Rok sa s rokom zišiel a máme tu opäť predvianočný čas. Viem, že očakávate, že spravím to, čo každý rok. Najprv mi ale dovoľte zopár nostalgických slov...
Pôsobím na tomto fóre od roku 2006 a som tu jedným zo služobne najstarších píšucích autorov a všeobecne členov tohto fóra. Videl som jeho vzostup aj útlm. Bol som pritom, keď server padol v dôsledku obrovského návalu fanúšikov a bol som aj pri rekorde návštevnosti (to je ten údaj o 320 ľudí online naraz, ktorý nájdete na titulnej stránke fóra úplne dole). Videl som, ako prichádzali generácie autorov a čitateľov, niekedy viac a niekedy menej aktívnych a videl som, ako sa znovu odmlčali. Ich príbehy a príspevky tu však ostali s nami...
Preto sa teraz nostalgicky obzrime za minulosťou a prečítajme si znovu príbehy v poviedkovej sekcii tohto diskusného fóra. Obzvlášť si prečítajme znovu príbehy, ktoré sú nominované do tohtoročného Barda a udeľme hlas tomu najlepšiemu autorovi, aby sme boli objektívni...
Preto, aby tradícia pokračovala, a aby sme motivovali starých aj nových autorov písať nové a skvelé príbehy, vyhlasujem už štvrtý ročník poviedkovej súťaže SG Bard, ktorý nesie letopočet 2015!
Pravidlá sú rovnaké ako po minulé roky:
1) Každý registrovaný užívateľ na tomto fóre môže udeliť hlasy trom poviedkam v poviedkovej sekcii fóra a to štandardnou formou, teda udelí hlas pre prvé miesto, pre druhé miesto a pre tretie miesto. Vo výslednom hodnotení bude poviedke na prvom mieste daného hlasu pridelený počet troch bodov, na druhom mieste počet dvoch bodov a na treťom mieste jeden bod. Poviedka, ktorá získa najviac bodov vo výslednom súčte všetkých hlasov, vyhráva súťaž a jej autor, autorka či autori získavajú na nasledujúci rok prestížny titul SG Bard.
2) Pri udeľovaní hlasu je potrebné uviesť názov poviedky a meno autora v zrozumiteľnej forme tak, aby bolo ľahko identifikovateľné, o ktorú poviedku a ktorého autora ide. Drobné preklepy sú tolerované, ale je potrebné jasne a jednoznačne určiť, o ktorú poviedku ide, aby nemohlo dôjsť k zámene.
Príklad:
1. miesto - Dolinarth (Aiwendill)
2. miesto - Paralelní vesmír (Andoriel)
3. miesto - The Lost Doctors (šAshrak)
3) Ak je v niektorej téme viac poviedok od rôznych autorov (ako sa to stalo pri minulom ročníku v prípade poviedky od Dáše a témy od Andoriel), tak prosím uveďte presne, ktorej poviedke dávate hlas.
Príklad:
1. Miesto - Druhá šance - Daša (v tématu "Daledon a drobnosti mimo mísu" od Andoriel)
4) Nominované sú všetky poviedky, ktoré boli aktívne v roku 2015, teda od 1.1.2015 do 31.12.2015. Aktívne znamená, že minimálne jedna ich časť alebo kapitola bola publikovaná v danom období. Poviedky, ktoré neboli publikované v tomto roku, nie sú nominované a nemožno za ne hlasovať. Rovnako nie sú nominované ani poviedky, o ktorých sa síce tohto roku debatovalo v ich daných témach, no neboli v danom období publikované.
5) Hlasovanie trvá tak ako po minulé roky počas celého mesiaca decembra/prosince, teda od 00:01 prvého decembra 2015 do 24:00 tridsiateho prvého decembra 2015. Hlasujúci môžu počas tohto obdobia hlasovať v rámci uvedených pravidiel. Hlasujúci môžu zmeniť ľubovoľne zmeniť svoje hlasy, ak sa rozhodnú odovzdať hlas inej poviedke, než pôvodne zamýšľali. Zmena hlasu je však možná len v rámci hlasovacieho obdobia. Neskôr po uzavretí hlasovania nebudú už zmeny akceptované.
6) Vyhodnotenie bude uskutočnené v prvý týždeň Januára/Ledna 2016 a výsledky budú zverejnené okamžite po vyhodnotení.
Dúfam, že som na nič nezabudol. Ako organizátor si vyhradzujem právo na zmenu pravidiel v prípade nejasností. Ak by boli nejaké otázky, tak sa smelo pýtajte (podľa možností verejne v tejto téme, aby to bolo jasné pre všetkých).
P.S.: Hlasovať môžete aj za svoje vlastné poviedky, nielen za cudzie...
P.P.S.: Prosím, aby ste sa zdržali negatívnych a urážajúcich kampaní alebo príspevkov voči poviedkam alebo autorom, aby sme zasa neboli svedkami niečoho podobného, ako bola Anti-St0rmovská kampaň v jednom z minulých ročníkov. Buďte kultúrni a civilizovaní, ináč z toho vyvodím dôsledky disciplinárneho charakteru...
Výsledková listina:
Kód: Vybrat vše
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=349123#p349123