Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2

StarGate Ships - S02E20 : Konec utrpení, část 2


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Tak to je po dlouhé době vynikající zpráva už se těšim

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím všechny :)
Jak jsem slíbila, tak tady máte další díl :) předem se ale musím omluvit za chyby, nemám moc času na opravování, ale mohu slíbit, že jako u první série, tak i u druhé série bude po dokončení úprava, která, doufám, bude poslední, protože po přečtení opětovné první série jsem ještě narazila na chyby, tak je ještě opravuji, snad to bude naposledy :hmmm: :hmmm:

takže přeji krásné čtení :bye: :bye:

Epizoda 8 : Nepřítel před branami


Galaxie Pegasus
Lantea, Atlantis

Ve večerních hodinách Amelia Banksová seděla v operačním, kde si četla knihu. Najednou z ničeho nic se brána aktivovala a Amelie rychle položila knihu na stolek a aktivovala na bráně štít.
„Neplánovaná mimozemská aktivace!“ Elizabeth přiběhla z kanceláře k Amelii, která hned ohlásila: „Přijímáme signál.“
„Na obrazovku.“ Elizabeth se postavila k obrazovce, která se nacházela hned vedle ní. Na obrazovce se objevil známý Todd, který v posledních měsících pozemšťanům značně pomáhal.
„Todde, překvapuje mě, že jste se ozval.“
„Mám pro vás důležitou zprávu. Pusťte mě k vám. Jak můžete vidět, jsem tu sám.“ Elizabeth pohlédla na Amelii, která po pár stisknutí tlačítek na klávesnici potvrdila Toddova slova.
„Vypněte štít,“ rozhodla Elizabeth, že ho na Atlantidu pustí.
„Štít je vypnut, můžete projít.“ Elizabeth se vydala ke schodům, pod kterými byl tým mariňáků, kteří už čekali na příchod Todda. Když Todd přišel, Elizabeth už na něj čekala u brány.
„Co pro nás máte?“
„Byl bych rád, kdyby u toho byl i podplukovník Sheppard a doktor McKay.“ Elizabeth kývla hlavou a zapla na svém uchu vysílačku.
„Johne, Rodney, dojděte do zasedací místnosti.“

O 10 minut později
John, Rodney, Elizabeth a Todd seděli v zasedací místnosti u stolu. Všechny tři zajímalo, co pro ně Todd má.
„Po vašem úspěšném útoku na známé wraithské základy se zbylí Wraithové seskupili. Když si někteří nejvyšší uvědomili, že se vám podařilo dostat k největším základnám, rozhodli se, že se všichni nalodí na úly a křižníky a vyrazí do jiné galaxie.“ Všichni tři si najednou začali vyměňovat podhledy.
„Do jaké galaxie?“ zeptala se okamžitě Elizabeth. John se naklonil dopředějc a čekal, co Todd odpoví.
„To není známo. Ale určitě zachytíte jejich pohyb na vašich dálkových senzorech,“ odpověděl Todd. John rychle vstal od stolu a vydal se do operačního k Amelii.
„Amelie, zobrazte mi dálkové senzory.“ Amelie kývla hlavou a po dotknutí antického panelu se zobrazila na obrazovce mapa galaxie.
„Do hajzlu,“ taková byla jeho slova, když viděl, kam wraithské úly a křižníky míří. Podíval se za sebe, kde už tou dobou stál zbytek.
„Mléčná dráha,“ řekl Rodney, když viděl směr, kam míří Wraithové.
„Je to náhoda, že míří zrovna tam, nebo vědí o Zemi, že je zrovna tam?“ zajímalo Johna.
„Náhoda. Je to totiž nejbližší galaxie této,“ odpověděl Todd.
„Zadejte Zemi.“

Mléčná dráha
Země, SGC

Plukovník Reynolds se svým týmem se před několika minutami vrátili z mise. V tuto chvíli seděli všichni v zasedací místnosti, kde čekali na příchod generála Landryho, který u sebe v kanceláři má Mitchella s Teal’cem. Oběma totiž domlouvá, aby si konečně někoho vybrali do týmu. Oba si zatím stačili sami a tak nikoho do týmu zatím nechtěli. Landry se naštval a raději šel za týmem plukovníka Reynoldse, který tam na něj čekal. Když otevřel dveře od své kanceláře, které vedly do zasedací místnosti, zaznělo z interkomu: „Neplánovaná mimozemská aktivace!“
„Co to je tentokrát?“ zajímalo Landryho a namířil si to ke schodům.

Harriman nemusel zavírat iris, jelikož hned po aktivaci dostal identifikační kód Atlantidy. Než Landry sešel schody, přímí přenos na Atlantidu probíhal.
„Doktorko, hlášení máte až za týden.“
„Máme problém. Do Mléčné dráhy míří Wraithové. Po zničení základnách se rozhodli, že zkusí štěstí v další galaxii, která je blízko Pegasu, což je Mléčná dráha,“ informovala jej o situaci.
„Kolik a jak dlouho jim bude trvat dostat se k nám?“ zeptal se Landry.
„Podle dálkových senzorů budou do týdne na okraji Mléčné dráhy. Úlů je osmdesát, křižníků sto,“ odpověděla Elizabeth. Najednou zavládlo na obou stranách ticho.

K9L-MKS
Nová pozemská loď třídy BC-305 se nachází na začátku stavby. V tuto chvíli se na planetě nenacházela jak Odyssea, tak i Hammond. Obě lodě měly misi a tak nechali na planetě malou skupinu lidí s trojici Asgardů, kteří jim pomáhali. Na planetě ponechali kapitána Evanse, prvního důstojníka na Odyssey. Kevin mu svěřil na starost dohled nad stavbou lodí podle plánů, které byly zhotoveny.

Mike v tuto chvíli byl v hangáru u asgardského jádra, které bylo postaveno s méně funkcemi, než který má Odyssea a Hammond na palubě. Právě teď si nechal za pomocí jádra vytvořit miniaturu Queenmary. Když si z podstavce do rukou vzal 3D model Queenmary, uznal, že takový vzhled by teda nečekal.
Obrázek
(Zvětšený model Queenmary.)
„Tak teď jsem zvědavý, jak ji postavíme,“ okomentoval to Mike a podíval se na Kvasira, která stál hned vedle něj.
„Myslím, že postavení bude ta jednodušší část, kapitáne,“ řekl Kvasir a stoupnul před panel, na kterém přednastavil sestavení konstrukce.
„Tak postavení možná bude snadný, ale zprovoznit ji, to už bude něco jiného.“ Kvasir zmáčkl na průsvitný kámen na panelu a během několika vteřin se před nimi zobrazila zhotovená konstrukce Queenmary.
„Pěkný,“ uznal rychlost stavění.
„Za pomocí jádra bude vše snadnější.“
„Už se těším, až tahle kocábka vzlétne,“ řekl Mike a přišel blíže ke konstrukci.

