Taaaak,
Na začátek bych chtěl zarazit ty, kterým by se nelíbilo, že něco píšu do vlákna, na které už dva roky usedá prach.
Pokud vás odradila délka, tak skočte alespoň na konec Myslím si, že tato povídka si to rozhodně zaslouží. Dostal jsem se k ní nedávno a s menšími přestávkami jsem ji sfoukl prakticky jedním dechem.
Nemohu ji ani v nejmenším okomentovat celou. Z žádných okolností si nejsem schopen vzpomenout na všechny zajímavosti, klady, vtípky, ale i chyby a začátkem možné nesrovnalosti. (Ty možná pocházely z neznalosti povídky, ze které tohle dílo vycházelo)
Vezmu to teda nějak obecně. Myslím si, že zatím to byl vrchol toho, co jsem četl. (Na tvé další dílko, čili Bod nula, se teprve chystám
) Zvraty, sestupy i pády, bitvy, úspěchy, neúspěchy. Vše co to má mít. U těch bitev bych se zastavil, jelikož ty byly většinou opravdu kvalitní. Dalším plusem pro mě je vydávání modelů. Ať už vesmírných lodí či tanků, vše to bylo precizní a pro mě nevídané, jelikož jsem na to narazil, tuším poprvé.
Nějaké ty chyby v gramatice tam samozřejmě byly, to si musíme přiznat všichni
Obhájím to asi takhle: "To se prostě někdy stane
"
A konkrétně se asi vyjádřím k poslednímu dílu. Nejprve jsem si myslel, že si budud psát kritiku ke každému dílu a pak to sem hodím, ale nakonec jsem si řekl, že by to bylo zbytečné a většině případů bych se opakoval a na otázky, které bych položil, by stejně nikdo neodpověděl
Ale abych se dostal k tomu dílu čislo 56. Částečně budu s někým souhlasit, a to v tom, že byl odbytý, alespoň tedy z mého pohledu. Ta aférka s dilatací byla dle mě názornou ukázkou toho, jak se dá čas hezky přeskočit
Mně jako čtenáři, který nečekal na nové díly a věděl, kdy to skončí, a bohužel také částečně jak, jelikož jsem někde četl nějaké shrnutí, už nevím kde, nevadil ten konec z dílu na díl, ale to, jak jsi to provedl. Částečně to samozřejmě omlouvá to, že se bude (pro mě bude, pro ostatní v čase minulém) pokračovat. Hlavím hrdinům bych přiřkl nějakou důstojnější smrt. Něco, co by mělo smysl
Ta smrt na lodi je přece jenom taková fádní. Mohl třeba umřít při vraždě posledního známého gou'alda nebo zlé Adrie
To je samozřejmě jen názor a nápad
A k tomu celkovému konci bych přidal nějaké vyvrcholení. Nějaký pozvolný postup a pak prásk
Takhle přiletěli k Zemi (to mně hned vede k dalším otázkám, které budou následovat
) z rutinní mise a najednou konec. Ano, možná právě v tom je to kouzlo, ale vyloženě fandou tohohle ukončení nejsem.
A teď otázky. Nevím, jestli na ně dostanu odpověď, nevím, jestli odpověď už někde nepadla a nevím, zda-li není moje otázka hloupá...To berte předem na zřetel.
1) Z jakého důvodu se přestěhovali na Quattor (nějak takhle, mysím
)
2) Někde jsi psal, že když přiletěla flotila Aliance k Zemi, válely se tam jen asteroidy. Byla tedy Země zničená? Nebo to pozemšťané jen "nakamuflovali"?
3) Země v původní realitě byla zničena. Kým asi není důležité, a i kdyby to padlo, tak si to nemůžu pamatovat
Zůstala jen Atlantida, (myslím
) která letěla kam? Moc jsem ten začátek nechápal...
3) Navazuje na otázku č. 3
Co to ten dědek plesnivá dělá?!“ začal řvát plukovník Westwood v řídící místnosti Atlantis, když se město stočilo od planety a skočilo do hyperprostoru „vždyť tam nechal čtyři tisíce lidí!“ Plukovník byl na cestě ke Starci, aby si to s ním vyříkal, ale generál Landry už vycházel z místnosti ve které byl Stařec. „Generále, co to sakra dělá?“ vypadlo ze zadýchaného plukovníka. „Pořád mele dokola něco o zlu, širším dobru a podobných ptákovinách a co si budeme povídat, naše donucovací prostředky na něj fungovat nebudou...“
Tohle mě nebere ani hlava, ani mozek, ani jiná ústrojí
Jaký děděk, kam letí, proč letí, co to má vůbec znamenat?
Taaaak, a abych to už ukončil. Nepředpokládám, že to bude někdo číst
Rád bych ale dostal odpovědi na ty otázky. Neměl jsem prostor zeptat se v průběhu, a tak se ptám teď
Zapomněl jsem určitě na spoustu věcí. Kdybych přečetl všechny díly znova, tak bych tě/vás těmi poznatky zasypal, ale neudělám to
To by bylo asi tak vše, doufám, že se nebudete zlobit. Povídka byla dobrá, St0rmovi a jeho týmu patří uznání. *Thums Up*