Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Rozepsané/Nové povídky Hvězdná Brána Nový začátek - Epizoda 43.

Hvězdná Brána Nový začátek - Epizoda 43.

endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

pěkny díl

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hurá, ale Katas se mi moc nezdá, mám dojem že má něco za lubem :)
Jinak bych Antikům doporučil aby se stáhly opět do Mléčné dráhy nu a jsem velice zvědav na tu novou rasu ve válce s Antiky :)
Pěkný díl

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Katas není zloduch vše se vyjasní v přespříští kapitole
ta příští je o odchodu Antiků z pegasu

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Moiki píše:
Katas není zloduch vše se vyjasní v přespříští kapitole
ta příští je o odchodu Antiků z pegasu

To se moc těším vyplňovací nevyplňovací vypadá to zajímavě tak z toho vytřískej co se dá... :)

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jsem rád že mám věrné čtenáře a dopředu řikam že je ještě na co se těšit

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tentokrát tu ode mně máte vyplňující díl o tom co Antikové zažili když byli nuceni opustit Pegas.

Cesta Antiků 1.
Flashback
Antická kolonie chvíli před odletem.
„Admirále většina lodí už je pryč včetně obou městských,“ řekl mu guvernér Falchias.
„Rozumím, jak to vypadá s posledním konvojem?“ zeptal se admirál Molak.
„Bude připraven za pár hodin,“ odpověděl guvernér.
„Kapitáne, stihneme to před příletem Wraithů?“ zeptal se admirál jednoho z důstojníků.
„Nikoliv pane, vypadá to, že si cestu odtud budeme muset probojovat.“
„Dobře, zkuste ty lodě co nejrychleji připravit,“ odpověděl admirál.
„Admirále, lidi v docích dělají, co můžou, ale nezapomeňte, že nevíme, kdy budeme mít další příležitost opravit lodě, obyvatelnou planetu můžeme najít za týden či za několik let,“ řekl mu guvernér.
„Já vím a jsem si toho vědom, ale pokud tento konvoj nedorazí na místo setkání včas tak zbytky naší velké civilizace přijdou o obrovskou část zásob a lidí,“ odpověděl Admirál.
O pár hodin později.
Antické válečné lodě což znamenalo 5 lodí třídy Aurora a přibližně dvě desítky doprovodných lodí, udělalo klínovou formaci, za nima se schovávalo téměř 70 civilních lodí různých velikostí.
„Tady je admirál Molak, všem lodím šetřete drony, nevíme, kdy získáme suroviny na výrobu dalších!“
Mezitím kolem formace, co opouštěla planetu, zuřila bitva mezi wraithy a automatickou obranou kolonie. Tato obrana se sestává z různých satelitů, štítů i pozemních stanovišť zbraní, mohlo se jednat jak o drony tak o energetické pulzní zbraně.
Všechny lodě formace taky stříleli, i když civilní lodě měli převážně pár lehkých či středních energetických kanónů. Formace si velice rychle probíjela cestu skrz wraithskou formaci.
Avšak jedna z transportních lodí schytala velice silný zásah od jednoho z úlů, jednalo se o malou transportní loď, která nevezla příliš důležité zásoby. Poškodilo jí to těžce štíty i trup, a jednalo se o tu samou loď, na kterou za pár tisíc let narazí Vanguard.
Následně civilní flotila skočila do hyperprostoru, krátce na to jí následovala i vojenská. Poslední loď, která skočila do hyperprostoru, byla dočasná loď admirála Molaka. Molak si zvolil dočasně tuto loď, protože jeho standardní velitelská loď chránila první konvoj.
Když konvoj vystoupil uprostřed formace, které dominovala skupina Auror, válečných doprovodných lodí a hlavně dvě města Atlantského typu.
Následně se Molak vrátil zpět na jeho původní loď.
„Zapněte komunikaci na všechny lodě!“ rozkázal Molak
„Tady je admirál Molak, nevím, co nás čeká, nevím, jak na tom budeme, ale jedna věc nám zbývá, naděje na život bez Wraithů. Nemůžu vám zaručit, že to všichni přežijeme, nemůžu zaručit, že všechny naše lodě se dostanou do nového domova. Ale jednu věc Vám slibuji, že udělám vše, co bude v mích silách pro to, abychom nového domova dosáhli všichni, a udělám vše pro to, aby tato flotila byla v bezpečí.
Zavřít kanál!“ řekl admirál. Následně celá antická flotila vstoupila do hyperprostoru vstříc neznámu.

