Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Rozepsané/Nové povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Stejně tak může tu bránu vytáčet někdo jiný :) Ale to samozřejmě nemá cenu řešit, protože je to nesmysl.

Raději to zahrajeme tak, že máš pravdu :)

Kramlík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
V tom případě je každá neplánovaná.

Ano, každá je neplánovaná, protože stejně nezjistíš odkud vytáčí, dokud se s tebou nespojí pomocí vysílačky, nebo nepošle kód. Někdo může trefit přesný čas, kdy má vytáčet někdo jiný, se kterým se domluvili. Kdyby si řekl technik, jó to má být stanoviště Alfa (dejme tomu). Otevře iris a šup bránou projde, bůh ví co. :) Ale technik by bez ověření, že to jsou opravdu oni neotevřel iris/štít... Takže tak, no.. :)
Jestli má někdo zájem si přečíst mou povídku, tak tady je:
Stargate Defence
Atrins Calendar - Ve stádiu vývoje. :P

taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na diel odpovedám až teraz, lebo som si bohužial nevedel nájsť čas skôr...
Ale poďme na to.

Začnime na Herbidane, v podstate mi tam nič nejak vážne nevadilo, až na Apollo. 304 so ZPM si nedokáže dôstojne poradiť so šiestimi loďami, ktoré sú vybavené "len" coilgunovými delami?? Viem, že všeobecné informácie o Aschenoch nie sú nejak pevne dané, ale mal som skôr za to, že Ascheni sú ako národ typ Mengele než Rommel, čiže ich bojová technika by nemala ani zďaleka doahovať úrovne pozemskej techniky obohatenej poznatkami z Atlanisu a Azgardov.
Každopádne som veľmi zvedaví na tú látku, ktorú vypustili. Naschvál ju nazívam len látkou, lebo keď nad Aschenmi rozmýšľam vždy mi môj vnútorný hlas hovorí, že to nie je dobré. Kvôli tomu tato látka podľa mňa nebude len biologická zbraň, ale niečo oveľa, oveľa horšie čo si ja osobne nedokážem ani predstaviť. (Tato teória vychádza tiež z toho, že jej názov si zdôraznil... :D )

Čo sa týka Obamu a bin-Ládina, pačí sa mi, že si všetko zahnal do outu s tým Marsom (všetky otázky ohľadom nevysvetliteľných vesmírnych vecí sa na to dajú poľahky zvaliť). Tým sa dostávame ku tým fotkám. Nie som si istý, ale tie fotky boli až v takej dobrej kvalite, že sa dali rozoznať lietajúce pyramídy a 304ky?? Tak či tak, (na toto sa veľmi "hnevám" :lol: a dúfam, že to uvedieš na pravú mieru) Obama povedal, že sú to asi mimozemšťania, že je to super, bla, bla, bla a išli ďalej?? WTF??? Asi 50% svetovej populácie neverí na existenciu života mimo Zeme, a ty tu máš dôkazy o jej existencii a dialóg sa preskočí na nejakého "nedôležitého" človiečika. Veď zistenie života mimo Zeme by bol najväčší objav v histórii ľudstva!!!! (pravdepodobne spojený s rabovaním, nepokojmi, občianskou vojnou (?)....)
Oj trocha som sa nechal uniesť.. :D , ale myslím si pointu som vystihol.

Avšak prejdime na Usamareplikatora. :hmmm: :D Bohužiaľ ja osobne nejak nevidím dôvod jeho vytvorenia. Ok, fajn, upokojiť ľud, dať im pocit bezpečia, ale akonáhle sa objaví pravý Ládin, vidím tu len problém z ktorého bude musieť US kľučkovať --> iba zbytočné problémy.

No, myslím si že môžem zakončiť tento môj stručny súhrn (otázok) :D a tešiť sa na ďalší diel. :)

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

zdravím...předem bych rád jako vždy poděkoval za reakce, opravdu mě moc těší a jsem rád, že i přes "nesplnění" představ povídce zachováváte věrnost :)

teď bych než přidám link na PDF s 12. a 13. dílem rád odpověděl na některé otázky...

neplánovaná aktiavace....jak někdo říkal, svým způsobem jsou všechny jsou neplánované (i do plánovaných se může někdo trefit :D), čili bych to nepovažoval za až tak velkou chybu