Země, SGC – o tři hodiny později
Poté, co se Země dozvěděla o hrozbě Wraithů, svolali v SGC mimořádnou schůzi. Všichni velitelé pozemských lodí se nacházeli v zasedací místnosti, kde krom nich byl generál Landry a prezident Hayes. Také si pozvali do SGC doktorku Weirovou, podplukovníka Shepparda a podplukovníka Johnsovou. Všichni seděli kolem velkého stolu. Jako první si vzala slovo Elizabeth.
„Před několika hodinami se nám ozval Todd, že má pro nás informace o možné hrozbě Wraithů. Poté, co nám oznámil, že se všichni Wraithi seskupili, jsme se také dozvěděli, že zkusí hledat další pastviny, bohatší, než jsou v Pegasu. Okamžitě jsme se podívali na dálkové senzory, který potvrdily naše obavy. Do Mléčné dráhy míří osmdesát úlů doprovázených stovkou křižníků. Do týdne budou na okraji galaxie. Doktoru Zelenkovi a McKayovi se podařilo spočítat, kde by wraithské lodě měly vystupovat z hyperprostoru. Můžeme toho využít, jelikož každá loď se k nim přidala z jiného místa a tak budou různě vystupovat. Nemusíme tak jít proti všem lodím zároveň.“
„A proto jsem si vás sem všechny pozval, chci slyšet vaše návrhy na zničení jejich lodí, než sem dorazí.“
„Máme něco kolem dvaceti ZPM, bylo by dobré, kdyby jich pár navíc dostali i ostatní,“ navrhla Svitsová.
„Je jich dvacet jedna. Doporučuji, aby všechny lodě měli po třech ZPM. Převážně připojená na paprskomety a štíty,“ řekl Marks.
„Souhlasím,“ přiklonil se k tomu Landry.
„Ubydou nám tak dvanáct ZPMek, devět nám zbydou.“
„Bude dobré mít něco do zásoby,“ řekl O’Neill.
„A co zbraňové křeslo na Antarktidě?“ zeptal se prezident.
„Je bez střel. Takže v podstatě k ničemu,“ odpověděl O’Neill, který při posledním použití křesla využil všechny dostupné střely na orijské lodě.
„Bude nejlepší vyrazit do Pegasu, co nejrychleji, než překročí hranice,“ řekla Helen.
„Hammond a Odyssea budou operovat zvlášť poblíž Mléčné dráhy, budeme ničit vše, co se dostane nejblíže hranic. Daedalus a Apollo budou těsně před námi. Athena bude s Onestar, budou v půli cesty mezi Atlantidou a námi, budou nám tak zároveň přeposílat informace o stavu wraithských lodích. Enterprise se Sun Tzu budou skákat tam, kde budou potřeba. Takže budou mezi Daedalem a Athenou. Měli bychom tak alespoň pokrýt část vesmíru, kde by měli Wraithové opustit hyperprostor. Dále máme čtyři Aurory. Jedna loď se bude nacházet u první planety, která se nachází u hranic Mléčné dráhy. Je tam brána a my nesmíme dovolit, aby se k ní dostali. Další Aurory se rozmístí po celé hranici,“ informovala všechny Sam o plánu.
„Co kdybychom zavolali do orijské galaxie?“ napadlo Kevina, který celou dobu přemýšlel, jak získat více lodí.
„To není špatný nápad,“ uznal Jack při pohledu na něj.
„Ještě můžeme brnknout Cestovatelům,“ ozval se John.
„Opět Larrin?“ zeptal se Kevin a zbytek, krom Johna a prezidenta, se zasmál.
„Slíbil jsem jí večeři,“ nakonec vyšlo z Johna.
„Víte vůbec, kde se nachází?“ zeptal se Jan Svits.
„Larrin mi dala adresu,“ odpověděl John.
„Dobrá. Měli bychom začít, co nejdříve. Moc času nám už nezbývá,“ řekl Jack, který měl v současné době v místnosti nejvyšší vojenskou hodnost. Všichni přítomni souhlasně kývli hlavou.
„Dejme se do práce,“ řekla Helen. Všichni velitelé lodí vstali od stolu a vydali se do transportní místnosti, odkud se nechají přenést na své lodě. Elizabeth s Johnem si to namířili do místnosti s bránou, aby se vrátili do Pegasu.

Prostor, Země
Daedalus, Odyssey, Athena, Apollo, Onestar, Hammond, Enterprise a Sun Tzu se nacházeli na orbitě Země, kde čekali na jejich velitele.

Odyssey
Na můstku se nacházel Mike Evans, který seděl u pilotní konzole. U taktické konzole seděla Sharon Evansová. Po příchodu Kevina Markse oba zpozornili a čekali jen na rozkazy.
„Kapitáne, zadejte kurs k SuperBráně. Uděláme si rychlou návštěvu v galaxii Oriů,“ řekl při sednutí do křesla. Mike kývnul hlavou a hned zadal do počítače kurs.

Enterprise
Poté, co Odyssea vstoupila do hyperprostoru, se Jack O’Neill po příchodu na svou loď spojil s ostatními loděmi.
„Za den sraz na hranici,“ po těchto slovech se otočil na majora Erica McKenzie, který na jeho povel aktivoval hyperpohon.

Všechny lodě během pár vteřin opustily orbitu Země a vstoupily do hyperprostoru.

Země, Colorado Springs, dům Marksových
Jane Marksová dostala od bratra nařízené volno, které teď má. Když se dozvěděla o tom, že do Mléčné dráhy míří Wraithové, chtěla se přidat, jenže Kevin jednoznačně řekl, že ne. V tuto chvíli byla na zahradě, kde právě napouštěla vodu do bazénu, který si před měsícem s bratrem postavili. Na sobě měla modré plavky, které prozatím kryla osuškou, kterou měla omotanou kolem těla. Když byl bazén naplněný, vypnula vodu, osušku odhodila bokem a rychle skočila do bazénu. Po vynoření se zasmála a rozhlédla se kolem sebe. Na zahradě bylo ještě spoustu práce, ale když jí bratr nařídil volno, tak má volno.

Mladý muž stojící před vchodovými dveřmi se snažil dozvonit se dovnitř, ale nikdo neotvíral. Když zaslechl šplouchání vody za domem, sešel schody a vydal se po vyznačené cestičce k bazénu, ve kterém ležela Jane na nafouknutém lehátku.

Když muž přišel k bazénu, potichu se vydal blíže k ní.
„Baf!“ Jane zakřičela a z lehátka se svalila do vody. Po vynoření teprve zjistila, kdo to je.
„Ty jeden…“ nedopověděla větu a rychle po něm šplíchla vodou.
„Ale no ták. Nech mě alespoň svléci, než mě pocákáš ještě více.“ Byl to Pavel Barta, který měl dovolenou stejně jako Jane.
„Nekecat a šup sem za mnou.“
„Jak si přejete.“ Jen co se Pavel svlékl, skočil za ní.