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky ale je tohle je jen Deadalova práce i nápad

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Chlapi přiznejte se! Kdo z vás to záměrně zdržuje?! :palka: :palka: :palka: :D :D Korekci doedalovy kapitoly jsem udělal v úterý a už táhne na pátek... :D :D :D
Ať to tu dneska je... :D
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Musíš počkat do zejtra a pak bude kapitola jednou měsíčně protože máme málo kapitol do zásoby

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Doufám, že jsi pochopil, že se jednalo o vtip... :) :)

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to je jedno já to myslim vážně samozřejmě jakmile budeme mít alespoň dalších min 5 kapitol budu vydávat zase po 14 dnech

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moc mě to mrzí ale od nynějška budou kapitoly přibývat jednou za měsíc, protože nemáme tolik času na psaní a v zásobě jen pár kapitol aby nedošlo k úplnému útlumu.

Cesta Antiků 2. Epizoda
Flashback
Flotila patnácti Auror, a mnoha doprovodných lodí jako byli křižníky a fregaty vystoupila uprostřed neznáma. Ihned po té vstoupila do soustavy i civilní plavidla.
„Dobře, spočítejte flotilu a držte obranou formaci!“ rozkázal admirál Molak.
„Pane jedna chybí, malá transportní loď třídy Timarian,“ hlásil antický muž u senzoru, jehož hodnost by odpovídala nadporučíkovi u amerických sil.
„Vezla něco důležitého?" zeptal se kapitán Tulvis jenž velel lodi Kamaria, která byla vlajkovou lodí celé flotily.
„Nikoliv pane, pouze nějaké materiály, trochu jídla a další méně důležité zásoby,“ odpověděl jiný důstojník, „a na palubě bylo pouze dvanáct členů posádky."
„Rozumím, nemůžeme kvůli tak bezvýznamné lodi pořádat záchrannou akci!“ rozkázal Molak.
„Pane, některé lodě civilní flotily se ptají, co budeme dělat kvůli ztracené lodi,“ nahlásil komunikační důstojník.
„Tak todle mi ještě scházelo,“ řekl Molak.
„Pane volá vás guvernér Falchias,“ řekl muž, jenž měl hodnost komandéra antických sil a byl 1. důstojníkem lodi Kamaria.
„Rozumím, vezmu si to v pracovně,“ odpověděl.
„Guvernére co potřebujete?“ zeptal se admirál.
„Admirále, mnoho lodí požaduje pátrací operaci po ztracené lodi, a mnoho kapitánů hlásí nepokoje.“
„Rozumím, guvernére, rád bych po ní pátral, ale pokud je z dosahu senzorů našich lodí a vašeho města musela opustit hyperprostor někde velice daleko za námi, a jsme na neznámém místě, a většina civilních lodí má pouze lehkou výzbroj a střední či slabé štíty. A já je musím chránit s velice malou flotilou, a nemůžu si dovolit uvolnit dostatek sil, aby ta operace měla šanci na úspěch, je mi líto guvernére,“ odpověděl admirál, který očividně byl velice nespokojený.
„Admirále pokud by to zašlo příliš daleko mám připravených hned několik oddílů,“ přidal se do hovoru generál Salves, jenž velel značné části pozemních vojsk, zbytek byla vesmírná pěchota, antická alternativa mariňáků, jenž spadala pod flotilu, a tedy pod admirála, a dále všichni členové posádek válečných lodí měli též výbavu na boj, a byli na něj perfektně připraveni.
„To snad zatím nebude potřeba!“ vyhrkl překvapený guvernér Falchias.
„Je to jen návrh,“ podotkl generál.
„Prozatím souhlasím s guvernérem, nemůžeme si ještě pobouřit civilisty proti sobě, už tak jsme v mizerné situaci!“ rozkázal admirál.
Po té admirál vypnul hovor a vrátil se na můstek, jenž byl zároveň CIC.
„Co jste objevili zatím?“ zeptal se všech přítomných.
„Pane, tato soustava nemá ani jedinou obyvatelnou planetu, ale je tu mnoho materiálů, jak na planetách, tak v asteroidech a podle naší analýzy by mělo být v případě nouze možné zde začít těžební operace, ale takovou analýzu by asi bylo lepší nechat na těžebních lodích, pane,“ odpověděl jeden z důstojníků.
„Děkuji, ale momentálně máme dostatek zásob, tato soustava není ideální, ale na pár dní tu zůstaneme, provedeme inventuru, zjistíme, jak jsou na tom lodě, a odpočineme si.

