Vážené dámy, vážení páni, drahí autori a milí čitatelia, ctená komunita SGA Projectu!
Dovoľte mi, aby som vám všetkým teraz oznámil výsledky tohto ročníka súťaže o najlepšiu poviedku v poviedkovej sekcii tohto fóra -
SG Bard 2013.Hlasovania sa zúčastnilo
32 úžívateľov tohto fóra s platným hlasovacím právom, ktorí odovzdali svoje hlasy celkovo
13 poviedkovým cyklom.
Všetky hlasy boli platné, avšak vyskytli sa pochybnosti pri ich overovaní, nakoľko:
1) niekoľko hlasujúcich odovzdalo svoje hlasy príbehu Vendetta od autora Patas25. V hlase však neuviedli presný názov príbehu. Tieto hlasy však boli uznané za platné, keďže všetci tým mysleli príbeh Stargate Vendetta III., pričom predošlé dve časti sú v tej istej téme, takže z toho dôvodu som uznal tieto hlasy za platné.
2) niekoľko hlasujúcich odovzdalo svoje hlasy príbehu Stargate Aldeneerin od autora Paci Azanyrmuth a opäť bez uvedenia čísla. V tomto prípade som z toho mal ťažkú hlavu, pretože Stargate Aldeneerin má dve častii, ktoré sú v dvoch rôznych témach a obidve boli aktívne tento rok, takže splňali podmienku pre hlasovanie. Nechcel som poškodiť Ani Pacimu Az. a ani hlasujúcim, ktorí tieto hlasy odovzdali a tak som pátral v histórii fóra po nejakom precedense, ktorý by som mohol využiť pre uznanie týchto hlasov. Našiel som jeden skvelý precedens. Ide o príbeh StarTrek Atlantis od autora Mirra, ktorý je považovaný za jeden príbeh rozdelený do viacerých tém. Tento precedens som použil aj v prípade Stargate Aldeneerin a teda považujem tento príbeh za jeden vo viacerých témach a hlasy mu udelené sú platné. Ostatne je to platné aj podľa pravidiel poviedkovej sekcie fóra.
Pokud jste si vědomi, že vaše povídka nebo série bude mít víc jak 5 částí, dejte je do jednoho tématu.
Komentár k citácii:Uvedený citát z pravidiel poviedkovej sekcie hovorí o tom, že dlhé príbehy by mali byť v jednej téme. Avšak kratšie, medzi ktoré sa dá rátať (s prižmúrenými očami) aj Stargate Aldeneerin, môžu byť aj vo viacerých témach, pričom sú stále považované za jeden ucelený príbeh.
Toľko k technickým detailom vyhodnotenia. Dovoľte mi, aby som teraz pristúpil k samotnému vyhláseniu víťaza tohto ročníka súťaže SG Bard.
Po spočítaní, prepočítaní a troch ďalších kontrolách pre overenie správnosti hlasovania vám teda oznamujem, že
víťazom súťaže SG Bard 2013 sa stala poviedka Stargate: Intervention a jej autor
Daedalos304 týmto získava prestížny titul a hodnosť na tomto fóre -
SG Bard. Poviedka získala v konečnom účtovaní spolu
39 bodov a len o jeden jediný bod predbehla poviedkový cyklus Odkaz Phoenixe od St0rma, ktorý získal 38 bodov!!!
Gratulujem novému Bardovi a odosielam žiadosť adminom fóra, aby mu nový titul čo najskôr udelili. Na záver prikladám aj kompletnú výsledkovú listinu:
1.
Stargate: Intervention (Daedalos304) - 39 bodov2. Odkaz Phoenixe (St0rm) - 38 bodov
3. Admirálovo dedičstvo (Aiwendill) - 29 bodov
4. Zápisky, dopisy a povídky (Andoriel) - 16 bodov
5. StarGate Ships (Kasparova655365) - 14 bodov
spoločne s Stargate: Aldeneerin (Paci Azanyrmuth) - 14 bodov
6. SGA: "Co by kdyby..." (Shayla) - 9 bodov
spoločne s Stargate Vendetta III (Patas25) - 9 bodov
7. Povídky M&M (Mackenzie a Mooony) - 5 bodov
spoločne s Stargate: Retaliation (Mr. Mister) - 5 bodov
a spoločne s Stargate Nemesis (Leaf) - 5 bodov
8. Stargate Universe (FromMontana) - 3 body
9. Stargate Defence (Kramlík) - 2 body