Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1007
Bydliště: Nottingham, UK
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
deadale nebut pecival u mamine sukne, vyraz do sveta.
rozsir si obzory. :wink:
s armadou buses moci cestovat a jeste to budes met placeny :D .poznavani jinejch kultur(iran, somalsko a jine)
pocitace nicej oci, pater, sedaci cast. :(

no zxnamky budes muset met dobry i u armady - tam to dostanes rozkazem :D
tam o blbce nemaj zajem :wink:
kazej jim profil a image :wink: :D
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Pal: S tím počítačem musím s tebou souhlasit... Po třech rocích nosím brýle na dálku, ale jen málokdy... Jen když potřebuji... Jinak na prumce je srandy dost :D

Edit: Dneska mám dobrou náladu, dneska něco podniknu :D :D :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1007
Bydliště: Nottingham, UK
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Po třech rocích

:hmmm: tri roky - trech letech
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
To neřeš :D Takhle já píšu pořád :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím,
dnes je neděle a krom toho, že jezdí F1 :D , tak vám sem přináším druhou část dílu. Doufám, že se vám bude líbit, a že jej dobře ohodnotíte :D Přeji krásné čtení

Epizoda 12 : Přátelé či nepřátelé, part 2

P1K-485, vesnice Setrdat – hodina po odpoledni
Kai přivedla k rodné vesnice Kevina se Sam, kteří byli překvapeni opevněním jejich vesnice. Všude na zdích pochodovali vojáci, kteří dohlíželi na pohyb mimo vesnici. Po chvilce jeden z nich uviděl Kai se dvěma návštěvníky, kteří podle jeho nepatří z této planety. Rychle slezl po žebříku dolů a běžel za Joanou, která měla zasedání s lidmi z jiné planety.
Joana právě vstávala ze židle, když do místnosti přiběhl voják.
„Joano, tři lidé se blíží k naší vesnici.“
„Hned tam jdu. Omluvte mě“, řekla Joana a rychle běžela za vojákem, který běžel k hlavní bráně, kde se mezitím tři hosté dostavili.
„Kai! Okamžitě ji nechte jít!“ zakřičela Joana, když viděla svou dcerku mezi dvěma neznámými hosty.
„To je v pořádku, mami. Oni mě zachránili před Kurzonem“, ujistila svou mámu, že ti dva jsou přátelé.
„Mockrát vám děkuji, omlouvám se.“ Joana okamžitě obejmula svou dcerku, která je jediná, kterou má ve svém životě.
„Neomlouvejte se“, řekl Kevin a po chvilce dopověděl: „Ještě jsme se vám nepředstavili. Jmenuji se podplukovník Kevin Marks.“
„Podplukovník Samantha Carterová.“
„Ráda vás poznávám. Jsem Joana Setrdat, vůdkyně této vesnice“, představila se jim a vzala do náručí svoji holčičku, kterou už nechce zpustit z očí.
„Odkud pocházíte? Nikdy jsem vás tady neviděla“, optala se jich Joana, když si je pečlivě prohlédla.
„Pocházíme z planety Země. Byla náhoda, že jsme se my dva tady objevili. Zrovna jsme měli piknik, když jsme uslyšeli Kaiu“, odpověděla Samantha.
„Tak to abych vás jako první přivítala na Eironu. Vítejte“, řekla Joana a požádala je, aby ji následovali do hlavní budovy, kde na ni čekají vyslanci.
Vyslanci vstali ze židlí, když do místnosti přišla Joana s dcerkou a dvěma podplukovníky.
„Prosím, posedněte si. Ráda bych vás seznámila“, řekla Joana a všichni přítomni sedli ke stolu.
„Toto je podplukovník Kevin Marks a podplukovník Samantha Carterová, pocházejí z planety Země. A to je Selma Rion a její manžel Kail. Jsou to naši věrní přátelé z planety zvané Rion. Obchodujeme spolu už téměř deset let.“
„Rádi vás poznáváme. Je to poprvé, co se setkáváme s jinými lidmi z jiné planety“, řekla Selma.
„Také vás rádi poznáváme“, řekl Kevin.
„Ještě jednou bych vám chtěla poděkovat za Kaiu. Kdyby se jí něco stalo, nevím, co bych udělala“, řekla Joana a Kai se k ní s medvídkem v rukou přitulila. Kevin se usmál a pohlédl na Sam, která se nad něčím zapřemýšlela.

P1K-485, louka – o dvě hodiny později
Uno se svou rodinou čekali podle dohody u brány. Během několika minut přišel Kevin se Sam, která se hned seznámila s Unovou ženou Kristen a dvěma dětmi, kterým je teprve šest let. Jsou to dvojvaječná dvojčata. Holčička Tria a kluk Kirby.
„Ještě jednou vám chceme poděkovat“, řekl Uno.
„Když můžeme, tak kdykoliv pomůžeme. Půjdeme na naše stanoviště Digamma. Théta ještě není zprovozněna“, řekl Kevin a začal zadávat adresu Digammy.
Několik metrů od nich byli schovaní oba Simové, kteří je doposud sledovali.
„Měli bychom s nimi navázat kontakt. Podívej se, jak dokážou ostatním pomoci“, nabídla Charleen novou šanci na seznámení s jinou rasou ve vesmíru.
„Ale neznáme je. Nevíme, co od nich očekávat. Já nevím“, odvrátil jí to Nico.
„Jestli ty nechceš, tak já půjdu“, řekla Charleen a šla za návštěvníky, kteří se chystali k odchodu.
„Promiňte…“, ozvala se Charleen a všichni na ni pohlédli. Kevin i Sam automaticky pomysleli na to, že je jiná než na této planetě. Hned za ní se objevil Nico, kterému nic jiného nezbývalo.
„Zdravím. Jmenuji se Charleen Simová a tohle je můj manžel Nico Moe Sim“, představila se jim Charleen a usmála se na Kevina, který se najednou začervenal.
„Rádi vás poznáváme. Jmenuji se podplukovník Kevin Marks a toto je podplukovník Samantha Carterová.“
„Jsme rádi, že jsme vás stihli. Rádi bychom s vámi mluvili, ale na jiném místě, jestli by to šlo“, řekla Charleen a čekala na odpověď obou důstojníků. Kevin se otočil k Sam a tiše spolu mluvili o nových přátelích. Po chvilkovém čekání se Kevin se Sam shodli na jednom a tak jim Kevin mohl oznámit: „Jistě. Můžete jít s námi na Digammu.“ Charleen se usmála a s Nicem následovali Kevina se Sam, za kterým šla rodina Hanklů.

