Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1764
Bydliště: Osík u Litomyšle
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
kasparova655365: Moc pěkně jsi obnovila asgardskou rasu. Už se těším na další díl a hlavně na tu novou loď, kterou Druhá aliance snad už brzy zprovozní, aby bylo o zábavu postaráno. :twisted: :twisted:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 625
Bydliště: Liverpool
Pohlaví: Muž
Skype: houdy007
Odpovědět s citací
 
Chudáčci Asgardi... Říká vám něco zkrátka R.I.P??? (Requiescat in pace)
Nechte je už konečně spočinout v pokoji. :)

Ale abych byl objektivní, tak super díl. :thumright:
Feeling borded, call me Fredy idrc...

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Nejprve bych chtěla všem poděkovat :-)

Jakop: no, druha aliance bude jeste hodne dlouho delat osinku v zadku :-D ale porad v záloze jsou jini :-D

Forďa: já je tam hold potřebovala, tak jsem Kaile navrátila rodinu :-)
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím všechny,
v obsahu jsem oficiálně zveřejnila posledních deset dílu, které budou ve třetí sérii. Poté bude napsán díl jakoby filmeček a pak oficiálně uzavřu Ships. :yes:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
už se těším na další díl :)

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zítra, než některým začne ve čtvrtek škola, vydám další díl :twisted:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
hurá, doufám, že bude dost napínavej :D

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Tak to je super zpráva už se moc těšim :yahoo:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím,
jak jsem slíbila, tak tu máte další díl :twisted: přeji krásné čtení :bye:



Epizoda 7 : Nová bitevní loď v nasazení


Mléčná dráha
Země, SGC

Generál Landry pochodoval chodbami SGC, které vedly do místnosti, kde se nachází brána. Když tam došel, čekal tam na něj tým SG-1, který za posledních pár měsíců vystřídal hodně členů. V současné době zůstává velitelem podplukovník Cameron Mitchell. Dále tam zůstal Teal’c. Ti dva zůstali jediní u SG-1. Vala dávno opustila tým a setrvává s Tominem v galaxii Oriů. Daniel se rozhodl, že se usídlí na Sibyle, kde dostala velení podplukovník Hetty Johnsová, která byla náhradou u SG-1 za plukovníka Samanthu Carterovou. V současné době operují v terénu pouze Cameron a Teal’c. Další členové nebyli ještě vybráni.
„Generále. Jdete nás vyprovodit?“ zeptal se Cameron.
„Tak nějak. Vlastně jsem se přišel zeptat, jak jste pokročil s výběrem. Už jste si vybral?“ Brána se zrovna aktivovala a Mitchell s Teal’cem se vydali k ní.
„Ještě ne. Kam spěchat?“ Než mu na to Landry stihl něco říci, tak ti dva vstoupili do brány.
„Já jim dám pracovat jen ve dvou,“ řekl na to Landry a opustil místnost.

K9L-MKS
K9L-MKS je planeta, kterou našel plukovník Marks v antické databázi. Planeta je zcela opuštěná a hodně těžko se hledá. Právě v tuto chvíli se na planetě nacházel Kevin s týmem SGO-1. Všech pět se právě procházelo lesem, který vedl k hoře. Když po dlouhé chůzi dorazili na vrchol, rozhlédli se kolem sebe. Pod horou se nacházela velká louka, dost velká na to, aby tam postavili hangár a v něm začali stavět Queenmary. Major Jennings přišel k plukovníku Marksovi blíže a zeptal se: „Vážně chcete vše udržet v tajnosti? Ptám se jen, aby pak nebyly kvůli tomu nějaké problémy.“
„Když to udržíme v tajnosti, nehrozí únik informací. Všem na Odyssey a Hammonda věřím, proto o tomto vědí jen tyto lodě,“ odpověděl Marks.
„Nemluvně o tom, kdyby se to dozvěděla IOA.“
„Nerad to říkám, ale jsme vojáci, a tak vše musíme vzít do vlastních rukou. IOA by nejraději měli kontrolu nad celou Zemí,“ řekl na to Marks. Vytáhl z kapsy PDA a zaznamenal polohu, která je vhodná pro stavbu hangáru.
„Když o tom tak přemýšlím, divím se, že IOA nezveřejnila bránu veřejnosti,“ ozval se poručík Kestr.
„Nezveřejnili ji, protože používáme technologii, kterou jsme buď získali, nebo nám ji dali. To je drží v koutě. Ale je jen otázkou času, než do nás půjdou,“ odpověděl Marks a pak na vestě aktivoval vysílačku.
„Odysseo, Hammonde, tady Marks. Můžete přistát na planetě. Koordináty byste už měli mít poslané.“
„Rozumíme,“ odpověděla Sam zároveň s Mikem.

Prostor, Abydos, Sun Tzu
Sun Tzu dnešním dnem byl oficiálně postaven do aktivní služby. V současné době setrvával Sun Tzu na orbitě Abydosu. Podplukovník Yin, velitel Sun Tzu, právě teď seděl ve svém velícím křesle, kde čekal na hlášení majora Johna Huntera. Major byl dočasně převelen na Sun Tzu, aby mohl zaškolit Číňany s používáním lodních systémů.
„Všechny sekce hlásí, že jsou připraveni. Můžeme vyrazit,“ oznámil John. Bylo pro něj docela zábavný, že jediný, kdo mu na palubě rozuměl, byl podplukovník Yin. Někdy si říkal, proč ho tam vlastně poslali, když stejně při vysvětlování mu nikdo nebude rozumět, jedině velitel. Nakonec to bere tak, že si z nich někdy může udělat srandu. Po oznámení se obrátil na podplukovníka, který pohlédl na zbytek část posádky, která pochodovala po můstku.
„Vstupte do hyperprostoru,“ rozkázal velitel.
„Rozkaz. Otevírám hyperprostorové okno.“ Před Sun Tzu se objevilo modré okno, do kterého vletěli.

K9L-MKS
Poté, co obě lodě přistály na planetě, se na louce pohybovalo značně množství lidí. Ti, kteří dostali volno, se rozhodli, že si udělají malé kempyště u malého jezírka. Další pochodovali po louce a vyznačovali rozměry pro stavbu hangáru. Obě posádky byly nadšeni tímto rozhodnutím. Takové volno si ani nepamatují. Velitelé jim ho mohli dopřát, jelikož BC-305 se bude stavět za pomocí asgardského jádra, které už disponují obě lodě.

Kaila s Kvasirem a Friggou v tuto chvíli taktéž odpočívali. Kevin chtěl, aby také měli rodinné chvilky pospolu. V tuto chvíli se nacházeli na hoře, ze které byl krásný výhled na přírodu. Kaila několikrát běžela ke krajnici, ale pokaždé ji Kvasir zachytil a přenesl ji k mámě, která měla v košíku přichystané jejich oblíbené jídlo, které pozemšťanům moc nechutná. Frigga i Kvasir byli šťastní, že jejich dcerka může být součástí jejich rodiny. Nedokázali by si představit, že by ji neměli. Je to rošťanda, která se ještě má hodně co učit, ale základy už zvládá na výbornou.
„Dobrou chuť,“ popřála Kaila rodičům a s velkým kručením v břiše se pustila do jídla. Vůbec nečekala, až jí rodiče odpoví.
„Dobrou chuť,“ dopověděli oba dva a pustili se taktéž do jídla.

