Protože mam narozky tak vám sem dávám další díl tak mi prosím udělejte radost a zanechte komentář.
Epizoda 18.
O několik dní později, planeta Země
V Coloradu již byl téměř večer, slunce pomalu zapadalo, v SGC se většina lidí chystala na konec směny, a odchod zpět domů. Na orbitě zrovna hlídkoval Prométheus, který už po několikáté obletěl planetu, přičemž se držel na stabilní orbitě.
„Pane, něco zachytávám, něco se k nám blíží, velkou rychlostí, nedokážu určit co," řekl mladý poručík od konzole ne o moc staršímu kapitánovi, který seděl ve velitelském křesle.
„Plukovník Davidson na můstek," stihl ještě mladej kapitán říct do interkomu, když se kousek nad Prométheem vynořila z hyperprostoru formace sedmi obřích lodí.
„Hlášení!" zakřičel plukovník Davidson, když došel na můstek.
„Pane, z hyperprostoru vystoupilo sedm lodí," poručík se na chvíli odmlčel, „jsou to asgardé pane."
„Dobře pošlete jim pozdrav, konec poplachu," řekl Davidson, který se poté vrátil zpět do své kajuty.
Asgardé odpověděli na pozdrav a Thor se transportoval přímo před generálovu pracovnu.
„Thore, kde se tu berete," řekl zmatený generál, který zrovna vykoukl ze své pracovny
„Zdravím vás generále Landry."
O sekundu později přiběhl k pracovně Walter.
„Pane, na orbitě právě vystoupilo… Aha koukám, že už o tom víte."
„To nevadí Walteře, běžte a zavolejte sem SG-1!" vydal generál rozkaz.
„Ano pane," odpověděl Walter a vydal se splnit rozkaz.
„Tak co vás k nám přivádí?" zeptal se Thora generál.
„Máme dobré zprávy, vyvinuli jsme nový typ plasmových zbraní, podle našich odhadů by mohli být dostatečně silné k tomu, abychom s nima zničili Oriské lodě, proti kterým jsme byli doposud téměř bezbranní."
„Rád slyším dobré zprávy," přidal se ho hovoru Mitchell
„A proč jste s tím přiletěli až sem? Pochybuji, že jen proto, abyste nám to oznámili," odpověděl generál.
„Chceme celou SG-1 pozvat na ostrý test těchto zbraní, máme v plánu napadnout Oriskou pozici, a zjistit jak efektivní budou tyto nové zbraně v ostrém boji," vysvětlil důvod návštěvy Thor.
„Tak na co čekáme?" zeptal se Mitchell.
„Na moje povolení," dodal generál.
„Pane?" řekl tázavě Mitchell.
„Dělám si legraci, chci kompletní zprávu," odpověděl s úsměvem generál.
„Ano pane," odpověděla sborově celá SG-1.
„Ještě jednu vaši hodinu se chceme zdržet v prostoru vaší planety, a dokončit poslední přípravy, mezitím si vezměte, co budete potřebovat," dodal Thor.
O hodinu později již mířilo všech sedm lodí k planetě, která padla již před pár měsíci do rukou Oriům, a vytvořili si tam menší shromaždiště.
Kousek od planety vystoupili z hyperprostoru a oskenovali orbitu.
„Na orbitě se nachází 5 lodí, 2 Oriské mateřské lodě, a 3 lodě goa'uldské třídy Ha'tak.
„Ha'taky co tam dělají a čí jsou?" zeptal se Daniel.
„Toto mi není známo," odpověděl Thor.
Již o chvíli později vyrazilo všech 7 lodí kupředu. Uprostřed letěla Thorova loď.
Napřed se odpojila dvojice krajních lodí, které po té spolu zamířili k Ha'takům.
Ha'taky po té co je spatřili, zahájili palbu proti dvojici kolosů, avšak jejich zastaralé zbraně zanechávali na štítech jen zanedbatelné poškození, avšak když spustili asgardé palbu z iontových zbraní a paprsků tak rychle zničili všechny tři Ha'taky.
Mezitím se otočili obě Oriské lodě, a letěli vstříc přesile.
„Asi doufají, že stále mají technologickou převahu," dodala svůj názor Carterová.
„Tak doufejme, že se mýlí," řekl svůj názor Mitchell.
Mezitím si Oriské a Asgardské lodě vyměňovali spousty zásahů z pulzních zbraní, avšak ani na jedné straně neměli velký účinek.
Jako první vystřelili z hlavních zbraní Oriové, puls který letěl po Thorově lodi, minul, druhá loď inkasovala zásah do jedné z asgardských lodí, avšak netrefili se kompletně, a lehce škrábli štíty, které klesli o pár %.
Po té co hned pětice lodí vypálila naráz plasmové paprsky, obě lodě přišli o štíty a schytali vážná poškození, po té schytávali další, a další zásahy, jen asi sekundu po té co asgardské lodě přeletěli nad nima tak obě Oriské lodě začali explodovat.
„Do oblasti vstupuje dalších 10 lodí, tři oriské a 7 ha'taků," oznámil situaci Thor pro SG-1.
Sedm ha'taků obklíčilo dvojici O´Neillů, které se oddělili od hlavní flotily, a začali jí odstřelovat co největší silou.
Mezitím Thor vzal zbylou skupinu, postupně se rozdělili, a začali dělat rychlé nálety z různých směrů na trojici větších lodí, díky větší rychlosti i manévrovatelnosti lodí třídy O'Neill, měli Oriové problém jakkoliv reagovat.
Manévry Asgardských lodí vypadali nahodile, avšak ve skutečnosti se jednalo o promyšlenou agresivní taktiku, která maximálně zvýhodňovala lodě třídy O'Neill, které byli využity na maximum, a proti Oriům se ukázala jako velice efektivní.
Již po pár minutách celou trojici zničili. Na druhé straně fronty zničili Asgardé velitelský Ha'tak a jednu z jeho sesterských lodí, zbytek se po té stáhl.
„Thore?" promluvil zničehonic Mitchell.
„Ano plukovníku Mitchelle?" zeptal se Thor.
„Můžete nás transportovat na planetu, abychom se pokusili zjistit, kdo je tam spolu s Oriema?" zeptal se Mitchell.
„Ano mohu, plukovníku Mitchelle," odpověděl Thor.
„A nevíte ze senzorů, kdo ty Ha'taky ovládal?" zeptala se Carterová.
„Ty Ha'taky ovládali Jaffové podplukovníku," odpověděl Thor.
SG-1 na planetě obešla několikrát základnu, bylo tam přibližně 60 křižáků, několik set obyčejných lidí, a přibližně dvě stovky Jaffů, podrobněji je raději nezkoumali, po té se vrátili zpět na Thorovu loď a zamířili zpět k Zemi.
Jakmile vystoupily Asgardské lodě nad Zemí tak SG-1 spolu s Thorem dorazily do konferenční místnosti, kde už na ně netrpělivě čekal generál Landry.
„Tak jak dopadl test?" zeptal se generál sotva se SG-1 spolu s Thorem usadily u stolu.
„Já myslím, že byl vynikající, způsobily jsme Oriům těžké ztráty celkem pět lodí, měli tam sebou i několik Ha´taků kterých se nám povedlo zničit celkem pět. Bohužel velmi nepříjemná věc je ta, že se Oriům povedlo na svou stranu dostat několik Jaffů i s loděmi," odpověděl generálovi Mitchell.
„To je zlé," řekl generál a pokračoval, „Teal´cu mohl bys zjistit kolik přesně Jaffů se přidalo k Oriům?" zeptal se Teal´ca generál.
„Ano generále, ihned se vydám na Chulak a pak na Dakaru," odpověděl generálovi Teal´c.
Po těchto slovech se Teal´c zvedl a vydal se do operačního, kde požádal Waltera, aby vytočil adresu Chulaku.
Mezitím v konferenční místnosti se diskutovalo dále.
O několik dní později se aktivovala brána a na monitoru se objevil neznámý chlap, v té chvíli do operačního dorazila SG-1 spolu s generálem.
„Jmenuji se generál Landry velitel SGC, kdo jste?" promluvil generál jako první.
„Těší mě, generále, já se jmenuji Jacek, a mám pro vás velmi důležité informace, které jsou potřeba pro přežití vaší planety," odpověděl generálovi Jacek.
„Jakou lež sis vymyslel tentokrát?" zeptala se Vala, která už se na to déle nemohla dívat.
„Valo, jsi to ty? Holčičko moje, tak rád tě opět vidím."
„Já nemůžu říct totéž," odpověděla Vala.
„Vy ho znáte?" zeptal se generál Valy.
„Ano znám je to můj otec," odpověděla Vala a odešla z místnosti pryč.
O pár hodin později čekala SG-1 v místnosti s bránou až dorazí SG-3 a SG-4, které měli Jaceka zkontrolovat a pak ho eskortovat i se zavazadly do SGC.
Čekali již několik minut, když se aktivovala brána a zní, vystoupil Jacek, a po něm následovali pozemské SG týmy, které nesli jeho zavazadla.
„Řeknu vám s cestováním je to čím dál tím horší," promluvil Jacek ke generálovi a SG-1, kteří stáli před rampou.
„Jaceku nehraj na nás divadlo, řekni, co víš naše situace je už takhle dost vážná," pronesla netrpělivě Vala.
Jacek byl překvapený Valinou prudkostí, ale pouze si povzdechl a odpověděl.
„Jaffa jménem Arkad naplánoval velký útok proti vašemu světu, vím, na které planetě se nachází nákladní lodě plné naquadahu."
„Dobrá podle naší dohody dostanete azyl, zde na Zemi nyní nám řekněte, kde se ty lodě nachází," zareagoval generál na Jacekova slova.
„Tady je adresa, na které se ty lodě mají nacházet," odpověděl generálovi Jacek, a podal mu papír se souřadnicemi.
„Děkujeme vám, vítejte na Zemi," po těchto slovech se generál otočil na SG-1 a řekl.
„Odyssea má pohotovost takže do hodiny vyrážíte, běžte se připravit na cestu!" vydal SG-1 rozkaz generál.
O tři hodiny později vystoupila Odyssea nad planetou, kde se měli nacházet atentátnické lodě. Podle senzorů bylo na planetě přítomno celkem 15 nákladních lodí, a ty sotva zaregistrovali pozemskou loď, začali žhavit motory.
Jakmile to senzory Odyssey zaregistrovali, vydal plukovník rozkaz k útoku.
„Majore, palte dle vlastního uvážení, ale nesmí dostat šanci vstoupit do hyperprostoru!"
Major zaměřil všechny nákladní lodě, a odpálil rakety.
Během několika vteřin zmizely nákladní lodě v obrovských záblescích výbuchů.
O několik týdnů později se Vala vydala zkontrolovat společně s Danielem svého otce.
Byt byl ovšem prázdný, na posteli pouze ležel sundaný kotníkový lokátor.
„Zdá se, že si tvůj otec sundal svůj lokátor," řekl Daniel.
„Ani mě to nepřekvapuje, vždycky to byl útěkář," odpověděla Danielovi Vala.
„To nevadí, při vstupní prohlídce mu dali podkožní lokátor," řekl Daniel a vytáhl svůj mobil a vytočil SGC.
„Takže vy jste mu nevěřily, a přesto jste mě nutily, abych se s ním setkala, a ne jen jednou," zareagovala na Danielova slova Vala naštvaně.
„Je to tvůj otec," odpověděl Vale Daniel, „a už víme kde ho najít," dořekl Daniel a zastrčil mobil do kapsy a zamířil ke vchodu.
O několik minut později se Daniel s Valou krčily za pařezem, a sledovali, jak Jacek s někým mluví.
„Netušil jsem, že tvůj otec má na Zemi známé," řekl Daniel a nachystal si pistoly.
„To ani já ne," odpověděla Vala a připravila si zbraň rovněž.
O okamžik později se oba zvedli z úkrytu, namířily zbraně na Jaceka a neznámého a řekli.
„Ruce vzhůru," než ale stihly cokoliv dodat, neznámý odstrčil Jaceka a ze zatu vystřelil po Danielovi a Vale.
Daniel proto neváhal a dotyčného zastřelil.
Vala se vydala prozkoumat zastřeleného, a ukázalo se, že je to Jaffa.
„Jaceku co to má znamenat?" zeptala se Vala naštvaně.
O hodinu později se SG-1 sešla s generálem Landrym v konferenční místnosti.
„Máme vážný problém, někde na Zemi nám tu sedí nákladní loď plná naquadahu," promluvil jako první Mitchell a Daniel na jeho slova navázal.
„Jak se ukázalo, nezničily jsme všechny lodě, ale jedna odletěla dřív. Jacek zná Jaffy, co ji řídí a jsou v tom, až po uši, a chtějí z toho vycouvat, tak se s ním chtěli dohodnout, že oni mu dají loď s naquadahem on ho prodá a rozdělí se s nimi."
„To se ale jaksi nepovedlo, když je jeho jediný kontakt mrtvý," zareagoval na Danielova slova Mitchell.
„Ano to je bohužel pravda," odpověděl Daniel.
„Je tu ovšem jistá šance Jacek tvrdí, že pokud přenastavíme naše senzory, můžeme naquadah přesto najít. Arkad si prý všechen naquadah označil, aby ho nikdo z jeho lidí nemohl podrazit," navrhla řešení Sam.
„A co za tuto pomoc po nás chce výměnou?" zeptala se Vala.
„Dáme mu naquadah on ho prodá a rozdělíme se půl na půl," odpověděl Mitchell, „nakonec jsme se, ale dohodly tak, že naquadah najdeme, necháme si ho, a jeho nezavřeme do vězení."
O pár hodin později šla Vala společně s Jacekem a hledali schovanou loď.
Došli na mýtinu a ze svých úkrytů vystoupila šestice Jaffů.
„Kdo jste?" zeptal se jich jeden z nich.
„Zdravim, já se jmenuju Jacek a tohle je moje dcera, přišli jsme se podívat na zboží," odpověděl Jaffovi Jacek.
„Plány se změnily Jaceku," odpověděl Jaffa.
To Jaceka překvapilo a řekl.
„Počkat já myslel, že máme dohodu?"
„Tu s tebou měl domluvit Torak, ale zmizel," odpověděl Jaffa.
„Cože? To snad ne třeba jen zabloudil, tyhle lesy jsou nebezpečné," řekl Jacek.
Jaffa se jen usmál, a společně s ostatními zamířily na Jaceka a Valu své zbraně.
To už Vala nevydržela, a řekla domluvený signál pro zbytek týmu SG-1.
„Oh Jaceku ty pitomče."
Mezitím u SG-1…
Mitchell, Daniel, Sam a SG-4 poslouchali pomocí vysílačky a jakmile zaslechli domluvené heslo, vydal Mitchell rozkaz.
„To je, signál jdeme."
Po těchto slovech se oba týmy zvedly, vylezli ze svých úkrytů a začali střílet po Jaffech.
Když se tak stalo tak Vala strhla Jaceka za velký kámen, kde se oba kryly, a nenápadně se snažily dostat k lodi.
Jakmile se k ní dostali, tak Vala omráčila Zatem strážného, a chtěla spolu s Jacekem vstoupit do lodi, ale on ji zastavil a řekl.
„Počkej, Valo, půjdu tam sám, nemusí se mi podařit bombu deaktivovat a nechci, aby si zemřela."
„Dobrá tedy," odpověděla Vala a jen sledovala, jak Jacek odchází k lodi.
O chvíli později uslyšela, jak startují motory a loď stoupá vzhůru.
„Jaceku, co to u všech všudy děláš?" zeptala se Vala skrz vysílačku.
„Promiň zlato, žádný kód není, mám tě rád," po těchto slovech loď zamířila na orbitu, kde vstoupila do hyperprostoru.
Mezitím Vala klekla k omráčenému Jaffovi a ukázalo se, že je to Teal´c.
„Haló jste v pořádku?"
„Ano," odpověděl Teal´c ztěžka.
Vala tedy vzala vysílačku a řekla.
„Sam, máte tu loď?"
„Ano předpokládám, že žádný kód není potřeba?"
„Ne není," odpověděla s úlevou Vala.
O chvíli později se k Sam do lodi přidala SG-4 a zbytek týmu SG-1.
Teal´c se posadil na místo pilota, nastartoval motory lodi a zamířil s ní do Oblasti 51, kde loď zaparkovali, a nechali personál základny, aby uložil naquadah do skladiště.
Oba týmy se nechali přenést transportním paprskem Prométhea zpět do SGC.