1. dle tvého soudu v Pegasu žije/žilo jen 5 100 000 lidí, což je dle mě na celou galaxii velmi málo (vis Sateda.. ta relativně nedávno měla velkou populaci), ale dejme tomu.. Wraithové to tam krouhali velmi dlouho a celkem pravidelně... i když se mi to nezdá..
dále tedy píšeš, že 1 miliarda v MD + 7,5 miliard padlých na zemi..
pokud se jejich útok zaměřil jen na zemi, tak fajn, ale má to problém:
Počet lidí k 19.7.2015: 7,257 miliardy tedy +- pár tisíc...
Podle těch nejodvážnějších odhadů nás bude v roce 2040 10 miliard, ale většina modelů ukazuje na devět miliard.. a černá prognóza je, že to bude 8 miliard a poté bude populace stagnovat a klesat..
Takže i kdyby nás bylo 10 miliard tak nás na zemi zbyde 2,5 miliardy což odpovídá zhruba roku 1950. a Pokud nějakou civilizaci takto rozsekáš, tak potrvá dlouho než se vzpamatuje.. spíš bude následky této pohromi dál upadat ještě několik let, než se začne zvedat (pokud vůbec) a nějaké lítání po galalxii by bylo hodně hluboko pod čarou priorit..
nehledě na to, že se nebojím populaci MD přiblížit k 1 biliónu inteligentních tvorů.. a klidně i víc (můj názor).
dodatek:teď jsem si všiml, že píšeš
Potom co Wraithy dokončily sklizeň na Zemi, tak ve starých atomových bunkrech, které zůstaly z období studené války. Které jsou po celé Zemi, tak v nich přežilo celkem 85 697 lid
je to hodně málo, na to, aby za pár let mohli dělat na nějakým generátoru.. tohle je dle mě velká chyba v příběhu...
pokud bys teď okamžitě z nějakého důvodu vyhladil většinu naší populace, tak rozhodně nebudeme plýtvat zdroji na stavbu generátoru, kterej nepotřebujeme, protože máme ověřenou technologii, která dokáže vyrobit více energie než potřebujeme.
Musí se jako první obnovit civilizace. A Pokud přetrvává strach z nepřítele, tak stejně nebudeš vyvíjet energetický zdroj (nebo něco jiného), ale nacpeš vše co můžeš (ne to co máš, ale to co můžeš) na stavbu toho co už umíš a pak možná až se zajistí přežití, tak budeš zkoušet nové věci.
85 tisíc lidi.. někdo musí pěstovat suroviny, aby z nich jinej mohl dělat potraviny. Někdo musí těžit, aby jinej mohl zpracovávat a další vyrábět a pak někdo kdo obnoví infrastrukturu. Popřípadě někdo musí recyklovat materiál, kterého je všude spoustu. A hlavně slovy komandéra Williama Adami a snad i prezidentky Laury Roslinové: "Je načase dělat děti!" a to je fakt.
Mimochodem odhaduje se, že roku 1800 (tedy 215 let zpět), nás byla 1 miliarda (tedy zhruba o 999 miliónů 914 tisíc víc, než píšeš, že přežilo) + samozřejmě uprchlíci, ale pochybuji, že jich je nějak hodně.
4. 2033 - 2035 přiletěli s tím, že chtějí mír 2039 již mají 8 lodí. za šest let velkej pokrok a hlavně rychlej.. i kdyby měli loď, tak pochybuji že 8..
2020-2024 – Cestovatelé jsou přestěhování na M35-117, kde si staví základnu a je jim umožněn přístup k nejnovějším technologiím. Plukovník Carterová se vdává za generála Jacka O'Neilla a následující rok se O'Neillovým narodila jednovaječná dvojčata kluk a holka. Později dostaly jména Tony a Alexis. Sheppard se pravidelně schází s Larrin a v roce 2022 mu porodila kluka Lukase.
nejsem si jist (to ať posoudí někdo jinej) tak předpisy v armádě toto neumožňují..
Ještě mi z první ságy nesedí, to že maj najednou Wraithové neomezenej přístup k ZPM další části jsem jen letmo prolétl..
22.11.2039 – Wraithy zahajují útok na M35-117, která je střežena Wraithsko-pozemsko-asgardskou flotilou. Která čítá 25 WBC 304, 45 mateřských úlů, 90 křižníky, 12 BC 304, 5 BC 305 třídy Zeus, 3 BC 306 třídy Valkýra, 8 lodí Třídy O'Neill a dvě antická města. Proti nim stála flotila s 280 loděmi které byly napájeny ZPM. V bitvě o planetu M35-117 je díky spojeneckému úsilí zničeno 120 wraithských lodí, ale za cenu straty 172 lodí. Po této kruté bitvě kdy je Wraithsko-pozemsko-asgardskou flotila poražena, jsou tak nuceni se stáhnout do galaxie Ida. Do galaxie Ida letí - 4 BC 304, 5 BC 305, 3 BC 306 a dvě antická města.
tudíž minimálně 280 ZPM co se někde váleli
btw: co je to ta wraitsko pozemská... flotila, proč na naší straně jsou wraithové, nebo jak jsme získali jejich lodě?
další chyba je:
Do naší sluneční soustavy přilétá obrovská Wraithská flotila, následně na to je odtajněn program Hvězdná brána a je zahájena nouzová evakuace na stanoviště Beta. Pomocí lodí BC 304. O měsíc později Wraithská flotila začíná útok na Zemi
nač přiletět do naší soustavy, dát nám měsíc na přípravu obrany a abychom mohli utéct přes bránu a navíc sledovat jak lodí odvážíme uprchlíky.
máš tam dost nesrovnalostí, pokud bys to uhladil, nebo pokud s nimi počítáš (tudíž to nejsou chyby), tak ano supr... ale nelze nic hodnotit.. to co jsi sem dal je jen souhrn tvých vlastních nápadů a myšlenek. Na nějakej soud si počkám na povídku..
btw: našel jsem tam dost odkazů na různé seriály, filmy, ...
(=> to není chyba)
btw: opět doufám, že tě to nikterak neodradí. Věřím, že je lepší znát chyby a poučit se z nich, než je dělat dál a dál .-) a navíc. Kdo nic nezkusí, nic nezkazí, takže pokračuj.
edit: za případné chyby se omlouvám .-)