Ha někdo založil můj vysněný topic
Mám svou teorii:
Technologie wraithů je založena na genovém inženýrství. Loď by se tedy měla chovat jako živý organismus,metaforicky můžeme aplikovat tělesné funkce.
Wraithové podle všeho nemají dobývače surovin,jak je známe my. Proto nepoužívají nějaké kovové předměty ve větší míře. Tudíž jsou omezeni jen na les
Na nějaké planetě,v teplém podnebném pásu,blízko moře, se nasadí buněčná kultura. V této oblasti nejsem natolik zběhlý,takže obecně. Pár wraithských trubců připraví očesané kmeny stromů a vytvoří kostru,která vydrží potřebný čas.Při vyživování bílkovinami a jinými enzymy (hrome,doufám,že to je správně) a čerpání i z blízkého silného zdroje vody,pod dohledem wraithského stavitele-genetika,se vytvoří na kostře potah. Ten následně sílí a sílí. Zároveň se kontrolují i maličkosti,jako hangáry a pozdější palebná sila. V poslední fázi se zhustí povlak,který torzo lodi obrůstá a vzniká onen pancíř.
Nervová zakončení...ano tenhle úsek je pro mě záhada..Řekněme,že se to tam naroubuje v okamžiku,kdy se udělá první vrstva a bude chránit nervstvo před sluncem.
Podstata nervových impulzů je elektrická. Odtud by se měl hromadit proud dostatečný na vygenerování pulzů ve střílnách,chemické reakce na chodbách alá světla. Fotosyntézou pomocí blízkosti hvězdy by se dal recyklovat vzduch. Motory zase vyžadují ohromné kapacitátory,tudíž by samy byly jako baterie lodi.
Natáhne se tam systém (DOSka či co) a mělo by to být funkční . Ano, sci-fi ,ale jsem holt maniak
Z tohoto pohledu se může zdát,že by měly mít velmi omezenou životnost,ale když hibernují,tak jen čerpají solární energii a třeba zapustí kořeny a nasávají.
Šipky by se asi líhly hromadně,v celých řadách. Jen kmínek stromu a... New empire began. Jenom podobným stylem je možné udělat flotilu lodí poraživší antiky se znalostmi a jen zlomkem zdrojů. Velmi přitažené ?