15. díl – Návrat domů/Return Home
Galaxie Kaliam
Olymp, 2. prosince, 21:00Frodren měl spoustu práce s bráněním sebe a dcery, která byla v bezvědomí. Věděl, že Wenis s Lewrenem jsou na něj až moc silní. Proto se snažil je držet od sebe a Vortensis, co nejdále. Když oba sourozenci na něj chvilku neútočili, využil tuto chvíli a sepjal ruce nad hlavou. Vytvořil tak silné zářící světlo, které se proneslo celým městem. Všichni obyvatelé tak věděli, že se něco děje.
Genesis s Minawarou vystoupily z brány, u které stál Engar. Jamile ho zahlédly, neváhaly a okamžitě ho zabily.
„
Jsou tu Engaři!“ zakřičel na ně jeden z Antiků nižší sféry, který za nimi utíkal.
„
Kde?“ zajímalo Minawaru. Muž nemusel ani odpovídat, všichni tři viděli zářivá světla vycházet pouze z jednoho místa. Obě povznesené Antičky zmizely tak rychle, že muž jen hleděl kolem sebe a zjišťoval, kde jdou.
Když se obě objevily na místě, viděly Frodrena, jak leží zraněný u Vortensis. Když Wenis s Lewrenem zahlédly obě Antičky, okamžitě se dali na ústup. Ostatní Engaři neměli takové štěstí, jako ti dva. Byli totiž zabiti během několika vteřin energií, která pocházela přímo z povznesených. Minawara pak běžela k Frodrenovi a Vortensis, zatímco Genesis se přenesla k bráně, aby se ujistila, že Wenis s Lewrenem jsou pryč. Mezitím Minawara přivolala lékařský tým, který vzal Frodrena a Vortensis do nemocnice. Genesis se po chvilce objevila u ní.
„
Jsou pryč,“ oznámila Genesis.
„
Něco hledají, jinak by se sem nevydali.“ Genesis se na chvilku zamyslela, než na to přišla.
„
Martin, Karina, Kevin a hlavně Emma.“
„
Nechceš mi říci, že…?“
„
Opět chtějí získat schopnosti Antiků. S jejich na nás nemají, ale Emma, Emma bude hlavním cílem.“
„
Musíme zajistit, aby je nenašli.“
„
Na Zemi jsou zatím v bezpečí, ale jelikož je hledali tady, tak si stále myslí, že jsou v této galaxii.“
„
Dobře vědí, že když se jedná o naše potomky, že bychom je nenechali na Olympu. Musíme na Genesis,“ řekla Minawara a obě dvě vyrazily přímo k bráně.
Mléčná dráha
Prostor kolem Země, Queenmary, 23:00Pozdě večer vystoupila Queenmary z hyperprostoru poblíž Zemi, když úspěšně dokončila svou misi v galaxii Pegasus.
Kevin stál na můstku spolu s Johnem, který po dlouhé době má opět tým pohromadě. Kolem Země hlídkovala Odyssea, která je hned po výstupu přivítala zpátky doma.
„Gratuluji k povýšení, Felipe,“ poblahopřál Kevin.
„Děkuji, plukovníku. Jaký byl let?“
„Klidný. Jen se nám v Pegasu krapet rozmnožili opět Replikátoři. A Wraithi v podstatě taky. Athosiany máme na palubě spolu s doktorkou Weirovou. Nevíš, jestli je někdo na Atlantidě vzhůru?“
„V tuto hodinu? Maximálně tak skupina hlídačů.“ Kevin se zachechtal a podíval se na hodinky.
„Tak to necháme na zítra na ráno. Už jsem taky zralej jít do postele.“
„Kam ubytujeme Athosiany?“ zeptal se Felipe.
„Budou opět na Atlantidě, než se vše na Zemi urovná,“ odpověděl John.
„Super. Jinak plukovníku, bratr vám vzkazuje, že příště se o rodiče budete starat vy.“ Kevin vyprskl smíchy a hlasitě se zasmál.
„Raději se nebudu vyptávat, co vyváděli, jelikož by Martin nezavřel pusu hodně dlouho. Mno nic, přistaneme na povrchu a rozpustím to domů. Queenmary konec.“
„Dobrou noc,“ popřál jim Felipe a spojení bylo ukončeno.
„Podplukovníku, dostaňte nás na povrch planety,“ požádal podplukovníka Patrika Bishopa, který seděl u pilotní konzole.
„Ano, pane.“ Většina posádky po lodi pochodovala s brašnami v rukách, jelikož se těšili, až dorazí domů a lehnou do postele, aby se pořádně vyspali.
