Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate a loď Enterprise

Stargate a loď Enterprise

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Enterprise?

Ano
16
30%
Ne
37
70%

Celkem hlasů : 53

Příspěvek 24.12.2007 00:31:12
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak mě napadlo, že by bylo na čase ve stargate pojmenovat alespoň jednu BC 304 Enterprise. Já vím, že to jméno je rezervovaný pro star trek, ale loď se může jmenovat enterprise a nemít se star trekem nic společnýho. Zajímal by mě váš názor , kolik lidí by chtělo ve stargate jako jméno lodi Enterprise.

Pokud je pro tohle téma někde lepší sekce, tak to tam pls šoupněte, nic lepšího jsem nenašel.

Příspěvek 24.12.2007 00:32:55
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podle mě je to možný, pokud by Jack trochu zaagitoval pro svou oblíbenou lodičku. Vždyt už to párkrát prosazoval. :D
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.12.2007 00:34:58
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

JJ
''proč zrovna Prometheus to je řecká tragédie.''
:lol:

Příspěvek 24.12.2007 00:39:34
krupka Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevim mě to příjde takový divný nedokážu si to představit... Skrátka a dobře je to proste trekkies jméno... :)

Příspěvek 24.12.2007 01:08:01
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Zapřísáhlý fanoušci ST by se asi bouřili :oops:
Obrázek

Příspěvek 24.12.2007 01:11:10
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem proti. SG se už tak po ST nehorázně opičí a ukrást ještě Enterprise by bylo už imho příliš.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 24.12.2007 01:14:57
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Proč? Všichni by si řekli, že se SG opičí.... Mně se pojmenovávání podle řecký historie líbí ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 24.12.2007 01:42:59
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jméno Enterprise má v americkym loďstvu tradici už od roku 1775. CV-6 Enterprise byla jednou z nejvýznamějších lodí druhý světový války. CVN-65 Enterprise byla první letadlová loď s jadernym pohonem.
Startrek je až jedna z posledních věcí, co mě ve spojitosti s názvem Enterprise napadne.
Ale je to výjmečný jméno - v SG světě bych počkal na novou třídu lodí a těm bych ho dal. Jen nevim, jestli nenosí smůlu, když se dvě lodě jmenujou stejně a ačkoliv je její náhrada už ve výstavbě, CVN-65 ještě nějakou (doufa, že dlouhou) dobu ve službě zůstane.
Obrázek

Příspěvek 24.12.2007 02:30:20
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V SG jsou lode pojmenovany po lidech. Enterprise by bylo zbytecny, i kdyz Star Trek Enterprise by s prehledem mohl byt treti SG serial, jak nakonec dokazuje jeho SG mutace Horizon.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.12.2007 03:09:16
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Volím NE. Rozhodně ne. Z několika důvodů. Jednak se naše lodě pojmenovávají podle řecké mytologie. Pak je tu ta věc/věci, že Enterprise jméno je hrozně známé z jiného seriálu. Nechci si představit, jak by se na to trekkies tvářili. A i gateři. To je příliš velká kolize, jako by si SG neuměla vymyslet něco vlastního (nebo se toho držet). Když se řekne Enterprise, drtivé většině lidí se vybaví Star Trek. Tedy tohle jméno už je a známé a ten další důvod jsou fanoušci. Takže rozhodně ne.

A topik jsem přesunula do vhodnější sekce. Je to přece o SG ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

Obrázek

Příspěvek 24.12.2007 03:18:14
Erwin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Jen nevim, jestli nenosí smůlu, když se dvě lodě jmenujou stejně a ačkoliv je její náhrada už ve výstavbě, CVN-65 ještě nějakou (doufa, že dlouhou) dobu ve službě zůstane.

CVN-65 má být vyřazena 2013 a jejím nástupcem má být CVN-78. Nicméně existuje ještě HMS Enterprise a navíc CVN-79 nebo CVN-80 má být Enterprise, ale to je offtopic :oops: .

Já bych pro SG jméno Enterprise moc nedoporučoval, protože právě mnoho lidí s tím spojuje Star Trek... A taky dost pochybuju, že to scénáristi udělají, akorát by se znemožnili před všema fanouškama Star Treku. Mně se spíše líbí abstrakní jména jaké používá nyní Royal Navy, ty víc hodí i než jména z řecké mytologie se kterou nemá USAF nebo SGC nic společného. :wink:
Obrázek
wXzer Bachiatari
Hope is the first step on a way to disappointment.