Prostor u SuperBrány, Odyssey – o hodinu později
Kevin Marks po dlouhé době seděl u pilotní konzole. Chybělo mu řízení, a tak se prohodil s Mikem Evansem, který v tuto chvíli stál u prosklené mapy.
„Aktivujte ji,“ řekl Kevin. Sharon po zmáčknutí několika tlačítek aktivovala SuperBránu, která vytvořila červí díru. Když Kevin viděl, že je stabilní, zažehl hlavní motory a vydal se s lodí přímo do středu.

Galaxie Oriů
Celestis – o půl hodiny později

Vala s Tominem po příletu Odyssey povolali všechny dostupné lodě, které jim zůstali. Celkem jich sehnali sedm. Pravě teď se nacházeli s Kevinem na náměstí, kudy prochází denně mnoho lidí.
„Kolik máme času?“ zeptala se Vala.
„Do týdne by měly být na hranicích Mléčné dráhy,“ odpověděl Kevin.
„Tak to bychom si měli pospíšit,“ usoudil Tomin.
„Použijeme SuperBránu, červí díra povede přímo do Pegasu. Není to od tama moc daleko,“ řekl Kevin. Po skončení konverzace se Kevin nechal přenést na Odysseu a Vala s Tominem na jednu orijskou loď.

Prostor mezi Mléčnou dráhou a galaxií Pegasus – o dvacet hodin později
Jako se první z hyperprostoru vynořila Enterprise, hned za ní se objevil zbytek. Všechny lodě setrvávaly na jednom místě, kde čekaly na příchozí rozkazy.

Enterprise
O’Neill stál u boční obrazovky, na které byla zobrazena Carterová. Oba byli členové vlajkového týmu. Avšak delší dobu mají jiné rozkazy i úkoly.
„Generále,“ ozvala se major Simonsová. Jack se na ni obrátil a ona pokračovala: Senzory zaznamenaly výstup desíti lodí z hyperprostoru.“ Jack nadzvednul udiveně obočí. Požádal Sam, aby chvíli počkala, a šel se podívat na výstup lodí z hyperprostoru. Když viděl Odysseu, kterou následovalo devět orijských lodí, nemohl tomu uvěřit.
„Tohle je lepší, než jsem očekával,“ okomentoval to a vrátil se zpátky k obrazovce, na které se zobrazil i Marks.
„Doufám, že jsme tu na čas.“
„Pospíšil jste si.“
„Ještě, že existují SuperBrány,“ zachechtal se Kevin, jelikož oni celou cestu sem letěli hyperprostorem, on si polovinu cesty zkrátil SuperBránou.
„Devět lodí je slušný počet lodí. Jak se ti to podařilo?“ zeptala se Sam.
„Vala je až moc přesvědčivá v tomhle. Je na jedné z lodí s Tominem.“
„Ještě, že ji máme. Tak jestli je to všechno, tak jsme tu všichni. Cestovatelé by měli čekat na stanovených souřadnicích.“
„Jsme tu v předstihu a ve větším množství, než bylo plánováno. Měli bychom se pustit do toho co nejrychleji, než na to Wraithové přijdou,“ řekl Kevin.
„Takže… Můžeme začít?“ zeptala se Sam.
„Můžeme,“ odpověděl Jack. Obrátil se na majora McKenzieho a řekl: „Spojte se se všemi loděmi a pošlete jim pokyny.“ Major kývnul hlavou a během několika vteřin přišlo všem lodím rozkazy.

Během několika vteřin všechny lodě až na Odysseu a orijské lodě vstoupily do hyperprostoru.

Odyssey
Kevin opět sedl k pilotní konzoli, na které si zobrazil program na poslání zprávy. Po velkých změnách na můstku si pořídil pod konzolami běžnou klávesnici s písmeni a čísly. Bylo tak teď snazší posílat zprávy na různé lodě. Po velmi rychlém napsání pokynů a souřadnic, kde Wraithové mají opustit hyperprostor, se vydaly všechny lodě na lov.

Jedna orijská loď zůstala na místě, zbytek vstoupil do hyperprostoru.

Galaxie Pegasus
Lantea, Atlantis – o šest hodin později

Elizabeth seděla vedle Rodneyho v operačním, odkud sledovali na dálkových senzorech postup Wraithů.
„Do deseti minut poblíž Atheny vystoupí z hyperprostoru čtyři úly a deset křižníků,“ oznámil Rodney.
„Mají k dispozici Onestar a jednu orijskou loď. Měli by to zvládnout,“ řekla Elizabeth, která se podívala na počítač, který ukazoval na mapě tři tečky a dalších čtrnáct mířící k nim.
„Už se ozval Sheppard?“ zeptal se Rodney.
„Před hodinou. Podařilo se mu sehnat pět lodí. Cestovatelé jich moc nemají, ale pomohou nám.“
„Dvacet šest lodí proti sto osmdesáti. Není to moc vyrovnaný.“
„Ještě, že mají ZPM. Pro jistotu sleduj senzory, jestli některá jejich loď nepřekročila hranici. Kdyby ano, tak jsme na řadě my.“ Elizabeth vstala od panelu, odkud si to namířila přímo do své kanceláře.

Prostor, Athena
Poté, co dala Helen Pavlovi dovolenou, se usadila stejně jako Kevin u pilotní konzole. Pavlu poslala k taktické konzoli. Všichni byli na svých místech, kde čekali na přílet wraithských lodí. Když chybělo jen pár minut do jejich příletu, začala Helen s vydáváním rozkazů.
„Aktivujte štíty, nabijte paprskomety.“ Na můstku se automaticky ztlumila světla se znícím poplachem.
„Zaznamenávám otevírání hyperprostorových okem!“ Helen se spojila s ostatními loděmi a řekl: „Tak lidičky, jdeme na to.“

Prostor
Z hyperprostoru se vynořily čtyři úly s doprovodem desíti křižníků. Obě pozemské lodě spolu s orijskou loď nečekaly na reakci nepřátelských lodí a hned začaly s palbou.

Athena
„Zaměřte první úl a transportujte hlavici,“ rozkázala Helen. Pavla kývla hlavou.
„Hlavice na cestě.“ Na obrazovce zobrazující pozici nepřátelských lodí zmizela tečka znázorňující mateřský úl.
„Úl byl zničen.“
„Zaměřte další.“
„Nejde to. Nepřátelé aktivovali rušičky.“
„Tak jdeme na to zostra.“ Helen zaměřila nejbližší úl a za pomocí paprskometů mu poškodila hypermotory.

Prostor
Zatímco Athena se zaměřila na úly, Onestar s orijskou lodí si to namířily na křižníky. Tři z deseti křižníků už byly zničeny. Za pomocí paprskometů se jim ničili křižníky krásně, ale problém nastal, když úly i křižníky vypustily stovky šipek. Nastal tak problém, jelikož není dostatek F-302, aby zaútočily na šipky.

