Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG Dynasty: Admirálovo dedičstvo

SG Dynasty: Admirálovo dedičstvo

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Jakého druhu problémy, to se jí úplně přetransformuje vědomí, nebo bude mít jem vzpomínky a vědomosti admirála:-)

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
bude to mat co do cinenia s genetickou pamatou. Ten admiral bol jej otcom (to nikomu nehovorte :-) ) a ta bakteria ju zmutovala do takej miery ze jej vyvolala spomienky jej predkov. Okrem toho bude mat este aj iste zaujimave vlastnosti nemagickeho charakteru takze na telepatiu a psychokyneticke javy zabudnite. No a potom ak ste si vsimli tak tam prebiehala aj druha mutacia a ta bola sposobena vonkajsim zasahom. Ale to sa dozviete az v siedmej kapitole takze pssssssst :-)
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

ten spoiler být tebou trochu upravím, neboť si nám téměř všechno vyzradil...dokud máš čas radím ti to smazat :D

no a co se druhýho týče...ten vojenský zásah může mít řekl bych dvě podoby (buď bude super strong neporazitelnej voják, něco jako Cheryl u St0rma a nebo už nebude člověk s čímž by sis pak prakticky mohl dělat co bys chtěl :D)

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ad Daedalos304: prave preto som to dal do spoileru ;-). A tych moznosti co z nej mozno spravit je vela. Budete celkom prekvapeni... prvykrat sa prejavi v piatej kapitole. Dej nebudem prezradzat lebo sa ocitne tam kde to vela ludi pozna a mozno ma za to budu chciet ukamenovat... :-)

Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Venku už jsou tři kapitoly, takže už taky něco napíšu.
Povídku čtu celou dobu a jo, líbí se mí. Je to zatím takový klidný, což je dobře. Díly vycházejí pravidelně a číst se to rozhodně dá.

Co se mi ale nelíbí, i když to přímo nesouvisí s povídkou, je vydírání ohledně dalšího dílu a komentářů... a druhá věc, ty spoilery. Takhle velký spoilery jsou tady myslím už dva, a to člověk pak nemá chuť číst. Když víme všechno dopředu.

Vím, že bych to číst nemusel, ale zvědavost je svině... a příjde mi to zbytečný.

Ale určitě si další část přečtu, takže hodně štěstí do další tvorby.
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

ad Russell: hmmmm, vydieranie som použil ,pretože som zistil, že je to občas jediný spôsob ako donútiť ľudí reagovať. Iný spôsob je dlho neprispievať, aby boli zvedaví. Ale keď ridám kapitolu a objaví sa mi na ňu jedna-dve reakcie v zmysle "je to skvele/ubohe..." a nič viac, tak mám problém s tou kapitolou aj ja ako autor. Neviem, či bola dobrá, úbohá, vynikajúca alebo priemerná, neviem či ju mám prerpacovať a nanovo nahodiť na forum alebo sa na ňu vykašľať. Potom to ovplyvní aj to, aké budú ďalšie kapitoly, možno lepšie, možno horšie. bez spätnej väzby nemôžem vedieť ako je moje dielo prijímané...

ad spoilery: práve preto je na tomto fóre funkcia "spoiler" aby to nebolo viditeľné. Keď chceš vedieť, čo je v spoileri, tak naňho klikneš alebo cez neho prejdeš kurzorom. Robíš to však s vedomím, že sa ti odhalia zásadné informácie o deji poviedky, príbehu, epizódy, atď. Je to na tvoje vlastné riziko a zodpovednosť. Ale ako vravíš: zvedavosť je sviňa...

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nečetl jsem, odolal jsem, nechám se překvapit. Doufám že to bude pěkný nářez:-)
Myslím tím spoiler:-) že...

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Konečne prečítané a znova dobrý dej z možnosťou rôzneho smerovania / hlavne po úprave DNA /. :)
Nič nemaž ani neprepisuj. :palka: Príbeh je zatiaľ pekne čitateľný. :yes:
:bye: :wink:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Je tu nový týždeň a nová kapitola... Enjoy!

