Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím,
trochu pozdě, ale přináším Vám sem poslední část sedmnáctého dílu. Spozdila jsem se trochu, jelikož jsem ještě něco poopravovala. Doufám, že se vám bude díl líbit, a že jako obvykle jej budete dobře hodnotit. :)
Přeji Vám krásné čtení :bye:

PS: Jinak, jak už jsem psala dříve, vytvářím web o povídkách, které píši, postupně se na něj budou přidávat jak díly tak i informace, kdybyste něčemu přímo nerozuměli a musela bych se nějak rozepsat :D Můžete tam psát i dotazy. Jinak od druhé série tam budu vyvěšovat i informace o vydávání, jak Shipsu tak i pomalu připraveného Genesise, který píši ve volném čase ve škole. :) Ale už konec breptání, pod kterém máte odkaz na web, a hupsněte na čtení... :bye:
http://stargate.moxo.cz/index.php


Epizoda 17 : Překvapení, part 2

Neznámá soustava, neznámá planeta, základna – o dvě hodiny později
Před několika hodinami se Alec Pin přesunul na jednu z jeho planet, kde právě procházel chodbami, které se podobají Antické konstrukci. Zastavil se u jedné přepážky, kterou otevřel pouhým mávnutím ruky před panelem. V místnosti, do které vešel, bylo několik Pinských techniků, kteří pracovali na přístrojích podobných na Atlantidě a Sibyle.
„Jak jste na tom?“ zeptal se Alec.
„Podařilo se nám dostat do jejich databáze a našli jsme v ní něco hodně zajímavého, pane“, odpověděl jeden z techniků.
„Takže přece jenom máme šanci získat mnohem více energie, než máme. Dobrá práce“, řekl Alec po nahlédnutí do databáze.
„Děkujeme, pane.“
„Pokuste se to zařízení zprovoznit. Až s tím budete hotovi, dejte mi vědět“, řekl při odchodu Alec.
Po několika odbočkách přišel do další místnosti, kde na něj čekal velmi vzácný host.
„Vítej, Kerro.“ Kerro, velitel Druhé aliance, seděl u stolu, ke kterému usedl i Alec.
„Příteli, rád tě vidím. Co je nového?“
„Technikům se podařilo dostat se do jedné z částí Antické databáze. Jestli se jim podaří ten přístroj zprovoznit, mohli bychom mít více energie a to v podobě vakuové přímo z našeho vesmíru“, odpověděl Alec. Kerro s úžasem ve tváři sledoval Aleca, který se napil vína.
„Páni. Jestli to vyjde, tak proti těm Tau’riům mámě větší šanci než předtím“, řekl Kerro.
„Přesně tak.“
„A co Simové, už promluvili?“
„Nico je takový paličák. Nikdy se nezmění. Můžeme je mlátit a mučit tak dlouho jak chceme, ale nic neřeknou.“
„Tak znáš ho déle než já. Zkus nalézt jeho největší slabinu.“ Alec se usmál, když Kerro přišel na to pravý.
„A víš, že o nějaké vím. Musíme najít jeho ženu, Charleen Simovou. Myslím, že kdybychom jí hrozili životem, tak by začal mluvit.“
„Tak vidíš. Stačí ji jen najít. Ale podle mích zdrojů jsou teď Simové u Tau’riů na jedné z mnoho základen, které mají na několika planetách. Nevím, na které teď přesně jsou.“
„Máme spoustu lodí. Stačí, když je vyšleme na vytipovaná místa“, řekl na to Alec.
„Ale tvoje lodě nemají na ty jejich. Propůjčím ti jich pár. Vsadím se, že ty základny mají dálkové senzory, které dokážou detekovat přiblížení lodí. Kdykoliv by si mohli zavolat posily a jejich lodě jsou velmi silné. Už několikrát jsme se s nimi střetli. Jedna z nich disponuje dvěma ZPM moduly, které vlastníme i my. Ale zdá se, že jsme je při prvním setkání překvapili našimi zbraněmi. Ale na oplátku vlastní Asgardské jádro, které jim poskytuje značné výhody.“
„Jak tohle všechno víš?“
„Mám své lidi na správných místech. Až se dostanou přímo k nim, dají mi okamžitě vědět.“
„Výborně. A co ta Antická loď? Už se tvým lidem podařilo ji zprovoznit?“ zajímalo Aleca.
„Ještě ne. Důvod zatím neznáme. Ale zřejmě to bude mít něco společného z fyziologii Antiků, nic jiného mě nenapadá.“
„Tento rok bude pro nás nejúspěšnějším. Až budeme mít dostatečnou armádu, získáme nadvládu nad touto galaxií“, prohlásil sebejistě Alec a oba si přiťukli vínem.

