Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SGA - nový řád -Díl 34: End = Povídka komplet

SGA - nový řád -Díl 34: End = Povídka komplet


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Mě osobně se díl baví a hlavně mě pobavila Rodneyho reakce na "teploměr".

No už se těším na pokračování.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3867
Bydliště: Boskovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
fajn díl.....paráda...přirovnat ohňostroj k výbuchu úlu docela dobrý..xD...a rononův suvenýr taky mazec..xD....paráda...brzo sem hoď další..:)

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 228
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Jo, už se těším :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
Obrázek
Obrázek

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Příspěvky: 386
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Kdepak vázne další díl ?
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No už ho mám dopsaný a přemýšlým že ho sem dám večer. Nejdříve se naučím na test a poté si znovu pročtu díl. Můžete jej očekávat kolem osmé :)
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
To je super zpráva :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Celkem 67 čistého textu + obrázky. Také 29 850 slov. A samozřejmě přeji příjemné čtení a opět se omlouvám za chyby.

Díl 17: Do zásob

„Ještě jednou se omlouvám, že jsem vás zdržel, ale musíte nám pomoci.“ Omlouval se Miller skupince.
„A co máme udělat? My máme dost problémů v Pegasu.“ Řekl John, který už byl netrpělivý a chtěl se vrátit na Atlantidu.
„O vyšetřování na Zemi se postarám já, ale potřebujeme jednu věc, která je nutná pro odvykání.“ Vysvětlil Miller.
„Vy chcete další enzym?“ Vyhrkl Mitchell.
„No aby se lidé zbavili závislosti, je nutné snížit dávky.“ Zapojila se do hovoru Jennifer.
„Nechceme po vás, abyste odebírali enzym, zajměte asi dvě stě živých Wraithů. Můj tým dohlédne na bezpečný transport na Zem. Přesněji řečeno o třicet mil na jih se staví pět plošin, na kterých budou Wraithi uvězněni a enzymu pro odvykání bude dostatek.“ Vysvětlil plán Miller.
„A co když Wraithi utečou? Co budete dělat pak?“ Zeptal se John a bylo na něm znát, že se mu plán nelíbí.
„Neutečou. Jednotlivé plošiny jsou od sebe vzdálené pět set metrů a navzájem mezi sebou nejsou propojené. Na plošinách bude dvojnásobný počet ozbrojených lidí, než tam bude Wraithů. Kolem plošin bude hlídkovat námořnictvo a jeden křižník je vybaven transportním systémem. V případě úniku přenese posádku plošiny na svou palubu a narušená plošina bude vystavena nervovému plynu, který je modifikovaný speciálně proti Wraithům.“ Znovu obhájil plán Miller.
„Není to moc přehnané? Tolik posádky na plošinách, vždyť na jedné by muselo být minimálně osmdesát lidí.“ Namítal Mitchell.
„Ani náhodou, nezapomínejte, že to jsou mezinárodní vody a na projektu se podílí většina států světa.“ Vysvětlil Miller.
„No, když se to tak vezme, je to celkem výhodné.“ Uznal nakonec John a vydal se k bráně a ostatní jej následovali.

O pár hodin později, Atlantis - zasedací místnost


V místnosti už byly oba týmy, Woolsey a doktor Zelenka. Richard Woolsey se díval na své hodinky, a jakmile bylo přesně patnáct hodin,tak porada začala. Slovo si vzal Zelenka, který měl popsat nové technické pokroky.
„Chtěl bych začít se zprávou o dobíjení ZPM pomocí výpočtů použitých při stavbě wraithských generátorů.“
„Jak jste pokročili?“ Zeptal se John.
„Nijak. Výpočty nedávají smysl.“ Řekl prostě Zelenka.
„Přesto je pošleme na Zem do oblasti 51, kde na výpočtech budou nadále pracovat a třeba se jim podaří něco objevit.“ Rozhodl Woolsey.
„Tak to asi těžko, když jsem na to nepřišel já!“ Odmlouval Rodney.
„Ale i tak je tam pošleme.“ Stál si za svým Woolsey a poté předal slovo Zelenkovi.
„Nyní přistoupíme k druhé části porady. Víme, že na Zemi se vyskytl wraithský enzym a naším úkolem je nyní zajmout několik desítek Wraithů.“ Vysvětloval Zelenka a pustil monitor.
„Tato základna je relativně opuštěná. Jedná se o laboratoř na výzkum wraithského hyperpohonu. Podle našich informací je na základně pět šipek a celková posádka základny je něco okolo padesáti Wraithů. Máme i podrobné plány základny, jelikož jsme na ni brzo plánovali útok.“ Vysvětlil Zelenka a na jeho řeč ihned navázal Woolsey.
„Na misi vyrážíte zítra ráno. Doporučuji si vzít stunnery a Zat'nik'tely.“ Jakmile Woolsey domluvil, všichni v místnosti se zvedli a zamířili pryč.

Druhý den ráno, Atlantis místnost s bránou

„Zadávám adresu.“ Řekl Chuck do vysílačky a zadal adresu. Jakmile se vytvořila stabilní červí díra, nechal poslat skrz sondu.
„Okolí brány je čisté, máte zelenou.“ Řekl Chuck a následně se otevřely vrata nad bránou, z nichž vyletělo pět jumperů za sebou, a všechny lodě si to mířili skrz horizont událostí.

Na druhé straně se ujal velení John a začal rozkazovat.
„Všichni aktivujte maskování! Jumper dva poletí s námi k základně. Jumper tři prozkoumá orbitu, zda tu není křižník, nebo jiné obranné prostředky. Jumpery čtyři a pět zůstanou u brány a vyčkají na další pokyny.“
Jak John řekl tak se stalo. Dva jumpery se vznášely několik metrů před bránou. Jeden jumper letěl na orbitu, a jakmile jí dosáhl, začal skenovat blízký vesmír a nedaleké měsíce. Poslední dvě lodě zamířili k základně vzdálené několik mil. Cesta k ní trvala tři minuty, a jakmile byla základna na dohled, oba jumpery se snesly dvě stě metrů od ní. Zadní dveře obou jumperů se otevřely a z nich vyšly oba vlajkové týmy.

„Vchod je tam.“ Řekl Rodney, který držel v ruce senzor a ukazoval na zakrytou část základny.“
„Dobře, zavřete dveře od Jumperů a jdeme na ně.“ Zavelel John a skupina vyrazila vpřed.
„Jo Camerone, jak se ti letělo?“ Zeptal se při plížení John.
„Ten antický gen je super a to nemluvím o jumperu. Stačí pomyslet a loď to udělá.“ Chválil Mitchell.
Skupina během chvíle došla ke dveřím a Rodney se začal hrabat v panelu. Trvalo asi dvacet vteřin, než se dveře otevřely a lidé mohli jít dál.
„Připravte se.“ Řekl John a na tento pokyn si každý vytáhl zbraně. Teal´c, Daniel, Cameron a Teyla si vzali zaty a zbytek se vybavili stunnery. Jediný Rodney se připravil a vzal si dva stunnery.
Všichni společně procházeli komorou, až narazili na rozcestí. John se rozhodl rozdělit do tří skupin a každá půjde jedním směrem. Ronon, Mitchell a Sam šli vpravo, John, Teyla a Rodney šli rovno a Lorne, Daniel a Teal´c šli vlevo.
Jako první na odpor narazila Rononova skupina, která se dostala do přestřelky s pěti Wraithy. Dva vojáci padli pod palbou ze stunnerů, ale zbytek se dokonale kryl před palbou. Jenže Wraithi nebyli připraveni na novou zbraň, kterou u pozemšťanů neviděli používat. Tu zbraň nesl u sebe Mitchell a čekal na vhodnou chvíli k výstřelu. Jako jediný si všiml, že zdi této základny nejsou jen organického původu, ale byly stavěny i z kovů. Cameronovi ihned došlo, že má zatem střílet do zdi u kryjících se Wraithů. Výboj ze zbraně se svezl po zdi a zasáhl Wraitha, který se o ni opíral. Ten samý osud podkal i zbylé dva vojáky, kteří se následně omráčení sesunuli k zemi.

„Tady Carterová, narazili jsme na skupinu Wraithů. Všichni jsou neutralizováni díky Mitchellovi. Zdi v této základně vedou proud, čehož jsme díky zatům mohli využít.“ Řekla Sam do vysílačky.
„Rozumím, my jsme právě pod palbou velké skupiny. Stojí proti nám přibližně dvacet pět vojáků. Žádáme posily, Sheppard konec.“ Odpověděl jí John.

Na tuto žádost ihned reagovaly zbývající dvě skupiny a rozeběhli se jim na pomoc. Když dohnali Johnovu skupinu, viděli Teylu, která zatem střílela do zdi a využila vodivosti, ale největší pozornost si ihned upoutal Rodney, který se kryl za výklenkem zdi a jediné co zasahovalo do uličky s Wraithy byly hlavně jeho zbraní. Sice takhle nemohl mířit, ale tento způsob mu dával jistotu, že nebude zasažen. Jakmile byli ostatní na dostřel, ihned začali pálit po Wraitech. Tato velká skupina pod krutou palbou z omračovacích zbraní do pár minut padla.
Lidé po této přestřelce prohledali zbytek základny a zneškodnili zbývající vědce a vojáky.

