Exogenesis je nejlepší kniha z Atlantis. Je tam zajímavá linie s jinou rasou a zajímavě je tam vykreslený McKay. Taky je to smutné.
Druhá nej je asi hned první, co vyšla, Reliquary. Ale oproti Exogenesis je to docela slabota a Sheppard tam zase mutuje do něčeho s chapadly. Jakoby ho nemohli udělat zajímavého samotného o sobě, vždycky se musí na něco měnit
Halcyon mám sice podepsaný přímo od autora, ale skoro už nevím, o čem to pořádně bylo, jen že tam byli Wraithové. Ale byl tam zajímavý nápad s ovládáním Wraithů a ta civilazace, na kterou narazili.
Osobně se mi nejmíň líbilo Chosen. To je ještě s Fordem a je to takové dost zmatené, je tam hodně míst a lidí, a prostě to byl chaos.
Takže nejvíc doporučuju Reliquary a Exogenesis, ty jsou skvělé.
Já si o objednávám buď z německého Amazonu nebo z libris.cz. Tam je to ale dost drahé, protože si tam dávají asi 250 korun přirážku, což trochu nechápu. Jinak kdo je z Prahy, může si to objednat v knihkupectví Big Ben
EDIT: A jo, Zelenka
Ten tam je tak nějak všude, proplouvá, česky tam taky prohodí pár vět. Ale o tu češtinu přece nejde nebo jo?
Ale v knihách aspoň mají ty jeho slova význam a nejsou to všechno jenom nadávky, díky bohu. Myslím, že snad je v každé z těch knih, nejvíc teda v Exogenesis, kde jde s týmem dokonce off-world a je tam moc pěkně napsaný,
Toto je spoiler!!!:
|
protože si všichni myslí, že je McKay mrtvý a on si to trochu dává za vinu |
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.