Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 22.8.2010 16:40:34
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

In Fury Born od Davida Webera.

Přirovnal bych to k Honor Harringtonové ale z Mariňácké strany :twisted:
Obrázek

Příspěvek 24.8.2010 00:37:34
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nevíš jestli je to přeložené do češtiny ?
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 24.8.2010 11:58:22
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Dočítám Obchodníka se smrtí a připravuji se na Kingovo Prokletí Salemu. Je to má první kniha od tohoto mistra hororu a jelikož Pokoj 1408 patří k mým oblíbeným filmům, nemohu se dočkat, až se začtu. :)

Příspěvek 25.8.2010 20:15:32
soldier Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Právě čtu F-4 Phantom vs Mig-21 Válka ve Vietnamu

Příspěvek 31.8.2010 17:51:12
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Stopařův průvodce po Galaxii od Douglase Adamse
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 31.8.2010 20:36:32
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Chěl bych si koupit nějakou star wars knížku je nějaká z klonových válek? Sorry za off topic

Příspěvek 31.8.2010 21:30:11
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

soldier: Těch je, ale myslím, že žádná ještě nevyšla česky. Maximálně tak přepis úvodního filmu ke Clone Wars. Kdyžtak proštuduj www.egmont.cz :wink:

Abych nebyla OT, tak jsem před nedávnem dočetla Zářivé hlubiny od Catherine Asaro (pokračovaní mnou výše zmíněného Osudového zvratu) a teď si brousím zuby na sbírku Star Wars povídek Setkání v mlze :)
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 31.8.2010 22:41:52
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Načisto - Sergej Lukjaněnko. Pokračování Nanečisto, stejně dobré a s hodně zajímavým nápadem. A btw. Lukjaněnko nejspíš nemá rád Ukrajince, miluje cestování vlakem a řekla bych, že má rád Čechy. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.9.2010 06:54:39
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Anijsha díky :)

Příspěvek 01.9.2010 07:21:17
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky od J. R. R. Tolkiena

Je to první Tolkienova kniha, kterou čtu a sic jsem zatím jen polovině, rozhodně těch tří stovek nelituji. Jako další si od něho asi přečtu Húrinovy děti nebo Silmarillion.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 01.9.2010 10:44:07
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ivory: Rozhodně bych ti doporučovala přečíst si nejdřív Pána Prstenů, bez znalosti PP by ses v Silmarillionu mohl trochu ztrácet - nehledě na to, že je ta nejlepší věc co Tolkien napsal :) A taky si myslím, že po pohádkovém Hobitovi by mohl být Silmarillion i Húrinovy děti trošku šok :)
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 09.10.2010 00:24:08
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zrovna čtu knihu, která jako první dostala cenu Hugo, Zničený muž od Alfreda Bestera. Kniha se strašně dobře čte a je celkem napínavá (aspoň jsem zrovna v napínavé části :smile: ).
Obrázek
----Reklama----

Příspěvek 10.10.2010 22:25:08
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jerome Klapka Jerome - Tři muži ve člunu - u žádné knihy jsem se už dlouho takhle nenasmála. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.10.2010 21:35:46
robert1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Húrinovy děti od J.R.R.Tolkiena

Příspěvek 15.10.2010 22:35:34
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak právě čtu druhý díl Star Wars: Darth Bane: Rule of zwo od Drew Karpyshyna... je to jeden z nejlépe psaných Sitských románů.... a není divu, když se autor podílel na scénáři kl oboum kotorům....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 16.10.2010 18:37:20
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Právě jsem dočetl A Hymn Before Battle (v češtině vyšlo jako Chorál před Bitvou) od Johna Ringa.

Pokračuju dalšim dílem Gust Front

Každýmu military-scifistovi můžu vřele doporučit 8)
Obrázek

Příspěvek 16.10.2010 18:38:08
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

1984 a Lovecraftovy povídky.

