Jelikož včerá byl svátek a já jsem sem nedal tento díl, proto jej dávám dnes. Za korekci děkuji Andriel
7. díl) Michael
O‘Neill: „Pane Coolidge, doufám, že si uvědomujete, jaké nebezpečí hrozí naší planetě, protože na té nové základně, kde velí plukovník Reynolds, byla nalezena Apoffisova mateřská loď, která byla dost silná a mohla soupeřit i s našimi bitevníky! Proto je důležité eliminovat co nejrychleji Luciánskou alianci alespoň v blízkosti naší planety.“
Coolidge: „Já si myslím, že Luciánská aliance není náš problém.“
Landry: „To je takový pako, jako svět neviděl! Bude nám tady tvrdit, jak to není náš problém s tím, že Luciánská aliance je na postupu a mi nemáme moc prostředků, jak ji snáze zastavit!“
Coolidge: „Co prosím? Tohle si vyprošuji.“
Landry: „Se nedivím, ale každý zapojený v programu brány ví, že Luciánská aliance na nás útočí bez ustání, a vy nám řeknete, že to není náš problém.“
Ross: „Už se nedivím, když mě bratránek přizval do programu, a potom jsem se s ním bavil o IOA, tak říkal že tam jsou většinou lidé chtiví moci a dost, jak se to nejlíp řekne? Jo už vím praštění, škoda že tu není Christmas.“
O‘Neill: „Chci aby si mi Barney pomohl se svým týmem s nejbližším útokem na jednu ze základen v okolí Země.“
Po argumentu pana Rosse byl už Coolidge ticho, a už si svoje názory si nechával pro sebe neříkal svůj názor. Byl tak uražen, že se po další hodině sbalil a odešel.
Po hodině a půl
Woolsey: „Tak, a máme zde ještě dvě věci na probrání. Díky tomu, že máme nyní dostatek surovin, bychom mohli postavit novou třídu lodí.“
O‘Neill: „Pane Woolsey, nemáme ani plány lodě a nemáme ani dok pro tuto loď.“
Woolsey: Máme naplánovanou stavbu celkem šesti lodí třídy Daidalos, ale chtělo by to novou třídu lodí. Víte, něco jako vlajková loď.“
O‘Neill: „Na tuto práci bych se vší skromností navrhl plukovníka Carterovou.“
Woolsey: „To beru, druhá věc je ta, že musíme umístit nové doky na této planetě. Nevadská poušť není zas tak moc velká na takový počet lodí. Proto navrhuji dát nové doky pro 304ky do Viktoriiny poušti v Austrálii, tamtéž vybudovat další nový dok pro tu novou BC/DCS305. Další oblast, která připadá v úvahu, je Sibiř.
Landry: „Tři doky v Austrálii plus jeden na třista pětku na Sibiři pět doků pro třista čtyřky a nějaké ty sklady k oběma plánovaným základnám. Na Alphě staví dva doky a další základnu. K tomu všemu v Nevadě ještě jeden dok na třista pětku.“
Woolsey: „Souhlasím, jen jak je na tom ta disruptorová loď?“
O‘Neill: „Špatně, je ve čtvrtině stavby a dělníci se střídají na tři směny. Neustále se na ní pracuje, ale stavba nepokračuje očekávaným tempem.“
Woolsey: „To je škoda, potřebujeme se dostat na tu planetu dřív, než na ni zaútočí celá flotila wraithů.“
O‘Neill: „Problémů máme několik, zatím se nám nepodařilo navázat spojení s cestovateli, což je dost důležité. Jakmile budou unesení Athosiané nalezeni, budou přesunuti na Asuras, kde jsou celkem tři neobydlené kontinenty. To vše hned poté, co bude planeta obsazena našimi a cestovatelskými silami.“
Woolsey: „Já vás chápu generále, ovšem musíme co nejdříve obsadit planetu replikátorů, a poté se vrhnout na očišťování Mléčné dráhy od Ashenů a Luciánské aliance.“
Woolsey: „IOA se shodlo, že do Pegasu si můžete vzít celkem sedm lodí a Appofisovu mateřskou loď k tomu. Ovšem mateřská loď Appofise projde před tím úpravou, při které jí přidají asgardské zbraně a hyperprostorové motory. K tomu všemu na ní přibude asgardský štít a railguny. Tuto práci bych svěřil doktoru Leemu.“
O‘Neill: „Smělý plán, ale souhlasím. Celé operaci v Pegasu bude velet plukovník Carterová z můstku Daidala.“
Woolsey: „Dobrá, tedy vše co jsme chtěli probrat tak jsme probrali, tímto bych tuto poradu rozpustil.“
Nikdo nic nenamítal a celé zasedání bylo rozpuštěno. O‘Neill se ještě chvíli dohadoval s Barneym, kdy konečně nastoupí on a jeho tým do aktivní služby, a nakonec se dohodli, že to bude za dva týdny. K dispozici ke svým operacím dostanou jeden upravený Alkeš a ještě jednoho pilota. Barney ještě požádal Jacka, zda by si jeho tým mohl vyzkoušet střílet z nepřátelských zraní. Na to mu Jack odpověděl, že si je mohou vyzkoušet v SGC a případně si ke vzít i na mise.