Digamma, základna – o pár minut dříve
Základna Digamma byla postavena hned po útoku Oriů na Zemi, když je pozemšťané úspěšně porazili. Tato základna slouží pro lidi ze Země, kdyby hrozilo nebezpečí a došlo právě na evakuaci. Její velitel, plukovník Ryan Robbins, tam žije se svou rodinou, která se zajímala o vojnu už od základní školy.
„Neoprávněná aktivace brány“, ozvalo se z interkomu základny. Plukovník Robbins byl naštěstí poblíž řídicí místnosti a tak tam byl rychle.
„Přijímáte identifikaci?“ zeptal se Robbins.
„Ano, pane. Je to podplukovník Marks“, odpověděl seržant Thomson.
„Otevřete iris“, řekl Robbins při odchodu z řídící místnosti do místnosti s bránou, která měla ještě před pár vteřinami uzavřenou iris, která je stejná jak v SGC. Během několika vteřin se tam objevil jak Marks s Carterovou, tak i vzácní hosté.
„Vítejte na Digammě“, přivítal je s úsměvem Robbins.
„Děkujeme, plukovníku. Toto je rodina Hanklů z P1K-485 pravým jménem Eiron. Ubytujte je v jedné z budov, než se dostaví osada na Thétě“, řekl Marks a Robbins pohlédl na celou rodinu. Po chvilce zahlédl ještě někoho jiného, kteří jim zcela nebyli podobní.
„A kdo jsou ti dva?“ zeptal se tiše.
„To je Charleen Simová a Nico Moe Sim. Jsou to manželé“, odpověděl Marks. Robbins se naklonil, aby si je mohl znova prohlédnout a pak řekl: „Rád vás poznávám.“ Po vzpřímení požádal dva důstojníky, aby odvedli rodinu Hanklů do jedné z budov, které už obývají někteří lidé či uprchlíci z jiných planet. Mezitím Carterová s Marksem zavedli dva jejich nečekané hosty do zasedací VIP místnosti.
Všichni sedli kolem stolu a dívali se jeden na druhého, než Marks promluvil: „Tak co vás k nám vítá, že jste s námi navázali kontakt?“
„Jde o to, že jsme vás zahlédli, jak mluvíte s tím Kurzonem. A po chvilce jste se stali přáteli a usmířili i tu dívku s ním. Tohle chování nevidíváme jen tak někde. Jste první, kteří děláte to, o co se my snažíme už staletí. Proto jsme s vámi navázali kontakt“, odpověděla Charleen, která pak pohlédla na Nica, který souhlasně kývnul hlavou.
„Byla to pouze náhoda, že jsme se tam zrovna objevili. Kdybychom nešli na piknik, tak bychom se tam neobjevili. A jinak je toto v naší profesi. Pomáhat cizím lidem to je naše práce. Takže, s čím vám můžeme pomoci?“ přišel rovnou k věci, kvůli které s nimi přišli na Digammu.
„Chtěli bychom se s vámi přátelit a obchodovat. A taky abyste nám pomáhali tak, jak jste to udělali dneska. V této galaxii je mnoho lidí, které mají mezi sebou spory. Proto jsme za vámi šli, potřebujeme pomoc“, doposud na vše odpovídala Charleen. Nico se jen přikláněl těmto slovům, než přišla řada na něj.
„Ale nejsme tady jen kvůli tomu. V této galaxii je spousta nepřátel s mnohem větší mocí, které přesahují nás všechny. Druhá aliance, Luciánská aliance, Pinové a mnoho dalších se nás snaží zničit. A nejen nás, ale rovnou celou galaxii.“ Najednou v místnosti zavládlo ticho, když se zmínil zrovna o těchto aliancí. Ale jedna z nich je přesto zarazila.
„Pinové? Co jsou zač? Nikdy jsme se s nimi nesetkali“, zeptala se okamžitě Sam.
„Pinové jsou trn v patě, který se nás snaží zbavit už po celá staletí. Potřebujeme vaší pomoc. Už na několika planetách jsme slyšeli, že na nás chystají útok a my se nemáme jak bránit. Proto potřebujeme vaší pomoc“, odpověděl Nico.
„Víte, kdy k tomu útoku má dojít?“ zeptal se Kevin rozhodnutý jim pomoci.
„Během tohoto týdne. Můžou zaútočit kdykoliv a my nevíme, jak se ubránit lodím, tak i pozemním jednotkám, které na nás pošlou skrze bránu“, odpověděl Nico.
„Kolik vás je na planetě?“ zeptala se tentokrát Sam.
„Něco přes pět set“, odpověděla Charleen.
„Pět set? Takže přes pět set, jo. Máme tu budovy asi pro tři sta lidí. Co kdybyste se sem na pár dní přestěhovali? Zbytek bychom mohli třeba vzít na Aplhu nebo na Bethu“, rozhodl se okamžitě Kevin, bez toho aniž by s někým o tom mluvil.
„Bereme všechno, podplukovníku“, řekl Nico. Sam podrbla Kevina a požádala ho, aby šel s ní na chodbu si promluvit.
„Myslíš, že nám to schválí?“ zeptala se okamžitě Sam.
„IOA už nám nerozkazuje a myslím, že je lepší si udělat v galaxii přátelé než nepřátelé. Vždyť i oni vědí o Druhé alianci, která má trochu navrch než my. Pak by nám to oni mohl oplatit nějakou službičkou. Takže ty se zatím o ně postarej, já jdu za plukovníkem Robbinsonem“, rozhodl Kevin.
„Ten bude zírat“, řekla na to Sam, než se vrátila k Simům, kteří se drželi za ruce.

