Gaetu měli odstřelit dávno. Je to kretén. Sám pořádně neví, co a jak dělat, velet neumí, a chce vést vzpouru? Mrzí mě to obrácení u spousty postav. Chvíli jsem se zaradovala, že se objevil Ryan Robbins (ano, Henry Foss ze Sanctuary) a že ho jedna z těch kravek tou tyčí kdysi neumlátila, ale pak mě mrzelo, že se přidal ke Gaetovi. I když OK, u něj to chápu, přišel kvůli Cylonům o rodinu, ale u Gaety je to neomluvitelné. To je jen sobeckej parchant, který to dělá jen kvůli sobě a je ochoten už takhle povážlivě snížený počet lidí zmenšit na minimum, když kolem sebe takhle bezhlavě střílí. Copak to hovado neví (a Zarek by si to snad měl uvědomit, když se považuje za inteligentního), že když se jim takhle sníží populace a navíc si vystřílí většinu pilotů a vojenského personálu, že nebudou schopní fungovat a tu pomoc od Cylonů budou stejně potřebovat?
Tyrol mě potěšil, go, Tyrol, go!
Ten chlap má prostě hlavu na správném místě.
A po dlouhé době se mi líbila Kara. Jak zastřelila toho mariňáka a toho druhého bez mrknutí postřelila. Sice moc nefandím jí, ani tomu, jak věci řeší, ale co by se s nimi tady handrkovala.
Líbilo se mi, že konečně Baltar udělal něco pořádného a smysluplného, i když asi věděl, že Gaeta je jen srabík, který ho už jednou hodil přes palubu.
A doufám, že celé osazenstvo té cely přežije!
I když se mi někdy nelíbilo, jak to tam Adama s Roslin řídí, tak je teď vidět, že to asi jinak dělat nejde. Při takovém množství lidí to nejde dělat demokraticky. Uzavřít mír se Cylony, kteří jim zničili domov...je v tom trochu paralela s poválečným Německem, řekla bych, a prostě nejde s někým válčit donekonečna, protože to stejně vyústí jen v další smrt a války.
Poslední epizody budou nejspíš hodně dobré, a pravděpodobně uvidíme nějaké dvě linie - Adama a spol. na Galactice a Lee se Starbuck a Baltarem na cylonské lodi. Proč musí chodit jen epizoda týdně?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.