Poté se už všichni rozešli, a šli za svými povinnostmi nebo domů.
O dva dny později, stanoviště Alpha, jedna z několika mála pouští
Doktor Roggers volá plukovníkovi Ferettimu s tím, že se jim podařilo konečně opravit poslední z pětice Hataků, které byli ukořistěny během bitvy nad tímto stanovištěm.
Feretti: „Výborně, ihned si sbalte věci a vydejte se na stanovitě Gama, tam je několik lodí, které bude potřeba dokončit, ale vaším cílem bude nainstalovat asgardské zbraně a štíty na Appofisovu mateřskou loď.“
Roggers: „Dobře, vezmu si pár vědátorů a několik techniků. Budu je tam potřebovat a nevím, kdy se vrátím, protože goauldská a asgardská technologie se nemá moc ráda.“
Feretti: „Hlavně už jděte, a upravte tam taky hyperpohony, aby se do čtyř měsíců dostala tato loď k Atlantidě! Feretti konec!“
Roggers: „To bude zajímavý, ale doufám, že se brzy dostaneme do bodu, kdy bude štít i zbraně fungovat na sto procent.“
O tři hodiny později odešel tým doktora Roggerse na stanoviště Gama. Toto stanoviště bylo obrovské a velice se podobalo SGC.
Tam se setkali s plukovníkem Reynoldsem, který převzal velení této významné základny.
Reynolds: „Doktore Roggersi, vítám vás na stanovišti Gama, váš tým si vezme na starost asgardský štít a hyperpohon. Doktor Felger si vzal na starost zbraně.“
Roggers: „Plukovníku, jsem rád, že to tak dopadlo, jen potřebujeme vlastní ubikace a několik místností, kde by se daly vytvořit určité krystaly.“
Reynolds: „Není problém, doktore. Tady seržant vás zavede na ubikace. Zatím nashledanou.“
O několik minut později se dostaví doktor Bill Lee, který okamžitě začne pracovat na dosud volných hyper motorech.
20.8.2009 Atlantida
K Atlantidě se blíží osamělý wraithský křižník, který nepilotuje nikdo jiný než jedna z hlavních postav našich nepřátel v galaxii Pegas, zdroj mnoha potíží z jednoho nevydařeného experimentu. Nikdo jiný než hybrid zvaný Michael.
Na Atlantidě zvoní poplach a Sheppard se v běhu připojuje k Rodneymu, Rononovi a Carterové. Nikdo z nich neví, co se děje, jen vědí, že je Radek volá do operačního a je to moc důležité.
Všichni čtyři přiběhnou do operačního a Radek je okamžitě pošle do zasedačky. Tam jim Radek vysvětlí, co se děje. V době, kdy byli ve městě replikátoři, posílili senzory Atlantidy tak, že byla schopna identifikovat, kdo je na palubě nepřátelského plavidla. Radek pro jistotu použil biosenzory. Ty ohlásily, že paluba křižníku je plná hybridů a lidí, nikoliv wraithů.
John: „Myslíte, že na palubě jsou Athosiané?“
Radek: „Je to více jak pravděpodobné.“
Rodney: Hmm, tak to může být hodně špatné.“
John: „Jo neříkej, to by mě nenapadlo.“
Sam: „Zavolejte Caldwella a Ellise, budem je teď potřebovat.