Země, SGC, Landryho kancelář – o půl hodiny později
Mezitím co se Carterová staralo o hosty na Digammě, tak Marks prošel bránou na Zemi a šel rovnou za Landrym vysvětlit mu nastávající situaci. Právě teď sedí před Landrym, který je opřen lokty o stůl. V tuto chvíli už vše věděl o Simech a o pomoci, kterou od nich žádají.
„Takže vy navrhujete je přestěhovat na Digammu a tím jim pomoci?“
„Ano. Jestli si máme tam venku udělat přátele, tak tohle je naše příležitost. Podle mě jsou velice přátelští a jsou prý známí tím, jak pomáhají ostatním. Myslím, že by nám pak mohli s něčím pomoci“, odpověděl Marks, který stále měl na sobě neprůstřelnou vestu. Dal chvilku generálovi na rozmyšlenou, protože tohle je velké rozhodnutí a také jestli zvýší přísun zásob. Po několika mlčenlivých minutách se Landry rozhodnul.
„Dobrá tedy. Souhlasím s vámi. Ale jestli se něco zvrtne,…“
„Bude to na mně. Vím, pane“, dopověděl za něj.
„Daedalus je stále v Pegasu, ale Apollo by vám mohl pomoci. Jakmile budou zpátky, tak hned jim dám vědět, ať začnou nakládat zásoby. A jak to vypadá s na Abydosu? Už jste začali s montáží?“
„Ano, pane. Jelikož je Hammond na skladě, tak jsme s ním začali jako první. Jako další půjde Athena, jelikož už mají dva z osmi paprskových zbraní namontované, takže jim přiděláme pouze šest. Pak začneme s Daedalem, jakmile se vrátí na Zemi. Ale hlavně nejdříve musíme opravit Odysseu. Její motory jsou těžce poškozeny a jen tak rychlo nikam nepoletí. Proto jsme zatím pozastavili stavbu Princetonu a všechny dělníky poslali na Odysseu.“
„O tom už vím. Hlavně, aby co nejrychleji byla zprovozněna“, řekl Landry.
„ A jak se jinak daří Vale v galaxii Oriů?“ zeptal se Marks.
„Za dva dny by se měla ozvat. Ale podle toho, co jsem slyšel, tak se jí tam daří velice dobře. Spolu s Tominem to tam řídí“, odpověděl Landry.
„Alespoň teď nemusíme bojovat proti Oriům“, řekl na to Marks.

Země, SGC, kancelář Johnsové
Mlaďoučká hnědovlasá žena, zatím dočasná náhrada v týmu SG-1, seděla za stolem a přemýšlela o smlouvě s SGC. Její očka vždy zářila, když seděla u stolu s teplým ovocným čajem, který s chutí upíjela. Vedle položené smlouvy ležely tři složky, které patří členům SG-1. Jsou to jejich životopisy. Jestli se má stát oficiálně členem jejich týmu, tak by se o nich měla něco dozvědět. Nejvíce ji stejně zajímala složka podplukovníka Carterové, se kterou chodila do jedné třídy ve vojenské škole. Obě se velmi dobře znají a spolu už prožili hodně. Je chytrá jako ona a proto dostala takovou nabídku. Vlastně je jak její dvojče, jenže do rodiny spolu nic nemají. Další, o koho se zajímala, byl Teal’c, který nepochází ze Země. Po několika čtecích minutách položila složku zpátky na stůl, uchopila propisku a podepsala smlouvu s SGC. Jakmile dopila čaj, vstala z křesla a šla i se smlouvou ke generálovi, který ještě mluvil s Marksem.

Země, SGC, Landryho kancelář
Marks se zrovna chystal k odchodu, když najednou do Landryho kanceláře po zaklepání vstoupila Johnsová.
„Podplukovníku. Generále.“
„Majore. Copak mi nesete?“ Dříve, než odpověděla, Marks pohlédl na papír a řekl: „Hm. Odvážná. Tak hodně štěstí.“
„Děkuji, podplukovníku.“ Marks se usmál a odešel z kanceláře. Johnsová s úsměvem sedla před Landry do křesla a podala mu papír.
„Oficiálně vám oznamuji, že nastupuji u SG-1.“
„Tak vítejte mezi členy SGC, majore“, přivítal ji oficiálně Landry a zvedl telefon.
„Seržante, zavolejte mi sem podplukovníka Mitchella, doktora Jacksona a Teal’ca“, po těchto slovech položil telefon a začal se věnovat Johnsové.
„Myslím, že by o tom měli vědět jako další.“
„Souhlasím. Vždyť odteď jsem s nimi v týmu a součástí této velké rodiny“, řekla Johnsová a usmála se na něj.

Digamma, základna – o deset minut později
Podplukovník Carterová čeká u Charleen a Nica na Markse, který během několika minut za nimi přišel do zasedací VIP místnosti.
„Tak co?“ zeptala se Sam, jakmile se tam objevil.
„Vše bylo schváleno. Můžeme začít s přesunem vašich lidí“, odpověděl Kevin při pohledu na oba Simi, kteří si oddychli, když to dopověděl.
„Děkujeme“, řekla s úlevou Charleen.
„Bylo by nejlepší, kdybychom vše udělali co nejrychleji. Apollo za několik hodin sem přiletí i se zásoby, aby vydržely co nejdéle, a aby byly pro každého“, informoval je Kevin.
„Rádi bychom, abyste vy dva šli s námi na naši planetu. S vámi se cítíme bezpečněji“, požádal je Nico.
„S tím jsem taky počítal. Prosím, pojďte za mnou“, řekl Kevin a otevřel dveře na chodbu a s ostatními za sebou šli do řídicí místnosti.
V řídící místnosti na ně čeká plukovník Robbins, který v rukou četl hlášení o ubikacích, které se připravují pro hosty, kteří začnou přicházet každou chvíli. Marks s Carterovou a s hosty přišli za ním do místnosti, aby jim Nico ukázal na nově vybudovaném panelu souřadnice jejich planety. Nový panel nebyl zdaleka stejný jak na každé planetě. Ten panel byl vytvořen díky Asgardské technologii, kterou Asgardé poskytli hlavně Odyssee.
„Toto jsou naše souřadnice“, řekl Nico.
„Planeta je označena jako U5I-452“, oznámil místo planety seržant Thomson.
„Vytočte ji“, rozkázal Robbins a otočil se k Marksovi.
„Očekávejte nás během dvou hodin. Chvíli bude trvat, než si sbalí všechny věci“, řekl Kevin.
„Budeme čekat. V případě, kdyby to Apollo stihlo dříve, tak jej pošlu za vámi“, řekl Robbins a Kevin na to kývnul hlavou.
„Pojďme“, řekla Sam a všichni šli do místnosti s bránou, která právě vytvořila stabilní červí díru. Během několika vteřin všichni zmizeli v horizontu události.

