Tady je moje již druhá povídka. Dávám vám sem úvod do povídky a následně i první díl.
Chtěl bych, ale ještě poznamenat že celá povídka se odehrává po dílu v SG-1 10x20 a v SGA před dílem 03x20, ALE s Apollem…
A abych nezapomněl, jednotlivé části nebudou nést žádný název, jen číselné označení 01, 02, 03 –XY
Odkazy na již uveřejněné části:
úvod + 01 - zde
02 - zde
03 - zde
04 - zde
05 - zde
06 - zde
07 - zde
08 - zde
09 - zde
10 - zde
11 - zde
12 - zde
13 - zde
14 - zde
15 - zde
16 - zde
17 - zde
18 - zde
19 - zde
20 - zde
21 - zde
22 - zde
23 - zde
24 - zde
25 - zde
26 - zde
27 - zde
28 - zde
29 - zde
30 - zde
31 - zde
32 - zde
33 - zde
Zde je odkaz na stažení v souboru PDF
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/3445074/sedm-stran-part-33-complet.pdf
Soubor PDF zhotovil jakop...děkuji
Úvod
Roku 2009 byl na Zemi program Hvězdné brány odtajněn již skoro všem státům. Jen s výjimkou tzv. problémových států, jako je Irán, Irák, a jiné.
Ale nyní se píše rok 2011!
IOA, která se skládala z představitelů všech zemí, které věděly o Hvězdné bráně, se potýkala s vážnými problémy a spolu s ní i celé lidstvo.
Před týdnem dala totiž rozkaz k útoku na Antickou základnu v Pegasu, kterou ovšem již okupovaly Wraithské pozemní jednotky.
Útok byl úspěšný a ze základny si lidé odnesli spoustu dat a materiálu a mezi tím vším i několik ZPM a Dronů. Ale svým útokem na sebe přitáhli pozornost Wraithů.
McKay zapojil ZPM a potopil Atlantis na mořské dno, ale Wraithové nepřestávali nad planetou hlídat.
V galaxii Ori se staví další lodě, které se mají účastnit křížové výpravy do Mléčné dráhy a nejspíš i napadnout Zemi.
V Mléčné dráze ovšem panuje chaos a lidé ztratili veškeré spojence.
Asgardé spáchali hromadnou sebevraždu a o Noxech nikdo nic neslyšel.
Tok'rové poté, co byla pomocí Asgardsko-Anitské technologie na neutrální planetě, oživena jejich královna Egérie, ukončili se Zemí veškeré diplomatické styky. Egérii si ovšem vzali sebou a zařízení nenávratně poškodili.
Zbytky Lucianské Aliance se pod novým vedením snažily o nový rozmach a všichni, kdo nedělali pro ně, byli nepřátelé.
Jaffská republika se rozpadla na tři části.
Jedna část se i s územím přidala na stranu Ori.
Druhá a nejmenší část zůstala věrna Zemi.
Ale třetí a největší část se vzdala veškerého území a žila z bezpečnostních důvodů jen na lodích. Dali si název Praví Jaffové a na planety létali jen kvůli zásobám. Pro tuto skupinu byli všichni nepřátelé. Vždy cestovaly všechny lodě na jednou, jen skok za zvědem.
Korekci provedl Dark Angel
01
V galaxii Pegasus
V konferenční místnosti se nacházel Sheppard spolu se svým týmem, Elizabeth, pluk. Caldwell a pluk.Ellis.
Sheppard se nervózně kouknul na své hodinky a zatímco Ronon chodil sem a tam, Rodneymu uklouzla otázka, kterou si kladli všichni přítomní.
„Kde se zase fláká?“ krátce na to se ale otevřely dveře a do místnosti vešel Zelenka.
„Omlouvám se, ale někdo…“ přitom probodl pohledem McKaye „…na mě hodil zkontrolování všech získaných ZPM.“
„A dokončil jsi to?“ Zeptal se pohotově Rodney.
„NE!“ odpověděl mu s velkým důrazem Zelenka.
