Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Stargate Odyssey SGO O čem to je?

SGO O čem to je?

diskuze k tomuto psanému spin-off

Odeslat nové téma Odpovědět na téma
Příspěvek 10.8.2011 21:39:53
ad8am Uživatelský avatar
Airman
Airman

Příspěvky: 22
Bydliště: Někde ve vesmíru
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
hele asi vam budu pripadat jako bl..c ale o čem je SGO :oops: :oops: :oops:
:D

Příspěvek 11.8.2011 00:23:12
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1139
Bydliště: Hranice, Olomouc
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Viz. topic ZÁKLADNÍ INFORMACE:

Raynor píše:
"Každopádně je to naprosto úžasný. Je to správně temný a atmosféru to má pořádnou. Jednoznačně to každýmu doporučuji. SGO hází rukavici nejen Horizonu, ale i scénáristům SG..."
- čtenář Mirra

"Povídky čtu jen hodně výjimečně, ale tohle je fakt dobrý. Bitvy nejsou o tom vlevo záporňáci a vpravo klaďasi, ale o taktice, na což si potrpím, takže za to velký + "
- čtenář AirForce

"Super! Moc povedené! Těším se na pokračování!"
- čtenářka Kaithlin

Všechny citace jsou samozřejmě vytrženy z kontextu... ;)

Obrázek

Obrázek

Stargate Odyssey je zasazen do ledna roku 2011, rok po porážce Ori, dva roky po odhalení programu Stargate. Galaxie je po válce zdevastovaná a uvržená do chaosu. Zbytky armád Ori se spolu s novou generací Goa’uldů ukrývají, Jaffská republika čelí občanské válce, stejně jako zbylí spojenci z válek pro Ori. Na Zemi, jejiž vojska jsou sjednoceny do organizace UNATSEC a jež vlastní asgardské technologie, postupně síly hlasy o nadřazenosti pozemšťanů nad zbytkem primitivní galaxie.

Během Válek s Ori, neboli Křížové výpravy, byla v roce 2009 napadena i Země. Po sedm dnů bojovala na pozemské orbitě pozemská flotila proti síle lodí Ori a několika Goa’uldů, kteří se k Ori přidali. Nakonec byl útok odražen, nicméně řada měst se stala cílem útoku. Šokovaným pozemšťanům byla pravda představena tím nejděsivějším způsobem. Přesto se podařilo, tváří v tvář hrozbě z vesmíru, planetu sjednotit.

V pilotní episodě, dva roky po těchto událostech, startuje EJF Odyssey ke hvězdám, jako první průzkumná výprava od konce války. Cílem Odyssey je Tollana. Prohrabat se popelem zničené civilizace ve snaze najít některé další cenné technologie. Nízkorozpočtová mise vedená zkrachovalým plukovníkem letectva a mladou posádkou složenou z hipíků, konzervatistů a opilců musí dokázat své schopnosti, když se Země ocitne pod devastujícím úderem...



Pilotní episody si můžete stáhnout v mp3 verzi nebo psané verzi na pdf formátu na oficiální stránce, kde jsou k nalezení i bonusové materiály a desítky originálních ilustrací.


http://sgo.sg1.cz/episodes.php



Stargate Odyssey je psaný fan spin-off seriálu Hvězdná brána, což znamená, že na něho navazuje, je neoficiální, neziskový a pouze psaný. A, co si budeme namlouvat, v porovnání s SGA a SG-1 může být amatérštější. Na rovinu přiznáváme, že impulsem ke startu Stargate Odyssey se stal obdobný spin-off, Stargate Horizon. Rozhodla také podle nás výrazně upadající kvalita SG-1 a SGA. Nicméně oba jeho zakladatelé, producent (více méně) Ladislav Loukota a koproducent Radim Klepetko, se dávno před Horizontem účastnili projektů, které se mu velikostí vyrovnaly. Horizon byl impulsem, ukázal, že obdobný projekt může být atraktivním pro fanoušky Hvězdné brány po celém světě. Odyssey není tvořena s žádným menším záměrem než se Horizontu vyrovnat a snad i být lepší. Nebojíme se přiznat, že Stargate SG-1 i Stargate Atlantis mají řadu chyb a podívat se, jak to dělají jiné jiné televizní seriály, jako Farscape, Deep Space Nine nebo Battlestar Galactica.