Digamma, základna, ošetřovna
Charleen ležela na nemocničním lůžku na základně, na ošetřovně. Hned u její postele seděla na židli Kaila, která ji držela za ruku. Poblíž nich stál Kevin s Amandou, kteří spolu hovoří o jejím stavu. Na první pohled bylo poznat, že Charleen nejvíce trápí ztráta Nica. To také zapříčiňuje nervová zhroucení, kterým se nedá v jejím případě vyhnout. Charleen spala a nechtěli ji probudit, proto raději odešli na chodbu, kde na ně čekaly zbylé tři důstojnice.
„Jak je na tom?“ zeptala se jako první Sam.
„Dítě i ona jsou v pořádku, ale její psychika je na tom bledě. Nejlepší by bylo pro ni, aby někdo s ní zůstal a pomohl jí se vším, co bude potřebovat.“ Kevin na chvíli poodstoupil ode všech a pohlédl na skleněné dveře, přes které lze vidět ležící Charleen se sedící Kailou.
„Kaila s ní zůstane“, řekl z ničeho nic. Obrátil se k ostatním a zopakoval: „Kaila zůstane tady s Charleen. Myslím, že ona je jediná, která jí dokáže pomoci. Když jsem je viděl jen chvíli spolu, připadalo mi, že si rozumí, že jsou šťastné… Obě. Myslím, že to tak pro obě bude nejlepší. Kdyby chtěla Kaila mluvit s rodinou pomocí holografického projektoru, tak může kdykoliv. Je to připojeno i přes subprostor.“
„Kevine… Jsi si tím jistý? Kaila je jediná, která nám dokáže z Asgardů s něčím fyzicky pomoci“, ozvala se Sam.
„Jsem si tím jistý. A kdybychom potřebovali pomoc, tak jednoduše se s ní spojíme.“ Bylo pro něj hodně těžké toto vyslovit, jelikož s Kailou prožil krásné dny ve svém životě. Ale věděl, že Kaila touží po svobodě, jako každý lidský živočich, proto nechá rozhodnutí o opuštění Odyssey na ni. Když se chystal jít za Kailou, tak ucítil zatáhnutí za nohavici. Pohlédl dolů, kde viděl stojící Kailu, která přišla za nimi. Dřepnul, aby se jí mohl dívat do očí, a řekl: „Kaily, vím, že bys chtěla zůstat u Charleen a pomoct jí. Takže jestli chceš opustit Odysseu a zůstat s ní tady na Digammě, tak to pochopím a schválím ti to.“ Kaila obejmula Kevina, který udělal to samé.
„Kdykoliv budete potřebovat mojí pomoc, tak řekněte. Budu vám k dispozici.“
„Určitě se ozveme. A až se tu za tebou zastavím, tak ti přinesu taky nějaké oblečení, ty naše fešando“, řekl s úsměvem Kevin. Pak na chvíli zesmutněl a řekl: „Budeš mi chybět.“
„Vy mě taky.“

Prostor, Digamma, Odyssey, kajuta Marksové
Jane po dlouhé době opět hovořila s Pavlem, který s ní ležel v posteli. Oba byli nazí a přituleni k sobě. Pavel jí hladil po vlasech, zatímco ona se na něj usmívala.
„Je skvělé, že na této lodi jsou povolené vztahy. Za to bych měl jít poděkovat tvému bratrovi, jinak bychom tady právě teď nemohli skotačit.“ Jane natáhla ruce a přiblížila si více k sobě Pavla, který hupsnul nad ni a dělat to, co doposud dělali.
„Jen mě líbej. Na povídání máme celou zpáteční cestu“, řekla Jane a vrhla se na něj.
„Přidej.“
„Vždyť přidávám.“
„Ale to nestačí.“
„Ty má sexy hnědovlásko…“
„Ano, sexy kocourku?“
„Vrrr.“ Jane se do Pavla pustila pořádně, že se nestačil divit. Jejich polibky byly až moc vášnivé, že Pavel popošel trochu níže. Líbal ji po krku a po chvilkách postupně snižoval. Jane se to velice líbilo a povzbuzovala ho v tom. Věděla, že tohle s nikým jiným zažít nemohla a tak nohy našponovala nad jeho záda a nechala mu volný prostor.
Každý, kdo prošel kolem její kajuty, mohl slyšet velké Janenino vzdychání, které se táhlo v doprovodu s hlasy: „Přidej! No tak.“

Neznámá soustava, neznámá planeta, základna
Alec Pin se vrátil na svou domovskou planetu, kde měl se svými podřízenými zasedání v nejhlídanější místnosti, jelikož v ní řeší nejtajnější informace a plány útoků. Všech dvanáct sedělo kolem kulatého stolu, na kterém mají něco napití a také papíry týkajících se postupů proti Tau’riům. Alec už dlouho toužil po větším impériu, než který vlastní, proto chtěl získat tu největší obydlenou planetu, která v celé galaxii existuje.
„Víme, že Tau’riové vlastní velmi silnou technologii, ale my teď nad nimi máme převahu, energetickou převahu. Naším technikům se podařilo na Peutě zprovoznit Antickou databázi, která nám pomůže s přísunem energii do našich lodí. Brzy tak budeme moci čelit jejich lodím. Ale nejdříve musíme zjistit, jaké technologie vlastní Simové. Jejich odolnost vůči mluvení mě štve. Proto jsme se s Kerrem dohodli, že půjdeme hlouběji. Okamžitě připravte lodě a vyrazte na Tau’rijské základny. Chci najít Charleen Simovou, Nicovu ženu.“ Všichni sedící krom Aleca začali souhlasně kývat hlavou. Byl spokojen, že se tak jednoduše domluvili. Vzal do rukou sklenici naplněnou vínem a napil se.

