neděle je tu už zase a mě nezbývá nic jiného než vydat další díl s názvem Panství. Díl se skládá ze třech malých částí, doufám, že mě za to neuškrtíte
. Doufám, že se vám bude líbit tak, jako ten předešlí a že ho kladně budete hodnotit. Budu ráda za každý komentář.
Takže přeji krásné čtení a komentujte co nejvíce.
Epizoda 7 : Panství, part 1
Od té doby, co je v Adrii Tok’ra Za’lmala, je vše při starém. Na Daedalu, Atheně a Apollu se provádějí poslední opravy, po kterých by už všechny lodě měly být plně schopny létat na mise.
Podplukovník Mitchell se musí smířit s jednou zprávou, kterou mu řekla podplukovník Carterová. Před několika dny mu oznámila, že z SG-1 odchází a přebírá velení nové lodi, která by měla být dostavěna do roka. Do té doby bude setrvávat v týmu, který kdysi dávno i vedla. Pro Mitchella to byla největší špatná zpráva, kterou za poslední rok dostal. Dlouho dával tým dohromady a teď ho pomalu ztrácí. Carterová byla rozhodnuta přijmout velení lodi a nic jí v tom nezabrání.
Země, SGC, pracovna Carterové
Podplukovník Carterová sedí u svého pracovního stolu a prohlíží album, ve kterém byly fotky rodiny i pracovníky, se kterými si je velmi blízká. V polovině alba bylo místo na další fotku, kterou vytáhla z kabelky. Nejdříve se nad ní usmála a pak ji vložila do alba. Byla to první fotka s Kevinem v domě, kde teď právě bydlí. Teď si Sam myslí, že když žije s Kevinem, že zapomene na bývalého přítele, i když jich bylo trochu více než pouhý jeden. Kdysi chodila s Petem, kterého si málem vzala. Další byl generál Jack O’Neill, se kterým chodila půl roku. Bohužel tento vztah ukončili dříve, než plánovali. Při jejich práci to bylo obtížné hrát, že spolu nechodí. Proto se shodli, že bude pro oba lepší, když to mezi nimi skončí. Sam položila otevřené album na stůl a pak odešla z kanceláře, protože se z interkomu ozval seržant Harriman, který řekl, že má jít za generálem Landrym do kanceláře kvůli nějakým papírům, co se týče jejího přeložení. Sam se zdálo, že je to nějak moc brzo, ale i přesto to chce mít co nejrychleji zařízené.
Galaxie Oriů, prostor, Orijská loď
Na Orijské lodi byla Adria, ve které byla nadále Za’lmala, které se zatím daří držet Orie z dosahu Mléčné dráhy. Jen jediná Orijská loď létá do Mléčné dráhy skrze SuperBránu.
„Nastavte kurs k SuperBráně“, řekla při odchodu z můstku.
„Ano, Orici.“
Orijská loď vstoupila během několika vteřin do hyperprostoru.
Prostor, K9P-358, Odyssey
Podplukovník Marks sedí na můstku ve velícím křesle a čeká na hlášení týmu, který vyslal na planetu.
„Pane, volá vás major Jennings“, oznámila Marksová. Marks spustil na křesle komunikaci a řekl: „Majore, tady Marks. Co se děje?“
„Pane, máme tu dole menší problém. Vesničané nám nechtějí uvěřit. Potřebujeme tu někoho, kdo by je dokázal přesvědčit“, odpověděl Jennings.
„Za chvilku jsem tam. Marks konec.“ Jane nemusela ani nic říkat, protože Kevin hned po těchto slovech opustil můstek.
„Jako vždycky“, řekla Jane a pohlédla na Sharon.
„Nikdy se nezmění“, odpověděla na to Sharon.
Marks šel chodbou do zbrojnice, kde na sebe vzal jen vestu a při odchodu vzal do rukou P-90ku, kterou při cestě ke kruhům připnul k vestě.
K9P-358, vesnice – o pět minut později
Podplukovník Marks přišel do vesnice za tříčlenným týmem, který se snažil přesvědčit vesničany, že Oriové všem lhali. Když major Jennings uviděl Markse, šel hned za ním.
„Pane.“
„Tak, kde je hlavní problém, majore?“ zeptal se rovnou Marks.
„Tamta skupina dělá největší problémy.“ Poukázal major na skupinu lidí, která stála uprostřed na náměstí.
„Zkusím s nimi promluvit, vy zatím pokračujte dál.“
„Ano, pane.“ Major se svým týmem šli do jiné části vesnice a Marks tam zůstal sám. Po nechápavém zakroucení hlavou šel za skupinou, která se k němu otočila.
„Tak jaké máte problémy, pánové?“ zeptal se Marks.