Odyssey je psán ve formě scénářů, které se rovnají délkou čtyřiceti dvou minutovým televizním episodám. Jednotlivé episody jsou rovněž skládány do sérií. Naše scénáře jsou oproti skutečným filmovým mnohem obsáhlejší, protože se snažíme popisovat i výrazy postav a pohledy kamery. Našim cílem je skutečně vytvořit seriál, který se kvalitou děje vyrovná nebo předčí televizní seriály. Kontinuální děj, realistické postavy, příběh navazující na tradice Stargate a přitom objevující její nové možnosti.

K některým episodám bude přiložena originální ilustrace, ke klíčovějším snad více. Vzhledem k mezinárodnímu charakteru našeho projektu, na kterém se podílejí i známí grafici jako například Animaniac, se pracuje i na překladu do Angličtiny. Doufáme, že se podaří vytvořit rovněž namluvené verze episod, které by jste mohli poslouchat na cestách.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tohle forum slouží jako jedno ze dvou oficiálních. Všichni autoři budou vděčni za každou připomínku, pochvalu, recenzi nebo dotaz k jakokoliv episodě, ilustraci nebo obecně Stargate Odyssey. Pokud máte web a stojíme vám za to, informujte o nás. Pokud umíte Anglicky, můžete přiložit ruku k překladu (do Angličtiny). Pokud dobře píšete, nebráníme se spolupráci. Vaše reakce jsou to jediné, co nás pohání dále, takže se neostýchejte napsat sem cokoliv delšího ;-)

Kombinujíce děje bývalých projektů producentů, webové hry Stargate Webgame a multi-autorské povídky Stargate Game, je Stargate Odyssey remakem. Bere si hodně z prvních řad SG-1, ale na rozdíl od dnešních seriálů Stargate se nebojí vyvinout hlavní postavy, ukázat jejich vztahy i problémy. Existuje sedm hlavních postav a řada vedlejších, přičemž i tyto hlavní postavy mohou být trvale zabity. V současnosti je plánováno pět řad, každá o 20 episodách. Episodně se objeví i staré známé tváře ze Stargate SG-1 a Stargate Atlantis. Prvních deset episod můžete nalézt na oficiální stránce, link ještě jednou uvedu níže. Seriál pokračuje po pauze 30. ledna 2008 episodou 11, Loneliness.

Oficiální web:
http://sgo.sg1.cz/episodes.php
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 12.10.2011 16:38:59
-Jack O Neill- Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Příspěvky: 141
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
To zní dobře:-)
Pokračování STARGATE zde:

STARGATE FUTURE - SGF


Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 20.11.2011 17:11:14

Příspěvky: 96
Bydliště: BRNO
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
Nejen zní .. to je dobréééé...

(dukazem je to ze to nedokoncilo,jako vechnz dobre veci)
F I A W O L
Klenotka, LP 2008 píše:
SG komunita musí spolupracovat. A můžu mít k SGC milion výhrad a nesouhlasit s tisícem věcí, ale pořád nám jde o stejnou věc.
...
SG komunita se musí rozšiřovat a toho nedosáhneme tak, že si každý bude hrabat na vlastním písečku.

Příspěvek 21.11.2011 15:16:44
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1139
Bydliště: Hranice, Olomouc
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací
 
No částečně se to dokončilo. Jednou, až budu mít čas, tak to zremakuju v non-SG verzi.

Mezitím momentálně řeším, že by se SGO (včetně prequelu z dob Antiků nebo spin-offu v Pegasu) dala převyprávět skrze prozatím blíže nespecifikovanou videohru. Může to padnout, takže radši zatím víc neřeknu :-)
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma

Zpět na Stargate Odyssey