Jestli už to téma tady bylo tak se omlouvám...mě by trošku zajímalo čím se tak pohybuje basestar? nikde jsem neviděl její pohon...jaký je váš názor na toto?
Jelikož sem je to už dlouho co sem galacticu viděl tak nevim jestli ted neřeknu absolutní nesmysl ale myslim si že basestar se (s víjímkou drobných manévrů) v seriálu moc nehejbala (maximálně setrvačností po skoku). Takže ani nemusí mít nutně nějaký podsvětelný pohon protože všechnu práci za ní dělají raidery a ona pouští jenom atomovky.
njn jenomže pokud jsi viděl tu 4 a 5 serii té BSG tak jsi mohl vidět že když chtěli získat ten chrám tak se pohybovali strašně rychle...takže to není asi ten onen "drobný" manévr
Prostě se pohybuje. V BSG tvůrci právěže toho moc o dané technologii neříkali, aby se pak nedostali do sítě technoblábolů, kde budou jednou tvrdit to a podruhé ono.
Basestar má i nějaký sublight drive. Bylo to v BSG the Plan. Bylo tam vidět jak vlétly do atmosféry. No a pak v ní dokonce letěly, takže určitě mají. Na nic víc si momentálňe nevzpomínám. Už je to taky nějaká doba co jsem BSG viděl. Jinak bych řekl, že to bude založené taky nějak na gravitaci. Žádné pohony alá BSG nebo Pegasus jsme u Baseship neviděli. Jestli to je něco jiného tak to fakt nevím jak by to asi mohlo fungovat. Solární pohon to asi nebude. Ten by byl moc slabý.