Příspěvek 17.10.2010 11:00:05
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ringo, John - Troy Rising 01 - Live Free or Die, Troy Rising 02 - Citadel dvě knížky z nové serie od Johna, třetí vyjde příští rok... opět nádherný příběh z poněkud jiného hlediska ze začátku a postupně to graduje...., btw bitevní stanice Troy, či Termopyly 2,3 trilion tun je "ku*va" pořádná obrana, která by smetla jakoukoli jinou lod v jakémkoli univerzu..... nemůžu se dočkat další knihy.... :bravo:

EDIT: Právě začínám číst serii ze Star treku... konkrétně Star Trek: Enterprise:The Good That Men Do, pokračuje dílem Kobayashi Marua jede dál do Star Trek Enterprise - The Romulan War 1 - Beneath the Raptor's Wing, druhý díl z období Romulanských válek, In Shariel's Jaws. Je skvělý začíná tam kde končí Enterprise, tedy před tím posledním dílem, končí po Marsu, konkrétně: The main events in this book take place early in 2155, just after the crew of the Enterprise stops the xenophobic group Terra Prime from destroying Starfleet Command ("Demons" and "Terra Prime").

Tedy tam kde je Trip na živu a postupně dochází k příběhu od založení Federace, zničení Kobayashi Maru až k válce s romulany jen kdyby tohle bylo zfilmovaný tak by trek žil stále..... alespon že bude ten druhý film...

Doporučuji tuto serii, je skvělá..... :yahoo:

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 18.11.2010 13:32:38
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

John Ringo - Hell's Faire, závěrečnej díl série o válce s Posleeny

Dál budu asi pokračovat novou knihou z Honor Harrigton univerza od Davida Webera, jejíž název nesmí být jmenován... :twisted:

Ale stejně vám to řeknu - Jedná se o knihu A Rising Thunder, která má navazovat na knihy Mission of Honor, Storm from the Shadows a Torch of Freedom a která vyjde oficiálně až v roce 2012 8) (ano, pár vyvolených jí má v už teď :twisted: )
Obrázek

Příspěvek 24.11.2010 21:07:11
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Twombly: S A Rising Thunder jsem už za půlkou a myslím, že zdejším příznivcům Honorverse mžu říct, že to je nářez! :-D
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 24.11.2010 22:26:06
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem tady dočetl a musím říct že o proti předešlé se mi tahle líbila o dost víc, něco mě hodně překvapilo a něco jsem odhadnul... .
Toto je spoiler!!!:
krásný by ted byly knihy, povídky jak si to řádí svazový záškodníci oproti Grand Alianci, takovej kapitán jednoho křižníku chránicí konvoj atd... ale i hlavní dějová linie bude dokonalá. Zajímá mě co udělají v Maye atd.... plus jsme se dozvěděli že někteří svazáci mají pět švestek pohromadě a něco kují, plus návrh nového admirála v čele.... těším se na další či po případě jaké budou změny v off. verzi..

Příspěvek 04.12.2010 15:45:55
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

V knihkupectví jsem si nedávno všiml, že se k nám konečně dostal Generation kill ve své originální, tj. knižní podobě. :) A dokonce jsem zachytil i knihu, pod kterou je podepsaný Nathaniel Fick!

Je to sice trochu OT, ale někoho by to mohlo zaujmout. ;)

Příspěvek 04.12.2010 22:27:11
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Už před nějakým časem jsem se rozhodla jakožto scifista doplnit si mezery v klasické sci-fi literatuře. naposledy jsem tu psala o tom, že jsem četla knihu od Alfreda Besera, i když u nás moc známý není, ale byl to první krůček. Dneska jsem dočetla Den Trifidů od Johna Wyndhama o posta apokaliptyckém světě, kde se zybtky lidstva musí zuby nehty pránit pochodujícím masožravým kytkám. Vřele doporučuju :)
Obrázek
----Reklama----

Příspěvek 06.12.2010 03:21:55
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
V knihkupectví jsem si nedávno všiml, že se k nám konečně dostal Generation kill ve své originální, tj. knižní podobě. :) A dokonce jsem zachytil i knihu, pod kterou je podepsaný Nathaniel Fick!

Je to sice trochu OT, ale někoho by to mohlo zaujmout. ;)

Generation Kill je u nás už nějakou dobu. Kupoval a přečetl jsem ji už minimálně před 2 lety.
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 06.12.2010 07:29:06
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Vážně? No já jí do teď vůbec nezaregistroval. Myslel jsem, že se zkrátka ještě překladu nedočkala. :oops:

PředchozíDalší

Zpět na Literatura