O pět hodin později
Po dlouhé době se konečně podařilo načrtnout plán hangáru s jeho rozměry a umístěním. Kevin se Sam zrovna stáli venku, když Kvasir na palubě Odyssey za pomocí jádra vyhloubil na louce velkou jámu. Oba dva nakoukli do jámy, než se tam objevil zbrusu nový hangár pro BC-305 Queenmary. Schválně z obou lodí všichni vyšli ven a stoupli si kolem hangáru. Obě posádky dohromady zaplnily celý obvod hangáru. Bylo to přesné na posledního člena posádky. Nikdo nechyběl ani nezbyl. Když oba velitelé lodí viděli odhodlání obou posádek, nemohli si přát lepší. Všichni stojí za jedním a při sobě. Kevin se Sam pohlédli na všechny a ujistili se, že jsou všichni připraveni. Když tak usoudili, Kevin mávnul rukou, což bylo pro všechny znamení, že se mohou pustit do práce. Během chvilky se všichni rozutekli a začali s prací. Kvasir krom hangáru vytvořil vedle něj i ovládací panel, kterým mohou vrata otevírat. Nebyl moc složitý na ovládání. Byly tam jen čtyři tlačítka. První na otvírání, druhý na zavírání, třetí a čtvrté byly nouzové pro otevření a uzavření v případě závady. Poté, co Kvasir otevřel vrata, bylo uvnitř pouhé prázdno.
„Co budeme vytvářet jako první, plukovníci?“ zeptala se Kaila.
„Nejdříve by to chtělo ukotvení, než začneme s kostrou lodi,“ odpověděla Sam. Všichni kolem ní souhlasili a tak se dali do práce.

Hyperprostor, Sun Tzu
Major Hunter pochodoval v kajutě z jedné strany na druhou. Čekal totiž na jeden hovor, který chce vyřítit poměrně rychle a snadně. Když mu zapípala obrazovka na pracovním stole, přišel k ní a zmáčkla na tlačítko, které bylo ve spodní části obrazovky. Na obrazovce se zobrazil generál Landry, který seděl ve své kanceláře.
„Majore, co pro vás mohu udělat?“
„Pane, nechte mě přeřadit zpátky na Apolla. Prosím. Je to tu k nevydržení, obzvlášť když mi tu nikdo nerozumí, až na podplukovníka Yina, ten je jediný.“
„Sun Tzu je jejich první bitevní loď, kterou postavili. Potřebují zaškolit v jeho používání.“
„Vždyť už jsem tu měsíc. Sice dneska poprvé teprve vzlétli, ale i tak už je to dlouhá doba. Prosím, pane, zachraňte mě.“
„Vydržte tam ještě týden, pak se vrátíte zpátky,“ rozhodl Landry. Hunter se zaradoval a řekl: „Děkuji, pane. Máte to u mě.“
„S tím počítám. A jak jde vlastně zkušební let?“
„Všechno je v pořádku. Když se nestřetnou s Druhou aliancí, loď bude vcelku.“
„Majore, potřebuji vás na můstku,“ ozvalo se z interkomu v jeho kajutě. Byl to podplukovník Yin, který ho volal. Landry se usmál, když to zaslechl. Kývl hlavou a dodal: „Hodně štěstí.“
„Děkuji, pane.“ Obrazovka ztmavla a Hunter se vydal na můstek, aby zjistil, co tam provádí.

K3P-490, Sibyla
Podplukovník Hetty Johnsová seděla ve své kanceláři, ze které měla krásný výhled na bránu i operační. Zrovna četla na počítači zprávy IOA, které tajně SGC získává. Hetty chtěla vědět, co IOA podniká, jelikož je všichni z programu StarGate odtrhli. Když zrovna četla pasáž o tom, co si myslí o SGC a o ostatních, brána se aktivovala.
„Příchozí červí díra, zapínáš štít,“ oznámil kapitán Graham Simmons, který dříve setrvával v SGC u zadávacího počítače brány. Hetty vstala z křesla a namířila si to přímo k němu.
„Máme identifikaci?“
„Ano, je to jednička,“ odpověděl Graham po nahlédnutí na obrazovku.
„Vypněte štít.“ Štít na bráně se deaktivoval a tým plukovníka Petra Sovika vykročil z brány.
„Madam,“ řekl Petr, když k němu Hetty přišla.
„Jaký byl průzkum?“ zeptala se a oba se vydali do chodby, která mířila k místnosti, kde si týmy odkládají věci.
„Měli bychom si vybrat jiné planety na průzkumy. Tyhle jsou až moc blízko Druhé alianci i Pinům. Málem si nás všimli, takže jsme dali zpátečku a rychle běželi k bráně,“ odpověděl Petr.
„Od té doby, co jsme narazili na Druhou alianci, je vše jak od začátku, kdy jsme se poprvé střetli s Goa’uldy. My vlastníme antickou technologii i Druhá aliance. Měli bychom toho nějak využít, jenže potíže jsou nejvíce s tím, že oni mají vyspělejší techniku. Určitě tu loď stavěj Janus.“
„Myslíte toho antického vědce, který postavil stroj času na Jumperu?“
„Ano, to je on.“ Oba se zastavili před místností, kde mají vstup jen páni. Dámy mají místnost o chodbu dál.
„Škoda, že o tom nenechal žádné záznamy. Bylo by super vědět, kde se jejich základna nachází. Stačilo by jen poslat pár atomovek do jádra a bylo by po problémech.“
„Tak jednoduchý to nebude. Nezapomeňte, že vylepšení, které získali, už dávno mají integrovaný na lodích. Proč myslíte jinak, že lodě mají jasný rozkaz zdrhnout, když je spatří?“
„Pravda. Když dokázali skoro zničit Odysseu, tak jak by dopadli ostatní lodě.“
„Jo. Za půl hodiny brífink v zasedačce.“
„Vyřídím ostatním,“ řekl Petr a vstoupil do pánské místnosti. Po zavření dveří se Hetty opět vydala do operačního, aby mohla dočíst zprávy IOA.
„Podplukovníku, do operačního,“ ozvalo se z interkomu. Hetty na svém uchu zapla vysílačku a odpověděla: „Jsem na cestě.“ Po chvilkové chůzi chodbou přišla ke schodům, které rychle vyběhla. Hned poté, co přišla ke Grahamovi, který stál u senzorů, se ho zeptala: „Co se děje?“
„Dálkové senzory zaznamenaly lodě Druhé aliance letící přímo k nám,“ odpověděl Graham. Oba se dívali na senzory, které ukazovalo tři mateřské lodě Druhé aliance mířící k planetě.
„Vytočte Zemi.“
„Ano, madam.“ Graham okamžitě stoupnul k zadávacímu panelu a vytočil na bráně Zemi. Jakmile byla červí díra vytvořena, poslal přes počítač identifikační kód.
„SGC, tady Sibyla. Potřebuji okamžitě mluvit s generálem Landrym,“ řekla do aktivované vysílačky.
„Hned tu bude,“ odpověděl Walter. Během několika vteřin čekání se ozval Landry: „Podplukovníku, děje se něco?“
„Dálkové senzory zaznamenaly tři mateřské lodě Druhé aliance mířící rovnou na nás. Budeme muset přemístit Sibylu na jinou planetu, pane.“
„Je tu problém. Zrovna nikoho nemáme při ruce, kdo by mohl Sibylu přemístit. Myslíte, že o vás vědí?“
„Určitě. Jsme poblíž jejich teritoria, budou chtít vědět, jestli je Sibyla opuštěná, nebo obydlena námi,“ odpověděla Hetty, která pochodovala po operačním.
„Zavolejte na Atlantidu, ať vám tam pošlou Shepparda. Ten má zkušenosti s létáním.“
„Ano, pane. Ozveme se, až budeme na jiné planetě. Sibyla konec.“ Spojení mezi Zemí a Sibylou bylo přerušeno. Hned po deaktivaci brány zadal Graham adresu Atlantidy.

Galaxie Pegasus
Lantea, Atlantis

Na Atlantidě se otevřela brána. Amelie Banksová, která zrovna seděla v operačním, oznámila: „Neplánovaná mimozemská aktivace!“ Elizabeth stála poblíž ní, a tak se hned zeptala: „Přijímáme identifikaci?“
„Ano, madam. Je to Sibyla. Přijímáme video hovor.“
„Pusťte to,“ řekla Elizabeth a stoupla k obrazovce, která se nacházela vedle dálkových senzorů. Na obrazovce se zobrazila podplukovník Johnsová.
„Hetty, co pro vás mohu udělat?“
„Máte tam někde poblíž Shepparda? Potřebujeme přemístit Sibylu. Míří na nás Druhá aliance,“ odpověděla Hetty.
„Amelie, zavolejte podplukovníka Shepparda. Ať sem co nejrychleji přijde.“
„Hned to bude.“
„Za jak dlouho je tam máte?“ zeptala se Elizabeth.
„Podle senzorů by tu lodě měly být do hodiny. Jsme na jejich teritoriu.“ John si rychle pospíšil a zrovna běžel po schodech nahoru přímo k Elizabeth.
„Jsem tu. Co se děje?“
„Půjdeš na Sibylu. Letí k nim Druhá aliance,“ odpověděla stručně Elizabeth.
„Potřebujeme přemístit město. Nevíme, co by dokázaly jejich lodě proti Sibyle. Nechci riskovat.“
„Jistě. Jsem na cestě.“
„Výborně. Budu vás tu očekávat.“ Brána se deaktivovala a Amelie zadávala adresu nazpátek. Po vytvoření červí díry poslali identifikační kód a John si to namířil rovnou k bráně.

Mléčná dráha
K3P-490, Sibyla

„Vítejte na Sibyle, podplukovníku,“ přivítala ho Hetty, která tou dobou stála pod shodami.
„Děkuji, podplukovníku. Vyrazíme rovnou?“
„Ano. Všichni jsou zpátky ve městě. Můžeme vyrazit,“ odpověděla Hetty a namířili si to do místnosti s křeslem.

K9L-MKS
Plukovníci Marks a Carterová se právě procházeli uvnitř hangáru, kde během tří hodin za pomocí jádra dokázali sestavit kotevní svorky. Právě v tuto chvíli prováděli testy, které mají zjistit, jak moc změnit ukotvení svorek. Při spuštění prvního testu se jedna svorka málem zabořila do podlahy.
„Ups,“ vyšlo z Kevina, který pohlédl na Kvasira.
„Hned to spravím.“
„Takhle bychom Queenmary spíše rozdrtili, než jen zakotvili,“ okomentoval to Kevin.
„Test číslo dvě.“ Při druhém testu už to bylo lepší, ale pořád to chtělo změnit parametry. Věděli, že to bude chtít čas a hlavně trpělivost v tomhle případě. A tak Sam s Kevinem stoupli na platformu a nechali se přenést rovnou na Odysseu.

K3P-490, Sibyla
Podplukovník Sheppard seděl v antickém křesle. Na rozkaz podplukovníka Johnsové se pustil do práce.

Sibyla s aktivovaným štítem se pomalu začala vznášet nad vodou. Se třemi ZPM bylo docela jednoduché vzlétnout. Během několika vteřin se nacházela v atmosféře planety a hned na to byla na orbitě planety, odkud vstoupila do hyperprostoru.

K9L-MKS, Odyssey
Plukovník Marks se zrovna nacházel na můstku Odyssey se svou sestrou, která mu na boční obrazovce zobrazila zprávu, která před několika minutami dorazila od SGC. Aby nikdo nezjistil, kde se právě přesně nachází, Sam za pomocí Kvasira rozmístili při cestě satelity, které signalizují falešnou pozici.
„A sakra,“ řekl na to Kevin.
„Jo. Museli přemístit Sibylu na jinou planetu, která není poblíž teritoria Druhé aliance.“
„Moment,“ trklo něco Kevina, „Když věděli, kde se Sibyla nachází, tak musely jejich dálkové senzory být poblíž, jelikož přes celou galaxii nedosáhnou.“
„Chceš tím říci…?“
„Ano, teď už víme, kde se přibližně prototyp antické lodi nachází,“ odpověděl na její nedokončenou položenou otázku.
„Pěkný. Ale podle databáze je v té oblasti přes sto planet. Kde chceš začít?“
„Obyčejné planety můžeme škrtnout rovnou, jelikož Antikové nestavěli něco tak velkého jen tak na obyčejných planetách. Něco na nich bude významného.“
„Srozumitelněji by to nešlo?“
„Ach promiň, já zapomněl,“ omluvil se ji Kevin a opřel si ji o sebe.
„Bude chvíli trvat, než mi zase myšlení naskočí zpátky po tom všem. A to jsem už chtěla začít stavět bazén na zahradě.“
„Neboj se. My musíme za hodinu odletět zpátky na Zemi podle plánu. Hammond tu zůstane. A jestli si vzpomínám, Athena by měla být taky na Zemi. Můžeš jít za majorem Bartou.“
„Pavel… Dlouho jsem se s ním už neviděla. Pořád jen lítáme na mise a nikdy nemáme pořádné volno,“ okomentovala to Jane. Kevin se postavil před ni a řekl jí: „Jestli chceš, tak ti klidně dám volno na měsíc. Zasloužíš si ho.“
„Tady si ho ale zaslouží všichni.“
„Jenže oni nedávno nebyli na pokraji smrti. Ty ano, takže ti to dávám jako rozkaz.“
„A kdo se bude o tebe starat?“ zajímala se o jeho ochranu, jelikož ví, jak to v předchozích týden bylo a jak ho Druhá aliance unesla.
„Mike se Sharon si mě určitě pohlídají.“
„Při cestě na Zemi je zaškolím, jak se o tebe mají postarat. Budou ti dělat pejska.“ Jane s Kevinem se zasmáli, když pohlédli za sebe, kde u taktické konzoli stáli oba sourozenci.
„Kapitáne, dejte vědět všem, že za hodinu odlétáme. Ať se začnou vracet na Odysseu.“
„Ano, pane.“ Mike okamžitě sedl ke konzoli, odkud se spojil z celou posádkou.

Abydos
Po vypuštění Sun Tzu zůstávají na Abydosu ve výrobní lince pouze dvě lodě, Columbia a Princeton. Obě lodě jsou v poloviční stavbě.

V hangáru, kde se právě staví Columbia, se objevil plukovník Pendergast, který se začal tam nahoře hodně nudit. Věděl, že zrovna nikdo v hangáru není, jelikož jsou všichni na obědě. Když se dostal dovnitř lodi, pochodoval chodbami, které ještě nebyly hotové, směrem ke kajutě velícího důstojníka. Chtěl se podívat, jestli pořád staví stejný styl vevnitř lodi, nebo jej změnili. Když vešel do kajuty, zavřel za sebou dveře.
„Páni. Tak takovou kajutu jsem teda na Prometheu neměl. Toto bych si nechal líbit,“ okomentoval vzhled kajuty velícího důstojníka Columbie. Pokaždé byla kajuta velících první zhotovena, aby mohli pracovat okamžitě, jakmile je loď v částečné stavbě. Po jeho pravici se nacházela velká postel stavěna pro dva. Hned vedle postele se nacházely stolky, na kterých byly lampy spolu s budíky. Když je viděl, vzpomněl si na mládí, kdy mu nestačil jeden budík, aby ho dostal z postele. V pravém rohu u výhledu ven se nacházeli dveře, které vedou do koupelny a na záchod. Na druhé straně místnosti se nacházela televize s gaučem. O kousek dál se nacházel pracovní stůl, na kterém ležel papír. Lionel se nad tím zarazil, a tak ze zvědavosti si šel přečíst, co na něm je napsáno.

Zdravím,
až se budete u Antiků nudit, zařídil jsem Vám velení Columbie. Je to malé překvapení, až budete připraven. O rodinu si nedělejte starosti. Dříve nebo později by se všechno dozvěděli, jelikož IOA chystá velké plány na převzetí kontroly programu Hvězdná brána. Sice loď ještě není dokončena, ale věřím, že se vám určitě bude líbit. Nevím, jestli zrovna vedle Vás stojí plukovník Emerson, nebo ne, ale pro něj mám taktéž překvapení. Ale v tuto chvíli létá z jedné mise na druhou. Do důchodu má sice daleko, ale už má toho hodně za sebou. Někteří se diví, že ještě vůbec létá, když už byla tolikrát opravena. Vždycky byl a vždycky bude velitel Odyssey. Takže doufám, že se k nám hned připojíte, jak budete chtít od tama zmizet. A ještě jedna věc. Děkuji za záchranu života, jsem Vám dlužný do konce života.

S pozdravem,
Kevin Marks.


Po přečtení dopisu se Lionel usmál. Hned pod dopisem se totiž nacházeli fotky jeho rodiny. A aby ještě toho nebylo málo, byla tam ještě obálka, ve které byly fotky pro Paula. Je tam na nich jeho žena a pětiletá dvojčata, kluk a holka.
„Děkuji,“ řekl Lionel a s obálkou, dopisem i s fotografiemi zmizel zpátky za ostatními do vyšší sféry.

Prostor Povznesených
Paul pochodoval venku mezi budovami, které byly na jeho vkus až moc velké. Byly to přímo mrakodrapy.
„Ani bych se nedivil, kdyby tu měli i hernu.“
„Paule,“ zavolal na něj z dálky Lionel, který ho dobíhal. Paul se zastavil a počkal na něj, než ho dohoní. Když se tak stalo, Lionel se několikrát po sobě musel pořádně nadechnout. Paula mezitím zaujala jediná věc a to je ta, kterou Lionel drží v levé ruce.
„Něco pro tebe mám,“ s těmito slovy podal Paulovi obálku. Když ji otevřel, pohlédl na fotky, na kterých má svou rodinu.
„Kde jsi…?“ divil se Paul.
„To náš mladý plukovník. Poděkování za záchranu.“
„Páni.“
„A ještě něco. Už na nás dole čekají, až se vrátíme.“

End

Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
No, vynikající díl, ale měl bych nápad jak zlikvidovat současné IOA, a to ho transportovat na lodě a vypustit je na nějaké lanetě, kde nefunguje brána, poblíž nějaké starodávné civilizace :twisted:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
posedlík: Děkuji mockrát :D

Ondra Daške: Děkuji :D No co se týče IOA, mám s ní velké plány :twisted:, obzvlášť ve třetí sérii :twisted: a teď už zároveň aji víš, že budou pořád k mání :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Moc pěkný díl jsem moc zvědav co se bude dít dál.

Ale IOA by si zasloužila poslat na nějakou zapadlou planetu a ještě s nějakými hodně hladovými zvířátky :D :D :D :D :D

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Děkuji :-D no, že bych je dala k Wraithům? :hmmm: to jim nemohu udělat :-D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
No myslel jsem třeba tu planetu z první řady Atlantidy jak hledali planetu na Alpha stanoviště tak tam narazily na nějakého tyranosaura tak jsem to myslel že by je sežral ten tyranosaurus

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
To by byla pro ně jednoduchá smrt :D mám pro ně přichystaného něco lepšího :twisted:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
kasparova655365 píše:
To by byla pro ně jednoduchá smrt :D mám pro ně přichystaného něco lepšího :twisted:


tak to jsem zvědav

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Popravdě jsem zvědavější více než ty, jelikož to bude až ve třetí a zároveň poslední sérii :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
se budem ještě hodně divit :D

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Příspěvky: 2007
Bydliště: Košice
Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací
 
:yeah: Pekná časť. :yes:
:idea: Začínam byť zvedavý kedy sa Paul a Lionel pripoja, + čo bude s tým fan-klubom u povznesených. :wink: :lol:
:ok: :write: :arrow: :study:
:bye:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Děkuji mockrát :D Podle toho, jak tam nahoře řádí, tak asi poměrně hodně brzy :hmmm: :twisted:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
No konečně nějaká další pozitivní zpráva :twisted:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím :bye:
Pokud se mi to podaří, zítra byste tu mohli očekávat další díl :yes: Právě teď ho finišuji, takže snad to stihnu :bye: :bye:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Uráááááááááááááááááá :D už se těším :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma
PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky