Mě osobně se asgradi líběj víc než antici, ale antici byli vyspělejší..
.. Nemám čas sem psát slohové práce a knim ten a ten díl.. Asgardi určitě měli v nějakých věcech navrch (např. HP), ale antici měli ty technologie celkově vyvinutější (lehce řečeno - měli víc času). Pokud se mám ještě vrátit k tomu mezigalaktickému HP, tak antici nic takového nepotřebovali - galaxii Ori a MW opustili a do Idy je tak nějak nic netáhlo..
ZPM vs. Neutro-iontové generátory (nevím, jestli jsem to napsal dobře - ale všichni víme, o čem je řeč) - mno možná dosahují stejných hodnot, ale ZPM jsou jednoznačně skladnější.
Pokud jde o štíty - ono se to přesně ani vyzkoumat nedá. Aurora byla KŘIŽNÍK, a co já vim, křižník a bojová loď jsou věci možná podobné, ale né stejné. Tudíž i ty štíty a zbraně se od toho mohou odvíjet. Takže štíty z polorozpadlého Orionu (jistě, štít fungoval, ale mohl být jen nějak narychlo slepen, ty součástky byli trošku starší a neměli moc energie na rozdávání) nejspíš určitě nebyli na svém vrcholu.
Pokud jde o zbraně - od Antiků jsme viděli jen drony a paprsek/laser (nevím, jestli je to to samé či je vtom rozdíl). Není vyvráceno, že měli nějakou bojovou flotilu, která měla drony, paprsek plus nějaká děla. Drony jsou ničivá zbraň, jestli by pronikli Orijským či asgardským štítem je spekulativní (nejsem si jist, jestli takovéto slovo existuje - ale co už
). Antickéj laser se mi zdál účinej, prošel tou lodičkou celkem krásně
..
Nadruhou stranu asgardský zbraně - mno když asgardská loď střílela proti Oriům, tak se mi nezdálo, že by to stou lodí (Orijskou) něco udělalo. Mám pocit, že ani nekývla, nezatřásla se. Takže nějakou extra sílu schopnout na deset ran odrovnat Auroru bych jim nedával (ano, vim, že Oriové mají silné štíty s dostatkem energie). Takže souboj aurora (ZPM) vs. O´niell (generátory) bych viděl vítěznou auroru. Dostala by určitě co proto, ale drony by O´niellovy určitě zasadili dobrou ránu (ale, opět spekulace
).. Ty asgradský beamy z posledního dílu - mno to už by byl pro auroru docela oříšek. myslím, že samotná aurora by jen tak nestačila proti O´nielloj s těmito hračkami. Ale zase musím poznamenat na rozdíl mezi Bitevní lodí a křižníkem.
Mno padlo zde něco ohledně toho, že úroveň technologie taky závisí na normálním dením životu (normálních lidí). S tím souhlasim - a to bych řekl, že asgardi a antikové jsou v tom tak nějak stejně (vzhledem ke svým potřebám).
Když jsem vtom, přispěju i něco k tomu transportu - mno zdá se, že asgardskej je lepší. Ale měl bych asi připustit, že antikové ty transporty nepoužívali tak jako asgardé (nemyslím ty jejich výtahy atd.). A není vyvráceno, že i oni měli něco toho stylu - zatím všechny antické transporty, které jsme viděli, byli na "urychlení cesty" - u Sodanů aby nemuseli chodil bůh ví jak daleko pěšky, ale jen došli k jendomu transportu a vyšli u druhýho (dovolím si to přirovnat k zastávce autobusu).
Mno jinak mě snad ani nic nenapadá. Máme celkem málo dat k porovnávání jaká rasa je lepší. Nikdy jsme neviděli ty dva stát proti sobě a i tak jsou zde mnohé faktory - asgardi na pokraji vymření, takže i od toho se odvíjely ty objevy a pokroky. Antikové měli pár milionů let navíc - v tomto časovém rozmezí se stačilo narodit víc antických obdob Einsteinů než u asgardů.
Radši ještě připomenu, že když něco neukázali v seriálu, tak to neznamená, že to nemají (platí pro obě rasy).
Antiky jsme neviděli zhroutit slunce, a i přesto pevně věřím, že to dokáží.
Mno kdybych to měl tak nějak schrnout, tak asgardi na tom nejsou špatně a v mnohých věcech ty antiky překonají, ale antikové byli celkově více chytřejší. Dovolil bych si to přirovnat k 2. sv válce - Němci (antikové) jsou vyspělejší, ale amíci (asgardi) na tom nejsou špatně a v několika věcech jsou stejně a výš..
Jo a prosím neukamenovat - je mi 15, takže nemám žádné vysokoškolské znalosti fyziky, dějepisu a podobných věcí a chtěl bych se i omluvit na ten pravopis - píšu to kolem půlnoci, mám zasebou docela pestrej den a navíc si na tu novou klávesnici nemůžu pořád zvyknout
(proto ty mnohé překlepy
)