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Krátké. Výstižné
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky za poklonu příště asi bude další flashback a pak zase normální díly

Odpovědět s citací

Souhlasím s Palem, mrzí mě, že nyní kapitoly budou jednou za čas, ale co nadělám.
Rozhodně se těším na další díl :)

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

třeba se mi povede že to bude jen teď a od června zase jednou za 14 dní ale také jsem limitován školou proto mam na psaní míň času

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tu máte další díl, další bude za 2-3 týdny

Cesta Antiků 3. Epizoda
Flashback
Antická flotila se klidně pohupovala ve vesmíru, avšak nyní už nebyla v uzavřené formaci jako vždy. Nyní už panoval větší klid, značná část lodí byla různě po soustavě, daleko od vojenských lodí a vesmírných měst.
Ani vojenské lodě již nebyly v těsných formacích jak v nějaké učebnici, ale stále se držely blízko sebe, a na pozicích, které by jim v případě boje daly částečnou výhodu.
Ale i tak právě díky tomuto byli všichni důstojníci velice neklidní, věděli, že v případě bitvy by ztratili značnou část civilní flotily.
Flotila vyslala mnoho automatických sond s hyperpohonem, které měly za úkol prozkoumat sousedství.
„Pane, sonda zaznamenává několik kontaktů,“ ohlásil poručík Tuliam, který byl zrovna na můstku vlajkové lodě, kde měl druhou nejvyšší hodnost.
Velitel na můstku byl komandér Rutarian.
„Rozumím, dejte to na obrazovku a řekněte, až budeme o těch lodích vědět více,“ odpověděl Rutarian.
Ale krátce na to se sonda přestala hlásit, z neznámého důvodu ale bylo více než pravděpodobné, že příčinou budou ony neznámé lodě.
O 30 minut později
Admirál Molak, který byl již o situaci informovaný, rozkázal vyslat k sondě skupinu lodí.
Tuto formaci měl vést kontraadmirál Warrius na lodi Kumatoria, jednalo se o třídu Aurora, také s ním letěla Matoria jenž byla stejné třídy, a jedenáct doprovodných lodí, čtyři křižníky a sedm fregat.
Na poslední známou pozici sondy letěla pouze jedna fregata, zbytek flotily vystoupil z hyperprostoru o pár vteřin dříve, fregata měla za úkol vzít si antický majetek, a zjistit jak se budou cizinci chovat, když si budou myslet, že jsou ve výhodě.
Sonda byla obklopená sedmi loděmi, největší z nich měla jen 750 metrů, ale antická fregata měla pouze 270 metrů, takže velikostní rozdíl byl značný.
Dále se zde nacházela dvojice pětiset metrových lodí a zbytek byl přibližně stejně velký jako fregata.
„Tady je antická válečná loď, okamžitě pusťte naši sondu a vzdalte se!“ vysílal kapitán lodi na širokém pásmu.
Okamžitě antické fregatě odpověděli i s videem.
Na obrazovce se objevili humanoidní bytosti, byly světle hnědé, očividně měli velice tvrdou kůži, a jejich průměrná výška byla tak 195 cm, byly oblečené v očividně vojenské uniformě, která na spoustě místech byla spíše brněním.
Očividně to nebyli bytosti, které by se jen tak vzdali, ale zdání občas klame.