Kapitola 4. – Stretnutie so svojimi

Problém sa však dočasne vyriešil sám, keď sa Anna prebudila z jedného zo svojich snov. Stále jej myseľ ostávala v temnote umelej reality, ale uvedomovala si, že už nesní. Opatrne si siahla na pravý spánok, kde mala pripevnené komunikačné zariadenie a prsty ho skutočne nahmatali. Stiahla si ho a svet okolo nej sa zmenil. Odrazu ležala v čistej bielej miestnosti a jediný kus nábytku bolo lôžko z bieleho plastu, na ktorom ležala prikrytá snehobielou prikrývkou, ktorá na dotyk pôsobila ako vlnená. Po chvíli sa jej vrátila pamäť a ona si vybavila všetko čo sa jej stalo odkedy odpadla na zásobovacej základni.
Pokúsila sa vstať, ale uvedomila si, že je pod prikrývkou nahá. Ostala ležať. Po chvíli sa otvorili v stene ukryté dvere a dnu vošla mladá žena s náručou šatstva. Bolo jednoduchého strihu a s jej pomocou sa Anna obliekla. Žena jej potom pokynula, aby ju nasledovala von z miestnosti. Prešli nejakou chodbou a dostali sa do veľkého biologického laboratória. Tam ju už čakalo zopár keránskych vedcov a dôstojníkov, medzi nimi aj doktor Fasterin a plukovník Garsen. Práve sa rozprávali o nejakej politickej záležitosti. Po chvíli jej došlo, že im rozumie. To ju prekvapilo tak, že zastala. Všetci sa k nej otočili a ona pomaly spravila ešte niekoľko krokov. Doktor Fasterin k nej podišiel a v natiahnutej ruke jej podával komunikačné zariadenie, avšak okrúhle a nie trojuholníkové ako to, čo používala doteraz. Opatrne a pomaly vyslovila hľadajúc slová: „To netreba. Ja vám rozumiem.“
Všetci na ňu šokovane hľadeli a starý doktor Fasterin vykoktal: „To nie je možné! Proces výučby keránčiny sme predsa nezačali!“ Otočil sa na ostatných vedcov z jeho teamu ale tí svorne krútili hlavami. Zamyslene sa obrátil naspäť k doktorke: „Doktorka Kornilovová. Loď, ktorú pre vás vaši ľudia poslali, čaká na orbite jednej z našich základní. Hneď po ukončení kontrolných vyšetrení sa tam vydáte prostredníctvom hviezdnej brány. Pred odletom ste však ešte pozvaná na slávnostnú recepciu na počesť prvého kontaktu s vašou civilizáciou. Sú na ňu pozvaní aj členovia posádky vašej lode, ktorí vás po recepcii odvezú domov. Avšak teraz k tým kontrolným vyšetreniam...“
Vyšetrenia trvali niekoľko hodín a po ich skončení vedci s nemalým prekvapením skonštatovali, že napriek tomu, že baktéria Dobsia Parpolea bola z jej tela úspešne odstránená, jej črevná mikroflóra ostala zachovaná, respektíve sa znova obnovila neuveriteľne rýchlym tempom. Keď nakoniec doktor Fasterin odprevadil Annu k hviezdnej bráne, videla ako tam na ňu čaká poručík Suvaran s niekoľkými ďalšími dôstojníkmi. Fasterin im oznámil ukončenie liečby ako aj fakt, že doktorka už rozumie po keránsky. Potom ešte doktor podal poručíkovi sivý plastový kufrík so slovami, že to majú doručiť na pozemskú loď. Anne povedal, že v tom kufríku sú informácie o baktérii Dobsea Parpolea, a tiež aj o tom, ako ju liečili a aké vyšetrenia podstúpila. Potom sa už začala vytáčať hviezdna brána. Pred vstupom do horizontu brány sa Anna ešte otočila a pozrela na starého vedca. Kývol jej hlavou na rozlúčku a ona prešla bránou. Ani jeden z nich netušil, že sa nevidia naposledy.
Na druhej strane horizontu na ňu čakal usmiaty plukovník Ellis spolu so skupinkou dôstojníkov z Apolla. Tiež tam bolo zopár keránskych dôstojníkov, podľa označenia na výložkách dosť vysokých hodností. Ellis k nej okamžite vykročil: „Doktorka, som tak rád, že vás konečne vidím. Ani neviem ako dlho sa už povaľujeme na orbite tejto planéty. Posádka Apolla sa už ide od nudy zblázniť.“ Anna ho objala a s úsmevom povedala: „Aj ja vás rada vidím, plukovník! Fakt je to s vašou posádkou také zlé?“ Ellis s humorom odvetil: „Áno, technici od nudy opravili všetko, čo sa dalo na lodi opraviť a niektorí sa dokonca iniciatívne ponúkli vyleštiť lak na vonkajšom plášti lode.“ Všetci dôstojníci z Apolla aj s doktorkou sa zasmiali.