Simna, vesnice
Všichni čtyři vyšli z brány uprostřed vesnice, kde na ně čekal Teo, Nicův bratr.
„Vítejte na Simně. Jsem Teo, Nicův bratr a zároveň švagr Charleen“, představil se Teo. Nico, jelikož už znal oba nové kamarády, tak mu je představil.
„Těší nás.“ Jakmile se seznámili, šli do Nicovy kanceláře, kde budou mít možnost se spojit se všemi Simi najednou.
Všech pět přišlo do kanceláře, která byla vybavenější, než mají pozemšťané na Zemi. Kevin se zasekl hned ve dvéřích a Sam do něj narazila.
„Co se děje?“ zeptala se Sam. Po chvilce zjistila, proč se tak najednou zastavil. Hned po jejich levici vysela na zdi velká obrazovka, která zcela zaplnila stranu zdi. Nico na oba pohlédl a pak se na ně usmál, když si uvědomil, co je tak zarazilo.
„Jak jste na tom ve skutečnosti s technologií?“ zajímalo Kevina.
„Popravdě jsme na tom docela bledě. Doposud nemáme k dispozici žádné lodě nebo zbraně. Jinak po celé planetě máme k dispozici komunikaci a transportní desky, kterými se můžeme dostat rovnou k bráně“, odpověděl Nico a šel před obrazovku, která se sama aktivovala.
„Tohle nemáme ani my na Zemi“, vysoukal ze sebe Kevin a šel k Nicovi, který se spojil se správci ze všech koutů této planety. Nico přistoupil blíže k obrazovce a začal s mluvením: „Zahajte evakuaci. Ať si všichni všechno sbalí a začnou se přesunovat k bráně. Naši noví přátelé nám nabídli útočiště na jedné z několika planet, které obývají. Všichni ať jsou při přesunu opatrní. Přesun zahajte postupně, ať nevznikne chaos.“ Všech třicet správců souhlasně kývlo hlavou a obrazovka ztmavla, když Nico poodstoupil od obrazovky. Nico se obrátil na Kevina, který kývnutí hlavou dal znamení, že mohou začít.
„SG-25 by tu měla být u brány během pěti minut. Pak můžeme začít s přesunem“, řekla Sam při pohledu na hodinky.
„I vy byste si měli zajít do domu a vzít si věci“, navrhnul Kevin. Nico pohlédla na Charleen a Tea, kteří stáli poblíž Sam.
„Charleen, běž domů a začni s balením věcí. Za chvíli za tebou přijdu. Teo, ty jdi za svoji rodinou a dětmi a sbalte se taktéž.“
„A proč nejdeš teď?“ zeptala se Charleen.
„Já zatím musím být tady. Sbalím si pár nutných věcí, smažu disky a přijdu za tebou“, odpověděl Nico. Charleen tedy odešla s Teem a nechali tam Kevina se Sam a Nicem o samotě. Nico si zavolal do kanceláře svou věrnou sekretářku, která je i jeho sestrou. Požádal ji, aby Kevina se Sam doprovodila k bráně, a pak aby si šla sbalit věci jako ostatní.

O několik hodin později
Podplukovníci Marks a Carterová řídí přesun obyvatel na Digammu, kde chvíli budou muset žít, než se situaci zklidní. Mezitím už druhá část obyvatel prošla bránou. Třetí část se právě objevovala na transportní plošině, která byla předtím schovaná v podzemí hned vedle brány.
„Jde to rychle, než jsem si myslel“, řekl Kevin při zadávání adresy stanoviště Digamma.
„Jsou to Simové. Teprve jsme se s nimi seznámili, takže nevíme, jak to tady Nico řídí“, řekla mu na to Sam a zapnula vysílačku.
„Plukovníku Robbinsne, tady podplukovník Carterová. Začínáme posílat třetí skupinu.“
„Rozumím, podplukovníku. První i druhá skupina už byla ubytována“, oznámil nazpátek Robbins. Před třetí skupinou kráčel jeden člen z SG-25, který měl na starost tuto skupinu.
„Můžete jít, seržante. Už na vás čekají“, řekl Marks.
„Rozumím.“ Seržant jako první vstoupil do brány a za ním postupně šla celá skupina.

Prostor, neznámá soustava, neznámá planeta – o půl hodiny později
Pinové, nepřátelská rasa Simů, se právě nachází na lodích, které jsou na orbitě planety, kde mají celkem osm mateřských lodí, které se chystají na odlet do bitvy proti Simům.
Jejich velitel, Alec Pin, se nacházel na můstku, kde čekal na svého prvního muže, který mu má přinést informace o vývoji příprav na boj proti Simům. Po zdlouhavých minutách pro velitele přišel na můstek jeho první muž s tabletem, který se podobá pozemskému. I přesto, že Alec musel čekat tak dlouho, tak ho informace, které právě pročítal, velice potěšily. Tablet podal zpátky prvnímu muži a šel ke kormidelníkovi, který seděl u jednoho velkého kontrolního panelu, který řídil veškerý chod lodi.
„Informujte zbytek flotily, ať zadají kurs a letí“, rozkázal Alec a kormidelník po kývnutí hlavou zadal kurs.
Kdyby v tuto chvíli viděli pozemšťané jejich lodě, pomysleli by si, že se nachází ve Star Treku. Tyto lodě nevlastní hypermotory. Místo toho vlastní FTL pohony, který všechny lodě aktivovaly zároveň. Během několika minut všech osm lodí zmizelo v FTL tunelu, kterým letěly až k Simně.