Po několika minutách přijdou oba vysoce postavení důstojníci a začnou se ptát co se děje. Po několika minutách se jich Carterová zeptá kolik mají třista dvojek.
Caldwell: „My máme celkem čtrnáct letuschopných strojů. K tomu máme v druhém hangáru, který slouží pro zásobování, jednu lehce poškozenou a druhou neopravitelnou třista dvojku. Technici momentálně pracují na zprovoznění patnácté třista dvojky za použití nových dílů.
Ellis: „My máme k dispozici šestadvacet třista dvojek, ostatní jsou poškozené nebo zničené.“
John: „To nám dává celkem čtyřicet stíhaček na boj se šipkami. Jestli jsou na palubě Athosiané, a my víme, že jsou, tak to nám dává výhodu v boji s hybridy.“
Caldwell: „Nechce se mi zbytečně obětovat několik pilotů. Kvůli tomu, že na palubě je zbytek této civilizace.“
Sam: „Kdy má doletět ten křižník?“
„Za dvě hodiny, pokud neudělá přestávku,“ odpověděl Radek
Sam: „Dobrá tedy, neničte ten křižník, ovšem jak bude vypouštět šipky, snažte se je zničit pomocí railgunů a pokud to bude nezbytné, ať se zapojí i třista dvojky.
Během toho, jak se budou zavírat vrata hangáru, přistane deset Jumperů s mariňáky a několika týmy na palubu křižníku a ten následně obsadí. Prioritou je omráčit hybridy, co dříve bývali athosiané, a ostatní zabít. Hlavním cílem je získat Michaela a dát ho Toddovi ke svačince. Za to, co Michael udělal, si nic jiného nezaslouží.“
John: „Jistě vejdeme tam, vystřílíme co se dá, a potom zmizíme.“
Sam: „Tak jednoduché to nebude.“
John: „To já vím.“
Caldwell: „Sam, co kdybychom zavolali na Zem a požádali o pomoc Postradatelný, teď mají být v SGC.“
Sam: „To není špatný nápad, jestli všichni souhlasíte s mým plánem, neničte ten křižník jen mu zničte hypermotory a zbraně, a teď už rozchod a já si musím zavolat.“
Carterová jde ze zasedačky do operačního a za chvíli komunikuje s generálem Landrym skrz mezigalaktický most. Ten jí oznamuje, že pan Ross přijde během hodiny na Atlantidu s celým svým týmem. Před bránou na ně čeká podplukovník John Sheppard s Carterovou. Těsně před odchodem zSGC je informoval Landra tým postradatelných o co přesně jde.
John: „Zdravím, jsem podplukovník John Sheppard a jsem zde velitelem vojenských jednotek, vyžádali jsme si vás kvůli tomu wraithskému křížníku.
Barney: „Zdravím, kdy asi začne akce?“
Carterová: „Zdravím, jsem plukovník Carterová, velitelka této základny. Nyní už se čeká jen na nepřítele a ten zde bude už brzy. Doufám, že jste již připraveni na akci?“
Barney: „Náhodou ano, ale nevíme kolik jednotek proti nám bude stát.“
John: „Tak necelá tisícovka, můj tým se akce také zúčastní spolu s třiceti mariňáky. Prosím rozdělte svůj tým na dvě části, loď je docela velká. O něco větší než náš křižník.“
Barney: „Děkuji za informaci, a co se týče další věci, tak velitelství vám posílá další rozkazy, tady vám je předávám. A nějaké vědce máte poslat na stanoviště Alpha nebo Gama, potřebují pomoci doladit několik lodí třídy Hatak a nainstalovat na ně asgardský štít, a několik asgardských zbraní.“
Carterová: „Dobrá, pošleme doktora Kavanagha a několik vědců na stanoviště Gama.“
Luna: „A já si myslela, že tu máte docela klid a ne tolik nepřátel.
Christmas: „To sem teda zvědav jak toto dopadne.“
Caesar: „Ať to dopadne jakkoliv, dokončíme to spolu.“
Po těchto slovech zavedl John všechny členy Postradatelných do hangáru. Tam už čekal nažhavený Ronon a několik týmů mariňáků. Ronon si vzal na tuto misi svou starou koženou mošnu, kterou měl momentálně opřenou o jeden Jumper. Jako úrimární zbraň si vzal pušku G36. Bylo rozhodnuto, že akce se budou účastnit i týmy z Daidala a Appola. Ty zde přibyly během následující půlhodiny.
O půl hodiny později Atlantida
Z Atlantidy odstartovala většina Jumperů a ty zamířily ke křižníku, který právě vystoupil z hyperprostoru. Caldwell čekal, dokud se neotevře hangár a z něj vylétnou nepřátelské šipky. Mezi tím se piloti připravovali na boj. Třista dvojky čekaly na startovací dráze a několik jich ještě provádělo předletovou přípravu.
Jumpery byly již u wraithského křižníku, a z ničeho nic vylétlo několik desítek šipek. V tu chvíli se odmaskoval Daidalos společně s Appolem a započali pálit přesně mířené rány do hloučku šipek.
Michael: „Vypusťte všechny šipky!“
Caldwell: „Kleinmane, zničte jim hyper pohon!“
Kleinman: „Už se na tom pracuje,“
Z Daidala vylétly dva asgardské paprsky a zasáhly motory a hyperpohon. Appolo se přidalo a railguny pálily na motory. Ty se po nějaké chvíli odtrhly a letěly jiným směrem než křižník. Mez tím, co vyletěla poslední šipka, přistály zbývající Jumpery do hangáru.
John: „Dámy a pánové, týmy mariňáků které zde zůstanou jsou následující: 5,8,9,10 a 15. Tyto týmy zabezpečí všechny Jumpery. Dejte je prosím do kruhové formace. A pozor, nesmíme přijít ani o jeden z Jumperů. Už tak jich máme málo.“
Ross: „Thorn, Smilee a je jednička, Christmas, Galko a Luna je dvojka, Caesar, Gunnar, Toll a Dog jsou trojka. Trench, Yang a Mars jsou čtyřka.“
Všechny týmy se vydaly na pozice. Týmy které byly určeny k obraně, postavily kulomety mezi Jumpery, a začaly připravovat obranu. Devátý tým mariňáků přinesl nějaké krabice, které postavili před kulomety. Mezi tím zbytek SGA-1 pomalu postupoval vpřed za asistence Postradatelných. Rodney šel tak nějak uprostřed a rozhodl se, že zaučí Thorna do tajemství wraithské technologie.
Thorn: „Víte toho hodně doktore McKay, ale zajímalo by mne, z čeho jsou ty stěny?“
Rodney: „Ty stěny jsou živé, je to wraithský pancíř. Wraithové nemají naštěstí štíty, protože jejich lodě jsou organického původu. Proto mají zde všude přítomný sliz a tak podobně. Ovšem místo štítu mají regeneraci.“
Thorn: „Zajímavé, doktore.“
John: „Rodney, dokážeš se napíchnout do toho jejich systému: Nelíbí se mi, že jsme tu tak na ráně.“
Rodney: „Jasně, bez problému, jen zaučím Thorna jak se to dělá, takže to bude trvat trochu delší dobu.“
John: „Jasně Rodney, tak si pohni.“
Rodney se začal vrtat v konzoli. Najednou vše pohaslo a poté na několik minut přestala svítit světla. Po několika minutách se s nimi spojil Caldwell.
Caldwell: „Shepparde jak to u vás vypadá?“
Sheppard: „Rádi bychom věděli, co se stalo, a jak to, že máme s vámi spojení?“
Caldwell: Jaksi jsme to přehnali, a ten křižník na kterýmjste jaksi nemá motory.“
Sheppard: „Děkuji, takže budeme nuceni prozkoumat místnost za místností.“
Poté se družstva vydala na cestu, kde prohledávala místnost za místností. Na prvním rozcestí se rozdělili na dvě skupiny. Zde se jedním směrem vydala SGA-1, P1 (Postradatelní jedna) a P4. Druhým směrem se vydal první tým mariňáků, se zbytkem Postradatelných. Po nějaké době obě skupiny narazily na první odpor. Lornova skupina zatím žádné rozcestí nezaznamenala, a postupovala dále.