Onestar
Plukovník Jan Svits stál za majorem Petrem Ohralem, který seděl u pilotní konzole. Oba viděli to samý. Stovka šipek mířila na všechny tři lodě.
„Přeneste tři Mark IX před šipky. Výbuch by jich měl pár desítek zničit,“ rozkázal Jan. Petr souhlasně kývnul hlavou a po zmáčknutí několika tlačítek přenesl zaměřené hlavice před letící šipky k lodím. Po vteřině zhmotnění vybuchly.

Prostor, Daedalus
Samotný Daedalus poletoval poblíž planety, u které Wraithové mají vystoupit z hyperprostoru. Jelikož tam byli dříve než Wraithi, nařídil plukovník Caldwell evakuaci obyvatelů na planetě. Steven stál u majora Kleinmana, který stál u panelu v přední části můstku.
„Tým hlásí, že všichni obyvatelé prošli bránou na bezpečné místo,“ oznámil Dave.
„Výborně. Přeneste tým zpátky na palubu.“ Steven ho poplácal po rameni a šel ke kapitánu Pat Meyersové, která seděla u pilotní konzole.
„Jak jsme na tom?“
„Letí sem jen dva úly a tři křižníky. Měli bychom to zvládnout,“ odpověděla Pat.
„Dobře. Ať jsou všichni připraveni na svých místech.“

O šest dní později
Za posledních šest dní se podařilo zničit celkem padesát tři úlů a šedesát čtyři křižníků. Na lodích pomalu začaly docházet zásoby jídla. Postupně se prostřídali a zaletěli si na Atlantidu, odkud zásoby dostaly poslané ze Země.

Prostor, Odyssey
Odyssea měla posledních pár hodin docela rušno. Jelikož ještě zbývalo dvacet sedm úlů a třicet šest křižníků. Marks nechtěl čekat, až se nepřátelské lodě dostanou blízko Mléčné dráhy, a tak opustili jejich současné místo a vyrazili jim naproti, aby Wraithové nemuseli tak dlouho čekat na smrt.

Lantea, Atlantis – o jeden den později
Elizabeth vyšla z kanceláře a namířila si to rovnou k Rodneymu, který jí před několika dny oznámil nepříjemnou zprávu. Jedna wraithská loď proklouzla a během několika hodin by měla překročit hranici Mléčné dráhy. Všechny lodě byly zaměstnány ostatními a tak se Elizabeth rozhodla k razantní věci. Před pár minutami se objevil Sheppard, který v současné době seděl v antickém křesle. Elizabeth byla rozhodnuta opustit Pegasus a vrátit se do Mléčné dráhy.
„Johne, tady Elizabeth, jsi připraven?“
„Nedělám to poprvé.“
„Štít je aktivní, můžeme,“ oznámil Rodney.
„Johne, můžeš.“
Atlantida s aktivovaným štítem vzlétla. Po dosažení orbity se objevilo hyperprostorové okno, do kterého Atlantida vletěla.

Prostor
Právě teď si to pozemské lodě rozdávaly se sedmnácti úly a deseti křižníky. Ze všech lodí se objevovaly samé modré paprsky. Chtěly co nejrychleji ukončit tenhle boj a vydat se do Mléčné dráhy zničit jediný úl, který pronikl. Největší problém byl, že všichni Wraithové vypustili šipky, které pozemšťané museli taktéž zničit.

Sun Tzu
Podplukovník Yin stál poblíž majora Huntera, který hlásil: „Štíty na dvaceti procentech!“
„Jak jsou na tom ostatní?“
„Ti mají nad padesát.“
„Oznam te všem, že se stáhneme,“ rozkázal Yin.
„Ano, pane.“ Hunter kývnul hlavou a rychle poslal zprávu všem pozemským lodím, které měly dost práce v udržení úlů na jednom místě.

Enterprise
Generál O’Neill se v tuto chvíli pevně držel svého křesla, jelikož jeho loď byla pod těžkou palbou nepřítele.
„Pane, Sun Tzu hlásí, že se stahují. Mají štíty na dvaceti procentech,“ oznámil Eric.
„Kolik zbývá lodí?“
„Šest úlů. Křižníky byly komplet zničeny,“ odpověděl Eric.
„Tak to bychom to měli co nejrychleji ukončit. Najděte nejpoškozenější úl a zaměřte se na něj,“ rozkázal Jack. Eric kývnul hlavou a za pomocí senzorů našel nejpoškozenější úl. Hned poté, co k němu přiletěli, použili na něj vše, co měli k dispozici. Úl byl po několika přesných zásazích do hypermotorů zničen.

Hyperprostor, Atlantis
Atlantida ve velké rychlosti v hyperprostoru mířila za úlem, který překročil hranice Mléčné dráhy. Jelikož Aurory, stejně jako pozemské, cestovatelské a orijské lodě byly zaměstnány posledními úly, které v Pegasu zbyly.
John, Elizabeth, Rodney, Teyla a Ronon se nacházeli v řídící místnosti, kde stáli u obrazovky, která zobrazovala jejich pozici. Chybělo ještě pár minut, kdy překročí hranici Pegasus a vletí do Mléčné dráhy.
„Co budeme dělat, až úl zničíme? Zabijeme i Todda?“ zeptal se Ronon.
„Poté přistaneme na planetu, kde se nachází Sibyla. Todda nezabijeme, naopak doktorka Kellerová možná přišla na způsob, jak z něj udělat člověka, aniž by se vrátil do své původní podoby,“ odpověděla Elizabeth.
„Nejraději bych ho stejně viděl mrtvého,“ řekl na to Ronon a usmál se na Teylu.
„Úl by měl podle výpočtů vystoupit přímo u obyvatelné planety. Informovali jsme SGC, poslali tam týmy, kteří jim pomůžou s evakuací.“
„Zvládnou to včas?“ zeptal se John.
„Doufám, že ano,“ odpověděla Elizabeth.
„Přiletíme před nimi, nebo až po nich?“ zeptal se John.
„Bude to těsné,“ odpověděl Rodney.
„Za půl hodiny bychom měli být na místě, běžte se připravit.“

Prostor
Právě v tuto chvíli skončil boj s Wraithy v galaxii Pegasus. Všechny úly a křižníky byly zničeny. Orijské lodě se vydaly k SuperBráně, cestovatelské se vydaly domů a pozemské lodě co nejrychleji vstoupily do hyperprostoru, aby dohnaly poslední Wraithskou loď. Odyssea s vylepšenými hypermotory se dostane do Mléčné dráhy rychleji, než ostatní. Proto nevzala do zápřahu všechny lodě a letěla sama. Zbylé lodě se spojily a po vytvoření hyperprostorového okna do něj vletěly.

Mléčná dráha
Prostor, Q5Z-989 – o dvacet minut později

Nad planetou, která zcela ještě nebyla evakuována, se objevila dvě hyperprostorová okna. Z jedné vyletěla Atlantida, z druhé wraithský úl, který okamžitě po jeho vystoupení vypustil šipky. Atlantida po výstupu okamžitě zahájila útok úl. Úl také nečekal a zahájil palbu na ni.

