S Jeníčkem a Mařenkou souhlasím, s Jackem nikoliv. Ten film se mi jednoduše nelíbil. To PG-13 z toho udělalo takový divný mišmaš. Viděli jsme, jak obr někoho požírá, ale ne přímo. Tedy, ne, že bych to musela vidět, to vůbec, ale takhle to byla spíš hodně creepy fantasy, která není pro děti (moc násilná), ale obyčejný divák z toho taky moc nemá. Jack byl nevýrazný, a s princeznou prohodil tak deset vět a hned jsou zamilovaní...vím, vím, neduh všech pohádek, ale dneska ani ta děcka nejsou hloupá. Motalo se tam dost postav, některé by si zasloužily celý film pro sebe (McGregor, McShane), jiné tam ani nemusely být (třeba Jack, smutné). Já nemám moc ráda, když film neví, na koho je vlastně zaměřený. Je to motanice "teď budeme epická fantasy, teď pohádkový horor, a my tam vlastně taky máme hlavní postavu, s níž si nevíme rady".
(překopírováno z FB a mírně upraveno
)
Man of Steel - je to určitě film do kina. Na obrazovce TV nebo počítače to určitě nevynikne. Je to tak trochu vizuální, epický guláš útočící především na smysly (svítit baterkou do kamery už není jen Abramsova specialita). Jinak ale to nebylo špatné. Nejsem moc fanda Snyderova stylu, ale tady místy očividně tahal za nitky Nolan a v některých momentech je to znát. Není tu moc "cheesy" dialogů, tedy, lépe řečeno - kdybych nevěděla, že je to film o Supermanovi (což se, podobně jako u posledních dvou Batmanů, neříká v názvu filmu), tak bych ani nevěděla, že je to komiks. Snyder tu totiž servíruje hodně solidní sci-fi s náznakem toho, že o Supermanovi jako takovém bude spíš ten příští film. Origin Supermana tu není vyprávěný chronologicky, ale na přeskáčku, a úvod na Kryptonu je z toho skoro nejlepší. Vlastně...kdykoliv se objeví Russell Crowe, nabere to grády. Cavill je spíš eye candy pro dámy, sem tam hodí utrápený pohled do dálky, a jinak spíš víceméně odhazuje tričko - a já po zapnutí povrchní části mozku nemůžu říct, že bych proti tomu něco měla
Pochopitelně, když máte dva tatínky, jakými jsou Russell Crowe a a Kevin Costner, to se dost těžko srovnává krok. Role Lois Lane je mi trochu záhadou, ale je fajn, že se s tím nepárali a nebudeme absolvovat sérii trapných momentů, kdy si Clark nasadí brýle a nikdo ho nepozná. Její postava byla místy nastrčená dost násilně, ale zase Amy Adams je dost fajn na to, aby to nevadilo a v části na lodi byla moc dobrá. Michael Shannon není taky typická karikatura komiksového záporáka, ale je to někdo, kdo měl dobrý úmysl a cíl, ale vybral si trochu...um, nešťastný způsob, jak ho dosáhnout
Myslím, že můžeme vděčit Singerovým X-Men za to, že se v komiksárnách dneska hojně vyskytují i herci, kteří mají nad svým jménem zmíněnou nějakou tu hereckou cenu. Zimmerova hudba místy dobrá, ale nějak z toho soundtracku až tak vedle nejsem, protože to *byl* klasický Zimmer (na tom není nic špatného, ale už zažil lepší chvíle), ale místy se mi vybavil třeba Tron. A btw., v jednu chvíli mě napadlo..."Ten trapný moment, kdy jsi připraven umřít, hudba a napětí graduje a ono nic."
Je to taková šumivá limonáda. Spousta efektů, ale po vyprchání bublin toho moc nezůstane. ALE....vždycky budu generace, co vyrostla na Donnerově Supermanovi a Christopher Reeve je jen jeden, ale myslím, že pro "novou" generaci, je tohle celkem obstojný nástupce.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.