy nepřesnosti v překladu ostatního a co do formální stránky jsou na tom hůř... Ale ve výsledku ani jedno nijak drasticky neznepříjemňuje koukání (ačkoli já volím nejradši anglické když už nějaké) :) A titulky od namuras jsou jako vždy perfektní, akorát jeden místopisný název má přeložen jinak, než je v knize (Středozemí).
A ne, nejsem úplně normální :D Akorát se mi knihy i ten seriál hrozně líbí (zatím), takže posledních pár dní jim věnuju docela dost času :lol:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 08.11.2008 01:01:36
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ale jo docela zajímavý. Na to že to byl dvojdílný pilot jsem překvapivě neusnul a docela se těším na další díly.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 08.11.2008 01:26:03
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Koukám, že mám poslední dobou nějaký chabý přehled o dění ve světě (tedy, v tomhle ;-)). Meč Pravdy mám moc ráda...vlastně to byla jedna z prvních fantasy, co jsem četla...mno, skoro, řekněme z těch mladších (či starších, podle toho, jak se na to kouká ;-)) let ;-). I když za ten čas už mám nějaké mezery...(a trošičku též problém, že nevím, co jsem četla naposledy...však se to táhne spoustu let ;-)). Ale na seriál jsem tedy zvědavá. Co jsem se koukala na postavy (jen koukala na ukázky, pustím si to až později)...Kahlan vypadá dobře, Richard...ale jo, ovšem ten Zedd...můj milovaný Zedd...mno, doufám, že bude zahrán dobře, protože ten vzhled je...mám z toho lehký šok ;-). A doufám, že od něj uslyším taky tu krásnou větičku:
Toto je spoiler!!!:
"Pravda, pravdička, jak pečená žabička."
:D
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

Obrázek

Příspěvek 09.11.2008 15:03:43
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Po fajnovém prvním dvojdíle mě třetí epizoda trochu zklamala. Nějak mi tu chyběl nějaký ústřední charismatický záporák - ve stylu Fanea nebo Darkena. Kahlan chudák celý díl pořád běhala po lese a Richard toho ve výsledku zase tolik neudělal. Doufala jsem, že by příběh mohli pojmout trochu kontinuálněji. Chápu, že jde o seriál a tudíž nejde o doslovné převedení knihy na obrazovky, ale líbilo by se mi, kdyby v každém díle lehce poodkryli hlavní dějovou linku jako pozadí pro jednotlivé dobrodružství určené pro ne-zase-tak-pravidelné diváky :smile: Sem tam poodhalit něco z Kahlaniny či Zeddovy minulost, případně ukázat, jakým směrem se bude samotná Richardova výprava ubírat.
No, mají 22 hodin čistého času na převyprávění příběhu z první knihy, tak schválně, jak se jim to povede :smile: I když tedy třetí díl slabší než úvodní dva, pořád se mi to líbí a těším se na příští týden. Nějak nedokážu být u Goodkinda moc kritická :D
- Linn doporučuje -

Příspěvek 09.11.2008 15:54:54
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě se třetí díl líbil, je pravda že si Kahlen zaběhala, ale jinak Zed a jeho plameny na zajíčka ušáčka... pak mapu tvořící "Joxer" z Xeny a hudba podtrhovala díl... a je dobré vidět že prostě vypsal odměnu a že po Seekrovi jdou i lovci odměn a ne jen vojáci....

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 10.11.2008 16:28:40
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Včerejší odpoledne jsem místo práce do školy věnovala titulkování LotS (což mě bude zítra asi sakra mrzet), takže tady jsou:
http://titulky.com/Legend-of-the-Seeker-S01E03-Bounty-117794.htm
nebo
http://uloz.to/932665/legend-of-the-seeker-1x03-bounty.srt
- Linn doporučuje -

Příspěvek 10.11.2008 20:17:02
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak 1x03 mě osobně bavil mnohem víc jak úvodní díl. Mělo to větší spád a prostě celkově mě to bavilo víc. Pokud to tak bude pokračovat tak to bude super :)
Obrázek

Příspěvek 11.11.2008 16:10:55
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

1x3
Pěkný díl. Trochu mi to připomíná vyplňovací díly SG, ale tu sem nebudem tahat. Jinak, herecký obsazení, ač není (aspoň pro mě) příliš známý hraje dobře a umí dobrý ksichtíky :-D
Obrázek

Příspěvek 22.1.2009 23:44:00
ryusei Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kamarád přitáhl první díl do školy, po shlédnutí tohoto dílu jsem okamžitě začal stahovat další, jelikož sem fanda tohoto typu příběhů (mno ono i mnoho dalsich SGx, Firefly, Zaklínač (kniha byla lepší)) tak názor nebude objektivní, ale i tak to sem musím napsat ... Je to opravdu promakanej a pěknej seriál všem doporučuju :)

Příspěvek 01.6.2009 20:31:39
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nám zkončila první série. Jaké máte dojmy? Těšíte se na druhou?