Atlantida
Všichni obyvatelé Atlantidy pocítili první dopady nepřátelských zbraní na štíty. John sedící v antickém křesle sledoval obrazovku, na které se mu zobrazoval stav wraithského úlu.
„Elizabeth? Co s těmi šipky?“ zeptal se John.
„Zaměř se nejdříve na úl. Podle senzorů na planetě není život a brána je otevřena zvenčí. Neuniknou nám,“ odpověděla Elizabeth stojící u Rodneyho, který hlídal stav štítů. V tuto chvíli byly štíty na osmdesáti pěti procentech. John zavřel oči a za pomocí mysli vypustil polovinu střel, co mají v zásobě.

Prostor
Střely vylétající z Atlantidy proletěli skrze wraithský úl, během několika vteřin byl zničen. S Sebou vzal také několik šipek, které se nacházely poblíž úlu. Zbylé šipky po zjištění, že na planetě není žádný život, se vracely zpátky do vesmíru, kde si to namířili na Atlantidu. Jelikož šipky nemohly Atlantidě moc ublížit, tak je nechali, ať narazí do štítů. Po minutě zatížení štítů, se pouze poblíž planety nacházela Atlantida, na které panovala radost a chvála.

Atlantida
„My jsme to zvládli,“ řekla radostně Elizabeth.
„Madam, máme spojení se Zemí,“ oznámil Chuck.
„Spojte nás.“ Chuck kývnul hlavou. Po zmáčknutí několika tlačítek na laptopu bylo spojení navázáno.
„SGC, tady Atlantida. Úl byl zničen. Wraithů se obávat už nemusíme.“
„To rád slyším. Alespoň se obyvatelé brzy vrátí opět domů,“ řekl generál Landry.
„Ozveme se vám, až dorazíme k Sibyle. Weirová konec.“ Spojení bylo ukončeno, a tak mohla říci Johnovi, ať vstoupí do hyperprostoru. Chuck mezitím informoval všechny pozemské lodě, které letěly hyperprostorem k nim, že úl spolu s šipky byly zničeny. Jelikož všichni Athosiané byly na Atlantidě, nemusela Teyla přemýšlet, jestli se vrátí zpátky do Pegasu nebo ne. Ronon taktéž nemusel přemýšlet o návratu. Jeho největší přání bylo zbavit se všech Wraithů, což bylo splněno až na jednoho, kterého chtějí proměnit na člověka, na což už raději ani nemyslel. Po odeslání všech zpráv se Atlantida dala opět do pohybu a namířila si to k Sibyle.

End
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1753
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací
 
Ty jsi právě zlikvidovala všechny Wraithy? :shock: Šikovná :D

:sunny:
Naposledy upravil andoriel dne 28.9.2016 13:12:50, celkově upraveno 1

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Tak tohle je super Wraithové jsou mrtví až na Todda, už se moc těšim co bude dál.

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
andoriel: já nic, já muzikant :D všechny ne, jen Todd přežil, ale toho čeká zdlouhavý přeměňovací proces :twisted:


posedlík: Děkujíííí :D


Moiki: Také děkujííí :)
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1753
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací
 
Chudák Todd, dopadl nejhůř :cry:
:twisted:

:sunny:

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Sranda by byla kdyby po přeměně zradil a utekl ke Druhé alianci které by vyslepičil vše co ví o Atlantidě a o dalších věcech

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
andoriel, Moiki: No rozhodně to není jeho poslední výskyt v povídce :twisted: později bude uveden ve své plné "nové" :jako: kráse :D :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Ještě to bude hodně zajímavé to určitě

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
A kde je ta nová loď, myslel jsem že bude už nasazena :D

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Na novou loď si ještě počkáš :D vždyť ji teprve začali stavět :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Brzy budete moci očekávat další díl :write: :write: :write:

:bye: :bye:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Dobrá zpráva už se těšim :yahoo: :yahoo: :yahoo:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Já se taky těším :D :D ale z jednoho mám obavy, když jsem z někoho udělala tak krásného fešáka :rflmao: :rflmao:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Zdravím,
sice jsem měla v plánu vydat díl zítra, ale nakonec jsem to změnila :D Po rychlém dopsání vám ho sem dávám a musím říci, Toddova přeměna překvapí každého :D :D

Přeji krásné čtení :bye: :bye: :D

Epizoda 9 : Nový svět


Mléčná dráha
F5P-396, Atlantida

Poté, co Atlantida přistála na planetě, kde se nachází Sibyla, začaly být na Zemi rozepře o jejím vlastnictví. Sibyla byla ve vlastnictví armády, ale Atlantida patřila čistě pod celou Zemí, takže jak armádou, tak i IOA.

Elizabeth s Johnem seděli v zasedací místnosti, kde čekali na další příchozích. Byli to podplukovník Johnsová a poručík generál O’Neill. Po jejich sednutí ke stolu se Elizabeth otočila na Jacka, který pro všechny měl ne moc dobré zprávy.
„IOA se snaží skrze prezidenta dostat moc nad Atlantidou. Zatím se držíme ho mít na naší straně, ale bude jen otázkou času, než kývne návrhu IOA. Právě teď je s ním Landry s Davisem, kteří se snaží prezidentovi vysvětlit, že to co IOA dělá, míří akorát ke zkáze.“
„Zjevně Atlantida není to jediné, co chtějí, mám pravdu?“ zeptal se John.
„Přesně tak. Chtějí kontrolu i nad Sibylou, všemi loděmi a nad SGC. A obzvlášť kontrolu nad všemi vojáky,“ odpověděla Hetty.
„No bezva. Nejen, že v současné době máme problémy s Druhou aliancí, ale IOA chce začít válku mezi námi a jimi. Jsou normální nebo co?“ Elizabeth nemohla tomu věřit, co se za poslední dobou na Zemi děje.
„Obávám se, že s nimi ve válce už jsme,“ řekl jí na to Jack. Všichni tři se na něj podívali, a pak slabě kývli hlavou.
„Musíme co nejrychleji vymyslet, jak nad nimi získat moc, jinak brzy skončíme někde hluboko pod zámkem,“ řekla Hetty.
„Dokud spadá brána pod nás, tak o nejhorším nemusíme přemýšlet, zatím. Popřípadě se sbalíme a přestěhujeme se na jinou planetu,“ vznesla Elizabeth nápad, který se všem v místnosti líbil, jelikož už dlouho žijí mimo svůj domov.

K9L-MKS – o den později
Plukovník Marks s poručíkem Marksovou právě sjížděli výtahem do spodního patra, kde Kvasir pracuje na stavbě Queenmary. Když z něj vystoupili, neměli slov. Queenmary v současné době měla hotový celý trup. Kevin neměl slov. Stoupl si k lodi a dotkl se nového trupu. Pak se otočil na Kvasira a pochválil ho za dobře odvedenou práci. Nikdy by nevěřil tomu, že by dokázali tak rychle postavit novou loď a to obzvlášť nové třídy.
„Jak je na tom vnitřek lodi?“
„S tím jsem chtěl právě na vás počkat. Kolik chcete podlaží?“
„Pokud správně počítám, tak by se jich tam mělo vejít deset. Bude to bojová loď, nebude obsahovat posádku jako na lodích třídy Daedalus,“ odpověděl Kevin. Kvasir se otočil k panelu a po několika stisknutí a přesunutí kamenů se vevnitř lodi zhmotnila podlaží.
„Podlaží je už hotové. Co si přejete dál?“ zeptal se Kvasir. Kevin si připadal, jako kdyby měl vše diktovat postupně, co vše má udělat. Otočil se k němu čelem a dřepnul.
„Kvasire, takhle se mě na to neptej. Vždyť víš, co vše patří na lodě. Dokonce jsem pro případ nahrál na disk, jak bych si vše představoval. Stačí nahlédnout do něj. Zbytek nechám na tobě. Jen přemýšlím, jak na ni integrovat všechny technologie. Nepozorovaně to neuděláme.“
„Jednoduše, řekni, že to potřebuješ na Odysseu a máš to hned,“ řekla stojící Jane hned za ním.
„To by taky šlo. Ale už tak má Odyssea více technologií, než ostatní lodě. Pochybuji, že nám to jen tak dovolí,“ řekl jí na to Kevin a narovnal se.
„Stačí říci Druhá aliance a máš k dispozici vše, o co si řekneš,“ řekla Jane a usmála se na něj. Při pomyšlení na Druhou alianci si Kevin vzpomněl, co se před nedávnem stalo. Jane to na něm poznala a tak se k němu přitulila a objala ho.
„Omlouvám se.“
„Za nic se neomlouvej. Jsem rád, že jsem o tebe nepřišel,“ řekl Kevinem a pohladil ji rukou po rameni.

Země, Colorado Springs, SGC
Generál Henry Landry s majorem Paulem Davisonem mají právě teď s prezidentem Henry Hayesem zasedání, které se výjimečně koná v SGC v zasedací místnosti vedle Landryho kanceláře. Všichni tři seděli u stolu, zatímco prezidentova stráž stála u dveří a schodů.
„Zjevně víte, proč jsem se s vámi chtěl sejít,“ začal jako první prezident. Landry s Davisonem kývli hlavou, jelikož věděli, jaký je důvod návštěvy prezidenta.
„IOA má poněkud jiné plány, než máte vy.“
„To jsme pochopili. Sám jste kdysi bývával voják. Určitě nás chápete,“ řekl Landry, který věděl o tom, že prezident kdysi setrvával v armádě, než začal s politikou.
„Ano, chápu. Ale jsou tu fakta, která nezáleží na vás.“
„Takže chcete bránu zveřejnit a vyhlásit válku mezi USA a zbylým světem?“
„Pan Carl Strom má na to jiný názor,“ odpověděl prezident. Zatímco prezident hovořil s generálem, major zapisoval veškeré detaily do notebooku, který měl položený na stole.
„Sotva ho dosadí do vedení, tak už chce o všem rozkazovat.“
„Chce pro všechny udělat jen to nejlepší,“ hájil ho Hayes.
„No jasně. Chce mít pod kontrolou všechen vojenský personál spolu se vším, co patří pod program Hvězdná brána. Předem říkám, pane prezidente, my nejsme majetek, který můžete vlastnit. Jsme lidi, co dělají vše pro ochranu celé planety a všeho, co je nám drahé.“
„Za majetek vás považovat nemůžeme, to ano, ale pořád mám pravomoc rozhodovat o tom, co se stane a co ne.“
„Chápu to tak, že nás chcete odsud vyhodit a dosadit IOA do vedení?“
„Prozatím ne,“ odpověděl prezident.

F5P-396, Atlantida – o pět hodin později
Po schůzi prezidenta v SGC se všichni nejvyšší důstojníci dostavili na Atlantidu, kde chtějí sjednat další postupy. V zasedací místnosti byli přítomni všichni velitelé bitevních lodí spolu s velitelky antických měst a generálem Landrym. Všichni seděli kolem stolu a poslouchali generála, který je informovává o průběhu prezidentova rozhovoru.
„To se dalo čekat,“ řekla Elizabeth sedící vedle Landryho.
„Měli bychom se připravit na nejhorší. Jestli zakročí a my nebudeme připraveni, dostanou se k moci hodně rychle. A o výhružkách ani nemluvně. Budou chtít kontrolu nad všemi loděmi,“ řekl Kevin.
„Na Digammu se v případě nouze nastěhovat nemůžeme, už tak je přeplněná,“ ozvala se Sam. Přemýšlela dopředu, která planeta by byla vhodná pro případ nouze.
„Museli bychom najít úplně jinou planetu, o které by nikdo nevěděl. Byla by to pro nás výhoda. Nikdo by o nás nevěděl,“ řekl Jack.
„Vzhledem k tomu, že Druhá aliance vlastní antickou technologii, není moc dobrý nápad přesouvat se na jinou planetu. Stále se zlepšují. Odhaduji, že nás brzy najdou stejně, jako předtím našli Sibylu. Zatím je Digamma nejlepší možností na naše přesunutí. Je tam aktivní štít, energie, vody je tam taky dost stejně jako i jídla. Dokázali bychom se tam uživit. A ubytování by taky neměl být problém. Atlantida a Sibyla jsou dost velký na to, abychom jsme se tam všichni vešli,“ řekl Kevin, který uvažoval nad případným útokem ze strany Druhé aliance, která se snaží chytit někoho z nich, kdo má v krvi antický gen.
„Kdo s tímto vůbec z IOA začal?“ zeptal se Steven.
„Nově dosažený do vedení Carl Strom,“ odpověděl Landry.
„No bezva. Nejen, že se dostal k moci, ale zároveň je to i spolužák našeho prezidenta. Potom není divu, že se s ním spolčuje,“ řekla Hetty.
„Bude to rozhodně boj. A neskončí tak rychle,“ řekl Landry. Ostatní přítomni na to souhlasně kývli. Věděli, že boj proti IOA neskončí tak rychle. Bude se táhnout tak dlouho, než zvítězí.