To be continued
Naposledy upravil kasparova655365 dne 20.10.2013 08:49:02, celkově upraveno 3
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Dobrý :D :D :D :D
Když maj ty Pinové FTL tak asi nebudou vážným nepřítelem asi jako Destiny. Pro 304ku s F-302kama cvičnej terč. :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Děkuji mockrát :D Nesuď hned lodě podle pohonu... To je jediný, co ti mohu prozradit. V dalším díle se možná trochu dozvíš proč. A taky... Budou se tam objevovat hodně častěji... :)

A jak v díle bylo napsáno... Myslím, že pravá zábava teprve začíná :D
Kdyby v tuto chvíli viděli pozemšťané jejich lodě, pomysleli by si, že se nachází ve Star Treku.
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
No jo, ale v jakym Star Treku ve všech měli lodě slabší než Romulané, nebo jiná havěť, jediná třída Sovering stála za něco.
Pokud budou mít lodě třídy NX tak s tou by si měl poradit jeden Asgardský paprsek :D :D
Pokud budou Federace :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Po dlouhém hledání jsem ji našla a je to tato:
http://www.kontinuum.cz/index.php?location=/databaze/lode.php?action=detail%3Cand%3Epolozka_id=216%3Cand%3E

A představ si, že jich je osm :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Diď jo třída Sovering, jestli bude silná jako v seriálu tak se naši zapotěj, ještě že to neni Scimitar.
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Ty informace, které jsou uvedené na té stránce, já beru trochu jinak. A o těch lodích se také více dozvíš, ale za hodně dlouho :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

Příspěvky: 305
Bydliště: Jindřichův Hradec
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
:bravo: pěkny díl

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Coldveli neřekl bych že federace měla všechny lodě tak slabé Galaxy by si byla schopná poradit jenže má blbé kapitány které když někdo na ně střílí tak je chtěj volat místo toho aby střeíli a jinak eště maj jednu dobou loď pana Defianta všemu se vihne a vše zníčí.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Děkuji endysku :D

deadalos: Podle mě máš pravdu, ale s těmi velícími se mi nezdá, že by byli tak blbí. Přece jenom všichni přežili, krom Kirka... A Defianta do toho, prosím, nepleť. Jinak místo StarGate Ships se stane Star Trek Ships :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
ještě třída Prometheus to byl skvělej křižník :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Jo ten taky ale galaxy ta byla pomalá a velká do té bych se terfil vždy ale i tak neměla až tak špatnou výzbroj.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Lidi, podle mích předčasných propočtů, začne tříměsíční pauza někdy uprostřed března a končit uprostřed června, jestli jsem to spočítala správně a nic se nezmění. Takže o prázdninách se nebudete nudit.
A jinak malá dopředná informace, když se budou vydávat speciály, nebude vydán díl. Takže díl nebude: {8.12. ; 22.12. ; 29.12. a poslední 5.1.} Doufám, že se nebudete zlobit a speciály to nějak zazdím :D

:bye: :bye:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Takže k narozeninám které mam 22. března dostanu od tebe pauzu jo ty jsi tak zlá :'( :'( :'( :evil: :palka: :palka: :D :D

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Je to předčasný, nevím, jestli to vůbec dodržím. No, ty uvedená data splním na 100%, nestíhám. Ale jinak budu vydávat o prázdninách normálně, ale v září konec, budu se učit na maturitu.... Ble :pukel:
Naposledy upravil kasparova655365 dne 13.10.2013 16:21:12, celkově upraveno 1
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
deadalos píše:
Takže k narozeninám které mam 22. března dostanu od tebe pauzu jo ty jsi tak zlá :'( :'( :'( :evil: :palka: :palka: :D :D

zabijáckej komentář :D :D :twisted: :twisted:
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Děkuji posedlíku :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1007
Bydliště: Nottingham, UK
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Několik metrů od nich byli skovaní oba Simové, kteří je doposud sledovali.

co tak ch?
nejak se me nechtelo dnes cist tak snad az zitra.
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
To doufám, že zítra :D
:D Pučík tu jaksi měsíc nebyl :( (má zřejmě hodně dlouhou dovolenou... :D ) a tak s opravami jej někdo musel zaskočit... zdá se :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím,
ten týden neskutečně rychle ubíhá, že jsem si až teprve teď uvědomila, že je neděle a čas na vydání poslední části dvanáctého dílu. Doufám, že se vám jak předchozí bude líbit, a že jej kladně ohodnotíte. :)


Epizoda 12 : Přátelé či nepřátelé, part 3

Simna, vesnice
Čtvrtina obyvatel Simny už bylo přestěhováno, zbylých čtyři sta osm se ještě balí. Celá SG-25 byla zpátky a tak si každý přišel pro další skupinu, se kterou se vydal k bráně.
Kevin se Sam stále stáli u brány a dohlíželi na přesun bránou. Z dálky zahlédli Nica, který velmi rychle šel za nimi. Bylo na něm poznat, že se něco děje.
„Nico, děje se něco?“ zeptal se hned Kevin.
„Dálkové senzory zaznamenaly přílet osmi Pinovských lodí“, odpověděl Nico.
„Kolik máme času?“ zeptala se Sam.
„Asi patnáct hodin letu v FTL“, odpověděl Nico.
„Oni mají FTL pohony? Páni, o těch jsem jen četl v Asgardské databázi. Netušil jsem, že se používají“, přiznal se Kevin.
„Ano, mají.“ Hned po těchto slovech se aktivovala transportní deska, na které se objevila další skupina. Kevin zadal adresu a okamžitě se spojil se stanovištěm.
„Digammo, tady Marks. Máme problém.“
„Co se děje?“ zeptal se rovnou Robbins.
„Na Simnu míří osm Pinovských lodí. Bude jim trvat den, než sem dorazí. Kdy tu bude Apollo?“
„Za pět hodin. Dříve to nejde. Zdrželi se na Zemi při zásobování“, odpověděl Robbins.
„Rozumím. Zatím vám posíláme další skupinu.“ Hned po těchto slovech vešel jeden člen z SG-25 do brány a hned za ním šli ostatní.
„Můžete to stěhování uspíšit?“ zeptal se Kevin.
„Musel bych vyhlásit stupeň jedna ohrožení, jenže tím bych vyvolal paniku. A to se mi zrovna nechce“, odpověděl Nico. Kevin na chvíli začal pochodovat kolem DHD. Zastavil se, až když ho něco napadlo. Podezřele se na Sam usmál a stoupnul k DHD. Když se brána deaktivovala, zadal adresu, ale překvapivě Alpha základnu České republiky. Kupodivu, když zapnul vysílačku, začal mluvit česky: „Tady podplukovník Marks. Autorizační kód Alpha, devět, Gamma, sedm. Je stále u vás Athena?“
„Tady Helen. Kevine, co se děje? Málokdy tě slyším mluvit česky“, ozvala se Helen, která byla poblíž plukovníka Robbinsna.
„Musím si ji procvičit“, řekl Kevin ještě česky, než přešel k angličtině, kterou pokračoval: „Máme problém. Potřebuji, abys co nejrychleji přiletěla s Athenou na U5I-452. Potřebujeme pomoc se stěhováním pár obyvatel.“
„Hned razíme. Za čtyři hodiny nás tam máš. Končím.“ Brána se deaktivovala a Kevin se otočil k Sam, která ho nechápavě pozorovala.
„Odkdy ty umíš mluvit česky?“ zajímalo ji.
„Od deseti let. Ale co? Ty zase umíš španělsky, japonsky i portugalsky. A bůhví ještě kolikami jazyky z celé galaxie“, řekl na to Kevin.
„Jo, ale ty umíš antičtinu, wraithštinu, ruštinu, španělštinu i češtinu. Není to na tebe trochu moc?“
„Zapomnělas, že ještě umím Asgardskou řečí, ale to jen znaky stejně tak, jako antičtinu a wraithštinu. Těmito jazyky bych teda mluvit nemohl“, dopověděl Kevin. Mezitím je Nico nechápavě sledoval a snažil se přijít na to, o čem se ti dva vlastně baví. Až po chvilce dohadování, kdo jakými jazyky mluví, si oba uvědomili, že zapomněli na vzniklou situaci. Oba se mu po chvilce omluvili a Kevin začal s vysvětlováním.
„Athena s Apollem, to jsou naše lodě, sem přiletí na pomoc a pomůžou nám s přesunem. Jelikož na lodích není moc místa a vzduchu, tak to bude na více cest, protože každá loď má přes dvě sta členů posádky. Ale tím dostaneme alespoň trochu času. Bude to o chlup, ale měli bychom to zvládnout všichni ve zdravém“, vysvětlil Kevin.

FTL prostor, Pinovská mateřská loď, můstek – o čtrnáct hodin později
Alec Pin seděl ve svém pohodlném velitelském křesle, ze kterého měl krásný výhled do FTL prostoru, který fungoval jinak než hyperpohon.
„Pane. Za necelou hodinu budeme na místě“, ozval se kormidelník, který zrovna sledoval senzory. Krom jejich polohy senzory také udávaly i informace o planetě a o pohybu kolem ní.
„A ještě tu zaznamenávám přítomnost dvou neznámých lodí“, dopověděl. Alec vstal ze svého křesla a šel ke konzole, kterou nikdo neobsluhoval. Stoupnul si před ni a zmáčknul na ní pár tlačítek. Na obrazovce před ním se začaly objevovat data, která uvádí informace o neznámých lodí. Kormidelníka ty data zajímala a tak předal řízení svému pobočníkovi a šel za velitelem. Stoupnul vedle jeho a pohlédl na obrazovku, která zobrazovala celý trup lodi.
„Obě lodě disponují hyperprostorovou techniku, kterou se snažíme získat už roky. Vyspělé zbraně a štíty. Pane. Naše lodě na tyto lodě nemají. Prohrajeme.“
„Ještě nedělejte takové závěry. Nás je víc.“
„Ano, pane.“

Simna, vesnice – o půl hodiny později
I přesto, že Apollo i Athena pomáhají s přesunem obyvatel planety, tak jim čas, který zbýval, nestačil. Pinovské lodě jsou skoro u planety, na které je stále přes sto obyvatel, kteří si ještě nestihli zabalit věci.
„Sakra, nestíháme to“, řekl Kevin, když zjistil, že lodě během několika minut dorazí. Simové rychle pospíchali procházet bránou, aby se jich zachránilo co nejvíce. Kevin zapnul na své vestě vysílačku a řekl: „Atheno, Apollo, tady Marks. Vydržíte boj proti osmi lodím?“
„Kevine. Jsme plní tak, jako Apollo. Nechci riskovat ztrátu obyvatel těch dole. Jedině, že bychom všechny přenesli k vám a pustili se do boje, ale to i tak nepomůže, protože nevíme, co disponují za technologii. Jestli mají nějaké kalibry jak u Druhé aliance, nedokážeme se proti nim ubránit. I přesto že máme dva paprskomety. Nevím, co jiného dělat. Napadá tě něco?“ zeptala se Helen, když už nevěděla, co dál.
„Jaká je nejbližší planeta?“

Prostor, Simna, Athena
Helen stojící v přední části můstku přešla k Bartovi, který mezitím na své konzole zobrazil mapu této sluneční soustavy. Stoupla si za něj a po chvilce ukázala prstem na nejbližší planetu.
„Ano, je. U5I-685. Dvacet minut cesta. Tam je to dobrý, ale zpáteční cestu jaksi nestíháme o deset minut“, odpověděla do vysílačky.
„Tak leťte a vraťte se co nejrychleji“, rozhodl Kevin.
„Tak dobrá. Letíme“, řekla Helen a kývla na Nyklovou, která nastavila do navigace nový kurs.
Během několika vteřin jak Athena, tak i Apollo vstoupili do hyperprostoru.