Na což se na něj všichni podívali, ale on si jen sednul a otevřel si svůj notebook.
„Dnes je na programu: šetření energie a zásob.“ Zahájila schůzi Elizabeth.
„Šetření energie? Já myslel, že jí máme dost.“ Divil se Sheppard.
„Dr. Zelenka již zkontroloval šest modulů ZPM a jejich stav nebyl zrovna nejlepší.“ Informovala přítomné Elizabeth.
„Popravdě tři z nich jsou úplně vybité…“ začal dr. Zelenka „…a druhá polovina je pod třiceti pěti procenty.“ Oznámil Zelenka.
„Můžeme převést nepoužívané části města zpět do režimu spánku a stáhnout osvětlení.“ Ujal se slova iniciativně McKay.
„A co přenosné generátory, měly by být dost výkonné, aby zvládly podporu života a osvětlení.“ Navrhla Teyla, na což dr. Weirová souhlasně kývla hlavou.
„Nezapomínejte, že by se měly dát nějaké ZPM taky na tři sta čtyřky.“ Spíše rozkázal než navrhl plukovník Ellis. I na tohle po chvíli přemýšlení Elizabeth kývla a přesunula jednání k druhému bodu.
„Taky se nám zužují zásoby jídla. Podle seržanta Kurka máme potraviny jen na patnáct dní.“
„Můžeme vyslat tým bránou.“ Navrhl pohotově John, ale Rodney mu hned oponoval.
„Pokud jsi si nevšiml, tak nám Wraithové blokují bránu.“ Sheppard mu ale hned vpálil odpověď.
„Ale nám se taky daří aktivovat bránu“ Nato vykouknul za svým notebookem Zelenka.
„Ano, daří. Z dvaceti pokusů jednou.“
„Navíc nás blokují ze dvou planet a po náhodných intervalech bránu vypínají sami a hned na to se zadává adresa z druhé.“ Řekl McKay nepřítomně.
Po jeho sdělení se na něj všichni podívali.
„Co? Já vám to neřekl?“ divil se Rodney.
Teyla jen zakroutila hlavou a Rodney pochopil.
„Atlantis dokáže sledovat a vystopovat brány, které se s námi spojí. A já zachytil dvě odlišné adresy.“ Řekl vítězně Rodney.
„A dokážete je určit ve vesmíru?“ zeptal se pluk. Ellis.
„Proč bych to dělal?“ Divil se Rodney, který to nechápal.
„Plán B. Ty najdeš planetu a oni ji neutralizují z orbity.“ Vysvětlil mu John. A Rodneymu to konečně došlo a odpověděl na Ellisovu otázku.
„Ne, nedokážu.“
„Já jo...“ Ozval se Zelenka, „…pokud má tu adresu, tak jí najdu.“
„Ale já jí nemám, mám jen pár symbolů.“ Oznámil pohotově McKay.
„Vždyť jsi říkal, žes zachytil dvě různý adresy.“ Vystartovala po něm Elizabeth.
„Podívejte, je to složitější, než si myslíte…“ Bránil se Rodney „…Brána sebou zašifrovaně posílá svých šest symbolů a Atlantis to umí rozluštit, ale to je k ničemu, když tomu nerozumíte. Já jen zachytil šest proházených symbolů a v každé adrese jsou jiné. A já se soustředil na něco důležitějšího.“
„Důležitějšího?“ zeptal se ho zaraženě John.
„Ano, Antikové stavěly hvězdné brány a z Atlantidy dělali dálkovou údržbu,…“ vysvětloval Rodney „…stačilo se spojit s bránou a mohli jí klidně zablokovat DHD, nebo odpojit její zdroj energie na dálku či naopak zapojit.“
„Paráda, už máme i plán C“ zaradoval se na oko Ronon.
„A co, když ani jeden z těch plánů nebude fungovat?“ obávala se Elizabeth.
„Odletíte s městem dřív, než dojdou zásoby.“ Navrhl Ellis.
„Nemůžete jen tak odletět a nechat celou galaxii na pospas Wraithům.“ Protestovala Teyla.