K9L-MKS – o dva týdny později
Queenmary se každým dnem blížila ke svému zhotovení. Kevin se právě v tuto chvíli nacházel na můstku, který byl téměř prázdný. Všude ze zdí trčely samé kabely, které ještě nebyly připojeny k zařízením, jejíž zhotovení bude ještě nějakou dobu trvat. Když stál uprostřed prázdné místnosti, najednou se objevilo pronikavé bílé světlo, které rozjasnilo celý můstek. Kevin se jen usmál a při otočení za sebe řekl: „Je to dlouho, co jsme se neviděli, plukovníci.“ Paul i Lionel se snadno a poměrně rychle dozvěděli o stavbě nové lodi, která je před mnoha důležitými lidmi utajena.
„Když už máme stejné hodnosti, co takhlenc si tikat?“ navrhl Paul. Kevin si odfouknul a pak nakonec s tím souhlasil.
„Takže, co vás sem vítá?“
„Nejvyšší chtěl vědět, co přesně znamená náš fan klub, tak mu to právě teď ukazujeme,“ odpověděl Paul.
„Fan klub, jo? Co na to ti nahoře?“
„Ti nadávají. Ale vědí, že když něco, tak od tama zdrhneme dříve, než by něco stihli udělat,“ odpověděl tentokrát Lionel. Paul se zasmál, protože to právě on to tak nazval.
„Ale teď přejdeme k věci,“ obrátil Paul téma a přešel na důvod, proč se tu objevili, „Jaks pochopil, víme o tom, že se pokoušíte stavět loď, která bude výkonnější než 304ky. No a tak jsme se rozhodli, že krapet přiložíme ruce k dílu. Jaké technologie bys rád chtěl?“
„Co takhlenc všechny od všech ras?“ navrhl Kevin.
„Vtipálku. Tak jaký?“
„Tak máme k dispozici naši technologii, antickou, asgardskou, simskou, goa’uldsou a bianskou. Pokud jsem na někoho nezapomněl, tak je to vše, co máme k dispozici. Takže kdyby to bylo možný, tak všechny technologie dát na Queenmary.“
„Šest různých technologií, to bude makačka,“ řekl na to Lionel. Paul do něj ale strčil se slovy: „To zvládneme. Ti nahoře pak na nás budou ještě naštvanější.“ Všichni tři se zasmáli a pustili se do práce, se kterou jim přišla tentokrát pomoci Kaila. Kvasir se po delší době opět věnoval Friggě.

F5P-396, Atlantida
Jak se dalo očekávat, doktorka Jennifer Kellerová nalezla za pomocí antické databáze způsob, jak proměnit Todda na člověka. Podle databáze je to možné, ale proces je bolestivější než u retrovirusu, který vynalezl doktor Carson Beckett. Proto právě teď o tom diskutovala na ošetřovně s Toddem, kterého každodenně hlídala stráž.
„Jak dlouho bude trvat přeměna?“ zajímalo Todda.
„U původního retroviru to trvalo alespoň deset hodin, problém byl v tom, že to nebylo napořád a navíc to způsobilo ztrátu paměti. Tento, který jsem nalezla v antické databázi, by měl fungovat podobně, jen s tou změnou, že paměť vám zůstane a proměna bude trvalá. Proto to bude trvat celý den.“ Todd vydal z úst divný zvuk, jelikož věděl, že předchozí experimenty byly u ostatních Wraithů bolestivé.
„Nemusíte se bát. Uspíme vás, aby vás to nebolelo. Až se probudíte, budete ve stejném těle, jen jinak vypadat,“ uklidnila ho Jennifer.
„Dobrá tedy. Kdy začneme?“
„Retrovirus je téměř hotový. Můžeme začít okamžitě.“
„Dobře,“ souhlasil s tím Todd.

Pro bezpečnost všech na Atlantidě se oba přemístili do izolace, kde vše provedou. Vše potřebné měli připravené, takže mohli začít. Todd se musel převléci do pacientského oblečení. Sice to pro něj bylo děsný, ale dokázal to překousnout. Poté lehl na lehátko a nechal Jennifer pracovat. O pár metrů víše je pozorovala Elizabeth, za kterou přišel John.
„Zdá se mi to, nebo se Todd vážně rozhodl stát se člověkem?“
„Nezdá,“ odpověděla Elizabeth.
„Mluvil jsem s Rodneym. Chtěl svolení, aby se mohl podívat potom, co Antikové na Atlantidě ještě zanechali. Tak jsem mu to dovolil.“
„Zjevně mu současné hračky nestačí,“ řekla na to Elizabeth a usmála se. Oba se pak zároveň podívali dolů na Todda, který v současné době spinkal na nemocničním lůžku.

Země, Colorado Springs, SGC
Poté, co se Landry vrátil zpátky do SGC, začaly se dít věci. Všichni věděli, že IOA se jen tak nevzdá, a tak se rozhodl, že na stanoviště Digamma přemístí několik důležitých věcí, kterých by se nejraději IOA zmocnila. V tuto chvíli stál v řídící místnosti, kde hovořil skrze aktivní bránu s plukovníkem Ryanem Robbinsnem.
„Netušil jsem, že to může zajít až tak daleko. Rozhodně budeme na přesun zařízení připraveni. Celé podlaží ve spodním patře v podzemí je prázdné.“
„To rád slyším. Do dvou hodin bych je vám tam poslal. Vědci se musí ujistit, že se při přesunu nepoškodí nebo nespustí.“
„Rozumím. Zároveň informuji ostatní o situaci. Budeme si muset pospíšit s další vesnicí. Simská vesnice je plně zhotovena a Simové mají vlastní domovy. Ve středu vesnice mají transportér, který je přenese sem do budovy k bráně, když budou chtít jít na jinou planetu na návštěvu.“
„Výborně. Ozvu se za dvě hodiny. Landry konec.“ Obrazovka před ním ztmavla a brána se deaktivovala. Landry se pak obrátil na Harrimana se slovy: „Budu v kanceláři, kdyby se něco dělo.“
„Ano, pane.“