No já mám dojmy skvělé a na druhou sérii se těším jako bulimička na záchodovou mísu.

btw. Zkusil jsem vytvořit úvodní znělku. Můžete mi jí prosím okritizovat?
http://www.youtube.com/watch?v=gZGsR3qjh4o&feature=channel_page

Příspěvek 03.6.2009 22:16:15
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No nebylo to zlý (rozhodně oproti ostatním dílům), ačkoliv
Toto je spoiler!!!:
jsem doufal, že Rhala zabodnou nebo tak nějak. Tahle smrt mi přišla taková nějaká nijaká.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 03.6.2009 22:52:31
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano to byla velmi divná výhra :-D

Příspěvek 04.6.2009 09:03:17
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konec byl povedený, ale radši bych byla, kdyby konec byl podle knižní předlohy :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 04.6.2009 20:21:47
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak jsem se dneska začal na to dívat a je to super. Dobrejch fantasy seriálů je málo, hlavně Kahlan stojí za to :P :P
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 04.6.2009 23:26:20
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Neodpustím si malou reklamu, omlouvám se předem :)
Doporučuji navštívit české stránky LotS (legendoftheseeker.cz); aktuální titulky, promo fotky, přeložené rozhovory a další novinky - všechno tam je. Má maličkost se procpala do redakčního týmu a průběžně spamuje hlavní stránku nějakými těmi články. Je tu možnost zapojit se do diskuze buď v komentářích k novinkám nebo na fóru, které je kromě seriálu věnováno i knižní předloze.
Aktuálně na hlavní straně: Střípky o druhé sezóně
http://legendoftheseeker.cz/index.php?subaction=showfull&id=1244049364&archive=&start_from=&ucat=1,5&

A nakonec ještě, na Festivalu fantazie bude v rámci ViragoFestu v samém závěru akce prezentován i LotS ;)
http://www.legendoftheseeker.cz/index.php?subaction=showfull&id=1241906837&archive=&start_from=&ucat=5&

Konec reklamní vložky, už mlčím :)

A teď už k závěru první sezóny, konec Rahla mohl být udělaný lépe, cestování časem mi k fantasy seriálu tolik nesedělo, Craig Parker jako Darken byl nepřekonatelný, bude se mi po něm stýskat, Richard sice za těch 22 epizod jako by dospěl, ale doufala jsem v trochu něco víc - narozdíl od knižního Richarda, který když udělá něco vážně drsného a působí to většinou přirozeně, to tomu seriálovému nežeru. Kahlan v závěru také velmi dobrá, třebaže vedle Craiga Parkera působila trochu nevýrazněji. Cara výborná, ale jsem ovlivněna knižní předlohou, kde je tahle postava jedna z mých nejoblíbenějších, takže to nadšení je částečně už jen z toho, že se objevila a že s ní počítají do dalších sérií.
No, jsem zvědavá na druhou řadu :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 29.8.2009 15:41:48
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Skvělej seriál. Těším se na Season 2.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 08.9.2009 17:19:02
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Bohužel, si ještě všichni počkáme dost dlouho :-(

Příspěvek 08.11.2009 12:29:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dneska začala druhá serka a začala skvěle, nádhera, velký plus za dominatrix Cordy............. teším se na příští!!!

Příspěvek 08.11.2009 15:28:19
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

TAk začátek nové řady, je úchvatný. Plusem je určitě ukázka podsvětí. Temná atmosféra, která se celým dílem nesla mi konečně připomíná atmosféru knih. Navíc je tam moje oblíbená Mord Sith Cara :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 20.11.2009 12:27:02
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

První sérii jsem zvládl minulý týden, jsem překvapen, jak rychle to uteklo. Líbila se mi Xena i Herkules, líbí se mi i tohle. Podobný seriál mi už nějakou tu dobu chyběl. Návaznost epizod, hezký příběh, hezké tváře a trocha kouzel. Co více si přát? Přiznám se knihy jsem nečetl, tak alespoň nevím co se bude dít dál. Ve druhé sérii jsem trochu zklamán těmi vlasy :(
Obrázek

Další

Zpět na Další seriály