Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Soutěže Povídková soutěž 2009

Povídková soutěž 2009

Zde probíhají soutěže Povídkové sekce a jejích podsekcí.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
Příspěvek 28.12.2009 18:34:59
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Tak, vážení a milí, do konce roku už se nedostanu k netu, takže by bylo vhodné začít řešit start nominací. Chtěla bych je odstartovat dnes ve 20:00. Pravidla bych s dovolením Ice a Dragona použila ta, co oni dva dali dohromady, vzhledem k tomu, že k nim nikdo neměl žádné námitky. Na nominace bych dala 14 dní. To je snad dost dlouhá doba, aby lidi stihli napsat svůj názor. Takže tedy ukončení nominací by proběhlo 11. ledna ve 20 hodin.
Takže máte poslední možnost se vyjádřit.

Příspěvek 28.12.2009 18:43:45
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Souhlasím jen konec nominací bych přesunul na 16. (sobota)
a na samotné nominace bych založil zvláštní téma a sem směřoval jen diskuzi, protože to jak to vypadalo při nominacích minule bylo strašné, se nedaly pořádně ani spočítat hlasy...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 28.12.2009 18:53:15
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Velice dobrý nápad, Dragu (:lol:) a ty nominace bych časově omezil nejdřív na ty dva týdny s tím, že by se nějaký ten týden či dva ještě přidal, pokud by bylo třeba, protože, jak si to pamatuju z minulého roku, některý lidi si dávali docela na čas a u tohohle si myslím, že není kam spěchat... :)

Jinak s pravidly, jak už sem asi řekl, žádný problém nemám... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 28.12.2009 19:11:10
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Mě se libí pravídla, jak od Dragona, tak od Ice.

Takže i já žádné námitky nemám :-), ale já jsem nic, tohle by si měli rozmyslet hlavně autoři, já si dávám povídky jen do PDF a "občas" posílám autorům, kteří pak PDF zveřejní :D .
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 28.12.2009 20:37:45
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Výborně. Zvláštní topic na nominace je samozřejmost. A do 16. ledna? No budiž. Ale s tím, že žádný týden se přidávat nebude. Napsat příspěvěk s nominacemi je zálěžitost několika minut. Každý, kdo bude chtít nominovat, to prostě udělá hned a nebude to odkládat. :wink:

Příspěvek 28.12.2009 21:11:59
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Nj, jenže ty to vidíš moc jednoduše, ale skutečnost je spíš taková jako s tou lisabonskou smlouvou - tedy ačkoliv v tom naprvní pohled nic není, stejně tu nakonec může bejt mrtvo, teda zdá se mi to už podle toho, kolik lidí se tu zatím ukázalo (a hádám, že ne víc než prstů na obou rukou)... :wink:

Ale uvidíme no, já svůj názor řekl, tak uvidíme, co řeknou ostatní a nakonec se určitě najde nějakej kompromis... :roll:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 28.12.2009 21:35:54
Administrátor
Administrátor

jen tak na okraj :)
těch několik minut jen u mě potrvá pár dní :D no dobře dělat to v kuse, tak řekněme dvě hodiny ;)
protože musím si oživit kdo, co, jak a kdy zveřejňoval :) ale je zas pravda že letos jsem příliš povídek nečetl...
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 29.12.2009 02:03:38
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

doufám že tím neotravuji ale....

Charakter (platí pro původní i nepůvodní postavy, napište jméno postavy a uveďte autora, který postavu stvořil)

jak je to u těch původních... já jenom že jejich charaktery jsou trochu odlišné u každého autora, takže k nim mám dát autora taky??(samozřejmě až se bude hlasovat)
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 29.12.2009 10:28:16
Administrátor
Administrátor

už se hlasuje :)

a abych ti odpověděl....

napíšeš například toto:

Charakter:
Gisum - loler

vše je smyšlený aby jsem nedělal reklamu přičemž Gisum je postava a loler je Autor :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 29.12.2009 12:21:23
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Tak už jsem provedl nominaci. Bylo to v mžiku, protože jsem přesně věděl, koho nominovat :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 01.1.2010 04:38:46
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Tak, už jsem donominoval! :) 8)

Příspěvek 01.1.2010 12:23:58
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

provedl jsem nominaci.... ještě ji budu upravovat... tedy, pokud to stihnu.... :)
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 01.1.2010 19:19:26
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Dotaz. Bere se jako nadržování vlastní povídce vyhrožování stávkou, pokud nebudou čtenáři nominovat? (nominovat cokoliv, ne nutně mě) Zatim povětšinou nominovali jen autoři, a byť je teprve prvního, tak 15. už to nebude mít takový efekt.. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 01.1.2010 19:29:26
Administrátor
Administrátor

:) tak to tam klidně napiš ;) :D já bych napsal taky, ale u mích dokončených povídek by se to asi minulo účinkem :lol:

btw: já nominovat budu to se nebojte, jen to dávám od hromady :D
Naposledy upravil Dragon dne 01.1.2010 19:29:52, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.1.2010 19:29:41
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Taky se mi to zda nějak moc krátký termín...osobně bych to nechal jet klidně až do konce února :wink:

Příspěvek 01.1.2010 20:31:06
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

mě to zas tak krátký termín nepřipadá, ale přemýšlím nad návrhem mikeyho ohledně té stávky :hmmm: Poslední dobou i ohlasy na povídky ubývají a pro autory se tak ztrácí motivace ke psaní. Je hezké že je třeba topic od vydání dílu prohlédnut za týden třeba tisíckrát, ale když se objeví jeden nebo dva ohlasy tak se autor ani do toho psaní nehrne. No to už jsem ale trošku odbočil :sorry:

Příspěvek 01.1.2010 20:42:10
Administrátor
Administrátor

no s tím souhlasím (délka času je 50:50) ale to s tou motivací...

osobně jsem psaní povídek už nesčetněkrát vzdal a vždy mě vtrhl zpět komentář od nějakého čtenáře...sice u mě se naštěstí (zaklepáno) zatím tento problém nevyskytuje (je tu jakési "pevné" jádro + několik dalších :)
ale třeba tuším že po druhém, nebo třetím díle pomsty jsem psaní opravdu zabalil a až komentáře čtenářů mě opět vtrhly do víru psaní...

výsledek:
komentář v povídce nejen potěší, ale i motivuje k další tvorbě, dokonce i urychlí vydání dalšího dílu ;)

a hlas ať při hlasování či při nominacích má velmi podobné vlastnosti...takže lidi nominujte a hlasujte :)

btw: přemýšlím o vyhlášení stávky Autorů (trvání 2 měsíce?) během které by sic autor mohl psát ale nic by neuveřejnil (dobrovolná účast)....
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.1.2010 20:51:04
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Přeně tak, jak komentář v povídce, tak i nominace autora určitě potěší a zajisté ho i povzbudí k další práci. Zároveň však musím poděkovat svým čtenářům, hlavně tomu "pevnému jádru", jak píše Dragon, které nikdy nezklame. :wink:
Zároveň nominace se dá brát jako ocenění celého snažení a úsilí, které autor povídce věnuje. Věřím že tady na fóru je více čtenářů, než těch pár co prozatím nominovalo, a doufám, že jejich nominace se do uzávěrky také objeví.. :wink:

Jinak nebudeme mít příliš na výběr..
Naposledy upravil mikey dne 01.1.2010 20:51:57, celkově upraveno 1
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

Příspěvek 01.1.2010 20:51:29
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Dragon To se opovaž, co pak ti poctivci, co komentáře píšou vždy??

Já je píšu hned po přečtení povídky.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 01.1.2010 21:00:14
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Tak ty jsi ta světlá a asi nejsvětlejší vyjímka Jakope

Příspěvek 01.1.2010 21:02:43
Administrátor
Administrátor

jakop:
stávku bych v případě že k ní dojde řešil tady
http://osudovy-skok.forumczech.com/

ale co se týče oněch poctivců, tak těm by to šlo zařídit :D stávkující by povídky vydávali na onom fóru v sekci kam by mohli jen oni a těch pár lidí, které by daný autor doporučil :D (řešilo by se to opravdu tam a tady po PM)
zatím je to velmi spekulativní téma a je dost pravděpodobné že k žádné stávce nedojde...
ale po případné stávce by to pomalu dávaly sem a tam by se to smazalo (opravdu na tamto fórum moc povídky ostatních autorů dávat nechci ale jako dočasné řešení by to snad nevadilo ;))
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.1.2010 21:10:44
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Jakope, ty jsi ta nejpevnější část tvrdého jádra.. :wink:

Díly pro poctivé čtenáře jdou řešit snadno třeba i přes PM zprávy tady na fóru, toho bych se neobával.. :wink:

Příspěvek 01.1.2010 21:39:35
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Tak, toto téma jsem mnohokrát pročítal, ale ještě jsem se nevyjádřil. Pravidla souhlasím nic bych neměnil. A co se týče účasti v nominaci. Chtělo by to spolupráci admina, který by na fórum speciálně přidal nějaké záhlaví, nebo podtisk, na kterém by byla výzva k nominaci. Jelikož mnoho lidí po načtení fóra hnedka otočí kolečkem na myši a přehlédne tuto diskuzi.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 01.1.2010 21:41:42
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

No nevím jestli by takový druh stávky zrovna zafungoval - nechat pár vyvolených číst a zbytek (potenciálních či nových čtenářů) elmininovat?
Nevím, jak vy, kteří už máte nějaké to tvrdé jádro, u vás by to možná, šlo ale já si takhle brzo zatím nemůžu něco takovýho dovolit, spíše by to chtělo víc protlačit nominace do širšího povědomí, tj. dát to do podpisů, do povídek, pokaždé, když o něčem budete diskutovat, nezopemount to třeba jednou větou zmínit a v krajních případech třeba i rozesílat hromadné SZ s odkazem a tlustým písmem, že si to nemají nechat ujít (sem bych se prozatím neuchyloval, to pro případ, že by se to třeba do 10. nezměnilo :wink:)... 8)

Jinak též chválím jakopa za to, že se vždy nezapomene ukázat... :)

EDIT: Souhlasím s tím, co tu napsal Patas25 ohledně toho dobře viditelného upozornění (třeba by i stačilo udělat z nomanací na povídku roku něco jako je globální fórum - nejsem si jistej jestli se tomu tak říká ale je tohle téma bude prostě vidět v každém fóru a sekci... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 01.1.2010 21:48:43
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Stávku jsem myslel jako krajní řešení. Ohledně nominací bych zkusil nejdříve jakékoliv zviditelnění pomocí příspěvků v povídkách a podpisech a podobně, ale třeba samotné pohrození stávkou také mnohdy (alespoň v realitě) pomáhá k urychlené akci a občas může k nápravě stačit jenom toto slovo. Nevím jak moc by to pomohlo v našem případě, ale jako krajní řešení to tu pořád je.. :scratchanym:

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
PředchozíDalší

Zpět na Soutěže