K9L-MKS
Po navrácení Odyssey na K9L-MKS, kde staví Queenmary, plukovníci Emerson a Pendergast čekali na mýtině. Když oba zahlédli Markse, zamávali na něj, aby věděl, kde jsou. Oba seděli na trávě a pozorovali slunce, které zapadá za hory. Kevin lehl vedle nich a podepřel si hlavu se slovy: „Na Zemi máme větší problémy, než jsme mysleli.“
„IOA?“ hádal Paul.
„Trefa. Jestli to takhlenc bude pokračovat dál, vyženou nás ze Země. Generál Landry pro jistotu začal s plány a přesuny důležitých věcí na Digammu.“
„To je to až tak vážný?“ zeptal se Lionel.
„Bohužel. Chtějí mít všude civilní velení. My vojáci bychom je pak museli poslouchat. V několika případech by hodně lidí, včetně mě, skončilo ve vězení v Oblasti 51.“
„Ty a do vězení? Cos provedl?“ zeptal se Paul.
„Tomu bys nevěřil. Poslal jsem několikrát IOA do…někam. Jim se to pokaždé nelíbilo, jelikož mně vše vždy prošlo a jim ne. Obzvlášť při cestě do orijské galaxie, když pan Marrick vytvořil Replikátora za pomocí asgardského jádra. A nejlepší bylo, když jsem odškrtl Odysseu z jejich seznamu, stejně jako Athena, která vlastně nikdy pod IOA nepatřila,“ odpověděl Kevin.
„Hádám, že chtějí získat zpátky moc, že?“ zeptal se Lionel.
„Přesně tak. Nezajímá je nebezpečí ze strany Druhé aliance. Místo toho se chtějí rvát s námi o vedení.“
„Když o tom tak přemýšlím, je docela divné, že se delší dobu Druhá aliance neobjevila,“ řekl Paul.
„Naposledy chtěli zaútočit na Sibylu, ale tu jsme naštěstí stihli přemístit na jinou planetu. Poté se už neukázali. Se získáním antické DNA mají problém a oni zjevně na to přišli. Poté, co jste mě zachránili z jejich věznění, tak jsme se shodli s velícími, že dočasně všechny lidi s antickou DNA přesuneme na Sibylu, kde budou v bezpečí.“
„Ty se asi za všechny nepočítáš, co?“ Paul se na něj podíval a Kevin se posadil a opřel se o nohy, které pokrčil.
„Popravdě bych ani nedokázal být zavřený pořád na jednom místě.“
„Věř mi, že víme, co to znamená. Obzvlášť tam nahoře,“ podotkl na svůj pobyt s Paulem tam nahoře mezi Povznesenými.
„Jinak málem bychom zapomněli. Všechny technologie máš k dispozici na Queenmary v jádře. Zbraně se štíty jsou taktéž hotovy. Stačí jen připojit drátky ke konzolím, aby vše fungovalo. Ale nejdříve by se měli vytvořit.“
„Mockrát vám oběma děkuji. Bez vás bychom byli nejspíše v hlíně pod kytkami.“
„Tak ale nemluv. Stále jsme všichni naživu a to je hlavní. Ale pro teď se musíme opět rozloučit. Ti nahoře musí funět vzteky jak cosi,“ řekl Paul a s Lionem vstali na nohy. Kevin taktéž vstal a po rozloučení s nimi se vydal zpátky na Odysseu, která se nacházela necelý kilometr od něj.

F5P-396, Atlantida – o dvacet hodin později
Přeměňovací proces se pomalu chýlil ke konci. Jennifer celý proces sledovala z pozorovatelny. Do doby, než proces bude hotový, nesmí nikdo jít do izolace, jinak by hrozila nákaza. Todd moc netrpěl, jelikož celý proces spal. Když tablet, který měla s sebou Jennifer, zapípal, podívala se na něj a zjistila, že je vše kompletní. Sešla po schodech dolů a namířila si to k izolaci. Nejdříve, než do ní vstoupila, nechala pročistit vzduch. Poté, co uvedl počítač na stěně, že hodnota kyslíku je stoprocentní, mohla otevřít dveře a vstoupit do místnosti. Jennifer byla jako první, kdo viděl Toddův nový vzhled. Nikdy by nečekala, že z něj bude takový fešák.
Obrázek
„Páni,“ vyšlo z ní. Nikdy by nečekala, že by Todd vypadal tak krásně ve skutečnosti jako člověk. Poplácala si po rameni za dobře odvedenou práci a pak dala ostatním vědět. Když Elizabeth s Johnem a Hetty přišli na izolaci, obě dvě dámy se zarazily, když viděli Todda. John do obou zezadu narazil. Když se podíval před sebe, tak pochopil, proč tak rychle zabrzdily. Todd seděl na lůžku a ohlížel se. Byl zvědaví, jak teď ve skutečnosti jako člověk vypadá. Když se viděl v zrcadle, tak se lekl a na lůžku poodskočil.
„Jennifer, kam jste ho schovala? Tohle přece nemůže být Todd,“ řekl John.
„Muže, kterého teď vidíte před vámi, je na sto procent Todd,“ ujistila ho Jennifer.
„Hetty?“ promluvil na ni. Hetty se zadívala do Todda. Vůbec si v tu dobu neuvědomovala, že to byl vlastně Wraith.
„Heh.“ John do ní drbnul, když už jinak nešlo. Několikrát po sobě otočila hlavu a pak se podívala na Johna a zeptala se ho: „Říkal jsi něco?“
„Ale nic,“ odpověděl a vešel do místnosti.
„Je to poněkud zvláštní pocit, Johne Shepparde,“ řekl Todd.
„Mně povídej. Rozhodně ti budeme muset dát jinačí jméno, když jsi jako my všichni.“
„Jedno jméno mě napadlo. Allen Haff,“ řekla Jennifer, která o novém jméně přemýšlela při jeho přeměňovacím procesu.
„To není špatný jméno,“ souhlasila s ní Hetty. Elizabeth souhlasně kývla hlavou a spolu šly za Toddem, tedy vlastně teď už Allenem.

End
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvky: 1061
Bydliště: Atlantis převážně Ústí nad Orlicí
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
vynikající díl :bravo:

Moiki Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Příspěvky: 519
Bydliště: Atlantida
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
super díl
tak tohle bude ještě zajímavý s tím jak se IOA montuje do věcí kterým nerozumí

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Příspěvky: 851
Bydliště: Atlantis, Bučovice
Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací
 
Ale Hays má odejít, a přenechat místo Elizabeth, to by teprve byla sranda, a IOA by si mohlo trhnout nohou :D

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1753
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací
 
Napadlo mě úplné jiné slovo, vlastně hodně jiných slov, než jenom 'Páni', ale ani jedno se tady nedá použít :twisted: Kam se do té hlavinky schovaly tisíce let vědomostí a zkušeností?

:sunny:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
posedlík: Děkuji mockrát :)

Moiki: Děkuji :) No, s IOA se to bude táhnout ještě hodně dlouho :)

Ondra Daške: No, že by Hayes opustil křeslo Prezidenta, tak to nehrozí :D a Elizabeth si užívá na Atlantidě :D

andoriel: Tak povídej, přeháněj, copak tě napadlo :D Ách, neschovaly, vědomosti i zkušenosti pomalu vykvétají napovrch a dostávají svou tvář :twisted: :twisted:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Příspěvky: 1753
Bydliště: Praha
Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací
 
Přehánět nemusím, slova začínala: a do pr... Bylo to opravdu velké překvapení :twisted:
Dostávají svou tvář? Bude mít víc tváří? :biglol:
Ale ne, jsem ráda, že Todd přežil :thumbsup:

:sunny:

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
:D :D :D

Vědomosti a zkušenosti vždycky mají více tváří :twisted:

Já jsem taky ráda :D :D jen vidím problém v jeho přitažlivosti :rflmao: ho bude chtít každý a myslím,, že to, že byl Wraith, bude vedlejší detail :D :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Strýček Forďa Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 625
Bydliště: Liverpool
Pohlaví: Muž
Skype: houdy007
Odpovědět s citací
 
Moje pocity ohledně Todda, jsou lehce... ehm... smíšené... Na jednu stranu mu fandím a na druhou už doufám, že brzo půjde pod drn. :pst:
Feeling borded, call me Fredy idrc...

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Příspěvky: 1805
Bydliště: Šumperk
Pohlaví: Žena
Skype: kasparova.martina1

Odpovědět s citací
 
Ty s temi umiracky neprestanes :palka: musim te zklamat, zustane živý a zdravy :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Obrázek


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky