dobrá, dobrá. Musím uznat že zde padla spousta zajímavých teorií a my se tady o tom můžeme dlouho dohadovat protože, nejenom že nevíme jaké má naquadah vlastnosti ale my ani přesně nevíme co se s ním později stalo(neušlo my že je to téma této diskuze
). pokud se budě řídit tím co víme tak se dozvíme toto
:
1) do slunce už vletělo spousta věcí které přitahuje jeho gravitační síla a nic takže by podle mě v tom poměru v jakém byl ten meteoroid ku slunci je nepravděpodobné že se se sluncem něco stane(v tom díle říkaly že ten zmetek supertěžkej dostaly do jádra slunce, což bych řek že je něco jiného)
2) používání termínu
nova je nejpravděpodobněji myšleno ve smyslu supernova,(polopaticky vysvětleno) což je hvězda která už nemá dostatek vodíku a proto začne přeměňovat helium (na další prvky(uhlík, kyslík)). bohužel to způsobí ono zázračné rozpínání do určité velikosti.... tak tomuhle se dá říkat supernova, nebo nova.
3) O vlastnostech naquadahu víme houby, protože to tam takhle do hloubky nevysvětlujou, proto logicky nemůžeme vědět jak moc je pro něj rozdílný výbuch atomovky a vlet do slunce.
tak doufám že nepíšu blbosti a ten kdo si myslí že jo tak ať mě a můj příspěvek rozcupuje na hadry
, ale doufám že to dovede udělat slušně a že mě jeho argumenty přesvědčí.
děkuji za vyslechnutí.....potlesk bude??