Digamma, základna, ošetřovna
Po dlouhém spánku Charleen pomalu otevřela oči a otočila hlavou na levou stranu, kde seděla Kaila a hned za ní stál Kevin.
„Co se…?“ najednou začala Charleen panikařit, když viděla, že leží na lůžku. Kevin k ní přišel a položil ruku na její rameno se slovy: „Buď v klidu. Vše je v pořádku.“
„Co se stalo?“ zeptala se tentokrát klidným hlasem.
„Tak trochu jsi nám při cestě zkolabovala, ale neboj, ty i mimčo jste v pořádku. Ale chvíli si tě tu ponechají.“
„Omlouvám se, že vám dělám takové starosti.“
„Neomlouvej se, Charleen. A mám pro tebe novinku, kterou ti ale řekne Kaila.“ Charleen pohlédla na Kailu, která ji doposud držela za ruku.
„Jakou novinku?“
„Zůstávám tu s tebou na Digammě, abych ti s čímkoliv pomohla. Teda, jestli budeš chtít?“ Charleen nevěděla, jak má na to reagovat. Ve zmatku obracela hlavu buď na Kevina nebo na Kailu. Oba jí chvilku dali prostor na rozmyšlení, jelikož toho poslední dobu zažila až moc.
„To jako, že by Kaila se mnou zůstala tady?“
„Přesně tak. Mě to vadit nebude, jelikož jsem se jí na to už zeptal. A sama ti může potvrdit, že by tu ráda s tebou zůstala“, odpověděl Kevin a Charleen pohlédla na Kailu, která souhlasně zakývala hlavou.
„Ráda ti s čímkoliv pomůžu. Udělám pro tebe cokoliv, abys byla šťastná“, řekla jí Kaila a Charleen začaly téci slzy. Kaila nevěděla, proč se začala plakat, a proto se otočila na Kevina, který na ni kývnul hlavou. Smutně tedy odešla z ošetřovny, kde nechala Kevina s Charleen o samotě. Kevin sedl k ní na lůžko a opřel si ji o sebe. Vytáhl z kapsy kapesník a podal jí ho.
„Pročpak pláčeš?“
„Vím, že se mi snažíte všichni pomoci, jenže nikdo mi nedokáže zakrýt a zapomenout ztrátu Nica. Každý den, každou hodinu, každou minut, každou vteřinu na něj myslím a stále věřím, že tam někde venku je a volá o pomoc, jenže mu nedokážu pomoci. Kevine, žádám vás jen o jedno. Najděte mi ho,…prosím.“
„Najdeme ho, slibuji. I kdybych měl s lodí letět k nim do hnízda.“
„Měl byste něco vědět, než vyrazíte.“ Kevin začal tušit, že Charleen s ostatními Simi neřekli vše o Pinech. Než Charleen začala mluvit, otřela si slzy a napila se minerálky, kterou měla nalitou ve sklenici, která byla položena na stolku.
„Před šesti lety jsme byli ještě s Piny spojenci, jenže jednoho dne nás podrazili. Nico byl přímo u toho, když mu Alec Pin a Kerro z Druhé aliance zabili tátu. Od té doby jsme s nimi ve válce, která nemá konce. Nico už tolikrát plánoval pomstu, jenže my Simové takový nejsme. Teď si začínám uvědomovat, že jsem udělala chybu, když jsem Nicovi několikrát zabránila v pomstě. Jeho táta, dříve než ho zabili, mu zanechal něco, co dokáže porazit kohokoliv. Proto věřím, že ho drží naživu, aby zjistili, kde se ta zbraň nachází.“
„Charleen, o jaké zbrani to mluvíš?“ začal se děsit Kevin.
„O zbrani, která dokáže vyhladit půlku galaxie. Nico věděl, že tohle nesmí padnout do cizích rukou, a tak vydal rozkaz ke zničení té zbrani. Byla jsem přímo u toho, když ji rozebrali a zničili pomocí exploziv. Jenže to Pinové ani Druhá aliance nevědí. Obě tyto skupiny spolupracují společně. Povídá se, že vlastní neuvěřitelnou technologii, která je dokáže dát navrchol moci. Jestli se jim ji podaří aktivovat a použít ji, je s námi všemi obyvateli této galaxie konec.“
„Znáš nějaké polohy jejich základen?“
„Znám, ale ještě k té zbrani. Existuje plán na její stavbu.“ Kevin se postavil a Charleen nevěděla, co to znamená. Věděla, že Kevin určitě něco bude chtít udělat, jenže neví co. Kevin se po pár vteřinách mlčení obrátil zpátky k Charleen. Bylo na něm poznat, že mu zkazila náladu, ale musela to říci, jestli po nich chce, aby jí zachránili Nica s ostatními unesenými Simi.
„Kde je ten plánek?“ zeptal se.
„Ten plán jsem já,… Kevine“, odpověděla Charleen. Vyhrnula triko a obrátila se ke Kevinovi zády, kde měla vytetovaný plánek zbrani.
„Proto vím, že na sto procent půjdou i po mně. Druhá aliance o vás ví už hodně dlouho.“
„Jak o nás vědí? A proč ten plánek máš na zádech?“ Posadil se zpátky na židli.
„Druhá aliance dlouho prahne po moci a tak mají několik špionů u Luciánské aliance, která o vás ví už dost. Vsadím se, že určitě někde u vás mají špeha. A mám to na zádech kvůli tomu, aby tu zbraň nikdo nikdy nikde nemohl nepostavit. Je to pro bezpečnost všech Simů a taky pro bezpečnost přátel v této galaxii“, odpověděla Charleen na Kevinovy otázky. Kevin věděl, že jestli nic nepodniknou, tak v brzké době mohou zahynout. Zášť plné nenávisti k Lucianské a Druhé alianci se mu pořád zvedala. Tyto dvě aliance nenáviděl ze všech nejvíc a byl by rád, kdyby se jich jednou zbavili. Charleen se mu dívala do očí, ze kterých poznala, že ho něco trápí. Natáhla ruku a dotkla se ho jeho ruky.
„Zřejmě vám taky nějak ublížili, jde to na vás poznat. Poznám na vás, že to držíte v sobě. Vy pomáháte mně, Kevine, tak teď chci pomoci já vám.“ Kevin se o svých pocitech nechtěl bavit na veřejnosti. Bylo to pro něj těžký, když si vzpomene na den, kdy chtěl vzdát celý svůj život. Jenže, jak se na něj Charleen dívala, nedokázal to skrýt.
„Kvůli nim jsem málem vzdal celý svůj život. Jeden chlap mě srazil autem, když jsem jel na motorce. Skončil jsem v nemocnici s vážnými zraněními. Při druhé operaci jsem duševně chtěl vzdát celý život, jenže se mi v hlavě objevil Emerson a Pendergast, kteří mě přiměli k tomu, abych zůstal. Než se mi ti dva zjevili v hlavě, tak jsem myslel, že jsou mrtví. Ale pak jsem zjistil, že je Antikové vzali mezi sebe a stali se jedněmi z nich. Moc už na tu nehodu nevzpomínám, ale kvůli Emersonovi mám spoustu nevyřízených účtů se všemi aliancemi, co jsou spolčeny s Luciány.“
„To je mi líto… Co je to vlastně motorka a auto?“ Kevinovi došlo až teď, že takové věci nezná. Krátce se zasmál a odpověděl jí: „Chvilku počkej. Jen si dojdu pro tablet a ukážu ti to. Jsem zapomněl, že takové věci vůbec neznáš.“
„Tak vidíte, že to jde“, řekla Charleen, když viděla ten jeho úsměv na tváři, který ji velice potěšil. Je ráda, když někomu dokáže pomoci. Kevin zůstal sedět a dveře na ošetřovnu se otevřely. Přišla za nimi jak Kaila, tak i Sam, Helen a Hetty. Všechny přišly k Charleen a usmály se na ni.
„Děkuji vám, přátelé.“
„My děkujeme tobě, Charleen“, řekla Kaila a s pomocí Kevina se dostala na lůžko za Charleen, která si ji posadila na klín. Obě se začervenaly a Kaila se k ní přitulila. Charleen tedy přikryla peřinou i Kailu.
„Něco se ti tam hýbe“, řekla Kaila a všichni se zasmáli.
„To je má a Nicova nenarozená tříměsíční holčička. Brzy už přijde na svět a budu s ní potřebovat pomoci. Chtěla bys u mě zůstat?“
„Ahm“, souhlasila Kaila a přiložila ouško k bříšku, které vydávalo menší vibrace, jelikož Simská nenarozená holčička je i přesto v těle maminky aktivní.
„Copak tam posloucháš?“
„Pšš. Chce spinkat. A její maminka by taky měla odpočívat“, odpověděla Kaila.
„Právě jsem se probudila, Kaily. My Simské ženy prožíváme při těhotenství zvláštní pocity a jsme až moc aktivní spolu s miminkem. Umíte hrát… Leamo?“
„Leamo? Co to je?“ zeptal se Kevin.
„Vím, že to tu také vaši lidé hrají, jen to nazýváte jinak. Myslím, že jeden tomu říkal… Prší? Jestli se nepletu.“
„Tak karty tu máme a Prší známe, takže proč ne? Přidáte se, dámy?“ Kevin pohlédl na dámy, které stály hned za ním. Všechny souhlasně kývly hlavou a šly si pro židle. Kevin mezitím přestěhoval stůl, aby bylo na čem hrát.
„Kevine. Co vlastně bude s těmi čtyřmi Aurorami?“ zeptala se Helen.
„Dvě zůstanou v Pegasu a zbylé dvě se sem přesunou spolu se Sibylou.“
„Je skvělé, když teď máme větší flotilu. Můžeme si více užívat“, řekla Helen.
„Nejdříve musíme nalézt naše přátele, pak bude zábava. Takže já začínám“, řekl Kevin a jako první začal s hrou.

