Veškeré korekce provádí Jakop, za což jsem mu vděčný.
I. Serie
Úvod
Díl 1- Probuzení
Díl 2- Povinnosti
Díl 3- Oprava jako sešívačkou
Díl 4- Nový domov na dohled
Díl 5- První den
Díl 6- Rudý měsíc
Díl 7- Podrobný průzkum
Díl 8- První noc
Díl 9- První ranní paprsky
Díl 10- Posílení obrany
Díl 11- Nové zprávy
Díl 12- Příběhy
Díl 13- Rychlé učení
Díl 14- První kontakt
Díl 15- To není nehoda, to je Rodney
Díl 16- Následky
Díl 17- Návrat z podsvětí
Díl 18- Katastrofa na jezeru
Díl 19- Pod hladinu
Díl 20- Návrat do pekel
Díl 21- Za společně prolitou krev
Díl 22- Kvetoucí spojenectví
Mezidíl
II. Serie
Díl1- Hlavu vzhůru
Díl 2-plánování
Díl 3- Bezchybný útok
Díl 4-V obležení
Díl 5-Zrozen z ohně
Díl 6-Běh událostí
Díl 7-Záhada
Díl 8-Stargate
Díl 9-Sedmý symbol start
Díl 10-Skrz modrou louži
Díl 11-Nová rasa
Díl 12-Administrativní záležitosti
Díl 13-Ofenzíva
Díl 14-Přímá konfrontace
Díl 15-Nehostinná stanice
Díl 16-Doktorova naděje
Díl 17-Shledání
Mezidíl II
III. Serie
Díl 1-Na ostří nože
Díl 2- Kurz na orbitu
Díl 3- Nohama na Zemi
Díl 4- Uvítání
Díl 5-Sedmý symbol
Díl 6-Shledání
Díl 7-Hlášení
Díl 8-Zrození
Díl 10-Nové zjištění
Díl 9-Posily
Díl 11-Chulakské překvapení
Díl 12-Pod cizí mocí
Díl 13-Demonstrace moci
Díl 14- Nová generace
Díl 15- Z mrtvých vstání
Díl 16- Destiny end of the Road I. část
Díl 17- Destiny end of the Road II. část
Díl 18-Nákaza
Díl 3x19- Právo na život – část první
Díl 3x20- Právo na život – část druhá
Díl 3x21- Právo na život – část třetí
Díl 3x22- Návrat
Díl 3x23- Konec v nicotě
Epilog
John otevřel oči a naskytl se mu rozmazaný pohled. Hlava ho bolela, jako by se na něm někdo vyřádil sbíječkou. I když zatím pořádně neviděl, cítil svoje ruce, jak se chvějí a zároveň cítil ostrou bolest v levé noze. Trvalo několik minut, než se mu zrak konečně zaostřil a mohl si prohlédnout zranění a spoušť v místnosti.
Prvně se, ale věnoval svému zranění. Velký, dlouhý střep byl hluboko zaražený v noze, proto si sundal svoji blůzu, a roztrhal ji na části. Do kusu látky se zahryzl a poté pevně uchopil úlomek a vytáhl si jej z nohy. Ta bolest byla otřesná a málokdo by při ní neomdlel. Jakmile se ujistil, zda je rána čistá, vzal natrhané části oblečení a ránu si obvázal. Toto ošetření jej natolik vyčerpalo, že na několik minut ztratil vědomí.
Když se konečně probral a nabral dostatek sil, rozhodl se zjistit, co se vlastně stalo. O dva metry dál ležela dvoumetrová tyč, která byla kdysi částí jednoho z mnoha ocelových stolů. Během pár vteřin se k ní doplazil a za její pomoci se mu podařilo postavit. Nyní měl konečně možnost se rozhlédnout po okolí. Až teďka si všiml, že byl v místnosti s křeslem. Bohužel klenot byl poškozen, nebo lépe řečeno byl zničen. Křeslo bylo rozlomeno a opěradlo se povalovalo na druhé straně místnosti.
„Sakra!“ Řekl si pro sebe John a za pomoci ocelové tyče se vydal prozkoumat jiné místnosti. Cestou do skladiště procházel chodbou, která měla výhled z okna. Ale bohužel se nacházel ve věži na okraji města a výhled měl pouze na část mola a také na hyperprostorové pole. Ovšem všiml si podstatného rozdílu. Už jen z pouhého pohledu se zdálo, že město letí daleko rychleji, než by zvládly jeho motory.
Sice to byl úžasný pohled, ale John pokračoval ve svém průzkumu i přes ohromnou bolest. Šel dál chodbou a poté se vydal za roh, za nímž byly vylomené dveře. John se protáhl skrz škvíru a na druhé straně se mu naskytl velmi zvláštní pohled. Nacházel se ve velkém sálu, kde konečně viděl nějaké lidi. Ihned se rozhodl dobelhat k nim, když narazil do silového pole.
„Co to sakra je?“ Řekl pro sebe a nyní se pořádně rozhlédl. Konečně si všiml, že to silové pole mu dělá jakýsi tunel skrz celou místnost. John neměl na výběr a vydal se cestou dál. Postupoval sice pomalu, ale když prošel několika chodbami, tak konečně objevil transportér. Došel k němu, otevřel dveře, ale najednou uskočil, protože v transportéru byla žena v bílé róbě.
„To je můj obraz tak ošklivý, že se tak lekáš, Johne Shepparde?“ Řekla žena.
„Ne to ne, ale na Atlantis sem vás ještě neviděl, a jste první, kdo se ve městě hýbe a nachází se v tunelu.“ Odpověděl jí Sheppard.
„Znáš mě nejlépe z těchto lidí. Já jsem holografický obraz umělé inteligence Atlantis.“ Odpověděla žena.
„Toto město má spoustu programů, ale nemá vlastní inteligenci.“ Řekl Sheppard.
„Ne, to nemělo, dokud se Janus jakožto povznesená osoba nenapojil do systémů a neupravil programy.“ Vysvětlila žena.
„Aha, tak předpokládám, že to díky tobě jsem jako jediný při vědomí a vůbec celé město je v pořádku.“ Řekl Sheppard.
„Ano to je, upravila jsem protokoly štítů a propojila ji se stázovými systémy. Tebe jsem jako prvního probudila a vytvořila ti trasu do kontrolní místnosti. Po zničení křesla se základní ovládání letu se přesunulo právě tam.“ Řekla Atlantis.
„A co mám udělat já?“ Zeptal se Sheppard.
„Musíš z databáze vybrat vhodnou planetu a poté opravit technickou závadu v rozvodové místnosti.“ Odpověděla Atlantis.
„Aha, a jakou závadu?“ Položil další otázku John.
„Dvě ZPM byla vypojena díky bezpečnostním protokolům.“ Řekla Atlantis a její hologram ženy se rozplynul.