Forlin: Deadalos píše:
Ale no tak dostřel ve vesmíru ?
Zvláště se zbraněmi co létají téměř rychlostí světla ?
A nemluvě o tom že se mohli přiblížit pomocí FTL.
No a myslím že jsi hodně podcenil antickou technologii. Pravda nejsou to antikové co měli Aurory a podobně ale i tak museli být hodně vyspělí přeci jen je to doba kdy vypustili Destiny.
A co se pozemní bitvy týče, jako proč by někdo házel nůž či hvězdici, to jsou jen nesmysli do filmu. Jo beru před 200 lety když se házeli tomahawky.
Ale vždy je snažší střílet.
A s tim jakou technologii antikové mají by určitě měli značně efektivnější protiletadlovou obranu a jsou tu i možnosti jako třeba štít kolem celé planety
Zvláště se zbraněmi co létají téměř rychlostí světla ?
A nemluvě o tom že se mohli přiblížit pomocí FTL.
No a myslím že jsi hodně podcenil antickou technologii. Pravda nejsou to antikové co měli Aurory a podobně ale i tak museli být hodně vyspělí přeci jen je to doba kdy vypustili Destiny.
A co se pozemní bitvy týče, jako proč by někdo házel nůž či hvězdici, to jsou jen nesmysli do filmu. Jo beru před 200 lety když se házeli tomahawky.
Ale vždy je snažší střílet.
A s tim jakou technologii antikové mají by určitě měli značně efektivnější protiletadlovou obranu a jsou tu i možnosti jako třeba štít kolem celé planety
Ano dostřel ve vesmíru, kdyby jsi trochu zabrousil do energetické fyziky a podíval se jak by měli teoreticky "fungovat", tak by jsi zjistil, že tento typ zbraní funguje na bázi jakéhosi tenkého soustředěného svazku energie, tovřený, protony, elektrony... Jedno čím.... Ale části ce v tomto svazku kmitají a to hodně. A čím dále jsou od zdroje, tím více se svazek narušuje a rozptyluje, až po určité době a uražené vzdálenosti je úplně rozptýlen do prostoru. V případě těchto zbraní jsem měl spíše napsat efektivní dostřel. A co se týká planetárního štítu. Antikové před 65 miliony let nedisponovali tak silným energetickým zdrojem pro napájení. Dokonce i tři ZPM měli problém udržet planetární štít dostatečně silný. A pokud jsi viděl výzbroj Destiny... Byla hodně slabá... Pulzní kanony co to je?... (Budu používat anglické názvy, protože česky to zní hrozně) Ty se se beam zbraněmi nemohou rovnat. Puls zatíží štít jednorázově, zato beam o zatěžuje několik sekund, nehledě na to, že je mnohem koncentrovanější na menší plochu. Puls je jako palice a beam je jako skalpel. A Říká ti něco gravitační pole? Pokud Ano tak bys věděl, že gravitace je podle nejnovějšího výkladu teorie relativity zahnutí prostoru. A blízko hmotného tělesa se prostě v FTL pohybovat nemůžeš. Viz. star trek. Tam to ve Warp taky nejde a Warp je defakto FTL. Protože si myslím, že FTL znamená Faster that light.
doedalos:
no FTL znamená Faster Than Light ale není určen jak to funguje zda je to něco jako pritivinější verze HP či Warp.
Já mam osobně raději Warp prtoože ten teoreticky může existovat. Vím co to je gravitační pole neboj.
Jinak v ST byli právě nejsilnější pulzní kanony aspoň v DS9.
A vím i o tom že jsou tvořeny svazkem který se rozptyluje, ale i tak je dost nepravděpodobné aby od sebe byli tak daleko že by to bylo úplně nesmyslné aby ty zbraně byli úplně nepoužitelné.
Jinak co se beamů týče máš tu hned několik možností. Pokud by jsme mluvili pouze o energetických zbraních pak třeba Laser či částicové zbraně.
Já mam osobně raději Warp prtoože ten teoreticky může existovat. Vím co to je gravitační pole neboj.
Jinak v ST byli právě nejsilnější pulzní kanony aspoň v DS9.
A vím i o tom že jsou tvořeny svazkem který se rozptyluje, ale i tak je dost nepravděpodobné aby od sebe byli tak daleko že by to bylo úplně nesmyslné aby ty zbraně byli úplně nepoužitelné.
Jinak co se beamů týče máš tu hned několik možností. Pokud by jsme mluvili pouze o energetických zbraních pak třeba Laser či částicové zbraně.
forlin
Ono jde spíše co kmitace způsobí. Ke kmitu částic je potřeba energie a tato energie je nutné dodat. Ta je dodána při výstřelu. Po výstřelu je energie uložena do částic a vzniká tzv. potencionální nebo chceš li vnitřní energie. Tato energie se však velmi rychle vyzáří do prostoru ve formě světla tepla záření.
Dejme tomu, že nebudeme teď nebudeme brát ohled na rozpad struktury a ztráty energie (Které se mimochodem zvyšují ve vztahu k množství vedené energii na 2). Částicím je dodána určitá energie a následně se pohybují k nepřátelské lodi. Zasáhnou štít a veškerou svojí energii (hybnou, tepelnou, vnitřní...) předají do štítu. Štít jako takový je většinou energetické pole tvořené elektrony. Tyto částice pak vytváří neprostupnou membránu, kterou lze prorazit pouze pokud jsou elektrony zbaveny své energie. Samozřejmě pak záleží na určité frekvenci a typu energie. Celí princip energetických (Nebo chceš-li vlnových nebo laserových (protože laser tvoří fotony)) a částicových zbraní je založen na principu předání energie.
(Jinak tohle je pouze moje fyzikální domněnka o fungování štítů, založená na mojich znalostích. Nikdy jsem nenarazil na nějaké vysvětlení co to vlastně šít je a jak funguje. Tedy pokud nepočítáte vysvětlení typu "Je to částicové nebo energetické pole")
Forton:
Dovolím si oponovat. Najdi si plazmové štíty, už je máme v laboratořích a testujou se na modelech křídel(rapině snižuje třeni vzduchu o křídla) co jsem zatím viděl + odkaz jsem sem dával při námětech povídky s reálným backgroundem dnešních technologií - tuším že to bylo plazmové okno držící atmosféru.. Takže štíty jako takové se pomalinku stávají realitou; ano uznávám na druhou stranu, že jestě máme hodně daleko do takových štítů jako ST nebo SG, ale taky jsme první vynalezli kočár a kde jsme teď ...
https://www.youtube.com/watch?v=mU0hLuYWXaI
https://www.youtube.com/watch?v=mU0hLuYWXaI
coldvel:
Ježiši chlape co to studuješ? Já radši Railgun ( Halo fanda ) = reálný, ( a oproti tomu cos psal je balistika hračka ) a podle mě to má větší šanci než laser zbranĕ, všichni výme proč. Vemte si že antiraketa SM 3 stojí miliony a projektil do railgunu má stát 25000 dolaru kus, a mužete jich mít více než raket. A použít jak proti raketám, družicím, letadlúm i pozemním cílům, prostě paráda.
doedalos:
No tato povídka je docela realisticky zpracovaná co se fyziky a technologie týče.
Jinak railgun je dobrej ale má nevýhodu, ten náboj. Pro energetické zbraně jako je laser ti stačí reaktor kterým ho budeš napájet.
Jo a taky energetické zbraně se dají nastavit.
Jinak railgun je podle mě budoucnost dalších 100 let, ale pak budou spíše energetické zbraně.
Nemluvě o obrovské výhodě energetických zbraní, railgun co letí 7 machů vskutku extrémně rychlé.
Ale Laser, částicové zbraně a tak mají jen o trošku nižší rychlost než světlo.
Jinak railgun je dobrej ale má nevýhodu, ten náboj. Pro energetické zbraně jako je laser ti stačí reaktor kterým ho budeš napájet.
Jo a taky energetické zbraně se dají nastavit.
Jinak railgun je podle mě budoucnost dalších 100 let, ale pak budou spíše energetické zbraně.
Nemluvě o obrovské výhodě energetických zbraní, railgun co letí 7 machů vskutku extrémně rychlé.
Ale Laser, částicové zbraně a tak mají jen o trošku nižší rychlost než světlo.
Forlin out.