Simna, vesnice
Nico poprosil Sam, aby šla za Charleen, která je stále v domě. K domu ji tam dostal transportér. Sam zaklepala na dveře a Charleen jí otevřela.
„Poslal mě za vámi Nico, abych vám pomohla“, řekla Sam.
„Děkuji.“ Sam vešla do domu a následovala Charleen, která šla do manželské ložnice, ve které měla důležité věci.
„Charleen, děje se něco?“ zeptala se Sam, když viděla Charleen jak brečí.
„Ne, to je v pořádku“, odpověděla Charleen a sedla na postel. Sam k ní přišla blíže a dřepla před ni. V kapse měla schovaný kapesník, tak jej vytáhla a podala jí ho.
„Charleen. Nemusíte se bát. Všechno dopadne dobře.“ Charleen souhlasně kývla hlavou a otřela si slzy, které jí tekly z očí. Sam se usmála a pomohla jí vstát. Spolu pak vzaly veškeré důležité věci a šli za Nicem, který na ně čeká poblíž brány.
U brány, včetně Nica a Kevina, byl také Teo s jeho rodinou, kteří právě prochází bránou na Digammu.
„Kolik jich ještě zbývá?“ zeptal se Kevin.
„Něco kolem stovky“, odpověděl Nico.

Prostor, Simna – o dvacet minut později
Z FTL prostoru se začaly vynořovat Pinovské lodě, které okamžitě zaujímali pozice kolem planety.

Simna, vesnice
Simové začali panikařit, když se dozvěděli o tom, že Pinové dorazili.
Charleen se Sam čekaly u brány na Nica, který ještě něco musel udělat. Kevin tak pro něj šel. Zbylí obyvatelé rychle procházeli bránou na Digammu, která už je zcela zaplněna. Mezitím se všude začali objevovat Pinové, kteří vlastní transportní technologii. Jeden z Pinů se objevil hned vedle Charleen a Sam. Sam ani na vteřinu nezaváhala a začala se s ním prát. Nejdříve mu z rukou vykopla zbraň a pak přešla k boji jeden proti jednomu.
Mezitím Kevin s Nicem běželi po cestách k bráně. Jenže kilometr před bránou se před nimi objevili dva Pinové.
„Běžte za Charleen. Já se o ně postarám“, řekl Kevin. Nico chvíli váhal, ale pak ho poslechnul a běžel dál. Kevin mezitím z opasku vytáhnul dva nože, které po nich vrhnul. Oba nože se zabodly mužům přímo do krku. Jakmile oba padli na zem, Marks si vzal zpátky oba nože, které byly od krve, a běžel za Nicem.
Sam právě srazila na zem muže, kterému bodla do břicha nůž. Vyděšená Charleen stála pár metrů od ní, odkud sledovala boj mezi sem a jedním z Pinů. Jakmile si Sam vzala nůž zpátky, otřela ho a šla za Charleen.
„V pořádku?“
„Ano“, odpověděla Charleen. Brzy se za nimi objevil udýchaný Kevin, který se začal rozhlížet kolem dokola, když nikde neviděl Nica.
„Kde je Nico?“ zeptala se Charleen.
„Běžel sem“, odpověděl Kevin a pak dodal: „A sakra.“ Pak se dal na zpáteční běžící cestu. Sam chtěla jít k bráně, jenže Charleen nechtěla nikam jít, než se objeví Nico.
Nico byl necelý kilometr od nich obklíčen čtyřmi muži Pinů, kteří na něj mířili zbraněmi, které byly nastavitelné jak na uspání, tak i na zabití. Zbraň s těmito funkcemi vlastní Ronon, ale jejich zbraň měla poněkud jiný tvar. Nico byl v pasti a neměl žádnou šanci uniknout. Po pár minutách se objevil Kevin, který se skrčil za pařez. Z opasku vytáhnul dva nože a z boty vytáhnul schovanou M9ku, ve které mu zbývaly čtyři náboje. Naštěstí měl ve vestě schovaný plný zásobník. Než přešel do útoku proti čtyřem neznámým, tak opatrně vykouknul ven a vypočítal se rychle cíle, na který použije nože, a na který použije zbraň. Nakonec se rozhodl, že použije zbraň na všechny čtyři. Nejdříve zaměřil dva nejblíže stojící k Nicovi, které hned na poprvé trefil. Nico se skrčil, aby jej zbylí dva nezabili. Kevin pak namířil zbraň na zbylé dva a také je rovněž na poprvé trefil. Pak rychle vyběhnul zpozad pařezu a běžel za Nicem, který vstával ze země.
„Pozór!“ zařval Nico, když zahlédl Pina, jak namířil zbraň přímo na Kevina. Kevin se na něj otočil a výstřelu se vyhnul jen tak tak. Spadnul na pravé rameno, do kterého se Pin trefil laserovou zbraní. Kevin se ale rychle vzpamatoval a vystřelil na Pina, který ho trefil do ramene. Mezitím se u Nica objevil další Pin. Než Kevin něco stihnul udělat, byl Pin i s Nicem pryč. Oba byli přeneseni. Kevin naštvaně praštil rukou do země a pak vstal a vydal se na zpáteční cestu k Sam a Charleen.
Sam s Charleen čekala na Kevina, až přijde s Nicem, jenže Charleenina nálada se změnila během chvilky, když viděla běžet pouze Kevin.
„Kevine!? Co se stalo?“ zeptala se okamžitě Sam, když si všimnula zakrváceného oblečení na jeho ramene.
„To nic není.“
„Kde je Nico?“ zajímalo jediné Charleen. Kevin zavrtěl hlavou se slovy: „Mrzí mě to, ale jeden z Pinů se s ním přenesl. Nevím kam.“
„Ne! Ne! To nemůže být pravda.“ Charleen se pomalu hroutila na zem a jen tak tak ji Kevin stihnul chytnout. Kevin si ji vzal do náruče a Sam vzala její věci. Oba rychle běželi k bráně, která byla volně dostupná. Ještě několik Simů zůstalo na planetě, ale déle už čekat nemohli a tak rychle vběhli do brány.

Digamma, základna, místnost s bránou
Kevin se Sam a nesoucí Charleen se objevili na Digammě. Jen, co je Robbins uviděl, vydal rozkaz k zavření brány. Během několika vteřin byla červí díra spojující se se Simnou uzavřena.
„Rychle, potřebujeme tu doktora!“ zařvala Sam. V místnosti byl Teo, který hnedka běžel za Charleen.
„Co se stalo? Kde je Nico?“ zeptal se okamžitě a dřepnul k Charleen, když ji Kevin opatrně položil na zem, jelikož jeho rameno ho začalo pěkně bolet. Lékařský tým rychle přiběhnul ke Kevinovi, ale ten je poslal k Charleen, která ležela v bezvědomí.
„Je něco, co bychom měli vědět?“ zeptal se rovnou doktor, aby nic nezanedbal.
„Charleen je těhotná“, odpověděl Teo a tím všem zarazil dech. Kevin sklonil hlavu a naštvaný odešel z místnosti. Tato zpráva ho „dorazila“ ještě více.

Digamma, základna, ošetřovna
Simové, kteří byli při přesunu zraněni, jsou právě ošetřováni na ošetřovně, kde také se svým zraněním přišel Kevin. Celou cestu tam si vyčítal, že nedokázal zachránit Charleeniného muže, se kterým čeká dítě. Sedl na židli a sklonil hlavu, kterou si opíral o ruce. Doktorka Amanda Robbinsová, která je jak vojákem, tak i doktorkou a dcerou plukovníka Ryana Robinsona, přišla za Kevinem. Dřepla si před něj a dotkla se jeho levého ramene. Kevin jí pohlédl do očí a pak znova sklonil hlavu.
„Pojďte se mnou. Ošetřím vám to.“
„To je dobrý. Nejdříve se postarejte o ně.“
„Všichni už byli ošetřeni, tak pojďte“, řekla Amanda a pomohla Kevinovi vstát ze židle, ze které se nechtěl ani hnout.

Digamma, základna, řídící místnost
Plukovník Robbins hned po příchodu všech ze Simny se spojil s Apollem a Athenou, kteří mířili k Simně, aby zjistili, jestli tam je přeživší. Po několika minutách navázali opět spojení s loděmi, které pro ně mají hodně špatnou zprávu.
„Nevím, jak to říci, ale všechno bylo zničeno. Nikoho jsme nenašli. Je mi to líto“, oznámila se smutnou tváří Helen a Ryan na to s povzdychnutím kývnul hlavou.
„Půjdu to říci ostatním. Robbins konec.“ Ryan tam chvíli stál a přemýšlel o tom, jak jím to řekne. S touhle rasou se teprve seznámili a nevědí, jaké budou jejich reakce na takovou zprávu. Po chvilce přemýšlení se otočil ke dveřím, kde stál Kevin se zavázaným ramenem. Celou pravou ruku měl v závěsu.
„Já to udělám“, řekl smutně Kevin, protože tohle všechno organizoval on a bylo jenom na něm, aby to všem oznámil.
„Nemusíte to dělat. Já to klidně zvládnu.“ Kevin zavrtěl hlavou a zopakoval to, co před chvílí řekl: „Já to udělám.“ Ryan nakonec kývnul hlavou a nechal to jít udělat Kevina.

Digamma, kolonie – o hodinu později
Všichni přeživší Simové se shromažďovali v kolonii, která byla postavena pro případ, kdyby se Země měla evakuovat. Pro tuto chvíli je Digamma novým domovem pro Simy. Kevin se Sam a Ryanem stáli na vyvýšeném můstku, aby je šlo vidět. Simové stáli a ani jeden z nich nepromluvil. Všichni mají slušné chování a vědí v jaké společnosti a situaci jsou. Nic jiného jim nezbývá. Po dlouhých čekajících minutách vystoupil z řady Kevin a šel k řečnickému pultu, aby jej bylo slyšet. Nevěděl, co jim má říci, když viděl jejich smutnou tvář.
„Neříkám to častěji, protože do také situace jsem se dostal prvně. Před hodinou se s námi spojily obě lodě, které byly vyslány na vaši domovskou planetu Simnu. Bohužel vše, co jste za svůj život vybudovali, bylo zničeno. Nikoho přeživšího nenašli. Je mi to líto. Ale také jsem mluvil se svýma nadřízenýma. Pomůžeme vám se stavbou nového domova. Také tu můžete zůstat a pomoci vy nám s dalšími stavbami pro další přeživší. Místa pro nás všechny tu moc není, takže jakmile bude Odyssea, moje loď, opravena, tak nám pomůže se stavbou nových domů, do kterých se budete moc nastěhovat a začít nový život. Neříká se mi to snadně, kdybych byl na vašem místě, nevěděl bych, co mám dělat. Proto jsme se takhle rozhodli. Než se vše urovná, zůstaňte tady. My vám se vším pomůžeme.“ Kevinovi, a nejen jemu, začaly téci slzy z očí. Při pomyšlení na to, že tam někoho nechali, bylo zdrcující… Pro všechny. Nejhůře na to byla Charleen, kterou podepíral Teo. Ji to „ranilo“ nejvíce. Kevin sestoupil z můstku a šel k ní.
„Charleen. Kdybyste potřebovala něco, to znamená cokoliv, tak řekněte.“
„Jediné, co teď chci je, aby mé nenarozené dítě mělo otce“, řekla s brečením Charleen.
„Když naše lodě skočily s průzkumem, nikoho nenašly. Žádná těla, prostě nikoho. Podle mě je někde drží v zajetí a naživu. Máme šanci je najít, ale budeme potřebovat vaší pomoc. Musíme se o nich něco dozvědět, jestli vašeho muže a ostatní máme najít a zachránit.“
„Pomůžeme vám. Za to vše musí zaplatit“, řekl Teo.
„A také zaplatí“, odpověděl na to Kevin.

Neznámá soustava, neznámá planeta, základna, vězení
Do místnosti, která se podobá věznice, přišel Alec a šel rovnou k Nicovi, který byl připoután ke zdi.
„Nico, Nico. Ty se nikdy neponaučíš.“ Nico se nemohl ani pohnout, protože jeho ruce spínaly silné řetězy ke zdi stejně tak, jako i jeho nohy. Nico jen naštvaně na něj pohlédnul a neměl k tomu co říci.

End


Tak zase jednou po čase
Otázky, na které bych ráda chtěla znát vaše odpovědi:
1. Jak byste ohodnotili tento díl?
2. Jak byste ohodnotili celý dvanáctý díl? :D
3. Co si myslíte, že Pinové udělají se Simi?
4. Podaří se pozemšťanům zachránit je?
5. Těšíte se na další díl s Zaútočit první?? (Z poloviny bude stejný jak v seriálu, ale začátek bude rozhodně jiný. Dozvíte se, jak probíhala schůze s IOA :D )
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky

cron