„Antické válečné lodi tato věc je opuštěná a uprostřed osamocené soustavy, kde je důkaz, že opravdu patří vám?“ zeptal se vysoký muž, jenž seděl v křesle vysoko nad ostatními členy posádky, podle uniformy nebo spíše brnění, které bylo více ozdobeno, z toho se dalo usoudit, že je to vysoký důstojník.
„Tuto sondu postavili mojí lidé a já si jí hodlám vzít, a nedoporučuji vám mě zkoušet zastavit!“ odpověděl kapitán fregaty, i když mu bylo jasné, že velitel eskadry pravděpodobně nebude poslouchat výhružky od lodi, která je několikrát menší než jeho.
„To má být vtip? Na té vaší prťavé lodičce mi budete vyhrožovat?" řekl naštvaně důstojník.
„Být vámi tak odletím, než mi budete stát za to, abych nabil zbraně."
Antický kapitán, ale nebyl muž, co dá na hrozby zvláště, když věděl, že kousek od něj je celý operační svaz, podle senzorů byla antická technologie o dost pokročilejší, než ta co se nacházela na lodích, se kterými se setkali.
Antická fregata nabila zbraně a poslala sérii energetických výstřelu přímo na velitelskou loď formace.
Zbraně byly úmyslně oslabené, jednalo se o varovný výstřel, který se měl jen neškodně zastavit o štíty.
Avšak druhá rasa něco jako varovný výstřel neznala, všech sedm lodí okamžitě začalo střílet mnoha pulzy různých barev proti antickému korábu.
Štíty antické lodi prozatím drželi, ale vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o fregatu tak bylo jasné, že tento stav pravděpodobně nevydrží napořád.
Antická loď střelbu opětovala svými energetickými kanony. Ale měla ještě jedno překvapení – drony.
Fregata odpálila skupinu dronů proti nejbližší lodi nepřítele, jednalo se o loď podobné velikosti, jako byla antická fregata. Drony snadno prorazili štíty, i když některé se zastavily, což bylo způsobeno tím, že ne každý dron byl stejně naladěný proti štítům, toto nastavení se používalo hlavně proti neznámým lodím, které měli primitivnější technologie štítů, ale nebylo jasné, na jaké frekvenci pracují.
Některé Drony se jen neškodně zastavily o trup, ale některé prošly skrz a jedna střela měla opravdu štěstí, vrazila přímo do jedné z hlavních rozvoden, celá šestina lodi byla bez energie, a to včetně hlavního generátoru štítů.
Během chvíle naskočil záložní generátor štítu, ale i během té chvíle dostala nemalý počet zásahů od energetických zbraní fregaty.
Ale to už admirál Warrius na Kumatorii nevydržel, a vyrazil s celým svazem do velice krátkého hyperprostorového tunelu, celá formace byla předem nastavená tak, aby fregatu okamžitě obklopily.
Největší lodě na bojišti nyní byla dvojice lodí třídy Aurora, také čtveřice křižníků, jejichž velikost začínala na 920 metrech, byla větší než vlajková loď neznámého nepřítele.
Nepřátelé okamžitě utekli, když viděli zbytek svazu.
Následně formace naložila sondu a kontaktovala admirála Molaka.
„Pane, s lítostí Vám oznamuji, že došlo k boji s neznámými loděmi, žádné ztráty na naší straně, všechny jejich lodě uprchly.“
„Nevadí,“ odpověděl Admirál Molak „ale budu chtít kompletní hlášení, a jedna z našich sond nalezla něco zajímavého, ale pro sondu je to daleko, a myslím, že bude lepší, když tam pošlu přímo vás, posilám vám podrobnosti a souřadnice, až to prozkoumáte, vraťte se!"

Naposledy upravil Moiki dne 08.5.2016 19:40:53, celkově upraveno 1

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hezký díl... :)
Ale škoda chyb, tady jsou ty, které jsem našel...
Ani vojenské lodě již nebyli v těsných formacích, jak v nějaké učebnici, ale stále se drželi blízko sebe
Flotila vyslala mnoho automatických sond s hyperpohonem, které měli za úkol prozkoumat sousedství.
Admirál Molak, který byli již o situaci informovaný
Zbraně byli úmyslně oslabené, ...
nevydrží na vždy
Některé Drony se jen neškodně zastavily o trup, ale některé prošli... - tohle nechápu jedno tvrdý, jedno měkký...
všechny jejich lodě uprchli...

Je to škoda, docela mi to ničí chuť to číst... Bez těch chybek by to bylo lepší... :) tak třeba příště... :)

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

No korekci jsem prováděl já tudíž kamenuj mě. Byl jsem mírně podnapilý, když jsem opravoval chyby a nějaká ta moucha tam hold zůstala... :sorry: :sorry: :sorry:

Odpovědět s citací

Zajímavé

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Forlin, dam ti radu. Ked si opity, tak len pis ale neoppravuj. V stave opitosti dostavaju autori tie najblaznivejsie a najlepsie napady. Ale opravovat vtedy pribeh je velmi nevhodne. Vacsinou spravis este viac chyb ako bolo povodne... :write:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

True that... :D :D :D

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak je to opraveno a děkuju za komentáře

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tu máte další díl. Další pokračování bude asi za dva týdny.

Epizoda 16.
O pár dní dříve Destiny
Rush z pomocí vědců ze Země, přišel na to jak prolomit kód Destiny. Díky tomu objevili můstek, z kterého mohli ovládat loď. Dostali se i ke skutečnému cíli kvůli, kterému byla loď vyslána na dlouhou cestu.
O několik dní později
Destiny zachytila zvláštní signál.
Major Price v té době byl na můstku, a otočil se na Rushe, který tam byl taky.
„Doktore, co to je?"
„Vypadá to, majore na vyspělou civilizaci."
„Dobrá nasměrujte loď za signálem, buďte, ale ve střehu nevíme, co nás tam může čekat!"
Mladý poručík spolu s Rushem nastavili nový kurz a zamířili za signálem.
O 16 hodin později se Destiny vynořila nad planetou, kde se nacházelo obrovské a určitě velmi vyspělé město.
Major pokynul Rushovi, aby otevřel komunikační kanál.
„Tady major Price z letectva Spojených států Amerických z lodi Destiny, přicházíme v míru za obchodem a poznáním vaší civilizace."
Chvíli bylo ticho, než se z vysílačky ozvalo.
„Tady prezident planety Novus, vítáme vás. Posíláme vám souřadnice místa, kde se setkáme."
„Dobře." Zareagoval major Price.
O patnáct minut později přistával raketoplán na planetě uprostřed volného prostranství.
Z raketoplánu vystoupil major Price, doktor Rush a jako pilot letěl poručík Scott.
Na náměstí je už čekala uvítací delegace, která je dovedla k nejvyšší budově ve městě, kde v konferenční místnosti čekala planetární vláda spolu s prezidentem.
„Vítejte, jmenuju se Varrus a jsem prezidentem této planety jménem Novus."
„Těší mě, já jsem major Price, toto je doktor Rush," ukázal Price na Rushe, „a toto je poručík Scott."
Chvíli bylo ticho než se, doktor Rush odhodlal k otázce.
„Mohu se zeptat, jak dlouho žije vaše civilizace na této planetě? Dosud jsme se v této části vesmíru setkali jen s jednou civilizací, která ale nepatřila mezi lidskou rasu."
„Asi vás překvapíme, ale my jsme potomci lidí s Destiny, máme tu záznamy s KINA z počátku, kdy se náhodou na tuto planetu dostalo osazenstvo s Destiny."
Po posledním slově zmáčkl prezident ovladač a na zdi se začal vysílat záznam.

Na tomto záznamu bylo vidět několik desítek lidí, někteří měli uniformy SGC.
Na obrazovce někdo promluvil.
„Kde to jsme, měli jsme se dostat na Zem?"
„Červí díra nejspíš protnula sluneční erupci, normálně by nás brána vyplivla na stejném místě, v tomto případě je jasný, že Destiny tu nikde není a proto jsme na této planetě."
Další záběr ukazoval poručíka Scotta, jak říká nové jméno jejich planety.
V jiném už stálo menší městečko obehnané plotem.

Prezident projekci vypnul.
Major Price promluvil jako první.
„Zvláštní vypadá to, že jste potomky členů naší expedice na Destiny. Proto bychom vás chtěli poprosit o dočasné útočiště, protože i přes opravy, které jsme provedli, je loď ve stále špatném stavu."
Domlouvání podrobností trvalo dva dny.
O tři dny později, se do rekonstrukce Destiny zapojili i lidé z planety, někteří z vojáků byly pomocí komunikačních kamenů nahrazeny vědci ze Země, kteří upravovali některé systémy nebo instalovali nové prvky.
O pár týdnů později bylo rozhodnuto o posílení stávající posádky, o dalších čtyřicet nových členů, kteří přivezou další zásoby a součástky, které Asgardský konvertor hmoty nemůže vyrobit.
Andromeda, planeta Antiků, o den později
Poté co se Antická flotila spolu s Vanguardem vynořili nad jejich planetou, dostali generál O’Neill, Sheppard, McKay a Daniel pozvání na místní velitelství flotil.
„Admirále Kotasi,“ pozdravil O'Neill muže, který měl jednu z nejvyšších hodností v budově.
„Generále O'Neille, admirál Tolfias, velitel tohoto sektoru vás již očekává.“
Když přišli do obrovské místnosti, která byla očividně velín, tak na vyvýšeném postavení stál postarší muž mohutnější postavy, který byl v uniformě, která jasně naznačovala, že se jedná o vysoce postaveného vojáka.
„Generále O'Neille, děkuji za pomoc při odražení Wraithů a Nomontů.“
„To nic nebylo, rádi jsme pomohli tak významné rase jako jste vy, a také oni začali střílet jako první,“ řekl O'Neill.
„Ano jedná se o velice agresivní rasy, ostatně Andromeda je jich plná, narazíte tu spíše na nepřátelské rasy,“ odvětil Tolfias.
Krátce na to mu jeden z mužů přinesl zprávu na něčem, co bylo tenké jako papír, avšak byl to spíše dotykový displej.
„Kotasi potřebuju tvou flotilu okamžitě u výrobního zařízení 28,“ řekl Tolfias.
„Ale pane, moje flotila utrpěla ztráty a poškození a jsme na tom bídně se zásobami,“ odpověděl Kotas.
„Já vím Kotasi, avšak mám k dispozici jen tři flotily a k nim jen pár lehčích seskupení, a víš jak je pro nás důležitá každá kapička antihmoty, prostě tam musíš pomoct,“ řekl Tolfias
„Nevím sice, o co jde, ale můžeme pomoct,“ nabídl se O'Neill.
„Ne děkuji, generále, vždy jsme to zvládali sami, tak snad to tentokrát taky zvládneme,“ řekl Tolfias.
„Ale to jsme měli více lodí i zásob,“ řekl Kotas, který zrovna odcházel k raketoplánům.
„Avšak pokud si opravdu přejete s něčím pomoci a upevnit tak důvěru mezi našimi národy jedna věc by tu byla,“ řekl Tolfias.
„A s čím bychom vám mohli pomoci?“ zeptal se Sheppard.
„Jedna z lodí třídy Aurora až do nedávna byla ve 12. Flotile, které velí Kotas, dostala speciální úkol a byla skoro plně naložena pro nás životně důležitými zásobami, a nikdo neví, zda byla zničena, podle toho, co říkají přeživší je dost možné, že stále ještě někde existuje. Avšak já si nemůžu dovolit postrádat ani jednu loď, a to už vůbec na misi, která by mohla být bezdůvodná. Ale pokud je pravda, že loď stále někde je, a je jen poškozená a opuštěna nemůžu riskovat, že upadne do nepřátelského zajetí,“ vylíčil problém Tolfias.
„To chápu, “ odpověděl O'Neill.
„Takže byste byl ochoten vzít na vaši loď pár stovek našich vojáků a techniků a pokusil se onu loď najít?“ zaradoval se Tolfias.
„Ovšem rádi vám pomůžeme, a nechceme, aby vaši nepřátele, a jak se zdá nyní i naši, ovládali tak vyspělou technologii, kterou disponujete vy,“ potěšil O'Neill svou odpovědí Tolfiase.
Vanguard začal průzkum místa, kde se naposled nacházela Helia, Antická loď třídy Aurora.
„Vidíte něco?“ zeptal se antický komandér Trimus, bývalý první důstojník lodi Helia, který přežil jen díky tomu, že kapitán dal rozkaz opustit loď, naštěstí se zachránilo více, než 95% členů posádky která čítala něco okolo pěti tisíc mužů a žen.
„Je mi líto pane,“ odpověděl pozemšťan obsluhující senzory.
„Senzorový průzkum okolí hotov,“ zahlásil se další důstojník
„Dobře nějaké trosky v okolí?“ zeptal se Sheppard
„Ano pane, ale podle specifikací, co jsme dostali od antiků příliš málo. Jsem si naprosto jistý, že ty nemůžou být z lodi jako je Helia.“
„Nezapomínejte, že Helia vezla velké zásoby antihmoty, pokud by se poškodila jedna z nádrží na antihmotu, nemuselo by zbýt tolik trosek, aby to vypadalo, že se jednalo o Heliu,“ odpověděl komandér.
„Ale prozatím předpokládejme, že stále existuje, tak nás naveďte k těm troskám a vezměte je do hangáru, ať se na ně raději technici podívají!“ rozkázal O’Neill.
O pár hodin později
„Takže analýza je hotová,“ přiřítil se McKay s antickým subkomaderém, který byl hlavním inženýrem lodi Helia.
„Podle naší analýzy to ve většině ani nejsou trosky z Helie, a ty co jsou odpovídají spíše zásahům normálních zbraní, nikoliv explozi antihmoty,“ oznámil antický důstojník.
Ale to už začala pípat jedna z konzolí.
„Pane poblíž je skupina lodí, dvě Nomontské a osm dalších neznámých, pravděpodobně jiné rasy,“ nahlásil důstojník to, co se mu zobrazilo na senzorech.
„Ano to jsou lodě Kamatajů, ty se na nás pravděpodobně vrhnou, pokud nás uvidí, ještě bychom neměli být v dosahu jejich senzorů, ale čas se krátí.“
„Zamaskovat okamžitě loď,“ vydal rozkaz O’Neill.
„Je tady někde místo kde by se mohla schovat i loď jako je Helia?“ zeptal se O’Neill.
„Helia měla poškozené maskování, když jsme jí opouštěli, pravděpodobně by ho dokázali zprovoznit jen v suchých docích,“ oznámil antický komandér.
„A co nějaká radiace, či něco podobného co by rušilo senzory?“ navrhl Sheppard.
„Ano takových míst je v okolí hned několik,“ následně přistoupil ke konzoly a zadal do počítače šest souřadnic včetně blízkého slunce.
Následně Vanguard opustilo dvanáct Jumperů s posádkou složenou jak z antických tak pozemských zástupců.
Hned na druhém místě, které měla za úkol prozkoumat dvojice vedená Sheppardem, měli štěstí, během pár minut prohledávání našli, co hledali, antický kolos nazvaný Helia.
Toto místo bylo asteroidové pole, které bylo plné podivných asteroidů, ze kterých vycházelo mnoho druhů záření, díky kterým zde většina senzorů nefungovala, či byla silně omezena.
Helia byla očividně těžce poškozená a nebyli na ní žádné známky života.
„Poručíku okamžitě se vraťte k Vanguardu, a oznamte, že jsme nalezli Heliu!“ rozkázal Sheppard druhému Jumperu.
Mezitím u formace Kamatajů a Nomontů
Přímo za touto formací se otevřelo mnoho hyperprostorových oken, z těchto oken vylétli dvě wraithské formace, obě vedené loděmi, které byli větší a silnější než úl, dále se v nich nacházely tři úly a dvanáct křižníků.
Obě formace byli identické, velké lodě byli vzadu, jeden úl před přídí a jeden po každé straně, avšak stále před lodí a před úly se nacházelo dvanáct křižníku v půlkruhové formaci.
Okamžitě začali obě formace střílet, během pár okamžiků zničili tři nomontské a jednu kamatijskou loď.
Všechny lodě formace se okamžitě otočili a zaútočili na jednu z těchto formací. Lehce poškodili jeden úl, po té, co wraithi zničili další dvojici lodí Nomontů, se formace stáhla.
Mezitím Vanguard stáhl všechny Jumpery zpět a vydal se k Helii.
Vanguard byl sotva poloviční vedle lodi, kterou měl za úkol zachránit.
Poté, co se týmy nalodily na Heliu, nalezli jejího kapitána, byl mrtvý očividně těžce poraněný a stále seděl ve svém křesle.
Velení Helie, se chopil komandér Trimus.
Avšak Helia měla mimo provoz většinu systémů, štíty se jim povedlo obnovit pouze na 14% a hyperpohon mohl být momentálně spíše zbožné přání. Hyperpohon byl použit k záchraně lodi a ukrytí původním kapitánem, avšak už v ten okamžik byl těžce poškozený a kapitán musel obejít mnoho protokolů.