„Co máte v plánu, Johne?“
„Pustit si nějaký film a lehnout.“
„Slyšel jsem, že Země bude mít opět živé vysílání, takže jsem docela na něj zvědavý.“
„By mě zajímalo, co budou chtít vysílat. Jestli to bude historie o Hvězdné bráně, tak už vidím ostatní lidi, jak si budou stavět podzemní bunkry, aby nikdy nemuseli vylézt ven.“
„O bráně už naštěstí vědí všichni, jen ta historie je krapet pořád utajená,“ řekl na to Kevin a pak se podíval před sebe. Právě teď přistávali na menší mýtině poblíž SGC. Když byli na zemi, Kevin aktivoval na křesle interkom: „Všemu personálu, právě jsme přistáli na Zemi, všichni máte volno a můžete vyrazit domů. Uvidíme se až za dva dny. Marks konec.“
Země, San Francisco, Atlantis, 23:45Za pomocí asgardského transportního paprsku na Queenmary nechali všechny Athosiany transportovat na Atlantidu do operačního k bráně. Jelikož bylo pozdě večer, rozhodli se, že vybalování věcí nechají na další den. Po ubytování rovnou zalehli do postelí a usnuli během chvilky.
Země, San Francisco, Atlantis, 3. prosince, 8:30Po osmihodinovém spánku se Athosiané dali do práce. Teyla s Kanaanem a Torrenem vybalovali věci v pokoji, který dříve nikdo neobýval. Byl o dost větší, než měla předtím Teyla. Vlastně by se tomu dalo říkat malý byteček, který má svou vlastní kuchyň, ložnici, obývák, koupelnu, záchod i pokoj pro Torrena. Každý Athosian dostal tablet, na kterém mohou napsat věci, které potřebují. Vše totiž jednoduše mohou vytvořit na Odyssee nebo na Queenmary. Teyla jako první odevzdala svůj seznam, jelikož byt, který jim byl přidělen, byl zcela prázdný. Pouhá postel za dob Antiků tam byla. A jelikož Teyla žila s pozemšťany nejdéle ze všech Athosianů, věděla, že seznam může být delší než papír ve formátu A4, což taky měla.
Země, Colorado Springs, QueenmaryKevin s Rodneym se nacházeli na ošetřovně, kde Elizabeth stále ležela na posteli v kómatu. Všude po místnosti byla rozmístěna stráž, která ji nepřetržitě hlídala. Rodney držel v rukou tablet, kterým se mu podařilo připojit se k nanitům, které obývaly Elizabethino tělo.
„Jsou stále činný. Drží Elizabeth při životě, aby přežily,“ oznámil Rodney.
„Kde se přesně nachází?“
„To mohu říci, až bude na Atlantidě. S tímto vám na to nedopovím,“ Rodney poukázal na tablet, který držel v levé ruce.
„Nechám vás tam oba přenést. Já vás už doprovázet nebudu, jelikož mám menší práci v SGC. Kdybyste potřeboval informace z jádra, zavolejte na Odysseu,“ řekl Kevin a aktivoval vysílačku na svém uchu. Požádal Weapse, aby Rodneyho, Elizabeth a stráž přenesl na ošetřovnu na Atlantidě a jeho do SGC do kanceláře.
Země, San Francisco, AtlantisNa Atlantidě na ošetřovně čekali Jennifer a Carson, až dorazí Rodney s Elizabeth, kteří se tam objevili během několika vteřin. Okamžitě vzali Elizabeth pod scanner, aby zjistili, kde se nanity v jejím těle přesně nachází.
„Zajímalo by mě, jak dlouho je v kómatu,“ zajímalo Carsona. Jennifer stála u počítače, který byl napojený na scanner. Po zmáčknutí několika tlačítek začal pracovat.
„Kdyby v těle neměla nanity, tak by byla dávno mrtvá,“ řekla Jennifer a stoupla k Rodneymu.
„Pokusím se k nim zase připojit. Doufám, že budou oslabeni a ne tak činný, jako předtím.“
Země, Colorado Springs, Stargate CommandSteven čekal na příchod Kevina ve velké hale, kudy denně projdou stovky lidí. Když se konečně setkali, vyrazili do zasedací místnosti, která se nachází o patro výše.
„Překvapilo mě, že jsem byl na takovou schůzi pozván,“ řekl Kevin, když oba šli po schodech nahoru, jelikož výtah zrovna byl v nejspodnějším patře.
„V současné době jste jediný, kdo měl nejvíce tu čest s Antiky,“ když to Steven dopověděl, Kevin se zastavil a podíval se na něj.
„Nechcete mi říci, že tam budou i mí rodiče?“ Steven přikývnul hlavou a Kevin se otočil a šel zpátky dolů.
„Tak k tomu mě nepřinutíte. To raději pozvěte mého bratra.“
„Já už tam jsem dávno, na rozdíl od tebe. Takže hejbni zadkem a pohyb,“ ozval se Martin, který stál v dalším patře na chodbě a opíral se o zábradlí.
„Začínám litovat toho, že jsem mu řekl, že jsme bráchové,“ zakňučel Kevin a tak se teda vrátil zpátky nahoru.
Galaxie Kaliam
Grimia, 12:00Lewren s Wenisem pochodovali po zasedací místnosti kolem velkého stolu. Wenis po chvilce nadávání udeřil pěstí do stolu.
„
Kde sakra jsou?“
„
Museli je ukrýt na místo, o kterém zjevně nevíme. Nebo je poslali zpátky do rodné země,“ odpověděl Lewren.
„
Na Zemi?“ hádal Wenis.
„
Možný to být může. Třeba hledáme ve špatné galaxii. Mohou být v Mléčné dráze.“
Thea opět zaslechla jejich rozhovor, a tak poslouchala v pokoji u dveřích, které nechala polootevřené. Věděla, že jednoho dne bude muset obrátit stránku a jít proti Engarům, než bude pozdě. Tiše zavřela dveře a stoupla si před zrcadlo, ve kterém se viděla. Po chvilce dívání na sebe se za ní objevil Wenis. Thea si povzdychla a otočila se směrem k němu.
„
Kdy mě naučíš bojovat?“
„
Brzy, neboj,“ odpověděl a i on se na sebe podíval do zrcadla.
Mléčná dráha
Země, San Francisco, Atlantis, 3. prosince, 13:45Jennifer s Carsonem a Rodneym pročítali antickou i asgardskou databázi, ve kterých se obě rasy zmiňují o Replikátorech a nanitech. Rodney si tou dobou dával šestou kávu, kterou mu přinesla Jennifer. Carson mezitím studoval funkčnost nanitů.
„Měli bychom použít jádro, než číst databáze. Je to zdlouhaví,“ navrhl Rodney.
„To bychom měli. Odyssea je na základně, takže by to mělo jít lehce,“ řekla Jennifer a sedla mu do klína. Všichni s návrhem souhlasili, a tak se nechali skrze operační spojit s Odysseou.
Země, Colorado Springs, OdysseySharon s Felipem polehávali v relaxační místnosti, kde měli dokonce udělanou vířivku. Když právě Felipe chtěl políbit Sharon, zakašlal Robert Hemsworth.
„Pane.“ Felipe sklonil hlavu a pak se otočil na Roberta se slovy: „Co se děje?“
„Doktor McKay chce povolení k použití jádra. Čtení databáze už je nebaví.“
„Povolení uděleno.“
„Ano, pane.“
„A Roberte,“ Robert se před odchodem zastavil a podíval se na Felipeho, „Když nepůjde o stav nouze, nevyrušovat.“
„Ano, pane.“ Robert se zasmál a pokračoval dál v cestě.
Galaxie Kaliam
Olymp, 15:45Po srážce s Engary skončil Frodren i Vortensis v nemocnici, kde se o ně starali nejlepší lékaři. Na chodbě v touto dobou stáli Minawara, Genesis, Fanrad, Andilek, Aimen a Oden.
„
Myslíš, že jdou vážně po nich?“ zeptala se Aimen.
„
Ano. Jinak by nedorazili i na Genesis. Aimen, ty i Oden se vrátíte zpátky na Zemi a bude je tam hlídat. Engaři se nesmí za žádnou cenu k nim dostat,“ řekla Minawara.
„
Dobře.“
„
Ale Aimen, nic jim neříkejte,“ požádala je Genesis. Aimen souhlasně kývla hlavou a spolu s Odenem zmizeli do prostoru povznesených. Byla to nejkratší cesta zpátky do Mléčné dráhy.
„
A co my dva máme dělat?“ zeptal se Fanrad.
„
Pro vás dva mám také úkol. Běžte na planetu Ares a spojte se tam s Thraceny. Ať tam zabezpečí veškeré obyvatelé. Je tu pravděpodobná šance, že Engarové půjdou i tam.“
„
Dobře. A co budete dělat vy dvě?“ zeptal se Fanrad.
„
Nejdříve zjistíme, jak je na tom Frodren s Vortensis. Pak půjdeme zaklepat Engarům na vrátka,“ odpověděla Genesis.
„
Dejte pak vědět, jak jsou na tom,“ požádala je Andilek a spolu s Fanradem taktéž zmizeli. Genesis a Minawara pak šly po chodbě, která vedla k nemocničním pokojům.
Frodren i Vortensis leželi na postelích. Oba byli značně domlácení a vyčerpaní. Když do místnosti vešla Minawara s Genesis, stouply si bokem a počkaly na doktora, až přijde za nimi.
„
Jak jim je?“ tiše se zeptala Minawara.
„
Budou v pořádku. Jen budou potřebovat týden na zotavení.“
„
Jim dám klidně i měsíc,“ řekla Genesis a podívala se na oba spící Antiky.
Mléčná dráha
Země, Colorado Springs, Stargate CommandV zasedací místnosti, kde krom Kevina, Martina, jejich rodičů a Stevena, byli také Sam, Daniel, Martina, Radek, Jean, Abraham, Cameron a Everett.
„Prozatím máme sestaveno pět SG týmů, zbylé se musí znova vytvořit. Na stole před sebou máme složky nejlepších vojáků, vědců i lékařů. Doktoři Zelenka a Jackson budou mít na starost výběr vědců. Jejich složky si můžete vzít s sebou a návrhy přinést co nejdříve.“ Oba na to kývli a vstali od stolu. Věděli, že to, co budou teď řešit, je čistě vojenská záležitost spojená s Antiky.
„Pro zbytek platí to samé. Složky si můžete vzít s sebou. Než ale ukončíme zasedání, máme tu něco, co nepočká. Jak už někteří z vás víte, Replikátoři nebyli v Pegasu zcela zničeny. Měli v zajetí doktorku Weirovou, kterou osvobodila Queenmary jejíž původní mise byla zjistit, zda-li replikátorská Weirová je ta skutečná. Po zjištění, že pravá Elizabeth žije, ji letěli zachránit. Právě teď se pokouší z ní dostat nanity tak, aby přežila, jelikož může vědět informace o Replikátorech, kteří opět staví flotily lodí třídy Aurora.“
„Původní vyhledávač Auror nefungoval, takže jsme ho za pomocí jádra museli předělat. Nakonec se nám je podařilo vysledovat,“ ozval se Kevin.
„Znamená to, že to byla další replikátorská skupina oddělená od hlavní skupiny?“ zeptala se Jean.
„Přesně tak. Proto všichni Replikátoři nebyli shromážděni u Asurasu a nebyli tak zničeny. Zjevně si Oberoth vytvořil dvojče, které velí přeživší skupině,“ odpověděl opět Kevin.
„Wow, zjevně budeme mít více práce, než doposud,“ okomentovala to Jean a sklonila hlavu.
„Jak jde stavba výcvikového centra?“ optala se Sam.
„Prozatím na Zemi nemáme vybráno pevné místo na jeho vytvoření, takže výcviky budou probíhat na stanovišti Stigma pod velením brigádního generála Greyové,“ odpověděl Steven.
„Dobře. Pak mi podejte hlášení,“ řekla Sam a podívala se na hodinky, „Myslím, že poradu můžu ukončit. Své úkoly všichni máte. Podávejte mi průběžně informace.“ Sam vstala jako první ze židle a odešla z místnosti. Kevin s Martinem a Jean zůstali jediní v zasedačce. Potřebovali spolu něco prodiskutovat.
Země, Colorado Springs, OdysseyJennifer, Rodney a Carson seděli na židlích v místnosti s jádrem, kde krom nich, pochodovali i další členové posádky. Po dlouhém čekáním jim asgardský počítač ukázal pozitivní výsledek. Konečně přišli na to, jak deaktivovat nanity a odstranit je. Zároveň před jejich deaktivací ji dokážou zcela vyléčit. Všechna data si stáhli do počítače, aby pořád nemuseli být připojený k jádru.
Felipe se Sharon se dívali z můstku ven. Teprve teď v prosinci začalo venku Coloradu sněžit.
„Budeme si muset sehnat zimní oblečení,“ řekla Sharon a přitulila se k Felipemu.
„Tě zahřeju a zima ti nebude.“
„Nevíš, kdy budeme mít postavený baráček?“
„Mno vidíš, málem bych na to zapomněl. Už mám klíče.“ Felipe vytáhl z kapsy klíče a dal je Sharon do ruky. Ta si je vzala a skočila mu do náruče.
„Takže teď si pěkně vezmeme papír a tužku a sepíšeme si seznam, co si tam pořídíme. Ale to uděláme až tam. Takže…“ seskočila mu z náruče na zem a pomalým krůčkem si to mířila ke konzoli, „…nás oba pěkně přenesu domů a omrkneme si to tam.“ Aby Felipe nestihl nějak reagovat, rychle sedla do křesla, zaměřila jejich lokátory a přenesla do domu.
Prostor kolem Země, QueenmaryPoté, co si Kevin vše vyřešil na základně, tak se sám vrátili na loď. Bratra nechal na planetě s rodiči, aby je měli pod dohledem. Když přišel na můstek, Karina s malou Emmou na něj čekaly ve velitelském křesle.
„No ne, kdopak to tu na mě čeká?“ Karina s malou vstala z křesla a pomalu přišla blíže ke Kevinovi.
„Malé se po tobě stýskalo, takže jsem ji sem musela vzít.“ Kevin se zasmál a pohladil malou po tvářičkách. Patrikovi najednou zapípala konzole. Když zjistil, co to je, podíval se na Kevina.
„Pane, senzory detekují neznámou loď.“
„Aktivujte štíty!“ Kevin se podíval před sebe, kde viděl loď, která se z ničeho nic objevila. Kevin otevřel ústa, když tu loď viděl. Byl to typ lodi pozemské BC-304. Obě lodě teď čelily proti sobě. Kevin si stoupl k boční obrazovce, na které si zobrazil autorizaci té lodi.
„USS Columbia… To není možný, ta loď se teprve měla stavět.“
„Pane, volají nás,“ oznámil Patrik.
„Na obrazovku.“ Když viděli, kdo se na ní objevil, všichni nevěřili svým očím. Nikdo v následujících několika vteřinách nebyl schopen nic říci.
„Deaktivujte štíty,“ rozkázal Kevin. Věděl, že neznámá loď jim neublíží, jelikož se na obrazovce zobrazil plukovník Paul Emerson. Během několika vteřin se objevil přímo u nich na můstku.
„Plukovníku,…“ sotva to dopověděl a Paul ho chlapecky objal.
„Marksi. Rád vás opět vidím.“
„Jak…?“
„Vysvětlím vám to postupně. Co Felipe? Žije ještě v této realitě?“ zajímalo ho nejvíce.
„O vašeho syna jsem se staral od vaši…smrti.“
„Aha. Asi bychom si nejdříve měli promluvit, než se všichni doslechnou pravdu.“ Kevin souhlasil a s Paulem šli do zasedací místnosti. Karina zůstala na můstku, věděla, že Kevin bude chtít být s ním o samotě. Vlastně to bylo poprvé, co viděla Paula Emersona naživu.
Kevin s Paulem sedli kolem stolu. Ani jeden z nich nevěděl, jak má začít.
„Jak zemřelo mé já v této realitě?“ zajímalo Paula.
„Dostali jsme informaci, že Oriové staví další Superbránu. Ve skutečnosti to byla past Luciánské aliance. Dostali se na loď a všechny nás odvlékli do hangáru. Pak vás i Sam odvlekli na můstek. Tam vás několikrát po sobě střelili do hrudníku. Když se to Felipe dozvěděl, tak se zhroutil. Několik týdnů s nikým nechtěl mluvit.“
„Páni. Rozhodně jsem zemřel lepším způsobem než vy,“ vyšlo z něj.
„Waw. Takže v té vaší jsem mrtvý já.“
„Spolu s Felipem a ostatními. Vlastně jediní, kdo přežili ze Země, jsme všichni na Columbii. Část obyvatel zemřelo při útoku Luciánské aliance. Další zemřeli při útoku Replikátorů, kteří se dostali z Pegasu do Mléčné dráhy. Vy jste zemřel při útoku Replikátorů. Felipe při útoru Luciánské aliance.“
„Vůbec nevím, co na to říci. Jen to, že Luciánská aliance zaútočila i na nás. Přežilo jen milión půl. A to není všechno.“ Kevin vstal ze židle a dotkl se Paula. Spolu s ním najednou zmizeli.
Země, Colorado Springs, Stargate CommandKevin s Paulem se najednou objevili před postaveným SGC. Paul se podíval na Kevina, jelikož chtěl vědět, jak se tam dostali, když nebyli přeneseni transportním paprskem.
„Kdo sakra jste?“ vyděsil se Paul.
„Mě se bát nemusíte, plukovníku. Jsem stejný Marks, jako ten ve vaší realitě. Jen u vás to zjevně držel ještě v tajemství.“
„Co tím myslíte?“
„Ve skutečnosti nejsem pouhý pozemšťan, ale i Antik, abych byl přesný. Mám i bratra, kterého jsem zapíral taky dlouhou dobu.“ Paul nevěděl, jak má zareagovat. Tohle už nečekal vůbec.
„Než půjdeme za Felipem, musím vám ještě něco říci. Určitě víte, co se stane, když v té samé realitě žijí stejní lidé.“
„Nechám poslat seznam všech na… To nebyla Odyssea, jestli se nemýlím.“
„Queenmary. Odyssea je na základně.“
„Dobře. A Felipe je…?“
„Po vás měl Odysseu plukovník Davidson, po něm oficiálně já a po mně ji dostal Felipe. Co se vlastně stalo s Odysseou ve vaší realitě?“
„Zničili ji Luciáni. Felipe byl zrovna na její palubě, když se to stalo.“
„To mě mrzí. Pokud se nemýlím, za chvilku by měl být Felipe vevnitř. Počkáme tam na něj.“
„Dobře. Děkuji.“ Aby je nikdo neviděl, opět se přenesli. Prozatím tohle chtěli nechat v tajnosti, než s touto novinou půjdou napovrch.
Sharon s Felipem po prohlédnutí domu šli chodbou SGC. V rukou oba drželi své tablety a sepisovali, co každý z nich bude chtít do domu. Když Felipe otevřel dveře do své kanceláře, upustil svůj tablet na zem.
„Felipe.“
„Tati…“ Felipe nečekal ani vteřinu a hned šel za tátou. Objal ho jak nejvíce mohl. Pak položil hlavu na jeho rameno.
„Jsem to já synku.“ Sharon mezitím pohlédla na Kevina, který stál poblíž Paula. Poznala na něm, že je něco v nepořádku. Ale pro tuto chvíli mlčela, nechtěla zkazit setkání Felipeho a jeho táty.
„Felipe. Musím ti něco říci.“ Felipe si utřel slzy a udělal malý krok dozadu.
„Jsem sice Paul Emerson, ale jak už tě muselo napadnout, jsem z jiné reality. V této realitě jsme se s Columbií dostali náhodou.“ Felipe sklonil hlavu, tušil, že tomu tak bude. Po tomto oznámení už věděla, co Kevina znepokojuje.
„Kolik se vás tu objevilo?“ zeptala se ho Sharon.
„Dvě sta třicet šest. Tolik nás je na Columbii. Jen co se nám podařilo zprovoznit alternativní pohon, tak jsme ho bez testování použili. Jinak by bylo i po nás. V mojí realitě jsou všichni ostatní mrtví, včetně tebe, Felipe.“ Felipe nevěděl, co na to vše má říci a jak zareagovat. Jeho reakce byla nakonec jiná, než by všichni očekávali. Felipe se jim zhroutil během chvilky na podlahu.
„Felipe!“ Kevin se rychle přenesl, aby ho chytil, než napadne na zem a udeří se do hlavy o stolek, který byl hned vedle něj. Byl to jen okamžik, tak že by si toho nikdo nevšiml, že se přenesl.
„Felipe, prober se.“ Paul rychle dřepl k němu stejně jako Sharon.
O patnáct minut pozdějiFelipe ležel na ošetřovně, kde byli s ním všichni tři. Seděli poblíž prázdného stolku a čekali. Když se Sam dozvěděla, co se stalo, okamžitě se vydala za nimi. Jakmile viděla Paula, zatvářila se stejně jako předešlí, když ho viděli živého.
„Sam…“
„Plukovníku…“
„Raději se taky posaď,“ řekl jí Kevin a Sam si tak k nim přisedla.
„Tak tohle už je i na mě moc,“ přiznala se Sam.
„Bude to chtít udělat nějaký systém, jelikož už je toho fakt dost,“ řekla na to Karina, která za nimi přišla. S překvapením pro všechny za ní šli Aimen a Oden Marksovi.
„No to si snad…“ Kevin na chvilku vstal a pak raději sedl zpátky.
„
Překvapení,“ řekla s úsměvem Aimen.
„A to je zas kdo?“ zajímalo Paula.
„Aimen a Oden Marksovi. Přesněji řečeno babička s dědou. Ti, kteří se o mě dvacet let starali,“ odpověděl Kevin a hlavu položil na stůl.
„
My samozřejmě už víme, kdo všichni jste. Kevin nám už o vás všech vyprávěl.“
„Co tu děláte?“ zajímalo ho a podíval se na ně.
„
Přišli jsme na návštěvu.“
„To vám tak budu věřit,“ řekl Kevin a vstal ze židle, „Poté, co skončila bitva s Luciány, jsem mluvil s Genesis, která mi jasně řekla, že poté už nikdo z povznesených nebude moci zasahovat do dění na Zemi. Takže to vyklopte, co skrýváte?“
„
Jen…“ než mu to stihla vysvětlit, objevila se tam Minawara.
„No vida. Takže přece jen se něco děje.“ Paul nevěděl, jak má zareagovat, bylo to poprvé, co viděl Antiky takhlenc naživo. Nevěděl ani, na koho se prvně podívat.
„
Poté, co jste se vrátili sem, zaútočili Engarové. Snaží se najít Emmu a tebe. Po Martinovi nepůjdou, jelikož vědí, že jsi mu jako malý sebral schopnosti. Karina je také v bezpečí, dokud se nenaštvou a nezkusí to přes ni.“
„Jak dlouho jim to trvá dostat se na Zemi?“ zeptal se rovnou.
„
Měsíc. Ale neboj, už jsme rozeslali lodě po celé hranici Kaliamu. Jestli se pokusí dostat se ven z galaxie, dostaneme je i v hyperprostoru.“
„Tak když už jste si rozmysleli, že pobudete nějaký čas na Zemi, co tahlenc pomoci doktorům vyléčit Elizabeth? Alespoň bychom měli o jednu starost méně.“ Aimen i Oden pohlédli na Minawara, která teď musela rozhodnout, jak moc poruší pravidla.
„
Dobře. Kde je?“ rozhodla se Minawara, že jim pomůže.
„Na Atlantidě.“ Jen co to dopověděl, zmizela. Kevin se podíval na Karinu, která houpala Emmu v náručí. Věděl, že tohle jen tak neskončí.
„
Oba byste měli jít si odpočinout. O Emmu se postaráme,“ navrhl jim Oden. Kevin souhlasně kývnul hlavou a šel ke Karin, která nechtěla pustit Emmu z náručí, když se dozvěděla, že jdou Engarové po ní.
„Karin…“
„Ne. Nechci ani o jednoho z vás přijít.“ Karin vyhrkly slzy, a tak ji Kevin opřel o sebe a spolu zmizeli. Oden a Aimen tam zůstali.
„
Já tušila, že to tak dopadne.“ Po chvilce zaslechli všichni probouzejícího Felipeho. Paul rychle vstal ze židle a přiběhl k Felipemu.
„Jen v klidu lež,“ řekl Paul.
„Omlouvám se.“
„Nic se nestalo, jen jsi nás krapet vyděsil,“ řekla na to Sharon. Felipe sedl a porozhlédl se kolem sebe. Viděl tam osoby, které v životě ještě neviděl. Když zmizeli, tak mu to došlo.
Země, San Francisco, Atlantis, 18:45Když se Minawara objevila na Atlantidě, Rodney mávl rukou a šel si rovnou sednout na židli, jelikož už věděl, že jeho pomoc nebude třeba. Jennifer se zachechtala a spolu s Carsonem sledovali Minawaru, která postupně léčila Elizabeth. Po několika minutách se jí podařilo vyléčit všechna zranění. Teď musela vyndat z ní veškeré nanity. Než se pustila do zákroku, požádala oba doktory, aby poodstoupili. Nechtěla by, aby se nanity dostali do někoho z nich. Po ujištění, že jsou všichni v bezpečné vzdálenosti, se jí za použití schopností podařilo veškeré nanity dostat na jedno místo. Levou rukou je udržovala na jednom místě a pravou se chystala provést menší řez, kterým je dostane ven. Jennifer i Carson se u toho tvářili zděšeně, jelikož takový postup asgardské jádro vůbec nenavrhovalo. Když se podařilo Minawaře dostat nanity ven, všichni byli schopni je vidět v energy koukli, ve které je udržovala zavřené.
„Co s nimi uděláte?“ zajímalo Jennifer. Místo odpovědi viděla jejich okamžité zničení.
„Dobře, oproti tomuto jsou mé lékařské schopnosti k ničemu,“ řekla na to Jennifer a sedla na Rodneyho stehna.
„Kdy se probudí?“ zeptal se Carson.
„
Během několika vteřin. Teď, když už ji neovládají nanity a není na nich závislá, tak by se měla plně zotavit.“
„Děkujeme… Za všechno.“
„
Už jsem říkala, že mi za nic nemusíte děkovat. Jen, až se vrátím zpátky do Kaliamu, Genesis bude v menším měřítku vyvádět.“
Galaxie Kaliam
Olymp, 19:10„
No to si snad ze mě děláš srandu?!“ Minawara si prstem zacpávala uši. Věděla, že jakmile se dozví, že o všem už jejich pravnuci vědí, bude nadávat. „Co sis proboha myslela, když jsi jim o tom řekla?“
„
Kevin není tak hloupý, přišel by na to sám. Už tak hned poznal, že se něco děje, když jsi mu před naším odchodem řekla, že už se tam moci nebudeme objevovat. Že byla upravena pravidla jen pro bitvu s Luciánskou aliancí.“
„
Do háje,“ zakňučela Genesis a sedla do křesla. Obě se nacházely v apartmá v hotelu, ve kterém pracuje Vortensis. Po chvilce nadávání, někdo z druhé strany zaklepal na dveře. Minawara, jelikož stála poblíž, šla dveře otevřít. Za nimi stála Cassidy Thracenová, která šla podat zprávu.
„
Všichni na Aresu byli informováni. Samuel rozmístil po celé vesnici hlídky. Brána je plně střežena. Doufejme, že se tam nevydají.“
„
Myslím, že už je napadlo, že se vrátili zpátky na Zemi. Bude jen otázkou času, než shromáždí opět armádu,“ řekla na to Genesis.
„
Lewren i Wenis nepřestanou, dokud nedosáhnou svého. Dostanou se ke každé skulince, kterou necháme,“ řekla Minawara.
„Tak bychom ty skulinky měli zacelit. Povolám zpátky nějaké Antiky,“ oznámila Cassidy a zmizela do prostoru Povznesených.
„
Začíná se nám to tu nějak hromadit,“ řekla na to Minawara a sedla si naproti Genesis.
Mléčná dráha
Země, Colorado Springs, Stargate Command, 20:00Sam pochodovala po chodbách SGC, kde se nacházeli jen hlídači a ona. Doufala, že když se objevil Paul z alternativní reality, tak se objeví třeba i Jack, ale k tomu bohužel nedošlo. Když viděla seznam přeživší, znala akorát z nich Paula, nikoho jiného. Po odbočení do spojovací chodby, tam narazila na Paula.
„Očekávala bych, že budete s Felipem.“
„Felipe musí nejdříve všechno zkousnout. A já v podstatě taky.“
„Tomu rozumím. Co vaše posádka? Už jste se všichni rozhodli?“
„Za všechny mluvit nemohu, je to jen na nich. Až to budu vědět stoprocentně, dám vám vědět, jestli tu zůstanem, nebo se pokusíme vrátit se a dobít si Zemi zpátky.“
„Moji odpověď znáte, vy i posádka tu můžete zůstat a pokračovat dál. Jen chvíli potrvá, než se vše vrátí do běžného chodu. Prozatím stavební práce jsou na Jižní Americe. Na Vánoce by měli být budovy hotové. Brazilci a Portugalci se tak budou moci jako první přestěhovat.“ Sam s Paulem pokračovali v cestě k východu. Oba se zastavili před dveřmi, když viděli venku vánici. Všude byl sníh. Sam se podívala na Paula a řekla: „Vlastně jsem úplně zapomněla na to, jestli máte vůbec kde spát, když jste na Columbii nacpaní na sobě.“
„Nějak to tam určitě zvládneme.“
„Mám lepší nápad, nechte nás oba přenést na Columbii.“
Prostor kolem Země, ColumbiaPoté, co se Paul se Sam objevili na Columbii, požádala pilota, aby přistáli na Atlantidě.
„Jste si jistá, že je to dobrý nápad?“
„Vím, co dělám. Na Atlantidě je spousta místa. Všechny ubikace nejsou obsazené.“ Sam s Paulem se pak podívali ven. Columbia právě prolétala atmosférou planety.
Země, San Francisco, AtlantisZatímco Columbia přistávala na Atlantidě, Elizabeth seděla na posteli a vzpamatovávala se z toho, co se za posledních pár let stalo. Zrovna u ní seděla Teyla, která jí vyprávěla o tom, co se dělo, když ji Replikátoři zajali.
„Takže jste potkali naše dvojníky, kteří vám řekli, že jsem mrtvá?“
„Přesně tak. Ten den je stihl Oberothova skupina zabít. Hned po vás přišla na Atlantidu major generál Carterová. Během následujících měsíců Replikátoři útočili na obydlené planety, a tak nezbývalo nic jiného, než na ně zaútočit. Spolupracovali jsme jak s Cestovateli, tak i s Wraithy. Nakonec se nám podařilo Replikátory zničit. Ale nevěděli jsme, že byla další odpojená skupina Replikátorů, která držela v zajetí tebe.“
„Když jsem zůstala na Asurasu, Oberoth mě odvedl do zadržovací cely, kde mě připoutali, abych se vůbec nemohla hýbat. Pamatuji si akorát to, že mi pořád lezl do mysli a snažil se tam něco najít. Zjevně polohu Atlantidy. Od té doby až doposud jsem byla… Nepřítomna. Jinak to říci neumím.“
„Měla by ses vyspat, ať nabereš sílu.“ Po chvilce přemýšlení s tím Elizabeth souhlasila, a tak zalehla pod peřinu. Teyla pak odešla z ošetřovny. Když si to namířila k sobě, při cestě potkala Ronona s Johnem, kteří doposud trénovali v tělocvičně.
„Jak je na tom?“ zajímalo Johna.
„Vzpamatovává se z toho. Ale jinak je ve všech směrech v pořádku. Jen to bude chtít čas.“
„Jsem rád, že jsi byla za ní. Potřebuje teď každého.“
„Zítra za ní opět zajdu. Přeji vám oběma dobrou noc,“ Teyla se s nimi pro dnešek rozloučila a pokračovala v cestě. Ronon i John měli namířeno prvně do sprch, než půjdou spát, jako ostatní.
„Už jsem tě naučil hrát golf, co takhlenc naučit tě koulovačku?“ napadlo Johna.
„Cože?“ divil se tomu Ronon.
„Vysvětlím ti to až zítra,“ řekl na to John.
Konec