Ježkovyzraky, fuj, tohle od tebe vůbec nebylo hezké. Už takhle mě pálí oči od neustálého zírání do monitoru a teď tu ještě ke všemu pofňukávám. Už podle tvého úvodu jsem čekala ošklivý konec a bylo mi jasné, že to asi schytá Hal nebo Rodney. Ale zvládla jsi mě napínat až do samého konce. Taky bez mučení přiznávám, že se zejména teď se ti povedl John. Je takový správně minimalistický a zároveň působivý. A Elizabeth na konci se taky povedla (ach jo, mně bude děsně chybět).
Teď ta ošklivější část - překlepy
Cítil, že čaj byl ještě teplý - já bych tam dala přítomný čas (cítil, že čaj je ještě teplý, podobnou věc máš myslím i někde v minulé kapitole). Ptala jsem se na to kamarádky bohemistky a potvrdila mi to. Akorát tedy ani jedna nevíme, proč vlastně
Potom, spolu s Teylou a dvěma mariňáky, pokračovali do domu.
John přikývl, a v tu chvíli téměř zapomněl
- v obou větách to samé - myslím, že přebývají čárky (tedy doufám, já si jimi nikdy nejsem jistá).
Už trochu mizející otok na oku a čerstvá rána na čele dokreslovali - dokresloval
y
Jakoby se mu mysl zastavila
jakoby jenom spala
- jako by (když tam jde dát
jako bych, píše se to zvlášť).
John jí zastavil. Tohle bylo něco, co musel Rodney udělat. Jeho mysl to musela přijmout. Sledoval Rodneyho, jak teď pro změnu téměř posvátně, hladil čelo dívky a chytil jí za ruce. Nepřítomně se na ní díval a začal se přihlouple usmívat - obě jí i ní jsou špatně
Ten se na něj jenom umíval - usmíval, nebo teda umýval, ale to se mi moc nezdá
Nikd jsem tam nikdy nebyl - chybí písmenko a přebývá slovo.
Jedna všeobecná poznámka:
"Tedy Zain může.“ Vysvětloval Teryn - většinou se tyhle uvozovací věty píšou s malým písmenem a dělá se před nimi čárka: "Tedy Zain může," vysvětloval Teryn.
Máš to tam docela často.
To jsou všechny velké věci, které jsem potkala. Jinak, já bych to neříkala, kdyby se mi ta povídka obsahově tak nelíbila, ale až budeš dělat konečnou opravenou verzi, dej si pozor na opakování slov.
Tak doufám, že jsem tě moc nenaštvala, ale věř mi, že na svoje vlastní povídky jsem většinou daleko hnusnější, tak se na mě prosím moc nezlob.
A samozřejmě gratuluji k dokončení povídky!