Tento skok poškodil pohon ještě více.
Mezitím, co se antické a pozemské týmy snažili zachránit loď, přiletěl do soustavy nezvaný host.
„Na bojová stanoviště!“ rozkázal O’Neill, když se po Vanguardu začal rozléhat zvuk alarmu signalizující bojový poplach.
Vanguard letěl velice rychle vstříc Wraithské formaci, aby se nedostali k Helii.
Obě Wraithské formace začali okamžitě pálit po Vanguardu, který letěl proti nim a střílel přitom ze svých energetických kanonů po křižnících. Během této cesty úspěšně pohlcovali jeho štíty mnoho modrých pulzů, které po něm střílelo dohromady 32 wraithských lodí.
Následně odpálil skupinu dronů na čtyři křižníky a jeden úl, všech pět těchto lodí úspěšně zničil. Potom odpálil čtveřici zelených paprsků, kterými zničil další dvojici úlů. Jeho energetické kanony zničili pro změnu šest dalších křižníků.
Mezitím Vanguard, který měl očividně nejsilnější podsvětelné motory ze všech lodí na bojišti se vzdálil od formací a letěl hodně daleko za ně, kde se otočil a letěl přímo na jednu z velitelských lodí.
Když se opět přiblížil, odpálil hned čtyři paprsky, skupinu dronů a mnoho žlutých pulzů, tím zničil jednu ze dvou nejnebezpečnějších lodí na bojišti, po té zničil poslední úl této formace tím, že odpálil mnoho dronů.
Pak zničil i zbytek křižníků této formace.
Avšak na bojišti se stále, nacházela i druhá wraithská formace, která měla stále jednu neznámou loď, dva úly a osm křižníků.
Následně dva křižníky opustili formaci a letěli přímo na Heliu.
„Vypusťte na ně okamžitě drony!“ rozkázal O’Neill.
Následně z tubusů Vanguardu vyletěla početná formace dronů, která zničila oba křižníky.
Poté se Vanguard přiblížil k formaci a odpálil dostatek dronů na zničení všech zbývajících křižníků, a čtyřmi paprsky zničil oba úly.
Nyní to už byl pouze Vanguard proti téměř dvojnásobné lodi s organickým základem, která střílela mnoho pulzů.
Ačkoliv byl Vanguard menší loď, na jeho straně byla výhoda lepších technologií.
Vanguard namířil příď přímo proti Wraithské vlajkové lodi. Neustále po ní střílel ze všech baterií, které měl k dispozici, poté co se přiblížil pouze na pár kilometrů, odpálil šest paprsků a mnoho dronů, které loď poslali do věčných lovišť.
Na planetě Zemi se mezitím v Pentagonu konala porada o přijetí dalších zemí do programu Hvězdné brány.
V návrhu na přijetí byla Austrálie, a Polsko.
Jednalo se i o začleňování mimozemských technologií do života obyčejných lidí. Díky firmám, které má pod svojí správou SGC se to daří lépe, než kdyby o Hvězdné bráně věděla veřejnost.
V první řadě bylo rozhodnuto o výměně stávajících jaderných elektráren, za reaktory termojaderné fůze, dále se mluvilo o stavbě orbitální a pozemní obrany. Orbitální obrana zahrnovala dvacet satelitů s lidskou posádkou, antickými a asgardskými paprskomety, raketami, štíty, maskováním a zařízením pro fázový posun, každý satelit bude mít pod kontrolou dvacet menších satelitů – vybavených buď paprsky, nebo raketami.
Pozemní obrana bude obsahovat křeslo z Atlantidy, přes které budou ovládány drony jak antického města, tak základny v Antarktidě. Dále se po planetě, ve státech které jsou zapojené do programu StarGate budou nacházet skryté základny podobné SGC, ve kterých budou schovány stíhačky F-302B, nová generace Jumperů, a také antická orbitální děla, raketová sila a budou vybaveny štítem, který spolu se štítem z Atlantidy by měl být schopen udržet štít okolo celé planety, dále maskováním a přístrojem pro fázový posun.
Jednání trvalo několik hodin, přineslo, ale své plody všechny projednávané body byly odsouhlaseny.
V následujících týdnech a měsících se začali projednávané projekty velmi pomalu uvádět do pohybu.

PředchozíDalší

Zpět na Rozepsané/Nové povídky