Speedy:
- předpokládám, že tou fatální chybou myslíš malé v u Vánoc :D
Hebridan:
- nevím jak moc jsou railguny přesné, a i z toho důvodu jsem použil rakety, které tak nějak neřeší povětrnostní podmínky...:)
- co změní příchod jaffských lodí?...víc lodí, víc prostoru pro případnou evakuaci...:) či boj s posilami..:)
- jak jsem popisoval či provedl útok Aschenů v Enemies si už přesně nepamatuju, ale to byla Země...toto je jen Hebridan...:D (ono Aschenové byli v seriálu představeni jako poměrně zákeřná rasa jejíž plány sahají někdy až k desítkám let...a předně tam byli ukázáni jako výborní výrobci biologických zbraní, takže je nasnadě že určité věci se prostě budou opakovat)
- ano Hebriďané by měli být lidé, alespoň podle toho co jsme měli možnost vidět v seriálu (a pokud wiki či sgtng nelže, tak by to měli být potomci Keltů)
- odplata? hh, to je trošku ošidný...Země sice má pár lodí, ale i ty se postupem času ukazují, že už nemusí plně stačit zlepšujícímu se nepříteli...(Aschenové jsou vysoce inteligentní a jakákoliv adaptace a vývoj na poli válečné techniky je jen otázkou času)

Země:
myslím že situaci na Zemi jsi shrnul jak nejlépe si mohl...a sám bych to lépe neřekl

taurian13:
Hebridan:
- Apollo si poradilo se šesti loděmi :D jen musíš brát v potaz, že to co bylo někdy z počátku nemusí s patřičným vývojem nutně platit a to ať už mají, nebo nemají ZPM...:) samozřejmě je to taktéž částečně o taktice a jak sis jistě všiml o velkém používání Asgardů, jimž věnuji zvláštní "péči" a jsou pro Zemi nenahraditelní...jak se říká, bez nich si už ani neprdnou :)
- aschenská "látka" :D - původní název pochází od strýčka Storma...ASNTIN, ale nešlo mi to na jazyk, tak jsem krapet upravil název na finální ANSTIN mno a ohledně jeho vlastností :D (na konci tohoto dílu byla krátká pasáž popisující jeho účinky, nicméně jsem naznal, že bude lepší pasáž vystřihnout, dát tam rozhovor na Aschenu a ustřihnout to, přičemž v dalším díle pokračovat tak jak bylo plánováno, kde už se řeší následky...:)

Země:
- jsem rád, že se ti můj OUT líbil...věř nebo ne, ale původně tam mělo být něco jiného...ale jedno krásné zíchodové odpoledne jsem strávil s časopisem EPOCHA, kde shodou náhod byl článek právě o projektu NASA, který jsem jednoduše obšlehnul a použil jej pro tyto účely...:) (blahoslavena budiž EPOCHA :D )
- fotky: možná si to nepamatuješ (ono to tam taky bylo zmíněno jen tak naokraj), ale Paul s Jeffem jsou poloprofesionální astronomové a abys mohl sledovat vesmír a dejme tomu nějaký bližší planety, tak potřebuješ řádný nádobíčko...myslím si, že když tím nádobíčkem zachytíš v bezprostřední blízkosti Země (myslím tím její orbitu) loď, tak přece taky nebude problém přiložit tam foťák a vyfotit...natož vyfotit to díky počítači, přes kterej to mají propojený...(čímž chci říct, že nějaký HD fotky by určitě nebyly žádným problémem...ale možná se pletu, tak mě kdyžtak opravte prosím, kdo se o to více zajímá)
P.S.: a neboj, fotky a spol. budou ještě řešeny :)
- mimozemský život: tady doporučím najít si tu pasáž, kteoru zmiňuješ znovu a zaměřit se na použitá slova...:) (ale abys to nemusel dělat, tak ti se mnapíšu, že Obama použil slova POKUD a jako správnej frajer odpověděl otázkou...:) to je v dnešní době na různých prezentacích či poradách velice moderní...pokud nevíš, nebo nechceš odpovídat, tak využiješ obecenstva, čímž hodíš váhu na jejich bedra a dále podobnou věc neřešíš...:) (a nevymýšlím si, opravdu to tak funguje)

Usáma bin Replikátor:
- nevidíš důvod jeho vytvoření?...pravý zdrhl a jak chceš ldii odvézt od témat ohledně fotek?...dáš lidem to, po čem dlouho touží...největšího "hajzlíka" 21. století....tak dlouho se za náím hnali, až ho na oko dohnali...i kdyby to bylo jen na den či dva, tak lidi tohle malý vítězství zaměstná a dá programu SG čas na vymýšlení nových strategií a výmluv...či rovnou čas na zdiskreditování důkazů...:) v dnešní době by to pro tajné složky určitě nebyl problém..:)

tak snad jsem vám všem dal odpovědi na vaše otázky...pokud nebudou stačit, klidně se ptejte dál a já vám rád odpovím, od toho jsem vlastně zde...:)

mno a než se s vámi rozloučím, tak vám sem a do prvního příspěvku přidám PDF

kasparova655365 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Daedy, božská středa je tady :twisted: A my chceme nový díl :D
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo
Mé povídky
StarGate Ships StarGate Speciály StarGate Genesis

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jojo...středa je zde...jestli božská, to už nechám na vás :)

minule jsem to s délkou krapet přepálil, tak dneska dostanete přesně 4A4...stejně tak příští a přespříští týden (musím nahnat trochu času, když se mi psaní 8. dílu tak protáhlo)

malý spoiler pře čtením:
Toto je spoiler!!!:
bacha na velice lehkou 18+ scénku

a abych už nezdržoval, tak ještě poděkuji Jakopovi a vlastně i coldvelovi, který mi s dnešním (vlastně až tou částí příštího týdne) dílem neplánovaně pomohl, jeho oprávněnou "kritikou/otázkou"

14. Díl (Operace PLAZ – Operation REPTILE) PART I

„Zrada je jenom otázkou peněz.“ – Armand Jean du Plesis Richelieu

Mléčná Dráha, Hebridan, 16. Října 2009

Hebridan, který se po tisíce let pyšnil titulem symbiotická společnost, se před necelými dvěma roky vinou Oriů rozpadl na dvě předem dané a nikým nediskutované frakce. První z nich – utlačovatelé, s pomocí Oriů zotročili své dřívější osvoboditele z goa’uldské tyranie – Serrakiny. Miliony byly povražděny a další miliony zotročeny pod trestem smrti. Jejich těla měla být nástrojem vzestupu nového impéria, které se mělo významnou rolí zapsat do dění v Mléčné Dráze. Tomu však před čtyřmi dny odzvonilo. Z velkolepého plánu zbyla jen mrtvá nehybná těla, která pod vlivem neurotoxinu ztratila barvu a začala pomalu tlít. I přesto zůstala naděje, že alespoň jeden ze dvou národů přežije. „Tichý spojenec“ Země, velký národ Serrakinů. Více je ale vystihovalo pojmenování přeživší. Přeživší, kterých s přibývajícím časem stále více ubývalo. Apollo ani za pomoci jaffských Ha’taků, nebylo schopno přenést ani desetinu všech zotročených obyvatel, když se neurotoxin rozprostřel nad celou planetou.
„Pane, je konec,“ smutným hlasem oznámil nevyhnutelnou situaci Johnson, který již několik hodin přesluhoval.
„Rozumím, kolik se nám podařilo zachránit Serrakinů?“
„Branou jsme poslali zhruba padesát tisíc a jaffské Ha’taky dalších sedmdesát,“ rychle spočítal čísla, která se mu zobrazila na monitoru.
„Alespoň něco,“ oddychl si Ellis a nechal se spojit se Zemí, která netrpělivě čekala na jakékoli informace.
Ellis předstoupil před obrazovku, a když byl připraven, vydal pokyn k navázání spojení. Obrazovka se přeměnila z údajů o lodi na černou plochu, která velice rychle chytala barvy prostředí, v němž se druhé místo nacházelo. U obrazovky stál již svěží generál O’Neill, který si konečně dopřál pořádný spánek, i když nebyl tak klidný, jak by si přál.
„Ellisi, informujte mě.“
„Aschenský neurotoxin se po celé planetě rozprostřel zhruba o dvanáct hodin dříve, než jsme počítali, takže…“
„Číslo, plukovníku?“ musel O’Neill Ellise navádět k informacím, které chtěl vědět.
„Zhruba sto dvacet tisíc, pane.“
„Tak málo?“ vyjeveně koukal O’Neill, který počítal s mnohem větším číslem.
„Je mi líto, ale nebylo v našich silách evakuaci popohnat,“ omlouval celou záchrannou akci, i když věděl, že nemohl udělat víc.
„Alespoň něco,“ spokojil se O’Neill s vysvětlením a přemýšlel o dalším kroku.
Za to Ellis zažil déjà vu, když spolu s generálem pronesli tutéž chlácholící větu.
„Generále?“
„Vraťte se domů, plukovníku,“ povolal Jack celou posádku k Zemi, kde si dají všichni zasloužený odpočinek.
Spojenecké Ha’taky taktéž opustily orbitu planety, která teď byla naprosto neobyvatelná. A to jen díky zradě Aschenů, kteří se naprosto neočekávaně obrátili proti svým spojencům, kteří však o této zradě doposud nevěděli, což hrálo v jejich prospěch. Apollo spolu s jaffskými mateřskými loděmi otevřelo hyperprostorový tunel, jehož ústí se nacházelo nad modrou planetou, jejíž orbitu hrdě hájila Odyssea, která stejně jako Apollo chránila jedno ze ZPM svým „vlastním tělem“.

Mléčná Dráha, Omega, 13. Prosince 2009
Když byla před několika měsíci zničena původní základna zasazená po vzoru SGC do hory, nikdo nečekal, že se Omega stane možná nejdůležitějším místem v celé galaxii. Nyní už to nebylo jen pouhé stanoviště, jehož hlavním úkolem byla těžba naquadahu. Nyní už to byla plnohodnotná kolonie, která i přes prvotní problémy dokázala přežít, na čemž mělo velkou zásluhu zásobování loděmi třídy Daedalos. Země však nemohla nést toto břímě do nekonečna sama. S příchodem nových „kolonistů“ dostalo velení Omegy těžký úkol. Jak efektivně přerozdělit to málo, co zde na každý den bylo. Úroda ještě neuzrála a veškeré nashromážděné zásoby se nacházely téměř na nule, nebýt zvýšené pohotovosti Země a jejich spojenců, kteří pochopili, že bez jejich pomoci nové ústředí rady Aliance Mléčné Dráhy nepřežije. Generál Brown, který dle své pozice převzal velení nad základnou, papíroval včerejší a dnešní agendu, když se ve dveřích objevila mladá poručice, jejíž hnědá hříva splývala s perfektními boky.
„Generále?“ jemným hláskem upozornila na svoji přítomnost.
„Poručík Williamsová, vás už jsem dlouho neviděl,“ lišácky se usmál generál, zatímco Williamsová pomalu zavírala dveře.
Pomalu a vyzývavě došla ode dveří ke stolu, na nějž položila obě své ruce a v hlubokém úklonu odkrývající naditý dekolt se zadívala do generálových očí.
„Chyběla jsem vám, generále?“
„Radši se na nic neptej a pojď ke mně,“ chytil generál poručíka za ruku, a když se přestala opírat, rychlým „chvatem“ ji přetočil zádní částí těla k sobě, zatímco si ji usazoval do klína.
Čerstvě oholený jako dětská prdýlka se jí něžně přisál ke krku, kde ji svými rty laskal a nebál se přidat i jazyk. Poručík Williamsová byla evidentně v rauši. Něžné vzdechy napovídaly, že onu činnost má více než ráda a generál ví, jak toho využít. Pomalu, detailně, laskal její krk zleva doprava, aby nevynechal ani jedno místo, které by mu pak mladá poručice mohla podobně oplatit. Williamsová se chytala za hlavu a pravidelným kroužením ve vlasech se ještě více vzrušovala. Když byl generál v nejlepším a Williamsová dosahovala vrcholu svého blaha, pomalu zajel rukou do kalhot, které si pomalu připravoval na tuto chvíli. Jemně pohladil do hladka vyholené partie a přesně podle dřívějších zkušeností dokončil, co načal rty a jazykem. Williamsová se v pravidelných intervalech kroutila a vzdychala, co plíce a hlasivky stačily. Po pěti minutách ustavičného orgasmu mladá poručice zastavila generálovy hbité prsty a svezla se po jeho nohách k zemi, kde si sedla na nohy a přesvědčila se, že je generál taktéž připraven.
„To je mi, ale dáreček,“ usmála se a něžně stiskla jeho úd, svými plnými, dokonale měkkými rty.
V první chvíli to bylo příjemné, ale pak se generál ocitl v ráji, z něhož by nevystoupil, i kdyby mu k hlavě přiložili pistoli. Jemné pohyby nahoru a dolu s přídavkem jazyku a následně i ruky, generála rozpálily tak, že měl co dělat, aby veškerý obsah malých generálů udržel v sobě.
„Přestaň,“ roztřepaným hlasem zastavil generál Williamsovou.
„Ale, ale, dneska jsme nějací rychlí,“ usmála se poručice, stoupla si a velice pomalu si začala sundávat kalhoty, pod nimiž skrývala krajkové prádélko Victoria’s Secret a dlouhé nohy s kůží jako z alabastru. Při svlékání se nezapomněla otočit a jemně kroutit prdelkou, aby ještě více zvedla generálův periskop. Když se kalhoty ocitly na zemi, generál vystřelil ze židle, aby také sundal spodky. Naneštěstí byl tak nažhavený, že s sebou málem praštil na zem, jak se mu nohy zamotaly do nohavic. Vše však s přehledem ustál a jako správný muž se postavil do pozoru. Williamsová s úsměvem od ucha k uchu, přešla ke generálovi, pohladila ho po líci a něžně jej políbila. Následně mu hupsnula do náruče, aby si ji mohl pěkně položit na stůl. Jak bylo zamýšleno, tak se taky stalo. Generál v lehkém předklonu konečně pohodlně nastavil protějšek pro svého malého generála a se vší parádou jí ho tam našrouboval. Jemně pokrčen v kolenech začal přirážet a nebál se pevnějšího stisku nohou, které se kroutily kolem jeho krku. Williamsová se svíjela a vzdychala tak hlasitě, že bylo zhola nemožné, aby je někdo neslyšel.
„Přidej, přidej,“ vzrušeným hlasem skoro až křičela Williamsová, když se otevřely dveře a v nich stál generál O’Neill.
„Fra…“ zarazil se uprostřed slova, když spatřil tu božskou krásku v negližé.
„Jacku!“ vrátil Brown O’Neilla do reality.
Ten s pardonem zavíral dveře, ale nedalo mu to a musel si malou škvírkou uchovat ten pohled k nezaplacení. Když se o pár minut později dveře otevřely, vykoukla z nich skoro holohlavá hlava generála Browna. Zkontroloval blízké okolí chodeb, a když nikoho neviděl, otočil se na oblečenou Williamsovou.
„Vzduch čistý, můžeš kotě.“
Williamsová opatrně vykoukla a s poslední pusou se vydala zpět na své ubikace, kde parta dalších čtyř poručíků mastila Texas hold’em’poker. Když Williamsová zahnula do prvního koridoru vedoucího na ubikace, narazila na O’Neilla, který stál opřený o zeď s výrazem malého kluka, který předčasně objevil dárky k vánocům.
„Až budete mít čas, stavte se,“ usmál se Jack a nechal Williamsovou s ruměnci na tvářích prosmýknout se jako malou lasičku.
Pak už se nezdržoval a vyrazil za Brownem, který s již připravenými skleničkami čekal na zaklepání.
„Pojď dál,“ ozvalo se zpoza dveří.
Jack vplul dovnitř a posadil se ke stolu, naproti Brownovi.
„Co?“ viděl Jackův výraz, který ještě před chvílí pozorovala sama Williamsová.
„Kaňoure,“ vystřelil Jackovi úsměv od ucha k uchu.
„Příště bys mohl zaklepat,“ podíval se po Jackovi káravým pohledem.
„Já klepal, ale poručík Williamsová to asi převzdychala,“ pokračoval v narážkách a náramně si to užíval.
„A i přesto si vešel?“ tušil Jackovu odpověď.
„Vždyť víš, že si nemůžu pomoct,“ napil se kvalitní brandy a položil ji dál od hranaté flašky, v níž byla ještě půlka obsahu.
„Každopádně, co tě přivádí?“ utekl Frank k jinému, zřejmě vážnému tématu.
„Serrakinové!“
„Tuším, kam míříš, ale neboj, vše zvládáme v naprostém pořádku, úroda sice ještě neuzrála, ale Orbánci a dokonce i Langarané nám bránou posílají jejich nevyužité zásoby. Nebýt otravy tím toxinem, mohli jsme si vzít zásoby z Hebridanu, ale to je teď pasé,“ nemohl si Jack nevšimnout rozhořčeného tónu.
„Což mě přivádí…“
„No?“
„Warrick zjistil adresy několika planet, na nichž Hebriďané zotročují zbytky jeho lidu.“
„A my tam pošleme naše lodě, aby je přivezli sem, že?“ dokončil myšlenku za Jacka.
„Nemůžeme je tam nechat,“ vysvětloval rozhodnutí IOA a vrchního velení armádních složek Jack, který byl poslán, aby to Brownovi sdělil osobně.
„Navíc tam budou velké zásoby, aby uživili jak je, tak sebe,“ vypíchnul jeden z kladných bodů operace.
„Plus, s trochou štěstí získáme další těžební doly, aniž bychom utráceli další peníze a čekali, než se těžba vůbec rozjede,“ dokončil svůj plán, jak obměkčit Frankovo srdce.
„Mám snad na výběr?“ přikývnul Brown na další přísun uprchlíků, pro něž už teď velice těžko hledal zásoby a místo, kde by složili hlavy.
„Asi ne…“
„Kdy můžu očekávat přísun?“
„Do konce roku, bychom je rádi měli všechny u nás,“ dopil Jack svoji brandy a otočil dnem navrch, aby mu Frank nedolíval.
Následně se zvednul ze židle a vydal se ke dveřím, na nichž byla jmenovka generál-major Frank Brown.
„Jacku,“ zastavil O’Neilla ve dveřích.
„Neboj, nikomu nic neřeknu,“ zavřel za sebou a odešel do řídícího, odkud nechal přeposlat zprávu, že Omega je na přísun připravena.
Sám se poté odebral do nadzemní části, která se stále ještě dokončovala. Výtah Jacka vyvezl do druhého patra, které pokrývala vrstva prachu zachycená na malířských igelitech. Jack opatrně nakouknul, a když zde nikoho nezaregistroval, vydal se směrem k velké hale, která se nacházela v přesném středu budovy. Prach se vířil všude ve vzduchu a s přibývajícím časem, bylo těžší a těžší dýchat. To ale Jacka nijak nebrzdilo a po malé chvíli otevřel dveře do velké kulaté haly, v jejímž středu se pyšnil průhledný tyrkysově-bílou barvou prosvícený oktagonový stůl. Každá z osmi ostrých hran měla místo jen pro dvě židle. Uprostřed stolu se pak pyšnil znak s anglickým nápisem, pod nímž byly uvedeny i dialekty ostatních příslušných národů, včetně antického. Síla v jednotě. Slova, která pro Mléčnou Dráhu a její nově vzniklou Alianci znamenala víc, než si kdo uměl představit, přičemž si Jack vzpomněl na setkání, které před několika měsíci znamenalo formální vznik tohoto uskupení.
„Jsme pyšní, že i přes viditelné rozdíly v technologickém, fyziologickém a filosofickém vývoji, jste schopni zformovat v této temné době přátelství, které bude sahat mnohem dál, než si vůbec dokážete představit.“
Odtud zbývalo jen několik stovek kroků do jeho pracovny, do níž se s účinností k 1. 1. 2010 nastěhuje, jako vrchní radní, reprezentující zájmy Země v Alianci Mléčné Dráhy.