„Tady Sheppard, volám jumpery čtyři a pět. Přistaňte u základny a zahajujeme druhou část plánu.“ Rozkázal John.

Na jeho rozkaz se lodě co byly u brány, rozletěli k základně. Tam přistály u dvou jumperů a posádka vystoupila. Z obou lodí vyšlo celkem dvanáct mužů, kteří s sebou měli nosítka. Ti ihned zamířili do základny a odnášely Wraithy ven před základnu. Tam už čekala Jennifer, která nadopovala vojáky silnými sedativy. Jumper, který zkoumal orbitu, se vrátil a převážel na kolonii Terra Pegasus omráčené Wraithy.

Po skončení akce bylo v celách celkem čtyřicet sedm uspaných Wraithů. Ti byli postupně posláni na zem a tam uvězněni na vězeňských plošinách.


O pár hodin později, Atlantis zasedací místnost

V místnosti seděl John, Cameron a Woolsey.

„Pánové, vaše poslední mise byla provedena prvotřídně a za to vašim týmům IOA dává pochvalu.“ Oznámil Woolsey.
„No super.“ Zaradoval se John.
„Zítra je na plánu podobná mise, informace o planetě dostanete později.“ Řekl Woolsey.
„Máme plány základny?“ Zeptal se Mitchell.
„Bohužel ne, ale podle informací je základna dvakrát větší a tudíž bude tam i více Wraithů. Posílám s vámi i tři týmy vojáků. Akorát plukovníku,…“ Otočil se Woolsey na Cama. „…mise se nebude účastnit doktor Jackson. Potřebujeme jej pro jednání v alianci, která se koná zítra ráno.
„Rozumím, to nebude problém.“ Potvrdil Mitchell.

Druhý den dopoledne, jednací sál Terra Pegasus

Když Woolsey, O´Neill a Jackson došli do síně, už tam byli diplomaté Noxů, Asgardů, Antiků a hologram jednoho Furlinga.

Všichni se navzájem pozdravili a rada začala. Nejdříve Thor podal hlášení o Asgarské flotile a o obranném systému společné kolonie. Povznesení Antikové samozřejmě už o systému věděli, ale i přesto jej pochválili.
V další části schůze lidé informovali o Avatárech a následně byla spuštěná 3D simulace boje s Diem. Hologram byl přímo uprostřed stolu, takže nad stolem lítal Zeus a byl bombardován střelami z Avatárské lodi.

„Jediné co o nich víme je, že se bojí konkurence. Vyhlazují inteligentnější členy vesnic, jen aby zabránili vyspělosti v dlouhodobém měřítku.“ Vysvětlil Woolsey.
Antikové se na sebe podívali a následně věnovali pohled i generálu Hammondovi, který díky telepatii pochopil, že má začít mluvit.

„Velevážení zástupci, na minulé schůzi jsme informovali o našem pasivním zasahování. Jenže ne všichni Antikové jsou jednoho názoru a tak jsme dospěli ke kompromisu.“ Zahájil svou řeč a O´Neill při jeho řeči radostně trhl rukou.
„Momentálně vám pomůžeme se bránit proti Avatárům. V prvé řadě vám řekneme o nich něco více.“ Pokračoval Hammond a navázala na něj Morgan.
„Avatár je oproti nám mladý druh. Víme o nich teprve až po našem povznesení. Jejich prioritou je vyhladit všechny hrozby a zabránit aby tyto hrozby vůbec vznikli. Jejich vojsko řídí demokraticky zvolený diktátor, který ale dbá na rady a pokyny kněžích.“
„S nimi jste se už setkali, dlouhý prst, který strká lidem do hlavy.“ Řekl Janus a výrazně to zjednodušil. Poté pokračoval ve vyprávění.
„Mají dva základní druhy lodí. Lehký křižník má tlustý pancíř a velmi vyspělé zbraně. Mateřská loď má vyspělé štíty a stejné zbraně jako na křižníku.“ Řekl Janus a na jeho řeč ihned navázala Morgan.
„Jenže tato rasa má jeden hlavní nedostatek. Je to přímí opak Wraithů. Těch je v galaxii mnoho a jejich technologie je relativně primitivní.“
„Takže jsou vyspělí, ale mají omezené zdroje.“ Doplnil si to Jack.
„Ano přesně tak. A nyní část, která se vám bude líbit Jacku.“ Řekl Hammond a poté pokračoval. „Janus vylepší energetické zbraně na Diovi a ty budou účinné na Avatárské lodě.“
„Jo!“ Vykřikl Jack plný radosti.
„A za druhé bude nutné posílit i vaše štíty a to jde jedním a prostým způsobem.“ Řekl Janus a mávl rukou. Přímo uprostřed stolu se objevilo ZPM a vznášelo se pár centimetrů nad osvětleným povrchem. Všichni zástupci lidí se podívali na modul nulového bodu, a když obrátili svou pozornost na ostatní, zjistili, že už jsou v místnosti sami.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Příspěvky: 386
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
No tak doufam že to ZPM bude v akci hned další díl a ten díl bude zítra že jo ? :-) takhle nas napínat !!! :palka:
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3867
Bydliště: Boskovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
sakra chlape...ty víš jak na to.....rozhodně sem co nejdřív hoď další díl kterj bude tak hrubej ja kten dnešní..praádní práce....