End
Naposledy upravil kasparova655365 dne 19.1.2014 13:59:34, celkově upraveno 1
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Pěkný part jen pochybuju že tam má plánek sice by tam něco daly ale něco co se oskenuje a počítač s přesným naprogramováním by to přeložil jinak by to stim bylo až moc snadné.

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
umíš psát něco jiného než vynikající díl a smajlíka? protože 99,9% tvých komentářů je právě toto.

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
jasně ale v jednoduchosti je síla

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Aha tak to jo.

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 270
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Už ti to tady ani nebudu psát. :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

--------------------------------------------------
Obrázek

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Moc pěkný. Zajímá mě, co vše našli na Sybile a kam vlastně půjde??
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Dobry dil, no nasel jsem veci co mne nesedej, ale nebudu otravovat, myslim, ze dalsi dej se da celkem predvidat. :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Nejprve, než přejdu do detailů, bych všem poděkovat za ohlasy :)

deadalos: Děkuji, jsem ráda, že se ti líbil... S tím plánkem je to tak trochu složitý, ale neboj, v jednom z dalších dílů to bude objasněno... On je to snad i není... a to se později taktéž dovíš... :D

posedlík: Také mockrát děkuji. Vždycky mě potěšíš, i když jednou bych byla ráda, kdyby ses na něco zeptal... Ráda lidem odpovídám :D

Leaf: A proč ne? :D Tak se klidně i ptej, ráda odpovím, jak bylo zmíněno o odpověď výše :) Jinak taky děkuji :D

jakop: Také mockrát děkuji. tak Sybila je kopie Atlantidy, což vede i k tomu, že tam jsou veškeré věci, které mají i na Altantidě. Krom toho si do jádra Sybily překopírovali celé replikátorské jádra i s technologiemi, které Antikové nevynalezli, takže něco tam nového určitě bude. Ale to až později. Kam půjde? Tak do Mléčné dráhy, to už bylo dáno. Přesná planeta ještě není, ale v jednom z následujících dílů bude napsána. Bude se přemisťovat zároveň s dvěma Aurory, které se připojí k pozemské flotile. Budou tak mít větší palebnou sílu, a tak i větší šance při bitvách proti nepřátelům.

coldvel: Děkuji mockrát. No, ptej se, jestli tam jsou nějaké nejasnosti... Mě tím otravovat rozhodně nebudeš. :D No, myslím, že tvá předvídavost je zcela na špatné úrovni... Viz. dočteš se v neděli :D :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím všechny, musím se omluvit, že tu díl ještě nemáte. Je to tím, že jsem noťase musela přeinstalovat a jaksi se mi ještě nenainstaloval word. K tomu mi ještě chybí dopsat asi odstavec dílu. Takže kdybych to nestihla, tak díl byste měli očekávat zřejmě ve středu, ale pokračování by bylo až za týden v neděli. Je mi to líto, ale kvůli pc problémům jsem nemohla pokračovat ve psaní :(
Doufám, že to vydržíte... Kdyby se mi to ještě dneska podařilo zprovoznit a dopsat, tak díl bude asi kolem sedmé hodiny...
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
:cry:
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Oprava, Už mám dopsáno :D teď to jen opravit, rozdělit na dvě poloviny a vydat :) takže tak za hoďku a něco to tu bude :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
kasparova655365: Už se těším na reakce :twisted: :twisted:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Tak zdravím po druhé,
nakonec se mi podařilo dopsat díl v čas a tak vám ho sem dávám. Díl se dělí na dvě části, takže mě nezbývá nic jiného, než vám popřát krásné čtení a doufat, že se vám bude líbit.
Upozorňuji na dvě fakta, které se tam objeví... Nezaručuji, že další díl vydám, jestli mě do té doby někdo nezabije :D :rflmao:
Takže ahojky a pisinkejte komentáře :bye:

Epizoda 18 : Srážka s nepřítelem, part 1

Po návratu návštěvníků z Digammy se teď Kevin musí rozloučit s Kailou, která jde za Charleen na Digammu, aby jí se vším pomohla. Celé posádce Odyssey bude moc scházet, jelikož jim vždy s něčím pomohla a dokonce je i přiučila něčemu novému. Kevin ji ale nenechá odejít s prázdnou. Spolu se Sam se vydal do obchodů s oblečením, kde začali vybírat jak šaty, tak i trička, mikiny, body, kalhoty a spodní prádlo. Bylo toho tolik, že nevěděli, kam to dávat.

Země, SGC, místnosti s bránou
Po dvou dnech nakupování oba stáli v místnosti s bránou, která se pomalu vytáčela. Kaila stála před nimi oblečená v šatech od Charleen, které jí darovala. Nevěděla, co má říci, a tak přicupala ke Kevinovi a objela ho kolem nohy. Ještě musí trošku povyrůst, aby dosahovala Kevinovi až k pasu. Kevin dřepnul a objal ji se slovy: „Budeš mi chybět.“
„Mě taky,… Kevine.“ Bylo to poprvé, kdy mu řekla křestním jménem.
„Kdyby se ti po nás stýskalo, tak okamžitě běž za plukovníkem Ryanem Robbinsnem a řekni mu, ať se spojí s Odysseou. Pokud nebudeme v nějaké bitvě, tak určitě si s tebou rád popovídám. Anebo při nejlepším přiletíme rovnou za tebou. Záleží, jak ti bude moc smutno…“ když to dopověděl, spojení mezi Digammou a Zemí bylo navázáno. Oba pohlédli na bránu a pak znova navázali oční kontakt.
„Tak už běž. Jinak tu začneme brečet.“ Kaila ho ještě jednou objala a pomalými krůčky vyrazila směrem k bráně. Těsně před bránou se zastavila a pohlédla za sebe, kde před rampou stál Kevin se Sam. Nevydržela ani chvilku a rozeběhla se za nimi zpátky. Kevin nastavil ruce a vzal si ji do náručí.
„Tak já půjdu s tebou.“
„Já taky“, řekla Sam a vyrazili k bráně.
„Kdy vás čeká to povýšení, podplukovníku Carterová?“ zajímalo Kailu, než vstoupí do brány.
„Za týden. Jestli budeš chtít, tak přijď“, odpověděla Sam.
„Přijdu. Takovou událost si nenechám ujít.“ Oba důstojníci se na ni usmáli a vešli do otevřené brány.

Země, SGC, laboratoř Kašparové
Mladá, dvaadvacetiletá dívka, která nedávno dostudovala vědeckou školu, dostala před několika měsíci nabídku, jestli by chtěla pracovat v nejtajnějším projektu na celém světě. Byla druhou Češkou, která se dostala tak daleko ve své kariéře, která jí teprve přednedávnem začala. Nebyla ale jediná, koho z České republiky vybrali. Před několika dny se tam objevil nově vytvořený tým, které nese označení „HB-1“. Když měla s nimi tu čest se seznámit, hned po pár větách se stáhla a posoudila, že je to nejdebilnější tým, který mohli vybrat.
Právě teď seděla u svého pracovního stolu, na kterém měla laptop se sklenicí plnou kofoly. Momentálně neměla nic na práci a tak na laptopu psala svůj oblíbený příběh, který začal přijetím do SGC. Když nastoupila poprvé, tak měla dlouhé, hnědé vlasy. Teď byla ostříhána na krátko, aby mohla někdy do terénu s týmy. Věděla, že by jí dlouhé vlasy překážely při práci.
„Doktorko Kašparová, hlaste se v sekci patnáct, místnost šest“, najednou se ozvalo z interkomu. Martina zrovna psala pasáž o tom, jak se jí tady moc daří. Psaní musela odložit a odešla ze své pracovny.

