Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Stargate Odyssey Postavy & Historie války s Ori

Postavy & Historie války s Ori

diskuze k tomuto psanému spin-off

Odeslat nové téma Odpovědět na téma
Příspěvek 15.5.2007 14:21:10
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvky: 104
Bydliště: Okres Frýdek-Místek
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Obrázek

Od tvůrců Lapiduch's SG-Game, Stargate Webgame, Battlestar Acropolis, Czech Quest, Stargate Portmolior a Náhodné setkání (SG-Crossover) přichází další masterpierce ;-)

Rok po vítězství spojených ras nad armádami Ori. Dva roky po zveřejnění existence hvězdné brány. Největší odysea lidstva na jeho cestě ke hvězdám bude udusána pevnými botamy křižáků vedených Goa'uldy. Poslední a největší test pozemšťanů začíná.


Kapitán Robert Theodore Pierson
Earth Joint Fleet

Obrázek

- Velitel Odyssey, čtvrtý v řadě
- Věk: 38 let
- Národnost: USA
- Autoři: Dragon Lord a Raynor
- Představitelem je Michael Vartan

Nevrlý, sarkastický, neustále nespokojený a věčně kouřící velitel Odyssey. Pierson v hodnosti majora prošel na palubě USS Freedom všemi důležitými bitvami Válek s Ori, nečekal tedy, že rok po válce dostane velení nad nejstarší lodí flotily – legendární ale starou Odyssey.

Robert nikdy nebyl v kariérou v armádě spokojený, a to i přesto, že jeho rodina má dlouhou vojenskou tradici. Právě proto zřejmě nemá příliš velké ambice ani nemá v oblibě kohokoliv z posádky.



Poručík Curtis 'Gummy' Wrigley
Earth Joint Fleet

Obrázek

- Velitel Zelené letky na Odyssey
- Věk: 28 let
- Národnost: Australská
- Autoři: Johny Idler a Raynor
- Představitelem je Ian Somerhalder

Přemýšlivý a duchem anti-militaristický pilot F-302, občas tichý a občas romantik. Do hodnosti poručíka a velitele se dostal díky dvouleté službě během války, na kterou si stále nese neblahé vzpomínky. Volací znak ‚Gummy‘ dostal po druhém sestřelu. Neoplývá zrovna velkým respektem ani sebedůvěrou.

Curtis vstoupil do australského letectva dobrovolně, od mládí byl totiž fascinován létáním. Netušil, že během dalších dvou let bude světu odhaleno tajemství hvězdné brány a to rovnou během mimozemského útoku. Netušil, že ho jako pilota bude čekat boj o holý život. A nyní, na palubě Odyssey, netuší, že jeho boj zdaleka nekončí.



Specialistka Liu Yulan <Liou Jü-lan>
Joint Stargate Command, výzkumná sekce

Obrázek

- Lingvistka mise Roddenberry One
- Věk: 29
- Národnost: Čína
- Autoři: Raynor a McBeck
- Představitelkou je Min-seo Chae

Liu je požitkářka, kariéristka, s trvalými vztahy si neláme hlavu a do mise se dostala z velké části díky protekci rodičů. Ovládá pět jazyků a jejím původním úkolem mělo být prozkoumávání mimozemských manuálů a literatury. Po událostech pilotní episody Nightfall bude muset nicméně převzít mnohem složitější úkol jako členka diplomatického týmu. Liu rozhodně není na podobný druh odpovědnosti stavěná.

Ačkoliv se narodila v Číně, ideály komunismu jsou ji vzdáleny. Jako dcera režimních prominentů měla otevřené cesty kamkoliv se ji zachtělo, včetně Pekingské univerzity. A později také SGC a JSGC. Snadný život ji ovšem dále nepomůže, protože pokud se ocitá v bojové situaci, často doslova panikaří.



Dr. Radek Zelenka
Joint Stargate Command, výzkumná sekce

Obrázek

- Vedoucí astrofyzické sekce Mise Roddenberry One
- Věk: 44
- Národnost: Česká
- Napsán: Bradem Wrightem, snad…?
- Představitelem je David Nykl

Občas mírně zmatený, vždy však brilantní vědec s mnohaletou zkušeností z Atlantis i Odyssey. Zpočátku má za úkol rutinní vědecký průzkum, dlouho po událostech pilotu ovšem kvůli nedostatku schopných lidí dostane na starost kromě některých kritických projektů také ošetřování Odyssey samotné.

Radek si umí udržet chladnou hlavu za každé situace, po odhalení brány světu ovšem také touží získat určité ocenění za dlouhé roky práce a možná i nějakou cenu a tak se někdy dostává do vědeckého zápalu. Jako dobrý přítel Hermioda z dob na Atlantis taktéž doufá v nalezení zbytků asgardsky civilizace.



Poručík Joseph E. Griffith

Obrázek

- Velitel palubních výsadkářů Odyssey
- Věk: 54
- Národnost: Britská
- Napsán: Raynor a Kalen
- Představitelem je Brian Protheroe

Nepříjemný svému okolí, tvrdý a vulgární. Griffith je veterán britských výsadkářů včetně účasti na Falklandské válce. Griffith je mnohem tvrdší než Pierson, větší profesionál, lepší střelec, větší xenofobik. Chlap, kterého chcete mít v přestřelce na svoji straně.

Griffith a jeho muži jsou po událostech Nightfallu na čas odděleni od Odyssey, aby se na její palubu vrátili až po řadě těžkých bojů. Sám poručík se z nich možná nevrátí…



Major Radha Kaushal
Earth Joint Fleet

Obrázek

- Zástupce velitele, major
- Věk: 38 let
- Národnost: Indická
- Autor: Raynor
- Představitelkou je Padma Lakshmi

Překvapivě tichá a rezervovaná Radha je v podstatě centrum velení na lodi. Jako taktický důstojník předává informace operátorů kapitánovi a opačně. Je naprostou profesionálkou, což se týká i osobního života.

Krátce poté, co se vláda Indie dozvěděla o hvězdné bráně a hrozbě Ori, znovu uzákonila povinný odvod do armády. Radha, tou dobou na technická inženýrka v Bangalore, byla odvedena do Indického námořnictva. Během pozdějších Válek s Ori prošla službou na obou indických lodích třídy Prometheus v hodnosti operátorky. Ne nadarmo se s nadsázkou říká, že Odyssey by měla velet spíše ona.



Bryn
Obchodník

Obrázek

- Volný obchodník
- Věk: 39 let
- Národnost: Jaffa
- Autor: Raynor
- Představitelem je Ben Ayres

Bryn je poloviční Jaffa, narozen jako člověk otrok mu byl v vpraven symbiont a později se stal závislý na tretoninu. Někdo by řekl, že je i poloviční hlupák. Kdysi v době jaffské revoluce během dobytí Dakary dokonce za Jaffy i bojoval. Později pracoval na čas jako pro Lucianskou alianci a díky tomu si dovedl vydělat i na menší teltak s pilotem a kuchařem. Osud tomu však chtěl, že Bryn si za datum obchodní cesty na Zemi vybral právě období útoku zbytků armád Ori.

Bryn se do posádky Odyssey dostane nejpozději, po dlouhém pobytu na Zemi. Nedá se říct, že by byl z nejbystřejších a jediné co mu jde je střílet, urážet, užívat si a obchodovat. Právě díky druhé části se stane pro posádku Odyssey poměrně důležitý a jeho přítomnost na palubě bude výhodná pro obě strany.


Pilotní trojepisoda STARGATE ODYSSEY jménem NIGHTFALL vychází 15.června.
Naposledy upravil Kalen dne 19.1.2008 13:19:48, celkově upraveno 5
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 15.5.2007 17:58:45
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Příspěvky: 1361
Bydliště: Atlantis , soukromy apartman treti patro
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
tak to je hustý

Příspěvek 15.5.2007 18:38:53
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Příspěvky: 758
Bydliště: Martin - Brno (sem a tam, sem a tam, sem a tam...)
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Zaujímavé, zaujímavé,vážne zaujímavé :D
asi si si ten dátum zapíšem aj do kalendára :)
Obrázek

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 16.5.2007 19:41:53
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Příspěvky: 465
Bydliště: Heřmanovice
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Mazec. Dát tam Zelenku je hodně dobrý nápad :D Značím si do diaře.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 04.6.2007 16:24:29
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3683
Bydliště: Hranice
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Zbývá 11 dnů do premiery pilotní troj-episody a tak je zde poslední "dokument" popisující mezeru mezi SG-1, Atlantis a Odyssey. Ark of Truth a 4. řada Atlantis se již v potaz nebere.

Sepsáno Raynorem a Kalenem.

Válka s Ori bylo to nejtěžší, co galaxie zažila. Velký problém také je, že se nikdy nedozvíme, jak přesně probíhala.

Doktor Daniel Jackson

Obrázek

Tento text o Válce s Ori (jinak Tažení – The Crusade) je výňatek z metodického materiálu UNATSEC popisující historii Projektu hvězdná brána a doprovodných záležitostí.

Kronika nejdůležitějších události:

Červenec 2005
- první kontakt s Ori, doktor Daniel Jackson a Vala Maldoran se při výzkumu Antického komunikačního zařízení mentálně přenesou do galaxie Ori a odhalí jim existenci lidských civilizací v Mléčné dráze. Začátek misií Ori a první nepodařený pokus o sestavení Superbrány.

Prosinec 2005
- Infiltrace dosahuje maxima, když se Ori takřka podaří vyvolat občanskou válku v nejmocnější říši galaxie, Jaffské republice. Od této chvíle se začínají namísto ovlivňování náboženstvím soustřeďovat na vybudování skutečné vojenské síly. V následujících měsících se k nim připojuje až 20% všech nezávislých světů, které mají bránu.
- Jaffská republika obsazuje řadu lidských světů, které se připojily k Ori. Povětšinou jde o čistě pozemní operace.

Květen 2006
- Je zničen Prométheus, jeho zkáza je ukázkou jak fungují spojenci Ori. Pomocí fragmentu technologie Ori byla loď zničena dříve neutrální rasou. Řada Goa’uldů v ústranní si po zničení začala ze zištných důvodů Ori všímat mnohem více.
- Je budována Armáda, obří flotila bitevních lodí Ori, které mají jediný účel – dobýt Mléčnou Dráhu. Do této doby si Ori zřejmě velkou flotilu lodí neudržovali.

Červen 2006
- Prohrána bitva u Druhé superbrány, kde byla poražena společná flotila mocností Mléčné dráhy – zničeny nebo vyřazeny, jedna loď Asgardů třídy O‘Neill, pozemská loď třídy Daedalos a kolem osmi Ha’taků Jaffů, Tok’rů a Lucianů. Do Mléčné dráhy vstupují čtyři elitní lodě. Podle informací rozvědky zbytek Armády zůstává v domovské galaxii z obavy před možným protiútokem flotily Asgardů.
- Lodě vzápětí útočí na Chulak, důležitou planetu Jaffů, který je dobyt.
- Téměř měsíc po bitvě u Druhé Superbrány, je tato brána uzavřena z Pegasovy galaxie. Přitom zničen jeden křižník Ori.

Podzim 2006

- Jaffové poručují smlouvu se Zemí o používání Antické zbraně na Dakaře a útočí s ní na planety, které přestoupili na Origin. Ori se cítí velmi ohroženi touto zbraní a útočí na Dakaru. Pád Dakary a likvidace Disruptoru. Jaffové ztrácejí vedení, rada utíká na Dar Eshkalon.
- Pád Langary a Hebridianu, tento moment representuje období, kdy je 35% světů galaxie oficiálně v rukou Ori.
- Neúspěšný pokus Země o získání Sangraalu a Adrii. Daniel Jackson zajat.
- Díky infiltraci Trustu na Zemi se Ori dozvídají o situaci Asgardů a je rozhodnuto vyslat další část Armády. Zároveň probíhá konspirace Daniela Jacksona, který přesvědčuje Adriu, že přestoupil k Ori. Doktor Jackson za pomocí vědomostí Antika Merlina dokončuje Svatý Grál a posílá ho aktivovaný do galaxie Ori. Většina Ori pravděpodobně zabita (od této chvíle se pojmem Ori míní pouze jejich říše a lidští (popř. jiní) následovníci a Adria), to si ovšem vyžádalo uzavření Super Brány z Pegasu a do galaxie vstupuje dalších deset lodí Ori.

Leden 2007
- Zbytky flotily Jaffů se soustřeďují u Erebu, jedná se přibližně o 80 lodí.
- Pangar se díky pomoci Tok’rů a několika lodí ze Země, vedenými Odyssey, ubrání invazi Ori. Je to první střet, kdy páteř flotily Ori tvořily Goa’uldy ovládané Ha’taky.
- Pokus o zajetí Adrie. Je však zabita, povznáší se a moc náboženství Origin přechází na ni.

Jaro 2007

- Asgardská flotila o síle deseti lodí přilétá k Erebu s nečekanou nabídkou. V rámci přátelství s Jaffy jim poskytuje úpravu štítů a hyperpohonu
- Thor daruje Zemi asgardské jádro obsahující většinu vědomostí jejich rasy. Vzápětí Asgardi přijímají osud své umírající rasy a páchají sebevraždu, jádro je z Odyssey spolu s řadou asgardských technologií po návratu Zemi vyjmuto a uloženo na bezpečné místo mimo Zemi. Ukazuje se, že řada údajů je zašifrována.
- Ori získávají informaci, že v soustavě Cimmerie kdysi byla asgardsky superbrána, stará tisíce let. Družina priorů přilétá do soustavy a superbránu opravuje. Přílet tří set křižníků Ori, většiny Armády, do galaxie skrze Cimmerijskou superbránu.
- Ori a jejich spojenci napadají nezávislé světy Jaffů, mimo republiku. Jsou odraženi pouze silami Nezávislých, bez pomoci republiky.

Léto 2007
- Útěk z Erebu (Erebus Retreat), flotila Jaffů pod vedením Bra’taka uniká ze soustavy při vniku 60 křižníků Ori doprovázených loděmi Goa’uldů. Jaffská flotila se rozděluje. Erebus je s milióny uprchlíky obležen. V tuto chvíli je většina planet Jaffů obsazena nebo obléhána. Teal’c se připojuje k jedné z flotily.
- Bývalý hlavní svět Goa’uldů, Delmak, se přidává na stranu Ori.
- Za pomoci Tok’rů a Země vzniká Langarský odboj (Langara Resistence) vedený Jonasem Quinnem. Ori na Langaře jako průmyslovém světe budují tisíce obranných satelitů, aby mohly opevnit planety a křižníky se dostaly do boje. Odboj likviduje továrnu na Hebridianu.
- Masová produkce lodí na Zemi. IOA informuje o hvězdné bráně UN, vzniká monstrózní plán, tzv. Konspirační válka. Členské státy IOA (na 30 států) předstírají napětí a to jim dovoluje zahájit závody ve zbrojení.
- Ori likvidují komandem Priorů (a za pomoci Trustu) stanici Midway.
- Odyssey spolu s lodí Asgardů a za pomoci doktora Zelenky ničí Cimmerijskou superbránu. Superbrána je zničena když je zapálena atmosféra plynného obra, v němž superbrána obíhala.

Podzim 2007
- Vznik Paktu (Milkyway Pact), při 1. konferenci na Atlantis vzniká aliance Jaffů, Země, Orbany, Pangary, Langarského odboje (dále jen Odboj) a několika dalších vyspělých světů lidí proti hrozbě Ori.
- Flotila Jaffů (cca. 50 lodí) zahajuje taktiku udeř a uteč. Jde o tzv. Bra’tacův Plán.
- Masová produkce lodí na Zemi. Ori se přibližují k Zemi.
- 50% planet galaxie je obsazeno, Jaffská republika je okupována, stejně tak polovina oblasti bývalého území Altareanů. Ori se zaměřují na území Chráněných planet, protože bylo rozhodnuto využít spojenectví Goa’uldů a Trustu a Zemi ovládnout bez boje.
- Elita Goa’uldů bojujících na straně Ori se sdružuje do vlastní frakce. Předpokládá se, že Ori jim poskytli více svých technologií. Tito Goa’uldi rovněž vynikají více i na poli taktiky.

Zima 2007
- Bitva o Kheb (Battle for Kheb). Ori se z dodnes neznámých důvodů rozhodují k útoku na lesnatý a zdánlivě bezvýznamný Kheb. Ten byl pro Jaffy poslední svaté místo neobsazené Ori. Flotila Jaffů se sjednocuje a bojuje o planetu, včetně pozemní části. Ve finále přiletí i síly Paktu v čele s Odyssey. První velká pozemní bitva pro vojska Země. Ori se stahují a přicházejí o 70 křižníků, Jaffové vítězí. Bitva o Kheb je brána jako obrat ve válce.
- Flotila Jaffů opouští Kheb bráněný pozemními vojsky a znovu se vydává za různými cíly. Vítězství u Khebu pomáhá Jaffské republice ve znovuzrození, rada se schází na Tobinu, který je prozatímním centrem Jaffů, chráněn před útokem Armády.
- Po sérii pumových útoků a pokusů o puč na Zemi vedených Trustem je v zemích IOA vyhlášen tzv. Novoroční výjimečný stav (New Year Eve Martial Law). Dvouměsíční období strachu, kdy se kvůli infiltraci Trustem Konspirační válka takřka mění ve válku skutečnou. NID se stává mezinárodní institucí IOA a za pomoci SGC je situace nakonec vyřešena. Pouliční boje v tuctu světových metropolí, ačkoliv jde oficiálně o důsledek boje proti teroru, pravda o infiltraci Země jinou formou života se poprvé dostává masově ven… aby ji většina lidí odvrhla.
- Vznik JSGC, mezinárodní Joint SGC, nová základna pro hvězdnou bránu na Uralu.
- Langarský odboj sabotuje další kritickou dodávku satelitů k 70% procentům planet s bránami ovládanými Ori. V odplatě je vyhlazena třetina populace. Jedna třetina zahynula již při invazi.
- Trust ztrácí obrovskou část svého vlivu, Ori před tím ale posílá plány na asgardský hyperpohon, kterým jsou vybaveny lodě Země.

Jaro 2008
- Po neúspěchu v infiltraci Zemi zahajují Ori útok. Flotila 45 křižníků podporována Ha’taky míří k Zemi.
- Další hledání Sangraalu (Sangraal Hunt). Ukazuje se, že Merlinsklutečně Svatý Grál dokončil a ukryl. Několik týmů SGC pod vedením SG-1 v bitvě proti armádě Ori získává přístup k artefaktu. Útok na Zemi je odvrácen na poslední chvíli, nastává roční tzv. vydírací období (Blackmail Term), kdy si Adria nedovolí zaútočit na Zemi, Orbanu, Pangar a řadu jiných planet poblíž Země z důvodu přítomnosti grálu.
- Bitva o Nox. Ori objevili tuhle zamaskovanou planetu po dlouhé době, Noxové už delší dobu řešili jak pomoci povzneseným Antikům, které neměli zájem nechat zničit. Noxové sami navíc disponují silou, která by mohla povzneseného zničit. Z obavy před další zbraní proti povznesené Adrii je zahájena invaze. Pakt přilétá na pomoc, ale Flotila Paktu nakonec musí ustoupit. Způsobuje však Armadě těžké ztráty. Nastává okupace Noxu a vznik Noxského odboje.
- Atlantis odráží spolu se Spartany útok malé skupiny lodí Ori v Pegasu, Země dále vyhrožuje použitím grálu.

Léto 2008
- Období klidu, Ori přeskupují Armadu ve všech třech galaxiích, Pakt se naopak připravuje k ofenzívě. Pokračují útoky Langarského obdoje.
- Tok’rové ukončují z neznámého důvodu veškerou činnost a nikdo zatím o nich dodnes neslyšel.

Podzim 2008
- NID provádí poprvé masově mimo Zemi špionáž. Díky tomu a díky informacím od Jaffů se dozvídají, že Ori se připracují na zničení Země černou dírou. Nemohou riskovat použití grálu a nechtějí se ho už ani zmocnit.
- Díky nátlaku NID na IOA je rozhodnuto použít grál jako první.
- Ori obnovují ofenzivu a pacifikují poslední odpor na bývalém území Goa’uldů, Ra a Jaffů. Cca. 75% galaxie je jejich, zbylých 25% je roztroušených.
- První střet nepřátelských Wraithů a Ori v Pegasu.
- Povstání a osvobození Noxů, flotila Paktu a pozemní vojska díky informacím Langarského odboje nečekaným úderem a sabotáží likvidují satelitní síť na orbitě a několik křižníků. V této bitvě byl poprvé nasazen nový pozemský křižník třídy Ajax

Zima 2008
- Průzkumná sonda Země sestavená na základě Asgardských vědomostí identifikovala domovskou galaxii Ori a její síť bran.
- Poslední mise z SGC v Cheyene Mountain… Útok na Celestus. SG-1 vede armádu elitních jednotek SGC, Orbany, Jaffů a Pangaru na bránu na Celestu. Tam je pod palbou aktivován Sangraal a Adria je zabita. Definitivní konec povznesených Ori, ale není konec jejich armád, naopak.

Leden 2009
- Tzv. Měsíc běsnění. Útok na Zemi, Bitva o (její) Orbitu. Flotila následovníků Ori a Hegemonie se v odplatě za smrt bohů vrhá za Zemi, Orbanu, Pangar a Tobin. U všech čtyř planet je rozptýlený útok odražen Paktem během týdne.
- Prozrazení informací o bráně veřejnosti na Zemi. Z IOA vzniká pod mandátem UN tzv. UNATSEC, zárodek sjednocené Země. Prozatím jde o sjednocené armády Země bojující proti Ori. Díky odtajnění brány se zvyšuje úsilí na Zemi a jsou vyhlášeny tzv. Bezpečností opatření.
- Všechny lednové události způsobují obrovské protesty po celé Zemi. Protesty jsou potlačeny a Země se soustřeďuje na válku.
- Protiútok Jaffů na Erebus. Je využito roztroušení vojsk Ori a Erebus je jako první důležitý svět na území okupované republiky osvobozen.

Jaro-Léto 2009
- Ofenziva Paktu pokračuje. Začíná se vypracovávat plán na tzv. Trestnou výpravu.
- Vojska aliance Atlantis, Řádu a Spartanů definitivně ničí malý kontingent Ori v Pegasu.
- Trestná výprava – Flotila složená hlavně z lodí Zemské Flotily přilétá do galaxie Ori a pomocí zbraní hromadného ničení (Antihmotové a atomové bomby) devastují taktikou udeř-uteč polovinu klíčových průmyslových světů říše Ori. Dodnes nejkontroverznější krok, který znamenal smrt miliard lidí, ale také zlomení produkční kapacity v říši Ori.
- Osvobození Langary a Hebridenu, planety jsou ale především populačně zdevastované.
- Ori zahajují stavbu disruptorů na zničení života podle vzoru toho na Dakaře. První bude na Chulaku.
- Jaffové v tažení spolu s armádami Paktu osvobozují třetinu republiky a nutí Ori k ústupu.

Podzim 2009
- Občanská válka v galaxii Ori. Zřejmě vyvolána Tok’ry nebo jinými podobnými frakcemi z mléčné dráhy. Válka devastuje zbytek jejich sil a armády. Vojska Ori v Mléčné dráze ale pokračují ve válce jednotně.
- Klíčový pro-Ori svět Delmak je pouze obležen a jsou zničeny jeho lodě, nicméně během tažení je ponechám.
- Osvobození Dakary. Jaffové triumfují, avšak s koncem Ori se objevuje otázka, zda republika bez společného nepřítele vydrží.
- Infikování sítě bran počítačovým virem. Několikatýdenní období, kdy Země vyřadila síť bran ve snaze zabránit Ori v masovém používání biologických zbraní jako jejich virus nebo brouci, popřípadě v přesouvání jejich stále obřích pozemních vojsk. Ori tyto zbraně používali masově po Měsíci běsnění jako odpověď na postupující Pakt, Trestnou výpravu i tzv. Smrt bohů.
- Při osvobozování stovek světů od Ori jsou tyto často zdevastovány při pozemní bitvě.
- Bitva o Vis Uban. Nejtvrdší pozemní a na padlé i velikost armád i celková bitva války. Armády Paktu tři měsíce bojují s elitou Ori o Vis Uban, bývalý svět Antiků. Pakt se tehdy obával, že Vis Uban bude prudkostí a intenzitou předznamenávat i jiné osvobozování planet od Ori, ve skutečnosti šlo o výjimku.
- Goa’uldští spojenci Ori se stahuje z bitevních polí.

Zima 2009
- Ori se hroutí a tváří v tvář postupujícím armádám Paktu. Objevují se zrady, masová dezerce.
- Brány znovu aktivovány. Ori provádějí sabotáž na Zemi, kde získávají virus schopný vytočit všechny brány Mléčné dráhy.
- Humanitární katastrofa na stovkách osvobozených planet, přibližně pětině planet se daří vydržet.

Leden 2010
- Poslední klíčová Bitva o Chulak ukončuje hlavní střety Tažení. Ori se snaží vyhladit galaxii za použití disruptoru postaveného na Chulaku. Planetu střeží elita Armady. Místní odboj Jaffů vedený Teal’cem spolu s JSGC zahajuje pozemní útok, který je ale odražen. Flotila Paktu vedená Odyssey bojuje na orbitě, disruptor je ale aktivován. Radiační vlna se blíží k bráně a jednotkám Paktu, ale objevují se Povznesení, vlna mizí a disruptor je zničen. Oficiální konec války, likvidace vlajkových lodí Armady, v galaxii zbývá jen několik křižníků Ori, zato zůstávají miliardy věřících v Origin, řada lidí, kteří pocházejí z galaxie Ori a také milióny křižáků.

Zbylé události roku 2010
- Rozpad Paktu. Naštěstí je mírový a členské mocnosti zůstávají oficiálně přáteli. Což je stále těžší, vzhledem k chaosu po válce.
- V galaxii panuje chaos, 80% planet je zdevastovaných následky války, celkový počet mrtvých dosahuje 29% populace Mléčné dráhy. 22% světů v galaxii je stále i po zničení lodí plné příznivců Ori. Zdevastované světy jsou dále ničeny, když pokračuje humanitární katastrofa, obchod se hroutí a posilují frakce podobné Lucianské Alianci.
- Jaffská republika se začíná pomalu rozpadat. Bra'tac řeší situaci expanzivní výpravou na bývalé državy Vládců soustavy, nyní nezávislé lidmi obydlené světy. Výprava sjednocuje Jaffy podobně jako to udělal boj proti Ori, ale pouze za cenu svobody miliónů lidí.

Leden 2011
- EJF Odyssey je vyslána na nízkorozpočtovou průzkumnou misi k Tollaně. Mezitím pozemská obrana registruje na třicet mimozemských lodí většinou goa'uldské konstrukce na cestě k Zemi...


Pilotní trojepisoda STARGATE ODYSSEY jménem NIGHTFALL vychází 15.června.
Navazující episody od 1-04 po 1-10 startují 28.srpna.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.6.2007 17:49:06
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Příspěvky: 758
Bydliště: Martin - Brno (sem a tam, sem a tam, sem a tam...)
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
:shock: :shock: :shock: no páni, páni, páni, páni, no toto !!!! :shock: :shock: :shock:

p.s. viem, absolutne plnohodnotný príspevok, ale naviac som sa nezmohla :D
prosto "WOW" v tom najlepšom zmysle aký môže mať :shock:
Obrázek

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 10.6.2007 14:18:08
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 275
Bydliště: Homole
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Erm... Myslím si něco podobného. :D Skvěle sestavené dějiny.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 12.6.2007 21:51:55
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Příspěvky: 2366
Bydliště: Studénka
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Tak tomu říkám promyšlený fan seriál :D
jak rekl klasik: On letí, on tak krásně letí.
Už se těším na 1.díl:)

Příspěvek 14.7.2007 23:35:23
dessolator Uživatelský avatar
Airman
Airman

Příspěvky: 13
Bydliště: Brno
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Ikdyz tu rad ctu nejak jsem nikdy nereagoval na zadne temata ale Raynora znam uz z jedne onlinovky tykajici se SG nebo spis znam jeho praci a jeho pribehy jsou dodnes ty nejlepsi jake jsem kdy cetl.To byl taky jeden z duvodu proc jsem zacal cist i toto a musim rict vsechna cest je to opravdu moc moc dobre :)

Příspěvek 14.7.2007 23:50:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3683
Bydliště: Hranice
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Ona pilotní episoda už je měsíc venku ;-) Na tomhle foru taky.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.7.2007 00:13:51
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Příspěvky: 467
Bydliště: Nevěřili byste...
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Wau,dost dobrýý...15. července je dneska že?Asi nepůjdu spát :D

Příspěvek 15.7.2007 00:48:57
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Příspěvky: 673
Bydliště: Tlučná (u Plzně) / Mantichorské království
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
ehm 15. June znamená 15. června - to znamená, že SGO už vyšlo před měsícem...
http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=stargate_odyssey
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 15.7.2007 00:54:51
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Příspěvky: 467
Bydliště: Nevěřili byste...
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
jej...pardon :oops: :oops:

Příspěvek 15.7.2007 10:19:47
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 820
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Páááni no zírám :shock: Skutečně skvěle doplněná a rožšířená historie válek s Ori.. famozní :) Jen jsem nepochopil to s tou asgardskou superbranou...proč by ji Převoři chtěli aktivovat, když meli přeci svoji vlastní??

Příspěvek 15.7.2007 10:30:27
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3683
Bydliště: Hranice
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Nápad byl ten, že Ori superbrána je snadno vyřaditelná principem z Pegasus Project a konstrukce nové brány je zachytitelná, protože černá díra. Proto použili starou asgardskou, která je už postavena - což je samozřejmě už naše fikce ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 28.8.2007 21:27:55
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvky: 104
Bydliště: Okres Frýdek-Místek
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
1-04 Domino Effect by Kalen and Raynor - trailer

Obrázek

EVERY ODYSSEY HAS A STORY


EXT. INDICKÝ OCEÁN

Ránní svítání. Slyšíme šplouchání vody, která naráží o gumové stěny člunu. Záběr se postupně projasňuje a my vidíme oblohu s červánky. Kamera se lehce pohupuje v rytmu vln. Střih.
Záběr shora, vidíme Gummyho, jak leží na dně člunu. Je vzhůru a dívá se upřeně na oblohu. Přichází větší vlna, která s ním tvrdě hodí. Gummy se probouzí z letargie a šplhá ze dna člunu. Opírá se o stěnu člunu a bere do ruky vysílačku.

GUMMY (do rádia): Tady poručík Wrigley ze Spojené zemské flotily, slyší mě někdo? Příjem.

Z vysílačky se ozývá jen šum.


EXT. GARO

Když projede džíp Ivanovové, záběr se zvedne a nám se naskytuje pohled na město a hlavní základnu Gara, které jsou situovány v údolí kolem pyramidy. Kromě celého systémů budov různých funkcí je v údolí i dráha pro letedla, dále vidíme několik coilgunových stanic. Pozornost Ivanovové ale zaujalo docela velké stanové městečko, které vyrostlo kolem silnice. Vidíme vojenské stany různých velikostí, včetně polních nemocnic. Střih zpátky do auta.

PLUKOVNÍK: Z SGC přišlo hodně raněných a taky jsou tu lidé evakuování z nevojenských off-world základen a ti, kteří byli v době útoku mimo zemi. Bylo jich více, než mohlo město zatím pojmout.


INT. ODYSSEY, DŮSTOJNICKÁ JÍDELNA

Záběr na důstojnickou jídelnu, ve které je Pierson, Radha, Casey a čtyři další příslušníci posádky. Plukovník sedí ve své oblíbené pozici na stole, ostatní jsou rozsazeni kolem. Většina z nich sedí zabalení v dekách.

SPECIALISTA: Ale když neopravíme pohon, tak se zase nezvedneme. Jo, a nemusím vám připomínat, že vlastně ani nevíme, jak na tom s energií jsme. Diagnostické programy reaktoru Aurora jsou nefunkční stejně jako většina ostatních systému, kvůli tomu nemůžeme zmapovat škody na generátoru a nemůžeme zjistit, kolik energie nám vlastně může dát.


INT. ODYSSEY, MŮSTEK

Záběr na levou stěnu můstku s centrální obrazovkou. Kolem ní stojí Pierson, Radha, Casey zbraňový operátor, který má obvázanou pravou ruku. Vidíme, že na obrazovce je radar s miniaturou Odyssey uprostřed a hlavně za ní na šesti hodinách něco výstražnou červenou bliká.

PIERSON: A kde se tam jako vzal?


INT. GARO, VELÍCÍ STŘEDISKO

Detailní záběr na bledou Ivanovovou, která jakoby teď začala celé poradě věnovat pořádně pozornost.

IVANOVOVÁ: Pokračujte.

SAMUELS: Navrhuji zaútočit na všechny známé državy Goa’uldů našimi taktickými zbraněmi, především mám na mysli Horizonty.


INT. ODYSSEY, KORIDORY

Chodba se ponoří do úplné tmy, protože zhasnou i nouzová světla. Výsadkář na to rožne baterku na své P-90ce, svítilnu má i specialista Sigorski. Otřesy neustávají, naopak jsou silnější.

TECHNIK: Co se to kur…

VÝSADKÁŘ: Ticho! Slyšíte to?

Zaposlouchají se a uslyší hučení. Takové hučení, které vydává jen voda valící se úzkým prostorem.


INT. GARO, LABORATOŘ

IVANOVOVÁ: Podívejte se na tohle.

Admirál podá Radkovi složku s fotkami. Zelenka si vrací na oči brýle a složku otevírá. Střih.
Záběr ze Zelenkova pohledu, vidíme, že jsou to fotky Země. Je to série rychle za sebou vyfocených záběrů, kde je pohled na poloostrov Zadní Indie a Jihočínské moře, nízký orbit. Nic zvláštního, až se na čtvrté fotce v pořadí objeví velmi blízko HP okno, dále z něj vystoupí Hat’ak, vidíme, že ten Hat’ak chvíli postál na místě a za dalších prát fotek vstoupí do HP. Na další fotce po vstupu jsou udělané lihovým perem tři kroužky, které zvýrazňují objekty, jež po sobě Hat’ak nechal.
Další fotografie ukazuje zář vycházející ze všech předmětu, která vyplní celou další fotku. Na poslední fotce je ale zase jen severní Atlantik.

IVANOVOVÁ (mimo záběr): Tohle vyfotila výzvědná nákladní loď před několika hodinami. (odmlka) Goa’uldi mají šest dnů Zemi na milost a nemilost a dělají tohle. Chci tedy vědět, co to dělají.


INT. ODYSSEY, MŮSTEK

Kamera postupuje potemnělým můstkem ze zadu od taktické mapy. Vidíme, že u vyhlídky stojí v dece zabalená nějaká osoba, která třesoucí rukou čmárá po zamlženém a oroseném okně. Kamera dojde až k oknu, ale nepřestává člověka zabírat. Teď už ho vidíme z profilu a zjišťuje, že to je poručík Sheehan. Náhle přejede přes své kliky háky na okně celou dlaní a smaže je. Hned na to se Casey pomalu spouští k zemi se zoufalstvím ve tváři.


INT. ODYSSEY, OŠETŘOVNA

PIERSON (důrazně): Tak, chlapče, podívej se z okna. Vidíš to? Jestli nechceš, aby se to tu stala tvá hrobka, tak ho probuď, protože jedině on, a to jen možná, nás může dostat nahoru. Uvědom si to.

Do záběru vstupuje Radha a Blatterová. Medik vypadá, že neví, co chce, neustále těká po okolí, jakoby hledal východisko.

PIERSON: Je to rozkaz.


EXT. INDICKÝ OCEÁN

Vidíme Gummyho ležícího na dně člunu Kamera je jakoby položena na člunu, ve scéně jen polovina člunu. Slabý a vysílený pilot se posunuje do polosedu a potom pro něco natahuje. Když se Gummyho ruka vrací do záběru, vidíme, že drží plastovou láhev. Ale už bez vody. Přesto Gummy láhev otevírá a zkouší něco z láhve dostat. Detail na ústí láhve a Gummyho popraskané rty a spálenou tvář, vidíme, že tam zbyla sotva kapka. Střih zpátky do původního pohledu. Poručík pouští prázdnou láhev a sahá za sebe. Vytahuje svou zbraň.


EXT. GARO, HVĚZDNÁ BRÁNA

Vzápětí na to se brána zavře. Do střediska vchází další voják, podle insignií kapitán.

KAPITÁN: Co se děje?

Voják nejprve kapitánovi nevěnuje pohled.

VOJÁK1: Bránou nám přišla depeše. (Otočí se na kapitána) Ehm, kdo jste, pane?

KAPITÁN: Jsem ze štábu admirála Ivanovové. Tak co je to za zprávu?

VOJÁK2 (udiveně): Je to… od Goa’uldů. Pro admirálku Ivanovovou.


Rád bych nakonec řekl, že první tři díly Odyssey byly 95% Raynor, 5% já. Teď to bude 95% by me, tzn. nebude to tak skvělé jako Nightfall.
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 29.8.2007 08:24:11
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvky: 124
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No procitam ted tady tu diskusi a moc se mi libi... :) hlavne ta historie fakt zajimave popsana (i kdyz malinko megalomansky, ale proc ne... :D )

hned si vytisknu prvni dil a jdu na to... :thumleft:
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 29.8.2007 23:05:25
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3683
Bydliště: Hranice
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Trailer na episodu 05.
Scénáristi: Raynor, Nameless
Vydání: 5. září 2007
STARGATE ODYSSEY
S1E05 ‚CRIMSON SKIES‘ TRAILER



Obrázek

EVERY ODYSSEY HAS A STORY

EXT. EAST LONDON, ZEMĚ - SLUNEČNÝ DEN
Jsme u východu z nemocnice, kde právě zastavuje vojenský džíp. Na místě řidiče vidíme mladého černošského poručíka. PORUČÍK otvírá dveře na místě spolujezdce a mává na někoho vedle vchodu. Kamera se k postavě přiblíží.
Jedná se o ošklivě popálený obličej, posetý puchýři a náplastmi. S trochou představivosti v něm rozeznáváme obličej GUMMYHO.


EXT. EAST LONDON, ZEMĚ
Džíp vyjede z ulice s domy, projede kolem kamery a směřuje k mostu. V dáli na nebi vidíme obrovský tmavě modrý mrak zakrývající třetinu oblohy. Je vidět, že pomalu směřuje pryč. Povrch mraku je však hladký.
GUMMY (mimo záběr): Zákaz vycházení?
PORUČÍK (mimo záběr): Je vydáno důrazné doporučení, aby lidé nevycházeli ven od 7 do 17 hodin. Nám černejm to tak moc nevadí, myslím ten ozón, ale vy bílý to snášíte hůř.

EXT. ZÁKLADNA AGULHAS, EAST LONDON, ZEMĚ
Lori Ann rozpřáhne ruce a obejme opatrně Gummyho, jakoby mu stiskem nechtěla ublížit. Ann přikročí ke Gummymu a obejme ho. Gummy objetí příjme a na moment zavládne ticho. Na to Gummy zasyčí bolestí. Ann se od něho spěšně odtáhne. Kamera na ně na okamžik zazoomuje.
ANN (potichu): Jsem ráda, že jsi zpátky. Báli jsme se o tebe.


INT. KANCELÁŘ, ZÁKLADNA AGULHAS, ZEMĚ

V místnosti převažuje dřevo. Dřevěný vytesávaný stůl, stojící netradičně na pravé straně bokem ke dveřím, dřevěné police a vlastně i stěny byli obloženy dřevem. Naproti dveřím bylo okno s výhledem na vrtulníkovou přistávací plochu s několika BK117.
A záběr přejede na sedícího černého důstojníka s prýmkami jihoafrického letectva. Má vyholenou hlavu a vypadá robustně.
GUMMY (mimo záběr): Major Kekana?
MOLE (mimo záběr): Jo, velitel Agulhasu. Náš velitel.
Záběr na majora Kekanu ve své kanceláři. Naproti němu stojí plukovník Pierson.
KEKANA: Každopádně, připravím vám veškerý soupis osazenstva základny, pane.
Pierson se zamyslí.
PIERSON (nechápavě): A to jako proč…?
Záběr na zděšený Robertův obličej. Major Kekana ale pokračuje a splní plukovníkovi jeho nejtemnější obavu.
KEKANA: Přeberete velení základny, ne?
Radha stojící za Piersonem se nejistě a zhluboka nadechne.

EXT. ELEKTRÁRNA TRAANSVALD, JOHANNESBURG, ZEMĚ
Den. Uvozující záběr ze vzduchu na mohutnou síť elektráren obklopenou pouští a se vzdáleným městem na horizontu.
Střih, záběr na runway. Právě se z odlepuje první z Gripenů. V těsném závěsu vzlétává další, následovanými dalšími čtyřmi.
PIERSON (mimo záběr): Dostali jsme potvrzenou zprávu, že se blíží Goa´uldský útok na Traansvaldské elektrárny v oblasti Johannesburgu...
Střih. Čtveřice F-302 se jako fénix vynořuje z bouřkového mraku a rychle se přibližuje ke goa´uldské letce. Z té se okamžitě oddělují dva stíhače a velkým obloukem, každý na jednu stranu se snaží dostat za skupinku pozemských letounů.
KEKANA (mimo záběr): Nebudu vám lhát plukovníku. Nejde tu o nic jiného než o bitvu o vzdušnou nadvládu nad Zemí. Jsme jen jednou tečkou na velké mapě. (pauza) Ale nemyslím si, že jinde to zvládají o moc lépe.
Střih. Z mraků se vynořují dva Al-keshe divoce pálící po čtveřici letounů. Všechny letouny prudce manévrují. Na Al-keshe dopadají kulometné salvy. Těsně vedle F-302 se míhají desítky pulsů. A celá tahle masa kovu toužící se vzájemně zničit se žene neuvěřitelnou rychlostí kolmo k zemi.
PILOT (mimo záběr): Žlutá letko, klesáme, připravte se na tuhý odpor.
GUMMY (mimo záběr): Teda řeknu ti, že tady začíná být celkem horko, myslím že už tu moc dlou-
Přerušení.
Ticho.

INT. HANGÁR, ZÁKLADNA AGULHAS, ZEMĚ
Záběr na záda odcházejícího Gummyho, Ann a Mola. Směrem do kamery se ustaraně dívá zašpiněný technik. Popálený Gummy se otáčí směrem k technikovi.
GUMMY: Jsem veterán. Žádný strach.
Technik pár sekund počká a dívá se stále znepokojeně směrem ke kameře. Piloti zatím dojdou dostatečně daleko. Technik si pro sebe jen dodá -
TECHNIK (potichu): Tady to zase někdo přehnal se sunarem…

STARGATE ODYSSEY
S1E05 ‚CRIMSON SKIES‘
5.září 2007
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Mart9in9 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Příspěvky: 51
Bydliště: SGC
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
to je fakt nářez!!!
Kam se hrabe Horizon a hlavně scénáristi SG s Ark of truth.
tohle kdyby někdo zfilmoval tak to bude lepší sci-fi než star wars!
bohužel už to není možné zaprvé gen.Hammond už odešel na vyšší sféru bytí(resp.Don S. Davis zemřel letos v červnu) ale hlavně scénáristi Ori vyřešili s hroznou Archou pravdy která vedle tohodle vypadá jako trabant vedle Ferrari.
Než vyšla Archa a než jsem objevil Odyssey tak sem si takhle nějak podobně představoval válku s Ori.
Nikdy nedej stejnou šanci blbovi. -svatý František z Assisi (1181-1226)

Met.CZ Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvky: 102
Bydliště: Trutnov
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
škoda že scnenaristi ark of truth a SGA to udělali tak že tohle by mohl bejt tak v alternativní realitě
Fantazie je důležitější než vědění.
- Albert Einstein


Stargate: Zrcadlový zlom

http://sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=9255

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Super povidka, vlastne uplne prvni o stargate co jsem cetl, jen skoda ze konci, aniz by se poradne rozjela.
Skoda ze myslim dil z Atlantidy je jen jeden.
Co je ta Aliance Atlantis, rad a Spartane? :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma

Zpět na Stargate Odyssey

cron