petr__ píše:
V první řadě ani pořádně nevíte o čem mluvíte. Linux je jádro. Můžu mít Debian, a můžu prohlásit, že to není linux (Debian GNU/Hurd).
Zbytečný slovíčkaření, GNU/Linux je prostě Linux. Když řeknu linux tak tomu každej rozumí a každej to taky tak používá, neni důvod z toho dělat vědu.
btw: musim říct, že nějaký výrazný nedoladěnosti jsem si nevšim.
Vanguard: Ale to je daný tim, že jsi na ty programy prostě zvylkej. Kdyby člověk přecházel z linuxu na wokna, tak by pro něj zas ze stejnýho důvodu byly nepohodlný wokna (no možná asi o něco míň, protože řada programů běžně používanejch na linuxu má svou verzi i pro wokna). Každopádně já když přešel z woken, tak jsem tohle viděl převážně pozitivně, protože mě to přinutilo vyzkoušet řadu novech programů, který se často ukázaly mnohem lepší než ty co jsem používal předtím. A co je na tom tak user frendly? Tak třeba právě instalace programů, na woknech tě to stojí milion kliknutí myši, a třeba na ubuntu u většiny programů jen jedno a u toho zbytku dvě.
A v čem mi přijde lepší? No rozhodně mi míň padá a to o hodně, řada nastavení je snáze dostupná (a vůbec, když chci něco změnit přijde mi to výrazně snažší než na woknech), požití repozitářů pro instalaci programů, výrazně rychlejší strat a řada drobností. Srovnávám teda s XP a Vistama, W7 jsem zatim nezkoušel.