Lukec: Já snad špatně vidím (tedy čtu). Tohle je asi první česká negativní reakce na Sanctuary, především na 3. a 4. řadu. Pomalu jsem už přestával věřit, že se to někomu také nelíbí. Začátek byl ještě docela obstojný, nějaký ten fantasy seriál tu chyběl a s různými abnormály se už dalo něco vymyslet, jenže v posledních dvou řadách to jakoby spláchli do záchodu a ty scénáře jsou opravdu hrozné. A to ještě přibyly vyplňující epizody. Plus se rozhodli, že z toho udělají víc sci-fi, takže se z Amandy stala zase vědátorkyně a zůstal tu spíše jen odér fantasy. A jaký to byl originální nápad, že se vydá zpátky do minulosti, tam se něco podělá a budeme ji sledovat, co všechno se změnilo v budoucnosti. Tohle provedl už jiný seriál na té vysílaný tou samou televizní stanicí. Ale jedná se tu o seriál dělaný pro americkou televizi, takže není čemu se divit.
Před pár dny jsem četl kladný ohlas na nový seriál Pan Am, kde se autor zmiňoval o lidech, kteří nejsou schopní nebo je pro ně obtížné sledovat těch několik dějových linek. Tu recenzi nebo chcete-li komentář
najdete zde.
Docela by mě zajímalo, co říkáš na Eureku, pokud jsi ji teda viděl a zůstal až do konce 4. řady. Jestli si myslíš, že scénáristé Sanctuary by zasloužili zlámat ruce, tak nevím, jak bys reagoval na Eureku. Ta je tak špatná, že se svojí debilitou rovná českým seriálům. Rád bych věděl, proč jsem vydržel do konce 4. řady, ale už mě z toho doslova bolela hlava.
A Terry Nova? Po prvním dobrém díle se z toho stal mix akce, telenovely, teen show a komedie. Opět tým nesympatických herců vybraných odněkud z modelingových agentur. Tu první řadu dojedu jenom proto, abych věděl, co je vlastně cílem Šestkařů, jak se tam dostali a co znamenají ty malby na skalách. Bylo slíbeno, že tohle všechno se do konce první řady vyjasní.