Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Rozepsané/Nové povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

hesla? :D to bylo jen pro zasmátí, jakej dokáže být Loki lump :D

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

no těšim se na dlaší díl co jiného ktomu říct ale nikdy by mě nenapadalo že aktikové budou mít základny na měsící a na marsu

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak ty základny tam byly hlavně kvůli ochraně Země :)

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

:) skvělý, zajímavý, atd... díl.
Bohužel, jsem si to přečetla až dneska ráno, protože jsem bez počítače :cry: .
Ale jinak se těším na pokračování :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Mé povídky
StarGate Ships StarGate Speciály StarGate Genesis

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Povídka je super, jen tak dál :) ... Měl bych dotaz netýkající se této povídky. Pokud se nepletu tak by měla existovat jakási skupinka autorů z tohohle fora, jež si navzájem pomáhají a dohazují nápady nebo něco takového. chtěl bych se zeptat, jestli náhodou nenabíráte adepty :D
!!DEMACIA!!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno, vzhledem k tomu, že z naší skupinky jsem přežil jenom já, Jakop a Patas, neboť kvůli nedostatku času se St0rm, ani Ronnie a ani Dragon moc nepřipojují :) a tento stav trvá už téměř 2 měsíce :)

každopádně moc děkuji za pochvalu a pokud se něco změní, dám vědět :)

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to není nic oficiálního, a když se nad tím tak zamýšlím, nové maso do našeho mlýnku by možná mohlo nějak zajímavě ovlivnit děje všech podmínek.

Ale když mě omluvíte, řešit to budeme za měsíc, jakmile budu mít po maturitě.

P.S. Zítra píšu slohovku, a kdybych na ni proletěl, tak bych učiteli asi doslova v metl moje díla do tváře. Nebo případně vám dal Jakopovi jeho adresu. To by byl celkem zajímavý střet, protože předpokládám, že Jakop bude stát na mé straně.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ony dobré povídky moc nevycházejí, se seriály je to taktéž a o filmech ani nepíšu.
Takže nemám co dělat a nudím se :D Proto se ptám na tu skupinu, že bych zkusil něco napsat, abych se nenudil. :)
!!DEMACIA!!

Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak psát povídku to je jako dívat se na film, na seriál nebo hrát hru, kde si příběh vytváříš podle sebe, kde vše je natočené, nahrané na tom nejlepším grafickém rozlišení, na vlastní představivosti.
Můžeš do toho ventilovat svoje pocity (mno ikdyž není dobré míchat hodně pocitů. Musíš si uvědomit s jakou váhou bude děj psán) a dáváš tak život stargate a vůbec fantastickým příběhům.. :-)
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

190060543: něco ti poradím...sám jsem teď prožil lehkou krizi (možná až těžkou, když jsem nepsal od konce února, ale to není podstatný)...podstatný je, že jsem si nad to sednul, utřídil si informace a snažil se sepsat pár (v mém případě 8 ) hlavních bodů a dějových linií, či řešení a příčin, který mi do budoucna pomůžou vést se jakýmsi koridorem, kolem něhož budu kupit a kupit tisíce slov, aby to dávalo smysl a hlavně finální obraz s nímž budu spokojen :)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Deadalovu postupu se říká "zodpovědný." Pak jsou tady ti, kteří můžou plánovat jak chtějí, ale v okamžiku, kdy začnou psát, all hell breaks loose. Pokud začínáš úplně z patra a nepožíváš něčí universum, je potřeba plánovat, stanovit si pravidla vesmíru, rozvrhnout strany...
Ale když se rozepíšeš a dostaneš hlouběji, stává se z toho fiktivního díla živoucí organismus v tvojí hlavě. Já se ze začátku do psaní nutil, ale člověk se dostane do fáze, kdy se těší, až přijde domů z práce, sedne ke klávesnici a zase prožije kus té svojí fantazie :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tomuto postupu a nadšení se zase říká Stromovina :D, ale je fatk, že podobné nadšení jsem měl z počátku psaní Enemies....u Intervention to sice není ono nadšení, ale i tak poskytuje tato povídka a její psaní určitý smysl pro můj život, neboť bych se nudil, když nepařím a nebo se nepářím :D

rozhodně se ale připrav na to, že ti to zabere spoustu času a možná budeš mít problémy i usínat jak bdueš vymýšlet stále nové a nové děje a voloviny, stejně jako já :)

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mám nějakou představu o tom, jakým směrem by se povídka měla ubírat, ale musím se nějak rozepsat. Vzhledem k tomu, že slohové práce a podobné věci mi nikdy moc nešli. Největší problém mi dělal a pořád dělá úvod, závěr a něco mezitím :D Ale asi to hlavní, nevím jakým stylem mám povídku psát. Co je pro čtenáře lepší. Jestli psát stylem vyprávění třetí osoby, nebo mám psát z pohledu osoby v povídce... :D Jaký styl byste poradili jako zkušení spisovatelé ? :oops:
!!DEMACIA!!

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

190060543 píše:
Jaký styl byste poradili jako zkušení spisovatelé?

Na stylu nezáleží, záleží na tom, jak to chceš psát ty. Měla jsem tolik stylů psaní, ale později jsem si vybrala jeden. Lepší je, když člověk píše podle vlastního stylu. Potom má výhody ve všech směrech. Kdyby sis vybral styl, který zrovna nemáš rád, tak mohou nastat i problémy, se kterými si, třeba, nedokážeš poradit.

To je můj názor jako spisovatelka. Jinak přeji hodně štěstí :D
Mé povídky

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kdybych chtěl otestovat kvalitu mého díla a dostat pár rad co a jak vylepšit, komu to mám poslat ? :)
!!DEMACIA!!

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

V tom ti já neporadím. Ale jestli chceš, tak si to klidně přečtu a něco ti i málo poradím. Do týdne bys měl můj názor a klidně i opravené chyby, kdybych tam nějaké našla. To záleží na tobě.

Když tak mi to pošli na mail
Toto je spoiler!!!:
kasparova655365@seznam.cz :D
Mé povídky

Major General
Major General

Odpovědět s citací

já myslím, že pokud to chceš vyloženě zkritizovat a upřímně slyšet co a kde vylepšit, tak to prdni na fórum a uděláš nejlíp :)

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nevím jestli je nejlepší dát to na forum, nechci si učinit velkou ostudu :D
!!DEMACIA!!

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, tak pokud si ji neuděláš, tak se s psaním nikam nedostaneš :) Tedy, abych to uvedl na pravou míru, pokud to nedáš lidem přečíst, tak tě za to ani nepochválí ;-) Můžeš ale taky zkusit jiné weby, které nejsou přímo zaměřené na Stargate. Co mě teď napadá, tak třeba Písmák.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

-------SPAM--------
Naposledy upravil 190060543 dne 04.5.2013 16:11:28, celkově upraveno 1
!!DEMACIA!!

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Možná jsem zapomněl dodat, že by bylo vhodné si na to založit vlastní téma, pokud to ovšem Daedalos nějak přímo nepodporuje :)

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Se SPeeDym musím souhlasit :) Ale jinak dobrý. Jen "a nebo" se píše dohromady a
nedalo říct o Rononovy
se píše měkký :D To mě tam asi nejvíce razilo do očí :)
Mé povídky

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Chyba odstraněna a příspěvek z důvodu, že nelze odstranit byl přepsán, aby se na mě Daedalos nezlobil :D
!!DEMACIA!!

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:) Takže se dej do nového tématu a pisinkej :D
Kdybys chtěl někdy nějak poradit, tak napiš do soukromáku, anebo napiš ke mě do tématu :D
Mé povídky

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak mně to zde nijak nevadí...:) rád se dozvím co je jinde nového :D, i když bych radši slyšel, jak je moje povídka über cool a úžasná atd...však to znáte :D

PředchozíDalší

Zpět na Rozepsané/Nové povídky