Příspěvek 24.12.2007 10:32:25
Kaithlin Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Enerprise je zajímavý název a zajímavá loď. V SG by to znělo zajímavě ale jsem spíše pro nový originální název, která není ani ve Star Treku, Star Wars nebo někde jinde...
Obrázek

Příspěvek 24.12.2007 12:28:08
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nevidim problem, proc by lode v SG nemohly mit jmena jako Enterprise. Je ostatne vic oblibenych nazvu pro lod, napriklad nejdele slouzici lod US Navy se jmenovala Constellation.
Az dojdou recke jmena, muzou pouzivat i rimske, název BC-304 Marcus Aurelius taky nezni spatne :wink:

Příspěvek 24.12.2007 12:45:28
dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Lukec píše:
JJ
''proč zrovna Prometheus to je řecká tragédie.''
:lol:

nevim jak si přišel na to, že je to řecká tragédie - když už tak je to řecká mytologie.Navíc Prometheus bylo dobrý jméno - Prometheus se postavil Bohům a ukradnul jim oheň který dal lidem...a bohové ho za to potrestaly

Příspěvek 24.12.2007 13:55:44
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

OK. Trochu :offtopic: Pokud někdo z vás četl clarkovu knihu "Setkání s Rámou", tak ví, že když lidstvu došly jména řecké a římské mytologie pro pojmenování nebeských těles, tak sáhli po jménech mytologie hinduistické. Možná se jednou v SG dočkáme USS Višnu :D
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 24.12.2007 15:12:44
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nechci říct žeby Enterprise byl špatný název, ale prostě je to klasika pro Startrek a tak by to mělo zůstat
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 24.12.2007 15:15:30
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dehu: Tobě to asi nedocvaklo. Tohle říkal Jack když navrhoval, aby se Prométheus jmenoval Enterprise. Třeba ten díl neviděls nebo si ho už nepamatuješ.

A když už mluvíme o Prométheovi tak ve star treku pokud si dobře vzpomínám tak byl taky stejnej název Prometheus NX-59650. Bohužel Enterprise ve stragate se asi nedočkáme, protože Enterprise zná skoro každej kdo někdy kouknul na star trek. Prométheus nebo třídu prométheus znaj jen znalci, sám jsem ho viděl v seriálech jen při dvou příležitostech Voyager - Message in a Bottle a Enterprise - Azati Prime.

Příspěvek 24.12.2007 17:16:44
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já bych mohl posoudit reálnost pojmenování Enterprise hlavně ze dvou ohledů:

1) Ohled scénáristů. Scénáristi by nikdy loď Enterprise nepojmenovali. Jednak se drží jmen z řecké mytologie a jednak je tohle jméno něco jako synonymom pro Star Trek. A oni se snaží jít svou vlastní cestou.

2) Ohled světa SG. Ve světě SG je tohle pojmenování možné. Tam neexistuje seriál SG, který by mohle ST kopírovat. Naopak, zkušební raketoplán byl i v reálu pojmenován Enterprise (na přání fanoušků ST), tak proč by nemohli pojmenovat (pro ně) reálnou loď Enterprise. Hlavně když Jack bude to jméno stále prosazovat.

Nicméně někteří fanoušci by tohle nepřivítali. Především ti, kteří se zajímají jen o ST nebo SG a to druhý zatracujou (těch ale není moc. Přeci jen SG a ST maj k sobě blíž než třeba jeden z nich se Star wars).

Ale považovat jména Prometheus a Daedalos za čistě SG se nedá. Já jako zuřivý Trekkie si pod jménem Prometheus představím nejprve ST třídu s multi-vektorovým útočným módem a pod Daedalem třídu lodí nasazovanou do války s Romulany v 22. století. Holt většino dobrých jmen si ST zabral. Dokonce i Odyssey. Kdo si vzpomene na loď třídy Galaxy zničenou v gama kvadrantu :) ?
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.12.2007 17:41:33
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

OOOjéééé... jako ST/SG fanda bych taky nemohl žít s SG lodí pojmenovanou Enterprise,

ale Prometheus je podle mě ještě stylovější jméno pro loď a už jenom proto, že vyzní značně ladně a k lodi se prostě hodí...

Ehm.. X-303 Enterprise, no nevim nevim, prostě ne..

Příspěvek 24.12.2007 22:25:13
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Urcite nie maju lodicky nazvy podla mytologie a enterprise sa tam nehodi /skvor podla planet vodcoch mne je jedno ale entreprise sem neplette :evil:
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 30.12.2007 01:17:46
woody.birch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nebylo by špatný tam Enterprise dát s nějakou vtipnou hláškou. Ale to by asi znamenalo nějakou dohodu MGM a Paramountu - což (si myslím) nelze čekat.
Takže nakonec jsem proti :cry:
Čím složitější je mysl, tím větší má potřebu jednoduché zábavy.

Příspěvek 30.12.2007 13:57:40
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proč by ne když se 2 letadlové lodě jmenovali Enterprise + k tomu jedna plachetnice
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 30.12.2007 15:08:27
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

+ testovací model raketoplánu pro lety v atmosféře...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 30.12.2007 19:41:14
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

a určitě by se našlo i něco dalšího :lol:
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 02.1.2008 19:03:21
Kulda Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ve StarTreku byly i lodě třídy Prometheus a Daedalus,a kdo ví kolik tam toho je ještě...

Další

Zpět na Obecné