Mojí babičce bylo v roce 1945 25 let, takže bylo docela fascinující ji poslouchat, když mi vyprávěla, co všechno se tehdy dělo a ukazovala mi i fotky, dopisy a zápisy v deníku. To jsou pak příběhy o těch malých, lokálních hrdinech, o kterých se dnes neví.
A které by měli lidi taky oslavovat, ale pochopitelně se o nich nic neví, ale i tyhle lidi se podíleli na boji, i když bojovali po svém.
Dědu, který za války pomáhal lidem ve vesnici, komunisti zavřeli a zabili, a babička, potom, co tohle všechno úspěšně přežila, umřela na šok z toho, že jí v roce 2000 vlezli do baráku zloději, zbili jí a ukradli důchod. To myslím říká o dnešní době všechno
Ti zloději si mimochodem dneska chodí po vsi, smějou se nám do obličeje a nedokážeš jim nic. Jestli nejvyšší soud staví "život nad majetek", tak ať posoudí tyhle "bezbranné" zloděje, kterým je určitě taky život svatý.
Omlouvám se za pesimismus, ale je pozdě a dneska mě právě tahle věc dost nadzvedla.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.