Země, SGC, sekce patnáct, místnost šest – o dvě minuty později
Po dvou minutách cesty přišla doktorka do místnosti, kde byla zhasnutá světla. Nechápavě stoupla před dveře, když viděla jen tmu.
„To si ze mě dělají srandu“, prohlásila po chvilce a tentokrát sprintem se vrátila zpátky do laboratoře.

Země, SGC, laboratoř Kašparové
Když svou kartou otevřela přepážku, čekalo tam na ni nemilé překvapení.
„Já je zabiju. Vlastnoručně je zabiju“, s těmito slovy přišla ke svému laptopu, na kterém byl zobrazen vzkaz.
„Tvůj milovaný tým.“ Všechny složky, které měla v laptopu, byly smazané. I její kniha. Martina tedy na počítači zmáčkla pár tlačítek a začala s obnovou dat. Než se data plně obnoví, schovala laptop do skříně, kterou zamkla, a odešla z laboratoře. Věděla dobře, za kým jít.

Země, SGC, kutloch HB-1
Celý český tým HB-1 byl rozvalený na gauči a spí. Po několika vteřinách jim tam vpadla Martina. Když viděla, jak se tam válí, pohlédla po místnosti, jestli nemají něco, co by proti nim použila. Nakonec našla kýbl, který se nacházel pod umyvadlem. Kupodivu jako kdyby tam byl pro ni nachystán. Byl plný a tak ho bez rozmyšlení vzala a vylila veškerý obsah kyblíku na ně. Všichni čtyři byli najednou vzhůru a začali nadávat. Martina jen tomu přihlížela a čekala, jestli vyjedou po ní. Nemusela čekat dlouho.
„Co blbneš?!“ vyjekl na ni major Petr Hél, velitel týmu, který je známý pod přezdívkou Daedy.
„Co já blbnu?! To vy čtyři, co blbnete? Jen tak mě vylákáte do jiné místnosti a mezitím se mi vloupete do laboratoře, kde mi smažete celý obsah počítače! Naštěstí, že tam mám obnovovací programy, které mě vše vrátí do původního stavu. Jestli ještě jednou přijdete do mé laboratoře, počítejte s tím, že se ven nedostanete živý.“ Petr pohlédl na zbytek týmu, který se poněkud choval divně.
„Co se děje?“
„Do toho kýble jsem se vyčůral před dvaceti minutami“, odpověděl ostřílený voják a zároveň kapitán letectva Martin Vrátný. Všichni na něj nechutně pohlédli a i Martinu to překvapilo.
„Fůj“, řekla na to a rychle někam odhodila kyblík.
„Co to na mě házíš?!“ vykřikl po ní Martin.
„A ty se divíš? Fůj… Sbohem“, taková byla její poslední slova, než za sebou zabouchla dveře. Všichni tři znovu pohlédli na Martina, který pomalým krokem šel ke své skříňce.
„Ty ses vychcal do toho kýble?! Tos nemohl jít na záchod?“ zeptal se ho Petr.
„Bylo to akutní… Co jiného jsem měl udělat, počůrat se do kalhot?“ Martin si vytáhl ze skříňky čisté oblečení spolu s ručníkem, mýdlem a šampónem.
„Třeba. Ale nemusels to vypustit do kyblíku.“
„Buď potichu…“
„Jinak co? Chceš, aby se celá základna dozvěděla o tvém románku s…“
„Jestli to někomu řekneš, vlastnoručně tě zabiju dříve, než mě Martina předběhne“, varoval ho předem Martin a hned opustil místnost, ve které to začalo dost páchnout.
„Smrdím jak tchoř“, řekl seržant Marek Ondráček a dal pohlavek Petrovi.
„Hele. Co jsem ti udělal?“
„Díky tobě jsme mokří, jelikož, kdyby ses jí nehrabal v počítači, nepřišla by sem a nepolila nás Martinovým obsahem v močovém měchýři.“ Jak Marek, tak i kapitán David Holba vstali z gauče a šli si pro věci do skříněk. Petr mezitím čuchnul k hadrům a usoudil: „Páchnu jak tchoř…. Blééé.“

Země, SGC, laboratoř Kašparové
Martina naštvaně přišla zpátky do své laboratoře a ze zamknuté skříně vytáhla svůj laptop, který byl obnoven do své původní podoby, než si s ním pohrál tým HB-1. Laptop znovu položila na psací stůl a pokračovala v psaní příběhu, který už má téměř dvě stě padesát osm stran.

Digamma, kolonie, dům Charleen
Charleen spolu s novou spolubydlící právě seděly na gauči, před kterým stála Sam s Kevinem, kteří se už chystali na odchod.
„Nechtěli byste tu zůstat?“ zeptala se Charleen.
„Rádi bychom, jenže už musíme jít. Práce volá“, odpověděl Kevin. Kaila rychle za oběma přicupala a objala je.
„Ahoj Kaily.“
„Ahoj Kevine.“ Kevin se na ni usmál a po chvilkovém rozloučení oba návštěvníci odešli. Charleen přišla za Kailou, která zůstala stát před zavřenými dveřmi. Dřepla vedle ní a opřela si ji o sebe.
„To bude dobrý. Není to naposledy, co je vidíš. A jak ti řekli, kdykoliv je můžeš navštívit.“
„Já vím.“
„Tak pojďme, musíme ti vybalit věci a dát je do skříní.
„Ahm.“ Usmála se na ni a spolu odešly do obývacího pokoje, kde bylo několik krabic, ve kterých má Kaila věci.