Ronon: „Kryjte se!“
V okamžiku se rozpoutala palba ze všech dostupných zbraní. Jeden výboj ze stunneru zasáhl zbraň Smileho, a tomu zbývala už jen pistole. Ronon mu hodil svou G-36 a sám se vydal do chodby. Zde pálil hlava nehlava do všech hybridů, kteří byli nadosah. Po chvíli ustala palba ze strany Postradatelných, protože se obávali, že by zranili i Ronona. Ronon se mezi tím vším dostal k nepřátelům na dosah svého meče. Neváhal ho použít a ihned ho také použil. Prvnímu hybridu usekl jen hlavu, zatímco druhého rozpůlil od ramene po pas a třetího už probodl. Mezi tím doběhl Christmas se zbytkem Postradatelných, a neváhal použít svoje nože. Stejně se zachoval i Dog, který už za tento den spotřeboval polovinu nožů. Nakonec se na Zemi váleli tři pozemšťané a kolem dvaceti mrtvých hybridů.
Dog si poté šel vzít svoje nože, protože už téměř žádné neměl. Stejně se zachoval Christmas, kterého mrzelo, že ty svoje má, stejně jako Dog, nové.
Ronon: „Vidím že vy dva umíte dobře házet s noži.“
Dog: „Jsme ti nejlepší.“
Ronon: „Jak skončí tato bitka tak si dáme závody, co vy na to?“
Christmas: „To není špatný nápad.“
Dog: „Dobře, platí, ale ten, kdo prohraje, platí pivo.“
Ronon: „No, já nemám peníze, ale nepochybuji o tom, že bych vyhrál.“ (vyhraje)
Christmas: „Počkej, to ti za celou dobu nedali, žádný peníze, ani tak něco?“
Ronon: „Já sem peníze nepotřeboval, nosím jen to, co mám u sebe nebo na sobě již několik let.“
Christmas: „Aha, tak potom to proberem až po misi.“
Ronon: „Jo, tak jdeme,“ a vzal svoji milovanou zbraň opět do ruky.
Barney: „Přestaňte žvanit a jdeme!“
Po půlhodině dorazili na můstek křižníku, který byl značně zdemolován. Ani zde se to neobešlo bez boje. Michael tam okamžitě poslal celou jednu četu svých oddaných hybridů. Věděl, že se zde rozhoduje o jeho bytí, proto na jednom z mála funkčních terminálů nechal převést všechnu energii do regenerace trupu a motorů. Tiše doufal, že se dokáže zachránit, ale to nebylo jisté.
Všichni Athosiané byli v hibernačních kójích a ve vězení.
Týmy postupovaly dále do nitra lodi, zatímco Barneyho tým se ocitl pod útokem té čety, kterou vyslal Michael. Strhla se rychlá palba, a pulzy ze Stunerů se křížily s kulkami, které zasahovaly hybridy. Nábojnice padaly k zemi, až nakonec hybridi po zdlouhavém boji započali s obsazováním můstku. Vzhůru zůstal jen Barney s McKayem. Po další půl hodně už oba leželi svázaní na zemi a byli v bezvědomí.
Naštěstí se blížil John s Rononem a několika týmy mariňáků z Daidala.
Týmy, které vedl Lorne, postupovaly dále, až nakonec narazily na jednotky, které vedl Michael. V jednom okamžiku se rozpoutalo hotové peklo, týmy z Daidala na tom nebyly zrovna nejlíp, několik hybridů se jim dostalo do zad a začali nemilosrdně ničit všechny členy expedice co byli na lodi. Lorne během malé chvilky dostal již třetího hybrida, když ho jeden z hybridů trefil do nohy. Lorne nato udělal ladnou rybičku a rychlou dávkou zastřelil pět hybridů. Jeden z mariňáků zařval, že jich tu mají moc, že se musí stáhnout.
Mariňák1: „Je jich tu moc, musíme se rychle stáhnout!“
Mariňák2: „Nemáme kam, musíme vyčkat na příchod posil!“
Mariňák3: „Daidale! Tady SGDA3 žádáme okamžitý příchod posil! Napadli nás z obou stran a nemáme se kam stáhnout!“
Caldwell: „Jak dlouho asi vydržíte?“
Mariňák3: „Nejdéle pět minut, pane, je nás tu šest, podplukovníka Lornea před malou chvílí omráčili, on však stačil zabít dalších pět hybridů, pane!“
Caldwdell: „Rozumím, pošlu vám tam SGDA1 a SGAP1,2 a 3, očekávejte je do pěti minut!
