Darvin pracuje geneticky, dlouhodobě. Ne morálně a ne v horizontu desetiletí, až staletí.
Musím upozornit, že za "přírodní" společenství beru například i mongolce, kteří "to" udělali. Pravda, v jejich době zrovna kladné body za mírumilovnost nezískali, ale z nemalé části to byl plánovitý tah, jehož cílem bylo podkopávání nepřátelské morálky bez boje, minimalizace vlastních a v konečném důsledku i protivníkových ztrát.
A TEĎ jsou "pořád" dost přírodním společenstvím...
V "cyklech" jde jenom motivace. Sex, jídlo, zdroje. Ukrást a utéct... což platí i mezi národy - nebo alespoň platilo, až do nefungujícího pokusu o policajtství bez vlastní síly, jménem OSN
Já "západ" nejsem, ačkoliv mě těší, že si to "západ" myslí, když možná bude rozhodovat o tom, jestli "já" umřu a oni budou v bezpečí, nebo vystrčí růžky a možná chytěj kulku vedlě mě.
Pravda, Čína zaútočí prvně na Tchajvan a Mongolsko, ale i tak to bude ZNAČNĚ nepříjemné sahání do vlastního US svědomí, až se bude USA rozhodovat jak (a jestli vůbec) se do toho bude montovat.
Hm, a kdo říká, že to musí být přímo z Iránu? Tyhle mrchy odstartujou z jakýhokoliv rovnýho plácku a převážet jich můžeš v normovaných kontejnerech klíďo desítky... Navíc až by začaly bouchat, nikdo by netušil odkud to přišlo, pokud by se případnej viník nepřihlásil... Skoro stejné jako situace, kdy by někdo vystřelil balistickou salvu z hranice MEZI ruskem a čínou tak, že by nešlo zjistit stranu, která to odpálila. KOHO pak vymažeš z mapy vlastní obrannou salvou?
Když zároveň vyškrtnou pár (desítek) jinejch jednotek, tak už to "oslabení" nemusí znít tak divně.
Raději kopeš studnu v čechách, dokud nechcípneš. S tím, že mizivou část z ceny té studny dostaneš do vlastní kapsy jako odměnu. Velkorisé a skoro stejné. Jistě, skuteční otroci měli život těžší, ale těch taky nebyly miliardy a nepocházeli z "vyspělých" států.
Vzhledem k tomu, jaký náboženský zfanatizovaní kokoti předposlední dobou seděli v křesle bílého domu, mě to "síto" zas tak neuklidňuje. Navíc vysoká hodnost naprosto nechrání před možností zešílení, nebo dokonce záměrného útoku na daného člověka "třetí stranou" s cílem zdiskreditování jeho "šéfa" tím, že jeho jednotky začnou někde sypat dárky na civily. Například takový pilot co letí s ostrou jadernou municí...
Armáda vytvořila "kybernetickou" včelu (v podstatě čip řídící zvíře).
http://www.atmonline.cz/news/2012/leden/270112a.htm
Jak se ubránit před situací, že tvého (prosetého, zkušeného a důvěryhodného) pilota někdo podobně "načipuje" a naprogramuje mu daný "útok"...?
Chápu, že je to plán hodný záporáků z bondovek, ale jsou různé druhy cvoků a někteří z nich mají majetek i moc, se kterou můžou udělat trochu víc...