Země, SGC – o dvacet minut později
Generál Landry stál před aktivovanou bránou, kterou přišli podplukovníci Marks a Carterová.
„Vítejte zpátky“, přivítal je Landry. Jakmile oba k němu přišli, mohl pokračovat: „Potřebuji s vámi oběma mluvit.“
„Něco se stalo?“ zeptala se Carterová.
„To vám povím až v kanceláři“, odpověděl Landry a oba jej následovali do kanceláře.
Když všichni usedli do křesel, mohl Landry odpovědět na otázku od Carterové.
„Před dvaceti minutami se nám ozvala SG-23. Našli tam něco zajímavého. Chci tam vyslat SG-1čku, jenže major Johnsová nemá tak velké zkušenosti s technologiemi v terénu jako vy. Proto chci, abyste s nimi šla.“
„O jakou jde přesně technologii?“ zajímalo ji.
„To právě, že nevíme. Proto si vyžádali vás. Vy tomu budete rozumět.“
„Poslední mise bránou, než budu na lodi… To beru“, souhlasila Carterová. Marks si tam pohoupával a jen poslouchal. Sam na něj pohlédla a řekla: „Jsi nějak potichu.“
„Já jen poslouchám. A proč jsem tady já?“
„Kdyby se něco přihodilo, chci, abyste byl v pohotovosti. Athena je na české Alpha základně, Daedalus a Apollo jsou někde na cestě. Takže zbýváte jen vy.“
„Aha. Tak to mám čas si něco vyřešit“, řekl na to Kevin.
„Takže oba s tím počítáte?“
„Ano“, odpověděli oba.
„A kdy vyrážíme?“ zeptala se Sam.
„Za pět hodin. Hned po HB-1.“
„HB-1? Kdo jim vymyslel takovou zkratku?“ zeptal se Kevin.
„Oni sami. Jsou to Češi.“
„Slyšela jsem, že tu máte i novou doktorku.“
„Věda ji baví, a když jsme viděli její výsledky, tak jsme neváhali a hned jsme ji přijali.“
„Tak to se na ni půjdu podívat“, řekla Sam a vstala z křesla.
„Takže jestli je to vše, tak si jdu rychle něco zařídit“, řekl Kevin a taktéž vstal.
„Je to vše. Za čtyři a půl hodiny chci mít vás oba připravené.“
„Nebojte, Odyssea to vše jistí“, řekl na to Kevin a spolu se Sam odešli z Landryho kanceláře, ve které zůstal její majitel.

Země, SGC, laboratoř Kašparové – o pět minut později
Martina byla na tým HB-1 natolik naštvaná, že si vytiskla jejich fotografie a přidělala si je na nástěnku, která vysela na zdi, na druhé straně než měla stůl, na kterém seděla. V rukou držela nože a přemýšlela, koho trefí prvně. Když si po chvilce vybrala svůj cíl, tak napřáhla ruku a vrhla nůž přímo na obrázek Petra Héla.
„Trefa!“ zaradovala se. Po chvilce si uvědomila, že tam není sama. Pohlédla směrem k přepážce, u které stála Sam.
„Ou. Pěkná trefa“, uznala Sam.
„Oh. Podplukovník Carterová, jestli se nepletu?“ Martina rychle seskočila ze stolu a šla za Sam.
„Uhodla jste. A vy musíte být doktorka Kašparová, jestli jsem vás vyslovila správně?“
„Je mi potěšením vás poznat. Doufala jsem v tento okamžik, i když ne zrovna, když budu házet noži na členy českého týmu HB-1.“ Sam se zasmála a pak se jí zeptala: „Co vám udělali?“
„Vylákali mě do jiné místnosti a oni se mi vloupali sem do laboratoře. Vymazali mi všechny složky z laptopu, tak jsem si je musela obnovit. No a za trest jsem je polila Martinovým obsahem močáku. Původně jsem myslela, že to je čistá voda, ale pak to vyklopil. Doufám, že jim to stačilo, jinak je příště vlastnoručně zabiju… Ahm… Kvůli tomu jste asi nepřišla, že? Co pro vás mohu udělat?“
„Nic nepotřebuji. Přišla jsem se jen za vámi podívat a zeptat se, jak se vám tu líbí.“
„Je to tu rozhodně lepší než sedět v laboratořích a zkoumat to, co už dávno bylo prozkoumáno a potvrzeno. Nanotechnologie, kvantová fyzika, teorie relativity a mnoho dalších věcí se potvrdili jen pouhou cestou bránou, kterou jsem zatím viděla pouze jednou, jelikož k ní mám vstup zakázán. Proto mě taky štvou ti čtyři. Smějí se mi, že oni můžou chodit na mise a já ne. Jak mě tím oni dokážou vytočit.“ Martina se k Sam obrátila zády a šla ke svému stolu, ke kterému usedla. Opřela ruce o hlavu a nad něčím začala přemýšlet. Sam povzdychla a šla za ní. Sedla si na židli a řekla: „Určitě někdy dostanete šanci dostat se ven.“
„Dala bych za to všechno. HB-1 jde dneska na P5Y-483.“ Sam se po chvilce usmála, když jí něco trhlo v té své šikovné hlavince.
„A co kdybyste šla s námi? Hned po nich jde SG-1 s SG-23 na P4Q-385. Mohla byste se přiučit.“ Martině se hned rozzářily oči, když dostala šanci, která se už možná nebude opakovat.
„A…A…A…Ano. Beru. Udělám proto cokoliv.“ Sam se zasmála a poplácala ji po rameni.
„Tak za čtyři hodiny buďte připravena.“
„Budu, slibuji. Konečně jim přestane mlet huba“, ulevila si šťastná Martina.

Země, Colorado Springs, zlatnictví – o dvě hodiny později
Kevin vytáhl svou sestru od práce a spolu šli do zlatnictví, kde chtěl Kevin vybrat jeden dáreček. Oba teď stáli u vitrínky, kde byly vystaveny zásnubní prsteny. Jane vůbec netušila, že je se vztahem se Sam tak daleko.
„Páni, brácho. Ty mě jen překvapuješ.“
„Mám teď necelé tři hodiny volného času a tak toho chci využít.“
„Kolik máš s sebou peněz?“
„O peníze se nestarej, prostě vyber ten, který by se líbil Sam“, odpověděl jí.
„Mně se líbí ten zlatý s diamantem“, poukázala Jane na jeden z prstenů.
Obrázek
„Já věděl, proč si tě vzít s sebou.“ Usmál se na Jane a šel za obchodníkem, který mu ten prsten dal do krabičky. Po zaplacení se vřele rozloučili a tak Kevin splnil svůj zadaný úkol. Oba teď razili k autu, které bylo zaparkováno kilometr od zlatnictví.
„A kdy ji chceš požádat o ruku?“ zajímalo Jane.
„Hned po jejím povýšení.“
„Takový pěkný dárek. A já takový nedostanu nikdy.“
„Ale nenaříkej. Vsadím se, že ti Barta taky koupí“, řekl Kevin a oba nasedli do auta.
„No, chvíli to ale potrvá“, řekla Jane a krátce se zachechtala, jelikož si vzpomněla na nedávnou událost v její kajutě.
„Čemupak ses zachechtala?“
„Ale ničemu. Jen jsem si vzpomněla na jednu scénu.“
„Myslíš na tu, jak si s Bartou řádila v kajutě?“ překvapil ji Kevin.
„Jak to víš?“
„Prý to tvoje hekání se neslo celou lodí“, odpověděl a připnul si bezpečností pás. Jane položila hlavu na palubní desku a Kevin se začal smát.
„Copak? Vždyť to sama víš.“
„Trapas… Hodně velký.“
„Připoutej se“, řekl se smíchem a nastartoval auto.

To be continued


Tak a teď jsi jdu postavit protijaderný bunkr :lol: :twisted: :D :rflmao:
Naposledy upravil kasparova655365 dne 02.2.2014 10:32:59, celkově upraveno 1
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
kasparova655365:
Toto je spoiler!!!:
Nevěděl jsem, že máš sebevražedné sklony. Tipoval jsem na někoho, kdo má svůj život rád, ale až si ten díl přečtou jisté osoby, tak je po tobě.


St0rm:
Toto je spoiler!!!:
Styď se, to nemůžeš jít normálně na záchod jako člověk.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo: neboj nikdo tě nezabije dokud budeš psát další díly :palka:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
posedlík: Tím si nejsem jist. Zatrím to zmíňované osoby ještě asi nečetli.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvky: 270
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Kasparova655365
Toto je spoiler!!!:
Přeji rychlou a bezbolestnou smrt.


Jinak to je jako obvykle skbělý díl :bravo: :bravo:

St0rme, ty jsi vážně čuně. :hmmm: :hmmm:

--------------------------------------------------
Obrázek

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Nejtipnější část byla se seržantem od HB-1 protože v česku je to nepoužívané ! Američani maj asi 10 hodností ve kterých je seržant ale mi ani jednu! Mimochodem zdá se mi že ti docházej nápady když tam píšeš trošku realitu.
Mimochodem lidi co tuto povídku čtou a chtěly pomoci v výběrem nástrojů tak jim rád poradim :D :D :D :D :D.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
deadalos: To s tou realitou je schválně, taková malá pomsta a pokud jde o nápady, tak že jí docházejí, tak na to si nesázej.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 832
Bydliště: Stratis a občas Litomyšl
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Dobrej dil, musis stavet rychle :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvky: 1544
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Jo a co to je protijaderný bukr ? :D :D :D :D znam protiatomový ale já myslel že už ho máš hotovej kvůly mě :'(

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Prvně děkuji za samé chvály :D Moc mě hřejí :D

jakop: No, koledoval si o to za to Kašpec, Kašparos atd.. Bůhví, kolik toho ještě bylo :evil:

posedlík: Děkuji mockrát, no zatím mě ti dva nezabili, ale to se možná brzy změní :D

Leaf: Děkuji mockrát... :rflmao: (pomalu začínám St0rma litovat)

deadalos: Seržanty prostě neřeš, třeba byli vycvičeni v Americe... Jinak děkuji a jak psal jakop, nápadů mám stále hodně a ještě hodně dlouho nedojdou :D

coldvel: Taktéž děkuji :) No, budu si muset pohnout...

deadalos: jakýkoliv bunkr je k užitku... Není jedno jaký? :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1007
Bydliště: Nottingham, UK
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
Momentálně neměla nic na práci a tak na laptopu psala svůj oblíbený příběh, který začal přijatí do SGC.

prijetim?

:hmmm: jaka vedecka skola? cvut, mu , banska ci jina? a fakulta?
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma
PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky

cron