„Ti tři muži nám nalhávají o nesprávnosti vůle Oriů.“
„Jak se jmenujete?“
„Jim.“
„Tak jo, Jime. Ti tři vám nelhali. Kdy jste tu naposledy viděli nějakého převora či někoho z jeho poddaných?“
„Před necelým měsícem.“
„Tak vidíte. Už se jich bát nemusíte. Vrátili se do své galaxie a do této se už nevrátí. Nikdo už vás nenutí uctívat falešné bohy. Jestli mě a mým mužům nevěříte, tak se podívejte na jednu z planet, která podlehla Oriům kvůli víře, která je jen o zabíjení nevinných lidí. Už nemusíte říkat ty posměšné modlitby, můžete žít tak, jako předtím. Nikdo už vám v tom nebrání. A i kdyby se vrátili, víme jak na ně. Na moji domovskou planetu zaútočilo patnáct Orijských lodí a dokázali jsme jejich útok odrazit.“
„Vy jste dokázali odrazit jejich útok?“
„Ano. Všechny lodě byly za pár hodin zničeny. I když naše lodě potom byly vážně poškozeny, dokázali jsme ubránit naši planetu.“
„Mluvíte vážně?“ zeptal se Jim a Marks se usmál.
„Mluvím vážně. Nebyli bychom tady, kdybychom vám lhali. A i kdyby se Oriové vrátili, dokážeme vás ochránit.“ Jim před Marksem kleknul na kolena a řekl: „Děkujeme vám, buďte požehnáni.“
„Tak to ne“, řekl Marks a pomohl Jimovi vstát.
„Žádné klanění. To ze všeho nejvíce nesnáším.“
„Promiňte.“
„Nic se nestalo, nemohl jste to vědět.“
„Jistě.“
„Teď řekněte všem to, co jsem teď řekl já vám. Nebudete muset poslouchat falešné bohy, teď jsou všechna rozhodnutí na vás a na vašich lidech. Nepromarněte tuto šanci. Kdybyste někdy potřebovali pomoc, ozvěte se, ale teď už se musím vrátit na moji loď.“
„Vždy tu budete u nás vítáni“, řekl Jim a Marks na něj při odchodu pohlédl.
„Rádi přijdeme na návštěvu.“ Marks šel k majoru Jenningsovi, který na něj čeká s týmem u hlavní brány. Všichni tři byli překvapeni, když Marks vesele šel k hlavní bráně. Prošel kolem nich a nic neřekl. Všichni se na něj obrátili a nechápavě šli za ním.
„Pane, co se stalo?“
„Co by se mělo stát? Mise na této planetě skončila, letíme k další.“ Jennings překvapeně pohlédl na své kolegy a pak na Markse.
„Ještě, že vás máme.“ Marks se k nim otočil a pokračoval v chůzi pozpátku.
„Hlavně se přede mnou neklaňte.“
„A co se stane, když to uděláme?“ zeptal se poručík Kestr a Marks se tomu akorát zasmál.
„Tak to udělejte a na lodi se setkáme u mě v pracovně“, odpověděl a otočil se zpátky ke směru chůze.
„Óh, pane. Vy jste tak boží“, zažertoval poručík Kestr a kleknul na kolena.
„To je blbec“, řekl na to Jennings, který tušil, jaký bude trest. Marks se zastavil a obrátil se směrem k poručíkovi, který klečel na kolenou. Kevin se usmál a pak přišel k němu blíže.
„Poručíku?“
„Ano, pane?“
„Pomatujete si na ten včerejší mejdan, který jste tajně pořádal?“
„Ups. Ano,… pane.“ Kestr se bál už teď, protože včera pořádal ve své kajutě mejdan, který skončil v jídelně. Když Marks po ránu přišel do jídelny, byla vzhůru nohama.
„No, to znamená, že na celé lodi vyčistíte všechny záchody, protože ještě do včerejšího rána byly čisté. A zapřáhněte s sebou i ty vaše kamarády, kteří tam byli s vámi“, řekl Marks a Kestr vstal ze země se slovy: „Ano, pane.“
„Odysseo, tady Marks. Přeneste nás na palubu a pak hned vstupte do hyperprostoru“, řekl do vysílačky, kterou měl ve vestě.
„Ano, pane“, odpověděla Marksová a Marks s týmem byl přenesen z planety.
Země, SGC, Landryho kancelář
Podplukovník Carterová sedí před Landrym v křesle se štusem papírů na klíně.
„Pane, je vážně nutné všechny ty papíry vyplnit teď? Nemám nic proti papírováním, ale tohle je děsný.“
„Rozumím vám, podplukovníku. Také to nemám rád, ale je to nutný.“
„Takže, jestli to chápu správně, mám se jen na ty papíry podepsat?“
„Správně.“
„Tak dobrá“, řekla Carterová, a aniž by přečetla celý štus papírů, začala vše podepisovat. Generál Landry ji přitom sledoval a nemohl věřit svým vlastním očím.
„Jste nějak rychlá.“
„Taky to chci mít co nejrychleji za sebou. I když odcházím za necelé tři čtvrtě roku.“
„Já tohle nevymyslel. A proč jste se vlastně k tomuto rozhodla?“
„Po smrti generála Hammonda jsem se rozhodla, že bych tu loď ráda vedla jeho jménem. Byl to skvělý muž a hlavně velitel. Ta loď si zaslouží nést jeho jméno.“
„Souhlasím s vámi. A proto jsem schválil vaši žádost. Myslím, že když loď bude ve vašich rukou, bude všude proslavena.“
„Budu se snažit ze všech sil“, řekla Carterová a štus papírů podala Landrymu. Landry vzal papíry do rukou a položil je vedle sebe na stůl.
„Jestli mě omluvíte, musím se vrátit do pracovny. Mám tam rozdělaný projekt.“
„Jistě. Jde o tu Bianskou zbraň?“
„Přesně tak. Jednou v budoucnu se bude hodit. Jen ji stačí integrovat na trupy lodí“, odpověděla při vstávání z křesla. Pomalu šla ke dveřím, u kterých se zastavila. Otočila se na generála a řekla: „Víte, je to pro mě důležité. Ne jenom kvůli generálu Hammondovi, ale i kvůli podplukovníku Marksovi. Ti dva mi nejvíce leží v srdci. Proto se chci postarat o loď, která bude nést jeho jméno a o Markse, kterému budu vždy poblíž.“ Po těchto slovech opustila Carterová Landryho kancelář.
Země, Česká republika, Olomouc, hangár pro Athenu
Plukovník Svitsová se prochází po trupu 304ky, která po útoku Oriů vypadá už docela slušně.
„Madam“, z dálky na ni zvolal major Barta, který pomalým krokem šel za ní.
„Copak se děje, majore? Ještě řekněte, že máte strach z výšek?“
„Popravdě… Ano, mám. Ale snažím se to překonat.“
„Ale kvůli tomu jste nepřišel, že?“
„Správně“, odpověděl major zvláštním hlasem. Svitsová na něm poznala, že něco není v pořádku a tak se ho zeptala: „Co se stalo?“
„No,… madam… My jsme tak…“
„Tak už se vymáčkněte.“
„Asgardský panel se tak trochu přetížil. Je nefunkční.“ Svitsová zavrtěla hlavou a šla k žebříku, který byl vedle přechodových dveří.
„A to není všechno.“ Svitsová se okamžitě zastavila a obrátila se na majora.
„Pamatujete si, jak jste dala přísný zákaz, aby se nikdo nehrabal v hyperpohonu?“
„Jo.“
„No, tak hyperpohon je na tom hůře než Asgardský panel.“ Kdyby major Barta mohl, tak by se schoval pod trup, na kterém právě stál, ale to nešlo. Když tam takhle stál, čekal, že si ho plukovník Svitsová podá jako hlavní chod na obědě.
„Teď mi řekněte čistou pravdu. Byl jste to vy, kdo se v obou zařízeních hrabal?“ zeptala se s ukazujícím prstem na něj.
„No… Já…“ Major se zakoktal a plukovník ho hned okřikla: „Čistou pravdu, majore!“
„Mám v tom taky zásluhy.“ Svitsová se zhluboka nadechla a pak raději pokračovala v cestě k žebříku.
„To jsou dneska lidi. Strhnu jim to z platu. Už vidím, jak si budou stěžovat. Vojáci jedni“, řekl pro sebe Svitsová.
„No tak, majore. Trochu pohybu do těla!“ zařvala Svitsová při lezení dolů z žebříku.
„Ano, madam“, odpověděl sklesle Barta a šel pomalu za Svitsovou.
Neznámá planeta, Orijská loď
Adria právě šla chodbou, která vedla ke kruhům. Jakmile vstoupila do místnosti, řekla: „Přeneste mě na planetu.“
„Ano, Orici.“ Jeden z poddaných počkal, až Adria vstoupí do středu kruhů a pak je teprve aktivoval.
Neznámá planeta, louka
Adria se objevila na planetě, kde na ni čekal Ta’seem. Oba šli do hlubokého lesa, aby je nikdo neviděl. Když usoudili, že kolem nich není nikdo, kdo by je sledoval, zastavili se.
„Za’lmalo, rád tě vidím.“
„Já tebe taky, Ta’seeme. Jak jste na tom?“
„Lidé nám už věří, že Oriové jsou falešní bohové. Ale stále nám chybí přesvědčit spoustu lidí na mnoho planetách, které čekají na jejich přílet.“
„Pokuste se je nějak přesvědčit. Mě se zatím podařilo zastavit stavbu dalších lodí. Ale začíná to být podezřelé, přestávají mi věřit.“
„Nějak je přesvědč. Musí ti věřit.“
„Pokusím se. Ale už bych měla jít, budou mít podezření i tak.“
„Hlavně buď opatrná.“
„Spolehni se“, řekla Za’lmala a pomalu se vracela na místo, kde byla přenesena. Ta’seem šel mezitím na druhou stranu, jenže po chvilce se zastavil, protože zaslechl použití Zatu. Rychle se otočil a běžel zpátky. Když uviděl Jaffy, skryl se za kamen. Jaffové drželi v zajetí Adriu, která byla v bezvědomí. Po chvilce čekání se na louce objevil Ba’al.
„Za’lmalo…“ řekl tiše Ta’seem, který uviděl, jak Ba’al s Jaffy a Adriou byli přenesli pryč.
Hyperprostor, Odyssey – o deset minut později
Marks rychlým krokem přišel na můstek se slovy: „Co se děje?“
„Volají nás Tok’rové“, odpověděla Marksová. Marks šel rovnou k obrazovce a řekl: „Pusťte to.“ Na obrazovce se objevil Ta’seem, který se tvářil poněkud jinak, než předtím.
„Ta’seeme, co se děje?“
„Ba’al unesl Za’lmalu.“
„Sakra. Víte, kde teď je?“
„Ba’alova mateřská loď vstoupila hned do hyperprostoru. Ale naštěstí má Za’lmala implantovaný subprostorový vysílač, takže ji najdeme.“
„Jakmile vystoupí z hyperprostoru, pošlete nám ty souřadnice.“
„Ano, podplukovníku. A ještě byste měl něco vědět.“
„A co?“
„Zaslechli jsme, že na P3R-112 se plánuje setkání Ba’alových klonů.“
„Hned o tom informuji Zemi. Marks konec.“ Obrazovka ztmavla a Marks šel ke svému křeslu.
„Obraťte loď a leťte na P3R-112. Informujte Zemi o situaci a ať vyšlou pozemní jednotky bránou.“ Obě důstojnice kývly hlavou a začaly pracovat na svých konzolách.
Země, Česká republika, Olomouc, hangár pro Athenu, Athena, kontrolní místnost dvě
Jedna skupina lidí byla seřazena do řady, před kterou stála plukovník Svitsová. Po chvilce čekání přišla do místnosti i kapitán Nyklová, která v rukou držela umělé ukazovátko. Nyklová ho podala Svitsové a pak stoupla bokem.
„Děkuji, kapitáne.“
„Není zač.“ Svitsová začala pochodovat kolem skupiny a přitom plácala ukazovátkem do ruky. Tím dokázala všechny natolik znervóznit, že se jí začali bát.
„Takže se přiznejte rovnou. Kdo se hrabal v Asgardském panelu, udělá krok vpřed. Ten, kdo se hrabal v hyperpohonu, krok vzat. A ten, který se hrabal v obojím, zůstane stát uprostřed.“
„A co ten, který se nehrabal ani v jednom?“ zeptal se jeden člen posádky.
„Ten se postaví bokem“, odpověděla s úsměvem Svitsová. Během chvilky se celá skupina přesunula bokem krom majora Barta, který se už předtím přiznal.
„Výborně. Majore, vy se vraťte na můstek a pomozte jim konečně zprovoznit skleněnou mapu.“
„Ano, madam“, odpověděl s kleslou hlavou Barta a odešel z místnosti.
„Kapitáne, vy běžte s ním.“
„Ano, madam“, odpověděla Nyklová a doběhla Bartu.
„Takže, ten kdo se nepřizná, dostane ještě horší trest, než ten zbytek.“ Každý pohlížel na toho druhého a nikdo se nechtěl přiznat.
„Nikdo? No tak dobrá.“ Svitsová přišla k hlavní stanici, na které zmáčkla na pár tlačítek. Na boční obrazovce se spustil záznam z kamer, které vše zaznamenaly.
„Ups“, vyšlo z jednoho člena.
„Ano, ups. Takže všichni máte stržený plat o polovinu a k tomu ještě si rozdělíte služby v kuchyni. A ti, kteří se hrabali v Asgardském panelu i v hyperpohonu, se budou navíc hlásit u uklízečů. To je ode mne vše. Rozchod!“ řekla hlasitě Svitsová a všichni hodně rychle odešli z kontrolní místnosti dvě.
„Tak, teď abych všechno spravila já.“
„Mohu vám pomoci?“ zeptal se Barta, který se vrátil se špatným svědomím.
„Jistě“, odpověděla s úsměvem Svitsová a oba se pustili do práce.
To be continued
Tak, a já jdu rychle dopsat 11. díl, jinak počítejte s hodně dlouhou pauzou