„Je mi líto, ale Teyla má pravdu. Z technického hlediska to může být nemožné.“ Oznámil Rodney
„Tak město opustíme bránou na Zem a zapneme autodestrukci.“ Navrhl Caldwell.
„To zní jako plán Z…“ řekla Elizabeth. „…budeme se držet plánu A, a Rodney mezi tím zajistí deaktivaci sítě bran v galaxii, nebo aspoň zjistí souřadnice bran odkud na nás útočí pro plán B a plán D a Z si necháme v záloze jako pojistky.“ Jakmile Elizabeth domluvila, opustila zasedací místnost. Netrvalo dlouho a ostatní jí následovali.
John, Ronon, Teyla a skupina mariňáků se šli připravit pro misi ven.
V galaxii Mléčná Dráha
Generál Landry přišel do kontrolní místnosti a zeptal se obsluhy.
„Jaké mají zpoždění?“
„Atlantis se nám měla hlásit už před čtyřiadvaceti hodinami. Pane.“ Oznámila obsluha generálovi.
„Pane, neměli bychom vyslat aspoň Odyssey?“ zeptal se Daniel, který se v místnosti též nacházel.
„Bohužel IOA si veškeré lodě žádá v blízkosti Země.“ Oznámil mu generál.
Daniel se na chvíli zamyslel.
„Pane, pochybuji že by na nás někdo teď útočil. A navíc obranná síť satelitů je už téměř hotová.“ Ale sotva to dořekl, tak se ozvala obsluha.
„Norad hlásí kontakt. Je to Ha'tak.“
Na obrazovkách v kontrolní místnosti se náhle objevila tvář plukovníka Edemse, velitele jedné ze tři sta čtyřek.
„Naše senzory zaznamenávají nárůst energie.“ Informoval SGC pluk. Edems.
„Nabijí zbraně“ řekl Daniel.
„Jestli neodpoví na vaše volání, tak je sestřelte.“ Vydal nekompromisně rozkaz generál.
Ha'tak opravdu nabíjel zbraně a ještě dřív než se s ním stačili spojit, tak vystřelil na jeden ze satelitů okolo země. Bohužel pro Ha'tak to byl jeden z obranných satelitů, který po detekci výstřelu přešel na automatickou palbu.
Na satelitu bylo umístěno několik coil-gunů a odpalovač raket.
Střely dopadaly na jejich štít a pomalu ho nahlodávaly a rakety těsně před dopadem na štít explodovaly plnou silou, čímž pád štítů přibližovaly.
Ha'tak i nadále střílel na satelit, ale ten byl jako jeden z mála již chráněn štítem a navíc satelit komunikoval s ostatními a přivolal si na Ha'tak pomoc. Během několika vteřin pod tíhou střel Ha'taku spadnul štít a následně explodoval.
„Jak jsem říkal IOA nám nepovolí vyslat žádnou loď mimo dosah.“ Řekl generál Danielovi a odešel do své kanceláře.
V domovské galaxii Ori
Doci v paláci Ori stál před kruhem plným ohně.
„Další lodě jsou už téměř dokončené.“
Z plamenu náhle vystoupila Adria a Doci poklekl.
„Až budou dokončené, tak je pošli do té špinavé galaxie a zničte všechny nevěřící.“ Rozkázala Adria a znovu se proměnila v plamen, jen s tím rozdílem, že hned na to zmizel i on.
V galaxii Ida
Z HP se nad jednou planetou vynořila neznámá loď a hned začala prozkoumávat její povrch a přilehlé okolí.
Asi po třech hodinách ustavičného průzkumu se z HP vynořily desítky, ne-li stovky podivných lodí, a většina z nich začala okamžitě sestupovat a přistávat na planetě, která byla bohatá na přírodní zdroje a stejně tak i celá sluneční soustava. Lodě, které nepřistávaly, byly převážně vojenského charakteru a okamžitě se začaly rozestavovat do obraných pozic.
Korekci provedl Dark Angel
Tak doufám že se vám začátek povídky líbí
PS: komentáře potěší