Mléčná Dráha, Země, Atlantida, 13. Prosince 2009

Uběhlo jen pár okamžiků, co se ozvala Omega, že je operace na záchranu Serrakinů spuštěna, když se na orbitě seřadilo Apollo, Sun-Tzu, Daedalos a Odyssea, která zde však nebyla kvůli záchranné operaci, ale kvůli patrole. Hammond ještě stále ležel v doku, kde na něj padal prach a písek, při dokončování oprav energetického vedení, po němž bude následovat několikahodinový test. Všichni tři velitelé se vměstnali na jednu velkou sto jedna palcovou obrazovku, u níž stál doktor Woolsey.
„Pánové, generál O’Neill se s námi právě spojil, operace PLAZ může začít,“ posvětil záchranné mise na třech různých planetách v nejbližších solárních systémech Hebridanu. Jako první v záři hyperprostorového okna zmizelo Sun-Tzu následováno Apollem a jako poslední skočil Daedalos, který měl cíl nejblíže.
Woolsey kopnul špičkami bot do sebe a odebral se do své pracovny, kde si ze svého stolu sebral modrou složku, na níž bylo velkým písmem napsáno Galaxie Pegas. Jakmile zkontroloval obsah, spojil se s plukovníkem Davidsonem, který vydal rozkaz Bishopovi. Ten zaměřil Woolseyho lokátor a jednoduchým stisknutím klávesy jej přenesl na výchozí místo v Pentagonu. Zde již čekali všichni členové IOA, kteří před sebou měli tytéž modré složky s nápisem Galaxie Pegas.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

mno, snad nebudete touto částí zdrceni, či zklamáni, byl bych taky :D a snad zanecháte nějakou tu stopu, plus vás určitě bude zajímat, co se chystám provést s následnou částí, kde lehce zabrousím do vod byrokracie :)

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

aby ještě více zvedla generálův periskop
to pojmenovani souvisi se vzhedem :?: :D
no co dodat snad jen - konecne pojedou zpet do pegasu :D
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao: super :D
Daedy, na co jsi myslel, když jsi psal tu scénu v generálově kanceláři?? :D A Jack to ještě vylepšíl, když tam přišel :) Já nemohla smíchy se udržet :rflmao:
Mé povídky

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vynikající :bravo:

Kramlík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, tak i já se přidám. :-)
-Vynikající díl, Daedale, jako vždy. :-) Myslím si, že milostná scéna je vážně dobře popsaná. :-) Napadlo mě, jak jsem jí četl, že je někdo vyruší, ale Jacka jsem opravdu nečekal. :-D
- V Pegasu jsi nám připravil nějaké překvapení, že? :-D
Jestli má někdo zájem si přečíst mou povídku, tak tady je:
Stargate Defence
Atrins Calendar - Ve stádiu vývoje. :P

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jakmile skončí prázdniny, přestanu vyčkávat povídky a další záležitosti, takže mě dost překvapilo, když jsem zabrousil na fórum a tohle na mě čekalo. Neváhal jsem tedy a dal se do čtení.

Prakticky není, co bych mohl vytknout. Bylo to krátké, takže prostor na chyby minimální :D

Jednu věc si ale neodpustím. Bylo to i v minulém díle a já na to taktéž upozorňoval. Už je to celkem ostuda :)

Když Williamsová zahnula do prvního koridoru vedoucího na ubikace, narazila na O’Neilla, který stál opřený o zeď s výrazem malého kluka, který předčasně objevil dárky k vánocům.

A déle se samozřejmě budu věnovat té nejpeprnější části dílu :)

Rozhodně bych tedy nečekal, že si bude generál v takovém postavení, v jakém je, užívat s nějakou mladou kočkou. A ještě na pracovišti. Řekl bych, že je to minimálně nevhodné a neprofesiální. Její popis byl takový rychlý (ještěže jsi nepoužil tu otřepanou frázi - dokonalé trojky, dokonalý zadek, dokonalé nožky :D), takže třeba vůbec nebyla hezká :D Ale co! Starý pán si užil, ačkoliv nevím, co by k němu takové holky kromě peněz táhlo :D Každopádně v tomhle ale pokračuj. Nemusí to být nutně v každém díle, ale když si dá člověk záležet i na takových věcech, dotváří to celkový obraz té povídky. Těším se tedy na další podobné situace, nejlépe ještě s nějakým hlubším významem (tím mám na mysli to, že nebude jen taková "bezvýznamná" úchylárna, ale bude to sloužit například k získání nějakých informací apod.)

A co dál?

Serakkini jsou mrtví. Účinky té látky jsi vzal velice stroze, ale občas není třeba vše do detailu popisovat. Líbí se mně, že začínáš mít nějaké plány i s Omegou, nejen se Zemí. Mám pro takové víceúčelové a samostatné mimozemské základny slabost :D

Operace Plaz...tentokrát jsem očekával spíše dokončení té akce v Afghánistánu. Bude se to vůbec ještě nějak řešit, nebo je to už finíto? Přehlédl jsem něco? Měli se ještě vracet pro své lidi, nebo to tam alespoň pročistit, pokud si vzpomínám...

A projekt Pegas...Jen tiše doufám, že tam Atlantidu nepošlel. Přeci si myslím, že její místo je na Zemi a že těch návratů do Pegasu už bylo dost :)

Pro dnešní díl a komentář to bude asi vše :) Celkově bych to hodnotil jako dobré.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak předem děkuji za kladná hodnocení, jako vždy potěšila :)

kasparova: na co jsem myslel?...kdo ví :D a jsme rád, žes aspoň udržeala moč...:D
posedlík: děkuji
pal: chm...ještě nikdy jsem neslyšel, že by měl někdo takovej tvar :D
Kramlík: vždy musí být nějaké vyrušení :D (myslím že v nálsedujícím díle 15 nebo 16 je to ještě jednou :D)
Pegas a překvapení?...uvidíme
Speedy: ty jsi jako tradičně nezklamal a i když vždycky očekávám sodu, poslední díly se to enslo v celku pozitivním duchu :D
na ty váncoe asi urychleně použiju ctrl+f (ani jsem si neuvědomil, že to tak moc používám)
postavení, nepostavení...zrovna tato část je lidstvu nejpřirozenější a přiznejme si to, lidská vynalézavost a místa jsou velice rozmanitá...takže kancelář je z mého pohledu naprosto OK :) ale samozřejmě to všem nemusí sedět (a něco víc?...určitě, neboj)...s rozvojem vztahů mám v povídce jisté plány...ať už děti...rozchody...:) svatby...:) prostě co největší realističnost v tomto "oboru"
účinky ANSTINU stroze?... já myslel že slovo neurotoxin, který všechno zabije stačí :D (ale někdo si potrpí na řádný popis padajícího těla, jemuž se v očích vykresluje petechiální krvácení doprovázené dušností...atd.) :D
operace PLAZ: afghánistán je alespoň z mé části vyřešen...bin Ládin je pryč, jeskyně pročištěna a pozemské jednotky se ihned po transportu vrátily pro své kolegy, jen jsem to už dále nerozvíjel (řekněme že je to jedna z částí, kde jsem chtěl, abyste měli prostor pro nějaké kreativní myšlení)
Pegas? hh, prozraovat nic nebudu, ale ať už to bdue tak, či tak, troufám si říct, že zklamán nebudeš :) (zrovna tady ta část sice zůstala výsledkově stejná, ale coldvel mě tak nějak navnadil na zcela jiný druh sepsání děje...vždy, skoro ve všech povídkách to bylo, přišli, viděli, poslechli odsouhlasili...a já to vzal dlouho kecali, teď se autorova mysl zaměřila na před finále a zbytke si domyslíte, respektivě vám napoví další díly :D )
jsem rád, že celkově dobré...ale byl bych radši za výborné :D (třeba se k tomu časem dopracuji)

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

No jo :D Když se to ale čte v hodině, tak je to bezva, protože se na mě všichni dívají a v duchu si říkají: "Čemu se ta holka směje???" :rflmao:
Mé povídky

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, tak pro to sumární hodnocení si musím nechávat nějaké místo na další díly. Kdyby teď byl výborný, jak bych ohodnotil ten, co bude ještě lepší a plný nečekaných odhalení? :)

- Dále...nejde o pozici jako takovou. Jen o to, že je to jaksi oficiální místo pro příjem návštěv atd. A oni tam na sebe skočí, od generála to bylo rozhodně nerozvážné ;)

- Účinky plynu...No, čekal jsem právě nějaké ty účinky, způsob smrti. Minule to byli zombie :D Smrt...to je takové obecné. Jak jsi psal - krvácení z očí, nosu, pěna od pusy, praskání lebky, tavení kůže, rozsypání kostry - něco takového jsem od aschenské látky čekal, něco šíleného :D Snad to není moc drastické. Nemyslete si, že mám něco takového v oblibě, ale přišlo mně to jako dobrá příležitost představit chemické zbraně, které pozemšťané neznají.

A že se ti vyhýbá moje kritika? :) Stačí jen pokračovat v nastoleném tempu, rovnoměrně navyšovat a bude se ti vyhýbat dále. Vždycky se ale stane, že čtenáři něco nesedne, druhému zas ano.

A ohledně těch jeskyní. Čekal jsem totiž, že to bude mít ještě nějakou dohru, že tam něco najdou, že se něco stane. Proto jsem to už několikrát zmiňoval :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

příště tedy budu doufat v nárůst na chvalitebný :D

já ti rozumím, co se ti na tom nelíbí a svým způsobem máš pravdu...ale znám lidi a je mi naprosto jasný, že když to na někoho příjde, zamkne se (tady na to zapomněli), případně prdneš kravatu, tak se holt nedá svítit a je třeba provětrat trubky...:) ale jak říkám, chápu co se ti na tom nezdá a irituje tě :) (jeden z následujících dílů budeš taky asi iritován :D

a vidíš?...od Aschenů by čekal něco mimořádného a já to vzal jen tak "obecně"... krapet změna od Enemies :) vždyť v jednoduchosti je mnohdy krása

a že se mi vyhýbá kritika je známkou "jisté" kvality...ne že bych si věřil či podobný voloviny...ale upřímně jsem rád, že se mi vyhýbá a doufám, že to tak zůstane

co se týče jeskyní, tak jsem nepovažoval za důležité to dále rozpatlávat...:) nějaká ta dohra útoků tam bude...a... mno však konec 1. série to uzavře :)

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jeste by jsem se vratil k temu prirovnani s periskopem.
ten general je od namornictva ci letectva?
jestli letectvo tak je to urazka jelikoz ti periskopy nepouzivaj jestli se nepletu. jednotlive slozky jsou dosti haklive na to kdyz jsou zamenovani - jednou jsem na zakladne raf nekoho zeptal proc je u armady a se zlou jsem se potazal :smile:
ze on neni zadna .... armada, ale raf. jeste ze to byl brit a ne amik ti jsou horkokrevnejsi :rflmao:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

pal: záměnou jednoho písmema ve slově peniskop dostaneš slovo rýmující se a alespoň pro mě i more funny....periskop...:) s přiřazením k armádě to nemá nic společnýho :D (a původně tam peniskop opravdu byl...pak jsem to zaměnil)

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja navnadil a jak? :D
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

coldvel: tak řekněme, že se ti nelíbila ta byrokratická část...tak jsem to lehce upravil... a v tomhle jsi mě inspiroval udělta podobnou věc trochu jinak...:)

Leaf Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

dil se mi libil, jsem zvedavy co bude v tech modrych slozkach galaxie pegas,jestli navrat atlantidy nebo treba zniceeni wraithu

--------------------------------------------------
Obrázek

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zničení wraitů? Myslím, že to je zcela nereálné. Jsou rozlezlí po celé galaxii, nikdy nemáš jistotu, že byli všichni. Pořád se probouzí, samovolně neumírají. Prostě peklo! :D

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jojo...na jejich zničení by bylo třeba dakkarské zbraně...plus attero, aby nemohli do subprostoru :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No attero by nebylo moc intelignetní by jsi zabil miliony minimálně a nebo strategie bránit planety a za pár přejít do offenzivi a zbyde jich jen pár oni se vyhlazují dobře sami.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

myslím že než by spustili attero, tak by do sítě bran vypustili avengera, aby brány vyřadili z provozu...druhou podobnou chybu už by nikdy nedopustili...

daedalos: přece si nemůžeš myslet, že by Země vědomě obětovala miliony jen proto, aby mohla Wraithům dát lekci :D

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
daedalos: přece si nemůžeš myslet, že by Země vědomě obětovala miliony jen proto, aby mohla Wraithům dát lekci :D

Není Země jako Země... V nějaké paralelní realitě by to klidně udělala. :twisted:
!!DEMACIA!!

PředchozíDalší

Zpět na Rozepsané/Nové povídky