Mariňák3: „Rozumím, konec!“
Mariňák to oznámil ještě veliteli, že do pěti minut by měly přijít posily, pozvedl svou M4A1 a začal opět střílet do hybridů.
Michael: „Doufám, že všichni Athosiané jsou ve vězení a ti, co se stali hybridy, jsou uvězněni ve stázových komorách.“
Michaelova pravá ruka: „Přesně jak jste si přál, tak jsem to i vykonal. Všichni nepotřební jsou ve stázi a tak podobně.“
Michael: „Tak to se mi líbí, budou mít jistě potíže s přeměnou, škoda jen, že se k těm datům jen tak nedostanou.“ a začal se hrozivě smát ač byl sám postřelen.
Hybryd1: „Pane, dlouho se neudržíme, týmy, co zaútočily na můstek, jsou téměř zničeny a ti, co přežili, budou brzo pobiti, je čas, abyste se evakuoval!“
„Děkuji vám za vše, snažte se jich pobít co nejvíc, já se postarám o to, abych vás pomstil, nyní jděte a zabte jich co nejvíce!“ řekl Michael a odešel k jednomu skrytému hangáru.
Mezitím Sheppard běžel z můstku za prchajícími hybridy, kterých nyní nebylo málo. Sheppardovi došla munice a začal používat svou devítku. Ronon byl očividně ve svém živlu, a hodil svou hračku Johnovi, který ji neváhal použít. Sám ovšem tasil svůj meč, kterým rozsekával vše, co bylo před ním.
Nakonec mu stačil jen Sheppard, který s Rononem trénoval přespolní běh.
Ronon se neotáčel a používal jen své instinkty. Během toho všeho, co se okolo něj dělo, se objevilo až mnoho hybridů, kteří díky Rononovi přišli o ruku nebo jinou končetinu těla. Sheppard nadával, že Rononova zbraň nemá téměř žádnou energii, a proto ji schoval a tasil opět svoji devítku. Tou zamířil a neomylně na jednu ránu zastřelil nejbližšího hybrida. Munice mu pomalu docházela, když se objevily týmy mariňáků, které doběhly Shepparda a Ronona. Při tom všem se utkaly s několika skupinami hybridů.
Lorne a několik týmů z Atlantidy byli obklíčeni a stále bojovali, nyní se kousek od nich objevily týmy z Daidala a Appola. Během několika následujících minut byly hybridi útočíce ze zadu na Lornovu skupinu pobiti, mnozí další se rozletěli na několik částí díky velkému účinku granátů. Zbylí hybridi se pokusili zaútočit na hangár, kde bylo stále ještě několik týmů s Jumpry.
Michael se pokusil dostat k hangáru a ten obsadit. Ovšem to, co nečekal, se stalo skutečností. Ze všech žijících hybridů jich zůstalo nějakých padesát, zbytek padl, nebo byl zajat. Michael neváhal a zaútočil na hangár, ovšem nepočítal s tím, co se nyní stalo. Jednotky, které byly v hangáru, opětovaly palbu a dalo se říci, že to, co udělal Michael, snad není pravda. Na Michaelovi hybridy se snesla tak silná palba, kterou nikdo z nich neočekával. Lidé pálili z M60, M249, M4A1-3a k tomu všemu se z jejich strany barikády ozvaly salvy z M16tek a P90tek.
Michaelovi se najednou před očima odehrál v rychlosti celý jeho život , vzpomněl si, že stejně jako Todd, tak on spolu s Toddem, byli jedni z nejstarších Wraithů ve vesmíru, jak spolu bok po boku bojovali proti Lanteanům a jiným wraithům, že to byli oni dva, kdo vymysleli, jak vypnout replikátory, a poté si vzpomněl na Atlantidu, kterou tak nenáviděl. Během několika pár vteřin nato zemřel roztrhnut granátem z jedné M4.
Během několika dalších dnů lidé prohledali všechen prostor křižníku a rozhodlo se, že onen křižník opraví, a poté s ním přistanou na pevnině. Kde budou zatím do stáze uvedeni všichni hybridi, které se expedici povedlo zachránit od jisté smrti, a pokusí se je vrátit do původního stavu.