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No nevím jestli bude už zítra ale do víkendu bych jej chtěl uveřejnit.

Toto je spoiler!!!:
V příštím díle se opět zaměříme na Wraithské úly. A Zeus se ZPM si nechávám do zálohy, čeká na vás VELKÉ PŘEKVAPENÍ!!!
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 228
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Výborně, další skvělý díl :) Těším se na pokračování :) ANi mi nepříjde, že už je to sedmnáctý díl :D Zachvíli se budeš muset vrhnout na 2.sérii :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
Obrázek
Obrázek

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Příspěvky: 386
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
a kde je napsano že serie musí mít jen 20 epizod? Může mít klidne serii o 1000 epizodách.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Patas25 Super díl, už se těším na další díl a na to, až bude Zeus opět v akci :-) Možná by to chtělo i boj mezi Avatary a Wraithy :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Příspěvky: 740
Bydliště: Telos lV
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Coder: ono je to přeci jedno hlavně, že bude dál psát :D
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3867
Bydliště: Boskovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
tak před týdnem sem to zase začřal číst od začátku a všiml sem si že sme vlastně získali dvě ZPM z té měsíční bo asteroidové základny...co se s nima stalo??...je možný že sem to přehlídl ale atlanida už dvě měla takže....

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Příspěvky: 2007
Bydliště: Košice
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Až cez víkend?!!! :evil: Dnes je už pozde! :D (Ale nie, to je v pohode, ale kto to má vydržať???) :rflmao: :write: :write: :write:

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No budu se snažit sem dát díl co nejdříve. NEJPOZDĚJI O VÍKENDU. A co se týče Zeusa+ZPM tak v akci proti Avatárům jej uvidíme nejdříve za týden.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Příspěvky: 740
Bydliště: Telos lV
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
škoda. chtělo by to, aby jsi psal další díl zatímco mi čteme ten předchozí, ale s tím mě asi pošleš někam :D
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No tak já další díl nedokážu napsat během deseti minut, teda dokážu ale mělo by to půl A4 xD.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Příspěvky: 386
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
tak za 4 hodiny a 3 minuty máš víkend, takže počítámk že po odbití půlnoci by to tu mělo být a ja tu budu čekat :-)
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Příspěvky: 740
Bydliště: Telos lV
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
není to tu a to měl ještě pár minut jako bonus :D
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Hopwe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Příspěvky: 24
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
lidicky chapejte Patas děla co muže není to tak lehký psát :)
StarGate: The New Threat (Nové hrozby) - http://sg-tnt.webnode.cz

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 870
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No dám sem díl hned jak bude dopsaný. Akorát včera jsem neměl dobrý den tak jsem aspon vyrazil na pár piv a vzbudil jsem se v posteli. Totální okno ani nevím jak jsem se dostal dom. Ale na Silvestra to bylo horší tak teďka jdu psát. :write: :write: :write: :write: :write: :write: :write: :write: :write:
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 228
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No, alespoň že jsi střízlivej, my už se těšíme :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
Obrázek
Obrázek

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Příspěvky: 3867
Bydliště: Boskovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
já proti alkoholu u mladistvých nic nemám mě osbně bude 18 až za pár měsíců aael v 15 mít okno ...dobrej výkon..xD...BLAHOŽELÁM...rozhodně sem oď další díl až ho budeš mít napsanej...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma
PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky

cron