Ellis potom zvážnel a obrátil sa na doktorku: „Doktorka, vďaka vám sme nadviazali kontakt s pozoruhodne vyspelou civilizáciou. Už keď sme sa s nimi stretli na orbite Noxu, tak sme zahajili prvé diplomatické rokovania a celkom ma udivila ich technická úroveň. Vyzerajú, že ich veľmi zaujímame a podľa slov ich generálov som vyrozumel, že sú celkom ochotní priateľským stykom so Zemou. Skvelá práca!“ Anna sa placho usmiala: „Veď som vlastne nič nespravila. Všetko to bol následok toho, že som sa sekla pri zadávaní adresy do hviezdnej brány.“ Ellis však vážne povedal: „Celý náš život je často súhrou rôznych náhod...“
Všetci sa nad tým zamysleli. Chvíľku bolo ticho, ktoré využil jeden z keránskych generálov a diskrétne zakašľal. Doktorka a dôstojníci z Apolla sa naňho otočili a generál diplomaticky privítal doktorku a oznámil jej, že večer sa bude konať slávnostná recepcia a v noci Apollo odletí späť na Zem. Ellis a jeho podriadení sa zatvárili rozpačito. Doktorka však z výrazov ich tvárí pochopila, že nerozumejú čo keránsky generál hovoril a tak im to pretlmočila. Ellis si vydýchol a usmial sa: „Povedzte im, že prijímame.“ Pretlmočila to keránskej strane a jeden z generálov s veľavravným gestom vyzval prítomných, aby sa pohli od hviezdnej brány k neďalekému betónovému bunkru. Celá skupina pozemských aj keránskych dôstojníkov sa vybrala určeným smerom a Ellis popritom veselo doktorke hovoril: „Keď ich výsadok vystúpil v hangári Apolla a spustili tou svojou hatmatilkou, tak som mal spočiatku strach, že čo vlastne chcú. Očividne však počítali s tým, že im nebudeme rozumieť a vnútili mi taký malý trojuholník, čo sa prikladá k spánkom. To ma prenieslo do nejakej virtuálnej reality a tam sme si už rozumeli. Vraveli, že sa takto dohodli aj s vami.“
Prikývla: „Áno, to je pravda. Očividne sú vyspelejší ako my. Z narážok, ktoré spravili som vyrozumela, že boli dlho v styku s Antikmi a poznajú aj Noxov. Bude výhodné mať takých spojencov alebo aspoň známych.“ Ellis sa usmial: „Skutočne. Keď to vyjde a uzavrieme s nimi spojeneckú zmluvu, tak to bude výhodné. Ale teraz poďme s nimi. Budete mi musieť tlmočiť, lebo bez toho ich prekladača som stratený.“
Počas celého popoludnia a večera Anna tlmočila ako Ellisovi, tak aj jeho dôstojníkom a všeobecne bola v strede pozornosti. Na recepcii odovzdali keránčania plukovníkovi a Anne tri plastové kufríky. Keď ich Ellis otvoril, videl v nich v mäkkej gume poukladané antické dátové kryštály. Po vysvetlení, že ide o informácie o baktérii, ktorá viedla k zničeniu zásobovacej základne číslo osem a o ich biologickom a medicínskom výskume okolo tejto kauzy, sa usmial a vydal príkaz transportovať ich na Apollo a uložiť ich na bezpečnom mieste. Keď kufríky obklopilo biele svetlo transportného lúča a boli teleportované na Apollo, keránski činitelia uznanlivo pokývali hlavami nad touto ukážkou technickej vyspelosti Zeme a začali si medzi sebou šuškať. Anna prekladala ich poznámky Ellisovi a jeho dôstojníkom. Nakoniec sa trochu pripití všetci rozišli. Keránski dôstojníci za svojimi záležitosťami a pozemskí spolu s doktorkou na Apollo.
O desať hodín neskôr Apollo opustilo orbitu keránskej planéty a vstúpilo do hyperpriestoru v kurze k Zemi. Na lodi ešte niekoľko lekárov vyšetrovalo Annu, ale keď nenašli nič podozrivého, bola prehlásená za zdravú a schopnú služby v zložkách Hviezdneho programu. A na planéte si keránski dôstojníci spomenuli, že zabudli oznámiť pozemšťanom, že Anna ma v hlave záznamy bitiek slávneho antického admirála.
Naposledy upravil Aiwendill dne 20.11.2012 15:02:12, celkově upraveno 1

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jo...dobrý...krásný banket...Ellis až trošku děsivě vtipný :D, ale beru to...tadle postava se moc v seriálu neobjevovala a tak se dá lehčej upravit :)...

btw. proč mám pocit, že na Apollu něco vyvede, až ji zas přepadne myšlení antického generála :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ellisa mám celkom rád a to práve kvôli tomu, že nie je v SG obohraný ako niektoré notoricky známe postavy. Takého Caldwella je oveľa ťažšie upravovať. Ellis sa objavoval málo a teda sa s ním dá lepšie pracovať...

k tvojmu pocitu, Daedalos304, len toľko, že nebude veľmi vyvádzať, aspoň nateraz nie a určite nie na Apolle :jako:

ako som už povedal:

Toto je spoiler!!!:
jej schopnosti sa prejavia a to nie celkom tradičným spôsobom. A pre niektorých to nebude to pravé košér 8)

ešte spoiler na ďalšiu kapitolu:

Toto je spoiler!!!:
ESS Apollo bude mať problém s motormi a objaví planétu, ktorá je považovaná za mýtus. Miestni ich požiadajú o zapojenie sa do vojny a dočkáte sa miest a postáv, ktoré by ste nečakali vo svete Stargate ale niekde úplne inde...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
klingoni? romulané? vulkánci? borgové? :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Daedalos304:
Toto je spoiler!!!:
NIE na vsetky styri moznosti, ktore si vymenoval. Skus opustit svet science fiction a rozsir svoj obzor

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Něco ze světa Diablo? Planeta se bude jmenovat Sanctuary ? :)
Warning: My post´s can kill you!

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ronnie124: Preboha! Len to nie! Taky šialenec nie som ani ja... :write:

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Škoda to by mohlo být opravdu divoké a velmi velmi zajímavé :D.
Warning: My post´s can kill you!

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

zaujimavé a divoké to bude, to môžem zaručiť... :twisted:

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak další dobrý díl na světě! Jenom tak dále, zajímá mě jak to bude s tou " skoro antickou admirálkou " :lol:

Toto je spoiler!!!:
Btw, nebude to něco z Mass efect? :D Planeta a mýtus? napadá mě Kobol :D
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Wydra: nie, nebude to ani to co spominas, aj ked ma to napadlo kvôli tym sympatickym lodiam a celkovo grafike.

ja však mám na mysli niečo úplne iné...

otvorte si myseľ, opustite scifi a rozširte obzor svojho pohľadu...
je predsa toľko možností... :think:

Toto je spoiler!!!:
a schválne vás budem naťahovať ako gumu v trenkách až do budúceho týždňa keď vydám ďalšiu kapitolu...

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Jo, napínáš :D

Toto je spoiler!!!:
A já se původně těšila třeba na Magogy nebo Nietzscheany :( Ale když říkáš, že ze s-f to nebude, tak už mě napadá jenom něco z historie. Mám ráda staré Řecko (kdo ne? :D )

Ale do příštího týdne určitě vydržím.

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Andoriel: ale to uz predsa v stargate bolo...

Ja som pre vas vymyslel nieco nove a neotrele...
8)

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Tak to se budu jenom těšit :D

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Opustit sci-fi?
Toto je spoiler!!!:
Tak když to nemá být nic sci-fi, tak mě napadá už jenom Gliese G 871. Planeta objevená astronomy ve vzdálené sluneční soustavě a má pravděpodobnost existence dýchatelné atmosféry.
Má povídka: BSG: Bohemiorum

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Wydra: nie, to nie je to prave orechove :)

mal som ale na mysli, aby ste opustili scifi ako zaner...

je tu predsa tolko inych moznosti: fantasy, horror, ruzova kniznica, detektivky...

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No potěš Růžová knihovna :rflmao: :rflmao: :rflmao:
To spíše KIng a jeho Pavučina Snů.-) mazec:-)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky